“Triumful mondial al Statului magic”? (Noutati 15-18 februarie 2009)

18-02-2009 4 minute Sublinieri

UPDATAT (ora 14.15)

ioan_sabau1.jpg

 • Blog Agnos:

Părintele Ioan Sabău – patriarhul hunedorenilor – s-a mutat întru Împărăţia de Dor

Cuvânt la slujba de înmormântare a martirilor de la Târgu Ocna – parintele Constantin Voicescu, 1991

***

***

“Dar, daca presupunem ca in viitor, datorita tehnicilor superioare aflate la dispozitie, biometria va ajunge la o cartografiere amanuntita a datelor personale, nu numai a celor fizice, ci si a celor psihologice (obiceiuri, gusturi, preferinte sexuale, opinii, credinte), vom avea o adevarata problema. Putin cate putin si pe nesimtite, individul va fi reperat in toate datele lui psiho-fizice. Unul din drepturile fundamentale ale omului este dreptul la intimitate. Un ins, ale carui activitati, preferinte etc. ar fi in intregime cunoscute si publicate, nu ar mai avea o viata personala, ar fi ca un detinut intr-un penitenciar, privit mereu prin vizeta. Scriitorul George Orwell a imaginat in romanul sau “1884” cum ar arata o astfel de lume a supravegherii generalizate. In fapt, nu trebuie sa ne indoim ca datele biometrice de identificare vor tenta si organele politice, care se vor folosi tot mai mult de ele pentru a “cartografia” personalitatea si optiunile noastre. Diferitele comitete etice, cum ar fi “Informatica si Libertate”  sau “Comitetul Consultativ National de Etica  pentru  stiintele vietii si sanatate” (din Franta),  incearca sa defineasca o limita dincolo de care nu ar trebui sa se poata trece in materie de identificare personala. Un prim principiu este acela ca datele nu trebuie sa fie conservate decat pe o durata limitata de timp. Al doilea, ca ele trebuie sa ramana confidentiale, sa nu treaca de la o autoritate la alta, si nici sa nu intre vreodata in domeniul public. Dar nu trebuie sa fie subevaluata dificultatea de a realiza aceste criterii de protectie a datelor personale”.

Global Forum 2005 dezbate câteva proiecte cu caracter inovativ, provenind din diverse zone ale Globului, în vederea impulsionării iniţiativelor de acest gen. România va prezenta Proiectul SVN România, bazat pe un concept inovativ pur românesc, ce poate revoluţiona la nivel global conceptul de card de identitate şi pe cel de card bancar, prin combinarea celor două funcţii utilizând un singur smart-card multi-aplicaţie. Conceptul SVN este aplicabil în toate ţările cu o economie în curs de dezvoltare, implementarea lui determinând un puternic impuls pentru creşterea economică, a luptei împotriva birocraţiei, economiei subterane şi terorismului internaţional. Un proiect bazat pe acest concept poate determina economii la nivel naţional măsurate în procente din PIB (peste unu la sută), creştere economică bazată pe IT&C şi un înalt grad de securitate naţională şi internaţională. Comisia Europeană sprijină acest eveniment în conformitate cu priorităţile care vor fi expuse în iniţiativa i2010, pornind de la premisele construirii unei societăţi informaţionale bazate pe utilizarea informaţiilor şi a tehnologiilor de comunicare (în cadrul serviciilor publice şi al IMM – urilor). Astfel, i2010 se va concentra asupra cercetării şi inovaţiei în comunicare, asupra dezvoltării industriale, securităţii reţelelor de comunicare şi informare, precum şi asupra convergenţei şi interoperabilităţii în scopul stabilirii unei zone de informare fără bariere. Peste 250 de oficialităţi guvernamentale, parlamentari şi lideri industriali din Europa, America de Nord, Coasta Pacificului şi alte zone ale lumii sunt aşteptate să participe la Global Forum 2005 pentru a-şi prezenta ideile şi viziunile pentru viitor”. (intrati pe vidaco.ro pentru detalii!)

 • Iulian Urban:

Internetului i se pregateste ceva

Obama “va da unda verde razboiului din Iran”!

Aaron David Miller, analistul de top al Departamentului de stat American din anii ’80, a spus ca Benjamin Netanyahu va putea sa-l convinga pe Presedintele Barak Obama ca un atac militar este singura solutie de rezolvare a problemei nucleare iraniene.

“Israelienii vor insista [la Washington] sa se asigure ca Iranul nu va anunge niciodata intr-o asemenea situatie, si pentru a se asigura de asta, vor lua in considerare un atac armat,” Reuters il citeaza pe Miller- care este un fost negociator de pace al Americii pentru Orientul Mijlociu, iar acum este analist la Centrul Woodrow Winston-care a facut declaratia Vineri. “Situatia nu a ajuns inca la un punct culminant si nici amenintatoare nu este inca, dar va deveni foarte serioasa si… va baga in sperieti pe Presedinte, pentru ca, daca nu se adreseaza el comunitatii internationale pentru solutionarea problemei, israelienii o vor face“, a completat Miller.

Leaderii israelieni, care poseda unicul arsenal de arme nucleare din Orientul Mijlociu, si-au intensificat promovarea ideii de a merge la razboi impotriva Iranului, idee promovata pentru alegerile de la Tel Aviv din 10 Februarie. Favoritul alegerilor din Israel, Benjamin Netanyahu, a spus saptamana trecuta ca prima sa misiune, daca va fi ales prim-ministru, va fi aceea de a “zadarnici amenintarea pe care o reprezinta Iranul” o data pentru totdeauna. “[Iranul] nu se va inarma cu are nuclerae…. Includ aici orice demers ar fi necesar pentru ca aceasta afirmatie sa devina realitate,” a avertizat candidatul favorit pentru postul de prim-ministru“.

 • A se vedea si: Netanyahu Says 9/11 Was Good For Israel; Benjamin Netanyahu Says If Elected Israel’s Next PM, He Will Not Divide Jerusalem (Favoritul in alegeri la functia de prim-ministru spunea ca 11 septembrie 2001 a fost ceva bun pentru Israel si tot el are ca tema principala de campanie ne-divizarea Ierusalimului)
 • RepriseThings that will refocus the world back to Israel and Jerusalem till He/Yahshua comes back. Iata si un exemplu de “profetii” mesanice evreiesti. Este de mentionat faptul ca in campania electrorala din Israel o tema fierbinte a fost reprezentata de impartirea Ierusalimului. Candidata Tzipi Livni, a sustinut impartirea orasului cu palestinienii, pe cand Benjamin Netanyahu a sustinut pastrarea fara compromisuri a Orasului de catre evrei. In articolul citat se mai afirma ca revenirea lui Benjamin Netanyahu la putere ar putea insemna un eveniment hotarator pentru venirea acelui “mesia” asteptat de evrei…:

  Yes, consider the profound significance-and remember what we have been proclaiming at the Trumpet.com for well over a decade. “Christ prophesied that He would ‘gather all nations’ to battle Him in Jerusalem,” my father wrote in November 1996, commenting on a prophecy in Zechariah 14:1-2. He continued, Then He makes what might appear to be a strange statement. One half of Jerusalem is to be taken captive. That crisis triggers a series of events that leads to the return of Jesus Christ! One half of Jerusalem being taken captive is like the first domino to fall, leading to Christ’s return and battle against all nations in Jerusalem! It all begins and ends in Jerusalem. He wrote that 12 years ago! And today, the central issue in the contest between Livni and Netanyahu is whether or not to divide Jerusalem. That’s how close we are getting to the trigger that sets off a rapid-fire sequence of events that will culminate in the return of the Messiah! In other words, as my father also wrote in 2001, “The current dispute over East Jerusalem is a strong sign that the Day of the Lord is almost here!”

“Aşa se face probabil că s-a umplut lumea de lucruri care nu mai există demult, în care nu mai credem, dar despre care încă se teoretizează destul de mult. În orice caz, lucrurile naturale, ca să nu zic normale, produc din ce în ce mai multe şocuri”.

 • Lumea credintei:

Cum postim? – Cristian Curte

Infirmiera crestina din UK – data afara pentru ca s-a rugat si apoi reprimita

Un sef de sectie – Pe sleau despre spaga, saracie si incompetenta ministeriala in sanatate

Prozelitismul catolic in Rusia intarzie intalnirea dintre Papa si Patriarhul Kirill

Episcopul “anti-holocaust” si-ar putea revizui atitudinea

 • Ziua: 

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din SUA, va raţionaliza consumul de apă incepand din mai!

Oferta pentru pacatosi: Biserica Catolica reintroduce faimoasele ”indulgente”

Pana in 2020, depresia va deveni cea mai obisnuita boala in lumea civilizata – Se implineste astfel profetia Sfantului Kuksa de la Odessa, care spunea ca “va veni o vreme de deprimare universala“.

Spovedania ultimilor romani din “Tinutul Secuiesc”  de Victor RONCEA

 • Blogul lui Victor Roncea: 

Fosta directoare a MI 5 Dame Stella Rimington se impotriveste cartilor de identitate cu cip biometric si statului politienesc

McDonald’s a introdus o forma de plata printr-un program RFID incarcat in telefonul mobil

CONTROVERSA. Ce vrem la Aiud? Moschee sau Manastire? Alegeti!

EPURARE ETNICA. UDMR si PCM interzic ridicarea unei Biserici ortodoxe in Mures. Crucea sfintita de IPS Andrei a fost distrusa. Faptasii, liberi…

ANTI-ROMANIA. Afacerea Rosia Montana: Soros vrea aurul romanesc. ONG-urile lui au facut o campanie mincinoasa de anvergura mana in mana cu Ungaria

Statele Unite au intrat in era socialismului

Vestul culege roadele lacomiei. Un esec in salvarea Europei de Est va antrena o noua criza mondiala

 • Gandul: 

Raport BNR: Economia este în stare de şoc

ING dă afară 7.000 de angajaţi pe fondul pierderilor din ultimele luni

 • EvZ:

Somnul, alungat de tehnologie

SFATUL PSIHOLOGULUI: Nu cedaţi atunci când copilul încearcă să vă şantajeze

Generaţia de “orfani ai căpşunilor”

 news_img_121582_86443.jpg


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““Triumful mondial al Statului magic”? (Noutati 15-18 februarie 2009)

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mai exista inca pietre vii care stau impotriva “tainei faradelegii” (Noutati 20 feb. 2009)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare