PACATELE NOASTRE… SI CONSECINTELE LOR TRAGICE IN LUME (Noutati 10-11 iunie 2009)

11-06-2009 5 minute Sublinieri

UPDATE

95870_vamesul_fariseul.jpg

– Aşa suntem noi sortiţi, să nu ne putem înţelege între noi. Asta-i una dintre patimile noastre. – Cea mai grea. Şi cea mai titanică. Dar cum o putem depăşi, ca neam? – Ca neam… Păi dacă nu există smerenie, nu poţi să te găseşti unul cu celălalt. Asta vine din cauza egoismului”.

 • Koinonia:

Cuviosul Paisie de la Sihla: “Mai mult să faci cu fapta, decât să vorbeşti cu cuvântul”

< "text-align: justify;">Dacă am putea face noi tot ce învăţăm pe alţii, am fi sfinţi! Eu învăţam pe alţii să aibă răbdare în suferinţă. Acum când sunt în suferinţă, văd că nu am deloc răbdare. Trebuie nu răbdare, ci îndelungă răbdare. Un frate mă întreba: “Se poate ca în timpul suferinţei să potolim durerea cu rugăciunea?”. Aici este darul lui Dumnezeu, i-am răspuns eu. Dragostea duhovnicească biruieşte durerea, cum spune Hristos despre femeia care este în chinurile naşterii, că după naştere uită durerea “că s-a născut om pe lume“.

Mare lucru este, părinte, a ne alătura cu cel ce pătimeşte, să luam parte la durerea lui. Să cerem ajutor de la Dumnezeu, ca să putem trece cu bine valurile acestei vieţi. Dacă nu poţi face fapta bună, nu este păcat; iar dacă poţi s-o faci şi nu o faci, este păcat”. (…)

Noi trebuie să ajungem de la gândirea de Dumnezeu la simţirea lui Dumnezeu. Una este vorbirea de Dumnezeu şi alta este simţirea lui Dumnezeu. Una este vorba şi alta este fapta. La simţire duhovnicească ajunge numai acela care face voia lui Dumnezeu. Că zice Mântuitorul: “Nu tot cel ce-mi zice: “Doamne, Doamne”, va intra întru împărăţia lui Dumnezeu “. Mai mult să faci cu fapta, decât să vorbeşti cu cuvântul. Că lumea este plină de vorbe, dar puţini sunt care pun poruncile Evangheliei în practică. Sunt mulţi oameni tulburaţi astăzi şi nu-i uşor să-i linişteşti. Aici este înţelepciunea duhovnicului, a păstorului de suflete. Sunt unii care au ceva înţelepciune în mintea lor, dar se mândresc în inima lor. Alţii nu au nimic în cap, dar cred că au ceva şi se mândresc degeaba. Cei mai mulţi sunt bolnavi sufleteşte din cauza mândriei. Şi ca să-i vindeci şi să-i scoţi dintr-ale lor, de multe ori te osteneşti degeaba. Eu care nu am mai nimic, cum să-i învăţ pe aceşti oameni? Mai degraba tac ca să nu-i fac mai răi”.

Sfântul Sfinţit Mucenic Timotei, Episcopul Prusiei

Necredinta si superficialitatea in tot sint, spune parintele Dosoftei, cele mai mari pacate ale lumii prezentului. Aici se adauga desfrinarea, avortul, infidelitatea sotilor, dusmaniile, minciuna. “Urmeaza coruptia, inselatoria, cistigul fara munca, pe diferite cai, iubirea de arginti care l-a vindut pe Mintuitor”, spune parintele Dosoftei. Un alt fenomen prezent este distantarea parintilor de copii si nesupravegherea lor, in momentul in care pleaca sa munceasca in strainatate. “Unii copii sufera atit de mult incit ajung fie la intristare sau chiar sa-si puna capat zilelor. Foarte multe familii se destrama din cauza partenerilor care pleaca sa munceasca in afara tarii. Asta nu se intimpla inainte. Bunastarea il face pe om, in mare parte, sa se indeparteze de Dumnezeu”, explica parintele Dosoftei.

Parintele Hrisostom nu agreeaza ideea de a fi privit ca un preot deosebit de altii, ca avind puteri speciale. “E o capcana periculoasa. Oamenii au tendinta de a crea ideea de ceva special. Omul crede ca are nevoie de o forta suplimentara si preotul, pentru a-i face pe plac trebuie sa-si consume suplimentar energia, iar apoi, daca esti din ce in ce mai cautat pentru asta s-ar putea sa nu faci fata. Ma feresc sa fiu special, nu caut publicitate. Roada buna cu rabdare se face“, spune parintele Hrisostom… Cele mai mari pacate ale zilelor noastre, de unde deriva toate celelalte sint, considera el, mindria si nepasarea fata de voia lui Dumnezeu. Le este frica de ceea ce nu trebuie sa le fie frica, spre exemplu de seceta sau ca vor fi dati afara de la serviciu, dar nu le este frica de ceea ce ar trebui, de pacat”, spune parintele staret… “Lumea stie ce e de facut, dar nu face”, spune el, mihnit ca multi oameni vin la biserica “numai cind le ia foc casa”. “Spre exemplu, cind unui om ii moare cineva, vine la biserica, la inmormintare, dar e sec pe interior, nu este cuprins de fiorul intilnirii cu Dumnezeu, la slujba. Oamenii tin mai mult la aspectele de exterior si pierd esenta. Se merge foarte mult pe cantitate, parca omul e minat de ceva din spate cind incepe comparatia cu celalalt”, a mai spus parintele Hrisostom.

… preotul va sti sa-l indrume pe acela care ii cere ajutorul, fara sa-i dea un sfat prea aspru. “De aici provine si grija de a nu trata pe fiii duhovnicesti prin masura canoanelor, cu un virtual pat al lui Procust, ci prin a aplica toate canoanele potrivit zestrei si personalitatii fiecarui suflet”, a declarat parintele Nichifor. Problemele cu care se confrunta lumea moderna, sint, conform opiniei sale, lipsa de sens si criza de onestitate, de moralitate. “Acestea duc la abuzuri pe care le intilnim la tot pasul”, a spus parintele Nichifor.

Ce-i invata Disney pe copii?! (VIDEO)

Disney Exposed! (VIDEO)

 • Hotnews s-a raliat campaniei de vaccinare cu Gardasil care se va relua in forta de la toamna si isi da concursul la pregatirea psihologica (manipularea) populatiei pentru ca, de data aceasta, sa nu se mai intample “esecul” de anul trecut:

Sondaj Cancerul de col uterin si virusul HPV

Studiile stiintifice sustin: cancerul de col uterin, este cauzat de virusul papiloma uman (HPV).

Ai auzit vreodata de papiloma, virusul uman (HPV)?

(Un singur răspuns posibil)


Da, stiu foarte multe despre acest virus


Da, stiu cate ceva


Da, dar nu stiu mai nimic


Nu, niciodata

 • Greenblog: Romani! Tineti doliu in farfurie…Marti, 26 Mai 2009. Fara sa vreti, pun pariu ca veti retine acesta data. Pentru ca in ziua cu pricina s-a dat liber la “apocalipsa” din farfurie care ne va paste pe noi, cei 99, 9 % dintre romani care nu avem salarii imense, nu suntem rude de securisti sau de tovarasi din esalonul doi al PCR, si nici nu am furat din bugetul de stat. Prin urmare, nu avem indeajuns de multi bani pentru a cumpara de acum incolo mancare cat de cat sanatoasa. Aceeasi clasa politica care ne-a dus tara in prag de colaps material si spiritual in ultimii 20 ani, a mai savarsit o noua boroboata. In ciuda numeroaselor studiilor pertinente care avertizeaza asupra cultivarii si consumului de legume si cereale modificate de mana lacoma a cercetatorilor vanduti, care in orgoliul lor se cred un fel de Dumnezei mai mici de laborator,deputatii alesi au dat liber in Romania alimentelor modificate genetic. Cu alte cuvinte actul normativ vizeaza crearea sistemului functional prin care piata va fi invadata oficial si fara de nicio opreliste de cereale, leguminoase, legume si fructe aparute prin modificarea nerusinat-riscanta a insasi “samburelui vietii” lasat de Creator in orice planta, vegetala, salata, fruct, leguma alimentara, spuneti-i cum doriti…

“M-am uitat diagonal peste datele publicate de INS şi, la prima vedere, lucrurile nu arată rău, ci dezastruos. Recunosc faptul că nu am făcut decât o lectură superficială, motiv pentru care nu mă voi pronunţa deocamdată asupra acestui subiect. Avem însă altceva, cu potenţial de-a dreptul exploziv şi, ca de obicei, trecut cu vederea de presă. Într-adevăr, face mai mult sens să vorbeşti despre fătucile agramate ale politicii dâmboviţene decât despre lucrurile care contează cu adevărat. Ştirea care m-a pus cu adevărat pe jar se referă la Sidex. Mai precis la procedurile de închidere a Uzinei Cocso-Chimice, demarate de ceva vreme şi finlizate în cursul zilei de ieri(…) Îmi pare sincer rău că temerile pe care mi le-am exprimat în fatidica zi de 13 mai încep să se adeverească. Probabil, după încă un specatacol electoral jenant, adevăratele probleme ale economiei vor ieşi la suprafaţă. Numai că atunci va fi foarte târziu, iar dezechilibrele vor fi atât de mari încât efectiv nu vor mai putea fi rezolvate. Mai ales în condiţiile în care a doua tranşă de la FMI s-ar putea să nu mai existe”.

 • Adevarul:

Sârbu spune că rata şomajului ar putea ajunge la 8% până la sfârşitul anului

FMI: Evoluţia economiei României a fost sub aşteptări în T1

Comisarul european pentru energie: vom avea o iarnă grea

Cine ne-a târât în recesiune

Au apărut sinucigaşii de criză

UDMR strânge semnături pentru autonomie

Canalele de desene animate, campioane ale violenţei televizuale

Mesajul israelienilor de dreapta către Obama: “No, you can’t”

 • Ziua:

Obama vrea o confruntare cu Israel

“De ce nu sunt de acord cu euthanasia: Mama a trait 14 ani dupa ce a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer”, povesteste un britanic

Milioanele de la loto i-au distrus viata

Ordonanta de urgenţă privind paşapoartele electronice, retrimisă la comisii

Suntem la un pas de pandemie

 • Hotnews:

Din Bamboo direct la Matei Bals: isterie provocata de gripa porcina la romani?

Mihail Gorbaciov: E timpul pentru perestroika in America

Una dintre cele mai cinice farse politice din ultimii 20 de ani

(continua minciuna ca ar fi vorba despre un barbat)

 • Mediafax:

Reducerea economiei subterane, prin sistemele electronice de plată (din nou despre cat de utile sunt cardurile…) Vedete care au recunoscut că sunt gay sau lesbi – GALERIE FOTO

 • Gardianul:

Psihiatria ca arma politica: Voronin cere internarea unui deputat din Opozitie

Americanii au inventat pusca XM25, arma desteapta, de care nu te poti ascunde

CFR, aproape de faliment. Guvernul Boc nu mai are bani pentru salariile feroviarilor


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PACATELE NOASTRE… SI CONSECINTELE LOR TRAGICE IN LUME (Noutati 10-11 iunie 2009)

 1. Doamne, cum se intâmpla toate parca din intâmplare (desi nu exista intâmplari).
  Am fost duminica de Rusalii la Prislop. Foarte multa lume si foarte cald.
  In timpul rugaciunii pentru mai marii bisericii si in timp ce ma gândeam ca eu nu “pot” sa ma rog pentru IPS-ul meu am “auzit” vorba parintelui : “Daca nu poti vorbi cu copiii despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei” si am inteles ca se refera la toti “copii” cu care nu se poate discuta despre Dumnezeu! Si am inteles ca trebuie sa “vorbesc” cu Dumnezeu despre toti acesti “copii”!
  In rest – la mormântul parintelui erau foarte multe flori, multi crini (florile preferate ale parintelui). Din marea asta de flori se ridica crucea parintelui Arsenie, iar lumea statea la rând sa sarute crucea … A fost extraordinar !
  Doamne ajuta-ne!

 2. Asta cu cancerul de natura virotica, este o MARE MINCIUNA !!! Este stiut ca aceasta boala maligna, cancerul, este provocat de celule atipice care apar intrun anumit loc din corpul uman, si cu timpul disemineaza prin circulatia sanguina, dand metastaze, adica inmultindu-se si in alte locuri, formand alte tumori; NU S-A DESCOPERIT PANA LA ACEASTA ORA, CARE ESTE MECANISMUL DE FORMARE A ACESTOR CELULE ATIPICE, CANCEROASE !
  Un medic oncolog crestin, cu experienta indelungata, si cercetari pe toti pacientii pe care i-a avut in viata sa, a afirmat, ca in general acesti bolnavi purtau in ei neiertari pentru raul ce le-a fost facut in viata de unii semeni ai lor, neputand sa-i ierte; MAI DEGRABA ACEASTA VARIANTA E POSIBILA !
  Si repet CANCERUL DE NATURA VIROTICA ESTE O MARE MINCIUNA !
  REFUZATI VACCINAREA, ca mai mult decat amenda, nu au ce sa va faca(stiu, ca am lucrat cu vaccinuri, fiind cadru medical)
  NU PERMITETI SA VA FIE VACCINATI COPIII LA SCOALA, FARA STIREA DUMNEAVOASTRA; DATI DECLARATIE PENTRU ACEASTA LA TOAMNA, CACI DE ATUNCI VOR SA INCEAPA, CU AMENINTAREA CA II DATI IN JUDECATA, SI MOTIVAND CA ESTE COPILUL DVS, SI SUNTETI PRIMUL CHEMAT SA AIBA GRIJA DE EL.
  Vor sa faca aceasta vaccinare, pentru sterilizarea populatiei feminine din tara, si cu vremea, stingerea neamului nostru, fiind trecuti pe lista neagra.
  Si va mai spun ceva: vaccinarea poate sa te expuna si la deces !
  NU PERMITETI, INDIFERENT DE CONSECINTE ! Ca niciuna nu poate fi mai rea decat sa fie distrusa viata copilului dvs !

 3. Nu sunt obligatorii decat vaccinarile impotriva bolilor contagioase; cancerul de col uterin NU SE IA ! Deci nu este contagios, adica molipsitor, si nu au dreptul sa-l declare obligatoriu ! FARA FRICA, NU PERMITETI SA VA FIE VACCINATE FETELE CU ACEST VACCIN !

 4. Pingback: Stiri de criza « Zona de criza
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare