MINUNATII SI BLESTEMATII (Noutati 8-9 iunie 2009)

10-06-2009 4 minute Sublinieri

040.jpg

 

  • Vasile Calin Dragan:

Despre erezia sofianismului (sofiologiei) și cele nouă fericiri ca trepte ale pocăinței

Iconița Korsunskaya din Lituania

Venirea si plecarea harului

Imbracarea calugarului

Demostene Andronescu: Reeducarea de la Aiud

De vorbă cu sufletul meu – de Demostene Andronescu

Cuviosul Chiril, egumenul Mănăstirii de la Iezerul Alb

O nouă societate, de Bogdan Mateciuc

Va fi înlocuit ÎPS Teodosie?

Programul “prima casă” – “pomană” sau capcană?

 

  • Parintele Savatie Bastovoi:

Ministerul Justiţiei din Moldova conchide: Dacă n-au murit de tuberculoză, poate mor de foame!

Evreii ortodocşi sînt mai “ortodocşi” decît ortodocşii noştri

Irlandezii respinseseră cu 53,4% în iunie 2008 Tratatul de la Lisabona, destinat să faciliteze luarea de decizii în UE, dar Dublinul a acceptat organizarea unui al doilea referendum, după ce a obţinut unele garanţii de la partenerii săi, printre care aceea că îşi vor păstra comisarul. Potrivit unui sondaj de la începutul lunii iunii, Tratatul ar fi aprobat de această dată cu 54% din voturi, 28% dintre irlandezi ar vota împotrivă, iar 18% sunt încă indecişi.

  • Eurosceptic: Scrisoare din partea fundatiei pentru democratie in UE
  • Lumina – Ce ne mai invata cotidianul patriarhal: Agricultura fermierilor din… tarile sarace polueaza! Probabil ca plugul, calul si semintele naturale sunt – in optica “zidarilor liberi” promovati tacit de Lumina – otrava curata, si trebuie inlocuite de urgenta cu organismele modificate genetic si  cu alte “minuni” rezultate ale ideologiei obligatorii a “incalzirii globale”: Agricultura este o „sursă preponderentă de gaze cu efect de seră“
  • Un cititor ne-a semnalat intr-un comentariu o predica a uneia dintre slugile de baza cele mai vocale si mai agresive de la Biroul de Presa al PF Daniel, Diaconul Dumitru-Ionut Popescu, in care acesta – dupa ce s-a remarcat pana acum prin atacuri imunde si inculte teologic la adresa parintelui Justin si, in general, a campaniei duse impotriva supravegherii electronice si dupa ce noua ne-a trimis comentarii injurioase si incoerente la adresa lui Gigel Chiazna (care NU are nicio legatura cu acest site) pentru ca a indraznit sa scrie despre subiectul preotului Pomohaci  – acum pare a comite nimic mai putin decat o hula impotriva Sfantului Duh si o declaratie, indirecta, de sprijin pentru homosexualitate! Asta daca nu cumva, in cazul cel mai bun pentru el (desi putin probabil), diaconul Ionut pur si simplu habar nu are ce sens se da in societatea de astazi termenului de “homofobie” si l-o fi confundat cu altceva, cu xenofobia sau cu ura fata de om, cand acest concept “politic corect” denumeste, o stie oricine, atitudinea de repudiere a homosexualitatii ca fiind un comportament anormal, deviant si bolnav. Iata asadar fraza cu pricina:

Lipsa Duhului Sfânt în societate determină moartea spirituală, sinuciderea, boli psihice grave, violenţă, ură, homofobie, război şi, în final, distrugerea sufletească şi trupească a persoanei umane”.

Da, lipsa de Duh Sfant si de elementara buna-credinta determina si asemenea idei monstruoase…

UPDATE: A se urmari aici reactiile de astazi ale diaconului D.I. Popescu si replica noastra.

Din pacate, IPS Ilarion, o alta figura reprezentativa a BORu care a facut mult caz de traditie, se dovedeste a fi la fel de pro-catolic ca si PF Kiril, afirmand ca trebuie gasite noi cai de intelegere si colaborare cu Biserica Catolica, “lasand la o parte spiritul de competitie (?) in fata provocarilor moderne”. Asadar, apropierea de catolici este justificata de necesitatea apararii… “traditiei”, a valorilor crestine, in fata tavalugului secularist. Oare unde am mai auzit acest discurs? Iata ca strategia s-a schimbat si nu se mai pune accentul atat pe aggiornamento-ul si ecumenismul sincretist de pe vremea unui Meletie sau Athenagoras, ci tocmai pe “conservatorism”, insa unul lipsit de forta sa vitala (adevarul traditiei), un fel de neoconservatorism crestin, diplomatic, politic, iezuit, dar la fel de istorist si reformator, in fond, ca si modernismul clerical, fiind, in plus, indreptat catre noua ordine mondiala. Acest neoconservatorism foloseste “criza spirituala” provocata de secularism si anti-crestinism pentru a proclama necesitatea unei “impreuna” reactii a tuturor bisericilor crestine, sau chiar si a religiilor, adica a “unitatii spirituale” a omenirii…

The Russian Orthodox Church and the Roman Catholic Church should leave the spirit of competition behind them in facing modern challenges, said head of the Moscow Patriarchate Department for External Church Relations Archbishop Hilarion of Volokolamsk.
Meeting on Friday with head of the Catholic Archdiocese of Mother of God in Moscow Archbishop Paolo Pezzi, Archbishop Hilarion said he was determined to continue the course of his predecessor on the position of Department for External Church Relations head, currently Patriarch Kirill of Moscow and All Russia, to look for ways toward improving mutual understanding and relations with the Roman Catholic Church in Russia, the Moscow Patriarchate said in a statement posted on its website. Archbishop Hilarion and Archbishop Pezzi shared their views on the need to develop more efficient cooperation between the two Churches in defending traditional Christian values against modern secularism. In this connection, Archbishop Hilarion said, “any spirit of competition and rivalry should be left in the past.”  Archbishop Pezzi vowed to look for new forms of interaction that would meet important goals of Christian testimony and suggested that the two Churches discuss the possibility of arranging joint Orthodox-Catholic events to this end.

Influence of religion on EU decision-making is to increase, the Moscow Patriarchate believes  – nu este vorba nici macar de wishfull thinking, ci doar de un semnal de acceptare si conlucrare cu institutiile europene din partea oficialilor patriarhiei rusesti…; o alta capcana subtila, alaturi de cea enuntata mai sus.

Yuschenko personally invites Benedict XVI to visit Ukraine  – Presedintele Ucrainiei face demersuri pe langa Papa Benedict sa viziteze tara. Foarte curtat Papa, daca ne gandim ca a primit o astfel de invitatie si din partea presedintelui Bielorusiei, Lucashenko, sau din partea presedintelui tarii noastre, T. Basescu. Sa fie aceste invitatii intamplatoare?

Yuschenko considers Uniates a powerful basis of Ukrainian national identity Acelasi Iuscenko a afirmat ca greco-catolicii reprezinta o puternica temelie (!) pentru identitatea nationala a ucrainienilor…

SĂNĂTATE: Cum vă imunizaţi faţă de A/H1N1 de toamnă (de unde atata siguranta ca in toamna “gripa” va reveni in forta si atunci va fi gata si vaccinul-minune…?)

Bătrânii, vaccinaţi primii împotriva gripei porcine

  • Romania Libera: 

Pacientii de la “Matei Bals” nu mai au gripa porcina si au fost externati (nici nu au avut, bineinteles, dar trebuia si Romania, sluga perfecta a NWO, sa raporteze “depasirea planului” la bolnavi de H1N1 si sa-si aduca, astfel, aportul, la isteria globala pentru marele nimic! – n.n.)

Pneumococul omoara anual aproape un milion de copii sub cinci ani

Ni se pregateste o noua campanie de vaccinare!

… O solutie la aceasta problema de sanatate publica ar reprezenta-o vaccinarea anti-pneumococica. In ultimii ani, au fost dezvoltate mai multe vaccinuri antipneumococice.

EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului) a aprobat, recent, un nou vaccin antipneumococic, numit Synflorix, care ofera protectie impotriva infectiei cu zece serotipuri de pneumococ si este indicat pentru copiii intre sase saptamani si doi ani….

  • Cotidianul:

Mexicul organizează în iulie un summit consacrat gripei porcine

Preoţii de la Bruxelles pupă deja portofelul lui Becali

Investiţiile străine s-au prăbuşit

MT va cheltui aproape patru milioane de lei pentru campania “Turist în România”  – ne prabusim-ne prabusim, dar macar sa ne sulemenim… Ca deh, noua “Lupeasca”, ibovnica prezidentiala merita, nu?

 

  • Capital:

BM: China scoate lumea din recesiune

Piaţa muncii mai trăieşte doar din joburi sezoniere

Nu va lasati spionati cu propriul telefon!

Serviciile secrete isi fac loc in radioul public

Bancile isi imbratiseaza strans datornicii

“Mic dejun cu rugaciune” in octombrie, la Camera Deputatilor 

Diagnostic-soc in cazul unei fetite de zece ani: Alergie la secolul XXI (VIDEO)

“Terminatorul” Schwarzenegger face economie: Elevii pot sa invete de pe Internet, manualele tiparite sunt prea scumpe  – oh, ce model excelent pentru falimentarea definitiva si a invatamantului nostru si pentru pecetluirea indobitocirii noilor generatii!

Homosexualii rusi vor sa picheteze ambasada SUA din Moscova in timpul vizitei lui Obama in Rusia


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MINUNATII SI BLESTEMATII (Noutati 8-9 iunie 2009)

  1. Uniunea Americana pentru Libertatile Civile vrea sa demonteze o cruce destinata comemorarii soldatilor cazuti pe campurile de lupta: http://www.frontpress.ro/?p=3014

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Enciclica-soc a Papei Benedict, moment crucial pentru viitorul Noii Ordini: “ESTE URGENTA INFIINTAREA UNEI REALE AUTORITATI POLITICE MONDIALE”!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare