TERORISMUL MINCIUNII “PORCINE” IA PROPORTII / PREAFERICITELE CONTRACTE sau DE LA AIUD LA… AUDI SI RETUR (Stiri, comentarii si analize 30 iulie – 31 iulie)

30-07-2009 6 minute Sublinieri

UPDATE

081201-security-hlrg-330ahlarge.jpg

Autoritatile americane se pregatesc serios sa combata virusul AH1N1, care ar putea scapa de sub control in aceasta toamna. Un prim anunt oficial este cel conform caruia jumatate din populatia Statelor Unite va fi vaccinata impotriva gripei porcine, prioritate avand femeile insarcinate si copiii. Totodata, conform unor surse citate de Fox News, Pentagonul este pregatit sa puna la dispozitia Agentiei Federale pentru Gestionarea Situatiilor de Urgenta (FEMA) trupe gata sa intervina daca virusul nu va putea fi controlat. Secretarul american al Apararii Robert Gates urmeaza sa semneze un ordin prin care autorizeaza armata sa se organizeze in mai multe echipe regionale, pentru a ajuta FEMA sa gestioneze situatiile de urgenta, daca aceasta agentie va solicita sprijinul.

 • Antena3:

Grecia va vaccina toată populaţia ţării împotriva virusului A H1N1!

Coşmarurile şi ameţeala, efectele secundare ale Tamiflu, medicamentul pentru gripa porcina

 • EvZ: Cum mi-am petrecut gripa porcină – Inca o poveste halucinanta (pe langa cea de aici) despre virusul inexistent prin care a inceput sa se terorizeze o lumea intreaga si sa fie pregatita pentru un vaccin universal!

“… A doua zi ajungeam cu ambulanţa la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. Ideea ambulanţei aparţine, recunosc, mamei. Neştiind nici la ce spital să apeleze, nici cum să ajungă acolo cu maşina, a sunat la 112 să întrebe cum se procedează cu un posibil caz de gripă porcină. I s-a făcut legătura şi, după zece minute, un echipaj se afla deja la poartă, oferindu-ne amândurora câte o mască şi o pereche de mănuşi. Când m-am urcat în maşină, în staţie se comunica despre o femeie căzută în stradă. M-am simţit indecent de sănătoasă. Impresia aceasta a durat până am ajuns la Institutul „Matei Balş”, unde am fost luată în primire de doi asistenţi costumaţi, cu mănuşi, măşti şi halate de unică folosinţă. Mi se puneau o mulţime de întrebări: Când m-am întors? Cu câte persoane am intrat în contact?

„Uitaţi-vă câte probe am”

Întrevederea cu medicul a fost scurtă. Mi s-au luat probe exudat, am mai completat un set de formulare şi atât. Mama fiind asimptomatică, nici nu a fost luată în calcul. Ba mai mult, mi s-a spus că nici probele mele nu aveau să fie trimise cu certitudine la laborator. Uitaţi-vă câte probe am deja la rece. Aseară s-a întors 40 de copii dintr-o tabără din Anglia”, mi-a spus unul dintre asistenţi, arătându-mi o cutie de eprubete etichetate. Puteam să sun după rezultate în trei zile. Până atunci, izolare la domiciliu şi continuarea tratamentului.
Încurajată de optimismul doctoriţei care binevoise să mă consulte fără mască, m-am întors acasă cu taxiul, ambulanţa fiind plecată de mult. Eram convinsă că luni totul avea să se lămurească. Un telefon a doua zi mi-a prăvălit cerul în cap. Eu şi încă opt din cei 40 de copii aveam virusul…Sunteţi sigură?, atât am mai putut să întreb, pentru că diagnosticul mi se părea lipsit de sens. Mă simţeam bine, nu mai aveam febră şi abia dacă mai tuşeam. Nu se putea să fie asta înspăimântătoarea gripă porcină...Până la urmă, au luat probele şi pe mine m-au îndrumat către aripa de Terapie Intensivă, nu pentru că urma să fiu supusă vreunui tratament complex, ci pentru că acolo mai erau paturi libere. Pe mama au oprit-o la scară.

In cameră nu sunt singură. Colega mea de suferinţă are 42 de ani şi e din Piteşti. Povestea ei seamănă întrucâtva cu a mea. S-a întors din Barcelona, unde fusese în vacanţă cu familia. A mâncat o îngheţată şi a răcit violent, cu inflamarea amigdalelor. Avea, faţă de mine, un avans de câteva zile, anulat însă de eficienţa şi „rapiditatea” cadrelor medicale. Deşi venise la Bucureşti pentru probe încă de pe 22 iulie, acestea nu fuseseră trimise la Institutul „Cantacuzino” până pe 25 dimineaţa. Între timp, se tratase singură şi, după convingerile ei, se şi vindecase. Telefonul doctorului a găsit-o la munte, unde mânca tot o îngheţată. Zilele trec atât de încet, încât, dacă nu ne-am îmbărbăta una pe alta, am pierde noţiunea timpului.  Rezultatele analizelor luate ieri-dimineaţă la opt au venit abia la patru după-amiază, deşi ar fi trebuit să ajungă la ora două. Pentru prima dată de când sunt în spital, o asistentă dă uşa de perete şi ne anunţă: „Au venit rezultatele!”, după care pleacă. Nedumerită, o întreb: „Să presupun că sunt negative?”. „Da, am uitat să vă spun. Staţi aici că vă aduc şi restul de analize şi plecaţi” Asta a fost.

In Marea Britanie, doi arhiepiscopi influenti ai Bisericii Anglicane au recomandat chiar suspendarea utilizarii potirului la împartasanie, in scopul limitarii raspândirii gripei porcine. Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, si Episcopul de York, John Sentamu, au recomandat într-o scrisoare tuturor episcopilor Bisericii lor sa suspende utilizarea potirului în timpul împartasaniei.

– Un articol important, mai ales daca il vedem si in legatura cu stirile anterioare, in care se arata ca, pe timp de razboi, statul preia cu totul controlul si conducerea societatii, devenind totalitar. Astfel, istoric, statul (american) a profitat de al doilea razboi mondial pentru a se instapani peste societate si pentru a incerca sa extinda modelul planificator si socialist al New Deal in toata lumea. Autorul se intreaba ce se poate face impotriva acestui plan totalitar, in conditiile in care e greu si pe timp de pace sa mai spui adevarul, daramite cand e razboi, moment in care mintile oamenilor “nu mai sunt la fel”, ci sunt “inflamate de patimi si intunecate de propaganda”.

With the advent of war, what means are available to those who wish to resist the progressive socialization of American society? … But during World War II, as we know, the planners at Washington were writing the enlarged design for a controlled world — enlarged, that is, from the New Deal design… It is probably true that the fight cannot be continued in war as it was conducted in peace, if for no other reason than that the minds you want to reach are not the same. They will be inflamed by passion and slanted by propaganda, and above all they will be greatly distracted by many new cries of “Attention, people! Attention!”

Credeţi că este importantă construirea scutului american antirachetă în Polonia şi Cehia?

Noi nu luăm parte la această decizie. Desigur, vrem să ne aflăm într-o situaţie în care să garantăm securitatea pentru noi toţi, vorbesc aici de lumea occidentală, în cazul posibilităţii unui atac direct iranian. Amestecul dintre dorinţa de exportare a revoluţiei islamice din Iran, cu rachetele cu rază lungă de acţiune şi cu posibilitatea ca Teheranul să deţină un focos nuclear este o problemă pentru fiecare cetăţean din lumea occidentală. Noile rachete iraniene ating 5.000 de kilometri. Raza de acţiune a rachetei acoperă de la Madrid la Beijing, deci ţinta nu e neapărat Israelul….

Există o divergenţă între politica americană privind Iranul şi politica guvernului Netanyahu faţă de Iran?

Nu. Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a declarat la Tel Aviv că politica deschiderii către Iran nu va fi valabilă la nesfârşit. Trebuie să apară rezultate în următoarele două luni. Sunt de acord că cea mai bună soluţie ar fi una a dialogului. Dacă nu merge, însă, trebuie să găsim o modalitate de a opri Iranul de la a obţine bomba nucleară. Măsura militară trebuie însă să fie ultima la care se recurge. Nu se pune problema dacă Iranul va folosi sau nu arma nucleară, ci că se va declanşa o cursă a înarmării nucleare în întregul Orient Mijlociu. Mai mult, sunt sută la sută sigur că, dacă Orientul Mijlociu va fi înarmat nuclear, va fi doar o problemă de timp ca şi organizaţiile teroriste să obţină bomba nucleară. E nevoie de o coaliţie internaţională foarte largă care să îi convingă pe iranieni că înarmarea nucleară e în defavoarea lor.

E posibilă o intervenţie militară din partea Israelului fără aprobarea Statelor Unite?

O intervenţie militară în Iran este ultimul lucru de care are nevoie lumea acum, dar singurul lucru mai periculos decât o intervenţie militară este ca Iranul să deţină arma nucleară. Sprijinim o soluţie politică, dar aceasta va fi posibilă doar dacă există o coaliţie internaţională. Israelul nu este destul de puternic, sau destul de prost, încât să acţioneze fără o coordonare cu restul lumii.

Istoria se repeta – Un student american risca amenda de cateva milioane de dolari pentru 30 de melodii puse la file-sharing pe internet

Repornirea acceleratorului de particule LHC a fost amanata din nou, de data asta pentru luna noiembrie

***

patriarh-daniel1111-mediaf.jpg

 • Gandul:

Preafericitul Patriarh Daniel, icoana lui Audi A8

Preafericitele contracte – un editorial al unei jurnaliste fara legatura cu lumea bisericeasca, dar care face o analiza uimitor de corecta si pune un diagnostic chirurgical de exact asupra semnificatiilor reale ale mult-cântatelor innoiri si deschideri catre social ale Bisericii in vremea PF Daniel, simbolizate perfect de imaginea Patriarhului-Limuzina!

(…) Ştirea că Preafericitul Daniel este imaginea Audi A8 nu m-a mişcat însă deloc. La fel de bine puteam citi că şi-a comandat un patriarhmobil, căptuşit cu piele de crocodil, legat la staţia orbitală internaţională, servind automat indulgenţe şi un fir scurt cu Divinitatea. Faptul că se deplasează cu un automobil puternic „sportiv şi exclusivist” – cum sună sloganul – nu este de mirare. Doar îndeletnicirile favorite ale slujitorilor BOR (Dumnezeu nu intră în ecuaţie) sunt a face bani şi politică, iar afişarea Patriarhului în limuzina de lux a preşedinţilor este ca un certificat de performanţă. Se cuvine însă ca mai marele Bisericii să folosească o maşină ultimul răcnet, în scopuri promoţionale, asociind instituţia cu un bolid? Cum corul ecleziastic propovăduieşte cumpătarea, smerenia, umilinţa, detaşarea de cele lumeşti, ar fi fost potrivit să facă reclamă Crucii Roşii, Green Peace sau organizaţiei „Salvaţi Copiii”, nu unui producător de automobile. O asociere de substanţă, din raţiuni nobile aşadar, şi nu una „de statut”, în scopuri comerciale. Dar BOR excelează în parteneriate care nu au nimic în comun cu caritatea sau cu cele sfinte.

(…) Sunt sigură că există preoţi dedicaţi enoriaşilor, care se zbat să-i sprijine pe cei singuri şi în nevoi, însă politica interesului propriu dusă de BOR nu-i ajută. Schimbarea de patriarh nu a adus mai multă deschidere spre societate, ci a înmulţit contractele reciproc avantajoase cu instituţiile politice, din acest punct de vedere, Preafericitul Daniel rezolvând în timp-record ceea ce n-a izbutit, în ani de zile, predecesorul său Teoctist. Faptul că acum a acceptat să fie VIP Porsche arată, mai curând, aplecarea Preafericirii Sale spre etalarea rangului decât spre înnoirea BOR şi întoarcerea ei către oameni. Până la vreo divină revelaţie care să-l dea jos din limuzină, deschiderea bisericilor pe timp de caniculă rămâne singura minune”.

In comparatie, Patriarhul Pavle al Serbiei, după cum este cunoscut, a continuat să trăiască la fel şi după ce s-a mutat la Belgrad. Belgrădenii îl întâlnesc adesea pe stradă, în tramvai, în autobuz... Astfel,odată, pe când mergea singur, suind trotuarul străzii Regele Petru I, în care se afla sediul Patriarhiei, îl ajunse, cu un Mercedes ultimul răcnet, unul din preoţii cunoscuţi ai unei parohii arhicunoscute din Belgrad. A oprit automobilul şi a ieşit:
– Sfinţia Voastră, permiteţi-mi să vă conduc! Spuneţi numai încotro… Patriarhul a intrat în automobil, şi îndată ce s-au pus în mişcare, a întrebat:
– Spuneţi, părinte, al cui este automobilul acesta?
– Al meu, Sfinţia Voastră!
– Opriţi! – porunci Patriarhul, a ieşit, şi-a făcut semnul Crucii şi a zis preotului:
– Dumnezeu să vă aibă în pază!

***

image-2009-07-30-6011323-46-basescu-propune-reducerea-numarului-bugetari-20.jpg

Functionarii publici ameninta ca vor protesta daca se vor face concedieri

Scadere economica de 8-9%

FMI: Suntem dispusi sa fim flexibili, deoarece situatia economica a Romaniei s-a inrautatit  (cata generozitate…)

Inca cel putin 100.000 de firme se vor inchide pana la sfarsitul anului

Sondaj: Peste 53% dintre romani au spus ca situatia financiara a familiei lor este mai rea decat in 2008 

***

 image-2008-03-24-2647087-41-giulgiul-din-torino.jpg

IPS Teodosie audiat la Parchet

Albania: Partidul de guvernamant doreste legalizarea casatoriilor intre homosexuali

 • Gardianul: 

Patriarhul Kirill afuriseste aderarea la Uniunea Europeana (“jocul de glezne” extrem de fin al patriarhului Kirill…)

Activistii ortodocsi rusi vor biserica pe locul Mausoleului lui Lenin

Patriarhia Romana se implica in prevenirea abandonului scolar

Reprezentare sexuala a ingerilor cenzurata pe fatada catedralei din Montauban

Cununia-Botez, ultima «revolutie» in materie de cult in Biserica Anglicana

Papa Benedict al XVI-lea vrea sa vada Giulgiul din Torino


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “TERORISMUL MINCIUNII “PORCINE” IA PROPORTII / PREAFERICITELE CONTRACTE sau DE LA AIUD LA… AUDI SI RETUR (Stiri, comentarii si analize 30 iulie – 31 iulie)

 1. Mi-a venit un gand si vreau sa ma corectati daca gresesc.
  Daca acesti virusi pusi la cale pregatesc terenul unei vaccinari in masa,cu alta ocazie, la un alt virus tot confectionat care va ameninta si atunci ne vor strecura si un microcip in corp?
  Poate este o alta strategie de rezerva a lor vazand ca oamenii au inceput sa se opuna cipuirii …

 2. Intentia nu cred sa fie sa ne strecoare cipul fara sa avem cunostinta. Mai degraba sa ne panicheze mereu cu diversi virusi si gripe si sa ne obisnuiasca cu vaccinarea care rezolva totul intr-o clipa.

  Cand ajungi sa te vaccinezi anual, cum multi fac contra gripei normale, si chiar de cateva ori pe an: de gripa porcina, de gripa normala, contra hepatitei B, contra hpatitei C si multe altele, ce mai conteaza si vaccinul cu cip? Deja nu mai realizezi diferenta intre zecile de vaccinuri pe care le faci in timpul vietii. Mai ales daca iti spune ca uite ia vaccinul ultim, dupa asta nu te mai vaccinam deloc.

 3. Cred ca suntem mult prea fixati pe problema cipurilor si tindem sa reducem totul la asta. Poate ca exista si acest scop pe termen lung, dar pe termen scurt scopul este aruncarea unei “bombe” biologice invalidante pe intreg teritoriul lumii, care sa duca la o decimare a populatiei (unul din visele vechi ale mai-marilor oculti ai lumii) si crearea unui climat de psihoza generala, concomitent cu efectele deznadajduitoare ale crizei economice galopante, ale razboiului, s.a. Pecetluirea cu cip va veni la sfarsit, pentru cine o mai apuca, dar o foarte mare parte dintre noi cred ca nu vom mai fi atunci… chiar daca mai e foarte putin.

 4. Pingback: Război întru Cuvânt » DR. VASILE ASTARASTOAE, PRESEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR: “O.M.S. introduce dictatura medicala!”
 5. si mie imi trecuse prin minte chestia cu cipul da acela este de marimea bobului de orez nu prea cred ca are cum sa-l introduca subcutanat fara sa stim cipul va fii numai la alegerea omului… dar pana atunci va fii un razboi am inteles,si cine IL iubeste pe DUMNEZEU cu adevarat ,NU SE TEME nici de bomba nucleara sau mai stiu eu ce…..noi crestinii care prindem sfarsitul ar trbui sa fim foarte fericiti ca se termina in curand necazurile…bolile…durerile toate si sa nu ne indoim de marea DRAGOSTE A LUI DUMNEZEU SA NE BUCURAM ” CA PUTIN SI LOCUL PACATOSULUI NU VA MAI FI ”toti suntem pacatosi aici fiind vorba de cei care nu-l vor pe ACEL CARE A PATIMIT MULT PENTRU NOI.DUMNEZEU sa ne dea rabdare pana la sfarsit.AMIN

 6. Cipul nu va fi introdus la alegerea omului…
  Omul va fi obligat sa accepte acest cip…vor incepe (probabil) cu puscariasii, pentru a putea fi gasiti, urmariti..identificati.. crezi ca-i vor intreba pe puscariasi daca vor sau nu?? Apoi cu bolnavii din spitale si cu oamenii muncii… deja s-a auzit prin America de un patron care a spus: doar cei cu cip vor mai fi salariati…ceilalti vor fi concediati… In acelasi timp cred ca vor renunta la moneda de circulatie (banul) in totalitate (acum folosim si cash ci card)- atata timp cat ti-ai implantat cip-ul te duci la magazin, cumperi si “platesti” cand te scaneaza la iesire. Acum intreb…. o familie cu copii in astfel de conditii ar putea rezista fara sa-si implanteze cip-ul? n-ai servici… ce faci? cu ce-ti platesti datoriile, pe ce cumperi mancare?… n-ai cip nu intri in magazin…n-ai cip nu te primeste la doctor…etc… si pentru ca vor fi totusi oameni care nu vor accepta, asa cum se doreste instaurarea legii martiene pentru vaccinare asa va fi si cu cip-ul. Vor fi cautati si-n gaura de sarpe acesti oameni, vor fi prinsi si batuti si obligati sa-si implanteze aceste cip-uri care reprezinta de fapt pecetea diavolului.
  Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne tina cu mintea luminata si sa ne ajute sa rezistam cat mai mult in fata ororilor care vor fi instaurate in toata lumea. Totodata nu cred ca suntem noi crestinii care vom prinde sfarsitul…dar copii nostri s-ar putea sa fie, sau chiar copii copiilor nostri. Noi suntem generatia pe care trebuie s-o reduca (prin sterilizare, omorarea cu diversi virusi, vaccinuri etc…)iar generatia viitoare este cea careia trebuie sa-i schimbe mentalitatea si s-o manipuleze cum vor ei.
  Rugati-va fratilor in fiecare zi, in fiecare ceas, in fiecare clipa sa ramen alaturi de Dumnezeu si sa nu ne lepadam de El oricat de greu ne-ar fi si oricat de chinuiti si saraciti vom trai.Sa ne ajute Dumnezeu!

 7. @ Liliana:

  Voiai sa spui “legea martiala”, nu martiana, credem.

  Cipul acela care va insemna pecetluirea cu semnul diavolului si, deci, osanda vesnica NU VA PUTEA FI INTRODUS PRIN FORTA, pentru ca asta ar insemna ca Dumnezeu este nedrept si ne va condamna pentru vecie pentru o fapta comisa de catre altii asupra noastra, cu silnicie, poate si cu tortura, deci total impotriva vointei noastre. Ceea ce se face acum este o pregatire, o obisnuire graduala, incepand de la actele de identitate, diverse carduri si mergand pana la a accepta inclusiv implanturile sub piele, pentru a atunci sa poti sa primesti pecetea sau chiar s-o ceri singur cu multa usurinta si bucurie. Dar acea forma de implantare profetita de Sfanta Scriptura nu va fi exclusiv una mecanica si nu va fi silita, ci, o spun chiar proorociile sfintilor foarte limpede, va fi chiar ceruta cu insistenta, dorita de catre oameni… desigur, ca sa poata trai “decent” in lume, ca sa poti avea acces la marfuri, fara de care, omeneste gandind, nu ai cum sa traiesti. Deci va fi sigur o alegere libera, care va implica neaparat si o consimtire oarecare la inchinarea adusa Antihristului ca dumnezeu, pentru ca sa poata sa existe o Judecata si o sentinta vesnica.

  Dar atunci, se spune, Cel care a inmultit painile si pestii in pustie, ii va ajuta in mod minunat si de neinchipuit acum si pe ultimii crestini adevarati care vor mai trai pana la A Doua Venire.

  Nu, nu e atat de departe, ne temem… Totul se deruleaza extrem de rapid, daca suntem atenti. Doar daca aveti copii deja maricei… Noi am zis ca multi dintre noi nu vom prinde, probabil (desi Dumnezeu stie!) acele ultime zile, fiindca in viitorul (si iminentul) razboi, plus cu toate nenorocirile acestea de vaccinuri, de otravuri alimentare, de cutremure (si astea provocate) si alte nenorociri cate or sa mai vina peste noi scris este ca va pierio foarte mare parte a populatiei globului (o treime, se spune). Nu mai zic si de prigoane.

  Asa ca, mai inainte de orice, de moarte sa fim pregatiti.

 8. Enciclica Mitropolitului Nicolae
  (Mitropolia de Mesogea şi Lavreotiki, Grecia)

  Αγαπητοί μου αδελφοί,
  Dragii mei fraţi,

  Πρόσφατα, με αφορμή την ενσκήψασα πανδημία της γρίππης των χοίρων, ανεφύη, ως μη ώφειλε, και το θέμα του ενδεχομένου της μεταδόσεως ασθενειών μέσω της Θείας Κοινωνίας.
  Recent, pornind de la pandemia izbucnită de gripă porcină, s-a ivit, deşi nu s-ar fi cuvenit, şi chestiunea eventualităţii transmiterii de boli prin Dumnezeiasca Împărtăşanie.

  Δυστυχώς, συχνά με διάλεκτο ασεβή, ύφος ειρωνικό και επιχειρηματολογία όχι καλοπροαίρετη, έγινε ακόμη μια προσπάθεια αποδόμησης της πίστης μας σε μέρες που δεν μας έχει μείνει κανένα άλλο στήριγμα να κρατηθούμε.
  Din nefericire, într-un grai indecent adeseori, cu un stil ironic şi argumentaţie deloc bine-intenţionată, s-a petrecut o nouă încercare de deconstrucţie a credinţei noastre, în aceste zile în care nu ne-a rămas niciun alt reazem de care sa ne apucăm.

  Με την ευκαιρία λοιπόν αυτήν, θεωρώ πως καλό θα ήταν να πούμε κάποιες αλήθειες, αναγκαίες για να περισωθεί ο πολύτιμος θησαυρός της πίστης μέσα μας.
  Cu acest prilej, aşadar, consider că ar fi bine să rostim câteva adevăruri, necesare pentru a fi păstrată în noi comoara credinţei.

  Η Εκκλησία μας δυό χιλιάδες χρόνια μεταδίδει τη χάρι των μυστηρίων της με τον γνωστό τόσο ανθρώπινο και ταυτόχρονα ευλογημένο τρόπο προς «ίασιν και θεραπείαν ψυχής και σώματος».
  Biserica noastră revarsă de două mii de ani harul Tainelor sale în chipul ştiut, atât de uman şi binecuvântat, spre “tămăduire şi vindecare sufletului şi trupului”.

  Ποτέ δεν προβληματίστηκε με τη σύγχρονη λογική της ασεβούς αμφισβήτησης, αλλά καθημερινά ζει με την εμπειρία της επιβεβαίωσης ενός μεγάλου θαύματος. Είναι δυνατόν η κοινωνία του Θεού να γίνει αιτία ασθένειας η παραμικρής βλάβης;
  Niciodată nu şi-a pus probleme cu logica modernă a tăgăduirii necuviincioase, ci trăieşte zilnic cu experienţa adeveririi unei mari minuni. E cu putinţă ca Împărtăşirea cu Dumnezeu sa devină cauză a unei boli sau a unei cât de mici afecţiuni?

  Είναι δυνατόν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και Θεού μας να μολύνει το σώμα και το αίμα μας; Είναι δυνατόν καθημερινή εμπειρία δυό χιλιάδων χρόνων να συντριβεί από τον ορθολογισμό και την ψυχρή ρηχότητα της εποχής μας;
  E cu putinţă ca Trupul şi Sângele Domnului şi Dumnezeului nostru să infecteze trupul şi sângele nostru? E posibil ca experienţa cotidiană pe parcursul a două milenii să fie strivită de raţionalismul şi superficialitatea rece din vremea noastră?

  Από αιώνες μεταλαμβάνουν οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, από το ίδιο άγιο ποτήριο και από την ίδια αγία λαβίδα, που ποτέ δεν πλένουμε, που ποτέ δεν απολυμαίνουμε, και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι.
  De veacuri, sănătoşi sau bolnavi, credincioşii se cuminecă din acelaşi Sfânt Potir şi cu aceeaşi Sfântă Linguriţă, pe care n-o spălăm, n-o dezinfectăm, şi niciodată nu s-a observat ceva.

  Οι ιερείς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ακόμη και των λοιμωδών, μεταλαμβάνουν τους πιστούς και με ευλάβεια καταλύουν τη Θεία Κοινωνία και μακροζωούν.
  Preoţii din instituţiile de sănătate, chiar şi în secţiile de boli contagioase, îi împărtăşesc pe bolnavi şi consumă apoi Dumnezeiasca Împărtăşanie şi sunt longevivi.

  Η Θεία Κοινωνία είναι ο,τι ιερώτερο ως Εκκλησία και άνθρωποι έχουμε, το μεγαλύτερο φάρμακο ψυχής και σώματος. Αυτό είναι και διδασκαλία και εμπειρία της Εκκλησίας μας.
  Dumnezeiasca Împărtăşanie este ceea ce putem avea mai sfânt ca Biserică şi oameni, este cel mai eficace medicament pentru suflet şi trup. Aceasta este învăţătura şi experienţa Bisericii noastre.

  Όσοι δυσπιστούν στο θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου, όσοι ειρωνεύονται την εκ παρθένου γέννησή Του, όσοι αρνούνται την ευωδία των αγίων λειψάνων, όσοι περιφρονούν τα ιερά και όσια, όσοι βυσσοδομούν κατά της Εκκλησίας μας, όσοι ζητούν να εξαφανίσουν και το ελάχιστο ίχνος πίστης από τις ψυχές μας φυσικό είναι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προσβάλουν και το ιερώτατο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
  Este lucru firesc,
  pentru cei care nu cred în minunea Învierii Domnului,
  care ironizează Naşterea Sa din Fecioară,
  care tăgăduiesc buna mireasmă a sfintelor moaşte,
  care dispreţuiesc tot ce e sfânt şi cuvios,
  care urzesc comploturi împotriva Bisericii noastre,
  care caută să şteargă şi ultima urmă de credinţă din sufletele noastre,
  să-şi dea toată silinţa în a profita de ocazia de a insulta chiar pe cea mai sfântă Taină a Dumnezeieştii Euharistii.

  Το γεγονός ότι οι Αγγλικανοί και οι Καθολικοί αποφάσισαν, για προληπτικούς λόγους, τη διακοπή της μετάδοσης της θείας κοινωνίας στην Αγγλία και τη Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα, αν αληθεύει, δεν φανερώνει, όπως μερικοί υποστηρίζουν, σύνεση και ελευθερία, αλλά καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια απόσταση της Εκκλησίας μας, που είναι Eυχαριστιακή στη θεολογία και ζωή της, που ζει, πιστεύει και κηρύττει το Μυστήριο, από τις υπόλοιπες χριστιανικές ομάδες, που έμμεσα ομολογούν την απουσία της χάριτος και των σημείων του Θεού από τα λεγόμενα μυστήριά τους και την απώλεια της εκκλησιαστικής ταυτότητάς τους. Ζωή χωρίς Μυστήριο μοιάζει με σοβαρή ασθένεια χωρίς φάρμακο.
  Faptul că anglicanii şi catolicii, din raţiuni profilactice, au decis suspendarea cuminecării în Anglia şi Noua Zeelandă, dacă-i adevărat, nu arată inteligenţă şi libertate, cum susţin unii, ci dovedeşte incontestabil în modul cel mai bun distanţa imensă dintre Biserica noastră, care este Euharistică în teologia şi viaţa ei, care trăieşte, crede şi predică Taina, şi celelalte grupări creştine, care mărturisesc indirect absenţa harului şi a semnelor lui Dumnezeu din aşa-zisele lor taine şi pierderea identităţii lor bisericeşti. O viaţă fără Taină se aseamănă cu o boală gravă fără leac.

  Δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο ιός της γρίπης -όπως διατείνονται τα ΜΜΕ- ούτε ο ιός του παγκόσμιου πανικού -όπως υποστηρίζουν οι ιατρικοί σύλλογοι- αλλά ο ιός της ασεβείας και το μικρόβιο της ολιγοπιστίας.
  Din nenorocire, marea problemă nu e virusul gripei – după cum pretind mass-media – nici virusul panicii globale – cum susţin colegiile medicilor – ci virusul impietăţii (lipsei de evlavie; necucerniciei, n.tr.) şi microbul oligocredinţei (credinţei puţine; vezi neologismul oligofren, adică având minte puţină, n.tr.).

  Και το καλύτερο εμβόλιο είναι η «μετά καθαρού συνειδότος» και «ακατάκριτος» συχνή συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Η απάντησή μας στην ανίερη αυτή πρόκληση των ημερών είναι η δική μας ζωή.
  Şi vaccinul optim este deasa noastră părtăşie “cu cuget curat” şi “fără de osândă” la Taina Dumnezeieştii Cuminecări. Răspunsul nostru la această provocare pângăritoare este viaţa noastră.

  Καλό θα είναι οι πνευματικοί μας, μετά διακρίσεως, όπου κρίνουν ότι δεν υπάρχουν πνευματικά κωλύματα, να προτρέπουν τους πιστούς να μεταλαμβάνουν συχνότερα τούτες τις δύσκολες μέρες, όσοι δε έχουμε την ευλογία τους να προσερχόμαστε συχνά στο ποτήριο της ζωής, πάντοτε όμως «μετά φόβου Θεού, πολλής πίστεως και ειλικρινούς αγάπης».
  Ar fi bine ca duhovnicii noştri, cu discernământ, acolo unde consideră că nu există impedimente duhovniceşti, să-i îndemne pe credincioşi a se împărtăşi mai des în aceste zile grele; iar cei care avem binecuvântarea lor sa ne apropiem adesea de Potirul Vieţii, însă mereu “cu frică de Dumnezeu, multă credinţă şi iubire sinceră”.

  Sursa textului original neogrec:
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2876&Itemid=1

  traducere: papaianis aug 2009

 9. @ Papaianis:

  Va multumim foarte mult!

  Daca sunteti in Grecia, ne-ati putea ajuta cumva si cu o introducere, cu o prezentare referitoare la problematica si controversele mediatico-medicale care au dus la aparitia acestei reactii? Am dori sa publicam aceasta! Va suntem foarte indatorati!

 10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CE VREA SA NE SPUNA DUMNEZEU? (Stiri 5-6 august 2009)
 11. Mi-am promis cu ceva vreme in urma ca nu voi mai scrie niciun comentariu pe site-ul dvs., insa ceea ce am vazut in legatura cu tampenia transmiterii virusului gripei porcine prin impartasanie m-a determinat sa uit promisiunea facuta. In primul rand, acestui virus, ca si celui aviar nu i s-au conturat exact simptomele. Niciun medic, dintre cati i-am auzit dandu-si cu parerea pe la tv nu a fost instare sa precizeze exact prin ce se deosebeste acest virus de cel al gripei obisnuite, pentru a-l convinge pe omul simplu de faptul ca ar fi infectat cu celebrele virusuri. Nu sunt un specialist in domeniul medical, dar, din cate am auzit, aceste virusuri, inclusiv SIDA, Ebola, etc. au fost produse in laboratoarele occidentale, spre a fi utilizate drept mijloace de asasinare a unor populatii din diferite parti ale globului. Cat despre situatia cu impartasania, nu stiu de ce, dar parca imi aduc aminte ca se spunea cam acelasi lucru si despre practica sarutarii icoanelor in Biserica Ortodoxa (te-ai putea infecta cu nustiu ce boli, sarutand o icoana dupa altcineva) – tampenii. Acum cei care manevreaza astfel de psihoze colective, au lasat icoanele deoparte si au avansat inspre o oarece interzicere a celei mai importante practici liturgice -JERTFA EUHARISTICA. Vezi, Doamne, ca Biserica te va imbolnavi de gripa porcina. Nu te mai impartasi, c-ai sa faci precum porcul, probabil. Cei care lanseaza astfel de ipoteze ori sunt dusi rau cu pluta, ori stiu exact ce urmaresc. In primul caz, merita compatimiti, insa, in orice situatie, astfel de opinii trebuie izolate.
  In privinta cip-ului, care vad ca starneste in continuare controverse pe site, sa stiti ca va fi introdus obligatoriu, intr-un anumit timp. Asa cum astazi esti obligat prin lege sa deti un act de identitate (buletin – pentru cei care mai au – sau carte de identitate), un act de nastere (unde implicit, din persoana esti transformat intr-un numar – CNP), tot asa vei fi obligat sa deti astfel de acte biometrice, in prima faza, iar ulterior, tot prin lege se va impune si implantarea. Sa nu credeti ca nu vor face asa si ca nu vor da o dimensiune legala acestei probleme! La inceput, primii obligati la cipuire vor fi poate detinutii din penitenciare, iar mai apoi …

 12. Referitor la articolul din “Gandul” privindu-l pe PF Daniel, icoana limuzinei germane, sper din tot sufletul si cred cu tarie ca nu va asumati si comentariile facute de catre unii cititori ai acelui ziar, in respectivul articol. Credeti-ma ca sunt cateva comentarii ce nu s-ar merita citite nici dupa miezul noptii, potrivit reglementarilor CNA, cu atat mai putin intr-o perioada de post, fapt ce ar putea sminti pe multi dintre cei care navigheaza pe acest site ce se doreste crestin. Totusi sunt si unele comentarii din care reiese spiritul crestinesc, probabil scrise si de cei care au luat contact cu site-ul dvs. sau cu altele similare. Limbajul si educatia face diferenta. In rest, va doresc o perioada de post incarcata de roade duhovnicesti!

 13. Comentariile de pe forumurile ziarelor sunt, de regula, un fel de scris pe peretii WC-urilor publice, acolo trebuie din principiu sa nu te uiti (la majoritatea, macar, unde nu exista moderare), noi citim numai daca ne indica cineva ceva anume, altfel niciodata… asa ca suntem in acelasi cuget in aceasta privinta.

  Va multumim si va dorim si noi asemenea! Doamne, ajuta!

 14. Pingback: Război întru Cuvânt » STUDIU STIINTIFIC ASUPRA PERICULOZITATII VACCINULUI GRIPEI PORCINE
 15. Imi cer iertare ca n-am raspuns la vreme rugamintii voastre, dar ma bucur ca ati gasit legatura de pe blogul maicii preotese Eufemia. Totusi, traducatorul de pe Basilica ar putea fi mai atent la sensurile unor cuvinte si expresii. O spun cu drag si nadejde. Post cu rost!

 16. Multumim, asemenea sa aveti!

  Da, si noua ne pare rau! Poate reusim altadata sa comunicam mai bine. Era nevoie si de mica prezentare a contextului problematicii din Grecia.

 17. Pingback: Cum se “neodihneste misionar” PS IOACHIM BACAUANUL vizitand sate sarace in limuzine de lux spre smintirea poporenilor si a presei [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare