PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența copilăriei, este URÂCIUNE înaintea lui Dumnezeu!” (VIDEO, TEXT)

14-08-2021 Sublinieri

Episcopul Macarie la Mănăstirea Nicula: „Să le păzim celor mici copilăria, școala, joaca și bucuria!”, Sfânta Liturghie, 13 august 2021

Transcrierea unui fragment:

„Preacucernice Părinte Protopop, preacuvioase Părinte Stareț, preacuvioși și preacucernici părinți, iubiți frați și surori împreună-rugători,

Înalt-Preasfințitul nostru părinte Mitropolit Andrei a rânduit să fiu în slujire euharistică aici, în Grădina Maicii Domnului de la Nicula, în aceste zile premergătoare hramului sfintei mănăstiri. O rugăm pe Maica Domnului să ne adăpostească pe toți sub acoperământul Ei alinător.

Cu toții suntem orfani și avem nevoie de înfiere. Iar sub acoperământul luminos al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ne simțim protejați și încălziți, așa cum se simt puișorii sub aripile unei păsări. De altfel, într-o frescă celebră de la Govora, Maica Domnului este înfățișată ca purtând aripi, această icoană a Maicii Domnului făcând trimitere la Cartea Apocalipsei, unde femeia întraripată este trimisă din fața șarpelui, a balaurului care-l simbolizează pe diavol, și toată ceața necuraților vrăjmași este trimisă în pustie. Și noi, iată, în pustia inimii noastre suntem protejați și adăpostiți de tot viforul ispitelor și al strâmtorărilor.

Vă spuneam că Maica Domnului este ocrotitoarea orfanilor de pretutindeni. Ea ne hrănește cu dulceața pocăinței trezitoare în toată vremea.

În perioada postului Adormirii maicii Domnului, în mod deosebit la 5 august, îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț, un sihastru român care a trăit în prima parte a sec. al XX-lea, deci un sfânt contemporan, nevoindu-se pe valea Hozevei, acolo unde în mănăstirea Sfântul Gheorghe se păstrează și moaștele sale nestricate și pline de mireasma sfințeniei, de mireasma Duhului Sfânt. Cuviosul român a rămas orfan de mic. Tatăl lui a căzut la datorie în Primul Război Mondial, iar mama a trecut năprasnic din această viață când el avea doar 6 luni. Și a rămas în grija bunicii sale, Maria. Cu toate că a rămas orfan de părinții săi biologici, iar de la 10 anișori a plecat și bătrâna sa bunică la ceruri, Maica Domnului l-a adăpostit și l-a adoptat. Iar el de mic și-a luat-o în ajutor pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, căreia mai târziu i-a dedicat unele dintre cele mai frumoase imnuri, între care și o cântare pe care deseori o auzim, mai cu seamă în postul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu:

Preasfântă Maică și Fecioară, nădejdea sufletului meu,

Tu ești a mea Mijlocitoare la Milostivul Dumnezeu

De n-ar avea la ceruri lumea rudenie de pe pământ

Atunci ar fi pustie viața, asemenea unui mormânt.

[…]

De aceea, iubite frate și iubită soră, văzând atâta sensibilitate și nădejde la acest cuvios român, și noi să ne-o luăm în ajutor pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ca să ne miluiască pe noi, toți copiii Ei, și mai cu seamă pe neprihăniții din familia noastră mare, din familia de familii. Aceștia sunt copilașii noștri.

Și iată, în aceste vremuri este un val de urâciune și nechibzuință, fiindcă se atentează la sufletele lor curate, la sufletele lor neprihănite, la sufletele lor atât de sensibile. Și în mod deosebit cunoaștem că în aceste vremuri în țara noastră se caută cu orice chip pentru a se introduce educația sexuală în școală. Este un atentat la firescul și inocența copilăriei. Și o spun cu toată responsabilitatea mea de păstor, răspicat, că acest lucru este urâciune înaintea lui Dumnezeu! Fiindcă această „educație” de fapt este o educație împotriva firescului copilăriei. Nu este o educație, ci este o pervertire a sufletului curat al copilului și a inimii și a conștiinței sale înaintea lui Dumnezeu.

De aceea, iubite frate și iubită soră, suntem îngrijorați, fiindcă chiar acum, la prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, chiar mâine în ajun, în Capitală se organizează așa-zisul „marș al mândriei”. Ce fel de mândrie este aceasta, în care se exhibă comportamente nefirești în văzul tuturor, deci și al copiilor?!

Să avem grijă de copilașii noștri și să le păzim copilăria, școala, joaca, bucuria, cultivând firescul, frumosul, cuviința, adevărul. Însă ne-o luăm în ajutor pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Fiindcă, dacă copiii noștri nu sunt orfani de părinții biologici, de multe ori devin orfani prin abandonarea lor în fața televizorului, în fața calculatorului, a telefonului, a jocurilor video. Toți aceștia devin orfani, cu toate că au un tată și o mamă. Însă aceștia nu mai au grijă de educația lor, nu mai au grijă de viața lor, nu mai au grijă de copilăria lor, nu mai au grijă de sufletul lor. De aceea să ne rugăm Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ca o Milostivă Maică să-i inspire pe toți părinții să-i crească minunat și firesc pe copilași, așa cum Ea însăși L-a crescut pe Fiul Său și Mântuitorul sufletelor noastre.

Cu această nădejde, preaiubiții mei, o rugăm pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să ne acopere pe toți sub Acoperământul Ei alinător, spunând împreună:

Împărăteasa noastră Cea Preabună și nădejdea noastră, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea străinilor, ajutătoarea săracilor, vezi-ne nevoia, vezi-ne necazul, ajută-ne ca pe niște neputincioși, hrănește-ne ca pe niște străini. Necazul nostru-l vezi,  dezleagă-l precum voiești. Că n-avem alt ajutor afară de Tine, Maica lui Dumnezeu, ci păzește-ne sub Sfânt Acoperământul Tău, acum și pururea și-n vecii vecilor, AMIN!

Vedeți și:

UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” – Cuvinte audio miscatoare ale Preasfintitului Macarie despre SFANTA NOASTRA MAICUTA

“Si numai chemarea numelui ei e dulce inimii…” – PENTRU CINE SI PENTRU CE SE INTRISTEAZA MAICA DOMNULUI? Cum devenim “fiii lacrimilor” sale? “PURCELUSII” MAICII DOMNULUI SI COPILASII EI ASCULTATORI – Cuvinte duioase de la sfinti si parinti contemporani la praznicul NASTERII PREACURATEI FECIOARE

LA PIEPTUL MAMEI NOASTRE DIN CER, SUB GRIJA SI RUGACIUNEA ocrotitoarei si hranitoarei celor orfani sau suferinzi. PASTORALA PS MACARIE DRAGOI LA NASTEREA DOMNULUI: “Ochii ei protectori și milostivi sunt pururea aplecați spre cei fără de ajutor. Dacă ne este greu, să nu ezităm a ne-o lua sprijinitoare pe Măicuţa Domnului”

PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești, nu!, ci MAICA DOMNULUI!” (și VIDEO)

Parintele Episcop MACARIE – cuvinte MARTURISITOARE si MANGAIETOARE, plus RUGACIUNE fierbinte si inlacrimata CATRE MAICA DOMNULUI, PENTRU VREMURILE DE CERNERE PE CARE LE TRAIM (video, text). MODELUL SFINTILOR IOACHIM SI ANA PENTRU NOI: “De acesti oameni avem nevoie, care nu cauta sa placa lumii si nu se rusineaza sa fie stigmatizati pentru modul lor de viata crestin”

PS MACARIE, la Rusalii, despre RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BISERICII, AL OMULUI ȘI AL INOCENȚEI COPIILOR: “Este cumplit că sunt contestate cele mai firești lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!”

VREMEA ALEGERILOR CAPITALE. Cuvânt grav și puternic al PS MACARIE: “Gadara de acum este mult mai ipocrită decât vechea Gadara, deoarece demonizatul nu mai este considerat demonizat, FIINDCĂ AȘA ESTE CORECT POLITIC! Dacă se comportă neomenește, chiar este aplaudat, deoarece NEBUNIA ESTE CONSIDERATĂ EMANCIPARE!” (video, text)

ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Cuvinte de suflet pentru raspuns duhovnicesc celor care vor sa infaptuiasca MOARTEA LUI DUMNEZEU in lume si care LUPTA CU URA INVERSUNATA IMPOTRIVA INOCENTEI: “E vremea lecțiilor date de violenții eticieni ai izgonirii inocenței din viețile noastre” (VIDEO, TEXT)

MAICA DOMNULUI – ICOANA PURITATII DESAVARSITE versus AGRESIUNILE NECURATIEI, “BINE FINANTATE SI ORGANIZATE”, LA ADRESA COPIILOR si “MACELARIA” AVORTULUI CARE APASA CA UN BLESTEM PUSTIITOR ASUPRA POPORULUI ROMÂN: “Sa nu uitam ca vor veni niste vremuri mai grele decat acestea, poate ca este numai anticamera lui Antihrist…”

“VA ROG; PARINTILOR, OCROTITI-VA COPIII!” – IPS Bartolomeu Anania, in ultima sa Pastorala de Craciun (2010), denunta profetic “DEPRAVAREA PLANIFICATA” PRIN ORELE DE EDUCATIE SEXUALA si dezmatul generalizat din mass-media, acuzand “CRIMA LENTA SI STUDIATA” savarsita impotriva tinerilor

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

VEACUL INSELARII, VEACUL DESFRANARII. Predica Protos. Ioan Buliga (audio + text) despre PROPAGANDA EDUCATIEI SEXUALE si a SODOMIEI, inrobirea economica a tarilor si a familiilor. BUCURIILE PIERDUTE ALE COPIILOR ABANDONATI TEHNOLOGIEI. De unde sa incepem schimbarea in bine?

DE LA IERUSALIM LA IERIHON. Vrem sa locuim in duplicitatea placerilor sau in pacea implinitoare a rugaciunii? PR. EMIL JURCAN despre PERVERTIREA COPIILOR, DISTRUGEREA FRUMOSULUI SI A NORMALITATII: “Faceti ce vreti, aveti drepturile omului. Cine incearca sa va faca educatie este HOMOFOB si il penalizam noi, ii luam copiii…”. CINE SUNT ADEVARATII HOMOFOBI?

Părintele Tudor Ciocan despre PREGĂTIREA LUI ANTIHRIST, războiul împotriva creștinilor, EDUCAȚIA SEXUALĂ și încercarea sistematică a societății globalizate de a ne „adăpa de la izvoarele demonice”: “COPIII NOȘTRI sunt în momentul acesta una din principalele ȚINTE ALE ACESTUI SISTEM DIABOLIC” (audio, text)

Părintele Tudor Ciocan – predici despre ȘANTAJUL LUMII din aceste zile cu ÎNFRICOȘĂRILE SUPRAVIEȚUIRII CU ORICE PREȚ și cu ÎNDULCIRILE CONFORTULUI și ale DESFRÂNĂRII induse: “Este O NEBUNIE ȘI O BATJOCURĂ introducerea EDUCAȚIEI SEXUALE de la fragedă pruncie până la clasele mari!” (AUDIO, TEXT)


Categorii

Educatia sexuala, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Maica Domnului, Portile Iadului, PS Macarie, Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența copilăriei, este URÂCIUNE înaintea lui Dumnezeu!” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: VLĂDICA MACARIE, de Adormirea Maicii Domnului, alături de bătrânii săi părinți: “Deși se adună nori negri și grei de furtună, trebuie să ne punem nădejdea în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu! Chiar dacă se fac atâtea presiuni asu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate