POLITICA DE STAT IN ROMANIA: INROBIREA SI SARACIREA EXTREMA A POPULATIEI, DISOLUTIA AUTORITATII, UMILIREA CELOR MICI SI NEPUTINCIOSI/ Razboiul financiar si Wall Street-ul ca locomotiva spre dezastru/ SLUGI PREA-PLECATE ALE U.E. / SUEDIA – Prima tara fara bani lichizi? / Noi stiri din ROMANIA DIGITALA/ NASA ne sperie cu “explozii solare devastatoare” in 2013 (STIRI 19 – 21 septembrie 2010)

21-09-2010 7 minute Sublinieri

UP DATE

  • Hotnews:

Traian Basescu: In 2011 vom semna un nou acord cu FMI. Nimeni nu imprumuta Romania pe termen lung

Avertismentul lui Basescu: Bugetul Romaniei trebuie aprobat de Comisia Europeana. Daca nu respectam tintele, vor scadea fondurile europene

România are nevoie de un nou acord, de 10 miliarde de euro, pentru a face faţă crizei economice până în 2013. Noul aranjament, care ar putea fi semnat după finalizarea celui de acum, în martie anul viitor, ar putea fi unul de tip “polonez”, respectiv sub forma unei linii de credit deschisă, la care România să poată apela în cazul în care va fi nevoie.

Vlădescu a spus că autorităţile ştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unor măsuri dure de austeritate, dar anunţul a fost amânat până în luna mai întrucât o astfel de decizie este extrem de greu de asumat politic

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, duminica, la Sinaia, ca “statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii” si ca, daca in Romania punctul de pensie ar fi ramas la 45%, anul viitor statul ar fi trebuit sa imprumute cinci miliarde de euro, iar in 2012 alte sase miliarde. Anastase a declarat, intr-o conferinta de presa, ca statisticile realizate in iulie 2009 aratau ca in Romania exista 5,7 milioane de pensionari si 4,9 milioane de angajati. Aceasta situatie nu poate sa continue si cred ca un act de responsabilitate din partea clasei politice este acela de a lua decizii pentru prezent, dar si pentru generatiile care vor veni, a spus Anastase citata de Mediafax.

N.n.: si ce inseamna ca “aceasta situatie nu poate sa continue“? Sa nu se mai imprumute statul pentru pensii? Adica sa nu le mai plateasca…?

După ce a cumpărat de milioane de euro bombe de mare calibru, tone de cartuşe, armament sofisticat şi alte trăsnăi folositoare doar în caz de conflict armat major, acum, ministerul lui moş Teacă a trecut la nivelul următor. Ministerul Apărării s-a dotat cu un server ultraperformant pentru stocarea informaţiilor geospaţiale.

  • Capital:

Noul Cod al muncii va fi mai dur cu angajaţii

Concedierea mai simplă a angajaţilor neperformanţi, perioade mai lungi de probă şi contracte cu durata determinată mai uşor de încheiat sunt principalele modificări ale Codului Muncii, aflat în dezbatere.

STUDIU:Mai mult de jumătate dintre români au venituri sub cele din 2009

Cum se prefac băncile că reduc costul creditelor

  • Money.ro:

Cum controlează statul exodul medicilor: doar cei mai disperaţi pot pleca!

Finanţele vor să împrumute 2 mld. lei de la bănci, în această săptămână

Vin vremuri şi mai grele pentru bolnavii cronici. De la 1 octombrie, bolnavii de leucemie, hepatită sau cu afecţiuni psihice ar putea fi nevoiţi să plătească sute de lei din buzunar pentru tratamentul lunar. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va da gratuit pentru aceşti bolnavi doar medicamentele cele mai ieftine. Medicii şi farmaciştii sunt îngrijoraţi de schimbările care se vor produce în mai puţin de două săptămâni. “În general pacienţii noştri sunt pacienţi cu venituri foarte reduse şi nu îşi vor putea permite niciun fel de coplată. Nu vorbim de 2 milioane, de multe ori pentru ei este o problema sa ajungă la control la spital”, a spus doctorul Adriana Moţoc de la Spitalul Victor Babeş. Farmaciştii susţin că reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate nu i-au băgat în seamă. “Nu am fost nici întrebaţi şi nici consultaţi despre felul în care a fost calculat preţul de refrinţă al medicamentelor nici pentru cele care au intrat în vigoare de la 1 iulie şi cu atât mai mult pentru 1 octombrie. Pacienţilor nu le va fi deloc uşor de la 1 octombrie”, a spus vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor, Clara Popescu. Situaţia arată altfel în viziunea conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Cine lua până acum un medicament, dacă existau generice va lua generice, compensate 100 %. Dacă nu există genericul în piaţă, va putea avea acces la medicamentul original compensat deasemeni cu 100 %”, a declarat preşedintele CNAS,Lucian Duţă. “Evident că nimeni nu vrea să cedeze din ce a avut până acum, să coboare din Bentley şi să meargă cu autobuzul. Este o problemă foarte clară: ăştia sunt banii”, a explicat medicul şef al CNAS, Marius Filip. Pacienţii rămân sceptici. “Noi am devenit Toma necredinciosul pentru că promisiuni ni s-au mai facut şi nu au fost onorate şi nu vom lăsa garda jos şi vom fi foarte atenţi la ce se face”, a declarat preşedintelel COPAC, Cezar Irimia. De la 1 iulie, când a fost schimbat modul de compensare pentru produsele aflatele pe listele A şi B, milioane de pacienţi au fost nevoiţi să scoată lunar din buzunar şi de 7 ori mai mulţi bani dacă au vrut , ca să-şi păstreze aceleaşi tratamente.

Poliţiştii au pierdut respectul străzii

Secuime: cum a ajuns limba maghiară peste limba română

  • Gandul:

Încă patru milioane de americani au sărăcit în mandatul lui Obama

Numărul băncilor americane intrate în faliment a crescut la 125

Veniturile de pe Wall Street scad pentru că economia reală este pe butuci

Nu sunt un adept al teoriilor conspiraționiste de niciun fel. Câteva mi se par exagerări teribile iar majoritatea – halucinații pure. Cu toate ăstea, admit că multe lucruri se întâmplă fără ca publicul larg să le afle prea curând iar uneori nu le află niciodată. Întrebarea este: cât de mult ne schimbă ele viața. Criza financiară prin care trecem este genul de fenomen care să ne schimbe viețile și cu siguranță încă nu am aflat totul despre ea.

Însă suficiente lucruri sunt ușor de ghicit, în spatele știrilor financiare de zi cu zi sau ale dinților de ferăstrău de pe burse. Iar lucrul care devine mai evident pe zi ce trece este că în timp ce vorbim se poartă un veritabil război financiar între două puteri despre care n-am putea concepe vreodată să nu fie prietene: SUA și Zona Euro. (sigur, taberele sunt de fapt stratificate și parțial a-geografice, dar simplific de dragul melodramei)

Sigur, alteori o dau în bară. Cinicii ar putea spune că e doar o chestiune de timp până când “construcția europeană” va ceda catastrofal. Poate că Irlanda și Portugalia rezistă, așa cum a rezistat deocamdată Grecia – importantă e uzura.

Deocamdată, China stă pe margine și încă își face calculele. O victorie europeană ar avantaja-o pentru că ar însemna dispariția monopolului de pe piața internațională a banilor. Însă este la fel de adevărat că o înfrângere a SUA ar dezavantaja-o, pentru că și-ar vedea „tunsă“ agoniseala strânsă până acum în dolari. Grea decizie.

De-o parte a Oceanului, bancherii de investiții, agențiile de rating și chiar presa de înaltă reputație atacă în mod vizibil și uneori irațional euro și îi prevestesc dispariția. De cealaltă parte, birocrații strâng rândurile și cad de acord mai bine ca niciodată. Uneori, dau semne că sunt în stare să ia decizii curajoase. Adică exact ce nu mai sunt în stare SUA să facă. Dacă până recent cea mai mare sperietoare era falimentul statelor UE, acum austeritatea a devenit brusc cauza tuturor relelor, după modelul “dar de ce n-ai bască?”

Wall Street, o ruleta destinata initiatilor

Wall Streetul a fost intotdeauna o ruleta destinata initiatilor. Intotdeauna a existat trafic de informatii. Cele din interior reprezinta putere, asa ca oamenii isi împart informatiile. E vorba de natura jocului. Era diferit in 1987. Acum regulile s-au schimbat si amploarea jocului a crescut. Implica mult mai multi bani si intreaga miza a crescut considerabil”.

„Cred ca situatia actuala e scandaloasa din cauza lacomiei. Totodata, cred ca trebuie sa razi de dementa acestei lumi. Finantistii au facut din datorie o metoda de facut bani. Ei au creat datoria si au castigat de pe urma ei intr-o maniera care e aproape specula. Sigur ca ei nu mai folosesc acest termen. Dar s-au castigat averi vanzand cel mai toxic tip de datorie”, spune Stone.

O locomotiva catre dezastru

In opinia regizorului, mentalitatea de Wall Street a devenit una cazinou: „Oamenii se imprumutau si luau bani cu dobanda cat puteau sa duca, indatorandu-se cat de mult cu putinta, cumparand acea a doua casa cat de ieftin se putea. Asta incurajeaza in societate toata partea intunecata a consumerismului. Trebuie sa te întrebi: e Wall Street o locomotiva pe drumul către dezastru?”. Stone crede ca exista prea multi indivizi care castiga foarte multi bani si prea putini care castiga putini bani. Totul e in exces.

***

 

  • Ziuaveche:

Propunere romaneasca pentru o politica externa a UE mai coerenta

Romania a propus joi ca politica externa a UE sa se desfasoare pe baza unor dispozitii ale Consiliului European, ceea ce s-a si constatat in concluziile Summitului UE extraordinar de joi, la initiativa tarii noastre, a anuntat presedintele Traian Basescu, la finalul reuniunii la nivel inalt de la Bruxelles. ‘Inainte de orice discutie, intalnire care vizeaza de exemplu partenerii strategici, problematica energetica ori relatia cu Rusia si Ucraina, in Consiliul European sa se elaboreze un mandat care sa fie aprobat, la propunerea Consiliului ministrilor de externe, condus de Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe. Mi se pare ca am gasit, in sfarsit, solutia pentru ca UE sa aiba o politica externa coerenta. Inainte de summiturile cu partenerii strategici, va trebui sa ne armonizam pozitiile, astfel incat sa vorbim pe o singura voce in politica externa (a UE) si nu pe 27 de voci, fiecare tara cu specificul sau’, a explicat seful statului roman. In privinta procesului de consolidare a guvernantei economice europene, care a reprezentat al doilea punct pe agenda Summitului, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a facut o prezentare a activitatii de pana acum grupului de lucru (Task Force format din ministrii de finante din UE si reprezentanti ai BCE) pe care il coordoneaza.

Ce mai înseamnă modernizarea Rusiei

Nezavisimaia Gazeta: Occidentul incearca sa profite de neintelegerile dintre Moscova si Tiraspol

Interviu EXCLUSIV Mihai Ghimpu: Le doresc cetăţenilor ambelor state să se întâlnească cât mai repede

Prima ţară fără bani lichizi?

Suedia este pe cale să se transforme într-o societate care nu mai lucrează cu bani lichizi, relatează „The New American”. Plata cu cardul devine aproape normă, iar guvernanţii de la Stockholm încurajează cetăţenii să nu mai folosească bani lichizi ca să evite jafurile. Şoferii de autobuz au renunţat să mai vândă bilete pasagerilor pentru că au fost ţinta mai multor furturi.

Pasagerii mijloacelor de transport public pot utiliza cardul bancar sau telefonul mobil la urcare. Numeroşi oficiali de la Stockholm fac presiuni ca operaţiunile de plată să nu mai fie făcute cu cash argumentând că „banii în mână” sunt legaţi de infracţionalitate şi de „economia gri”. Şi sindicatele susţin ideea unei Suedii fără bani lichizi.

„Dacă putem reduce volumul tranzacţiilor cu bani în numerar, noi, băncile, şi ­populaţia în general, vom contribui la diminuarea numărului de furturi”, a declarat, pentru BBC, Marie Look, reprezentantă a sindicatului funcţionarilor din bănci.

Nu este deloc practic să umbli cu monede şi bancnote. E mai bine să scapi de ele. Suedia ar putea fi prima ţară care renunţă la cash”, comenta pe un blog Bjorn Ulvaeus, membru al celebrei trupe „ABBA”. Renunţarea la bani lichizi are însă nevoie de mai mulţi ani de tranziţie.

O astfel de decizie va distruge reţelele de cerşetorie, obişnuinţa bacşişului lăsat la restaurant, dar va duce şi la concedierea unor funcţionari care lucrează la ghişeele băncilor sau la casieriile diverselor instituţii.

***

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anunţat luni lansarea, prin intermediul Centrului Național „România Digitală” (CNRD), a proiectului „Platformă pentru integrarea serviciilor de eGuvernare în Sistemul Electronic Naţional (SEN)”, în valoare de 20,5 milioane de lei, transmite NewsIn. Potrivit MCSI, proiectul, care este finanţat din fonduri europene în cadrul operaţiunii 3.2.1 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, are două componente majore, respectiv Punctul de contact unic electronic (PCU) şi One-stop-shop (OSS). Astfel, PCU electronic implementează Directiva Serviciilor nr. 2006/123/CE a Parlamentului European şi stabileşte modalitatea de interacţiune online dintre instituţiile publice din România şi prestatorii de servicii. PCU electronic va permite accesul total la informaţii şi va oferi posibilitatea obţinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din ţară şi din străinătate. Asta înseamnă scurtarea timpului petrecut la cozi şi eliminarea “plimbării” utilizatorului de la un funcţionar la altul, toate solicitările preluându-se electronic şi soluţionându-se într-un termen dat, cu o interacţiune minimă solicitant-funcţionar, dar cu eficienţă maximă. Componenta OSS, adresată cetăţenilor, implementează un birou unic virtual ce are ca scop unificarea, reducerea şi transpunerea în format electronic a procedurilor administrative. Proiectul va fi implementat în următoarele nouă luni de către un consorţiu format din SC Teamnet International SA, SC Software Development and Consulting SRL şi SC C.P.Consultant Services SRL.

  • Romania Libera:

Cât de bun e “doctorul” Internet?

Topul înşelătoriilor de pe internet

Incognito: Etnobotanice interzise, vândute ca îngrăşăminte

Oamenii de ştiinţă de la NASA avertizează că Pământul va fi lovit în 2013 de explozii solare devastatoare, pentru că astrul va ajunge la maximul puterii sale. Sistemele de navigaţie şi sateliţii s-ar putea defecta, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian. Zone foarte mari, printre care Europa de Nord şi Marea Britanie, vor rămâne primele fără energie şi acces la echipamentele electronice. Furtuna solară ar putea avea consecinţe negative grave pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri excepţionale. Experţii NASA cred că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile. Ministrul britanic al Apărării a anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu experţii NASA, la un summit de specialitate, pentru a afla ce se poate face pentru ca efectele negative ale exploziilor solare din 2013 să fie cât mai mici.

***

Drumul românului spre Buddha, în straie capitaliste

Papa Benedict al XVI-lea îi răspunde lui Stephen Hawking: Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii


Categorii

Acordul cu FMI, Criza mondiala, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “POLITICA DE STAT IN ROMANIA: INROBIREA SI SARACIREA EXTREMA A POPULATIEI, DISOLUTIA AUTORITATII, UMILIREA CELOR MICI SI NEPUTINCIOSI/ Razboiul financiar si Wall Street-ul ca locomotiva spre dezastru/ SLUGI PREA-PLECATE ALE U.E. / SUEDIA – Prima tara fara bani lichizi? / Noi stiri din ROMANIA DIGITALA/ NASA ne sperie cu “explozii solare devastatoare” in 2013 (STIRI 19 – 21 septembrie 2010)

  1. http://www.adevarul.ro/international/Modelul_social_suedez-infrant_la_vot_0_338966714.html

    Prima ţară fără bani lichizi?

    Suedia este pe cale să se transforme într-o societate care nu mai lucrează cu bani lichizi, relatează „The New American”. Plata cu cardul devine aproape normă, iar guvernanţii de la Stockholm încurajează cetăţenii să nu mai folosească bani lichizi ca să evite jafurile. Şoferii de autobuz au renunţat să mai vândă bilete pasagerilor pentru că au fost ţinta mai multor furturi.

    Pasagerii mijloacelor de transport public pot utiliza cardul bancar sau telefonul mobil la urcare. Numeroşi oficiali de la Stockholm fac presiuni ca operaţiunile de plată să nu mai fie făcute cu cash argumentând că „banii în mână” sunt legaţi de infracţionalitate şi de „economia gri”. Şi sindicatele susţin ideea unei Suedii fără bani lichizi.

    „Dacă putem reduce volumul tranzacţiilor cu bani în numerar, noi, băncile, şi ­populaţia în general, vom contribui la diminuarea numărului de furturi”, a declarat, pentru BBC, Marie Look, reprezentantă a sindicatului funcţionarilor din bănci.

    „Nu este deloc practic să umbli cu monede şi bancnote. E mai bine să scapi de ele. Suedia ar putea fi prima ţară care renunţă la cash”, comenta pe un blog Bjorn Ulvaeus, membru al celebrei trupe „ABBA”. Renunţarea la bani lichizi are însă nevoie de mai mulţi ani de tranziţie.

    O astfel de decizie va distruge reţelele de cerşetorie, obişnuinţa bacşişului lăsat la restaurant, dar va duce şi la concedierea unor funcţionari care lucrează la ghişeele băncilor sau la casieriile diverselor instituţii.

  2. ar trebui sa puneti un avertisment la articolul “Drumul românului spre Buddha, în straie capitaliste”, caci comentariile sunt… nici nu le pot numi… Dumnezeu sa ma ierte pentru ce am citit acolo!

  3. Pe 22 septembrie s-a serbat Sfantul Teodosie de la Brazi.
    Printre alte multe fapte bune ale acestui Sfant arhiereu foarte de actualitate pentru ce se intampla in tara noastra este ca Sfantul a luat atitudine vis-a-vis de modul in care domnitorul de atunci prigonea populatia tarii Moldovei,motiv pentru a fost destituit din a fi mitropolit si inchis la o manastire.
    Ce e de inteles de aci sa inteleaga fiecare.
    Da nu cred ca se cuvine noua chiar daca purtam cu nevrednicie numele de crestini ortodocsi sa tacem asupra modului in care se prigoneste saracimea din tara,ba mai mult si batranii pensionarii sarmani.
    Ba ca mai aud de la unii preoti ca se doreste ridicare subventiei si asa mici care se dadea BOR de la stat.

  4. @Graiul ortodox:

    Prin urmare, se pot introduce orice tip de carduri RFID, fie ele si unice, atata vreme cat nu e 666 pe ele, e OK? Si cerem de la U.E. aceasta garantie… Hm, foarte ciudat. Apoi putem dormi linistit? Doar numarul ar fi problema si, fiindca e clar ca nu este, nu avem nimic de zis de restul? 🙁

  5. Referitor la celalalt comentariu am gasit pe site-ul Vassulei descrierea modului in care “ingerul” ei i s-a prezentat. Concluzia si modul in care se desfasoara “contactele” urmatoare ma duc cu gandul la demonii care se prezinta ca “ingeri de lumina” .

    http://tlig.org/en/background/danielstart/

    The Approach of My Angel
    by Vassula

    In the beginning one of the first things my guardian angel put on paper was a drawing of a heart; from the centre of the heart he drew a rose as though it was growing out from the heart. Then gently and still to my great astonishment he introduced himself as my guardian angel, Daniel. He left me bewildered but with great joy at the same time. I was so happy that I was almost flying around the house, my feet barely touching the ground and I was repeating loudly: “I am the luckiest person on earth, and I am probably the only person on earth who could communicate in such a way with her angel!”

  6. @Marius (daca nu cumva este vorba de Marian sau ma insel ?) ma intreb daca nu cumva url-urile de bloguri catolice din comentariul tau nu ii va face pe unii sa ii acuze pe admini de filo-catolicism. 🙂

  7. @Paula

    Nu, sunt Marius.
    Am pus linkurile doar pentru stire. Si atunci cand a fost vorba de Mitropolitul Corneanu, stirea a aparut pe un site catolic.
    Bineinteles ca un rauvoitor gaseste nod in papura oricand.

    Doamne ajuta!

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COMUNICAT MAI: se lasa deschisa alternativa cartilor de identitate actuale? DEZBATERE PUBLICA PE TEMA NOILOR ACTE DE IDENTITATE CU CIP
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MONEDA ELECTRONICA: proiect de lege votat in Camera Deputatilor, transpunand o directiva europeana
  10. Pingback: SFARSITUL BANILOR FIZICI: banii digitali
  11. Pingback: Suedia si BANII DIGITALI: lichiditatile sunt pe cale de disparitie, iar cardurile sunt folosite inclusiv pentru cutia milei! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Fara cash, PIN si bancomate, dar cu amprente si scanarea retinei. Spre o societate a IDENTIFICARII PRIN DATE BIOMETRICE - Recomandari
  13. Pingback: LIMITAREA PLATILOR CASH: o masura REPRESIVA in favoarea BANCILOR si a CORPORATIILOR IT si impotriva LIBERTATII ECONOMICE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare