50 DE ANI DE LA MUTAREA INTRU NESTRICACIUNE A SFANTULUI IOAN IACOB ROMANUL (HOZEVITUL)

5-08-2010 Sublinieri

*

*

*

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

***

Biruinţa noastră nu se dobândeşte cu sfadă şi cu pleftureală, ci cu blândeţe şi cu dreaptă socoteală. Din sfadă nu iese decât tulburare şi duşmănie. Războiul nostru este nevăzut şi armele noastre trebuie să fie arme duhovniceşti, şi anume: sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu şi Pavăza Credinţei, cu care putem stinge toate săgeţile vicleanului cele aprinse, cum ne învaţă Sf. Apostol Pavel. Pe cei slabi să-i întărim, iar pe cei vicleni să-i ocolim. Pe cei năimiţi şi pe cei urgisiţi să-i lăsăm în pace, căci sunt acum mărişori şi pot pricepe semnele vremii.[…]

Înainte de a încheia rândurile acestea, vă amintesc de cuvântul Scripturii care zice: „Vrăjmaşii omului sunt casnicii lui” şi iată anume pentru ce: când fraţii noştri de o credinţă şi de un sânge se fac coadă de topor, adică unelte ale vrăjmaşului credinţei, atunci vătămarea noastră este negrăit de mare, zice Sf. Apostol Pavel; nu vă plecaţi grumazul sub jug străin. Să stăm bine, să stăm cu frică întru Sfânta credinţă şi să arătăm „Mila Păcii” către toţi, cu darul Domnului nostru Iisus Hristos. Amin”.

Integral – AICI.

***

***


Categorii

Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, Sfinti Parinti recenti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “50 DE ANI DE LA MUTAREA INTRU NESTRICACIUNE A SFANTULUI IOAN IACOB ROMANUL (HOZEVITUL)

  1. Buna seara,

    Va rog din tot sufletul,sa ma scuzati,am preluat de pe site-ul dumneavoastra 3 articole (“Samburasi duhovnicesti,semnati cu lacrimi pentru noi de Sf.Cuvios Ioan Iacob de la Neamt,”Graiuri profetice” ale aceluias Sfant siSfantul Ioan Iacob Hozevitul despre SFANTA MONICA, MAMA FERICITULUI AUGUSTIN ,articole pe care le-am postat pe site-ul ComunitateCrestinOrtodox,fara sa-mi dau seama,sa cer mai intai permisiunea dumneavoastra.Va rog din inima sa ma iertati si va promit in mod solemn,ca nu voi mai face asa ceva niciodat.
    Va multumesc mult de tot pentru intelegere.
    Doamne ajuta!

  2. @ Spinu Maria:

    Doamne, ajuta! Puteti sa postati numai precizand explicit si vizibil sursa si, preferabil, cu alte titluri sau dand doar fragmente si cu trimitere pentru articolul integral la sursa. Asa ar fi cinstit. Mai sunt multi pe comunitatea de acolo care plagiaza totul de la noi fara jena si… e pacat, mai ales cand isi insusesc si articole care chiar ne apartin (nu sunt doar capitole transcrise din carti, care si ele, insa au necesitat o munca, inclusiv de editare).

    Va multumim noi mai ales!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate