ELITA POLITICO-MILITARA POLONEZA, IN FRUNTE CU PRESEDINTELE CONSERVATOR SI EUROSCEPTIC KACZYNSKI – DECAPITATA DE UN “ACCIDENT” AVIATIC SUSPECT IN RUSIA

10-04-2010 3 minute Sublinieri

 • Gandul:

„NOUL KATYN”. POLONIA, LA A DOUA DECAPITARE ÎN ULTIMII 70 DE ANI

COMENTARIU LIVE – Ce uşor moare un preşedinte! Un zbor „ciudat” şi o grămadă de întrebări fără răspunsde Bogdan MUNTEANU

Lech Kaczynski şi Jaroslaw Kaczynski- fraţii gemeni “minune” ai scenei politice de la Varşovia- aşa cum i-a catalogat presa europeană în ultimii 5 ani, au fost unii dintre cei mai activi lideri europeni atât pe plan intern, cât şi la nivelul instituţiilor comunitare. Istoricul lor a fost unul aproape identic: cei doi au îmbrăţişat aceleaşi valori catolice, ultraconservatoare, şi ambii s-au lansat în politică din rândurile mişcării anticomuniste Solidaritatea (Solidarnosc)

• După impunerea legii marţiale în decembrie 1981, Lech a fost închis, ca alţi câţiva mii de militanţi din Solidaritatea. Eliberat după 11 luni, el a devenit, împreună cu fratele său, un colaborator apropiat al liderului istoric al primului sindicat liber din lumea comunistă, Lech Walesa. După apariţia unor conflicte cu acesta, la începutul anilor ’90, gemenii au fondat partidul Lege şi Justiţie, în 2001, devenit între timp cel mai important partid polonez. În 2002 Lech a fost ales primar al Varşoviei, după ce a declarat război corupţiei. O mare parte dintre deciziile sale au fost populiste, cum a fost şi interzicerea paradelor gay, tocmai pentru a atrage electoratul catolic, cel mai disciplinat la vot.

• Lech Kaczynski a câştigat alegerile prezidenţiale la 23 octombrie 2005, după cum fratele său – mai în vârstă cu 45 de minute – le-a câştigat pe cele legislative, desfăşurate la 25 septembrie 2005, în fruntea partidului Lege şi Justiţie (PiS) la a cărui conducere încă o deţinea. Potrivit Constituţiei poloneze, şeful statului are o putere limitată, inferioară celei a premierului, concentrându-se în special pe politica externă. Asta nu i-a împiedicat pe fraţii Kacyznski să formeze unul dintre cele mai puternice tandemuri din politica europeană. Conducerea lor bicefală a pus pe jar de mai multe ori întreaga Uniune Europeană, mai ales când era necesar acordul Poloniei pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona, iar cei doi au blocat Consiliul European, până când nu au obţinut o serie de derogări în avantajul Varşoviei şi în sprijinul catolicilor polonezi. O altă controversă majoră a constituit-o şi susţinerea reintroducerii pedespsei cu moartea de către şeful statului polonez, idee care a provocat fiori reci în mai multe Cancelarii europene, dar şi în rândul ONG-urilor.

Ultima fotografie a sotilor Kaczynski, la urcarea in avionul mortii

• Pentru a nu stingheri candidatura lui Lech la funcţia de şef al statului, Jaroslaw a renunţat la postul de premier, în favoarea unui expert mai puţin cunoscut publicului larg, Kazimierz Marcinkiewicz. El şi-a păstrat însă postul – foarte influent – de şef al partidului care a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul de la Varşovia.

• Cei doi fraţi au fost, de asemeni, unii dintre copiii prolifici ai showbiz-ului polonez. La sfârşitul anilor ’70, Lech şi Jaroslaw au jucat rolul unor fraţi gemeni într-un film pentru copii. Ulterior, în anii de mandat la conducerea Guvernului de către Jaroslaw, dar şi a lui Lech la preşedinţie, presa poloneză de scandal deseori îi supranumea, pe un ton ironic, “Fraţii Cartof”.

Ce îi diferenţia pe gemeni: atitudinea, o aluniţă şi viaţa personală

“Fratele meu m-a împins tot timpul în faţă. El preferă să fie mai retras, vrea să rămână acolo unde este şi să conducă partidul nostru politic”, explica Lech, într-un interviu. “Nu suntem chiar identici”, dădea asigurări preşedintele polonez, mai mic decât fratele său cu 45 de minute. El era căsătorit, tată şi bunic, în timp ce Jaroslaw era celibatar şi locuia cu mama- un academician cunoscut şi membru al Academiei Poloneze de Ştiinţe.Este adevărat însă că, pe plan politic, avem aceleaşi opinii. Acestea s-au născut din patriotismul părinţilor noştri, membri ai rezistenţei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ei ni le-au transmis”, mai mărturisea Lech Kaczynski.

• Presa însă reuşea să-i deosebească doar in punct de vedere fizic: cele două aluniţe de pe obrazul stâng şi de pe nas erau “secretul”. Numai preşedintele Lech le avea şi asta îl diferenţia de fratele “mai mare” cu câteva minute, Jaroslaw.

William R. Voss, presedintele Flight Safety Foundation: Nu elimin nici o cauza a accidentului, insa avioanele VIP primesc cea mai buna intretinere si sunt pilotate de cei mai buni piloti

Statul major al fortelor aeriene militare din Rusia: Pilotii aeronavei in care se afla presedintele polonez au ignorat in mod repetat mesajele turnului de control

La o distanta de 1,5 km, controlorii de zbor au constatat ca echipajul a marit viteza verticala de coborare, ajungand sub linia de glisare. Coordonatorul de zbor a cerut echipajului sa aduca avionul in plan orizontal si, cand echipajul nu a executat manevra indicata, a ordonat pilotilor sa indrepte aparatul spre aerodromul de rezerva. Cu toate acestea, echipajul a continuat sa coboare. Din pacate, totul s-a terminat tragic”, a spus Aleshin… Gazeta Wyborcza scrie ca militarii polonezi se intreaba cine a permis “tuturor acelor oameni care au murit in avion sa zboare la bordul unui singur aparat”... Parca ar fi mana diavolului in aceasta tragedie, unde zeci de reprezentanti ai elitei politice si militare a Poloniei au murit in drum spre Katyn, acolo unde s-a consumat una dintre cele mai ingrozitoare tragedii din istoria poporului polonez”, scrie Vzgliad intr-un comentariu pe aceasta tema.

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez Lech Kaczynski a fost scos din avionul ars

Accidentul de la Smolensk: Coincidenta tragica

Arhiva:

 • Eurosceptic (22 ianuarie 2010):

Lech Kaczynski revine cu declaratii eurosceptice.

UE este o “republică aristocratică” ce ar trebui “puţin democratizată“, a spus preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, într-un interviu pentru presa din Cehia, citat de Mediafax. Kaczynski a acuzat Franţa, Germania şi Marea Britanie că iau deciziile singure, apreciind că “procesul real de luare a hotărârilor ar trebui să mai evolueze“. “Trebuie să ne luptăm ca Tratatul de la Lisabona să nu fie considerat o constituţie, deoarece constituţia este a unui stat, iar UE nu este un stat“, a subliniat preşedintele polonez.

(1 iulie 2008): Interviu cu preşedintele polonez Lech Kaczynski

(…) BBC aminteste ca aceasta este ultima dintr-o serie de inclestari intre Bruxelles si Varsovia, ce acopera domenii variate, precum homosexualitatea sau protectia mediului.

Insusi presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, a cerut anul trecut statelor membre UE sa accepte reintroducerea pedepsei cu moartea, pedeapsa sustinuta, in cazul pedofililor, si de Liga Familiilor Poloneze, partid radical ce face parte din coalitia de guvernamant.


Categorii

Pagini laice, Polonia, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

72 Commentarii la “ELITA POLITICO-MILITARA POLONEZA, IN FRUNTE CU PRESEDINTELE CONSERVATOR SI EUROSCEPTIC KACZYNSKI – DECAPITATA DE UN “ACCIDENT” AVIATIC SUSPECT IN RUSIA

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Nimic nu e intimplator.

 2. Da, accident cumplit si “suspect” , in orice caz , foarte neclar…totusi , in ce-l priveste pe Putin , mana forte a Rusiei militare , deocamdata este in afara oricarei banuieli…mai aproape de multele semne de intrebare – pare a fi una dintre declaratiile lui Kaczynski :”Trebuie sa ne luptam ca Tratatul de la Lisabona sa nu fie considerat o constitutie … deoarece
  UE nu este un stat”…plus luarile de pozitie , foarte curajoase si ferme , impotriva mai multor aberatii ale Consiliului
  Europei …
  Iar coincidenta stranie si tragica , la 70 de ani – “accident”
  atat de aproape de Katyn …este in “ceata” la propriu si la figurat…chiar: de ce pilotii avionului au ignorat
  avertismentele turnului de control ?! ceata , ceata , ceata …

 3. mie mi se pare cusuta cu ata rosie…Deloc nu ma mira!!Prea avea verticalitate Polonia, nu accepta gogo;ile lor si criticau aberatiile UE!Dumnezeu sa-i mantuiasca, cred ca a fost o crima!

 4. Printre victime se afla si un arhiepiscop ortodox, Miron Chodakowski.

  Nascut in 1957 la Bialystock, Miroslaw Chodakowski, a devenit calugar in 1978, ieromonh in 1979.In 1998, a fost hirotonit ca episcop. In 2008, a fost ridicat la rangul de arhiepiscop. El era si episcop al armatei poloneze.

  Lista victimelor (pl.)

  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

 5. Dumnezeu sa-i ierte!

  Sa nu uitam faptul ca Polonia nu a acceptat niciun fel de vaccin.
  Cum sa spui frate ca a fost eroare de pilotaj si a fost vantul neprielnic, parca bietii oameni ar fi zburat cu deltaplanul nu cu super-aeronava.Si chiar daca le-ar fi pus ceva in bautura pilotilor, nu inteleg ce s-a intamplat cu pilotul-automat,nu cred ca acelui avion ii lipsea asemenea dotare. Eu spun ca cel putin 70% din cei omorati au fost “victime colaterale”,oameni care au avut ghinionul sa fie in acelasi avion cu acest presedinte-martir.Masonilor nu le mai pasa de acesemenea lucruri,ei sunt in stare sa isi omoare chiar oamenii lor,daca situatia o cere,de fapt si chiar daca nu o cere. Mi se pare o dovada de mare tupeu demonic din partea acestor ucigasi mondiali,va dati seama ca acestora nu le mai pasa de nimic.De acum inainte asa va fi ,cine se va opune va fi exterminat,nu se mai negociaza.Dumnezeu sa ne dea pocainta! Fara ea nu putem avea nadejde.

 6. Doamne ajuta!parerea mea este ca sunt foarte slabi in declaratii daca observati la televiziune,is foarte falsi,indiferenti,se vede duhul antihristului direct,cel putin la ortodocsi 😀 , ce usor poate sa moara un presedinte si restu lumii sa se zgarceasca si la comentarii , in vremurile Antihriste traim fratilor, ne asteapta Mucenicia.cine stie poate oamenii aia au fost mucenici nu se stie niciodata.
  In primul rand tragedia s-a intamplat la scurt timp de la gasirea zacamantului de gaz in polonia care ar putea taia rusia de la aprovizionarea cu gaz pe viitor pentru europeni,ceea ce ne da de gandit, cum ca Rusia ar putea fii vinovata direct de asasinarea liderilor polonezi de elita.Dar pe de o parte ar putea fii si americanii care,sa creeze o diversiune incercand sa puna mana pe gazul care s-a gasit in polonia ,avand in vedere ca deja investesc in statii de extragere a gazului din polonia care o sa aprovizioneze 50% din Europa plus statul Polonez pe viitor.
  in urma cu 2 saptamani au fost atentate la Moscova deci s-ar putea sa fie si ceva miscare anti-rusia(America)

  Ce fel de reguli se iau la un zbor prezidential:
  1.se tripleaza gradul de verificare al tuturor aparaturilor de zbor
  2.se seteaza programele de zbor sa fie de 3 ori mai eficiente ,adica 99,9% sa nu aiba nici o dificultate de zbor pe orice conditie
  3.in cazul pilotului cum se zice ca a incercat din 3 manevre si a esuat lovind copacii, nu s-ar fii permis asa ceva de copilot si restu staff-ului prezidential
  Dovezi:
  1. Putin s-a implicat personal ,ceea ce stim ca fara Putin nu misca nimic fiindca toti se tem de el,el e si supranumit noul Tzar al Rusiei
  2. Pana au ajuns autoritatile Poloneze la fata locului si expertii , Rusii erau demult pregatiti sa-i intampine
  3. este un turn electromagnetic ce loveste aparatura avioanelor, se zicea ca numai americanii au asa aparatura,dar posibil sa fie si rusia capabila de asa ceva
  4.Prim-ministrul nu a facut nici un fel de gest de atac,nici chiar verbal asupra Rusiei! ceea ce da de gandit.
  5.Episcopul catolic al Poloniei a declarat ca este nevoie sa vedem si partea Buna ca dupa ceva rau izvoraste dragostea din oameni ca Mantuitorul cand si-a dat viata pentru pacatele noastre.
  6.orice expert aviatic spune ca la orice avion prezidential nu este posibil nici o catastrofa vreodata,atatea verificari amanuntite se fac…

  😀 Iertare , asta e parerea mea 😀

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/polonia-ameninta-monopolul-gazprom-in-europa-182328.html

 7. ps: Vroiam sa zic legat de Duhul lui Antihrist ca numai ortodocsii pot sa-l observe,ca restul catolicii si protestantii nu. IErtare 😀

 8. Dumnezeu sa-i odihneasca !!!

 9. fara sa panicam pe nimeni , poate ” e vremea spanacului ” , ” cine are ochi sa vada ” ; si sa nu uitam ca nimic nu se intampla fara voia Lui ; sa nu ne bagam in judecata Lui , ca Ii apartine ;Bunul Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne miluiasca ! sa nu uitam ca in tragicul accident aviatic din Spania au scapat “prin minune “( dupa cum exprima unii ) cativa copii ca si in alte intamplari tragice in care au existat supavietuitori – fiecare in functie de crucea ce a avut-o ; cine trebuie sa traisca – traieste , cine trebuie sa moara – moare ; iar ce trebuie sa se intample – se intampla ! ;

  noi avem o parere din ce apucam sa citim , El e Atotstiutor ; nu ar trebui sa privim lucrurile din punct de vedere economic , politic , strategic-militar … nu au absolut nici un fel de relevanta , este doar teatrul de desfasurare lumesc , oricand se poate schimba balanta ; ar fi bine sa vedem voia Lui si sa luam aminte ;

  daca mai vedem ca si ” controversata ” mama a lui Putin este evreica , nu se cunoaste perioada aceea a copilariei lui , de pana la zece ani , cand a fost dat spre adoptie , multitalentele cu care a fost inzestrat … mai citim un pic din sfintii parinti … si ar trebui sa ne punem scuturile de rugaciune …

  iertare daca am suparat pe cineva , am vrut doar sa spun cum cred ca ar trebui sa privim ; poate gresesc , de fapt mi-as dori sa gresesc …

  Doamne , fie-ti mila de noi , pacatosii ! Si ajuta-ne sa ne putem duce crucea pe drumul mantuirii !

 10. chiar daca nu imi aprobati publicarea comentariului nu o sa ma necajesc – poate creeaza panica – si nu as vrea ; poate multi nu sunt pregatiti sa vada sau sa accepte ; ma intreb doar , cateodata , sunt eu ” paranoia ” sau lumea din jurul meu e chiar asa inconstienta … ; am speranta si incredere ca voi primi un raspuns , macar personal , pe mail , chiar daca nu e public – poate m-am smintit …

 11. Nu , Marinela, nu te-ai smintit , ai spus bine ce-ai spus…la fel si ceilalti …doar ca , pana la proba contrarie , asupra lui
  Putin – bratul forte al Rusiei militare – deocamdata nu exista
  vreo banuiala , iar “ucigasii mondiali” , cum zice “bandit mistic”
  stau la umbra , savurandu-si succesul din “ceata” de la Smolensk…si iar zici bine , ca lumea din jur este inconstienta …foarte , foarte putini sunt cei care acorda atentie
  acestei tragedii stranii …ce se vede la televizor , cu flori si lumanari , da , este doar partea vazuta in “teatrul de desfasurare lumesc” , cum bine spui…

 12. Eu n-am o opinie clara in legatura cu acest accident, dar mi se pare suspect ca si cel al printesei Diana.

 13. Nu cred nicidecum ca a fost o coincidenta!!!! Mai ales dupa ce citisem cu catva timp in urma cat de mult a incomodat acest Presedinte “Uniunea”!!! Le statea ca un ghimpe in spate, ca un ciob in ochi !!! Si mai ales ca mergeau sa comemoreze victimele de la Katyn! Nu, nu si iar nu, nu pot sa cred ca a fost un accident!!!

 14. Poate totul e manuit din exterior, ca sa se produca scandal intre Rusia si Polonia..si intre Polonia si restul tarilor UE. Polonezii luptau impotriva avortului, impotriva homosexualitatii. Puncte mari pe lista ateistilor.

  Sa dea Domnul sa vina la putere oameni capabili. Accidentul ne afecteaza pe noi toti.

 15. Stati putin, ca nu inteleg: noi, ortodocsii trebuie acum sa-i consideram “mucenici” pe niste “catolici convinsi” adica niste eretici care, printre altele, militau pentru pedeapsa capitala? Interesant.
  Eu cred ca doar propovaduiau un curent antiglobalist, deci o forma LUMEASCA de impotrivire implementarii NOM la ei in tara. Ii face asta mucenici pentru noi, ortodocsii?
  Exista mantuire in afara ortodoxiei? Asta numai Dumnezeu stie! Noi insa avem Canoane.

 16. @adris:

  Dar cine a spus ca sunt mucenici?!

  Pana una alta, ereticii astia erau patrioti adevarati si combateau fara complexe masonice avortul si homosexualitatea, ceea ce nu ai sa vezi la ortodocsii get beget din fruntea tarii noastre. Iar Dumnezeu poate sa caute si la asta, chiar daca omul este pagan sau face parte dintr-o credinta in sine eretica.

  Cat despre mantuire, nu noi judecam si o oferim. Noi o dorim insa oricui. Si Dumnezeu cauta tot felul de cai. Nu e neaparat vina lor ca erau catolici (totusi printre ei era si un ierarh ortodox, sa nu uitam!) si nici noi nu avem merit ca suntem ortodocsi. Dar rugaciune canonica in Biserica noastra pentru acestia nu exista, trebuie spus si asta. Dar ar fi culmea acum ca din tragedia asta sa scoatem prilej de alta cearta ‘supercorecta’.

 17. Polonia cred ca era singura ţară din UE la conducerea căreia nu se aflau slugi ordinare (cum avem şi noi), ci oameni cu coloană vertebrală şi principii.

  Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit în acest aşa-zis “accident”!

 18. @ admin si adris
  Expresia cu ”mucenicii” ii apartine lui Eduard (al 6-lea comentariu).
  Este putin fortata.
  Cred ca un laic de buna credinta care lupta impotriva NOM merita respectul, daca nu si dragostea noastra.
  Ma scirbeste faptul ca se profita de drama acelor oameni pentru ca la noi sa se faca show catolic pe TV-urile de stiri. UN NEAM ORTODOX, SE ROAGA ORTODOX, CHIAR SI PENTRU MORTII ALTOR ”RELIGII”.

 19. http://www.mirem.ro/pdfuri/iosif.pdf

  despre cum se pot ruga crestinii ortodocsi pentru cei neortodocsi

 20. Dacă prin activitatea sa publică și prin denunțarea avortului și sodomiei a reușit să salveze măcar viața unui bebeluș iar pe alții i-a oprit poate să cadă în păcatul sodomiei, cum se cheamă un asemenea om? De bună seamă un creștin. Dar dacă pentru aceste fapte creștinești s-a făcut urât și a fost omorât, cum se cheamă acest om? De bună seamă că este mucenic. Este el ortodox? Prin botezul sângelui este și prea este! Credinciosul botezat catolic nu este eretic doar pentru că a primit ”învățătură” catolică. Eretic este cel ce propovăduiește erezia trăgând și pe alții în rătăcire. Dar să luam seama cât suntem noi de ortodocși ca nu cumva să zicem și noi: ”Avem ca tată pe Avraam!”

 21. Inainte de a fi catolici sau eretici sau cum vreti sa le mai spuneti, cei ce au murit in acel accident erau oameni. De aceea cred ca merita un gand de rugaciune din partea noastra.

 22. E destul de plauzibil sa fi fost “totul aranjat” nu stim si nici nu vom sti. Intre ce stim si ce nu stim este ceea ce banuim si noi acolo ne aflam.

  @Eduard- Ai grija ce faci cu pacatul mandriei, cam cochetezi cu el.Esti si tu dependent de sindromul poporului ales? Si altii au mai fost si uite cata uraciune se afla la ei si cat de huliti sunt de altii. Nu intru in detalii dar mai bine am privi in sufeltele noastre mai mult, si am lasa mandria deoparte. Toti suntem copii lui Dumnezeu.

 23. eu, daca as fi un mare mason care are ca spin in coasta pe presedintele poloniei si as vrea sa scap de el avand si mijloace, as putea sa zic de exemplu unui spion deghizat in jurnalist georgian cum ca … sa zicem dusmanii mei si chiar si al presedintelui poloniei(rusii pe care nu pot sa-i controlez) vor sa-l omoare, dupa care s-o fac eu (fix pe teritoriul rusilor). nenica ce tari sunt georgienii astia vor zice toate popoarele, pentru ca ei au anticipat ca un fel de mare nostradamus ce se va intampla.
  sunt de acord ca totul a fost aranjat, oamenii aia au fost ucisi, dar vom vedea de catre cine abia dupa ce vom vedea cam cine va beneficia dupa moartea lor, adica vom vedea ce idei vor avea noii lideri. oricum mi se pare chiar si pentru putin si rusia destul de aiurea sa scape de polonezi fix pe teritoriul lor, or avea ei tupeu, dar nu sunt prosti + ca eu cred ca s-a vrut ca avionul sa cada inainte de a avea presedintii ocazia sa vorbeasca intre 4 ochi.

 24. admin, ce zice teveul li sakashvili e aproape irelevant, adica poate doar in masura in care in cearca sa deturneze orice eveniment intr-un prilej de atac asupra moscovei. o lucratura a serviciilor ruse e exclusa, e ridicol, de parca daca ar fi vrut sa-l omoare rusii ar fi asteptat sa intre pe teritoriul rusesc ca sa fie mai sugestiv. georgienii in schimb, manati de cei ce-i mana, ar putea fi implicati, si anumite factiuni nationaliste din ukraina de asemenea, si “teroristi” din cavkazul de nord ar fi putut fi impinsi la asa ceva si in general AIA care de ceva vreme incoace aprind fitile peste tot in lume, atat la nivel politic macro cat si mici focare sociale incinse de criza si mici isterii locale. insa, eu cred ca e prematur sa se vorbeasca de un atentat, riscam sa punem orice fapt mai semnificativ la nivel global pe seama complotului sistemului ajungand astfel sa discreditam orice fronda s-ar naste impotriva lui. cred ca daca s-ar fi dorit destabilizarea poloniei, ar fi fost multe alte posibilitati cu potential mai mare. insa, in ciuda aparentelor, polonia este o tara mult mai previzibila decat altele din fostul bloc comunist. am multa simpatie si stima pentru polonezi si rezonez cu drama din zilele astea. cred insa ca polonia este folosita mediatic, este un brand foarte minutios lustruit si servit rasaritului ortodox, in special celui care a cunoscut caderea uniatiei pentru a-l destabiliza identitar-national, religios, si culural. se vede ca si cu acest prilej tragic se folosesc de tot arsenalul propagandistic in mediile noastre cel putin, pentru a creea o coeziune emotionala care transcende drama propriuzisa, mutand semnificatiile ei in planul simbolic mai larg. mediatic, foloseste acestui scop si numai resortul simbolic emanat de acest “9/11” polonez. in logica “false flag”, adica a minciunii disimulate, dupa care s-au produs mai toate miscarile geo-politice ale ultimilor ani, tragedia poloneza este si va fi folosita in spatiul ortodox contingent(bielorusia, ucraina, romania), spatiu care asa cum am spus a cunoscut si cunoaste diminuat erezia uniata, ca un pretext de incolonare sub stindardul catolic, revansard rusiei, in dispret fata de tarele rasaritului: ortodoxia si anomia sociala ce o insoteste(inclusiv depasitele Tupolevuri).

 25. La o emisiune televizata pe TVR1, fostul parlamentar PSD mort -cu zile- din cauza leucemiei, afirma ca el care a creeat Constitutia Romaniei, nu a permis existenta unor organizatii ‘discrete’ cum este masoneria.

  A luat de asemenea pozitie publica impotriva homosexualilor care in 2006 conduceau PSD-ul:

  Romania Libera, 23-03-2006 pag 2.

  Se scuza dar continua atacul…
  ANTONIE IORGOVAN: Homosexualitatea, criteriu de promovare in PSD

  Proaspat sanctionat de conducerea PSD, senatorul Antonie Iorgovan nu renunta la consideratiile aduse “gastii lui Nastase” pe care a acuzat-o ca s-a format avand la baza criterii de homosexualitate. Dupa ce si-a dat demisia din functia de secretar al Senatului, ieri, intr-o conferinta de presa, Iorgovan si-a pus cenusa in cap.
  “Am inteles ca am gresit… Declaratiile mele au fost rupte din context, a plecat numai o idee, o anumita nota rupta de context”, a spus pesedistul. Sentimentul de regret nu l-a tinut insa prea mult.
  Asa-numitul “avocat al hotilor” a atacat iar gasca din jurul lui Nastase, sustinand ca cei care aveau “aceasta preferinta” (m.r. – tendinta homosexuale) au fost promovati in conducerea PSD, incalcandu-se astfel egalitatea de sanse. “Nimeni nu poate contesta ca a existat aceasta cupola si nu intrau decat cai care indeplineau
  unele criterii mai complexe… Daca este vorba de egalitate in drepturi, nu poate fi un privilegiu pentru cel care are aceasta optiune (n.r. – homosexualitatea) sa ajunga in conducerea partidului pe acest criteriu”, a spus senatorul. El a lasat-o mai moale cand a venit vorba sa nominalizeze liderii homosexuali ai partidului. A afirmat ca aceasta problema este binecunoscuta in PSD:
  “Imi pare rau ca unii se simt vizati ! Era o discutie frecventa in partid ca unii au facut cariera avand aceasta preferinta… Eu sunt care spun pe fata”. Iorgovan le-a dat si un sfat celor din asa-numita cupola: sa-si prezinte public preferintele sexuale, caci astfel devin santajabili. Totodata, senatorul s-a ferit sa-l mai atace pe Adrian Nastase: “Nu am spus ca Nastase a creeat gasca, ci ca A FOST INCONJURAT DE EA”.
  ……………………………………….

  T. Petcu

 26. In ce sens sa se dea de gol?
  Ma indoiesc ca rusii au ‘contribuit’ la ce s-a intamplat.

 27. @Agnes :

  multumesc pentru raspuns ! am inteles .

 28. @stefan: nu rusii ca neam ortodox, evident. Dar accidentul a avut loc acolo, totusi…

 29. Pai da si atunci de unde vine treaba cu datul de gol?
  Adica unu trebuie sa fii facut o boroboata pentru ca mai apoi sa se poata da de gol nu?

  Individul(presedintele polonez) si poate si altii din administratia lui, a dat dovada de simt si patriotism asta evident i-a atras ura unora…multora.
  Iar in poza asta a lucrurilor ‘rusii’ nu-si au locul in pozitie de agresori – si mai ales orice ar zice media de consum – ba dimpotriva, acesti rusi s-ar putea dovedii chiar prietenul de la nevoie.

  Ca a avut loc pe teritoriu rusesc… pai de, de ce sa nu lovesti doua vrabii cu aceeasi piatra – elimini tinta iar in acelasi timp cauzezi paguba si pe de-alaturi.

 30. http://www.familiaortodoxa.ro/2010/04/11/in-drum-spre-katyn-elita-poloneza-cade-din-nou/

  si

  http://www.antena3.ro/stiri/externe/tragedia-aviatica-de-la-smolensk-toate-datele-de-zbor-sunt-intacte-pilotii-polonezi-vorbeau-prost-limba-rusa_96717.html

  “Mi-a rămas suficient carburant. Voi face o încercare de aterizare, iar dacă nu reuşesc voi merge la un alt aeroport”, ar fi spus căpitanul aeronavei prezidenţiale.
  În timp ce se apropiau, aceştia nu au oferit date despre altitudine, povesteşe Pliusnin, citat de un site rusesc. Întrebat de ce, controlorul a răspuns “de unde să ştiu? Pentru că vorbeau ruseşte prost”.
  “Vorbeau ruseşte, dar era foarte greu pentru ei să comunice cifre”, a mai spus acesta.

  @Stefan: chiar ti se pare plauzibila explicatia pentru care nu le-au dat informatiile esentiale?! E o greutate in a comunica cifrele? Intr-o astfel de situatie? Dar ei nu stiau ca vine un avion cu polonezi? Si inca ce polonezi?!

 31. Cum sa zic, mie imi pare treaba cusuta cu ata alba (la fel cum au fost facute si executiile altora in trecut) iar singurul lucru pe care-l pot spune cu certitudine este ca acesti oameni au murit.

  Doar atat este cert, doar atat pot spune ca este adevarat fara indoiala.

  Pe de alta parte pot spune in acelasi timp un lucru care NU este adevarat – este ceea ce ni se spune prin intermediul mediei de larg consum.
  Ceea ce media ne comunica sunt informatii distorsionate ori minciuni in intregime , atat in ca zul de fata cat si in restul cazurilor.

  In ceea ce priveste asasinatul acesta, intradevar, cel mai usor mod de a incropii o teorie este a se da vina mai mult sau mai putin pe ‘rusi’.

  Dar,oare, gandindu-ne la ceea ce acestia de au fost omorati au facut si ceea ce vor fii urmat sa faca – carei ‘grupari’ sau opus si carei ‘grupari’ ar fii continuat sa se opuna?

 32. Mai ganditi-va, e destul de simplu, chiar prea simplu. Doar daca, desigur, nu plecam a priori de la axioma (prejudecata) ca “rusii sunt ok, nu sunt implicati, nu se poate asa ceva”… Doar nu dirijau traficul americanii acolo… Interesul a fost convergent si unul foarte mare din toate partile si ceva de gravitatea si de dimensiunile acestea uriase (fara precedent) nu se putea face fara o stransa si perfecta colaborare. Rad si curcile (DACA N-AR FI DE PLANS!) de “explicatia” cu bariera lingvistica. Asa ceva e IMPOSIBIL! Iar daca, la limita absurdului, s-ar fi intamplat totusi, atunci toti oamenii de acolo ar trebui sa faca puscarie pe viata pentru asa ceva. Chiar nu intelegeti ca este absurd ca ei sa nu stie engleza (limba obligatorie pentru relatiile de trafic international) si orice pilot strain sa fie obligat sa cunoasca perfect ruseste?! Cred ca nici in lumea a treia asa ceva nu exista. Chiar trebuie demonstrat ca 1+1=2? Dvs. stiti cine conduce Rusia? Stiti ca acolo jurnalistii si judecatorii mor saptamanal pe strada sau la iesirea din blocurile lor? In fine, si cate se mai pot inca spune…

 33. “chiar ti se pare plauzibila explicatia pentru care nu le-au dat informatiile esentiale?! E o greutate in a comunica cifrele? Intr-o astfel de situatie? Dar ei nu stiau ca vine un avion cu polonezi? Si inca ce polonezi?!”

  Sigur ca nu mi se pare plauzibila – defapt mi se pare penibila.

  Problema este ca pentru a face pasul si a crede ca ‘rusii’ nu le-au dat infomatiile legate de altitudine etc., (adica fara lipsa de indoiala – in sensul asta) trebuie ca in prealabil sa cred ceea ce mi se spune la televizor ca s-a intamplat.

  Iar eu, din oficiu, elimin ‘versiunea oficiala’ din spectrul potential al intamplarii.Si asta cu atat mai mult cu cat stirea este una cu implicatii serioase , cu ramificatii si implicatii multiple.
  Cu atat mai mult minciuna si eroarea se aplifica cu cat subiectul in cauza are o mai mare importanta.

 34. Pai informatia oficiala, aproape un verdict cu antepronuntare nu e asta, ci este… “mortul e de vina”, adica ‘eroare de pilotaj”. Si apoi, strecurat abil: chiar presedintele mort e de vina, ca stim noi, pe surse, vorba aia, ca avea obiceiul asta, sa dicteze el pilotilor (va imaginati asa ceva?!) unde sa aterizeze si unde sa nu… Deci si-au facut-o cu mana lor… Iar noi, rusii, punem pe marele ofiter KGB tavarisci Putin sa conduca ancheta… si sa-l si imbratiseze calduros pe premierul polonez… Bataie de joc mai mare nici ca se poate! 🙁

  Masonerie exista din plin si in Rusia, sa stiti…

 35. Treaba cu bariera lingvistica este penibila da, nici un argument acolo.

  Eu nu sustin ‘rusia’ sau ‘rusii’ si nu plec nici de la vreo premiza ca “oh dar rusii sunt tare buni la suflet , si ei nu fac decat bine” – nici pe departe.

  “Dvs. stiti cine conduce Rusia? Stiti ca acolo jurnalistii si judecatorii mor saptamanal pe strada sau la iesirea din blocurile lor? ”
  Asta nu are legatura cu asasinatul despre care discutam, defapt nu are nici macar un rol periferic asa ca nu inteleg aluzia ( ?!? )

  Dar dumneavoastra stiti cine conduce UE sau NATO sau USA sau ONU sau etc etc sigur ca stiti aceiasi care conduc si Rusia mai mult sau mai putin sigur.
  Eu nu de asta ma indoiesc 🙂

  Ma indoiesc ( de fapt nu o cred in totalitate) de pozitia ‘oficiala’ , de ‘istorioara oficiala’.

 36. “Masonerie exista din plin si in Rusia, sa stiti…”

  Sunt sigur ca exista ohoho si cati ori fii( de n-ar mai fii) dar iarasi, asta nu se poate folosii ca argument plauzibil la eventuala plasare a ‘vinei’ la modul “rusii au facut-o”. Mai ales pentru ca practic masonul nu are ‘apartenenta’ nationala o data ce face juramintele alea sau ce-o face, el nu mai este rus,francez,roman etc etc se dezice de tot deci inclusiv de neamul sau.

 37. Pai tocmai fiindca nu are… Repetam: nu am spus nici noi “rusii au facut-o!”, dar fara rusi nu se putea face… Prin rusi neintelegandu-se poporul, evident.

  Nu intelegem pana la urma ce sustineti. Dar in fine… Cum doriti. Prea am lungit-o.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare