SUNT PRIGONITI AZI CRESTINII? (II)

8-09-2009 2 minute Sublinieri

methodios-botezand.jpg

Scrisoare mişcătoare a părintelui Metodie din Indonezia.

Ameninţări împotriva vieţii sale şi a familiei din partea fanaticilor

Doar ce am citit pe blogul misionar „Vocea Ortodoxiei în Indonezia” scrisoarea părintelui Metodie. Suntem emoţionaţi, cum ar fi orice om care va citi aceste rânduri. O postăm aici pentru fraţii creştini ortodocşi din întreaga lume. La sfârşitul scrisorii vom face şi comentariile necesare pentru noi toţi.

Părintele Metodie ne-a trimis recent scrisoarea de mai jos care descrie evenimentele care s-au întâmplat pe 26 iulie în Sfânta Biserică a Sfintei Ecaterina. Textul scrisorii este următorul:

„Părinte Dimitrie, binecuvântaţi.

Vă voi aduce la cunoştinţă aici câteva lucruri şi bune, şi rele:

1. Pe 26 iulie 2009 săvârşeam Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfintei Ecaterina şi la 8.30 am terminat după obicei. După liturghie făceam pregătirile pentru nunta lui Dionisie şi a Constantinei, care ar fi început la 9.30. Dar înainte de nuntă o grupare de musulmani s-au năpustit asupra noastră. Această grupare de musulmani fanatici se numeşte „Frontul de Apărare Musulmană”.

fotografii-cu-musulmanii-atacandul-pe-p-metodie.jpg

Fotografie 1 cu atacul musulmanilor asupra Pr. Metodie

În jur de 50 din ei m-au târât afară şi m-au ameninţat că mă  omoară. M-au lovit şi m-au bătut peste faţă, în timp ce încă purtam veşmintele. În plus, au ameninţat că vor arde biserica, dacă nu mai încetez cu orice acţiune. Spuneau că mulţi musulmani au devenit creştini din cauza mea. Multe femei şi copii s-au speriat şi s-au temut. La sfârşit a venit poliţia şi primarul satului şi au impus ordinea. Am cerut să se săvârşească nunta şi musulmanii au permis acest lucru. Toate lucrările ar trebui să înceteze dacă nu vreau să mă ucidă pe mine şi pe familia mea.

metodie-atac-2.jpg

Fotografie 2 cu atacul asupra Pr. Metodie

2. La 9.45 musulmanii au plecat din Biserica Sfintei Ecaterina.

3. La 10 a început nunta fără probleme, chiar dacă au plecat mulţi pentru că s-au speriat. Dar cei curajoşi au rămas în biserică până când s-a terminat nunta. În total au fost 130 de persoane.

4. În duminica următoare se va săvârşi Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Ecaterina, chiar dacă vor fi puţini oameni sau doar familia mea.

5. Dumnezeiasca Liturghie se săvârşeşte în Biserica Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, în Biserica Sfinţilor Chiril şi Metodie şi în casele oamenilor.

Aceasta este anaforaua mea către dumneavoastră.

Vă  rog să vă rugaţi pentru misiunea ortodoxă în Indonezia şi pentru programul meu de a zidi o biserică, o creşă pentru copii şi 15 locuri de cazare pentru ortodocşi.

Vă mulţumesc foarte mult pentru interes. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Rugaţi-vă pentru noi,

Părintele Metodie Sri Gurnajio

Cei care vreţi să ajutaţi lucrarea părintelui Metodie puteţi să depuneţi dragostea voastră în contul Prietenilor misiunii în Indonezia, în contul bancar Eurobank/0026-0469-64-0100058162. (Contul s-a deschis pe numele responsabilului grupării, părintele Dimitrie Atanasios, cleric şi educator).

(   http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/09/blog-post_02.html )

methodios-19.jpg

Urmează comentariile noastre care ne privesc pe NOI TOŢI.

Aceşti 130 de credincioşi ortodocşi care au rămas, în ciuda ameninţărilor, în biserica Sfintei Ecaterina şi părintele Metodie ne vor „judeca” la cea de-a doua Venire a Domnului Nostru.

Da, pe noi toţi, 20 de milioane de greci, din toată lumea, care nu punem piciorul în bisericile ortodoxe în fiecare duminică, cu toate că se află lângă noi, la câţiva kilometri, la câteva minute cu maşina noastră!!! Care am uitat ce înseamnă Iisus Hristos, ce înseamnă mersul la biserică în zi de duminică, ce înseamnă viaţa cu participare la Sfintele Taine şi am căzut în desfrânări, mâncări, băuturi, în distracţia de toată noaptea, în bunurile materiale, în distracţii, în exibiţionism, în iubirea de stăpânire, în CĂLĂTORIILE FĂRĂ MĂSURĂ... şi nu mai avem timp să alocăm (nici 5 minute, cum zice cuvântul) ca să mulţumim şi să-L slavoslovim pe Dumnezeu! 5 minute, bre, frate, din atâtea pe care le risipim în dreapta şi în stânga, fără să câştigăm – în mod esenţial şi lăuntric – NIMIC.

Şi lăsând generalităţile, se va considera o foarte mare RUŞINE să nu putem atâtea mii, atâtea milioane de creştini ortodocşi, atâtea mitropolii, parohii, mănăstiri, frăţii, asociaţii să oferim câţiva bani prigonitului părinte Metodie pentru ca să zidească o biserică, o creşă pentru copii şi 15 căsuţe, în special acum când viaţa lui şi a familiei lui este pusă în pericol…

Aşteptăm, de asemenea, să vedem pe toţi aceia care se luptă pentru drepturile omului, adresându-se prin intermediul organizaţiilor internaţionale conducerii Indoneziei pentru apărarea preoţilor şi credincioşilor ortodocşi indonezieni care sunt nevinovaţi.

(tradus din limba greacă: monahul Leontie; sursa: http://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/02/p-methodios/#more-3738 )

Fotografii cu Pr. Metodie si misiunea ortodoxa din Indonezia:

botezuri-in-masa-in-indonezia.jpg

Botezuri in masa

methodios-9.jpg

Pr. Metodie

pr-metodie.jpg

Pr. Metodie slujind

parintii-indonezieni-hrisostom-lazar-si-atanasie.jpg

Pr. Hrisostom, Pr. Lazar si Pr. Atanasie

metodie-biserica.jpg

Pr. Metodie in fata bisericii

neofiti-in-indonezia.jpg

Cu neofiti…


Categorii

Pagini Ortodoxe, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “SUNT PRIGONITI AZI CRESTINII? (II)

  1. Domnul sa le ajute si sa-i pazeasca de toate relele !

  2. Dumnezeu sai dea Pr.Metodie tarie, sa lupte impotriva tuturor ispitelor, si ,tuturor misionarilor din franta ,sa le pastraze Dumnezeu, un coltisor in rai ,pentru ca ei ,sunt adevarati invatatorii ai cuvantului Lui Dumnezeu,si eu, imi doresc sa ajung misionar in orice tara ,pentru a lumina, sufletele intunecate, cu, lumina cunostintei evangheliei lui Hristos.Dumnezeu sai ajute in misiunea lor pe toti misionarii Ortodoxi.Amin.

  3. Părintele Metodie este pentru noi toţi un exemplu de curaj şi îndârjire în lupta pentru păstrarea neclintită a credinţei ortodoxe.
    Să-l ajutăm şi noi, după puterile noastre în misiunea nobilă pe care o are de îndeplinit în Indonezia!

  4. Simplu: nu am cuvinte..am ramas fara ele..sa vedeti insa ce misiune ortodoxa se face in Africa si ce minuni cu duiumul fac Sfintii acolo, de zici ca ai intrat pe alt taram..
    Cred ca acesti oameni nu va judec doar pe acei ortodocsi greci nepasatori ci si pe cei romani care s-au nascut cu cel mai mare dar, insa il nesocotesc..
    Bunul Dumnezeu sa ii ocroteasca si sa ii intareasca in prigonirile care vor veni.

  5. Cum ii putem ajuta, in mod concret? Ce sa facem? Poate aveti vreo sugestie!
    Pe langa pomenirea lor la rugaciune cat de mult se poate.

  6. Pentru toti cei care sunt prigoniti in zilele noastre, in bisericile noastre, sa facem multe rugaciuni si metanii in fata lui Dumnezeu,cerand ajutorul tuturor sfintilor mucenicici, sa le usureze purtarea acestor navalnice greutati mantuitoare.

    Doamne ajuta,apara,ocroteste pe poprul tau cel binecredincios si incoltit de vrajmas!DOAMNE FIE VOIA TA! In tot locul stapanirii Lui,binecuvanteaza, suflete al meu, pe DOMNUL!

  7. Pentru toti cei care sunt prigoniti in zillele noastre, sa facem rugaciuni multe si metanii in fata Lui Dumnezeu, cerand ajutor tuturor sfintilor, mucenicilor ca sa usureze sarcina navalnicei greutati mantuitoare.Doamne ajuta, apara si ocroteste pe poprul tau, din BISERICA TA CEA VIE, ORTODOXA. DOAMNE, FIE VOIA TA!

  8. Privesc aceste fotografii si vad aceste madulare VII ce alcatuiesc Biserica lui Hristos.Bunul Dumnezeu sa-i apere,dfar daca Domnul ingaduie sa li se intample ceva aceasta o sa fie spre mantuirea lor si mai cu seama pilda de urmat de noi,care ar trebui sa ne rusinam cand ne mandrim si ne batem cu pumnul in piept ca suntem ortodoxi.Parintele Metodie impreuna cu cei ce trec prin astfel de grele patimiri traiesc in inimile lor ortodoxia.Iubitilor triti-o pana la capat si nu va fie frica de cei ce ucid trupul…aveti-L pururea inaintea ochilor vostri si purtati in inimile voastre cuvintele LUI ”FERICITI VETI FI CAND VA VOR PRIGONII…..CACI PLATA VOASTRA MULTA ESTE IN CERURI” Domnul sa va intareasca si rugati-va si pentru noi pacatosii!

  9. M-au podidit lacrimile vazand mucenicia acestor crestini drept maritori.In comparatie cu ei, sunt un lenes netrebnic care de abia ma tarai la biserica duminica si mai stau si foarte putin la slujba.

  10. Si pe mine m-au coplesit si sensibilizat aceste cuvinte pana la lacrimi…

    Ieri, de Ziua Nasterii Maicii Domnului, am vizionat clipurile video cu cantarea bisericeasca “Agni Parthene”, care au fost postate de fratii adminsitratori pe aceasta pagina, si cand am ajuns la cea cantata in limba koreana, am izbucnit intr-un plans ca un copil mic de nu ma mai opream…(minute multe, multe in sir…)
    Apoi am dorit sa revad de mai multe ori clipul (le-am vazut pe toate… dar acesta in limba koreana si cel in limba rusa de la Manastirea Valaam mi-au parut cele mai frumoase si miscatoare…), si am urmarit cu atentie si cu incetinitorul, imaginile din clip referitoare la clericii si credinciosii din acea Biserica Ortodoxa din Koreea, privind cu atentie gesturile si atitudinile si miscarile ritualice ale preotilor si diaconilor si baietilor de altar koreeni care erau in Biserica unde s-a cantat aceasta cantare…
    Am observat ca AU PRIMIT si si-au insusit in mod corect si temeinic PREDANIA (liturgica) ortodoxa…
    Fara sa vreau, auzind aceasta frumoasa cantare in limba koreana adresata Maicii Domnului, si vazand credinta acestor suflete de pe taramul ASIEI, il SLAVOSLOVEAM neincetat pe Hristos si Maica Domnului, pentru minunea convertirii acestor oameni la ADEVARUL ORTODOXIEI!
    Koreea este o tara civilizata, la fel ca si Japonia, dar in alte tari asiatice, precum este Indonezia (dar chiar si China) convertirea la Ortodoxie si mai ales trairea si marturisirea ei publica este o problmea de viata si de moarte, o chestiune esentiala a existentei acelor crestini ortodocsi…!
    In tarile ortodoxe europene, lumea se leapada incet-incet cu viata si mai ales cu inima de credinta stramoseasca fata de Hristos si fata de Biserica Sa, iar in alte parti de lume, alti pamanteni, asiatici si africani, primesc si pastreaza si marturisesc cu atatea riscuri si primejdii RELIGIA CRESTINA ORTODOXA si credinta lor puternica in Persoana si Invatatura si Biserica cea Adevarata si Drept – Maritoare a lui Hristos!
    Noi ortodocsii avem (inca…) “de toate”, si pace exterioara, politico-militara, si drepturi si libertati prevazute in Constitutie de a avea si trai si marturisi public Ortodoxia, si Biserici …”la doi pasi de noi” (si unele inchise de preoti multe zile pe saptamana…) si sfinte moaste, si multe alte bogatii duhovnicesti, DAR NU MAI AVEM FOCUL si RAVNA CREDINTEI asa cum il au crestinii din Asia si Africa…!
    Mai uitam cu atentie la figura acestui Parinte indonezian si la a celorlati crestini indonezieni si am vazut atata “frumusete” duhovniceasca pe chipurile lor. La fel am vazut si la preotii africani in unele materiale video vizionate pe youtube…
    DA, “…Dumnezeu nu este partinitor, ci in orice neam, cel se teme de EL si face dreptate ESTE PRIMIT DE EL…” spune Scriptura (cf. Faptele Apostolilor, cap.10, vers.34 si 35)!
    Hristos il lumineaza si ii da maiestate fiecarui paamntean care il primeste in viata si inima sa, si isi intoarce fata de la cei care il tradeaza si il resping din existenta lor si il marturisec cumai cu gura dar cu inima sunt departe si straini de El…
    Cat de aspru vom fi judecati noi crestinii din tarile ortodoxe…pentru LANCEZEALA si viata neduhovniceasca in care am cazut si in care ne complacem tot mai mult pe zi ce trece…!

    M-a bucurat si inviorat sufleteste “pilda” si “curajul” acestui preot indonezian, ESTE UN ADEVARAT PASTOR de suflete Ortodox, un adevarat MARTURISITOR (si “PESACR” de suflete) al lui Hristos in lume (intr-o lume atat de potrivnica Lui…) exact ca cei din vechime…si cand te gandesti ca la noi, in Romania Ortodoxa, “unii” (norocul nostru ca nu sunt multe “specimene” de acest fel…) preoti ortodocsi umbla in pantaloni scurti pe strada si joaca baschet pe terenurile din aer liber…marturisind…prin purtarea lor desarta si total nepotrivita cu…rangul demnitatii lor clericale, nebunia gandirii lumesti si secularizate in care au cazut…si nebunia departarii inimii lor de RAVNA pentru Hristos si pentru cauza Lui in lume, pe care el MARELE PASTOR care ii va judeca in curand o cere si pretinde de la ei… de la ei, cei care au inceput sa ii sminteasca pe altii!

    Domnul sa aiba mila de noi toti…si sa ne dea curajul si focul si ravna si iubirea lui Hristos si pentru Biserica lui si Ortodoxia Lui, asa cum o au acesti crestini din Indonezia!

    AMIN!

  11. Mare este numele Preasfintei Treimi!!!

  12. Dumnezeu sa-i ajute si sa-i ocoteasca!

  13. Pingback: MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: MISIUNEA EXCEPTIONALA A PARINTELUI ELPIDIE: Un preot grec harismatic a devenit "mama" orfanilor din Africa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: HOLOCAUSTUL CRESTIN - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare