Parintele Iustin Parvu (VIDEO) despre apropierea sfarsitului, prefatat de un razboi mondial. PLUS: “Generatia actuala este bolnava, handicapata [sufleteste]. TANARUL NOSTRU ESTE IMBOLNAVIT DE ACEASTA TEHNICA”

1-08-2011 14 secunde Sublinieri

Categorii

Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Parintele Iustin, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

51 Commentarii la “Parintele Iustin Parvu (VIDEO) despre apropierea sfarsitului, prefatat de un razboi mondial. PLUS: “Generatia actuala este bolnava, handicapata [sufleteste]. TANARUL NOSTRU ESTE IMBOLNAVIT DE ACEASTA TEHNICA”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Cine ar putea spune mai bine lucrurile acestea? Handicapat e cuvantul cel mai potrivit pentru aceasta stare de lucruri, fara nici o suparare. Dimpotriva, simti mai degraba o alinare (poate ca suna cam aiurea pentru unii, dar daca auzi ceva adevarat despre tine, ceva ce stii foarte bine de fapt insa te cam “scoate din circuit”, te mai linistesti, fiindca esti pus pe pozitia corecta, pe care o astepti de atata timp, si-ti aduce un pic de liniste pentru ca esti aratat in lumina corecta cu blandete).

  Citind despre Pr. Iustin, Pr. Calciu, Pr. Papacioc si atatia altii putem zice si noi cu Sf. Ioan Iacob:

  ODINIOARĂ ŞI ACUM
  —————–

  Aruncându-ne în urmă
  Ochii noştri sufleteşti
  Către anii din vechime
  A vieţii creştineşti,

  Mintea noastră se uimeşte
  De sfinţenia de-atunci,
  Limba fără grai rămâne,
  Ne simţim ca nişte prunci.

  Căci vedem păgânitatea
  Dând război necontenit
  Adunărilor creştine
  Din Apus şi Rasărit.

  Şi aflăm credinţa sfântă
  Ca un foc atunci arzând
  Iar Biserica în culmea
  Biruinţelor şezând.

  Adâncindu-ne mai tare
  În trecutul depărtat
  Al Bisericii creştine
  Gândul nostru stă mirat:

  Uriaşi vedem în faţă
  Pe străbunii credincioşi
  Noi suntem pe lângă dânşii
  Toţi, pitici neputincioşi.

  Fruntea lor având cununa
  Razelor dumnezeieşti,
  Ni se pleacă de ruşine
  Ochii noştri cei trupeşti.

  Mici la suflet, mari la patimi
  Noi aproape nu-ndrăznim
  Să mai cugetăm la Slava
  Noului Ierusalim!

  Despre viaţa minunată
  A “celor întâi născuţi”
  Lumea astăzi nu mai ştie,
  Sfinţii stau necunoscuţi!

  Astăzi traistele ştiinţei
  S-au umplut cu născociri
  Iar din tainele credinţei
  Lumea nu mai are ştiri!

  Toată străduinţa lumii
  Este spre a dovedi
  Că: “Materia e totul,
  Duhul n-are unde fi”!

  Cât de mult se mai înşeală
  Cel numit “Cuvântător”
  Care cearcă numai “firea”
  Neştiind pe “Făcător”!

  Si inchei cu alta vorba a Pr. Iustin:
  „Nu cu răzvrătire, nu cu nemulţumire, nu revoltaţi mergeau martirii în faţa prigonitorilor, ci ca nişte miei spre junghiere…”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/03/09/sfintii-40-de-mucenici-forta-comuniunii-marturisitoare/

 2. Jale mare! Strigă părintele Iustin în pustia românească. Îl mai aude cineva?

 3. Doamne ajuta. Dragi admini, var rog sa postati si textul inregistrarii. Sunt sigura ca nu va e greu, ci doar ca ati scapat din vedere faptul ca poate nu toti au si sonor. Va multumesc.

 4. @ Olga Marinescu:

  Fiti sigura ca ne este si greu, foarte greu cu timpul! Iertati-ne, va rugam! Poate reuseste cineva dintre cititori sa faca transcrierea si sa o postam. Va multumim pentru intelegere!

 5. scumpul nostru parinte si duhovnic al neamului romanesc Iustin Parvu roagate Bunului Dumnezeu sa nu orbim si sa surzim in zilele acestea de pe urma…iertati-ma si Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti amin…

 6. Sunt vremuri de mucenicie dar sa nu uitam ca orice preot este si om asa cum spune Pr. Amfilohie Branza, citez : “Suntem si noi oameni, bai.”

 7. Pingback: Parintele Iustin Parvu intr-un interviu recent: LA ORA ACTUALA, NU AVEM ALTA CALE DECAT RABDAREA SI RUGACIUNEA
 8. Pingback: SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPA SI AL SUA? Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
 9. cu mentiunea ca n-am inteles 2 cuvinte cele urmate de (!) – probabil utilizate in zona – in fine, cam asta ar fi transcrierea inregistrarii:
  -Catre ce se indreapta Romania , si lumea in general? Se tot vorbeste despre Marea schimbare despre…
  Par. Iustin: Pai lumea vorbeste, desigur… e normal sa.. pentru ca au si interesul cineva ca sa se ajunga la aceste discutii si anunturi si falsuri anunturi si adevaruri, ca nu se stie nimic in fond- cind este sfarsitul lumii… ast, cine poate sa stie? nici ingeri din ceruri nu stiu ! d-apoi cum sa stim noi astazi oamenii. Dar presupunem ca este vremea asta asa cum o ducem noi, ca va fi in apropiere totusi un sfarsit; fata de simptomele pe care le avem, fata de toate, ma rog, evenimentele astea mari ale neintelegerii popoarelor si toate si asa mai departe, ca un sfarsit va avea sigur dar in urma unui razboi mare care va avea si va pierde lumea jumatate din ea va merge – in sfirsit – in singe, pina la burtile cailor; la Constantinopol se va da ultimele nu-i asa? incercari de lupta si de cucerire a crestinismului. Si iata ca astazi, altfel cam se poate vedea ceva-ceva, o apropiere de lucrurile acestea…
  – in apropiere de ?
  Par. Iustin : de aceste evenimente mari, a sfirsitului !
  – astazi o elita de intelectuali gata sa se sacrifice ca atunci, pentru tara, pentru …
  Par.Iustin: ma, ia sa vad si eu macar o parte din ei, hai !sa faca o defilare aici, sa-i vad eu ! pentru ca lumea aceasta la ora actuala, nu este capabila de un efort asa mare, ca sa dezrobeasca o tara ca Ardealul , sau Basarabia, sau Bucovina… Nu este ! pentru ca o generatie de lume e sigur – bolnava : handicapati ! pentru ca noi nu putem vorbi de o generatie de oameni sanatosi intr-adevar, care pot sa faca niste eforturi supra-omenesti.
  – De ce ? nu-L mai gasesc pe Dumnezeu, nu mai exista aceeasi…
  Par.Iustin:- Da, da nu mai exista acelasi Crez ! Acuma, nu stiti ce-nseamna neam, mai ! si nici natie – nu stiu, nu stiu nimic copiii astia – apai ce faci cu astia, mai ? cind romanul nostru scria acasa – de prin Rusia -ostasul fruntas sau caporal sau locotenent – ce era – scria acasa : “Mama sint bucuros ca ma gasesc in lupta impotriva armatei rosii, pericolul omenirii … asa scria !
  – Cind au cucerit romanii Odessa…
  Par.Iustin:- Cind au cucerit romanii Odessa, tot au mers inainte, in Rusia… ei bine , unde mai gasesti tu un tinar ca sa vorbeasca despre lucrurile acestea? ei spun: mai, batrinul asta e plecat cu sorcova, nu spun asa?
  – asa spun, asa… pai de spun asa Parinte? pentru ca sint pierduti!
  – ce ar trebui – cu catehizarea, ortodoxismul , un abc , practic nici in scoli nu se mai….
  Par.Iustin: Nici in scoli – unde-i chef sa se faca o treaba d-asta, sa se introduca la scoala? pentru ca insusi dl Director si Invatatorul, care-i fiul natiei acesteia s-a dus mama lui, in sfarsit , cu traista la liceu sa faca un porfat (!)de carte si astazi e Director, e profesor la scolile romanesti in Romania si nu vor sa auda de istoria si trecutul neamului nostru… nici nu vor s-auda! Ei au artistii lor, au oamenii lor de cultura si p-astia ii pun in istorie! Nu-l intereseaza pe el de Iorga, de Vasile Pirvan, de oamenii nostrii de… de Vasile Militaru si citi altii si altii – intereseaza …
  – desi exista o deschidere catre informatie acum foarte mare dar…
  Par.Iustin:- mai, dar informatia este cenzura lor, mai…
  – in mod haotic!
  Par.Iustin:- e cenzura lor, mai !Nu e o predare asa libera si constienta… mai paliscu(!) ala asa se pare ca mai zice, mai vorbeste intr-un colt de tara ici cole-asa ceva mai tarisor dar nu-l aude nimeni !nu-l aude nimeni !
  – ce-i sfatuiti pe tinerii de astazi?
  Par.Iustin:-ce sa-i sfatui ?Intii sa nu mai- sa sa se maturizeze oleaca! adica sa lase toate frumusetile astea aparente de ce le vezi unde-s calculatoare, pentru ca-i timpit romanul nostru – tinarul nostru este bolnav, imbolnavit de aceasta tehnica. Noi trebuie sa luam copii si sa-i ducem inapoi, cum am facut noi , mai ! Eram de 15-16 ani cu sapa colea, cu grebla, cu furca si cu coasa si erai colea-asa cu miinile batatorite, cind mergeai la cind terminai vacanta, si incepeai scoala din nou – Craciunul si dupa vacanta de Craciun.Si, acuma ce sa faci cu ei mai ca nu sint capabili de nimica, n-au nici un scop, n-au nici un ideal – pentru ca nici in familie nu se mai face educatia asta, ca n-are cine !

 10. @ Viorica:

  Va multumim!

 11. @admin
  eu aduc multumire, cu toata dragostea…

 12. La varsta parintelui trebuie sa ascultam cu atentie spusele dansului. Parafrazez pe Pr. Arsenie Papacioc – Nu se supara Dumnezeu pe noi ca pacatuim cat se supara ca suntem nepasatori. Vorbe pricepute!

 13. Pingback: CIPRU, SCANTEIA RAZBOIULUI MONDIAL? Turcia, Grecia si Israel, angrenate intr-un posibil conflict asupra apelor teritoriale ale Ciprului. PROFETII ANTIHRISTICE ALE NEOPROTESTANTILOR, MESIANISM IUDAIC SI VIZIUNEA ORTODOXA ASUPRA CONFLICTULUI
 14. Am vazut pe Trinitas tv intr-o emisiune ca este amintit Pr. Dimitrie Bejan, unul dintre greii aupriti de comunism. Pe viitor poate vom vedea mai multe.

 15. @Vandra I. Vasile

  Într-adevăr, părintele Bejan este o figură mai puţin cunoscută a mucenicilor din temniţele comuniste, deşi este amintit inclusiv de Ioan Ianolide în cartea sa Întoarcerea la Hristos. Sau de Grigore Caraza în Aiud însângerat(cred.. nu sunt sigur). Sunt secvenţele când îi arată ofiţerului politic îngerul din raza de lumină, secvenţele în care torturat fiind nu simte durere, păstrându-şi neatinse celelalte simţuri şi luciditatea dar mai ales secvenţele în care povesteşte liturghiile pe care le făcea pentru 100 000 de prizonieri în lagăr, el fiind preot militar. A scris “Bucuriile suferinţei” o carte excepţională şi Oranki o carte care printre altele documentează viaţa/mortea dintr-un lagăr sovietic. A fost un monument de credinţă, fiind urmărit şi supravegheat atent de securitate şi după 89, deşi la revoluţie el singur l-a salvat pe securistul care îl urmărea din mâinile oamenilor furioşi. A locuit spre sfârşitul vieţii sale in oraşul Hârlău din judeţul iaşi, unde este şi înmormântat. În timpul regimului comunist nu i se permitea nici să intre în biserică, iar drept consecinţă casa sa a devenit loc de pelerinaj. I se atribuie numeroase minuni.
  Ştiu că Bucuriile suferinţei circula acum câţiva ani în format pdf pe internet, iar dacă a rămas cineva care nu a citit-o şau nu ştie nimic despre părintele Bejan, îi recomand smerit să o citească şi să ceară ajutorul acestui om sfânt. Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

 16. Da.. articolul acesta îmi rămăsese în minte. Bogdaproste!

 17. UTZU spui ca i se atribuie minuni, dar faptul ca a trait acei ani e o minune. Ca si tine spun iertati-ma.

 18. Pingback: IPS TEOFAN LA PETRU-VODA, DE HRAM, ALATURI DE PARINTELE IUSTIN (Sfintii Arhangheli, 2011). Predica Mitropolitului Moldovei: INGERII IN VIATA NOASTRA (audio si text)
 19. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – 93 DE ANI! “Document”- Interviul lui Sorin Dumitrescu din 1997 (video) -
 20. Pingback: “Vai, ce de ingeri aici!” REPORTAJE INEDITE CU PARINTELE IUSTIN PARVU si cu orfanii ingrijiti de maicute la Petru-Voda (video) -
 21. din 2004 stau aproape de M rea petru voda.am invatat multe…am numai 23 de ani si viata m-a dus departe de casa…in belgia.am citit si am inteles ca fara unitate nu putem face nimic.Dar cred ca Biserica Ortodoxa va ramane sus chiar daca se incearca imprastierea noastra…cum a zis parintele Iustin ;; a dat Dumnezeu ca crestinul in rabdarea in umilinta si in rugaciunea sa sa-i cucereasca pe toti;; Doamne ajuta

 22. Pingback: Familia Ortodoxa: CUM IUBESTE TANARUL "GENERATIEI GOOGLE"? De la Fat Frumos si Ileana Cosanzeana la moda „emo". ADOLESCENTII SI DEGENERAREA IUBIRII SI FRUMOSULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. @Altul, frumoase versuri.

 24. Pingback: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda - IN STARE GRAVA din cauza unui cancer care a aparut si evoluat... suspect de rapid. SA-I FIM ALATURI DUHOVNICESTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU A TRECUT LA DOMNUL dupa o viata de mucenicie pana in ultima clipa… DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-I SCRIE NUMELE IN CARTEA VIETII, PRINTRE SFINTI! -
 26. Pingback: VIDEO: IPS Teofan la capataiul Parintelui Iustin/ PARINTELE IUSTIN A AJUNS, IN SFARSIT, SI LA TRINITAS TV, numai la adormirea sa intru Domnul.../ Marele duhovnic in REPORTAJUL "SFINTII INCHISORILOR" (pt "In premiera", Antena 3) - Răzb
 27. Pingback: VIDEO: IPS Teofan la capataiul Parintelui Iustin/ PARINTELE IUSTIN A AJUNS, IN SFARSIT, SI LA TRINITAS TV, numai la adormirea sa intru Domnul.../ Marele duhovnic in REPORTAJUL "SFINTII INCHISORILOR" (pt "In premiera", Antena 3) - Răzb
 28. Pingback: PARINTELE IUSTIN, in primul sau interviu, din 1991, luat de Maica Nina din Alaska: “Vedeti voi, noi am tacut prea mult, ne-am facut prea mult ca nu vedem sau nu auzim. Noi inca dormim”. VIATA IN INCHISORILE COMUNISTE -
 29. Pingback: PARINTELE IUSTIN NE-A PREVENIT: “Vor veni vremuri si mai grele. Va fi mai mult o prigoana psihologica si nu va veti putea ascunde… Daca nu ne vom aseza genunchii la pocainta, dragii mei, nu vom reusi nimic!“ -
 30. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – crampeie din memorialul patimirii sale in temnitele rosii. ARESTAREA, CONDAMNAREA, SUFERINTELE SI INVATAMINTELE DIN INCHISOARE. Ca sa atragi haita de caini, nu pui unul de-al lor sa urle? -
 31. Pingback: “E o vreme de pustiire a neamului!” – VECHI CUVINTE ALE PARINTELUI IUSTIN MAI ACTUALE CA ORICAND/ Parintele Iustin – sfaturi catre maicile de la Diaconesti, in 2003 (VIDEO): “Nu trebuie sa ne temem! Cand va veni tavalugul de
 32. Pingback: STROPI DE LUMINA DIN INVATATURILE PARINTELUI IUSTIN PARVU: “Noi suntem din ce in ce mai potrivnici unul celuilalt si EGOISMUL acesta in care traim e CADEREA noastra… Omul trebuie sa fie JUMATATE DRAGOSTE SI JUMATATE LUPTA si JERTFA pentru a pa
 33. Pingback: PARINTELE IUSTIN evocat la “In premiera” (Antena 3): “Am socotit sa fiu aproape de omul in durere”/ FERICITI CEI PRIGONITI – fragment (VIDEO) - Recomandari
 34. Pingback: RAZBOIUL “LA BAIONETA” AL DIAVOLULUI CU FEMEIA SI CU FAMILIA CRESTINA: “Vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Predica importanta la Duminica Mironositelor a Pr. Horia Nicolae Prioteasa (audio) - Recomandari
 35. Pingback: PARINTELE IUSTIN – “Cuvant cu putere multa” despre PERVERTIREA ROMÂNILOR: “Omul nostru se lasa mintit, cauta senzationalul, daca un lucru nu i se prezinta ca iesit din comun, umflat, mincinos, nici nu-l ia in seama” (VIDEO)
 36. Pingback: INTIMITATEA ONLINE, ELIMINATA DEFINITIV SUB PRETEXTUL COMBATERII PEDOFILIEI?/ Facebook, acuzata de incalcarea vietii private a utilizatorilor sai in Germania - Recomandari
 37. Pingback: PARINTELE IUSTIN – 40 de zile de la adormire. MARTURII CALDE DE PARINTI-UCENICI (Ieromonahii Iustin Petre, Augustin si Amfilohie): Puterea duhovniceasca zdrobitoare a tacerii rugatoare si a compasiunii jertfitoare -
 38. Pingback: RECOMANDARE VIDEO: Pr. Ioan Roncea si Ioan Enache (“Credinta ortodoxa”) – CUM A FOST PARINTELE IUSTIN SI CARE ESTE MOSTENIREA SA DUHOVNICEASCA? “Niciodata nu o sa dispara duhovnicii buni” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare