Memoriile laicatului despre documentele biometrice pe masa Sinodului BOR (Noutati 24-25 feb. 2009)

25-02-2009 2 minute Sublinieri

biometrics_traits_classification-300x215.pngsf-sinod.jpg

***

 • Razvan Ionescu: GUDURĂUL – tare se mai potriveste pamfletul asta cu portretul unui fost (redactor) sef al Dlui Ionescu la o revista binecunoscuta…

“Un permanent du-te vino între promptitudinea unui “da” servil şi incertitudinea unui “să vedem” sceptic lasă sechele. Mieros cu zonele de protecţie, e ostenit în rest. Este mereu euforic cu primii şi uşor indispus cu ceilalţi pentru că… are “mult de lucru”. Cu primii face o pauză, cu ceilaţi se întrerupe. Cu primii se gudură, cu ceilalţi e uşor agasat. Pe primii îi salută ceremonios, celorlalţi le face familiar cu ochiul de departe. La prima întâlnire e deferent, vorbeşte cu „dumneavoastră”. Urmează primul e-mail pe care-l semnează ofensiv, „cu prietenie”. Adică, te incumbă în alunecosul lui. Apoi, dacă ţine, te tutuieşte şi inevitabil „te pupă”(ca geograf e specialist în Grădina Ghetzimani şi are opinii muzicale despre Evanghelia lui Iuda). Dacă are vreun interes te confiscă, dacă nu, are probleme de memorie. Te cumpără dacă te laşi, te vinde oricum. Încurcat în formulări conceptuale de o cât mai largă cuprindere, îşi găseşte cuvintele greu, dintre maldăre de ă-uri. Are în genere un ton neurastenic, dozaj savant între pauza sapienţială şi memoria turburată.

E ancestral ataşat „funcţiilor” şi „organelor” cu care vrea mai înainte de toate să fie „bine”. Reprezintă tipul perfect al şefului post-decembrist: subaltern şi ecumenic. S-ar vrea măcar secretar de stat dar, merge şi un redactor-şef (…) Cultivă centrul pentru că, locuind la periferie, îi e teamă ca nu cumva cei de la „centru” să-l numere la extremă. Nu este niciodată la obiect, în schimb e mereu global şi educativ. N-are spontaneitatea întrebării inteligente, dar are mereu la îndemână mirări prudente şi aflătoare în treabă precum „ei!?”, „oare!?” sau „chiar aşa!?”. E şiret, candid şi conform. Aspiră şi nu transpiră. Nu miroase şi cu toate astea, în urma lui, simţi o nevoie imperioasă să deschizi degrabă şi larg ferestrele. Reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă şters şi memorabil. Fiindcă e tenace. Fiindcă e calm. Fiindcă e gonflabil. Niciodată nu vine, întotdeauna apare. Aşa cum niciodată nu pleacă, ci se face nevăzut. Nu are nevoi, doar oportunităţi. Nu exprimă afinităţi, are afecţiuni bruşte şi divorţuri fără explicaţii. E spontan când trădează, rudimentar când explică, perplex când i se întoarce spatele“.

***

Acestea sunt singurele mentiuni legale care vizeaza prelucrarea datelor personale obtinute prin camere de supraveghere

Marea depresiune a sosit, spulberand visele

 • Gandul:

Europa şi SUA recurg la ultima soluţie: naţionalizarea băncilor

Soluţia crizei financiare – un Bancorex mondial

Măsurile protecţioniste divid Europa

Când criza îngroapă o familie

Vicii mai multe şi mai noi

 • Ziua:

Kremlinul isi inventeaza un ”Holocaust”. Moscova va interzice prin lege negarea victoriei ruse in al Doilea Razboi Mondial

Patriarhia strange punga


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Memoriile laicatului despre documentele biometrice pe masa Sinodului BOR (Noutati 24-25 feb. 2009)

 1. de ce nu se dezbate in Sino problema coruptiei in biserica, felul in care iti cumperi parohie in bucuresti si in marile orase, numarul de oameni care mai merg la biserica, prezenta BOR alaturi de romanii din afara tarii etc.?

  cui foloseste dezbaterea inapoiata despre niste pasapoarte introduse in alte 100 de tari (inclusiv rusia si sua) sau despre niste cip-uri care oricum sunt prezente si in cartelele ratb, pe cardurile bancare sau in telefoanele mobile?!?

 2. Nu stim ca nu se dezbat si acele probleme.

  Dezbaterea ” despre niste pasapoarte” ne foloseste noua, crestinilor ortodocsi, cei care nu dorim sa fim obligati a accepta asa ceva. daca s-au introdus in alte tari, nu inseamna ca trebuie sa facem la fel.

 3. a, dle dinu, intre timp v-am vazut si comentariile la articolul din ” ziua”
  pai de-asta sunteti? si va strecurati aici fara jena…
  rusine!

 4. Dle Dinu ,dumneata esti sigur dintre cei ce nu merg la biserica, asa ca ce te intereseaza ce se discuta la Sinod.Se discuta ceea ce intereseaza pe majoritatea celor caare merg la biserica.
  Comentariile facute cu siretenie de catre sectanti sau atei nu ne intereseaza.

 5. Nu-mi vine sa cred domnule Dinu ca dumneata ai fi un candidat la preotie, din moment ce nu intelege din punct de vedere crestinesc ce este cu cipurile. Sfantul Sinod abordeaza aceasta problema la presiunile laicatului.Sper ca te-ai lamurit.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare