PROTOCOALELE GLOBALE SI INCEPUTUL “TOPIRII” NOASTRE (Stiri 6-8 iulie 2009)

8-07-2009 3 minute Sublinieri

27238788_400x400.jpg

Protocol impotriva noii amenintari

Iata de ce protocolul global care rescrie acum soarta lumii, cel care va fi definitivat in aceasta toamna dupa vizita la Beijing, cuprinde si sub-capitolul inclus deja in colaborarea OCS care presupunea “actiuni comune impotriva miscarilor separatiste, independentiste sau teroriste“. Ceea ce, prin deductie logica, duce la posibilitatea unor actiuni de acest tip. Poate executate de Fortele de reactie rapide ale unor organizatii de securitate de tip global care acum vor avea deschis drum liber spre cooperare in cadrul unui alt tip de acord, despre care se vorbeste de mai mult timp, intre spatiul euro-atlantic, rus si chinez.

Economia Romaniei se topeste

FMI ar putea revizui estimarea privind scaderea PIB de la 4,1% la 7-8% * Analistii spun insa ca realitatea poate fi chiar si mai sumbra, caderea economiei putand atinge, la sfarsitul anului, 10%

G8 a pierdut controlul economiei mondiale

Cele mai grave efecte ale crizei în domeniul politic şi social urmează să se producă – declara directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC),

“Efectele cele mai grave ale crizei în domeniul social abia urmează să se producă, ceea ce însemnă că cele mai grave efecte în domeniul politic urmează să aibă loc”, a declarat Lamy în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva”.

 • Capital: Joe Biden: „Nu ne-am dat seama cât de rău o duce economia”
  Administraţia Obama a interpretat greşit starea economiei americane, în sensul că a crezut că lucrurile stau mai bine decât erau în realitate. Acum, membrii administraţiei nu mai sunt chiar atât de optimişti.„Sunt sceptic în ceea ce priveşte impactul programului de stimulare a economiei. Mă îndoiesc că va produce ceva bun, iar dacă va da rezultate, în mod sigur nu le vom vedea prea curând, a declarat senatorul republican Mitch McConnell, după ce vicepreşedintele american Joe Biden a afirmat că starea economiei americane a fost greşit evaluată.
 • Adevarul: 

Biden: Dacă Israelul vrea să atace Iranul, SUA nu-i va sta în cale

Sarkozy şi Lula avertizează că sărăcia şi excluderea socială agravează instabilitatea sistemului internaţional

Potrivit lor, “în întreaga lume, salariaţii, prinşi în furtuna economică, au nevoie de mai multă dreptate şi de mai multă securitate. Ei trebuie ascultaţi. Organizaţiile internaţionale trebuie să ia în calcul efectele sociale ale crizei actuale. Rolul Organizaţiei Internaţionale a Muncii în guvernarea economică mondială trebuie sporit semnificativ”, afirmă cei doi.

Şefii de stat solicită de asemenea “o reformă de mare amploare a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în vederea edificării unei ordini internaţionale mai echilibrate şi mai solidare“.

Summit G8: recesiune, climă, Iran, proteste

Al Gore: Lupta impotriva incalzirii globale e similara cu cea impotriva nazismului

VIDEO Reset in relatiile SUA-Rusia

VIDEO Chinezi Han si demonstranti uiguri s-au confruntat pe strazile din Urumqi. Autoritatile au impus restrictii de circulatie pe timpul noptii

VIDEO Twitter si YouTube au spart cenzura din China, in cazul violentelor din Xinjiang

Reteaua Twitter ar putea fi inclusa in lista propunerilor la Premiul Nobel pentru Pace

PRECIZARE: La Dobreşti, Patriarhul României a făcut o vizită oficială, nu una privată

Si acum, iubiti credinciosi… o alta stire extrem de importanta, un eveniment colosal, pe care neaparat trebuia sa-l cunoasca tot poporul dreptslavitor, eveniment relatat de Agentia de Presa… China Noua despre presedintele Mao … pardon Agentia Basilica (Noua) despre PreaFericitul Parinte Daniel. Tineti-va bine, e socant:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a revenit aseară în Capitală !!!!! 🙂

Si s-a savarsit si o slujba speciala de multumire pentru asta, cu un sobor de preoti si diaconi, care nu a putut sa treaca nemediatizata. S-a considerat, oare, ca s-a intors dintr-o calatorie primejdioasa, facuta in satul fratelui cu care nu vrea sa vorbeasca?

Asteptam astazi stiri despre ora la care PF a luat masa si ce i s-a servit 🙂

(Dincolo de gluma, numai in statele totalitare, agentiile de presa fac “stiri” de presa despre banalitatile firesti din viata cotidiana a dictatorilor respectivi, pentru ca asta tine de ceea ce se cheama cultul personalitatii si urmareste cain constientul si subconstientul fiecarui cetatean sa fie prezent, ziua si noaptea, “Tatucul” poporului, cel mai iubit fiu al acestuia… Deja in Deal s-a pierdut orice simt al rusinii si al realitatii!)

 • Parintele Savatie:

Marş anticomunist la Chişinău (VIDEO)

ЧУДОТВОРНЫЙ ОБРАЗ ПРЕЗИДЕНТА – (Chipul “făcător de minuni” al preşedintelui)

 • Ziua:

Federalizarea Basarabiei pe agenda Rusia-SUA

60 de ani de la al doilea val de deportari din Basarabia  

Romanii obligati sa achite urgentele medicale

Carrefour criminal

Kaufland de puscarie

Verificarile ZIUA

Moartea din galantar

A murit Robert McNamara, arhitectul razboiului din Vietnam

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale

Noua Zeelanda va importa 300 000 doze de vaccin impotriva GRIPEI PORCINE (AH1N1)

 • Adevarul:

Geert Wilders: România şi Bulgaria ar trebuie să părăsească UE

UE ne dă ultimatum: “Reduceţi deficitul bugetar până în 2011!”

 • Capital:

Aşteptările salariale mici, cadoul crizei pentru angajatori

DOSAR CAPITAL.RO: Cât de rău se trăieşte în Republica Moldova?

 • Romania libera: 

Directorii din Parlament si-au dublat veniturile in plina criza

Raport UE: Romania este tara de origine pentru traficul de copii

 • Ziua: Cat ne mai rabda Dumnezeu, fie si numai pentru asa ceva? Iata doar cateva titluri de stiri, preluate fara linkuri:

Scandal sexual la Man. Caldarusani

Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani

Si-a violat nepotul de 9 ani si l-a obligat pe fratele mai mic sa priveasca

In Romania, ortodocsii (unii dintre ei) ar fi in stare sa se roage sa vina (oricum vine…), ca doar si ea e ‘regina’ si e ‘mit’, nu? Ce conteaza hula la adresa Maicii Domnului?


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PROTOCOALELE GLOBALE SI INCEPUTUL “TOPIRII” NOASTRE (Stiri 6-8 iulie 2009)

 1. Fratilor, stirea cu Patriarhul care se uraste cu fratele sau, pe care a-ti luat-o de pe ziare.com, este la randul ei luata de pe can-can. Nu ne face cinste, ca si crestin ortodocsi sa dam mana (indirect) cu mamona, chiar daca mamona ar zice adevarul. Asa cum zicea un drag parinte (nu mai stiu cine), sa nu semnam alaturi de diavol nici pentru declaratie ca ar crede in Dumnezeu si el. Nici o partasie sa nu avem cu vicleanul. O fi adevarata stirea asta…nu o fi, dar nu cred ca ne intereseaza prea mult si nu ne ajuta problemele personale ale patriarhului cu nimic vis-a-vis de acest subiect. In rest…Doamne iarta-ne…si indrepteaza-ne pe toti.

 2. Sunt de acord cu Dan.

 3. @Dan si Serafima: Dragi frati, am dat linkul de pe ziare tocmai pentru a nu il da de pe Cancan. Cu toate acestea, si chiar daca stirea este de scandal, vina, de aceasta data, nu este a jurnalistilor. Face parte din viata personala, insa singur patriarhul a decis sa o transforme in problema publica, prin comunicatul de pe Basilica. Si nici nu este asa de mirare ca se intampla astfel de lucruri… pentru ca fac parte din personalitatea dictatoriala a celui care se afla in fruntea administratiei patriarhale.

 4. stati sa vedeti una si mai si

  se pare ca Patriarhia nu se are pe bune cu Tomisul,deoarece din surse interne,aflam ca se iau stiri de la Tomis si se pun in seama altor parohii
  Exemplul este dat de comunicatul basilica cu privire la Sf Epictet si astion,,despre care se spune ca ar avea ca sursa episcopia Tulcii.Numai ca aici —surpriza–lipseste un paragraf care apare—culmea–intr-un comunicat luat de la Tomis (vezi presa locala din Constanta0
  Deci..pe principiul…nu ne pricepem da furam de la altii
  La mai mare specialistilor in propaganda de la “Deal”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare