Explozie de tumori cerebrale in Romania, mai ales la copii: CINE NE UCIDE COPIII? PACATELE NOASTRE…

17-02-2011 1 minut Sublinieri

(sursa fotografiei)

Romania se confrunta cu o adevarata explozie de tumori cerebrale in randul copiilor. Cazurile s-au inmultit de peste 5 ori în ultimul deceniu. Medicii sunt luati prin surprindere de rapiditatea cu care se dezvoltă tumorile dar si de varstele tot mai mici la care apar aceste celule anormale.

Aproape că e imposibil să-ţi imaginezi cum la numai o lună de la naştere un copil poate dezvolta o tumoră cerebrală. Se întâmplă însă… şi uimitor,  tot mai des în ultimii ani.

Dacă, în urmă cu câţiva ani, un neurochirurg găsea o tumoră cerebrală la câteva luni, acum identifică aproape săptămânal una pe tomografiile pacienţilor.

De la începutul anului acesta 2011 şi până în momentul de faţă au fost în total diagnosticate 18 cazuri. Neurochirurgii sunt alarmati de numarul foarte mare de tumori inregistrat in ultimul an, in special la varste foarte mici.

În general tumorile au crescut la toate vârstele  dar segmentul cel mai afectat este cel al copiilor. În special a celor 0 – 3 ani.
Specific Romaniei este faptul că acestea sunt extrem de agresive, iaro “explozie” a lor s-a inregistrat in special la copiii mai mici de 16 ani.

Unele chiar depăşesc posibilităţile operatorii, copilul este foarte mic, tumora este foarte mare şi tumora merge cu o rapididate formidabilă afectând întreg organismul.

Tumorile cerebrale sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Cum copiii mici deseori nu se plang de aceste simptome, parintii trebuie sa se bazeze pe observatiile lor pentru a le depista. In functie de tipul tumorii si de promptitudinea diagnosticului, rata de supravietuire la copii de cinci ani variază între 40 şi 80%.

Cititi si:

Update:

Unii coloranţi alimentari ce sunt folosiţi pentru a oferi culoarea brun-roşcată (caramel) băuturilor cola pot cauza cancer şi ar trebui să fie interzişi, susţine un grup pentru protecţia consumatorilor din Statele Unite ale Americii.

Caramelul pur se face din zahăr topit, dar alte două versiuni aprobate pentru a colora produsele alimentare conţin amoniac şi produc compuşi care au generat variaţii de cancer în diverse studii asupra animalelor, a anunţat Centrul de Ştiinţă în Interesul Publicului, într-un comunicat.

Grupul a trimis o petiţie către Administraţia Alimentară şi de Medicaţie pentru a interzice caramelul care conţine amoniac, folosit îndeosebi de companiile care produc băuturi răcoritoare închise la culoare.

CSPI spune că reacţia chimică dintre zahăr şi amoniac poate forma carcinoame şi “cauzează apariţia a mii de cazuri de cancer în rândul americanilor”.

Asociaţia Americană de Băuturi a respins acuzaţiile CSPI, susţinând că este doar o tactică de intimidare şi că nu există nicio dovadă că substanţele găsite în coloranţii caramel cauzează cancer la oameni.



Categorii

Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Explozie de tumori cerebrale in Romania, mai ales la copii: CINE NE UCIDE COPIII? PACATELE NOASTRE…

  1. nu m-as avanta in a populariza stiri din categoria asta, puzderie in ultima vreme in massmedia…fac parte din arsenalul aruncarii in deznadejde cu care suntem asaltati…e adevarat ca sanatatea noastra este tributara tarelor vietuirii in lumea de astazi…dar Dumnezeu este peste toate…

  2. @karenin:

    Aveti si dvs. dreptate. Stirea este reala, chiar daca nu inseamna ca e epidemie de asa ceva. Am cautat insa sa punem un alt accent…

  3. de fapt, pe langa viziunea duhovniceasca pe care o propuneti cred ca ar mai fi inca una de luat in considerare, in spirit analitic (macar).

    o asemenea amploare a afectiunilor tumorale pe creier la copii, in spatiul temporal restrans al ultimilor 10 ani (!) ar trebui sa nasca o ingrijorare reala in sanul socetatii. nu doar o excitatie nervoasa si cateva momente de angoasa dupa care uitam si le umplem canile si farfuriile cu aceleasi toxine de zi cu zi.
    sa nu ne rezumam la a o primi ca o stire in sine ci la a merge mai departe si a analiza cu seriozitate cauzele (cateva din ele fiind prezentate via linkurile atasate la articol).

    copiii sunt un barometru foarte exact pentru sanatatea mediului dar si a societatii. si decaderea accelerata din ultima decada ne apare acum in toata grozavia ei. bolnavi sufleteste si trupeste ne sunt copiii si tot asa e si viitorul acestui neam.

  4. @Alin-7

    Da, asta era ideea.

  5. Nu e epidemie, dar explozia este reala si e grava. Asta e adevarul, cancerul si leucemiile fac ravagii ca niciodata. E o realitate nu statistica, nu mediatica, ci una dramatica pe care o traiesc, in carne si oase, frati de-ai nostri, prieteni, cunostinte, din biserica sau nu… Tragedii reale de care trebuie sa ne doara si care fac de rusine toate meschinariile, certurile si scandalurile in care ne pierdem vremea uneori.

  6. Sa nu uitam ca traim in vremea cuvantului:

    ,,Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui”

    Sa aveti pace in inima si ,,lucrati cu intelepciune”

  7. ..”Dumnezeu ne pedepseste prin boli, dar totodata boala este si singura noastra modalitate prin care ne ispasim pacatele. A ingaduit Dumnezeu aceste boli grele, cancerul, Sida, chiar si la prunci. Si am observat eu, pentru ca multi bolnavi vin aici sa ceara ajutorul, am observat ca aceste boli isi fac loc in familiile care au dus o viata mai putin crestina si astfel prin suferinta sa se poata intoarce inapoi la Dumnezeu. Ma uitam intr-un spital de copii bolnavi de Sida, sarmanii desfigurati, mancati de vii. Acestia pentru mine sunt mucenici care platesc pacatele parintilor lor. Pentru mine chinul acestor copilasi este egal cu chinul nostru din puscarii.”

    parintele Iustin Parvu

  8. Adevarul trebuie privit in fata. Este DOAR primul pas catre indreptare. Fara acest prim pas nu pot exista ceilalti pasi, si, evident, nici indreptarea.

    Iar cauza deznadejdii este necredinta, nimic altceva.

  9. Nu numai cancerul sau cancerul cerebral sunt atat de dese, ci si alte afectiuni grave si mai deosebite decat acum 10-20 de ani. Ma refer la o infectie pe valva la inima la doar 22 de ani, care nu e nici macar operabila. Si daca va fi, va necesita un bypass. Adica un tanar batran gata. Partea buna (daca se poate spune asa) este ca familia e unita in jurul bolnavului si in loc de distractii si televizor, stau si sufera in jurul lui jertfindu-se care cat si cum poate.

    Observatia americanilor cu colorantul din cola facut cu zahar si amoniac e valabila, nu tot asta se pune si in aluatul clasic de pandispan (chec)? Adica nu cred ca asta sa fie singura problema pe care o are cola. Oricum faptul ca aproape a inlocuit laptele plin de vitamine e cel mai grav. La fel ca si berea apa.

  10. Copiii din ziua de azi sunt ‘expresia harababurii din ‘casa” spunea SUGESTIV si ADEVARAT Pr.Arsenie Boca…prin extensie, casa, masa, parinti, bunici, profesori, societate…ceea ce semanam, aia si culegem…

    Se spune ca in vremurile din urma oamenii – majoritatea – se vor mantui DOAR prin boli si necazuri fiindca prin intoarcerea fireasca spre/la Dumnezeu nu se mai vrea/poate si-atunci…’bate neoranduiala, ca sa se faca oranduiala ‘ – tot Pr.Arsenie Boca o spune!

    Pe masura ce ascult/citesc despre ceea ce a spus acest MARE si SFANT Parinte, ma dumiresc o data pentru totdeauna in privinta multor lucruri in special referitor la ‘plata’ si ispasirea pacatelor asa ca, “asa ne trebuie!” pentru ca suntem IDOLATRII pana in maduva oaselor – adulti care pun ‘iubirea’ fata de celalalt mai presus de iubirea de Dumnezeu…. altora/unora le este ‘dumnezeu’ pantecele, bautura, fumatul, sexul…toate exacerbate si duse pana la imbolnavire…mai vrem odrasle sanatoase la cap si la trup?!

    Majoritatii NICI CA LE PASA de MORTII LOR, de stramosii lor…altii, fug in strainatate si-si lasa parintii sa moara in casele darapanate de la tara ori in caminele de batrani crezand ca au ‘rezolvat-o’…fiecare PLATESTE pentru pacatele tineretilor si nestiintei fiindca au imbatranit DEGEABA neintorcandu-si fata spre Dumnezeu si needucandu-si copiii in frica de Dumnezeu!

  11. Cancerul apare cand se strica intr-un fel sau altul sistemul genetic. Intr-o parte sau alta a corpului un anumit tip de celule incep sa produca ce nu trebuie… E interesant ca acum cativa ani (nu multi, se pare ca in 2005) un fost genetician-evolutionist, profesor la Cornell, John Sanford, a ajuns sa priceapa ca treaba cu povestea lui Darwin nu sta in picioare, si apoi a scris o carte, si a aparut in niste filme documentare facute de creationisti, si a aratat nu numai ca speciile nu ajung sa aiba o ‘perfectionare’ genetica, adica o ‘evolutie-in-sus’, ci ca rezulta din cercetarea stiintifica, privita in mod obiectiv, ca speciile degeneraza la o rata catastrofala, si ca de fapt ‘evolutia’ a luat-o pe o curba accelerata in jos, ceea ce vedem si noi cu bolile care ne-au napadit. Profesorul spune in carte si in documentar ca nu exista vreo solutie, si ca o alimentatie ‘organica’ nu poate face nimic; din cauza principilului doi al termodinamicii, toate sistemele tot in jos se duc (inclusiv animalele, plantele). Fireste, asta e doar un studiu stiintific, in care nu se ia in considerare partea duhovniceasca a lucrurilor, dar tinand cont de viata anti-duhovniceasca pe care o ducem noi oamenii de azi, nu vad cum luarea in considerare a acesteia ar imbunatati situatia. De OMG-uri nu mai e necesar sa pomenesc.

    cartea:
    http://www.amazon.com/Genetic-Entropy-Mystery-Genome-Sanford/dp/0981631606/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298058452&sr=8-1

    filmul:
    http://usstore.creation.com/catalog/mystery-declining-genes-p-352.html

  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (3): PROF. ILARIE IVAN – SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI AGRICULTURII DESPRE RISCURILE ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC: “Facatorii de OMG se joaca de-a Dumnezeu, ca niste copii iresponsabili&#
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (1): CUM MANCAM ALIMENTE IRADIATE
  14. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica slabanogului de la Vitezda. DE CE SUFERINTA? DE CE BOALA? CUM SA IL AJUTAM PE CEL CARE SUFERA? Ne raspunde Parintele Arsenie Muscalu (audio)
  15. Ok, ce nu inteleg!! , de ce sunt pedepsiti copii?
    Sunt ingeri. Din pacate in toata lumea este problema asta, nu numai in RO…
    Am trecut prin asa ceva si doar rugaciunile si credinta mi-a re-dat zambetul inapoi copilului. Dumnezeu sa-i ajute pe totii.

  16. Pingback: ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanatatii/ PERICOLUL DIN AMBALAJELE
  17. Pingback: S.O.S.! DRAME SFASIETOARE ALE COPIILOR SI PARINTILOR DE LANGA NOI… Sa ajutam, sa daruim, de Sfantul Nicolae, macar un suspin de rugaciune acestor familii greu incercate, iar cine poate si mai mult… (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: DR. PAVEL CHIRILA si altii la Sophia: NU HRANI CANCERUL! Informatii esentiale despre factorii declansatori si remedii! [VIDEO+REZUMAT] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Dr. Pavel Chirila si Virgiliu Gheorghe: CANCERUL DECIMEAZA POPULATIA. Parabenii si deodorantele care pot aduce moartea - Recomandari
  20. Pingback: DRAMA TERIBILA A BOLNAVILOR DE CANCER DIN ROMÂNIA (video) - Recomandari
  21. Pingback: Efectul SMARTPHONE asupra copiilor: DEPENDENTA de FACEBOOK si JOCURI PE TELEFON si “contaminarea” cu PORNOGRAFIE/ Explozia tulburatoare de CANCER CEREBRAL la copii si folosirea TELEFOANELOR MOBILE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare