Domnii cu coasa. TERORISMUL asa-zisei gripei porcine (Noutati de presa 19-20 iulie 2009)

20-07-2009 4 minute Sublinieri

articol_1246635690.jpgslide_1466_20818_large.jpg

“De câteva zile, cum deschid televizorul, cum apare dl. Boc cu o coasă în mână. Este simbolul viu al unei ţări care trage să moară. Un premier de criză care dă lecţii de cosit pe marginea şanţului – ce imagine mai sugestivă pentru vesela nebunie cu care ne îndreptăm spre dezastru?! Mi se pare că, pe măsură ce ne afundăm mai al dracului în criză, domnii aceştia cu coasa devin din ce în ce mai fericiţi. Nu e sfârşit de săptămână să nu dănţuiască la vreun festival. Dimineaţa îţi vorbesc grav, cu morgă, despre austeritate, seara îi vezi cu gura până la urechi…”

Britanicii fac pregătiri pentru 65.000 de morţi din pricina gripei porcine

“… tonul avertizărilor elaborate de experţii sistemului naţional de sănătate publică (NHS) a devenit şi mai grav decât până acum. Un Serviciu Naţional pentru Gripă Pandemică (NPFS) va fi lansat săptămâna viitoare, pentru a gestioana o situaţie care ar putea degenera în cel mai rău scenariu” – când aproape două treimi din britanici ar putea fi infectaţi cu AH1N1. Potrivit acestui scenariu – a cărui popularizare poate avea efecte mult mai severe decât înspăimântarea populaţiei cu încălzirea globală, „ceva” care se produce mereu „departe” – riscul de mortalitate cel mai mare îl vor avea copii sub 14 ani. Jumătate din copiii din UK ar urma să se îmbolnăvească în 2009-2010, arată estimările NHS puse la dispoziţia Cabinetului Gordon Brown.

(…)

Date alarmante din UK

* În prezent, 652 de britanici sunt internaţi cu simptome de „gripă porcină”, dintre care 53 se află la terapie intensivă

* Între 55.000 şi 85.000 de persoane din UK ar putea fi infectate cu virusul AH1N1

* 30% din totalul populaţie, respectiv 12% din forţa de muncă a ţării ar putea să se îmbolnăvească în a doua jumătate a lui 2009“.

Isterie: gravidele, mai expuse „gripei porcine”

“Pentru a evita infectarea cu virusul AH1N1, ar fi bine ca femeile să nu rămână gravide în 2009-2010, iar toţi angajaţii să renunţe la strângeri de mână. Iată două dintre cele mai bizare sfaturi – oferite în Regatul Unit (UK), de un ONG dedicat mamelor (National Childbirth Trust), respectiv în Belgia, de o organizaţie patronală a IMM-urilor din Flandra (Unzio) – care apar în contextul isteriei din unele state europene, legată de gripa aşa-zis „porcină” („mexicană” ori „nouă”).

(…) Oficial, Departamentul Sănătăţii de la Londra nu a dat un avertisment similar, dar sfătuieşte femeile însărcinate sau mamele cu copii mici să evite aglomeraţia. Sfatul este în acord cu un scenariu realizat de experţii sistemului de sănătate publică din UK (NHS) şi trimis Guvernului, potrivit căruia gravidele şi copiii sub 14 ani se află între „categoriile vulnerabile”.

(…)

Recomandarea postată pe site-ul Unzio din Belgia – „În cazul în care colaboratorii dumneavoastră intră în contact cu mulţi oameni, ei pot reduce pericolul de contaminare renunţând la strângerile de mână” – nu este singura între „precauţiile” ciudate luate în lume de teama virusului AH1N1. În Portugalia, preoţii catolici nu mai dau azima direct în gura credincioşilor de teama gripei, iar Guvernul a comandat vaccinuri în valoare de 45 milioane euro, deşi s-au înregistrat doar 107 cazuri. Dintre acestea, doar trei persoane mai sunt în spital!

Masacrarea tuturor porcilor (circa 300.000) din Egipt, încă din aprilie, rămâne cel mai elocvent exemplu de isterie „antiporcină”. Până acum, niciun om nu s-a contaminat direct de la porci, fiind confirmată doar situaţia inversă. La o fermă din Canada, porcii s-au îmbolnăvit de la un muncitor mexican care avea virusul. Astfel, decizia statului Oregon ca vizitatorii să poarte măşti chirurgicale la târgurile de animale pare o măsură de bun simţ, căci a fost menită pentru protejarea porcilor”.

Compania Virgin Atlantic a luat aceeaşi iniţiativă. “Dacă există semne că ceva nu este în regulă, fie că e vorba despre o tuse puternică, fie de strănuturi puternice, dacă oamenii par să nu se simtă bine sau au temperatură, personalul aeroportului va chema o echipă medicală pentru a primi mai multe sfaturi“, a explicat Paul Charles, directorul departamentului de comunicare al companiei. “Dacă echipa medicală crede că sunt motive pentru a nu zbura cu avionul, pasagerului i se va cere să prezinte un certificat medical care să ateste că este apt să călătorească, iar atunci va fi îmbarcat în următorul avion disponibil pe cheltuiala noastră“, a adăugat Charles.

  • Hotnews:

Neil Armstrong vrea ca NASA sa ajunga din nou pe Luna. Buzz Aldrin: Uitati de Luna! Tinta urmatoare trebuie sa fie Marte

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, retinut de Politie 

VIDEO Traian Basescu, huiduit la Tusnad: Avem nevoie de o crestere a autonomiei in Romania: egala autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal.

  • Ziua: 

Amenintarea: demontarea totala a statului roman!  de  Cristian UNTEANU
Visul ungurilor, cosmarul romanilor

Încălzire globală, răcire globală… Stupiditate globală?

Perspective sumbre: 1 euro poate la ajunge la 4,8 lei

Ponderea oamenilor care traiesc in saracie absoluta in populatia Romaniei va creste de la 5,7% in 2008, la 7,4% in 2009, iar cea a copiilor aflati in aceasta situatie va avansa de la 7,8% in 2008, la 10,7% in acest an, potrivit BM. Institutia internationala noteaza faptul ca Romania a inregistrat in perioada 2003-2008 o perioada de boom economic, care a fost asociat cu procesul de aderare la UE si a dus la reducerea rapida a saraciei. Cu toate acestea, Banca arata ca saracia ramane concentrata in cadrul grupurilor vulnerabile, in special in zonele rurale, unde traiesc 75% dintre cei saraci.

  • EvZ: 

Sâmbete libere doar cu bilet de voie

Sărăcia ni se trage de la satele înapoiate

Piratul suedez: „Vechii politicieni sunt ridicoli”

“Christian Engström, deputatul Partidului Piraţilor în Parlamentul European, spune că „vechii politicieni” sunt ridicoli când susţin dreptul la intimitate peste tot în afară de internet. (…) Programul cu care a câştigat un fotoliu la Strasbourg include libertatea de a răspândi fişiere în scopuri necomerciale, respectul pentru corespondenţa privată, limitarea drepturilor de autor la o perioadă de cinci ani şi limitarea patentelor la medicamente care – pentru că sunt monopolizate de câte o singură companie şi se vând scump – duc la moartea pacienţilor din lumea a treia. Aşadar, după un nume de partid ciudat se ascunde o listă precisă de cerinţe foarte importante în viaţa cetăţenilor”.


De ce credeţi că aveţi succes şi printre cei mai în vârstă?
Pentru că noi, de fapt, luptăm pentru drepturi civile esenţiale. Dreptul la intimitate şi la corespondenţă privată, dreptul la libertatea informaţiei – să primeşti informaţie necenzurată şi, de asemenea, dreptul de a fi judecat de un tribunal care ştie despre ce este vorba, care este competent pe acel tip de acuzaţii care ţi se aduc. Toate sunt lucruri care fac parte din Convenţia Europeană a drepturilor omului, dar nu sunt aplicate. Şi toate sunt importante pentru oameni de peste 30 de ani sau sub această vârstă. Din păcate, vedem cum drepturi fundamentale ne-au fost luate! În Franţa au făcut o lege prin care vor să ţină oamenii la distanţă de informaţie violând principiul dreptului la informaţie. Şi, în plus, vor să facă asta fără să o supună unei dezbateri într-un tribunal care ştie despre ce este vorba. În Suedia există o legislaţie proastă cu o creştere a supravegherii ilegale din partea autorităţilor. Nu este acceptabil! Noi, în Europa, am experimentat regimuri totalitare care au făcut tot ce au putut ca să controleze cetăţenii şi acelea nu au fost ţări cu oameni fericiţi. Am fost atât de bucuroşi când Zidul Berlinului a căzut, iar acum, după 20 de ani, vedem că toată Europa devine un fel de Europă de Est de dinaintea căderii zidului. 


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Domnii cu coasa. TERORISMUL asa-zisei gripei porcine (Noutati de presa 19-20 iulie 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » DR. VASILE ASTARASTOAE, PRESEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR: “O.M.S. introduce dictatura medicala!”
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » STUDIU STIINTIFIC ASUPRA PERICULOZITATII VACCINULUI GRIPEI PORCINE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare