Un MEDIC FRANCEZ acuză Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) pentru descurajarea folosirii IVERMECTINEI/ Medic și cercetător de la YALE: Ivermectina FUNCȚIONEAZĂ în tratarea bolnavilor de Covid! „Dacă pacientul dumneavoastră trage să moară, schimbați ceva, încercați să faceți mai mult”

24-03-2021 6 minute Sublinieri

Ivermectina funcționează, inclusiv pentru Covid de lungă durată, spune un medic/cercetător renumit de la Yale

France Soir, 23.03.2021

Se vorbește tot mai mult despre ivermectină ca tratament pentru Covid așa cum dovedește articolul din 22 martie al ziaristei de investigație Mart Beth Pfeiffer, care scrie regulat pe  Trial Site News. Ieri am avut parte de decizia surprinzătoare a EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) de a nu se recomanda ivermectina împotriva covidului, în timp ce acest medicament este folosit cu succes în multe țări precum India, Mexic, Argentina, Cehia și Slovacia.

Redăm traducerea articolului care preia informațiile furnizate de un profesor și cercetător renumit în cancer de la Universitatea Yale care a studiat literatura despre COVID-19 și a tratat zeci și zeci de pacienți. Acesta nu mai poate păstra tăcerea.

Dr. Alessandro Santin, oncolog și om de știință în activitate, care conduce un laborator mare la Yale, crede cu tărie că ivermectina ar putea reduce semnificativ boala COVID-19. Santin se alătură unui grup tot mai mare de medici implicați în folosirea medicamentului generic sigur atât ca tratament timpuriu la domiciliu pentru a preveni spitalizarea, cât și în paralel cu tratamentele spitalicești, precum  steroizii și oxigenul.

Esențialul este că ivermectina funcționează. Am văzut asta la pacienții mei și de asemeni în tratarea propriei mele familii din Italia” a declarat Santin într-un interviu, referindu-se la tatăl său de 88 de ani care a suferit recent un episod grav de COVID. „Trebuie să găsim un mijloc să-l administrăm pe scară largă la un număr mare de persoane.”

Declarațiile lui Santin sunt susținute de prestigiul poziției sale de leadership la Școala de Medicină de la Yale și de seriozitatea unui cercetător de top în cancerul uterin, autor a peste 250 de articole în reviste științifice și pionier al tratamentului folosit în lumea întreagă pentru cea mai agresivă formă de cancer de uter. La Yale este profesor șef de echipă în oncologie ginecologică la Smilow Comprehensive Cancer Center și co-șef la oncologie ginecologică.

O ameliorare la toate nivelele

Când a venit epidemia de Covid-19, Santin a început să citească despre cel mai bun mod de a-și ajuta pacienții cu cancer, dintre care 10-20% erau infectați cu covid. A început să folosească ivermectina după ce NIH (Institutul Național de Sănătate) și-a schimbat în ianuarie avizul de autorizare a folosirii medicamentului în afara studiilor COVID.

Pentru Santin, aprobarea este nu doar importantă, ci și cu largi implicații. El a declarat că a văzut că ivermectina funcționează în fiecare fază Covid – prevenirea infecției, eliminarea ei precoce, înăbușirea furtunii distrugătoare de citokine la sfârșitul infecției – și că a ajutat până acum vreo doisprezece pacienți care au suferit luni de zile după COVID. O pacientă, atletă și mamă a doi copii, 39 de ani, a suferit dureri toracice post-COVID invalidante, dificultăți în respirație și oboseală. Mi-a confirmat într-un e-mail cât este de fericită că poate din nou să urce un deal și că  respiră mai bine la 72 de ore după prima doză.

Când ai oameni care nu pot respira timp de cinci, șase, opt, nouă luni și care au încercat mai multe medicamente și suplimente fără succes și când le dai ivermectină și vezi că încep imediat să se simtă mai bine, nu mai e un placebo. E real.”, a declarat Dr Santin despre pecienții săi cu COVID de lungă durată.

Majoritatea pacienților și-au îmbunătățit starea în decurs de una până la trei zile, mai ales cei cu probleme respiratorii, oboseală debilitantă și dureri toracice. Două proiecte de cercetare din Peru au raportat o ameliorare cu ivermectină la pacienții cu Covid de lungă durată. Mai mulți medici, precum Santin, au avut de asemenea succese anecdotice.

În afară de pacienții săi externi, Santin i-a tratat și pe membrii familiei sale, și pe prietenii infectați cu Covid, atât pe cei din comunitatea sa din Connecticut cât și pe cei din Italia, țara sa natală, prin telemedicină. Acolo a prescris ivermectină la mai mult de 15 familii în care părinții, copiii sau alții fuseseră infectați; obiectivul era totodată tratarea precoce și prevenirea formelor severe de Covid, după cum au arătat studiile pe ivermectină.

N-am avut nici un pacient care să trebuiască să meargă la spital ca să primească oxigen”, a declarat el. „Sunt convins că ivermectina i-a salvat viața tatălui meu de 88 de ani”. Tatăl său a supraviețuit bolii Covid în ciuda tensiunii arteriale mari, a bolii cardiace care a condus anterior la șapte stenturi și la o operație pe cord deschis și a problemelor pulmonare. „Dacă te pot salva pe tine, pot să-ți spun că salvez pe oricine”, spune el referindu-se la tatăl său. 

Santini a declarat că s-a consultat totodată în legătură cu îngrijirile spitalicești cu un coleg dintr-un spital din orașul său natal Brescia, unul dintre orașele cele mai afectate de Covid din Italia.

Două ziare italiene au vorbit pentru prima dată despre experiența Dr. Santin cu ivermectina, pe 5 și 18 martie. În primul articol, acesta a declarat pentru ziarul Il Fatto Quotidiano: „Ivermectina poate schimba cu adevărat jocul împotriva Covid-19.” A mai spus că a văzut pacienți cu cancer care și-au „îmbunătățit radical capacitatea respiratorie și oxigenarea” în 24-48 de ore de la prima doză.

Într-un articol ulterior din ziarul Affaritaliani, și-a descris surpriza după ce a citit pentru prima oară conținutul a 40 de studii pozitive asupra ivermectinei și apoi după ce a folosit medicamentul pe pacienți. „Nu mă așteptam ca un medicament aprobat cu mai bine de 35 de ani în urmă pentru alte afecțiuni (adică pentru tratarea viermilor paraziți și a râiei) să fie atât de eficace și de bine tolerat de pacienții cu Covid”, a declarat el.

În cele două articole și în interviu, Santin a subliniat pledoaria crucială a Dr. Pierre Kory, specialist în terapie intensivă și probabil cea mai puternică voce din țară în favoarea ivermectinei în calitatea lui de președinte al Frontline COVID-19 Critical Care Alliance.

Medici, citiți cercetarea!

Kory a declarat că experiența lui Santin este tipică pentru medicii care își fac timp să parcurgă noua cercetare asupra ivermectinei. „Sunt foarte încurajat de faptul că și alți medici clinicieni preocupați sunt în măsură să evalueze, să cerceteze, să examineze dovezile și să se pronunțe asupra analizei riscuri-avantaje”, a declarat acesta despre Santin.

Cei doi i-au blamat pe medicii care nu citesc știința emergentă și urmează mai degrabă protocoalele spitalicești rigide; aceștia omit în special ivermectina, chiar dacă medicamentul a primit acum aceeași recomandare NIH neutră ca și anticorpii monoclonali și plasma convalescentă.

Prin urmare, li se spune în general pacienților proaspăt diagnosticați cu Covid același lucru de un an încoace: să se ducă acasă, să ia poate niște acetaminofen (paracetamol – n.n.) și să meargă la spital dacă respirația devine dificilă. Cu alte cuvinte, îmbolnăviți-ca lumea înainte de a primi îngrijiri.

Dar până și îngrijirile spitalicești prezintă probleme enorme. „Când aveți pacienți internați cu Covid sever în momentul de față le dați un steroid, le dați heparină si remdesivir. Atât. Dacă starea lor se îmbunătățește, cu atât mai bine. Dacă se agravează, continuați, din nefericire, să vă uitați la ei cum mor.”, a declarat Santin.

„Am fost și sunt în continuare foarte dezamăgit de protocoalele de tratament  pe care-l furnizăm bolnavilor actualmente, a declarat el. De aceea a decis să se exprime.

Kory și Santin se deosebesc într-un singur punct. Kory crede că sindromul lung-scurt este cauzat în bună măsură de inflamație; Santin vede un rol important jucat de virușii vii persistenți în infecțiile persistente.

În fapt, este o problemă minoră. Cheia pentru a opri boala Covid este folosirea acestui medicament, iar aici cei doi medici sunt de acord. În loc de asta, medicina tradițională, presa și responsabilii cu sănătatea publică în Statele Unite și în Europa îl ignoră (îl interzic – n.n.), în timp ce India, Bangladesh, Peru, Republica Cehă și alte țări culeg beneficiile lui.

Puneți accent pe terapii

Abordarea occidentală a Covid-ului de lungă durată este un bun exemplu. Studiile făcute în numeroase centre universitare nu sunt axate în general pe terapii, ci pe definiția sindromului post-Covid. În consecință, a declarat Kory, pacienții suferinzi de tulburări cognitive, dureri, probleme respiratorii și cardiace sunt trimiși la specialiști care dispun de puține instrumente pentru a-i ajuta. E de înțeles, dat fiind că cercetarea pe termen lung este rară și brută.

Dar pentru medici precum Santin și Kory, datele de siguranță existente și cercetarea clinică oferă motive întemeiate pentru a încerca ivermectina în fiecare stadiu, inclusiv la cei 10% care prezintă ceea ce FLCCC numește „simptome persistente, deranjante și chiar invalidante după vindecare”.

Fred Wagshul, pneumolog la Dayton, Ohio, a încercat ivermectina între 5 și 7 zile la pacienții pe care i-a numit „adevărații covid de lungă durată”. Majoritatea au dat semne de ameliorare semnificativă în câteva zile. La fel, cercetătărul peruan Gustavo Aguirre-Chang a raportat 33 de pacienți cu Covid de lungă durată care au primit ivermectină timp de 1-3 luni după rezoluție; 88% s-au ameliorat cu două doze zilnice.

Povestea lui Sam Dann

Sam Dann este emblematic pentru  ce-i poate face Covid-ul unui jogger consecvent, activ, de 41 de ani. Ca mulți alți pacienți, a fost trimis acasă după un test pozitiv în iulie trecut cu sfatul „să bea Gatorade și să ia Tylenol”. (versiunea americană a franțuzescului „stați acasă, luați doliprane”). În lunile următoare „am trăit un adevărat iad”, mi-a spus el, era mai rău decât trei turnee în Irak.

După episodul infectării, acesta a cunoscut o oboseală paralizantă, anxietate, insomnie și coșmaruri, tremurături nestăpânite, un ritm cardiac accelerat și incapacitatea de a gândi corect sau de a-și aminti informații se bază. Nu putea munci.

La câteva luni după ce a început odiseea extenuantă, Dann a mers la Dr. Bruce Boros, cardiolog și proprietarul unui centru de îngrijiri de urgență din Key West, Florida, care, după ce a tratat vreo 200 de pacienți cu ivermectină, o oferă acum ca măsură profilactică. Aici Dann a obținut o rețetă de 10 zile pentru ivermectină.

Vertijul a dispărut aproape imediat. Tremurăturile s-au liniștit. Nopțile erau dificile, dar s-au ameliorat treptat. Durerea a scăzut de la 8, pe o scară de 10, la între 1 și 3. „Încă mai am niște senzații bizare ici și colo, dar mă regăsesc în sfârșit”, mi-a spus el.

În ciuda unor asemenea întâmplări, întâlnim în fiecare zi în Statele Unite noi pacienți cu covid de lungă durată ca Sam Dann. Dann a declarat: „Sunt mulți morți pentru că [medicii] au refuzat să admită utilizarea acestui medicament.

Sfatul lui Santin pentru medicii care urmează fără umbră de îndoială protocoalele COVID este următorul: 

« Folosiți-vă creierul; dacă pacientul dumneavoastră trage să moară, schimbați ceva, încercați să faceți mai mult »

Legat de ivermectină a spus:  Este sigură, ieftină și funcționează.

***

SmartRadio:

Ivermectina: conspirația Agenției Europene pentru Medicamente

dr. Gérard Maudrux, pentru FranceSoir

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), în fața controversei iscate de publicarea raportului lui Andrew Hill despre ivermectină, tocmai a emis un comunicat în care « nu recomandă » utilizarea medicamentul în tratarea Covid. Nicio demonstrație, nicio dovadă, nicio analiză nu susține această afirmație. Recomandarea nu se bazează pe studii la oameni sau pe o meta-analiză care să reunească rezultatele tuturor studiilor globale. Și totuși ele există: Kory și Marik în SUA, Hill și Lawrie în UK, pr. Guillausseau în Franța, Nardelly în Italia. Pentru o astfel de recomandare se aduc elemente, dovezi, aici nu a fost cazul.

Agenția recunoaște că nu a primit nicio cerere cu privire la această autorizație. Deci, de ce acest comunicat de presă? Există cineva care a cerut acest lucru? Atitudine mai mult decât ciudată, care amintește de un comunicat de presă comandat.

Există aproape 60 de studii în întreaga lume, dar acest lucru nu este suficient, sunt necesare mai multe studii – asta se afirmă despre ivermectină. Câte studii le-au trebuit pentru a valida remdesivir? Cu mai puține dovezi ale eficacității, furnizate de singurul laborator de marketing și nu de medici independenți. Cu mai multe efecte secundare minimizate de laboratoare și fără experiență în ceea ce privește siguranța pe termen lung a acestor produse, spre deosebire de ivermectină.

De cine ne batem joc când vorbim despre posibila toxicitate a ivermectinei, atunci când trebuie doar să ne uitam la baza de date a efectelor secundare a OMS pentru a vedea că este, de departe, unul dintre cele mai sigure produse din lume (de 200 de ori mai puțin letal decât paracetamomul în peste 30 de ani)? Chiar și Merck, care și-a denigrat produsul vorbind despre posibila sa toxicitate (deoarece dezvoltă două produse noi și un vaccin în parteneriat), a uitat că în 2002 a realizat un studiu cu doză de 10 ori mai mare care nu a ridicat nicio suspiciune privind efectele secundare.

Comunicatul de presă emis de EMA citează un singur studiu: cel realizat in vitro. Parcă este discursul epidemiologului Costagliola, care îl citează întotdeauna primul si doar pe acesta, fără să comenteze vreodată studii precum Carvallo, cu eficacitate 100% în profilaxie la 800 de persoane expuse, împotriva a 58% contaminare în grupul de control.

Acești oameni vorbesc despre studii vechi pentru a devia dezbaterea!

 


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare