Președintele Consiliului Județean Timiș: CARANTINA NU SALVEAZĂ VIEȚI, LE DISTRUGE PE ALTELE. Reacții critice față de decizia unilaterală a lui ARAFAT/ Vlad Voiculescu vrea să schimbe ALGORITMUL CARANTINĂRII/ TIMIȘOARA din nou în carantină, la ordinul direct al lui ARAFAT, după ce Comitetul Județean decisese stoparea „măsurii nedrepte”/ CARANTINAREA CAPITALEI, iminentă?

21-03-2021 11 minute Sublinieri

Pe fondul promisiunilor „ferme” de evitare a unui „LOCKDOWN”, țara intră în carantină pe bucăți

Sursă foto: digi24

Alin Nica (președintele Consiliului Județean Timiș):

Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele.Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.

Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.

Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare. Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor.

Jurnalul:

Reacții dure după decizia de carantinare a Timișoarei venită de la București

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat că este deranjat de faptul că autoritățile de la nivel central au trecut peste decizia de respingere a carantinării orașului de pe Bega și spune că un ajutor real ar fi fost să trimită în județ mai multe vaccinuri.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că este deranjat de decizia CNCCI de impunere a carantinei pentru încă 72 de ore în oraș, după ce, cu 24 de ore înainte, CJSU Timiș a respins acest lucru.

„M-a deranjat pentru că oamenii din privat se bucuraseră pentru ridicarea acestei carantine. Se pregăteau deja să își deschidă micile afaceri, pentru că situația este total neplăcută pentru ei. Ne regăsim acum după o perioadă lungă de timp în care acești oameni foarte, foarte greu se mai descurcă, au angajați, au chirii de plătit, au salarii și așa ne regăsim într-o situație în care toate bugetele vor fi afectate”, a spus Tabără.

Acesta a spus că dacă autoritățile de la nivel central ar fi dorit cu adevărat să îi ajute ar fi trebuit să trimită în județ mai multe doze de vaccin.

„Eu cred că, în primul rând, ar trebui ca dacă Bucureștiul vrea să ne ajute și să se implice în viața Timișoarei și a oamenilor de aici, ar trebui să ne ajute să creștem numărul de paturi ATI, să distribuie mai multe vaccinuri pentru în zona aceasta a fost tot timpul o problemă cu vaccinul, oamenii își doreau să se vaccineze, dar nu au fost suficiente vaccinuri, listele de așteptări sunt foarte mari. Ar trebui concentrate oarecum aceste vaccinuri în zonele profund afectate cum este și județul Timiș. Apoi aceste calcule ar trebui făcute în funcție de populația reală a fiecărei zone și mai mult decât atât, observați că în Timișoara practic numărul de paturi ATI a fost redus prin oprirea acelor spitale mobile”, a mai spus Tabără.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat, sâmbătă, prelungirea măsurii carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

Hotnews:

Marilen Pirtea (PNL) despre carantinarea Timişoarei: Prelungirea „dictată” de la Bucureşti ne face să ne întrebăm de ce mai e nevoie de părerea „provinciei”

Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că putea fi prevenită prelungirea carantinei în municipiul Timişoara prin măsuri luate anterior, în mod responsabil. „Prelungirea «dictată» de la Bucureşti, ca o formă de decizie tutelară «de la centru», ne face să ne întrebăm de ce mai e nevoie de părerea «provinciei»…oricare ar fi ea, dacă tot «centrul» decide. Oricare ar fi raţiunile, noi credem în rigoarea măsurilor de prevenţie, aplicate cu responsabilitate de autorităţi, nu în coerciţia carantinei, ca masură finală. Deciziile nu trebuie afectate prin ingerinţe şi parti-pris-uri politice”, a spus liberalul, citat de News.ro.

„Carantinarea prelungită putea fi prevenită prin măsuri anterioare, luate responsabil. Carantina impusă timp de două săptămâni, în Timişoara si localităţile limitrofe, nu a avut rezultatele dorite, ba din contră, rata de infectare a crescut, iar în Timişoara a creat mari discrepanţe între mediul privat şi cel de stat, având ca „victime” colaterale, din nou, sectorul HoReCa şi sistemul de învăţământ.

Prelungirea «dictată» de la Bucureşti, ca o formă de decizie tutelara «de la centru», ne face să ne întrebăm de ce mai e nevoie de parerea «provinciei»…oricare ar fi ea, dacă tot «centrul» decide. Oricare ar fi raţiunile, noi credem în rigoarea măsurilor de prevenţie, aplicate cu responsabilitate de autorităţi, nu în coerciţia carantinei, ca masură finală. Deciziile nu trebuie afectate prin ingerinţe şi partipriuri politice.

De-a lungul acestei perioade dificile am venit cu soluţii pentru evitarea dezastrului din aceste domenii, soluţii neluate în calcul de administraţia locală, pentru ca acum, când era nevoie acută de asumarea unor decizii radicale, să ne aflăm în situaţia în care cel mai înalt reprezentant al municipalităţii se abţine de la vot. Am propus ajustarea TVA-ului pentru industria alimentară cu livrare de la 9 la 5%, o măsură menită să sprijine industria HoReCa, unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei, am propus introducerea testelor rapide antigen SARS CoV-2 pentru clienţii restaurantelor dar şi pentru personalul din învăţământ, iar acum, după ridicarea restricţiilor, aflam că, totuşi, în localităţile din Timiş cu rata de infectare peste 6/1000 locuitori, cursurile se vor desfăşura tot on line.

Efectele pandemiei din 2020, care se continuă în 2021, seamănă cu un cataclism economic prin consecinţele deosebit de ample pe care le poate produce, culminând cu o contracţie economică mai gravă decât cea din timpul crizei de acum zece ani. În faţa acestei situaţii nu trebuie să avem ca unică ,,armă de apărare” doar respectarea măsurilor de distanţare socială, de igienă, vaccinarea sau, în ultimă fază, carantina, ci şi o organizare administrativ-teritorială responsabilă, care să ia cele mai eficiente decizii, doar în folosul comunităţii”, a scris Marilen Pirtea duminică pe Facebook.

BanatulMeu:

Dominic Fritz: “Salut hotararea de a continua carantina”

Dominic Fritz, primarul Timișoare a reacționat, din nou ultimul, la decizia de prelungire a carantinării Timișoarei și localităților din jurul ei. Cum era de așteptat, Fritz este de acord cu această decizie, deși la vot s-a abținut.Edilul de pe Bega susține că decizia de ridicare a măsurii carantinării de sâmbătă seara a fost una politică și din această cauza a fost nevoie să intervină Bucureștiul.

“Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri.

Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există.

Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile.

Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.

În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.

Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalții în proiecte care ne duc înainte”, a scris Dominic Fritz pe pagina da de Facebook.

Digi24:

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru carantină

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină. Experții și-au dat seamna că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală. Mâine, ministerul cheamă DSP și INSP la consultări. Intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi24.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Moldovan.

„De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Digi24:

 NEWS ALERT  Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină din ordinul lui Raed Arafat

Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină. Măsura a fost deciză de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Cominicare Strategică.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, mai precizează sursa citată.

Măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș amânase prelungirea carantinei

Timișoara nu a mai prelungit carantina, deși rata de infectare a crescut. După decizie, președintele Consiliului Județean a spu că a fost eliminată măsura nedreaptă”.

Decizie controversată luată sâmbătă în orașul de pe Bega. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei din Timișoara. Asta, chiar dacă analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică au spus că este nevoie de o prelungire a restricțiilor.

EditiadeTimis.ro:

Surse: Nemulțumit de scoaterea din carantină a Timișoarei, Cîțu îi bagă în ședință pe responsabilii din județ

Surse editiadetimis.ro spun că premierul Florin Cîțu ar fi cerut o ședință on-line cu o parte dintre reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Timiș. Cîțu și responsabilii din Guvern ar fi extrem de nemulțumiți de modul în care este gestionată situația pandemiei de COVID 19 în județul Timiș, dar și de decizia luată sâmbătă, 20 martie, de ridicare a carantinei din Timișoara și zona periurbană.

Hotnews:

Vlad Voiculescu nu exclude carantinarea Capitalei după pragul de 6/1.000 de locuitori

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi „foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere, informează Agerpres.

Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 să Capitala să intre carantină, Voiculescu a răspuns: „Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată”.

El a afirmat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei.

Ministrul a spus că, „foarte probabil”, ieşirea cu declaraţii ca fi una dintre măsurile adoptate.

„Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară, aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. (…) Închiderea centrelor comerciale… iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai arătat ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, numărul testelor pentru depistarea noului coronavirus este unul mic.

„Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă”, a susţinut Voiculescu.

Demnitarul a afirmat că luni va avea loc o discuţie la Ministerul Sănătăţii la care vor participa reprezentanţi ai INSP, ai direcţiilor de sănătate şi cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefect: ”Foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă rata de infectare trece de 6 / Deocamdată, actualele restricţii au fost prelungite pentru încă 14 zile

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat duminică, după şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, că restricţiile în vigoare vor fi prelungite cu 14 zile, dar situația se va schimba, ”foarte posibil”, dacă incidența cazurilor de coronavirus din Capitală va trece de 6.

“Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare”, a declarat prefectul, potrivit Agerpres.

Stoica afirmă că este “foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

“Este foarte important ca populaţie să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. (…) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. (…) Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat prefectul duminică.

El a precizat că nu se vor lua măsuri “doar de dragul” de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

“Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri”, a precizat Stoica.

În contextul ratei de infectare de 5,33 la mia de locuitori, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus începând de duminică de la ora 0,00 prelungirea măsurilor actuale.

Astfel, informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale

De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele.

Elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la cursuri în sistem online.

“Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent. Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum şi în spaţiile publice dacă au un tavan şi un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Totodată, este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective însă nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

“Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice. Menţionăm că regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr.55/2020”, se mai afirmă în comunicat.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti precizează că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti, se va putea institui orice altă măsură de siguranţă cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu respectarea normelor legale în vigoare.


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Președintele Consiliului Județean Timiș: CARANTINA NU SALVEAZĂ VIEȚI, LE DISTRUGE PE ALTELE. Reacții critice față de decizia unilaterală a lui ARAFAT/ Vlad Voiculescu vrea să schimbe ALGORITMUL CARANTINĂRII/ TIMIȘOARA din nou în carantină, la ordinul direct al lui ARAFAT, după ce Comitetul Județean decisese stoparea „măsurii nedrepte”/ CARANTINAREA CAPITALEI, iminentă?

 1. Pai da, se apropie Pastele si trebuie sa fie un crescendo! Ceea ce mi se pare absolut strigator si nu inteleg de ce nu se protesteaza pe tema asta este treaba cu testele: sa crestem numarul de teste spun prapaditii astia!. Pai evident, ca daca cresti numarul de teste, si mai ales teste de rahat cu o eroare atit de mare spre pozitiv, atunci vei avea si numarul de “cazuri” – in principal indivizi sanatosi asa-zisii “asimptomatici”. Cu alte cuvinte astia ne spun in fata ca vor sa creasca asa-zisa rata de infectare artificial – ea creste prin numarul de teste nu altfel! Cit despre cei din ATI-uri – cu schema de “tratament” ordonata de la centru evident ca mor multi in ATI-uri nu de COVID ci datorita “tratamentului” pentru ca asta este si intentia. Mortile din ATI-uri si din spitale nu se intimpla numai in Romania. In UK exista rapoarte similare aproape copie XEROX – izolare fata de rude, neglijarea pacientilor, neluarea in considerare a bolilor deja existente si aplicarea tratamentului – one size fits all etc. Adica, repet, asta se intimpla si in alte state- ceea ce spune ceva si despre etica celor care lucreaza in spitale (ca d-asta spun ca nimic din toate astea n-ar fi putut fi posibile daca raul nu s-ar fi raspindit in masa nu numai la nivel de conducatori care isi zic “elite”ci la nivel de populatie – este incredibila atitudinea dezonoranta a medicilor si a celor care lucreaza in spitale)

  Numai ca aici in Romania nu e vorba de “cazuri” aici e vorba de Paste si de vaccin! Pastele va fi restrictionat, presiunea pentru vaccin va creste ca deh cresc “cazurile” si, intre timp, trec si legea vaccinului pentru ca, nu-i asa, nu se mai poate protesta impotriva ei! Ca doar nu se va mai putea iesi din casa decit cu tzidula.

  Stau si ma intreb, daca macar 40% sau 30%din populatie nu s-ar supune si ar practica nesupunerea publica apropo de niste legi demente care le distrug viata lor si a copiilor lor – ce ar putea sa mai faca satanistii astia securisti?! Din pacate cei 30% nu exista! Probabil nici macar 10%

  pe mine ASTA ma uimeste cel mai tare – este evident ca sintem condusi de criminali care ne vor raul, este evident ca asa-zisele lor masuri anti-covid nu au decit un singur efect negativ si acesta nu este asupra covid-ului! Este evident si atunci de ce ….. (aici puneti o injuratura urata) nu se revolta lumea in masa!!!! Ce … (alta injuratura) ne-au turnat astia in creiere?! Chair cu toate televizoarele si mass-media de digi24 si protv (adica vomele), chiar si asa, atunci cind iti vezi copilul innebunind in casa si pe tine cu banii in descrestere ce mai stai, ce mai astepti, ce mai speri?! Pe mine nu ma uimeste ce fac astia ci incredibila obedienta a populatiei care depaseste normalul unei explicatii psihologice chiar si a la Jaques Ellul – cel cu Propaganda si cu efectele mass-mediei asupra populatiei.
  In tarile bogate sau mai bogate ca noi, lumea sta in casa ca este platita – dar nu si in Romania care nu are bani oricum sau nu se poate imprumuta cum pot face altele … deci…Bun, inteleg ca nu sintem prea destepti din punct de vedere social, ca multi dintre noi sint genul papagal-TV care nu mai poate vedea altfel lumea decit prin ecran si ca multi, sa ma scuzati, dintre acestia sint batrini dar ce te faci cu restul populatiei active….cu aia care au familii de intretinut, copii la scoala etc. Astia ce -si invhipuie ca se va intimpla?! Isi inchipuie ca vor iesi din chestia asta cu bine si vaccinati, cu copiii scolarizati pina la urma, sanatosi si cu bani in buznar?!! In ce lume a inchipuirii traiesc astia?! Ei chiar cred ca se va putea “si asa”. Ca.. ” ne obisnuim si cu asta?!”

  Si, va rog, cine catadicseste sa-mi raspunda la mesaj sa NU imi tina un discurs pios despre “injuraturi” n-am pus decit puncte puncte….

 2. Sfântul Nicolae Velimirovici spunea că noi, oamenii moderni am înlocuit cuvântul judecată a lui Dumnezeu, prin criză (care devine astfel ceva impersonal – se “întâmplă” deodată ceva rău, sau: sunt “unii” răi, de obicei “ceilalți”, sataniști, securiști care ne oprimă pe “noi” , cei “buni” și credincioși, etc). Așadar, în cazul fiecărei “crize” soluția este revoluția sau pocăința?

 3. @Dragos: Da, sigur, sigur stim, cunoastem – se intimpla pentru ca noi toti nu am facut ce trebuia sa facem

  Dar hai sa lasam pudibonderia asta apropo de satanisti si securisti si criminali! Pentru ca ASTA sint! Sa nu ne mai fandosim cu vorbele …atita!

 4. @)Petra
  Încă mai e loc si inca mai e nevoie. Istoria se repeta, dar nu numai; de la o generație la alta, istoria se repeta cu o si mai mare amploare.
  Ce zicea Steinhardt despre starea Franței dinaintea invaziei germane? Parca implorau asta; veniti si ne scoateți din ‘moartea’ asta in care suntem. Citez din memorie.
  Pe cât de ridicat a fost confortul si bunăstarea in ultimii ani, atât va si cobora ssu poate chiar mai mult. Noua, celor care am prins puțin din perioada comunistă ar tb sa ne fie mai usor, dc.ne vom aminti prin ce am trecut. Mai greu va fi cu tinerii.
  Dar ‘satana a cerut sa va cearna ca pe grau’ . Atunci, dar și acum. Și până la sfârșitul veacurilor. Noi sa fim cu luare aminte si Dumnezeu are modalitati infinte, de a scoate pe fiecare din merge.numai sa vrea

 5. @Dragos

  Ai citit și citat cuvintele Sfântului Nicolae Velimirovici, dar duhul nu i l-ai simțit și surprins (încă), nici viața nu i-ai înțeles-o. Ai grijă cum citezi Sfinții și cum îți alegi să îi reprezinți între frați, “că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii”. Matei 12, 36

 6. Părintele Chiril de la Vatopedi „Să nu vă pară rău și să nu vă fie frică pentru copiii voștri din cauza că lumea in care ei cresc nu mai este ceea ce era.
  Dumnezeu i-a creat și i-a chemat pentru momentul potrivit și exact al timpului în care ei se află. Viața lor nu a fost o coincidență sau la întâmplare.
  Creșteți-i și educați-i pentru a cunoaște puterea în care merg în calitate de copii ai lui Dumnezeu.
  Antrenați-i în autoritatea Cuvântului Său.
  Învățați-i să meargă cu credință știind că Dumnezeu este în control.
  Împuterniciți-i să știe că ei pot schimba lumea.
  Nu-i învățați să fie înspăimântați și descurajați de starea lumii, ci plini de nădejde că pot face ceva în acest sens.
  Fiecare persoană din toată istoria a fost plasată în timpul în care se afla datorită planului suveran al lui Dumnezeu.
  El știa că Daniel se va descurca în groapa cu lei.
  El știa că David se va descurca cu Goliat.
  El știa că Estera se va descurca cu Haman.
  El știa că Petru va putea să treacă biruitor prin persecuție.
  El știe că copilul tău poate face față oricărei provocări cu care se confruntă în viața lui. Dumnezeu l-a creat special pentru asta!
  Nu vă speriați pentru copiii voștri, dar fiți onorați că Dumnezeu V-a ales pe VOI pentru a crește și educa generația care se confruntă cu cele mai mari provocări din timpurile noastre.
  Ridicați-vă până la provocare.
  Creșteți-i pe Moise, Iosua, pe Ghedeoni, Danieli, Davizi, Estere, Petrii, Paveli, etc!
  Dumnezeu nu este în nedumerire întrebându-se ce va face El cu această lume mizerabilă.
  El are o armată pe care o ridică pentru a alunga întunericul și a-L face cunoscut pe tot pământul.
  Nu lăsați frica voastră să fure măreția pe care Dumnezeu a pus-o în copiii voștri. Știu că este greu să ni-i imaginăm ca pe altcineva în afară de bebelușii noștri dulci și vrem doar să-i protejăm de orice ar putea fi greu pentru ei, DAR EI S-AU NĂSCUT TOCMAI PENTRU UN TIMP CA ACESTA.”

 7. @ Andrei-Nicolae

  Nici nu am această pretenție, doar am scris ceea ce am înțeles eu: și anume că fiecare dintre noi avem nevoie de pocăință, iar răzvrătirea și acuzarea altora nu ne vor îndreptăți în fața judecății lui Dumnezeu…

 8. @Roni. Da! Corect! Cel putin in sensul ca daca tot ni s-a dat sa traim vremurile astea probabil ni se da si mijlocul sa rezistam. Si probabil ca mijlocul asta se va arata pas cu pas de la zi la zi…. dupa cite observ.

  As fi preferat sa nu fi prins vremurile astea. Nu sint “o puternica” nici pe de parte. Si n-am de gind sa pretind ca sint ceea ce nu sint. Pe de alta parte…..asta e! N-am ce face!

  @Dragos. Sigur ca ai dreptate! Sigur ca avem nevoie de pocainta!. Vezi ninivitenii!! Evident ca daca noi am fi fost mai buni si conducatorii nostrii ar fi fost mai buni! Asta-i foarte clar! Dar exista o limita a asimilarii responsabilitatii celorlalti in raport cu responsabilitatea ta. Adica sint niste lucruri de bun-simt. Si cred ca este de bun-simt sa identifici locul din care vine amenintarea … la modul concret in lumea noastra. Afirmind ca elitele care ne conduc sint criminale si satanice inseamna pur si simplu recunoasterea unei realitati dure si realizarea ca nimic din ce vine din acea directie nu are cum sa fie decit total daunator noua.

 9. Simt ca trebuie sa mai spun ceva pe tema asta a diferentierii intre “a-l judecata pe celalat” in sensul negativ dat de Dragos si “a lua atitudine” sau “a avea atitudine” la modul sanatos. Este o diferenta extrem de fina, atit de fina incit trecem granita dintre ele dus-intors de nenumarate ori. Pentru ca este spiritul in care spunem si gindim lucrurile astea. DAR eu cred ca trebuie si putem sa facem aceasta diferentiere. Daca ne uitam in vietile sfintilor vedem de cite ori au avut atitudini dure, cuvinte dure la adresa autoritatilor! Adica au luat atitudine, au avut atitudine! Au judecat situatia si oamenii implicati in ea si au luat niste decizii. Si de multe ori decizia a fost sa declare public credinta si sa acuze lipsa de credinta si eroarea sau chiar rautatea de partea cealalta.

  Sa nu intelegeti de aici ca ma compar eu cu vre-un sfant! Sau ca ce am spus in mesajele trecute sint facute intr-un spirit pur si insuflat de Dumnezeu! Cred ca sint mai degraba o eliberare de naduf…. cam inutila poate….

  Dar am impresia ca nu trebuie sa fii un sfant si sa ai Rugaciunea Inimii ca sa fii capabil de un minim de discernamint sau ca sa tii cit de cit balanta intre acest tip de atitudini. Altfel am fi o ceata de muste bete care am bazai incapabile de decizii si discernamint la cel mai elementar nivel. Si nu este chiar asa…. ma rog, este din ce in ce mai mult asa dar totusi… Cred ca ceea ce ne aduce discernamintul este o incercare de sinceritate si de curaj: uitati-va la sirul de medici, de oameni de stiinta, sau pur si simplu de oameni din toate colturile lumii, ne-ortodocsi (sau chiar ne-crestini) care au avut curajul sa ia atitudine apropos de ceea ce se intimpla acum apropos de COVID. Si uitat-va cum au avut de suferit din cauza atitudinii lor! Si asta mi se pare mie masura sinceritatii si a marturisirii!

  Pentru ca daca folosim cuvintul lui Dumnezeu apropos de “nejudecare” ca pretext de a sta in patratzica ta si de a nu face nimic pentru a nu te expune represiunii si mai vii si cu explicatia ipocrita a “smereniei”…. ei bine atunci, nu!

  Sigur, toate astea sint de la caz la caz! Nu exista o reteta! Si va rog sa nu va inchipuiti de aici ca prin asta il acuz pe Dragos de ipocrizie sau ca incerc sa ma auto-periez si sa ma dau de “bombastica”. Ci este o explicatie la modul general apropos de astfel de situatii.

  Personal eu cred ca este un timp al actiunii nu doar al rugaciunii. Si facem si noi ce putem sau ce ne lumineaza Dumnezeu.

 10. @Dragos. Hai ca m-am ambalat dar e ultimul pe tema astav :))

  Spui “razvratirea” nu ne va indreptati in fata lui Dumnezeu!
  Acuma, de la caz la caz!

  Acesta este un caz in care vor sa ne inchida bisericile de Pasti! Si in acest caz mie mi se pare ca nesupunerea publica este necesara! Mai mult: ar fi o rusine sa nu ne opunem!

  Mai este si cazul vaccinului. Aceleasi autoritati care ne-au interzis sa mergem la biserica de Pasti si fac tot posibilul sa replice povestea si acum sint exact aceleasi care ne baga pe gat o chestie putin testata stiintifica spunindu-ne ca este in binele nostru! In acest caz, eu cred ca “razvratirea” si opozitia sint de fapt de dorit, sint necesare! Indiferent de rezultat!

 11. @Dragos

  Ai zis bine: ceea ce ai înțeles TU

 12. @ Petra, eu vroiam doar să spun că agitația și tulburarea pe care o simțim în sufletele noastre este un semn sigur că nu suntem poziționați bine duhovnicește, indiferent de argumentele noastre raționale; iar pentru a dobândi pacea este nevoie de pocăință. Iartă-mă

 13. Dragos,
  De cateva ori, in rastimpul petrecut in trup omenesc, Domnul Iisus S-a “tulburat” cu duhul.
  Tot asa si cei mai multi dintre Sfintii pe care ii cinstim. Oare pentru ca nu erau bine pozitionati duhovniceste?
  Sigur, trebuie sa recunosc, noi suntem departe de trairile lor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare