CE VREA SA NE SPUNA DUMNEZEU? (Stiri 5-6 august 2009)

6-08-2009 2 minute Sublinieri

Update

12494968358561456118.jpg

 • Basilica:

Părintele Constantin Mihoc, parohul bisericii ortodoxe române din Berlin, a trecut la Domnul

COMUNICAT DE PRESĂ: Preacucernicul Părinte Constantin Mihoc a trecut prematur la cele veşnice

IPS Pimen a confirmat faptul ca preotul Constantin Mihoc va fi inmormantat la Suceava, dar a evitat, deocamdata, sa dea alte detalii suplimentare. Preotul Constantin Mihoc face parte din una din cele mai cunoscute familii de clerici crestin-ortodocsi din Suceava, sase frati fiind preoti, precum si mai multi nepoti, unii avand parohii in tara iar altii in Occident. Familia doreste ca preotul Constantin Mihoc sa fie inmormantat in curtea bisericii unde slujeste fratele sau, Dimitrie. Preotul Constantin Mihoc era tatal a trei copii din care doi minori si urma sa vina din Germania la Suceava pe data de 17 august ca sa faca pregatitirile pentru a serba “Nunta de argint”

Fratele lui Constantin Mihoc, preotul Dimitrie crede si el ca accidentul in urma caruia doi oameni au murit a fost produs din cauza ca imobilul era vechi si nu mai prezenta siguranta in exploatare. De asemenea, Dimitrie Mihoc nu exclude varianta ca fratele sau sa fi avut un fel de premonitie in acest sens. “In dimineata zilei de marti fratele meu se trezise brusc din somn si i-a spus surorii noastre, Rodica, ce se afla in vizita la Berlin, ca a avut un vis pe care nu il intelegea deloc. Era intr-o poiana foarte frumoasa din mijlocul unei paduri si apare deodata Mitropolitul Serafim, intrebandu-l care este data nasterii. Fratele meu i-ar fi spus cand s-a nascut, iar Mitropolitul i-a adus un rand de vesminte stralucitoare pe care i le-a inmanat. Atunci fratele meu s-a trezit brusc din somn si toata ziua s-a gandit la ceea ce visase“, ne-a povestit preotul Dimitrie Mihoc. El spune ca mai ales in ultima perioada, fratele sau ducea o viata cat mai aplecata spre trairea crestina intensa, avand un program lung de rugaciune in fiecare dimineata si seara. La o ultima discutie intre fratii lui Constantin Mihoc, preotii Ioan si Dimitrie, cel care este director al Seminarului de la Neamt ar fi spus, resemnat, ca “Domnul l-a chemat la el pe fratele meu pentru ca a vazut ca era pregatit in credinta”.

***

“TOXIC SKIES”

ROBOTII AUTONOMI MILITARI, cosmarul civililor in viitoarele razboaie

Mitropolitul de Mesogheios, Nicolae, a scris o lucrare cu multe mesaje duhovniceşti în legătură cu răspândirea virusului gripei porcine şi despre tainele Bisericii noastre Ortodoxe. În lucrare, vorbeşte despre această nouă ameninţare care se numeşte gripă porcină şi care ameninţă tot mai multă lume şi despre faptul că tot mai multă lume se întreabă: această gripă poate fi răspândită prin Sfânta Împărtăşanie? (…) vezi si aici.

***

 • Antena3: 

Taxă pentru informaţii. Magnatul media Rupert Murdoch va cere bani pentru accesarea site-urilor sale

Producţia vaccinului împotriva gripei porcine, finalizată

 • Adevarul:

Epidemii ce concurează gripa ACâteva focare epidemice existente acum în lume ar putea reprezenta un pericol mai mare decât actuala pandemie

O mie de cazuri noi de gripă porcină în Mexic, în cinci zile

 • Ziua:

Aproximativ 1.000 de cazuri de gripă porcină in Grecia

SUA: Avorturile ar putea fi platite din fondurile federale 

Asociatia Psihologica Americana: Incercarile de a schimba orientarea sexuala a homosexualilor sunt ineficiente si pot avea efecte grave 

Procurorii DIICOT: Clientii Sabyc faceau parte dintr-o comunitate ultrareligioasa din Israel  Copiii rezultati din ovocite donate pacientelor clinicii Sabyc aveau toate sansele “sa se impreuneze, fara sa stie ca sunt frati”

Trafic de organe in Kosovo

Tökes a fost agent maghiar

Rusia si Georgia la cutite

Blaga: “Daca nu realizam schimbarile propuse de FMI, exista riscul intrarii in incapacitate de plata”

FMI vrea ca pensiile speciale sa fie calculate in raport cu nivelul contributiilor platite

Peste 8.000 de persoane vor ramane fara loc de munca in luna august (VEZI LISTA DISPONIBILIZARILOR) 

Băsescu: Discut cu FMI posibilitatea ca cea de a doua tranşă din împrumut să meargă la buget

Boc: 9.200 de posturi din agenţiile guvernamentale vor fi desfiinţate (VIDEO)

Datoria SUA a crescut cu un trilion dolari pe mandatul lui Obama

Forţele aeriene israeliene achiziţionează “arme inteligente”

Hezbollah depozitează mii de rachete în apropierea frontierei cu Israelul

Rusia lucrează la construirea de avioane de spionaj stratosferice

Majoritatea americanilor consideră justificată bombardarea oraşului Hiroshima – GALERIE FOTO

 • Adevarul:

VIDEO Hiroshima îşi comemorează morţii 

Rusia ameninţă că va riposta la “provocările” lansate de Georgia

Studiu: Dovezile stiintifice indica o racire globala care va dura cateva decenii

Salariul foamei. Sezonierii romani din Germania prind curaj si denunta patronii


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “CE VREA SA NE SPUNA DUMNEZEU? (Stiri 5-6 august 2009)

 1. Dumnezeu multe vrea sa ne spuna, numai noi nu pricepem, datorita impietririi inimilor noastre.
  Moartea Parintelui Constantin Mihoc ne aduce aminte de faptul ca nu stim cand si cum, clipa mortii va veni pentru fiecare. Si ca atat cat este inca lumina sa lucram la mantuirea noastra, ca sa putem sa o intampinam. Bine ar fi, atunci cand va veni, sa ne gaseasca lucrand cele placute Domnului!

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 2. Amin!

 3. În lumina Taborului, semnele vremii pentru români:

  Sărut mâna tatăl meu,
  Sărut mâna mama mea…

  De Dorina Păduraru

  Motto : De la margini, o apostoli
  La Ghetsimani v-adunati…

  Două evenimente aflate la antipozi au cutremurat lumea spirituală la începutul postului dedicat Maicii Domnului; între două mari sărbători cu semnificaţie grea: zilele premergătoare ale „Schimbării la faţă” a Mântuitorului – ziua ce readuce în fiecare an sufletelor noastre bucuria minunată de pe Muntele Taborului – descoperirea Sfintei Treimi şi arătarea dumnezeirii lui Iisus Hristos. Cealaltă,”Fericita Adormire” a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

  Primul este un rânjet al satanei – o crimă terifiantă la care participă un tânăr absolvent de seminar merituos, fiu de preot ajuns proxenet.

  Al doilea pare a fi un surâs ceresc:- un preot misionar „de elită” aparţinând unei adevarate dinastii de slujitori ai altarului, întemeiată de doi ţărani; surprins sub dărâmături ctitorind o biserică – cu un strigăt dureros, ca un cântec de jale reeditând balada Meşterului Manole, adună de la marginile lumii apostoli la „Fericita Adormire”. O familie cu 30 de preoţi şi încă zece în devenire, se adună de peste mări si ţări, de la capetele pământului, pe norii cerului într-un sătuc cu un nume parcă predestinat – Sfântu Ilie, unde, în sfânta lumină a Taborulu, îi cheamă dragostea şi dorul de mamă – o văduvă la aproape 90 de ani – anii patriarhilor.

  Cunoşteam de mult numele părintelui Vasile Mihoc, teolog consacrat, profesor la Sibiu, din articolele publicate în săptămânalul „Oastei Domnului”, dar nu ştiam că este chiar „vârful de lance” (în termeni… ostăşeşti!) al plutonului …”mihocesc” despre care tot auzeam. Vestea şocantă care a înconjurat globul m-a cutremurat. Asemenea multor curioşi am început a răscoli pagini web şi avalanşa de informaţii au conturat profilul unui eveniment uriaş, ca o adevărată „revoluţie”. Se vede de departe că nu este o moarte banală a unui preot oarecare, ci toate detaliile arată că sunt puse „cap la cap” de undeva „de sus”. Un eveniment şocant, cu o încărcătură simbolistică şi spirituală atât de grea, nu poate avea (după mintea mea…) decât o singură semnificaţie:
  Dumnezeu ne cheamă să-i citim semnele!

  Scriu acest articol pentru că …nu pot să tac! Când am început să receptez informaţiile despre accidentul din Berlin, eram încă consternată de faptul că suspectul crimei din Timişoara este un fiu de preot şi absolvent de seminar. Apoi mintea mea s-a lăsat cu totul pradă unei imagini pe care o trăiam în urmă cu doi ani, când, vrednicul de pomenire părintele Ioan Sabău de la Folt spunea „Citiţi vremurile!..
  Trăiam atunci una din cele mai frumoase zile din viaţa mea: participam la prima Sfântă Liturghie într-un peisaj mirific pe un munte înalt din masivul Godeanu – ca şi în Evanghelie- la piatra de temelie a unei noi biserici, aşezată cu ceva timp în urmă. Tot ca şi în Evanghelie, slujba a fost săvârşită de trei preoţi, unul din ei fiind vrednicul de pomenire părintele Ioan Sabău din Folt, judeţul Hunedoara, plecat la cer anul acesta în februarie – aureolat cu titulatura de „patriarh” al hunedorenilor.
  Părintele avea un trup tot mai mic, părea o jumătate de om la 93 de ani atunci, un trup târşit prin puscării şi prin lungul drum al vieţii. Îl cunoşteam de mulţi ani, din 1998 când am publicat pentru prima dată povestea vieţii sale, conţinân şi istoricul bisericii ctitorite de el – prima în regimul comunist – cea din comuna Vinerea, jud. Alba. Participa cu drag la toate evenimentele religioase importante, având mulţi „cărăuşi” devotaţi din zona Orăştiei. O dată l-am rugat să-mi povestească ceva pentru ziar. „Hâm, vrei să faci bani pe pielea mea!” – mi-a zis hâtru. Mi-a mărturisit că nu are putere să mai povestească, dar dacă vin la evenimentul cutare după Sfânta Liturghie o să vorbească şi voi avea ce scrie. Aşa s-a întâmplat şi ştiam că aşa va fi şi aici pe vârful acestui „Tabor”. Şi când a început a vorbi, parcă se zguduiau toţi munţii din jur! Glasul lui „tuna” peste văi şi munţii aceia ca nişte cuşme de daci – munţii aceia ce găzduiau odinioară templele lui Zamolxe păreau acum înfricoşaţi de vorbele omuleţului ascuns în veşminte. Şi-a năvălit din nou în mintea mea acea imagine cu părintele strigând peste munţi:

  „-…Mama lui Moise n-a vrut să facă crimă şi i-a dat pruncului drumul pe Nil. Moise nu ar fi fost, dacă nu era mama lui. Azi vedem cum milioane de mame îşi ucid copiii. Câţi Moise n-am pierdut noi? Pentru acea mamă Dumnezeu i-a dat lui Moise putere mare şi toiag să brăzdeze marea. La originea acestei puteri stă mama…Oamenii nu mai ascultă de Dumnezeu. Familia a fost zguduită. Familia cu care Dumnezeu a făcut lumea…Dumnezeu a spus bărbaţilor: „Aţi ajuns ca nişte cai buieştri, nechezând după femeia aproapelui”. Tatăl cu fiul se găsesc la aceeaşi desfrânată. Familia de astăzi este complet răvăşită prin acest puhoi de ispite, de desfrânare…Apusul este la pământ în ce priveşte familia…Să se căsătorească mamă cu fiu, tată cu fiică?
  Mai târziu îl avem pe Ilie în vremea regelui Ahab şi a Isabelei care se închinau la Baal şi la Astarta. Azi avem „baalul” petrecerilor şi „astarta” sexului. S-a rugat Ilie la Dumnezeu să închidă cerul trei ani şi şase luni…până a ucis toţi preoţii lui Baal şi a Astartei.
  Această dorinţă a lui Dumnezeu de a stârpi pe toţi oamenii care se închină idolilor lumeşti, toate legile deşarte, toţi preoţii idolatriei, o vedem în această sărbătoare…”

  Iată dar mesajul dat de Dumnezeu la aceste două mari sărbători, românilor, începând cu preoţii: pedeapsa pentru închinarea la idoli, şi pentru uciderea de prunci.
  Totodată, cele două evenimente aşezate faţă în faţă, ne arată că modelul rău, al preoţilor idolatri trebuie să apună, să se dea la o parte în faţa unei noi generaţii de vrednici slujitori ai altarului.
  Avem înţelesuri grele, adânci în aceste evenimente. La Timişoara, oraş simbol al românilor, vedem iadul cu toate ororile. La capătul opus al ţării, toată istoria şi tradiţia ortodoxă de două milenii a neamului roamânesc, salvarea lui în aceste vremuri.

  Maica Domnului, Maica Lumii şi-a chemat la căpătâi fiii duhovniceşti, lăsându-le misiunea mântuirii lumii. Grădina ei nu a rămas nelucrată, e împodobită cu cele mai frumoase flori şi dă cele mai gustoase roade.
  O bătrână din sat cu nume de prooroc, în ţinuturile de basm şi legendă îşi adună de la marginile lumii oastea de apostoli să ne salveze neamul:
  De la marginile lumii
  Mihoceni să v-adunaţi…
  „Cu Manole zece/Care-i şi întrece”

  Dumnezeu nu vrea să o lase despărţită de dragii fii, ci ii trimite să o aştepte în patria cerească pe unul din ei, poate cel mai iubit, poate cel mai pregătit. Să o ia de mână să-i arate locul de veşnicie. Să-i spună „ Uite, aici vei sta tu, cu mama lui Moise, cu mama lui Ilie, cu Elisabeta, mama lui Ioan, cu Ana cea mai mare mamă din lume, cu mamele de martiri şi cuvioşi, cu mama împăratului Constantin, cu toate mamele care au salvat lumea”

  Drum bun, părinte, călătorie uşoară spre Împărăţia Cerurilor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare