Prof. Gheorghe Mencinicopschi: “GRIPA CASTRAVETILOR”, SPERIETOARE BIOLOGICA PENTRU A DETERMINA RENUNTAREA LA LEGUME?

1-06-2011 2 minute Sublinieri

 

– Jurnalul Naţional: Domnule profesor, care sunt principalele gazde ale acestor bacterii?

– Prof. dr Gheorghe Men­ci­ni­cops­chi: E. coli sunt bacterii nepatogene, care populează în special in­tes­tinul animalelor. Inclusiv in­tes­ti­nul omului, în special colonul, găz­du­ieşte aceste bacterii. De aceea, principala cale de contaminare cu E. coli este cea a fecalelor omului şi anima­le­lor.

– Şi alte surse de infectare cu E. coli?

– Aceste bacterii pot ajunge în or­ga­nism fie direct prin contactul mâinilor pe care se află resturi de fecale. Fie in­di­rect: prin carnea care conţine bac­terii şi care nu este preparată termic corespunzător, fructe şi legume insuficient spălate sau spălate cu apă in­fec­tată provenită din fântâni plasate în vecinătatea unor wc-uri şi adăposturi de animale. De asemenea, în­gră­şă­mintele naturale (fecale de animale) pot conţine aceste bacterii care ajung pe fructe şi legume. De asemenea, laptele nefiert, brânzeturile pot conţine E. coli. Şi unele tacâmuri, mai ales cuţitul cu care am tranşat carnea crudă, folosit pentru tăierea altor alimente.

– Dar pare că noi împărţim în mod curent viaţa cu aceste bacterii?

– Da. Aceste bacterii sunt în fri­gi­der, mai ales dacă acesta nu este cură­ţat periodic şi temeinic; dacă temperatura în interiorul lui depăşeşte plus 4 grade Celsius; dacă, de exemplu, fructe sau legume nespălate stau alături de brânzeturi etc. Un studiu efectuat recent în Marea Britanie chiar avertiza că în frigider sunt mai multe bacterii decât pe colacul wc-ului. Dar să nu uităm de tastaturi: calculator, telefonul mobil etc.

– Şi cum s-a ajuns la castraveţi şi la atâtea victime?

– S-a spus că îngrăşămintele naturale, respectiv fecalele de animale, folosite la culturile de castraveţi conţineau aceste bacterii. Problema este că nu doar castraveţii spanioli, ci şi alte legume pot în acelaşi mod să fie contaminate. Dar printr-o igienă de bun simţ, omul sănătos poate să se apere de E. coli.

– Asta s-a spus oficial, dar dumneavoastră ce convingere aveţi?

– Sunt convins că este un nou epi­sod din serialul gripei aviare, gripei porcine… Adică, să nu mai mâncăm carne de porc, carne de pui. Azi, să renunţăm la legume. Mâine, la fruc­te… Pentru ca să ne hrănim cu fast food, cu alimente procesate etc. Mai sunt convins că sistemul imunitar al omului este din ce în ce mai puţin re­zis­tent la atacul bacteriilor din cauza stilului de viaţă dezechilibrat. Pentru că, în mod normal, un om sănătos poate face faţă acestor bacterii. De ase­menea, sunt convins că suntem din ce în ce mai superficiali în privinţa igienei personale. Sunt con­vins că în restaurante şi alte uni­tăţi de alimentaţie publică nu se respectă condiţiile de păstrare a alimentelor. Gândi­ţi-vă doar că pre­pa­ra­tele care se vând calde şi care trebuie ţinute la tempe­ra­turi de +70 grade Celsius. Or, în realitate, ele sunt ţinute toată ziua la temperaturi “călduţe”, optime pentru dezvoltarea microorganismelor.

Guvernul de la Madrid ia in calcul o actiune in justitie impotriva autoritatilor din Hamburg, care au desemnat castravetii spanioli drept posibila sursa de infectie cu bacteria E.coli enterohemoragica, care a provocat o epidemie de diaree mortala in nordul Germaniei. Autoritatile sanitare din Hamburg au recunoscut marti ca testele partiale resping pentru moment ideea ca produsele importate din Spania ar putea fi sursa propagarii acestei infectii.

“Bacteria nu este in Spania”, a afirmat miercuri, la postul de radio Cadena Ser, ministrul de Interne, Alfredo Perez Rubalcaba. “O data adevarul restabilit, ramane se reparam pagubele, care sunt importante”, a adaugat acesta. Producatorii de fructe si legume din Spania au avertizat marti ca vanzarile sunt in cadere libera in Uniunea Europeana.

Federatia spaniola a producatorilor si exportatorilor de fructe si legume (Fepex) a evaluat pierderile la “aproximativ 200 de milioane de euro pe saptamana”. “Nu indepartam ideea unor actiuni impotriva autoritatilor care au pus sub semnul intrebarii calitatea produselor noastre. Putem intreprinde actiuni, in acest caz, impotriva autoritatilor din Hamburg“, a declarat Rubalcaba.


Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Prof. Gheorghe Mencinicopschi: “GRIPA CASTRAVETILOR”, SPERIETOARE BIOLOGICA PENTRU A DETERMINA RENUNTAREA LA LEGUME?

  1. 1.In vestul European, legumele si fructele importate din Spania sunt mult mai ieftine decat cele locale.
    2. Din ce in ce mai mult, oamenii de rand de pretutindeni cauta o alimentatie naturala, nu idustrializata, si legumele/fructele BIO devin din ce in ce mai ieftine, concurand legumele/fructele produse in sere.
    Cam atat am vrut sa spun.:-)

  2. marile concerne chimice, sunt producatoare de aditivi, pesticide,ingrasaminte, plasic, arome si conservanti si doresc aservirea totala a consumatorului ,incat acesta sa le asigure vanzarea, si sa le fie inrobit total, asa incat daca se poate tot ceea ce castiga sa cheltuie pe aceste produse !sa devina dependent de ei ! e o gluma ca atunci cand zicem drogati ne gandim doar la consumatorii de etnobotanice si substante psihotrope, drogati devin in realitate toti ceilalti consumatori de medicamente chimice, adusi in starea asta ( boli de nutritie ( care nu omoara, dar nici nu lasa omul sa traiasca normal ! ) provocate de alimentatia procesata si chimizata, care ataca organele provocand diabet, obezitate, dementa, afectiuni cardiace si astmatice ! acesti oameni depind de doza zilnica de medicamente si aceasta creste in progresia geometria ! pentru ca un medicament administrat ( si multi doctori sunt coruptibili in administrarea anumite medicamente ale unui producator , pentru un stimulent, a se intelege mita ) induce automat inca 3 care sa elimine reactiile adverse ale precedentului, si uite asa afacerea hapurilor merge struna ! vad oameni cu sacosele pline de medicamente ! si ma ingrozesc, iara farmacii noi apar precum ciupercile dupa ploaie ! normele de igiena si moralitate sunt neglijate total, se aplica poleiala mincinoasa a reclamei, si propaganda desantata a punerii la colt a tot ce-i traditional si inlocuirea cu surogate si OMG-uri ! sa revenim la respectul fata de noi si de natura, sa folosim cu cumpatare tot ce natura ne da, sa nu batjocorim ceea ce in marea Lui marinimie a creat Bunul Dumnezeu ! Iara cum zicea bunelul : ,,cele rele sa se spele !”

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OMS s-a speriat de “gripa castravetilor”: BACTERIA “UCIGASA” DIN LEGUME AR FI O TULPINA MUTANT. COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE VORBESTE DESPRE O “CRIZA GRAVA”…
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se ingroasa gluma. Cat de departe se va ajunge cu isteria e-coli? OMS RECOMANDA EVITAREA DEPLASARILOR IN ZONELE AFECTATE DE ”EPIDEMIA E.coli”
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL ALIMENTAR, ULTIMA ISTERIE “ELIBERATA” PE PIATA SPAIMELOR MONDIALE: dupa bacteria E.coli, acum alarme teroriste in Marea Britanie legate de alimente
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TESTUL SOCIAL AL “CASTRAVETILOR” A MERS STRUNA SI PE ROMANI! Tone de castraveti de pe piata romaneasca vor ajunge la gunoi!
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DUPA CASTRAVETI, VOM FI CONVINSI SA ARUNCAM FASOLEA, MAZAREA, SOIA? Isteria bacteriei E.coli se va extinde la toata agricultura ecologica… ASA ESTE CONVINSA POPULATIA SA CONSIMTA LA CODEX ALIMENTARIUS?
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzie, cu atat mai multa panica profitabila! S-A TRECUT DEJA LA O FAZA SUPERIOARA A ISTERIEI: SUSPICIUNEA DE “TERORISM
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare