Le terroriste, c’est toi! (Noutati 9-10 februarie 2009)

10-02-2009 3 minute Sublinieri

56.jpg

Expresiile cheie pentru desfiinţarea cuiva sînt: „este agent”, „loveşte în Biserică”, „este împotriva ierarhiei”, „are idei protestante/ecumeniste”, „este necanonic”, „are legături cu stiliştii”, „lucrează pentru Rusia”.

De regulă, dacă cineva a fost pecetluit cu una din aceste etichete, îi va fi destul de greu să demonstreze contrariul. Mai întîi pentru că nu există comunicare între cercuri decît într-un singur sens: atunci cînd se zice ceva despre cineva nu se mai aşteaptă şi nu se mai acceptă răspunsul. Niciodată nu sînt ascultate părţile şi nu există condiţiile prevăzute canonic pentru confruntarea acuzatului şi a acuzatorului. Acest lucru s-a văzut mai ales în procesul Tanacu, în care acuzaţii nu au fost audiaţi, ci doar învinuiţi. La fel de suspectă a fost şi suspendarea părintelui Calistrat de la Bîrnova, acuzat de arhiepiscopia Iaşilor de corupere de minori, caz mediatizat puternic la Radio Trinitas, deşi instanţele judecătoreşti nu s-au pronunţat nici pînă acum în susţinerea acestei acuzaţii, care, de altfel, constituie un delict penal şi se pedepseşte cu închisoare. Prin urmare, acuzaţiile aduse de ierarhie părintelui au fost false, nişte simple zvonuri, fără a-i oferi acuzatului dreptul la apărare (…) Anti-ierarhie sînt cei care apără şi împămîntenesc gesturile şi declaraţiile pripite ale unor ierarhi, cum au fost, de pildă, abuzurile anticanonice ale Prea Sfinţitului Corneliu Bîrlădeaunu în cazul părintelui şi a maicilor de la Tanacu. Toţi cei care se luptă să atribuie ierarhiei ortodoxe un comportament despotic sînt anti-ierarhie. “.

Colecția paneuropeană a detaliilor comunicațiilor va putea fi folosită, în lipsă de teroriști, pentru urmărirea și pedepsirea utilizatorilor rețelelor peer-to-peer.

În articolul de aici prezint un proiect francez de lege care propune să se treacă la pasul următor în cursa totalitaristă a colectării detaliilor referitoare la comunicațiile cetățenilor. Își propune să purceadă direct la spionarea conținutului materialelor transmise prin internet.

Soluții private în fața agresiunii poliției drepturilor de autor ar putea veni dinspre soft-urile de criptare. Dar e din ce în ce mai evident că era internetului și a comunicațiilor mobile și libertatea pe care ne-au adus-o sunt într-un tragic contratimp cu totalitarismul european și mondial pe care ni-l coc elitele politice naționale și supranaționale.

Probabil vom asista la o escaladare crescândă a abuzurilor pe măsură ce se va adânci criza economică, pentru că, așa cum a arătat Robert Higgs, statul se folosește de urgențe și crize pentru a-și realiza și permanentiza tentativele de creștere a puterii, în detrimentul societății pe care o parazitează. Acest proces se numește efectul de clichet.

Pe acest fond, sunt curios cât de repede va urma România mai marilor Europei și în privința vânătorii de „pirați”, și ce alte „bunătăți” ni se mai pregătesc. (Tudor Smirna).

Vezi si: În bucătăria Europei se prepară vânat á la Colbert

***

1234199514.jpg

  • Hotnews:

VIDEO Republicanii americani: Planul de stimulare economica propus de Obama ne va duce la dezastru

CIA: Musulmanii britanici sunt cea mai mare amenintare terorista pentru SUA (se intretine psihoza “teroarei”, a sentimentului cetatii asediate, mijloc clasic folosit si de regimurile totalitare pentru justificarea suspendarii libertatilor cetatenesti in interior)

  • Jurnalul National:

ACTE SMART/”Un fleac: ne-au cipuit!” (incredibil, mai poti citi si astfel de editoriale in presa romana!)

ROMANII FAŢĂ CU DICTATURA
Douăzeci de mii de români şi-au exprimat revolta faţă de legea abuzivă a actelor biometrice de identitate. Cei mai mulţi dintre ei sunt creştini practicanţi, care nu-şi pun nădejdea nici în statul român şi nici în marele stat european, ci în Dumnezeu. Mulţi i-au luat de zevzeci, şi le-au râs în nas, şi i-au făcut paranoici. Nu le pasă şi bine fac. Mai bine paranoic decât vită. Cei care se râd de aceşti “paranoici” sunt victimele cele mai bune ale unui sistem care, la adăpostul unor concepte corupte şi al căror sens s-a perimat prin frecventa folosire (demnitate, adevăr, libertate), înţelege să-şi extindă controlul asupra oamenilor, furându-le, practic, viaţa însăşi. E bizar cum ne-am bucurat atât de mult c-am scăpat de o dictatură ca să dăm de altă dictatură, căreia ne supunem (vorbesc de cei care ne fac paranoici şi zevzeci) fără reţinere.

N-o să mai treacă mult şi, sub pretextul creşterii securităţii noastre, or să ne convingă să ne punem cipuri în corp. Unii au deja. Să fie la ei acolo! Dacă lor li se pare comod să facă “bip”, mie uneia nu. Paşapoartele biometrice nu sunt decât începutul sfârşitului. Nouă nu ne rămâne decât să stăm cuminţi şi să acceptăm. Sau poate nu!

Umanitatea este pe cale de dispariţie – video

  • Ziua:

Obamania

Avocatul Poporului lauda “Legea ochiul si timpanul” (cam astea par a fi sansele demersurilor juridice la autoritati, chiar si pentru situatii flagrant neconstitutionale!)

Un diplomat britanic a fost arestat pentru ca a facut remarci antisemite in public

Adolescentii de astazi, mai putin inteligenti decat cei din generatiile precedente

Pastrat secret de oficialitati, un incredibil caz OZN din Grecia a iesit la lumina (ca sa nu uite lumea de OZN-uri, se mai scoate cate un “secret” de la naftalina)

Documentar. De la tribunele forumurilor globalizării, politicienii cer reforme altădată revendicate doar în stradă. Departe de a mai fi celebra dereglementarea, Davos 2009 n-a făcut decât să repete, în registru depresiv, nevoia unei noi guvernanţe economice globale. Alter-mondialiştii au găsit reţete mai simple pentru “o altfel de globalizare”.

***

10-haralambie.jpg


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare