UPDATE 24 IANUARIE: Operatia a fost anulata, Vladica se intoarce in tara, in stare critica :( SA FACEM RUGACIUNI PENTRU SANATATEA INALTULUI BARTOLOMEU ANANIA!

14-01-2011 Sublinieri

*

ÎPS Bartolomeu va fi adus în ţară, cardiologii austrieci considerând că o intervenţie chirurgicală nu este oportună din cauza multiplelor suferinţe ale mitropolitului şi nu ar aduce niciun beneficiu major sănătăţii acestuia, a declarat pentru Mediafax Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, cel care a ţinut legătura cu medicii de la Clinica AKH din Viena.

Mitropolitul Clujului şi-a exprimat dorinţa de a reveni acasă. El va fi adus intubat, luni seară, cu un avion sanitar dotat cu echipamente de terapie intensivă, urmând să fie internat într-o secţie ATI dintr-un spital din Cluj.

Medicii de la clinica vieneza AKH au decis, luni, sa amane interventia chirugicala pe cord la care trebuia supus Mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, dupa ce i-au descoperit acestuia o afectiune pulmonara.

Afectiunea pulmonara i-a fost descoperita mitropolitului luni, iar tratamentul pe care l-a primit va dura cateva zile, relateaza Realitatea Tv, abia dupa terminarea acestuia urmand sa fie luata o decizie in privinta operatiei.

Va chemam pe toti, in primul rand preoti si monahi sau monahii, dar si pe toti mirenii care tin la Vladica Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, sa ne unim din nou, cu mic cu mare, in rugaciuni arzatoare si umilite, din toata inima, pentru sanatatea si inmultirea zilelor Inalt PreaSfintiei sale, daca Domnul binevoieste.

Din informatiile noastre, chiar daca stirile oficiale vorbeau initial doar de un “control medical” la Viena, IPS Bartolomeu, care in luna martie ar putea implini 90 de ani, a trecut printr-o stare destul de grava, din cauza inrautatirii problemelor sale cardiace si, din aceasta cauza, a fost transportat la un spital din Viena. Nadajduim insa ca Domnul va binevoi asupra rugaciunilor intetite ale robilor Sai pentru “leul” duhovnicesc care a trecut in tinerete prin “temnita crunta a Aiudului” si care, dupa 1990, a luptat, a slujit si a aparat din rasputeri Biserica si Ardealul, ca arhiepiscop si ca mitropolit al Clujului. Unde este dragoste si durere adevarata a fiilor pentru Parintele lor, Dumnezeu se poate indura si poate face minuni. Mare nevoie avem de un om de curajul si verticalitatea sa, si cam singurul care mai indraznea, pana cand boala l-a slabit si izolat, sa tina piept in Sinod tendintelor autocratice si abuzurilor canonice ale noului Patriarh…

Va reamintim ultima sa Pastorala de Craciun, insotita de Declaratia de Presa, amandoua continand cele mai calde si mai ingrijorate indemnuri parintesti pentru familiile ortodoxe romanesti, atat de puternic atacate astazi:

Vezi si:

(…) “De vreo doi-trei ani, în marile centre de cardiologie din lume se practică o metodă modernă de montare a valvelor în zona inimii prin metoda cunoscută sub numele de percutanată. Cu alte cuvinte, se intră ori pe artera femurală, ori pe cea humerală, se ajunge în zona inimii şi se monteză valva aortică. O altă metodă este cea clasică dar vârsta înaintată este un impediment pentru efectuarea unei astfel de operaţii”, spune un medic clujean, specializat în chirurgie cardiacă.

O valvă de care are nevoie mitropolitul Clujului costă în jur de 1.000 de euro şi se poate monta prin metoda percutanată doar pentru persoanele care nu suportă intervenţiile chirurgicale. În general, această metodă este una de urgenţă şi se face pentru a mai prelungi viața pacientului”, a mai precizat sursa citată.

Spitalul din Viena are unul dintre cele mai perfomante centre mondiale de chirurgie cardiacă şi cardiologie. “La Viena există un centru de chirurgie cardiacă foarte bun, au dotare mult mai bună şi un volum mult mai mare de operaţii ceea ce atrage după sine o experienţămult mai mare a medicilor. La Cluj, implantarea unei valve aortice prin artera femurală sau humerală este un lucru imposibil”, a mai spus medicul clujean.

Oficialii Mitropoliei Clujului au declarat că ÎPS Bartolomeu Anania a fost transferat la Viena deoarece medicii de la spitalul AKH au o experiență mai bună şi unitatea medicală este dotată cu aparatură foarte performantă.

Şeful Institutului de Transplant Renal Cluj, profesorul Mihai Lucan, cel care l-a îngrijit în ultimele săptâmăni pe mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a confirmat că prelatul a fost trimis la Viena pentru a fi supus unei proceduri medicale prin care medicii austrieci vor implanta o valvă aortică.
EVZ: De ce IPS Bartolomeu Anania a fost internat la Urologie dacă este bolnav de inimă?

Prof. Mihai Lucan: Bartolomeu nu suferă de o afecţiune renală. L-am internat ca să îl ajut. Acum doi-trei ani a avut o fractură de şold şi nu s-a consolidat bine şi apoi au început afecţiunile specifice unui om de 90 de ani. Dominante au fost afecţiunile cardio-respiratorii şi asta probabil este şi consecinţa perioadei de detenţie pe care a avut-o când a contactat tot felul de boli, printre care şi tuberculoza.

A stat aici la mine şi am încercat să îl remontez cât de cât, însă, în urma consulturilor cu mai multe echipe de cardiologie, am decis că deşi este bătrân, este un om foarte special, eu şi familia mea suntem foarte apropiaţi de el, şi atunci am luat legătura cu profesorii de la AKH, spitalul din Viena, şi i-am rugat să mă ajute.
Când v-aţi gândit la un un transfer la Viena?
Problema transferului s-a pus încă de luni, dar numai vineri a fost un avion disponibil. A fost preluat la Viena de doi profesori specialişti şi ne vor ţine la curent cu ce se va întâmpla. Transportul s-a efectuat rapid şi în condiţii profesionale, avionul avea secţie de terapie intensivă, IPS este stabil şi coerent.

Se pare că puseele lui de edem pulmonar sunt consecinţa unei stenoze de valvă aortică care s-a accentuat cu trecerea timpului şi care nu mai reacţiona în mod adecvat la medicamente şi care îl apropia mai repede de partea neplăcută a evoluţiei vieţii şi din cauza asta încercăm să o mai lungim. I-am promis că vom face tot ce ne stă în putinţă să ajungă la 90 de ani.

La Viena, IPS Bartolomeu va fi operat clasic sau pe baza metodei moderne, pe una dintre arterele mari?
Va fi o intervenţie minim invaziv. A fost trimis la Viena în încercarea de a i se face o intervenţie minim invazivă, pentru că în România nu există aparatura necesară, intervenţie care să îl ajute să depăşească această situatia. IPS are un edem pulmnonar care se datorează incapacităţii inimii de a pune sângele în circulaţie. A fost foarte bine până în urmă cu o săptămănă. Chiar glumea că vrea să mai meargă şi la el pe la ţară.

Cine a plătit pentru transport, spitalizare şi celelalte proceduri medicale?

Cred că Mitropolia va face un efort financiar mai ales că o păstoreşte de atâta timp, dar nu ştiu să vă spun exact.

 • Realitatea.net:

Bartolomeu Anania va fi operat pe cord la Viena

IPS Bartolomeu Anania a fost transportat la Viena pentru un consult medical


Categorii

Anunturi, Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “UPDATE 24 IANUARIE: Operatia a fost anulata, Vladica se intoarce in tara, in stare critica :( SA FACEM RUGACIUNI PENTRU SANATATEA INALTULUI BARTOLOMEU ANANIA!

 1. SA II DEA DUMNEZEU SANATATE IPS BARTOLOMEU.
  Am postat pe site-ul irealitatea fragmente din predicile IPS Bartolomeu. Nu numai ca nu mi-au postat toate comentariile, dar am fost si balacarit de postacii de serviciu. Ce parere aveti de filtrarea comentariilor pozitive si permiterea celor negative pe acest site?


 2. Iubitii mei fii sufletesti,

  Singurătatea este una din suferintele cumplite, pe care o resimt in special cei care suferă de boli cronice avansate, cum este in zilele noastre cancerul. Nu trebuie să vă spun eu adevărul asupra singurătătii de care se resimt bolnavii din spitale: in numai câteva minute, pe un bolnav il ia salvarea din casă, din mijlocul familiei, si-l strămută năprasnic intr’un alt univers, intr’o altă cameră, cu o altă fereastră, cu o altă priveliste (dacă ea există), cu alti oameni, cu alt limbaj, intr’un corp medical sau sanitar pe care nu-l cunoaste si cu care va trebui să se acomodeze. Nu suferinta fizică in sine, boala de care suferă, este importantă, ci socul acesta al ruperii de viata normală si aruncarea, dintr’o dată, intr’o altă viată. De aceea, este nevoie de reumanizarea spitalului: să simtă medicul că in fata lui nu se găseste un caz de rezolvat, ci un om, o fiintă cu trup care suferă, si cu un suflet care asteaptă si speră. E nevoie ca bolnavul, odată intrat in camera de spital, să simtă că, dacă s’a rupt dintr’o familie, a intrat in alta. Tocmai pentru că există suferinta mergem in spitale să-i vizităm mai cu seamă pe cei care sunt singuri si nu au pe nimeni care să-i ajute. De aceea avem astăzi preoti in spitale – si incă nu avem de ajuns – pentru ca cel singur, părăsit sau nepărăsit, să simtă o rugăciune si o mână caldă, duioasă, pe fruntea lui infierbântată si să simtă prezenta lui Iisus prin rugăciune, inainte de a fi dus pe masa de operatie.
  […]
  Avem nevoie de sentimentul solidaritătii umane si crestine la acest inceput de mileniu, in care societatea se fărâmitează, in care incă mai există războaie, suferinte, persecutii, intolerantă, ură, vărsări de sânge si prigoane de tot felul. Si societatea noastră se macină sub ochii nostri, pe zi ce trece, mânată de interese, de egoisme, si este nevoie să refacem constiinta crestină, constiinta Bisericii in al cărei centru se află Iisus Hristos care ne-a strigat si ne strigă tuturor: „Veniti la Mine toti cei osteniti si impovărati, si Eu vă voi odihni”.
  † BARTOLOMEU
  Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului
  Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului
  Cluj-Napoca, decembrie, 2010

  Sursa: http://bartolomeuanania.blogspot.com/

 3. sa ii dea Dumnezeu sanatate IPS Bartolomeu

 4. Sa nu ne lasati singuri . . . Parinte . . .Stiu ca o sa ma certati si-mi veti spune ca ne lasati in grija Domnului, dar mai avem nevoie de Inaltpreasfintia Voastra si aici, pe pamant . . . .
  Bianca, Warner Robins, GA, USA

 5. IPS Bartolomeu Anania despre dreapta credinta ortodoxa, despre sfintii romani ardeleni, si despre ecumenism.

  http://www.trilulilu.ro/georeby/894ebe7502823a

  http://www.trilulilu.ro/georeby/5b6175ba6eb8cf

 6. UPDATE important. Rugati-va pentru parintele nostru

  Mitropolitul Bartolomeu va fi operat maine dimineata la Viena

  http://www.buzznews.ro/2011/01/16/mitropolitul-bartolomeu-transportat-in-stare-grava-la-viena/

 7. Doamne Iisuse Hristoase, ocroteste-l pe parintele Anania. Intareste-i trupul si sufletul si daruieste-ni-l sanatos, marturisitor al credintei adevarate.

 8. Rugaciune pentru cel incercat in boala:

  Preaputernice şi slăvite Doamne Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră, din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

  Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

  De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

  Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.

  Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.

  Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei.

  Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

 9. Ne-am rugat si noi astazi la Sf.Liturghie aici departe in Spania si ne rugam in continuare pentru IPS Sa. Sunt multi si aici care il cunosc personal si il pretuiesc. Este un marturisitor deosebit. A trecut peste multe, sigur va trece si peste aceasta incercare. Doamne-ajuta sa reuseasca operatia cu bine !

 10. Să alergăm la rugăciune
  Cu dragoste şi cu credinţă,
  Pentru păstorul nostru care
  E’ncătuşat de suferinţă.

  Să-i cerem Domnului cu toţii
  Să-i mai dea zile şi putere,
  Să lupte pentru mântuirea
  Celor ce cred în înviere.

  Că nu ne chamă azi la rugă
  Ereticii din CMB-eu,
  Ci datoria cea mai sfântă
  Şi dragostea de Dumnezeu.

  Ne cheamă sfânta datorie
  De la botezul în credinţă
  Şi Duhul ce simte durerea
  În orice fel de suferinţă.

  E datoria ce ne cere
  Să ne rugăm pentru părinţi,
  Pentru păstorii ce-şi cresc turma
  În duhul sfinţilor părinţi.

  Datori suntem să-i fim alături
  Cu dragostea şi rugăciunea
  Adâncă şi nevinovată
  Şi nu cu ce ne cere lumea.

  Să ne’arătăm dragostea noastră
  La încercare şi la greu,
  În rugăciuni ce fac dovada
  Că îl iubim pe Dumnezeu.

  În faţa Lui s’arătăm sincer
  C’avem durere în ce-am spus,
  Că cerem sincer ajutorul
  Şi mila Domnului Iisus.

  Că-n rugăciunea care-o facem
  Ne şade toată vrednicia
  Şi-n ea se vede ce preţ punem
  Cei ce’nvăţăm teologia.

 11. Multa sanatate parintelui

 12. Pentru rugaciunile Maicii Domnului si ale Cuviosului Antonie cel Mare pe care il praznuim astazi, Dumnezeu sa-i dea grabnica insanatosire IPS Bartolomeu.

 13. … intru mai multi ani… Stapane… rugamu-te noi pacatosii!

 14. felicitări pt efortul depus Dumnezeu să vă răsplătească
  Ca o idee . n-ar fi bine dacă în dreptul fiecărui articol aţi pune thumbs şi nr de vizualizări pt orice vizitator ? similar cu youtube

 15. @ pr. Bogdan:

  Multumim. Nu este ceva esential, dar vom incerca si asta la un moment dat, poate, cu ajutorul cuiva care se pricepe.

 16. Sincer, nu are sens sa existe asemenea lucruri pe acest site (adica numarul de vizualizari, de voturi, de sustinere si de respingere aici. Ar putea ridica multe ispite si ar influenta alegerea subiectului de catre cititor.

 17. singuratatea si puterea rugaciunii – Bartolomeu Anania (2000)

  http://www.youtube.com/watch?v=Jwcdr3agKhU

 18. grabnica insanatosire IPS BARTOLOMEU

 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IPS BARTOLOMEU ANANIA S-A INTORS ACASA, PENTRU A SE PREGATI DE DRUMUL SPRE PATRIA CEREASCA. Sa continuam sa-i fim alaturi cu inima si rugaciunea noastra!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate