DEGRINGOLADA LUMII… (Stiri 10-11 septembrie 2009)

11-09-2009 6 minute Sublinieri

UPDATE

swine-flu-460_1391666c2.jpg

Italienii nu mai pupă icoanele de frica gripei porcine

Italienii din oraşul Napoli sunt în continuare speriaţi de virusul H1N1. Îndrăgostiţii au fost sfătuiţi să nu se mai sărute.

O singură doză de vaccin este suficientă pentru a te proteja de gripă porcină

Testele clinice arată că o singură doză de vaccin este suficientă pentru protejarea de virusul gripei porcine, contrazicând astfel părerile experţilor, care estimau că este necesară injectarea a două doze, scrie cotidianul american “The New York Times”. “Astfel, dozele deja achiziţionate de Guverne vor putea fi folosite pentru vaccinarea unui număr dublu de persoane faţă de estimările iniţiale. Potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, femeile însărcinate, copii, bătrânii şi personalul medical sunt primele categorii de persoane care vor fi vaccinate“.

Aproximativ o treime (29 %) dintre germani au declarat ca nu se vor vaccina indiferent de circumstante impotriva gripei porcine, iar 33 % au spus ca probabil nu o vor face conform unui sondaj al Forsa efectuat in Germania. Numai 14 % dintre cei chestionati au declarat ca se vor vaccina. In Bavaria si Baden-Württemberg numai 10 % din populatie accepta ideea de a se vaccina. In ciuda (sau poate tocmai datorita) faptului ca multi cetateni resping ideea vaccinarii impuse de OMS, guvernul german a cumparat si mai multe doze de vaccin, ajungindu-se la 68 milioane doze, destul ca sa vaccineze circa 34 milioane de germani.

Închiderea şcolilor este eficientă în combaterea gripei porcine la începutul epidemiei, potrivit OMS

Rusia a făcut primele teste pe voluntari pentru un vaccin împotriva gripei porcine

Laboratorul Novartis [se lauda ca…, n.n.] a obţinut rezultate bune în privinţa eficienţei vaccinului antigripa porcină, administrat în două doze. În China, societatea Sinovac anunţă comercializarea vaccinului său, în doză unică.

  • Ziua: 

China s-ar putea confrunta in această toamnă cu zeci de milioane de cazuri de gripă porcină

China s-ar putea confrunta in această toamnă cu “zeci de milioane” de cazuri de gripă porcină, a declarat vineri un oficial al Ministerului Sănătăţii, adăugind că decesele sunt inevitabile, relatează AFP, potrivit NewsIn. (…) Ţara cea mai populată din lume – 1,3 miliarde de locuitori – prevede vaccinarea a 5% din populaţie, adică 65 milioane persoane, pană la sfarşitul anului.

Atentie! Piratii informaticii au creat un virus ce are ca pretext de instalare oferirea de informatii despre gripa porcina

  • Gardianul: 

Marile hypermarketuri, anchetate pentru ca s-ar fi inteles in privinta preturilor

Anormalitati legiferate. Copiii britanici pot avea doua mame lesbiene si nici un tata

Femeilor care au urmat un tratament de fertilitate si au partenere de acelasi sex le este de acum permis sa se înregistreze ca parinti pe certificatele de nastere ale copiilor lor. Hotarârea a fost criticata, pe motivul deteriorarii notiunii traditionale de familie pe care o sustin multi oameni ca fiind necesara pentru o educatie sanatoasa, dar ministrii insista, motivând ca acesta este un pas înainte în egalitatea în drepturi. Lord Brett, in calitate de ministru, a declarat: „Este vital sa putem permite egalitatea, oriunde în societate, mai ales în situatiile familiale aflate în continua schimbare. Acesta este un pas important într-un astfel de proces.” Legea Embriologica si a Fertilizarii Umane, intrata în vigoare la începutul acestui an, a eliminat necesitatea existentei unui tata si a acordat cuplurilor de lesbiene drepturi egale cu parintii. Înregistrarea regulamentara a nasterilor si a deceselor a fost actualizata, ca rezultat al acestei prevederi si, de la 1 septembrie a.c, femeile îsi pot pune numele pe certificatul de nastere al copilului lor daca au un copil nascut în urma unui proces FIV. Cuplurile lesbiene care nu sunt recunoscute ca parteneriat civil vor avea si ele posibilitatea sa semneze certificatele de nastere, în cazul în care se prezinta la Biroul registrului local în acelasi timp. Iain Duncan Smith, fostul lider conservator care a condus miscarea de opozitie fata de aceasta lege, a declarat: “În general, absenta parintilor are un efect negativ asupra copilului”, citeaza Telegraph UK.

  • Ziua:

UNESCO recomanda ca, inca de la cinci ani, copiii sa invete despre avort si masturbare

Inca de la implinirea varstei de cinci ani, copiii ar trebui sa invete despre actul sexual, avort, homosexualitate, masturbare si bolile cu transmitere sexuala. Pana la 12 ani, copiii trebuie invatati despre dreptul si accesul la avortul controlat”. Toate acestea se numara printre recomandarile formulate de UNESCO in cadrul unui raport menit sa ajute tarile lumii sa imbunanatateasca educatia si sanatatea sexuala. Pana la sfarsitul lunii octombrie, controversatele recomandari UNESCO urmeaza sa trimise guvernelor, urmand ca acestea sa decida daca doresc sau nu sa implementeze unele dintre ele, relateaza “Daily Mail” in editia electronica de joi. Recomandarile au fost intens criticate, multi considerand ca, pentru niste copii atat de mici, este mult prea devreme sa afle, de pilda, despre masturbare. In plus, implementarea acestor recomandari i-ar priva pe parinti de posibilitatea de a aduce in discutie asemenea teme atunci cand considera ei ca a sosit timpul potrivit. Potrivit recomandarilor UNESCO, educatorii ar trebui sa discute cu copiii de cinci ani ideea ca “fetele si baietii au anumite parti ale corpului, care, daca sunt mangaiate de ei, le pot oferi senzatia de placere”. Recomandarile UNESCO, desi gandite in primul rand pentru tarile in curs de dezvoltare, au suscitat un val de indignare in intreaga lume. Criticii recomandarilor UNESCO au tinut sa sublinieze ca fiecare copil in parte poate fi cu adevarat pregatit sa invete despre lucrurile legate de sex la o varsta diferita si ca parintii sunt cei care trebuie sa decida cand a sosit aceasta in cazul copilului lor. In plus, a educa astfel copii incat acestia sa creada ca accesul la avortul legal este un drept, transmite mesajul implicit ca avortul este o simpla alegere legata de stilul de viata. Oficialii UNESCO au replicat miercuri seara ca recomandarile lor vor ajuta la reducerea riscului generat de bolile cu trasmitere sexuala si la scaderea numarului de sarcini nedorite in randul tinerilor. Ei au adaugat ca recomandarile au fost compilate vreme de doi ani de o echipa de experti, care s-a inspirat din peste 80 de studii internationale pe tema educatiei sexuale. Raportul, despre care se crede ca a costat peste 200.000 de lire sterline, nu este inca in stadiul final, dar, dupa cum noteaza “Daily Mail”, este putin probabil ca va mai suferi modificari substantiale inainte de a fi lansat oficial.  

ue.jpg

  • Eurosceptic: Vaclav Klaus: Neosocialismul ameninta Europa

    Presedintele ceh a afirmat ca “dupa un deceniu de tranzitie, castigatorii nu au fost nici libertatea si nici liberalismul clasic. Sloganul nostru initial ‘deregulati, liberalizati, privatizati’ a fost transformat treptat intr-unul diferit: impuneti cat mai multe reguli, ajustati la tot felul de standarde din tarile dezvoltate si bogate, ascultati doleantele anumitor ONG-uri si urmati-le, dati la o parte suveranitatea nationala si dati-o pe mana institutiilor si organizatiilor internationale“.

    “Anul acesta sarbatorim ce-a de-a 20-a aniversare a prabusirii comunismului, dar situatia nu s-a schimbat spre mai bine”, a mai continuat domnul Vaclav Klaus, care, a definit si conceptul de “europenism”, astfel:

    – economic (social) se bazeaza pe ideea economiei sociale de piata (care de fapt e opusa economiei de piata);
    – viziunile despre libertate, democratie si societate se bazeaza pe colectivism, parteneriat social si corporatism , nu pe democratia parlamentara clasica;
    – se doreste o unificare europeana intr-un cadru supranational;
    – politica externa si relatiile internationale se bazeaza pe internationalism, cosmopolitism, universalism abstract, multiculturalism si deznationalizare.

    Vaclav Klaus a precizat ca aceste moduri de gandire sunt naive si utopice si sunt de fapt in opozitie cu viziunile celor mai multi cetateni europeni. In continuare, presedintele ceh s-a referit pe larg si la problema asa-zisei “incalziri globale” provocate de emisiile de dioxid de carbon, demontand cu argumente convingatoare aceasta teorie:

    1. Incalzirea nu e “globala”. E se remarca doar in unele zone reci, dar nu in regiunile tropicale si nici in cele umede, in timpul iernii, dar nu vara, in timpul noptilor, dar nu in perioada de zi.

    2. Cresterea de termperatura la nivel global e relativ mica, circa 0,74°C in ultimul secol, iar in ultimii 15 ani, de fapt, acest proces s-a inversat. De fapt, temperatura globala acum este similara cu cea din 1940, in ciuda emisiilor uriase de dioxid de carbon din ultimii 70 de ani.

    3. Incalzirea nu este nici unica, nici lipsita de precedente. In perioada evului mediu, a existat o perioada cand temperatura globala era mai mare decat in zilele noastre (o parte din insula Groenlanda, de exemplu, era locuibila inainte de a fi acoperita complet de gheturi).

    4. Cresterea actuala a temperaturii globale nu e determinata de emisiile industriale de dioxid de carbon. Sunt multi alti factori care influenteaza temperatura si climatul si intreg sistemul este extrem de complex. Termeni ca “incert” sau “incertitudine” apar de peste 1300 in textul raportului IPCC din 2007 (privind incalzirea globala).

    Vaclav Klaus a adaugat ca avocatii teoriei incalzirii globale, sustin de fapt o crestere a puterii guvernamentale, o intarire fara precedent a controlului asupra cetatenilor.Suntem fortati sa acceptam reguli despre cum sa traim, ce sa facem, cum sa ne comportam, ce sa consumam, ce sa mancam, cum sa calatorim. Este inacceptabil”, a adaugat presedintele ceh care a mai spus ca toate aceste politici sunt de fapt inutile si, in contextul unei piete libere, ele s-ar putea reglementa de la sine.

  • Ziua:

O pensionara si-a cumparat 1.100 de becuri de 100 de wati, inainte ca UE sa le interzica

Becurile ecologice de 23 de wati lumineaza la fel de puternic ca unul incandescent de 100 de wati, insa medicii au avertizat ca folosirea lor poate provoca migrene, epilepsie sau lupus, o boala cronica ce se manifesta prin inflamatie, durere si leziuni ale tesuturilor din intregul organism.

Cu eCall toata lumea stie unde esti

Reprezentantii Asociatiei GSM, ce reuneste 800 de operatori de telefonie mobila din lume si peste 200 de firme din telecomunicatii, au semnat memorandumul UE de intelegere pentru implementarea eCall la bordul masinilor din intreaga Europa, a anuntat, miercuri, Comisia Europeana (CE) intr-un comunicat remis catre NewsIn. “eCall apeleaza automat numarul european unic pentru apeluri de urgenta – 112, atunci cand un automobil este implicat intr-un accident grav si trimite celui mai apropiat serviciu de urgenta informatii privind locul accidentului, chiar si atunci cand pasagerii nu stiu sau nu pot sa precizeze unde se afla”, a precizat CE intr-un comunicat.

Inundatiile secolului la Istanbul

“Turcia traieste un cosmar in urma inundatiilor care au lovit, saptamana aceasta, nord-vestul tarii. Oamenii se lupta sa supravietuiasca intre drumuri blocate, locuinte distruse, masini luate de ape, morti, raniti, disparuti, panica, localnici disperati, turisti speriati. Fortele de ordine, pompierii, medicii si autoritatile turce raman in stare de alerta continua, 24 de ore din 24. Un nou bilant al inundatiilor de miercuri indica, ieri dimineata, 32 de morti la Istanbul si provincia Tekirdag din nord-vestul Turciei”. 

Un nou virus bantuie Romania. Hepatita E, adusa tocmai din Asia!

“Dupa amenitarea gripei porcine, un alt virus da batai de cap romanilor. Este vorba de hepatita E, depistata la 12% (?!?! – procentul pare neverosimil pentru un virus de care n-a auzit mai nimeni pana azi si care are legatura cu tarile asiatice) din populatia Romaniei, in 2009. Aceasta infectie a ajuns in tara noastra din cauza migratiei inspre si dinspre tarile asiatice, informeaza ProTv. La fel ca hepatita A, hepatita E se transmite prin contactul cu materii fecale umane sau de animale contaminate. Prin intermediul mainilor murdare, virusul ajunge cu usurinta in apa si alimente, si de acolo, prin ingerare, in organismul uman. Transmiterea de la o persoana la alta este mai putin frecventa decat in cazul virusului hepatitic A. Nu exista un vaccin disponibil impotriva virusului hepatitei E, asa ca cel mai sigur mod de a preveni infectarea este legata de o igiena personala. Noua forma de hepatita reprezinta un pericol urias pentru femeile insarcinate, care pot intra in coma din cauza complicatiior. Suferinzilor de hepatita E, li se alatura alte doua milioane de romani infectati cu unul din virusurile hepatice B sau C. Dintre ei, cel mult 10% sunt diagnosticati, si asta pentru ca infectiile evolueaza de cele mai multe ori fara sa dea semne”.

Pauza de… Facebook

Bazac va trimite politia sa verifice daca cei care isi iau concedii medicale stau acasa

Marile puteri care negociaza cu Teheranul in privinta dosarului nuclear au decis sa ceara Iranului o reuniune “in cel mai scurt timp posibil” Bibi, pe furis la rusi

Premierul israelian, Ben­jamin Netanyahu, a intreprins o vizita secreta in Rusia pentru a discuta cu liderii de la Moscova problema securitatii regionale si pentru a-i convinge pe acestia sa nu livreze arme Iranului, dezvaluie surse israe­liene.

Rusia si-a schimbat politica militara; Ucraina ocupa pozitie de aparare

Congresmeni ii cer lui Obama sa negocieze cu prudenta cu Rusia in dosarul dezarmarii nucleare

Numarul saracilor din Statele Unite se apropie de 40 de milioane de persoane

Obama a fost numit “mincinos” de un republican in timpul discursului din Congres (VIDEO)  

  • Adevarul:

Cum îl ascultă republicanii pe Barack Obama

SUA, cel mai mare vânzător de arme în 2008 UDMR ar vrea ca elevii romani sa studieze limba maghiara in scoli 

  • Eurosceptic:

UE a declarat razboi deschis drepturilor muncitorilor!

Si cu asta ce-am facut?

  • Ziua:

FMI sufoca Europa de Est

PCM vrea ca steagul secuiesc sa fie arborat in Parlamentul Romaniei

Consiliul Europei avertizat asupra extremismului maghiar

Geoana: Ne-am inselat cand am crezut ca integrarea in Occident este panaceul universal pentru noi 

“Liderul PSD a mentionat ca “in acest moment suprematia vestului este sub asediu, asistam la reasezarea ordinii mondiale“, dupa 20 de ani de la caderea comunismului in Europa si de integrare in structurile occidentului, in UE si NATO”

Un grup extremist grec ii ameninta pe cei “responsabili pentru criza economica”

Dupa 22 de sinucideri in 18 luni, France Telecom renunta la programul de concedieri

Marea greva din octombrie

Cartelul hipermarketurilor

Economistul-sef al BNR: Statul a facut cea mai mare prostie promitand ca se va imprumuta pentru a plati pensiile

Capitala are oficial 20.000 de someri

Falimente pe banda rulanta

Seful FMI: Nu trebuie sa credem ca turbulentele s-au terminat. Pentru unii de-abia incep

Presedintele Vladimir Voronin si-a anuntat demisia din functie

1252595631-2.jpg


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “DEGRINGOLADA LUMII… (Stiri 10-11 septembrie 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » DICTATURA MEDICALA SI IN ROMANIA? Ministrul Sanatatii vrea vaccinare OBLIGATORIE anti-”gripa porcina” pentru toti copiii!
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PARINTI PROTESTEAZA FATA DE CARACTERUL OBLIGATORIU AL VACCINARII CONTRA GRIPEI PORCINE
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mitropolitul Ambrozie de Eghialia şi Kalavrita: VACCINUL IMPOTRIVA VIRUSULUI A(H1N1). DA sau NU?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare