Manastirea intemeiata de Sfantul Seraphim Rose este in pericol!

25-06-2008 Sublinieri

monastery_photo.jpg

Incendii devastatoare ameninta Manastirea Sf. Herman din Alaska din Platina, California

Apel la rugaciune

(sursa)

bishopmaksim.jpg

Prea Sfintitul Maxim, Episcopul Diocezei Vest-Americane indeamna toti dreptcredinciosii ortodocsi sa se roage pentru apararea Manastirii Sarbe Ortodoxe Sf. Herman din Platina, California. Incendii inspaimantatoare se apropie cu repeziciune de pamanturile Manastirii, iar Manastirea este in mare pericol de a fi distrusa de flacari. Comunitatea monahala a fost evacuata si in aceste momente cauta adapost in parohiile vecine din Redding, California.

 

Update/ Marti, 24 iunie, 2008, 17:37

Dragi Parinti, Frati si Surori

Calugarii au plecat din Platina si se gasesc acum in Redding, la noi, la Sf. Andrei. Ei au venit cu masinile lor incarcate cu bunurile Manastirii. Acum se gasesc la casa parohiala, iar in seara aceasta le vom gasi tuturor un adapost.

Incendiile sunt inca puternice. Cei de la Administratia Padurilor tocmai au declansat un incendiu la Noble Ridge (vantul a fost favorabil), pentru a impiedica incendiile sa se extinda dincolo de Ridge. La Platina, fumul era asa de gros, ca de-abia puteai vedea sau respira. In seara aceasta, la Sf. Andrei ne vom ruga pentru aceasta situatie.

Maicutele de la Schitul Sf. Xenia sunt inca acolo, nu a trebuit sa evacueze inca, dar sunt in alerta maxima. Doi dintre parintii nostri au urcat azi la ele cu camioane ca sa aduca la Redding bunurile schitului. Inca asteptam sa vedem ce vor face.

Probabil, calugarii vor sta la Redding o perioada, urmare a incendiilor devastatoare (peste 875 incendii mistuie nordul Californiei, totul pornind de la un fulger ce a avut loc sambata), iar fumul este destul de gros. In Redding, cerul este acoperit de cenusa care cade in continuu.

Va rog sa-i pomeniti in rugaciunile voastre. Cerem ajutor lui Dumnezeu sa usureze suferinta monahilor, sa ajute pompierii si pe cei ramasi fara adapost.

Multumim pentru rugaciunile si binacuvantarile voastre,

Parintele Michael Boyle, Preot Paroh Parohia Misionara Ortodoxa Sarba “Sf. Andrei-cel-Nebun-pentru-Hristos“, Redding, California

readers_firestorm.jpg


Categorii

Anunturi, Parintele Serafim Rose

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Manastirea intemeiata de Sfantul Seraphim Rose este in pericol!

  1. Nu e de comentat.

  2. Si mormantul Parintelui Serafim Rose nu este acolo in incinta Manastirii?

  3. Ba da. Nadajduim ca rugaciunile lui sa apere manastirea si locurile sfintite de acolo. Asta daca nu cumva Domnul ingaduie aceasta spre pedepsirea unor neleguiri savarsite intre timp acolo (asta stim de la Cuviosul Paisie ca ar putea fi cauza ingaduirii unor distrugeri de locuri sfinte), dar nadajduim sa nu fie cazul de asa ceva.

    Noutatile le puteti afla (in limba enegleza) de aici:
    http://westsrbdio.org/prayer_appeal/st_herman_of_alaska_monastery.html
    Se fac UPDATE-uri.

  4. Thursday, June 26, 2008 – 5:29 p.m.

    Fr. Damascene informs Bishop Maxim that the Nuns from the St. Xenia Skete in Wildwood are being evacuated

  5. “People in the town of Platina told us today that it’s a miracle that our monastery was not destroyed in the fire”.

    Monks Return to Monastery
    Nuns expected to return to Skete tomorrow!


    http://westsrbdio.org/prayer_appeal/st_herman_of_alaska_monastery.html

    Slava lui Dumnezeu!

  6. va rog sa ne spuneti care este situatia acum .a trecut pericolul iar daca s-a intamplat ce e mai rau sa stiti ca sunt alaturi in rugaciune de dumneavoastra.cunosc scrierile parintelui Serafim si prin rugaciunile lui Domnul sa intareasca obstea manastiri sa depaseasca aceasta grea incercare.15iulie2008

  7. http://westsrbdio.org/prayer_appeal/st_herman_of_alaska_monastery.html

    Pericolul a trecut, slava lui Dumnezeu si multumita rugaciunilor Sfintilor Ioan Maximovici si Seraphim Rose! Acum se fac rugaciuni de multumire!

  8. am aflat ca este in curs de canonizare parintele serafim rose va-si ruga sa-mi spuneti daca aceasta canonizare a avut loc.oricum cred ca multi sunt cei care se roaga parintelui serafim,iar trecerea lui in randul sfintilor ne bucura.

  9. Nu este canonizat inca. Oricum, sfintenia nu tine cont de canonizari. Acestea vin doar sa confirme in mod oficial sfintenia si sa consacre un cult public.

  10. Admin ,am poze cu Manastirea si cu imprejurimile Manastirii unde se vede cum focul a distrus zeci de hectare exact pana la Crucile de lemn care delimitau zona Manastirii, totul a ars exact pana sub Cruce chiar si o banca de lemn care era la o jumatate de metru de Cruce. Daca doresti pozele trimite-mi un mail : iiionut@yahoo.com

  11. Da, dorim, trimite-le, te rugam pe adresa de mail a site-ului. O gasesti la “Despre noi”. Multumim foarte mult!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate