Dupa facaturile aviare si porcine, OMS ne sperie cu “gripa castravetilor”: Bacteria “ucigasa” din legume ar fi o tulpina mutant, unica. NU CUMVA PRODUSA IN LABORATOR SI “ARUNCATA” PREMEDITAT PENTRU A PROVOCA HAOS SI A LOVI IN AGRICULTURA BIO?

2-06-2011 5 minute Sublinieri

Comisarul european pentru Sanatate vorbeste despre o “criza grava”

“Cine a vrut să-şi bată joc de neştiinţa, ignoranţa sau prostia omenească nu ştiu, dar a reuşit cu prisosinţă. Iar, dacă şi-a propus să aducă în sapă de lemn nişte economii care şi-aşa nu se simţeau prea bine, de asemenea a avut un succes total. Să prosteşti bizonul majoritar profitând de temerile lui este, astăzi, cea mai uşoară îndeletnicire”.

  • Jurnalul: OMS:

“Gripa castraveţilor”, provocată de o bacterie necunoscută

Tulpina E.coli vinovată de criza europeană este necunoscută, a anunţat astăzi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de msnbc.com.

Potrivit specialiştilor organizaţiei, este vorba despre o tulpină mutant rezultată din două bacterii diferite de E.coli, care conţin gene letale. “Este o tulpină unică, nedescoperită până acum, (…) ale cărei caracteristici variate o fac mai virulanetă şi capabilă să producă toxine”, a declarat Hilde Kruse, expert în probleme de sănătate alimentară în cadrul OMS.

O bacterie necunoscută a declarat război alimentelor

Bacteria E.coli enterohemoragică: O săptămână de haos în Europa

Infecţia cu bacteria E.coli enterohemoragică a provocat deja moartea a 17 persoane în Europa şi a afectat alte peste 1.000 de la semnalarea sa, la 24 mai, informează AFP şi Mediafax.

– 24 mai: autorităţile sanitare germane dezvăluie că au constatat de la începutul lunii o multiplicare a afecţiunilor generate de bacteria Escherichia coli enterohemoragică (Ehec), care a provocat hemoragii ale sistemului digestiv şi probabil moartea a trei persoane. Peste 80 de pacienţi în special cu Sindromul Hemolitic şi Uremic (SHU) au fost internaţi în spitale. Nordul Germaniei, în special Hamburg, a fost afectat în mod deosebit.

– 25 mai: castraveţii, roşiile şi salatele consumate crude ar fi la originea propagării bacteriei, afirma Ministerul german al Agriculturii.

– 26 mai: autorităţile sanitare germane au identificat trei castraveţi provenind din Spania ca fiind vectorii transmiterii bacteriei şi un altul de origine necunoscută. Imediata a început o anchetă în Andaluzia, unde se aflau două ferme producătoare de castraveţi. În aceeaşi zi, Comisia Europeană a emis o alertă cu privire la castraveţii spanioli contaminaţi, menţionând cel puţin doi morţi în Germania. Alte ţări afectate au fost afectat Suedia, Danemarca, Marea Britanie şi Olanda.

– 27 mai: în Germania au fost înregistrate alte trei decese suspecte. În total au fost semnalate, în această zi, 276 de cazuri de SHU de către Institutul pentru Supraveghere Sanitară. Elveţia a anunţat un prim caz probabil. Spania a anunţat, prin vocea ministrului agriculturii, că “nimic nu dovedeşte” faptul că sursa contaminării vine din această ţară.

– 28 mai: alte opt decese au fost înregistrate în nordul Germaniei. Iar în Franţa a început investigarea a trei cazuri suspecte de intoxicaţie alimentară.

– 29 mai: Austria a anunţat retragerea, din circa 30 de magazine, a castraveţilor proveniţi din Spania, în timp ce Olanda a oprit exporturile de legume către Germania.

– 30 mai: alte patru decese au fost anunţate în Germania. Între timp, Rusia şi Belgia au interzis importurile de legume germane şi spaniole.

– 31 mai: în Germania a fost anunţat al 15-lea deces. În Suedia o femeie a murit după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Germania. Primul caz “suspect” în Spania a apărut la un bărbat revenit recent din Germania. În Germania, primele teste efectuate asupra a doi castraveţi spanioli au arătat că aceştia nu aveau bacteria responsabilă de epidemie. Spania şi Olanda au cerut, în această zi, compensaţii de la UE după prăbuşirea vânzărilor de legume.

– 1 iunie: un nou deces a fost anunţat în Germania. În această zi, Uniunea Europeană a vorbit, prin vocea comisarului pentru Sănătate, de “criza gravă” de pe continent şi şi-a exprimat speranţa că va identifica în cel mai scurt timp posibil sursa bacteriei ucigaşe. În Franţa a fost activată o celulă de criză pentru supravegherea contaminării bacteriene a legumelor, în timp ce în laboratoarele germane se efectuează noi teste realizate de cercetătorii germani şi francezi.

Bacteria E-coli care a omorât 17 germani a băgat frica în români. Nimeni nu mai cumpără castraveţi, spun producătorii, deşi s-a demonstrat că nu castraveţii din Spania au fost de vină pentru răspândirea bacteriei. La noi, nu s-a semnalat nicio problemă de sănătate. Marea Britanie a confirmat însă nu mai puţin de şase cazuri de contaminare la persoane care se pare că s-au îmbolnăvit tot în Germania. Marea Britanie este ultimul stat unde a fost confirmat cazuri de infectare cu E-coli, informează AFP.

Ca o măsură de precauţie, Rusia a interzis importul de legume din toate ţările Uniunii Europene, în timp ce legumele deja intrate în ţară vor fi confiscate. Această veste nu pare să fi afectat vânzările de legume din Praga.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre Spania, care acuză pierderi de 200 de milioane de euro. Guvernul spaniol vrea în continuare să dea în judecată autorităţile de la Hamburg pentru prejudiciile cauzate agricultorilor iberici de informaţiile conform cărora castraveţii exportaţi de ei ar fi de vină pentru valul de intoxicaţii alimentare din Europa.

Bacteria E.Coli, acum într-o nouă prezentare

După ce i-au adus în sapă pe lemn pe agricultorii spanioli, nemţii s-au răzgândit: cică nu din Andaluzia venea bacteria ucigaşă, ci din altă parte. De unde anume, habar nu au şi nici nu vor afla prea curând – semn că şi alţi cultivatori de castraveţi vor sărăci, iar fraţii noştri cu ceafă lată, de peste Dunăre, vor intra, probabil, de-a dreptul în colaps. Sigur e însă faptul că, potrivit analizelor OMS, bacteria E.Coli s-a îmbogăţit, nenorocita – ilicit, desigur – cu alte două tipuri de gene: E. Coli enteroagregativ şi E.Coli enterohemoragic, dobândind, astfel, o structură care n-a mai fost întâlnită până acum. Afurisită rău bacteria asta, fraţilor! Adică noi chiţăim de foame, că e criză, şi ea se îmbogăţeşte peste noapte fără măcar să tragă un loz? Iar îmbogăţirea asta, trebuie să recunoaşteţi, e inexplicabilă. Păi, cum, nitam-nisam, aşa, din cer? Înţelegeam să devină bogată instantaneu dacă o chema Colistein sau Bercovici, dar aşa, o amărâtă de Eşerichie, de origine incertă şi fără gene alese, să ne facă pe noi la intestine? Tare am impresia că cineva, nu spui cine, persoană importantă, a ajutat-o să se îmbogăţească, în vreun laborator bine dotat, pentru că acel cineva tocmai vrea să lanseze pe piaţă un vaccin miraculos contra castravetitei diareice acute.

V-aţi vaccinat de castravetită acută?

Probabil, aţi remarcat şi voi: cu cât nivelul de informare în masă, prin intermediul presei, televiziunii, radioului, creşte, cu atât scade capacitatea de a raţiona a fiinţei umane. Mulţi ar fi tentaţi, poate, să creadă că prostia în stare pură, credulitatea fără margini şi naivitatea vecină cu idioţenia patologică sunt atributele unor alte epoci, încheiate de sute de ani. Că, de la Iluminism încoace, omul s-a deşteptat şi i s-a făcut lumină în cap. Dar uite că, în anul de graţie 2011, sute de milioane de pământeni au încă minţile luminate nu din interior, ci din exterior, cu lanterna. Şi-aia de fabricaţie chinezească…Zvonul creşte rostogolindu-se, spunea un vechi dicton latin, a cărui actualitate e incontestabilă. E suficient să privim în jur şi să ne dăm seama că a apărut o nouă ramură a speciei umane: Homo sapiens fazaniensis. O creatură gregară, mâncăcioasă, puturoasă şi veşnic înspăimântată de iminenta cădere a drobului de sare. Pur şi simplu, oamenii au ajuns să se teamă nu doar de umbra lor, ci şi de microbii care ar putea îmbolnăvi umbra lor. Cel puţin de vreo zece ani încoace, ne tot zăpăcesc ăştia cu gripele lor aviare, porcine, bovine sau caprine, sfătuindu-ne să ne vaccinăm urgent, ca să mai facă şi concernele farmaceutice, înhăitate cu statul, un ban grămadă. Acum, cineva, pus pe şotii, a lansat o nouă spaimă: spaima de castravete. Banala legumă a devenit, subit, o Nemesis a locuitorilor de la oraşe şi sate, un coşmar verde, visat noapte de noapte. La început s-a zis că Spania exportă castraveţi fatali, azi văd că s-au răzgândit: cică Olanda şi Danemarca ar fi de vină, că doar beleaua se ţine cu rândul, nu-i aşa? Cine a vrut să-şi bată joc de neştiinţa, ignoranţa sau prostia omenească nu ştiu, dar a reuşit cu prisosinţă. Iar, dacă şi-a propus să aducă în sapă de lemn nişte economii care şi-aşa nu se simţeau prea bine, de asemenea a avut un succes total.

Să prosteşti bizonul majoritar profitând de temerile lui este, astăzi, cea mai uşoară îndeletnicire. Fără să investeşti un leu, poţi provoca pagube de milioane de dolari şi te poţi şi distra pe cinste, pe seama acestei idiocraţii devenite orânduire globală. Reţeta e cât se poate de simplă: se contactează câteva zeci de prieteni de pe Facebook, cărora li se recomandă să bage în ei, vreo două zile, cele mai năstruşnice combinaţii gastronomice, ca de pildă: ciorbă cu lapte bătut, bere cu murături, pepene roşu cu Coca-Cola rece, piftie cu Pepsi şi altele, după gust şi imaginaţie. Urmările, inevitabile, îi vor face pe amicii respectivi să ia cu asalt spitalele de urgenţă, unde toţi, dar absolut toţi, la întrebarea “Ce aţi consumat?”, vor răspunde cam ca Florin Piersic într-o celebră scenetă: “Un castravete, domnule!”. Evident, fără să uite să precizeze că respectivul castravete era nespălat şi l-au înfulecat cu tot cu coajă!

Pasul doi este un telefon discret, dat la redacţia unui ziar, de preferinţă tabloid, în care să dezvăluiţi că, fiind la spitalul cutare, aţi văzut pe holuri mai mulţi oameni apucaţi de pântecăraie, care prezentau toate semnele că dăduse fericirea peste ei, sub forma simpaticei E.coli. Pasul trei vizează ţinta atacului: pe cine vreţi să nenorociţi, adică. Dacă aveţi boală pe Carrefour, parola, pentru prieteni, va fi “Carrefour”: toţi vor spune că au cumpărat castraveţii de la acest supermarket şi staţi liniştiţi, fiindcă jurnaliştii, cum mor ei de grija boborului, vor menţiona, în articolele lor incendiare: “Castraveţii cumpăraţi de la Carrefour vă aduc moartea!”. Dacă n-aveţi boală pe nimeni, în mod deosebit, scrieţi denumirile mai multor magazine pe bucăţele de hârtie, băgaţi-le într-o căciulă şi trageţi la sorţi: cine n-are norocel faliment scrie pe el!

Până să se lămurească medicii că pântecăraia n-avea legătură cu castravetele inexistent, până să dea ziariştii dezminţire, iar magazinele să se jure pe roşu că au numai marfă de calitate în rafturi, răul e deja făcut: nimeni nu se va mai atinge de castraveţi, chiar dacă neprihănitele legume n-au văzut bacteria aia nenorocită nici măcar pe Discovery! Dar treaba cu castraveţii e păguboasă mai mult pentru occidentali, că ăia sunt înnebuniţi după legume. La noi mai de efect ar fi, mă gândesc, o făcătură similară, dar cu carne. Adică, în loc să spună amicii că au mâncat castraveţi, zic că s-au îndopat cu carne de porc, vită, miel şi pui şi acum a dat sindromul diareic acut peste ei. Titlul, dragi jurnalişti, vi-l şoptesc eu, în caz c-aveţi un lapsus: “Un virus mortal se lăfăie în grătare şi sarmale!”.

La pariu că-ntr-o lună se ieftineşte carnea?


Categorii

Criza preturilor, criza alimentara, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Dupa facaturile aviare si porcine, OMS ne sperie cu “gripa castravetilor”: Bacteria “ucigasa” din legume ar fi o tulpina mutant, unica. NU CUMVA PRODUSA IN LABORATOR SI “ARUNCATA” PREMEDITAT PENTRU A PROVOCA HAOS SI A LOVI IN AGRICULTURA BIO?

  1. Dubioasa treaba asta cu castravetii… In orice caz, nu poti declara pandemie cu 80 spitalizati doar la nivelul Germaniei. Daca sunt 80 copii intr-o tabara la mare si manananca toti intr-o zi la aceeasi cantina acelasi aliment alterat, asa cum s-a intamplat de altfel, iar 3 din ei sunt mai sensibili si mor, nu cred ca suntem autorizati sa panicam lumea. In sfarsit, nu ma pricep, dar chestia asta seamana a experiment: hai sa vedem cum reactioneaza lumea la gripa castravetelui. Maine va fi ciuperca grâului si iata foametea profetita, la usa direct! Cred ca totusi trebuie pastrate proportiile, cunosc persoane care mananca zilnic salate si se simt perfect de ani de zile nu sufera de nimic. Poate asta e problema: se simt “prea perfect” :d hm…

  2. @Gheorgita:

    Nu ne-am razgandit, insa am vrut sa evidentiem si celelalte stiri, pe care le-am mutat de la news pe pagina principala de la recomandari. Se stransesera prea multe… Astfel ca am programat linkul respectiv in cursul zilei de azi.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se ingroasa gluma. Cat de departe se va ajunge cu isteria e-coli? OMS RECOMANDA EVITAREA DEPLASARILOR IN ZONELE AFECTATE DE ”EPIDEMIA E.coli”
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL ALIMENTAR: dupa bacteria E.coli, acum alarme teroriste in Marea Britanie legate de alimente
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SUNTEM ATAT DE USOR DE MANIPULAT! Tone de castraveti de pe piata autohtona vor ajunge la gunoi pentru ca populatia s-a lasat isterizata de mesajele alarmiste – retractate chiar de ele – ale autoritatilor straine!
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DUPA CASTRAVETI, VOM FI CONVINSI SA ARUNCAM FASOLEA, MAZAREA, SOIA? Isteria bacteriei E.coli se va extinde la toata agricultura ecologica… ASA ESTE CONVINSA POPULATIA SA CONSIMTA LA CODEX ALIMENTARIUS?
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzie, cu atat mai multa panica profitabila! S-A TRECUT DEJA LA O FAZA SUPERIOARA A ISTERIEI: CONEXIUNEA CU “TERORISMU
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare