Diversiuni… porcine (Noutati 30 aprilie 2009)

30-04-2009 1 minut Sublinieri

 porci.jpg

Gripa porcina, “inventie” a companiilor farmaceutice occidentale?

Oficial mexican: Virusul gripei porcine a apărut in Asia, nu in Mexic

***

Păzea! Legea siguranţei alimentare

Telefonul mobil vs somnul

„«Europa creştină» este titlul unei cărţi scrise de un evreu practicant, în atenţia creştinilor din ghetoul european 1. „Ghetou european”? Ce e asta?, vă veţi întreba. Răspunsul e simplu şi îi aparţine autorului, Joseph H. H. Weiler 2*), un eminent specialist în drept, autor a numeroase studii dedicate dreptului european (de curând a fost tradusă la Polirom importanta sa lucrare din 1999, Constituţia Europei): potrivit diagnosticului său, creştinii din Europa şi-au ghetoizat credinţa, hotărând de bună voie să-şi suspende în spaţiul public convingerile creştine şi să se abţină de a susţine public consecinţele morale ale propriei lor credinţe.

INTERVIU CU UN SECURIST: Reconstituirea unui asasinat de acum 60 de ani 

Sf. Siluan: “Adevărata libertate stă în a nu mai păcătui”

Sfântul Teofan Zăvorâtul – Tâlcuiri

Despre pericolul unui «ataşament iraţional»

Au murit la Aiud ( II )

 • Ramura inflorita:

Cercetează Preabunul Dumnezeu războiul lăuntric al fiecăruia şi-i răsplăteşte pe măsură

Cuvinte de folos

Tot cel ce se roaga, trebuie sa se smereasca


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Diversiuni… porcine (Noutati 30 aprilie 2009)

 1. Mi se pare mie sa va e cam frica de adevar?…

  Sa inteleg ca subscrieti la continutul tuturor linkurile postate aici; caci altfel nu le-ati fi postat! 🙂

 2. Cu adevarat vi se pare!

  Banuiala pe care o aruncati asupra noastra (referitoare la linkurile ref. la cipuri) e lipsita de temei, de vreme ce stiti bine linia si atitudinea noastra. Evident ca nu impartasim toate linkurile pe care le postam, mai ales pe cele din presa. Era vorba de a vedea cum au fost reflectate cele intamplate ieri in Camera Deputatilor de singurele canale de stiri online unde am gasit vreo referinta (nu am cercetat nici absolut tot, recunoastem, dar atat am gasit). In acelasi fel in care o faceti si dumneavoastra (si o faceam si noi, si altii), cand inventariam toate stirile de presa referitoare la unul sau altul din evenimentele publice legate de actele biometrice. De comentat ni s-a parut si inutil, fiindca presa face ce stie, ce a facut de la inceput…

  Nu ne-am schimbat nici orientarea, nici convingerile, dar nici mijloacele de a ne exprima conform constiintei noastre ortodoxe. Sta marturie recenta si serialul de postari din cartea “La apusul libertatii”, pe care l-am inceput, pe pagina principala.

 3. !!! Mi se pare foarte grava invitarea de catre parintele de la Biserica din Mosuni a predicatorului neoprotestant Vladimir Pustan in acea biserica ortodoxa!

  Dar si mai grava mi se pare manifestarea enoriasilor – acele comentarii in timpul “predicii” (“Aliluia!”, “Amin!” cu voce tare, din minut in minut) imi arata ca oamenii erau deja obisnuiti cu astfel de manifestari si viziune neortodoxa (sau cel putin sentimentalista, pietista, emotionala)asupra vietii de credinta…
  …iar plansul emotionat al parintelui m-a dus cu gandul la multa ignoranta, ca sa nu spun rea-vointa!

  Pacat… sinceritatea si ravna oamenilor sunt orientate pe o cale ce duce la pierzanie…

 4. Stimata Mihaela ,

  Iata un link http://www.lamosuni.ro/parohia_d.php?id=9

  Acoo veti putea citi urmatoarele : ” n sat, cel puţin jumătate din locuitori aparţin cultului reformat, dar întotdeauna biserica ortodoxă e plină de oameni. ”

  Intrebare : o posibila explicatie poate fi SI faptul ca in acea biserica se aflau si credinciosi reformati ?

  Cu respect , I.

 5. Frate Ioan,
  Am intrat pe link-ul trimis… si am ajuns chiar si pe un forum http://82.76.36.82/dece-mosuni/phpBB-3.0.0/viewtopic.php?f=19&t=115

  Doamne, in mare ratacire sunt multi dintre credinciosii din parohie! e posibil ca in acea biserica sa vina si credinciosi din alte culte, asa cum si ortodocsii de acolo se duc pe la altii (pe forum unul dintre ei chiar spune lucrul asta!)

  Doamne, miluieste-ne!

 6. Sora Mihaela ,

  Fiind multe familii mixte in zona nici nu e greu sa mearga de la un cult la altul . Pastorul Pustan este din cultul penticostal . Aici este partea interesanta . Din cate stiu reformatii nu sunt in Alianta Evanghelica ( bisericile bapiste , penticostale , crestine dupa evanghelie ..care detin si radiourile Vocea Evangheliei si Micul Samaritean ca fiind cele mai reprezentative , pt. ca in ultimul timp o puzderie de radiouri si tv-uri online apar ca ciupercile dupa ploaie ) .

  Daca dati pe you-tube veti vedea foarte multe predici ale acestui pastor foarte “agresiv” . Retorica lui este una non-conformista . Posibil si pe fundalul unei generatii de tineri care NU MAI POATE FI IMPRESIONATA cu vechiul limbaj .

  Catolici , greco-catolici , calvini …Iosif Trifa , Traian Dorz , Oastea Domnului…aceasta este zona . Discutia este una foarte delicata . FIEARE LA CEATA LUI . Nu ma poate trage in sus nici un mare duhovnic daca eu atat pot . Nu poti vindeca ranile comunismului in ortodoxie cu toate deficientele nascute din 50 de ani de aplatizare , lipsa de fervoare ,sinceritate a credintei…etc . Daramite ranile unei provincii istorice prigonite spiritual intr-un mod care nu poate fi discutat aici .

  Credinta care se traieste facil va fi mereu cea mai vizitata . Poate e si asta un pas de adolescent rebel care la maturitate va realiza – DACA E SERIOS – ce inseamna sa traiesti SFINTENIA . Daca nu e serios nu face nici un serviciu ortodoxiei . Usa e stramta . Sa nu ne amagim !

  Cu respect , I.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare