HOLOCAUSTUL CRESTIN

10-10-2012 3 minute Sublinieri

  • Doxologia:

pr. Valentin Istrati: Holocaustul creştin

O dată cu zorii veacului 21, un nou holocaust îşi ascute colţii. Este vorba de o mişcare criminală care urmăreşte eradicarea creştinismului din ţările în care aceştia sunt minoritari, deşi au trăit acolo de două milenii. Am auzit de multe ori în societatea occidentală despre holocaustul iudaic din timpul celui de-al doilea război mondial, când milioane de evrei au fost ucişi în lagăre de concentrare şi ghetto-uri monstruoase pentru etnia şi credinţa lor.

Cultura Europei de Vest şi a Americii au asimilat această tragedie a umanităţii şi încearcă pe cât posibil să evite condiţiile şi pretextele unui asemenea genocid, urmărind şi pedepsind extremiştii de dreapta, examinând atent grupările rasiste skin head şi celebrând memoria celor ucişi fără de vină în lagărele morţii.

Însă aproape nimeni nu vorbeşte despre holocaustul comunist, acolo unde zeci de milioane de oameni au fost ucişi sistematic de maşinăria terorii staliniste. Comunismul este privit ca o curiozitate în vest, mulţi italieni care au experiat extrema dreaptă a lui Mussolini chiar admiră idealurile comuniste, francezii au cochetat întotdeauna cu iluziile egalitariste. Toţi cei care în timpul jumătăţii de veac de întuneric şi teroare comunistă s-au dezvoltat relaxaţi tind să minimalizeze oprobiul socialist şi să uite în mod vinovat tragediile şi morţile datorate comuniştilor.

La sfârşitul veacului 20, comunismul şi-a dat obşescul sfârşit în Europa. În înţelepciunea paradoxală a lui Dumnezeu, ciuma roşie a stigmatizat umanitatea, dar a umplut cerurile cu milioane de martiri. După exploziile sociale din anii 90, comunismul mai supravieţuieşte rezidual şi embrionar în subsolul mental colectiv, împovărat cu prea multă responsabilitate în democraţie.

Însă o dată cu zorii veacului 21, un nou holocaust îşi ascute colţii. Este vorba de o mişcare criminală care urmăreşte eradicarea creştinismului din ţările în care aceştia sunt minoritari, deşi au trăit acolo de două milenii. Există planuri vaste de purificare religioasă a Africii, care să devină un continent musulman, aşa cum Europa este unul creştin (sic). Asia geme de plânsul creştinillor ucişi pentru credinţa lor. Unele ţări musulmane în special au instaurat un regim insuportabil de persecuţie religioasă anti-creştină, uneori pe faţă, alteori pe ascuns. În alte ţări, mişcări extremiste, finanţate generos din fonduri oculte, întreţin o atmosferă de frică, teroare şi moarte printre creştini.

La fiecare 5 minute, un creştin moare pentru vina de a crede în Dumnezeul Treime. Legi strâmbe, precum legea blasfemiei, sunt folosite viclean pentru a intimida, expulza şi ucide pe urmaşii lui Hristos. În unele ţări civilizate din Asia, a purta o Cruce la gât echivalează cu linşarea sau cu bătaia cruntă pe stradă. Bisericile creştine din Betania au sârmă ghimpată şi geamuri cu plasă de fier. La Wadi el Natroun, în Egipt, creştinii mărturisitori sunt ucişi de salafiţi pe drumul către apă. În China, câteva zeci de milioane de creştini se roagă pe ascuns, de frica regimului comunist care şi-a „hirotonit” o Biserică muncitorească de tip sindical, singura aprobată de tăvălugul morţii roşii. 10 milioane de creştini copţi nu au dreptul ca cea mai frumoasă mănăstire a lor să aibă indicatoare de drum. În Nigeria, în fiecare duminică, unul sau mai mulţi terorişti Boko Haram detonează câte o bombă în faţa Bisericilor. Irakul şi-a pierdut jumătate din creştini de la începutul invaziei americane. SMS-urile cu Hristos sunt interzise în Pakistan. Şi lista poate continua la nesfârşit.

Ceea ce este îngrozitor este faptul că occidentul se face că nu aude gemetele a sute de milioane de creştini prigoniţi pentru credinţa lor. Regimuri ateiste sau potrivnice lui Dumnezeu, o societate civilă debilitată de bunăstare, de silă şi de păcat, interese economice uriaşe bazate de transferul oceanului de petrol de sub nisipul arab în cerurile occidentale prin eşapamente şi furnale, strategii politice de cucerire a rezervelor naturale, o poluare imensă imensă din partea Statelor Unite, şi până la urmă lipsa de vocaţie jertfelnică a creştinilor majoritari din Europa, toate acestea contribuie la perpetuarea acestei tragedii uriaşe.

Avertizările palide ale Departamentului de Stat al Americii sunt invalidate de salutarea alegerilor „libere” din Egipt de către administraţia Obama şi de stimularea revoluţiilor Facebook în lumea arabă. Zeul banului a devenit mai puternic decât zecile de mii de morţi al căror sânge strigă din pământ ca sângele lui Abel. Interesele financiare sunt mai de preţ decât sutele de Biserici patrimoniu universal dărâmate de buldozerele extremiştilor. Liniştea prosperă, consumismul agresiv, labilitatea lăuntrică, secularizarea masivă, atomizarea de tip protestant, gustul croissant-ului proaspăt la all inclusive, sunt noile direcţii ale umanităţii de tip post-modern.

Holocaustul creştin poate fi oprit. Statele persecutoare de creştini pot fi avertizate sau chiar izolate de restul celorlalte. Un cuvânt rostit de un preşedinte inept într-o discuţie amicală despre bani, mulţi bani, poate salva viaţa a sute sau mii de oameni. În tot acest timp, occidentul se decreştinează din interior, obosit de plăcerile trupului, iar creştinii orientali se mută cu tot cu bisericile lor în ceruri.

Activarea conştiinţei publice a creştinilor şi trezirea din somnolenţa majorităţii care anesteziasză simţul jertfei şi al învierii sunt necesare astăzi mai mult decât oricând. Criza economică a occidentului derivă clar din degenerarea şi decadenţa morală a oamenilor lui. Omul fără Dumnezeu şi-a zidit raiul pe pământ şi este neputincios să-l întreţină cu tot mai multe bunătăţi, de vreme ce iadul interior al răutăţii sapă la rădăcinile umanităţii lui. Occidentalul e tot mai bogat şi tot mai singur. Şi pentru că bunăstarea creează dependenţă şi cere mereu tot mai mult, omul s-a văzut lovit de o indigestie a valorilor materiale. Criza economică nu e altceva decât o supradoză cu materie după care urmează şocul durerii şi al lipsei drogului.


Categorii

Articolele saptamanii, Preot Ioan Valentin Istrati, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “HOLOCAUSTUL CRESTIN

  1. Se urmăreşte eradicarea creştinismului din ţările în care aceştia sunt minoritari? Nu numai! Ci și, sau mai ales, eradicarea creştinismului din ţările în care aceştia sunt majoritari! Ca glasul creștinilor să nu mai fie auzit, ca să fie anulați ca și comunități, ca sărbătorile lor să nu mai fie recunoscute, unde?, în Europa! Holocaustul creștin a căpătat proporțiile și grozăviile singurului război global, cu țintă precisă și cu metode extrem de fin puse la punct…

  2. am fost avertizati de asta , inca de acum 2000 de ani , singura nelamurire fiind doar ” Cand … ? ” . De 2000 de ani se intampla ceea ce Atotstiitorul a exprimat clar si fara echivoc : ” Dacă pe Mine M-au prigonit şi pe voi vă vor prigoni … ” . Nu asistam acum , dupa umila mea parere , la exacerbarea manifestarilor anticrestine , ci doar la rafinarea modurilor de lupta impotriva crestinilor ( atomizarea de tip protestant fiind unul dintre modurile cele mai perverse de a-l insela pe om ) . Pana la prigoana cea mare insa , mai este un pic de ragaz . Inca isi mai fac efectul micile inselari , micile iluzionari , satisfacerea poftelor , autosuficienta si alte otravuri glazurate , nu este timpul pentru artileria grea . Sau poate Dumnezeu inca nu ingaduie sa fim cernuti prin sita aspra , ne mai pasuieste inca putin .

  3. http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-despre-holocaust-romania-trebuie-sa-si-asume-cu-luciditate-trecutul-1195003

    Se spune :
    – ” Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania, in care a subliniat ideea ca avem cu totii “datoria si privilegiul de a pastra vie amintirea celor care au platit pretul libertatii cu viata lor”. ”
    Au platit pretul libertatii cu viata lor !!!!!!!?????? Imi lipseste mie logica la ora asta sau expresia asta este lipsita de logica si adevar ?
    -” A ne aminti de tragedia umana a Holocaustului inseamna a ne face un examen de constiinta. ” -!!!!????? pai … constiinta mea nu prea era prezenta la acea vreme , deloc , nu numai acolo unde s-a produs holocaustul . Sa inteleg ca dl. pres vrea sa ma simt si eu vinovat pentru oare`ce fapte produse atunci ?
    -” Ca societate care s-a angajat sa garanteze libertatile individuale si exigentele statului de drept, Romania trebuie sa-si asume cu luciditate trecutul ” . -aha , aici s-a vrut sa se ajunga . Nu constiinta mea ii intereseaza pe unii , ci contributiile reparatorii , adica ” recunosti ca esti vinovat ? e , atunci trebuie sa platesti ”
    -“Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania …” . Victimele comunismului cand vor avea o zi de comemorare ? ce idee si la mine , am uitat ca egalitatea nu-i valabila si pentru catei .

  4. platim, de ce sa nu platim? Dar avand in vedere ca romanii sunt printre cei mai saraci din europa, eu zic ca e corect sa platim cand or sa ne dea rusii tezaurul si germania despagubirile de razboi. Si asta, sau mai ales asta trebuia sa spuna basescu. Altfel suna ca o fanfaronada a unuia rupt in dos a carui gura vorbeste fara el.
    Ar mai fi o solutie: rusia si germania, in baza datoriilor mai vechi, sa plateasca ei direct victimelor holocaustului, ca sa evitam birocratia.

  5. @fane
    “Nu asistam acum , dupa umila mea parere , la exacerbarea manifestarilor anticrestine , ci doar la rafinarea modurilor de lupta impotriva crestinilor”

    Total de acord. Crestinismul a fost prigonit intotdeauna, si va fi prigonit, intr-un fel sau altul, cat va exista aceasta lume.
    Daca pe Domnul Hristos L-au prigonit, care vorbea si actiona cu Duhul Sfant, fiind trimis de Tatal Ceresc, ce pretentii sa avem noi, crestinii de rand…?

    Domnul sa ne dea putere, rabdare si nadejde !

  6. Pingback: Pr. Valentin Istrati: Holocaustul creştin | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă
  7. Crestinii vor fi minoritari ,nu peste mult timp si in Europa!Mai rezista tarile din Europa de Est.Atata timp cat UE acorda rezidenta africanilor,arabilor ,indienilor si chinezilor ,exista posibilitatea ca europenii indigeni sa fie asimilati de venetici.Atat timp cat nu le dai cetatenie e ok,dar sunt tari occidentale care acorda cetatenia usor emigrantilor.Cand vor fi majoritari ,atunci nu va mai fi vorba de democratie si toleranta religioasa.Dormiti politicieni UE si ganditi-va la profiturile voastre,nepotii vostri vor fi servitorii musulmanilor si chinezilor!!

  8. Pingback: SUA. Cinismul politicii internationale a "DREPTURILOR OMULUI" si "LIBERTATII RELIGIOASE". LIBER LA ANIHILAREA CRESTINILOR ORTODOCSI DIN SIRIA SI TURCIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. In syria crestinii sunt masacrati intr,un mod barbar de rebelii teroristi sprijiniti de america si de evei !!!!! Lumea crestina este in pericol in acest timp presedintele Traian Basescu sprijina sua si isdrael in masacrarea crestinilor in syria !!!!! Incredibil !!!!!!!

  10. Pingback: SUDAN: tanara ortodoxa CONDAMNATA LA MOARTE pentru ca refuza sa se converteasca la ISLAM - Recomandari
  11. Pingback: PERSECUTATI IN LUME, MARGINALIZATI SI BATJOCORITI IN EUROPA. 251 milioane de crestini persecutati in 2018/ Craciunul: alungat la Bruxelles, declarat sarbatoare nationala in Irak/ Botez "TRANSGENDER" in confesiunea ANGLICANA/ Secularizare extrema
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare