BISERICA NE CHEAMA SA STRANGEM RANDURILE SI SA NE RUGAM PENTRU PACE SI UNITATE IN ACESTE ZILE TULBURI din “toamna vrajbei noastre”. Pentru bucuresteni – in fiecare zi, la Patriarhie, la orele 18.30

5-11-2015 Sublinieri

STEAG_si_VULTUR_I_w747_h800_q100_w747_h800_q100

În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre.

La Catedrala Patriarhală, rugăciunea pentru pace şi unitate se va desfășura în fiecare zi începând cu orele 18:30.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

NOTA NOASTRA:

Asistam, cu consternare, cu totii, de cateva zile, atacurile concertate tot mai inversunate si mai absurde la adresa Bisericii Ortodoxe in urma “accidentului” (sau crimei?) de la clubul Colectiv, culminand cu lozinci ale strazii si “revendicari” aberante, fara nicio legatura reala cu tragedia care a constituit pretextul declansator al unor revolte cu alte agende (demisia Patriarhului, transformarea catedralelor in spitale, stoparea finantarii publice a BOR – nu si a altor culte! – si altele), care aduc aminte, cu ingrijorare, de fazele incipiente din vremurile sumbre ale revolutiilor sangeroase anticrestine si anticlericale (franceza si bolsevica). Si noi credem ca, in aceste zile “incinse” si primejdioase este nevoie nu doar sa ne rugam cu mai multa intensitate, ci si sa fim mai uniti intre noi si sa fim pregatiti, mai mult decat pana acum, sa marturisim in apararea Bisericii noastre si a valorilor ortodoxe. Fiindca sunt toate semnele ca traim deja vremuri foarte tulburi, de perfide provocari si de grele incercari. Sa fim impreuna, in Biserica, in duhul pacii lui Hristos!

Va recomandam sa cititi si:

credinciosi in biserica patriarhiei Postul Mare


Categorii

Anunturi, Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, Prigoana impotriva crestinilor, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “BISERICA NE CHEAMA SA STRANGEM RANDURILE SI SA NE RUGAM PENTRU PACE SI UNITATE IN ACESTE ZILE TULBURI din “toamna vrajbei noastre”. Pentru bucuresteni – in fiecare zi, la Patriarhie, la orele 18.30

 1. http://analize.cuvantul-ortodox.ro/biserica-laicatul-ortodox-si-provocarile-unui-sfarsit-de-lume/

  Eşti in ţara…
  Mihai Eminescu

  Esti in ţara berei mandre si-a carnatilor cu piele,
  Esti in sanul maslinoasei si brigandei d-azi Elade;
  La muscal vii si la turcul ce domneste multe neamuri,
  Esti in patria mustetii iubitoare de pomade.
  Ba, tu esti in Romania, capataiul de venituri
  Unde-a fi calmuc, iubite, e frumos si ti se sade.
  Unde cel venit scutitu-i de-orice greu si datoria
  S-unde vita cea straveche de roman ce-l sudui, bade,
  Poarta-n spatele-i natange pe-orisicare-i vine-n minte
  Sa cloceasca-a lui seminte pe-ast popor ce-i duce-n spate.
  Unde prazi fara de mila, far sa-ti pese, spre-a te-ntoarce
  Instarit in a ta tara, sa traiesti din aste prade.
  Unde fiii proprii tarii ii sug maduva din oase
  Spre-a o da-n Paris, Viena pe nimicuri si parade,
  Unde-n casa se vorbeste orice limba vrei din lume,
  Numai limba stramoseasca s-o vorbesti nici nu se cade,
  Unde-a oamenilor fala si mandrie nu consista
  Decat c-au stiut mai bine s-uite limba tarii toate,
  Unde chiar numirea tarii este doar o ironie,
  Caci roman nu e nimica nici in case, nici pe strade.

 2. http://basilica.ro/cuvant-parintesc-si-prietenesc-pentru-tineri-110371.html

  Dragi tineri,

  În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.

  Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite.

  Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.

  Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

  Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

  Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.

  † DANIEL

  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 3. Am văzut comunicatul păr Patriarh și la Stirile TVR1. Au început și acolo, la televiziunea noastră, că doar noi îi plătim și susținem pe cei din TVR, ca să dea știrile despre BOR deja mestecate în sensul celorlalte televiziuni tembele, gen, Patriarhul și-a schimbat atitudinea din zilele trecute- ceea ce este total ireal. Se lărgește frontul împotriva BOR și tare mă tem, că astfel de comunicate nu-i vor potoli pe așa-zișii protestatari. Este nevoie de o atitudine mai hotărâtă, bărbătească, de punere la colț a celor dezlânați; dacă Patriarhia ar lua în considerare așa ceva, sunt convins, că mulți mireni ar veni și din capitală și din provincie spre susținere și dovedire a unității BOR.

 4. Cum Dumnezeu nu ingaduie un rau fara ca din acesta sa iasa si un bine, sper ca aceste zile de tulburare sa ne uneasca, sa intelegem toti, “de la vladica pana la opinca”, cum ca Biserica suntem toti, mari si mici.
  Bine ar fi ca aceasta ora de rugaciune propusa de PF Daniel sa fie pentru toata tara, nu numai pentru bucuresteni.
  Doamne, ramai cu noi!

 5. Pingback: ROMANIA NEREPREZENTATA, ROMANIA CARE NU E PE AGENDA MEDIATICA. Sute de credinciosi au participat la RUGACIUNEA PENTRU PACE de pe DEALUL PATRIARHIEI intr-o atmosfera de INVIERE (Video) | Cuvântul Ortodox
 6. @cititor

  La fel consider şi eu că ar fi bine – în toată ţara (sau cel puţin şi în celelalte mari oraşe), nu doar în Bucureşti.
  Se poate face un apel către protopopiate în acest sens, pentru ca fiecare să stabilească ora pentru rugăciune în parohii…

 7. Dar de ce aceasta separare in “noi” ei “ei”. Nu vrem cu totii acelasi lucru? Nu ne putem ruga printre “ei” in piata, de exemplu? Pe mine ma intristeaza aceasta stare de fapt. Credinciosii raman undeva intr-un turn de fildes, se roaga, da, dar nu suntem impreuna. De ce nu mergem in piata, mai multi, nu 1,2 cu deja s-a incercat. Si poate in primul rand cu un mesaj de iubire ca avem, Slava Domnului: “Porunca noua va dau voua…”

 8. Atat pot sa zic:INCREDIBIL,cata manipulare,cate prostie.Ramai pur si simplu fara cuvinte.Este un fel de-a rasul-plansul
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20563595-toamna-patriarhului-nostru.htm#.VjxYc6ok9Ko.facebook

 9. Azi am purtat doua discutii particulare la servici – un coleg si-a serbat ziua.
  Un fundamentalist D.A., anticomunist convins si o colega prin venele careia curgea sange de “culoare PSD” de 25 de ani:

  AMBII SUNT VIOLENT IMPOTRIVA BISERICII. Biserca ortodoxa este vinovata pt ca “numerele negative” (in sens matematic ) erau considerate in evul mediu “numere ale diavolului” si pt ca PF Daniel si alti cativa ierarhi de plimba cu Mercedesul sau alte masini occidentale.

  PS: Nu stiu in ce context, PF Teoctist a accepat cadoul otravit de la firma Mercedes ( in opinia mea premeditat ), dar cadoul a reprezentat o bomba de imagine cu efect intarziat, speculata propagandistic in ultimul timp cu efecte incalculabile.
  In opinia mea daca ierarhii si-a lua Dacia si preotii, s-ar dezamorsa ceea ce poate prodice sminteala.

 10. @ RomeoB:

  E o iluzie ca asa s-ar dezamorsa. Se dezamorseaza cand se cade la pace cu “sistemul” si cand sistemul incepe, cum pare sa dea tonul seful ala de la Hotinews, sa faca propaganda in sens invers, de bine, pentru Patriarh, daca merge pe linia ecumenismului si a Occidentalizarii.

 11. Comentariu forumist Cotidianul:

  Apolitic
  Bravo plin de basisti celebri si bursieri la George Soros! Si-a luat tara inapoi cine trebuie!

  http://www.cotidianul.ro/reprezentantii-societatii-civile-discutii-cu-presedintele-270948/

 12. @admin:

  GRAV ESTE FAPTUL CA ASTIA AU CAPATAT MENTALITATEA DE SECTA !
  AU CA IDOLI PE ANDREEA ESCA, PE MARUTA SI PE “RASPOPITUL” DE LA ANTENA 3 !

 13. @ RomeoB:

  Nu e cazul sa preluam formulele basiste. Gadea e sectar adventist, nu raspopit. Insa nu asta ar fi vina lui cea mare, ci ca a devenit un cameleon excesiv de slugarnic si de oportunist, pana la greata. Dar cine-l are pe el ca idol? Poate doar pensionarele, insa nu ele sunt in strada acum, bag seama.

  Da, Puterea Reala, prin instrumentele lor, Media si Facebook, au puterea sa construiasca si o astfel de secta.

 14. Biserica va trebui sa ramina pentru tineri locul cel mai ideal al desavirsirii morale,al formarii umane, precedind chiar si scoala care are rol instructiv formativ.Tineri nu trebuie sa se lase influentati de mass-media nici de alte sentimente de ura sau deznadejdie in fata unor astfel de evenimente dureroase.Numai prin rugaciune si smerenie vom afla lumina care sa ne aduca pe toti pe o cale mai buna a demnitatiii si identitatii fiecaruia.

 15. Este incredibil ce se intimpla si cum este vina Bisericii de cite ori se intimpla ceva! In ce tara este urata vreo BIserica in halul asta?

  Poate ca ar trebui sa ne rugam pentru Patriarh. Se cere demisia dumnealui. Si va fi inlocuit de cine? De altul “bun” care va inchide Biserici si le va transforma in “spitale”? Ar fi oare un decurs asemanator al lucrurilor, daca acesti tineri ar fi murit intr-un (Doamne, fereste!) accident de metrou?

  I-a trimis Biserica la concert? Pur si simplu delirant! Si sa nu criticam Patriarhul, ca nu meritam unul mai bun, iar cel ce il va inlocui, cind il va inlocui, nu se stie daca va fi mai “bun”, vom primi ce meritam.

  Doamne ajuta si iertati-ma, sint cam inmarmurita de cele citite.

 16. ANALIZA CORECTA DIN PUNCT DE VEDERE CRESTIN ORTODOX A MELODIEI ”ZIUA IN CARE VOM MURI”

  Cuvantul ”Dumnezeu” sau ”Hristos” fiind total inexistent, face si mesajul sa fie total antihristic.

  ”Let go and beg for freedom”
  Indemnul la implorare pentru libertate este evident dorinta vicioasa pentru libertinaj (sa faci tot ce vrei)
  Un ortodox se roaga pasnic. A implora inseamna a cere disperat, numaidecat.

  ”Another row jumping into the flame”
  Generatia ce sare in flacari face aluzie clara la iad, locul unde flacara e la ea acasa.
  Un ortodox nu sare, merge linistit sau zboara pe aripile credintei pentu orice ideal sfant.

  ”Loose lips are shifting leaders”
  Niciodata liderii rai nu vor fi schimbati de buzele razvratite. In locul lor vor veni altii care vor aduce o iluzie a schimbarii.
  Nu poti scoate raul cu rau.
  Un ortodox poate schimba un rau facand bine si rugandu-se lui Dumnezeu… Tot pasnic.

  ”From here on out everyone is to blame”
  Toata lumea este de vina… E usor sa arunci cu pietre, mai greu e sa-ti vezi vina din interior.
  Un ortodox se vede pe sine vinovat (desi nu este), raul il evita si lumea o vede in general ca pe chipul lui Dumnezeu.

  ”I’m looking up to my company A full blown artillery”
  O artilerie gata sa explodeze nu are nimic comun cu invatatura crestin ortodoxa care indeamna sa faci bine celui ce-ti face rau.
  Haosul revolutiilor nu a schimbat politica in bine, de-a lungul istoriei. Dar o morala sanatoasa, o fapta buna si un gest frumos a pus pe ganduri orice raufacator.

  ”Keep the sights on the enemy”
  Supravegheati inamicul… contrar invataturii crestine care spune: Iubeste-ti vrajmasul.

  ”And bust the lid off anarchy”
  Mesajul este doar pur politic. Cuvantul anarhie este interpretabil si atata timp cat nu se doreste o morala sanatoasa bazata pe
  principii ortodoxe, nu va face altceva decat loc unei alte anarhii.

  ”Your condescending demeanor has all gone wrong You should have known this all along”
  Ar fi trebuit sa stii ca te-ai purtat rau, gresit… TU, nu eu.
  Judecata – contrar invataturii crestine care spune: Nu judecati… Doctore vindeca-te pe tine insuti.

  ”We’re not numbers, we’re free, we’re so alive”
  Nu cred ca membrii formatiei sau adeptii acestora nu au acte de identitate cu serie si cnp sau card-uri cu numere.
  Pana la un punct trebuie sa te supui statului, atat timp cat legile lor nu contravin propriei morale crestine.
  Iar despre libertate, nu poti fi cu adevarat liber avand o constiinta patata care te duce pana la razvratire
  tocmai din cauza pacatelor care singur ai ales sa le faci.

  ”Cause the day we give in is the day we die The day we die!”
  Numai efortul disperat de a trai libertin (in acest caz) e in stare sa aleaga moartea in schimbul unei vieti organizate cu educatie
  adevarat ortodoxa care nicidecum nu se va realiza avand la baza un duh de protest confuz si plin de ura.
  Adevarul e ca, in esenta, o altfel de anarhie este ceea ce doresc acesti tineri.

  ”Behold a credo wavering A sleight of hand is the dogma they preach Beneath a conscience’s fading
  To even out all your steady beliefs Stand your ground in the battle zone”
  Dogma si predica sunt numite scamatorii… De aici si mai mult se intrevede duhul satanist al asa zisei melodii.
  Ortodoxia, tocmai ca sa nu cada in bratele anarhiei si ereziilor din mintile patimase ale libertinilor este si va fi sustinuta de dogme si predici.
  Numindu-le scamatorii, sufletele astea arata clar impotrivire lui Dumnezeu si sfintilor care prin revelatie dumnezeiasca le-au hotarat.
  Pentru ca nu toti oamenii pot merge pe scara fara balustrada, a fost nevoie si este mai ales acum de reguli organizate, legi si porunci
  care sa ajute pe oricine sa ajunga ordonat si linistit la idealul sau locul dorit.
  Iar o constiinta libera nu poate accepta pacatul. Tocmai viciul omoara constiinta.

  ”Filled with life, bone, and scorn Clench your fists, I’m battle prone”
  …cu pumnii stransi, dispretuitori si gata de lupta… contrar crestinismul care spune: Sa va iubiti unul pe altul.
  Mania nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu. Duhul pacii si al intelepciunii este total absent si in aceste versuri.
  Un ortodox isi deschide pumnul… pentru a castiga lumea intreaga.

  ”Pull the trigger and set the tone”
  Apasa pe tragaci si trimite sunetul… INCITARE morbida la violenta, distrugere si haos.
  Cu forta nici Dumnezeu nu poate schimba ceva.

  ”Fuck all your wicked corruption!”
  La naiba sau reguleaza toata coruptia… Iarasi disperare, manie, indecenta.
  Un ortodox se roaga pentru pacea in lume si indreptarea celor rai.
  Raul cu rau nu va aduce niciodata o schimbare buna. Doar iluzia de moment.

  ”It’s been there since our inception But we couldn’t see all the times we’ve feelt so hollow
  Tocmai… daca ati fi avut o viata morala, linistita conform invaturii ortodoxe, coruptii si egoistii
  nu ar fi putut sa ajunga la conducere profitand de orbirea voastra !

  ”As our hopes were hanged in gallows All this time we’ve been locked away”
  Omul fara legi ar ajunge la o stare animalica. Sperantele nu sunt bune daca interesul este sionist… parsiv, egoist si imoral.

  ”And there was nothing left to say UNTIL TODAY!”
  Un ortodox curat tot timpul a avut ceva de spus si a observat demult orbecaiala in care bogatii lumii v-au bagat.
  Marturisire clara de creiere spalate in timp… Si dintr-o data disperarea si violenta devin arme.
  Da, arme cu care va veti distruge definitiv.

  DECI MESAJUL MELODIEI E PUR SATANIST, NICIDECUM ORTODOX.

 17. 1. Va propun si acest articol:
  https://calindragan.wordpress.com/2015/11/06/eu-sunt-singurul-vinovat-pentru-incendiul-de-la-colectiv/

  2. am aflat ca pe la multinationale (cei care distribuie kalgon si alte subtante de curatenie) le-au dat „liber” si le-au pus pancarte in mana si i-au trimis in strada, cu pancarta gata scrisa vrem spitale nu catedrale, si alte mesaje de genul… probabil daca refuzai urma sa suporti repercursiuni de la conducerea multinationalei….

 18. @b:

  2. am aflat ca pe la multinationale (cei care distribuie kalgon si alte subtante de curatenie) le-au dat „liber” si le-au pus pancarte in mana si i-au trimis in strada, cu pancarta gata scrisa vrem spitale nu catedrale, si alte mesaje de genul… probabil daca refuzai urma sa suporti repercursiuni de la conducerea multinationalei….

  Pai da, pentru ca trebuie deturnata atentia de la adevaratul criminal la un tap ispasitor care, in cazul Bisericii, este si un dusman vechi al noii ordini…

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/07/paradoxul-revolutiei-colectiv-romania-intra-in-era-protectoratului-oficializat-fostul-comisar-european-dan-ciolos-dat-pe-surse-drept-potentialul-premier-al-guvernului-tehnocrat-o-soluti/

 19. Nu cred ca biserica este vinovata pentru ce s-a intamplat in acel club.Eu ma rog pentru zilele astea tulburi, ca nu miroase a bine ce se intampla cu tara.

 20. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat” de la Col
 21. Pingback: Omilii video si tropar la PRAZNICUL SFINTILOR ARHANGHELI. Parintele Dumitru Cobzaru (Cluj) – raspuns duhovnicesc la provocarile zilei: “CINE SE LEAPADA DE BISERICA SI DE SLUJITORII EI SE LEAPADA DE DUMNEZEU!” | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de re
 23. Pingback: Parintele Nichifor Horia pentru “Familia otodoxa”: SUNT VREMURI VICLENE. Un punct slab este uşurinţa cu care ne lăsăm prostiţi, ne lăsăm manipulaţi” | Cuvântul Ortodox
 24. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
 25. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990”. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate