FURTUNA CARE VINE. Despre segregarea socială a nevaccinaților și sinuciderea colectivă a umanității în tirania sanitară cu texte de Giorgio Agamben și CJ Hopkins

31-07-2021 8 minute Sublinieri

Sursa foto: https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-green-pass-extended-to-2021-no-need-of-third-shot-beforehand-667269

Giorgio Agamben: Oamenii şi lemingii

tradus de Alexandru Petria

Lemingii sunt nişte rozătoare mici, de aproximativ 15 centimetri lungime, care trăiesc în tundrele din nordul Europei și Asia. Această specie are particularitatea de a efectua brusc migrații colective, fără niciun motiv aparent, care se termină cu o sinucidere în masă în apele mării. Enigma acestui comportament i-a contrariat pe zoologi prin singularitate încât, după ce au încercat să ofere explicații care s-au dovedit insuficiente, au preferat să se lase păgugaşi. Dar una dintre cele mai lucide minți ale secolului al XX-lea, Primo Levi a analizat fenomenul și a oferit o interpretare convingătoare. Considera de la sine înțeles că toate ființele vii doresc să continue să trăiască: în lemingi, din anumite motive, această voință a eșuat și instinctul care le-a determinat să trăiască s-a transformat într-un instinct aducător al morţii.

Cred că se întâmplă ceva similar astăzi cu o altă specie de ființe vii, cu cei pe care-i numim homo sapiens. Sinuciderea colectivă are loc aici- așa cum se potrivește unei specii care a înlocuit instinctul cu limbajul și un impuls endosomatic cu o serie de dispozitive externe corpului – într-un mod artificial și complicat, dar rezultatul ar putea fi același. Ființele umane nu pot trăi dacă nu își dau motive și justificări pentru viața lor, care în fiecare epocă au luat forma religiilor, miturilor, credințelor politice, filozofiilor și idealurilor de tot felul.

Aceste motive sunt vizibile astăzi – cel puțin în cea mai bogată și cea mai tehnologizată parte a umanității; iar oamenii se găsesc probabil pentru prima dată reduși la supraviețuirea lor biologică pură, ceea ce, se pare, se dovedesc incapabili să accepte.

Numai acest lucru explică de ce, în loc să ne asumăm simplul şi îndrăgitul fapt de a trăi împreună, cot la cot, am simțit nevoia de a instaura o teroare sanitară implacabilă, în care viața fără alte justificări ideale este amenințată și pedepsită în fiecare moment de boală și moarte. Și acest singur aspect explică faptul că, deși industriile care le produc au declarat că nu este posibil să se prevadă efectele vaccinurilor pe termen lung, deoarece nu a fost posibil să se respecte procedurile prevăzute și că testele privind genotoxicitatea și carcinogenitatea se vor încheia abia în octombrie 2022, milioane de oameni au fost supuși unei vaccinări în masă fără precedent.

Este perfect posibil – chiar dacă nu este deloc sigur – că în câțiva ani comportamentul oamenilor va fi similar cu cel al lemmingilor și că specia umană se îndreaptă în acest fel spre extincţie.

28 iulie 2021
Sursa- https://www.quodlibet.it/giorgio-agamben-uomini-e-lemmings

Doi mari filosofi italieni, scrisoare deschisă contra green pass

Alexandru Petria | Știripesurse

Am tradus scrisoarea deschisă împotriva green pass a doi mari filosofi italieni. Este o ieşire publică responsabilă şi care invită la responsabilitate, la păstrarea democraţiei. Reprezintă un semn că nu s-a rinocerizat toată lumea şi că mai există gânditori de seamă care-şi păstrează verticalitatea, înfruntând isteria generalizată, covido-prostia, cum am numit-o eu în volumul „Timpuri virale. Gânduri pe contrasens”. Scrisoarea este intens dezbătură în presa mondială.

Giorgio Agamben şi Massimo Cacciari consideră green pass o discriminare, „ceva ce conștiința democratică nu poate accepta și împotriva căreia trebuie să se reacționeze imediat”. Pentru cei care mă citesc, este evident că sunt de acord cu  ei.

„Despre decretul „green pass”

Discriminarea unei categorii de oameni, care devin automat cetățeni de serie B, este în sine un fapt foarte grav, ale cărui consecințe pot fi dramatice pentru viața democratică. Aceasta se statuează, cu așa-numitul green pass, cu lejeritate inconștientă. Fiecare regim despotic a funcționat întotdeauna prin practici de discriminare, la început poate reţinute și mai apoi dure. Nu este o coincidență faptul că în China se declară că vor să continue cu urmărirea și controalele chiar și la sfârșitul pandemiei. Și merită să ne amintim „pașaportul intern” pe care cetățenii Uniunii Sovietice trebuiau să-l arate autorităților pentru fiecare călătorie. Atunci când un politician vine să se adreseze celor care nu se vaccinează folosind un jargon fascist precum „îi vom curăța green pass”, trebuie să ne temem că sunt deja dincolo de orice garanție constituțională.

Vai de vaccin dacă se transformă într-un fel de simbol politico-religios. Acest lucru nu ar reprezenta doar o derivă antidemocratică intolerabilă, ci ar fi contrar dovezilor științifice. Nu invităm pe nimeni să nu se vaccineze! Un lucru este să argumentăm utilitatea vaccinului, altul, complet diferit, să păstrăm tăcerea cu privire la faptul că suntem încă într-o fază de „experimentare în masă” și că, pe multe aspecte fundamentale ale problemei, dezbaterea științifică este complet deschisă. Jurnalul Oficial al Parlamentului European, din 15 iunie, afirmă clar: „Este necesar să se evite discriminarea directă sau indirectă a persoanelor care nu sunt vaccinate, chiar și a celor care au ales să nu fie vaccinați”. Și cum ar putea fi altfel? Vaccinații nu numai că pot infecta, dar se pot îmbolnăvi în continuare: din 117 noi decese din Anglia, 50 primiseră doza dublă. În Israel se estimează că vaccinul îi protejează pe 64% dintre cei care l-au primit. Companiile farmaceutice au declarat oficial că nu este posibil să se prevadă evoluţia pe termen lung a vaccinului în organisme, deoarece n-au avut timp să efectueze toate testele de genotoxicitate și carcinogenitate. Revista “Nature” a calculat că va fi de aşteptat ca 15% din populație să nu ia vaccinul. Deci, până când va trebui să rămânem cu permisul?

Toți suntem amenințați de practicile discriminatorii. În mod paradoxal, beneficiarii de green pass chiar mai mult decât cei nevaccinați (pe care propagandei regimului i-ar plăcea să-i treacă ca „dușmani ai științei” și susținători proşti ai practicilor magice), deoarece toate mișcările lor ar fi controlate și niciodată nu ar putea ştii cum și de către cine. Nevoia de discriminare este la fel de veche ca societatea și, cu siguranță, era deja prezentă și în a noastră, dar a face astăzi lege din ea este ceva ce conștiința democratică nu poate accepta și împotriva căreia trebuie să se reacționeze imediat.

Giorgio Agamben şi Massimo Cacciari

26 luglio 2021”

Textul a fost publicat pe situl Institutului Italian pentru Studii Filosofice

Sper că a fost o lectură utilă!

Editura ContraMundum:

CJ Hopkins: Furtuna care vine

După câte se pare, GloboCap nu va fi fericit până când nu ațâță lumea la tulburări sociale peste tot – un război civil mondial de facto – de care are nevoie ca pretext pentru a impune noul totalitarism patologizat și a remodela ceea ce mai rămâne din societate într-un stat global polițienesc pseudo-medical. Spre acest obiectiv pare că ne îndreptăm. Și pare că ne îndreptăm cu o viteză criminală. Nu am vreun glob de cristal sau ceva asemănător, dar mă aștept ca situația să se înrăutățească în această toamnă și probabil va deveni și mai critică în viitorul apropiat.

Așadar, prieteni, vine furtuna. Se tot apropie de 16 luni încoace. Iar GloboCap ne bagă direct în mijlocul ei. Eu, și mulți alții ca mine, i-am urmărit dezvoltarea precum Centrul de Monitorizare a Uraganelor Totalitare (știți voi, ca acela din Miami, doar că în acest caz toți meteorologii sunt „conspiraționiști”.) Am dat în vileag toată propaganda, minciunile, manipularea statisticilor, anularea drepturilor constituționale, trupele de huligani ale Noii Normalități, cenzura corporatistă și toate celelalte elemente ale noii ideologii oficiale, precum și măsurile totalitare necesare pentru a o pune în aplicare.

Nu am muncit degeaba, dar nu am avut suficient succes încât să schimbăm direcția evenimentelor … direcție care a fost întotdeauna evidentă, direcție pe care fiecare mișcare totalitară trebuie să o ia pentru a-și atinge obiectivele. Nu poți remodela societăți întregi în sisteme cvasitotalitare fără tulburări sociale, haos, răzmerițe, război sau alte forme de cataclism. Spălarea pe creier este foarte bună, dar, de la un anumit punct încolo, trebuie să-i faci pe cei care rezistă noii „realități totalitare” să devină neguvernabili, astfel încât să-i strivești și să-i transformi în dușmani oficiali, ceea ce pare că se întâmplă acum.

GloboCap pregătește totalitarismul și ni-l zvârle în față. Aici, în Noua Germanie Normală, oficiali ai sănătății de rang înalt latră lozinci goebbelsiene precum „FĂRĂ LIBERTATE PENTRU NEVACCINAȚI” și „NEVACCINAȚII SUNT O AMENINȚARE PENTRU SOCIETATE”. Peste tot în Europa, inclusiv în Marea Britanie, unde „Ziua Eliberării” se apropie repede, sunt implementate sisteme pseudo-medicale de segregare socială. În Franța, Grecia și în multe alte țări, cei care refuză să fie „vaccinați” sunt dați afară de la muncă sau pedepsiți altfel. În SUA, unde Nevaccinații sunt, la rândul lor, segregați, brigăzi de haidamaci Noi Normali agresează familiile „reticente la vaccin” pentru a se conforma ideologiei oficiale.

Și așa mai departe… M-am săturat să citez fapte. Oricum, nu contează absolut deloc pentru marea majoritatea a Noilor Normali. După cum am tot spus în articolele mele anterioare, acești oameni și-au predat raționalitatea și s-au dizolvat într-o mișcare totalitară care a devenit „realitatea” lor perceptuală și socială, „sănătatea” lor depinzând de apărarea acestei povești, așa încât faptele nu contează absolut deloc pentru ei.

Iar voi știți deja faptele.

Da, voi. Noi. Ceilalți. Nevaccinații. „Negaționiștii Covid”. Nu sunteți atât de naivi să credeți că vreun Nou Normal taliban a citit până aici, nu-i așa? Nu au făcut-o. Dacă au dat din greșeală peste articol pe internet și din întâmplare au început să-l citească, creierul lor s-a închis la primul paragraf … la modul literal, neurologic, s-a închis. Și-au dat seama că e o amenințare la adresa „realității” lor și l-au șters instantaneu din conștiința lor, sau l-au denunțat la autoritățile abilitate, poate la FBI, la Bundesnachrichtendienst, sau Facebook, ori vreo altă corporație globală.

La asta s-a ajuns, prieteni … oamenii toarnă „crimele de gândire” ale altor oameni la corporațiile globale și agențiile de securitate ale „guvernelor democratice”, în speranța că le vor distruge sau periclita viețile, ori măcar să îi cenzureze, sau să nu mai existe în spațiul public.

După cum scriam în ultimul editorial, societățile noastre au fost divizate. Trăim în două „realități” reciproc ostile, o stare care nu poate merge la nesfârșit. Problema pentru noi (i.e. Nevaccinații) este că, probabil, reprezentăm undeva la 20-25% din populație, așa încât suntem copleșiți masiv de Noii Normali. Problema pentru Noii Normali este că suntem mult prea mulți pentru a ne băga la pușcărie sau a ne elimina cumva din societate.

Așadar, planul lor este de a ne face viața cât mai grea cu putință, de a ne segrega, de a ne stigmatiza, a ne demoniza, a ne agresa și intimida, a ne presa să ne conformăm cu orice prilej.Nu ne vor îmbarca în trenuri să ne trimită în lagăre. GloboCap nu sunt naziștii. Au nevoie să păstreze aparența democrației. Așa că sunt obligați să ne transforme în niște paria: „conspiraționiști anti-sociali”, „antivacciniști care dezinformează”, „suprematiști albi care neagă rezultatele alegerilor”, „potențiali extremiști violenți” și orice alte epitete le mai trec prin minte, astfel încât să fim prezentați ca niște ciudați periculoși și îndepărtați din societate într-o manieră în care să pară că ne-am exclus singuri.

Acest proces este deja în desfășurare și va deveni din ce în ce mai intens, ceea ce va conduce la tulburări sociale. „Nevaccinații” fanatici vor rezista. Din nou, nu suntem în Germania nazistă. Sunt mulți dintre noi care deja rezistă. Ne pot segrega, ne pot interzice să călătorim, ne pot trece sub tăcere protestele, ne pot cenzura, ne pot scoate de pe rețelele sociale, ne pot interzice conturile bancare, ne pot intimida în multe feluri, dar nu ne pot face să dispărem din societate. Așa că ne vor irita până ne vom ieși din fire. Până acum am arătat o disciplină incredibilă, dar în cele din urmă ne vom pierde răbdarea. Va fi urât, iar unii oameni vor suferi.

Ceea ce, bineînțeles, este tocmai ce dorește GloboCap. Nimic nu îi va face mai fericiți decât faptul de a ne vedea transformați în „extremiștii violenți” de care au tot pomenit fără nicio dovadă în ultimii cinci ani. Au o nevoie disperată să devenim „extremiști” înainte de a-i „îmbrobodi” pe mult prea mulți cu „dezinformările noastre”, cu „reticența la vaccin” și dezgustul general față de întregul program ideologic al capitalismului global.

Din păcate, cred că își vor vedea realizată dorința.

Ceea ce ne trebuie acum este o campanie organizată la nivel global, de nesupunere civilă non-violentă, însă nu ne vor da timp pentru asta. Ne vor tot presa, vor apăsa pe accelerație cu propagandă, cu absurdități, confuzie, cu reguli care se tot schimbă, cu isterie de masă, minciuni pe față, până când o vom lua razna în restaurante, în puburi, în școli, în mijloacele de transport în comun, iar locurile segregate social, ale Noilor Normali, vor fi vandalizate noaptea, sau și mai rău, vor apărea alte forme de „acțiune directă”.

Moment în care s-a terminat, pentru că ei au câștigat. Noi vom fi „extremiștii” de care au avertizat lumea, iar ei vor fi în stare să facă tot ce doresc cu noi, iar vechii noștri prieteni (acum Noi Normali) vor aplauda sau se vor uita în altă parte.

Sau poate că … nu știu, poate mă înșel. Poate că unii Noi Normali încă mai citesc acest eseu și își pot redobândi, în acest stadiu târziu, percepția. Poate că încă putem evita uraganul și implementarea totală a „Noii Realități Normale”. Știu ce vă gândiți. Credeți că sunt un idealist incurabil, dar să vă spun o mică poveste înainte de sfârșit.

L-am tot bâzâit sau agasat politicos pe Glenn Greenwald, pe care l-am respectat întotdeauna, să aibă mai mult curaj sau cel puțin să critice trăsăturile totalitare ale mișcării Noii Normalități. Glenn nu are nicio problemă cu povestea oficială și mi-a spus clar că nu îl interesează sub nicio formă să-și folosească abilitățile sale investigative pentru a chestiona povestea oficială. În pofida acestei poziții, l-am tot bâzâit și rugat politicos, în alte cazuri i-am cerut să posteze câteva vorbe critice, să pună câteva întrebări jurnalistice despre cea mai flagrantă campanie de propagandă din istoria campaniilor de propagandă oficială.

Am postat, de pildă, recent pe Twitter ceva despre aberațiile din Germania.

La scurt timp după – și sunt sigur că a fost doar o coincidență pentru că Glenn nu urmărește blogul meu – a pus pe Twitter o blasfemie din perspectiva Noii Normalități:

Așadar, se pare că este, în fapt, posibil încă să dai peste oameni care nu cred în povestea oficială Covid ca și cum ar fi Cuvântul lui Dumnezeu, să ridice vocea împotriva unor aberații sau pur și simplu să nu se comporte ca o mână de „Germani Buni”, slugarnici, fără minte, în timp ce prin fața lor defilează noua versiune de totalitarism.

Da, știu. Mă agăț de orice pai, dar am încrederea asta orbească în oameni. Pe deasupra, îmbătrânesc și nu mă încântă prea tare ideea de a mă lupta pe străzi, așa cum aș fi făcut-o în urmă cu 30 sau 40 de ani.

Ah, era să uit: tuturor prietenilor mei din Noua Normală Marea Britanie … să aveți o Zi a Eliberării minunată!

Traducere din engleză de la Consent Factory

„EXPERIMENT CIUDAT”, „CONTROL AL MINȚII”, „DISTOPIE”. Experții guvernului Marii Britanii care au gestionat comunicarea în pandemie admit că au ÎNFRICOȘAT DELIBERAT populația. „Folosirea fricii duce spre totalitarism”/ Giorgio Agamben despre proiectul planetar al controlului algoritmic și anularea chipului

CULTUL SIGURANȚEI ȘI MEDICINA CA RELIGIE. Mircea Miclea despre efectele izolării sociale: „Oamenii o să renunțe la libertate. Și asta e grav, extrem de grav!”/ GIORGIO AGAMBEN: „Gândirea acelora care continuă să caute adevărul și să respingă MINCIUNA DOMINANTĂ va fi, așa cum se întâmplă deja în fața ochilor noștri, respinsă și acuzată de răspândirea de știri false”

GIORGIO AGAMBEN despre instaurarea „TERORII SANITARE” și permanentizarea DISTANȚĂRII SOCIALE. Se va mai putea defini o astfel de societate ca fiind UMANĂ?/ Fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus: DACĂ OAMENII NU VOR SPUNE NU, NE AȘTEAPTĂ O DISTOPIE!

Reflecții asupra crizei pandemice/ DRUMUL SPRE TIRANIE e pavat cu pandemie/ SALVAȚIONISMUL MEDICO-PENITENCIAR și privarea de realitate/ O gigantică operațiune de FALSIFICARE a adevărului

Filosoful italian Giorgio AGAMBEN despre CONTAGIUNE și NORMALIZAREA STĂRII DE URGENȚĂ

La ce asistăm în prezent? MANUFACTURAREA „NOII REALITĂȚI” TOTALITARE. CJ Hopkins: „Să nu ne minţim în legătură cu lucrurile cu care ne confruntăm. Nu le pasă. Pentru că nu este vorba despre fapte. Este vorba despre PUTERE”

Cu CJ HOPKINS despre GLOBOCAP și Marea Accelerare către noul totalitarism patologic, cenzura NOII NORMALITĂȚII și demonizarea noilor dizidenți. „Noua normalitate este aici pentru a rămâne”

MILITARIZAREA NOULUI NORMAL. Care este semnificația războiului împotriva „terorismului intern”, în care sunt asimilați „teoreticieni ai conspirației” și „negaționiști ai realității”?

NOUL TOTALITARISM PATOLOGIZAT sau Bine ați venit în Minunata Nouă Normalitate


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “FURTUNA CARE VINE. Despre segregarea socială a nevaccinaților și sinuciderea colectivă a umanității în tirania sanitară cu texte de Giorgio Agamben și CJ Hopkins

  1. Cred ca cei care s-au vaccinat sunt predisusi mai mult decat cei nevaccinat sa faca infectia covid.Eu una sunt o antinevaccinista convinsa perntru ca eu consider ca acest vaccin este ciudat si cred ca va fi tot mai greu de respins.Multi se vaccineaza pentru beneficii de tot felul si nu pentru sanatate.Cand spun beneficii ma refer la tombole, vouchere de vacanta , dreptul de a merge la marile magazine, la cinematografe , la teatru.Nevaccinatii vor avea tot mai mult de suferit.Dupa mine suntem cam ultimii oamnei de pe Planeta pentru ca peste 5, 6 ani va veni Antihristul din apocalipsa, Cititi caitolul 12 din apocalipsa caci cam acolo sunt vremurile.La ATI , in spitalele covid , oamenii bolnavi din aceste spitale sunt torturati pentru credinta in Hristos.Este adevarat ca se va face razboi civil pe intreg pamantul.Va fi un haos total.Sa ne pastram credinta in HRISTOS ca sa putem birui fiara ce va sa vina.Ce sa mai spun de homosexualitate. si manifestatiile pentru LGTB chiar de Sfata Maria.Este clar .A doua venire a lui HRistos este foarte aproape.Mai intai va fi anticristul si apoi dupa 4 ani va veni IMPARATUL LUMII HRISTOS.numai el poate invinge fiara si balaurul cel din vechime.Cititi apocalisa.

  2. Pingback: De ce un creștin nu ar trebui să se încoloneze în direcția vaccinării anticov, mai ales că există deja soluții eficiente și ieftine de prevenire și tratament? | MĂRTURIE CREȘTIN-ORTODOXĂ
  3. Pingback: CJ Hopkins: MAREA EPURARE A NOII NORMALITĂȚI A ÎNCEPUT. Noul totalitarism pseudo-medical, „științific”, și segregarea noilor suboameni, „nevaccinații”
  4. Pingback: De ce un creștin ar trebui să fie precaut în privința vaccinării anticov, mai ales că există deja soluții eficiente și ieftine de prevenire și tratament? | MĂRTURIE CREȘTIN-ORTODOXĂ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare