NORI DE FURTUNA (Noutati 19 iunie 2009)

19-06-2009 3 minute Sublinieri

UPDATE

storm.jpg

Aprobarea criteriilor pentru ridicarea unor episcopii la rangul de arhiepiscopii şi pentru acordarea rangului de arhiepiscop onorific unor episcopi. În consecinţă, Sfântul Sinod a aprobat ridicarea la rangul de Arhiepiscopie a Episcopiei Râmnicului, Epsicopiei Romanului, Episcopiei Buzăului şi Vrancei, Episcopiei Argeşului şi Muscelului, Episcopiei Dunării de Jos şi a Episcopiei Aradului. Pentru activitate ierarhică pilduitoare şi slujire chiriahală deosebită şi îndelungată a Bisericii, au fost ridicaţi la rangul de Arhiepiscopi onorifici Preasfinţitul Părinte Iustinian Chira, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi Preasfinţitul Părinte Ioan Selejean, Episcopul Covasnei şi Harghitei. În urma ridicării Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie cu titulatura nouă de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul a fost ridicat la rangul de Episcop vicar. Aprobarea înfiinţării Episcopiei Devei şi Hunedoarei, cu reşedinţa în municipiul Deva şi cu jurisdicţia în judeţul Hunedoara. …

Aprobarea unor măsuri concrete privind disciplina administrativ-financiară în Biserică la toate nivelele – parohie, mănăstire, protopopiat, eparhie, mitropolie şi patriarhie -, în conformitate cu Legiuirile bisericeşti şi legislaţia în vigoare.

 • Lumina:

Rotavirusurile, cauza gastroenteritelor acute la copil

Cotidianul patriarhal face propaganda pentru campaniile mondialiste de vaccinare in masa! Dupa propaganda gratuita facuta aici sistematic Uniunii Europene si ecumenismului urmeaza, iata, vaccinurile in masa si… apoi toata agenda arhitectilor noii ordini mondiale? Guvern si Banca mondiale, agricultura modificata genetic, vaccinuri otravite, cipuri… si cate si mai cate! Iata de pilda, pe subiectul vaccinurilor obligatorii, despre care am scris chiar ieri, dupa stirea Hotnews extrem de nelinistitoare, opinia unui medic specialist pe care am primit-o mai devreme pe mail:

Nu vaccinarea a scazut incidenta unor boli precum variola, polio, varicela, difteria. Rata imbolnavirilor era in scadere accelerata in anii 60 cand s-au introdus vaccinurile in masa in SUA. Exista studii care arata ca evolutia numarului de imbolnaviri nu a fost deloc influentat de introducerea vaccinarilor. Dupa parerea cercetatorilor independenti de industria farmaceutica (BigPharma) scaderea pana la eradicare a multora din maladiile contagioase ale secolului trecut s-a produs datorita imbunatatirii conditiilor de viata, a exigentelor igienice, datorita imbunatatirii gradului de educatie, a accesului generalizat la servicii medicale. Exista un documentar foarte serios pe aceasta tema: Vaccine Nation –  (Gary Null, Ph.D)
http://video.google.com/videoplay?docid=6531447125053615129&hl=en

Alte resurse:
The Truth About Vaccines
http://www.youtube.com/watch?v=ELx2eX_kM-w
Ian’s Voice
http://iansvoice.org/default.aspx

… Pe scurt, informaţia de atunci se referea la adevăratul gentleman’s agreement din spatele împrumuturilor contractate de România. Şi, dacă acum vă gândiţi la jocul de glezne executat de FMI împreună cu băncile străine, vă înşelaţi profund. Este vorba de agreement-ul încheiat cu noi, mai precis cu factorii responsabili şi care, sincer să fiu, chiar şi acum mi se pare incredibil. Conform acelui zvon, oficialii noştri s-au obligat să faciliteze preluarea de către AVAS a tuturor creditelor neperformante ale băncilor din sistem la valoarea contabilă. Cu alte cuvinte, vom executa cu graţie “naţionalizarea pierderilor şi privatizarea profiturilor” (asta pentru că tot mă acuza cineva de limbă de lemn). Mai bine spus, statul va prelua nişte active de cele mai multe ori supraevaluate, degrevând astfel instituţiile financiare de greţurile provocate de propria inconştienţă şi rapacitate

Asadar, criza lui 2008 este si o ocazie de rearanjare insitutionala si politica la nivel mondial. Pe de o parte Obama, mare maestru de ceremonii la „The New World Order Party, pe de alta bunicutul Ron Paul si ale sale Tea Parties. Hoppe rezuma premonitoriu: a mai rămas, într-adevăr, puţin de făcut. Cu doar trei bănci centrale şi trei monede şi cu dominaţia SUA asupra Europei şi Japoniei, cei mai probabili candidaţi pentru poziţia de Bancă Centrală Mondială dominată de Statele Unite sunt FMI sau BIR; şi sub egida acesteia, iniţial definită ca un coş format din dolar, ECU şi yen, „phoenix”-ul, sau oricare ar fi numele său, se va afirma ca unică monedă-hârtie globală – dacă nu cumva totuşi opinia publică, în postura sa de unică stavilă în calea creşterii guvernului, suferă o schimbare substanţială, iar populaţia începe să înţeleagă lecţiile explicate în această lucrare: anume că atât raţionalitatea economică, cât şi justiţia şi moralitatea necesită un etalon-aur global şi activitate bancară liberă, bazată pe rezerve 100%, precum şi o piaţă liberă la nivel mondial; şi că un guvern mondial, o bancă centrală şi o monedă-hârtie globale – contrar impresiei înşelătoare că reprezintă valori universale – nu înseamnă decât universalizarea şi intensificarea exploatării, fraudei expansioniste şi distrugerii economice.

Romania in derapaj

Economia Romaniei este in stare critica

Dupa Statele Unite, si Europa se angajeaza sa intareasca supravegherea pietelor financiare

Liderii europeni au sustinut, joi, principiile generale ale unui proiect de reforma a supravegherii financiare. Reforma discutata la Bruxelles prevede infiintarea pana in 2010 a trei noi autoritati paneuropene de supraveghere a bancilor, a asiguratorilor si a pietelor financiare. Acestea ar urma sa aiba o mare putere de decizie, dar britanicii nu vor ca acestea sa aiba puteri atat de mari incat sa forteze statul sa faca modificari importante la buget.

O americanca trebuie sa plateasca o amenda de 2 milioane dolari pentru 24 de melodii puse la file-sharing pe internet

Primaria unui oras american le cere potentialilor angajati parolele de acces la site-uri de socializare pentru a le verifica trecutul

Raport ONU: Pana la sfarsitul anului 2009, unul din sase oameni de pe planeta va suferi din cauza foametei

E.ON Gaz dă afară 2.000 de oameni

„Prima ţeapă”, cu garanţie de la Boc | VIDEO

Americanii se trezesc din „visul Obama”

Se finanteaza masiv agenda masonica…

Document inedit. In 1993, Patriarhul Teoctist a dat de pamant cu Moscova

«Terenul minat» al Ortodoxiei-diaspora- cercetat la Chambesy

***

 • Theologhia:

Distinsul presedinte Obama 

Panorama 1453 la Muzeul de Istorie din Istanbul 

De ce “Cred într-Unul Dumnezeu”? (tâlcuire la Crez, partea I)  

SĂRACI DAR JUCĂTORI (O criză economică, financiară, politică, morală globală p.3)

 • Atitudini fara platitudini:

Adevarul istoric: Maresalul Ion Antonescu

Revolutia continua, Mircea Platon 

Sf. Teofan Zăvorâtul – Tâlcuiri: “Asprimea nevoinţei trupeşti trebuie să fie împreunată cu înnoirea puterilor lăuntrice ale duhului”

Cuviosul Paisie cel Mare (III)

Cuviosul Paisie cel Mare (IV)
Cuviosul Paisie cel Mare (V)

Cuviosul Paisie cel Mare (VI)

 • Ramura Inflorita: 

Mai merita sa ţii fecioria în ziua de azi?

Un ghid al frumuseţii lăuntrice


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “NORI DE FURTUNA (Noutati 19 iunie 2009)

 1. Un film care merita vazut al dului Udriste, inca o data la inaltime. Semne -Vaccinuri pentru templul sufletului accesibil la:
  http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ro-d7656c46e69f0780.zip

  http://www.youtube.com/watch?v=zrIM2hwrLoc&feature=related

  Total de acord cu dnul dr Pavel Chirila si ceilalti intervievati, mai putin de acord cu comentariile de la inceput ale reporterei. Nu cred ca intentia celor care mai practica ca slujitori ai Domului si in slujba omului este sa substituie medicina si stiinta medicala lui Dumnezeu. Cu atat mai putin un produs al acesteia. Dupa cum spunea un parinte, diavolul patrunde acolo unde este o fisura (duhovniceste vorbind). Iar fisurile sunt din ce in ce mai numeroase in toate domeniile ca urmare a departarii omului de Creatorul sau si a cresterii pretentiilor omului modern (vrem sa traim mai bine cu cat mai putin efort).
  Iar cei puternici si corupti se folosesc de orice ocazie pt. a o intoarce in favoarea lor, de la “codexurile alimentare” (tocmai pt ca nu mai exista tineri care sa munceasca pamantul, desi Romania are potentialul sa hraneasca o inteaga Europa, ca sa-l citez pe pr. Iustin) pana la crearea unor vaccinuri si medicamente (vezi anticonceptionalele, antidepresantele, etc)ca sa trateze unele din bolile imaginare ale omului contemporan. Cam asa s-a intamplat si cu producerea majoritatii vaccinurilor (sunt exceptii binenteles). La aceasta se adauga si indiferenta (sau poate incompetenta) unor cadre medicale de a informa corect populatia, iar oamenii s-au rezumat sa-si ia informatiile fie din presa de scandal sau a unora necunoscatori in materie, fie din presa aflata in slujba celor corupti. Si asa s-a mers dintr-o extrema in cealalta. De aceea cred ca dr Pavel Chirila si altii ca el sunt ca niste diamante rare in aceste vremuri.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare