FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PARINTI PROTESTEAZA FATA DE CARACTERUL OBLIGATORIU AL VACCINARII CONTRA GRIPEI PORCINE

14-09-2009 1 minut Sublinieri

“Nu are nimeni voie sa atinga copiii impotriva vointei lor”

ap_swine_flu_pix.jpg

ZIUA: Parintii vor accepta vaccinarea copiilor impotriva gripei porcine dupa o informare “solida”

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti-Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP) a protestat, duminica, fata de declaratia ministrului Sanatatii, Ion Bazac, cu privire la vaccinarea obligatorie a fiecarui copil impotriva gripei porcine, declaratie potrivit careia “vaccinarea nu este la latitudinea fiecarei persoane”.

Anul trecut, am cerut cu toata taria sa se respecte dreptul parintilor la informare, inainte de a lua decizia care poate afecta viata copilului. Ministerul Sanatatii a considerat ca acest lucru inseamna a face reclama la vaccinul impotriva virusului HPV. Acum, dupa nereusita cu acel vaccin, ministrul Sanatatii isi permite sa introduca o vaccinare obligatorie, fara sa cunoastem efectele adverse ale acestui vaccin impotriva gripei porcine. Nu are nimeni voie sa atinga copiii impotriva vointei lor, cu atat mai mult nu li se poate face nici o manevra medicala fara stiinta si acceptul parintilor lor. Iar parintii nu isi pot da un astfel de accept decat dupa o campanie de informare solida, transparenta, profesionista si dupa un timp de testare a unui vaccin atat de nou, timp in care sa se adune date statistice privind efectele adverse si eficacitatea vaccinului”,

sustine asociatia intr-un comunicat, informeaza Agerpres. Potrivit documentului, astfel de actiuni nu pot decat sa trezeasca suspiciunea parintilor, sa le induca o stare de neincredere, care se poate extinde cu usurinta in legatura cu ideea vaccinului in sine.

“Nu putem face aprecieri despre calitatea acestui vaccin, dar cerem sa fie respectate drepturile omului cu privire la informare si libertate individuala“, sustin parintii.

 belgium.png

Cititi si:


Categorii

Comunicate, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PARINTI PROTESTEAZA FATA DE CARACTERUL OBLIGATORIU AL VACCINARII CONTRA GRIPEI PORCINE

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mitropolitul Ambrozie de Eghialia şi Kalavrita: VACCINUL IMPOTRIVA VIRUSULUI A(H1N1). DA sau NU?
  2. Necunoscand foarte bine efectele adverse si eficacitatea vaccinului, nu are nimeni voie sa atinga copiii,nu li se poate face nici o manevra medicala fara stiinta si acceptul parintilor lor.

  3. Argumentatie de bun simt, ,,beton” intr-o lume aruncata deliberat in deriva prin actiunile malefice concertate cu scopul de a ne ameti, innebuni, indobitoci si…,,dar muriti dracului odata!…Il arunca pe Dumnezeu afara cu farasul mai nou, nu se mai sinchisesc sa disimuleze, ii arde crucea pe care o pangaresc aproape peste tot…mai lipseste Antihristul in carne si oase caci degringolada este la apogeu! Cum nu le e teama de Hristos, biruitorul iadului si a tuturor slujitorilor si acolitilor sai! Cum poti crede ca la capatul tuturor nelegiuirilor vei trona pe cadavre fara a da seama??!!…

  4. Tocmai despre informare vorbeste si ministerul sanatatii. Cred ca in general poti fi impotriva unui vaccin daca ai toate argumentele – pro si contra. Ori in cazul acestui vaccin inca mai sunt lucruri de aflat, dar asta nu inseamna ca sunt negative.

  5. Domnul să lumineze mintea tuturor părinţilor să poată lua decizia corectă, în sensul neacceptării unui nou vaccin ucigaş de copii.

  6. Cruciada A(H1N1) începe în şcoli
    Ministrul Ion Bazac spune că răspândirea virusului A(H1N1) va reprezenta „o mare problemă de sănătate publică” în anul 2010, inclusiv în România. Se aşteaptă ca anul viitor virusul să capete o formă cu mult mai agresivă decât în acest an, iar pe măsură ce pandemia se propagă, boala devine şi mai severă.

    „Sunt situaţii în care bolnavii nu mai reacţionează la Tamiflu (medicamentul prescris în asemenea cazuri – n.r.)”, afirmă ministrul.

    El are în vedere vaccinarea tuturor celor aproximativ 3 milioane de copii, de la preşcolari până la elevi de liceu, ceea ce ar reduce incidenţa virusului cu 50 la sută. Celelalte categorii care vor fi vaccinate cu prioritate sunt personalul medical şi cel din sectorul serviciilor sociale.

    „Este greu ca societatea să funcţioneze fără personalul care asigură aprovizionarea cu apă, energie sau gaze, plus că aceşti oameni sunt printre cei mai expuşi“, explică ministrul, care precizează că „vaccinarea este obligatorie şi nu la latitudinea fiecărei persoane”.

    Vaccinarea începe în decembrie
    Campania va începe în prima parte a lunii decembrie, iar până la sfârşitul acestui an Institutul Cantacuzino va fi capabil să producă 5 milioane de doze, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea a 25 la sută din populaţie.

    Din ianuarie, Institutul Cantacuzino va produce câte un milion de doze pe lună, iar vaccinarea se va repeta, la 30-60 de zile de la primul val.

    Este posibilă procurarea vaccinului de la farmacii? Nu, spune ministrul. Şi nicăieri în lume nu se va vinde la liber, tocmai pentru a preveni vaccinarea suplimentară, care ar putea avea efect invers.

    „De aceea am şi scos medicamentul Tamiflu de pe piaţă, atunci când s-a declanşat pandemia. Oamenii sunt sensibili şi pot să îl ia preventiv sau când au doar o banală gripă sezonieră. Dar dacă fac asta, medicamentul nu mai are efect în cazul în care contactează A(H1N1)”, avertizează Ion Bazac.

    În principiu, nu este obligatoriu ca o persoană care a făcut o dată gripa nouă să se fi imunizat. Poate să o facă şi a doua oară” – Ion Bazac, ministrul Sănătăţii [ceea ce e o mare minciuna!, chiar responsabilii OMS recunoscand pana acum ca cei care au facut deja “boala” au cea mai buna imunitate, cum este si firesc!, n.n.]

    Alte state nu iau măsuri
    „Poate că măsurile luate până acum le-au părut unora excesive, dar ne numărăm printre ţările europene cu cele mai puţine cazuri, doar 322. În fiecare caz cunoaştem istoricul îmbolnăvirii şi se face anchetă epidemiologică. Cu ajutorul Ministerului de Interne se stabilesc toate persoanele cu care bolnavul a intrat în contact. Britanicii şi cei din Statele Unite, de unde a şi pornit epidemia, au un sistem cu mult mai liber. La ei nu există niciun fel de control”, spune Bazac. Ei consideră că virusul nu este sever deocamdată şi că dacă au loc îmbolvăviri acum, oamenii ar fi imunizaţi pentru anul viitor, când virusul va fi mai sever.

    Ministrul Sanatatii a anuntat ca a oprit campania de vaccinare impotriva HPV
    “Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, a declarat, vineri, ca a oprit campanie de campania de vaccinare impotriva virusului uman Papilloma (HPV) si nu o va relua decat daca parintii vor accepta acest lucru, informeaza NewsIn. Ioan Bazac a adaugat ca nu este normal sa se faca campanie de informare 30 de zile pentru un produs nou, care in 2008 nu prea era acceptat in Romania si in tarile din jur. “Si, mai mult decat atat, mecanismul in sine prin care s-a realizat a fost gresit, si asta pot sa va spun pentru ca asta este specialitatea mea medicala [medicala ?!, n.n.]. In mod sigur, daca nu am fi stopat vaccinarea am fi putut distruge tot ceea ce inseamna campania de imunizari ale Ministerului Sanatatii”, a declarat ministrul.

    Bazac a spus ca nici o fetita de clasa a IV-a nu a mai fost vaccinata din luna februarie. “Raman cele 2.163 de fetite vaccinate. Din momentul acela, din februarie, niciun fel de vaccin nu a mai fost facut. Am spus foarte clar, ca nu voi reincepe campania de vaccinare decat la momentul in care vom avea in randul parintilor fetitelor acceptabilitatea vaccinului 50%”, a afirmat ministrul. Bazac a negat ca vaccinurile ar fi tinute pentru a fi folosite in momentul in care ar reincepe Campania. “Noi am renegociat aceste contracte, nu am mai platit nici un fel de bani din sumele pe care le-a angajat Eugen Nicolaescu si, mai mult decat atat, am returnat vaccinul companiilor producatoare urmand ca ele – daca campania de vaccinare va mai avea loc – sa ne aduca altele intr-o perioada cu termenul de valabilitate momentului in care incepem campania de vaccinare”, a declarat ministrul. Bazac a adaugat ca firmele distribuitoare ar trebui sa suporte si costurile campaniei de informare. “Este in interesul lor sa recupereze o situatie pe care au acceptat-o”, a conchis ministrul, spunand ca vaccinul nu a fost acceptat nici in alte tari”.

  7. Pingback: Război întru Cuvânt » DICTATURA MEDICALA SI IN ROMANIA? Ministrul Sanatatii vrea vaccinare OBLIGATORIE anti-”gripa porcina” pentru toti copiii!
  8. Am avea nevoie de colaboratori care sa ne poata ajuta la traduceri (din limba engleza in principal, dar nu numai) si care sa ne trimita stiri noi privitoare la situatia legata de aceasta vaccinare in diferite tari ale lumii. Desigur, si pentru alte subiecte. Ne puteti scrie pe mail: razbointrucuvant@gmail.com. Va multumim foarte mult.

  9. Articol greu de urmarit, care confunda vaccinurile si compileaza franturi de informatii in mod intentionat pentru a sustine punctul de vedere al autorului blogului.

    Se confunda vaccinul contra-HPV cu cel impotriva gripei porcine. In legatura cu vaccinarea anti-HPV, Ministerul Sanatatii a subliniat in repetate randuri ca nu va fi obligatorie. Repet: VACCINUL ANTI-HPV NU VA FI OBLIGATORIU. Pe plan international se pune problema obligativitatii vaccinului contra gripei porcine. Asadar, cand vorbiti despre libertate, limitati-va la vaccinul gripei porcine.

    Observ ca autorul vorbeste despre vaccinul gripei, insa citatele sunt despre vaccinul HPV. Metoda e menita sa ameteasca cititorul. Probabil ca acest comentariu nu va fi publicat pentru ca este ii este incomod autorului blogului.

  10. @ Emanuel:

    Cu tot regretul, dar se pare ca Dv., in graba de a ne acuza pe noi, nu ati reusit sa cititi cu atentie si sa intelegeti. Nu exista vreun rand sau cuvintel de la noi, ci este strict stirea din ziarul ZIUA si nimic mai mult! Iar acolo nu se face absolut nicio confuzie. Vaccinul anti-HPV nu doar ca nu va (mai) fi obligatoriu, dar nu va mai fi deloc, dupa cum a declarat ministrul, cel putin. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/11/dictatura-medicala-si-in-romania-sanatatii-vrea-vaccinare-obligatorie-anti-gripa-porcina-pentru-toti-copiii/ Se face referire insa, spre a releva asemanarile de situatie, la tentativa de anul trecut a Ministrului Sanatatii (atunci Nicolaescu, dar care a procedat identic cu Bazac acum, in cazul altui vaccin), cand se spune:

    “Anul trecut, am cerut cu toata taria sa se respecte dreptul parintilor la informare, inainte de a lua decizia care poate afecta viata copilului. Ministerul Sanatatii a considerat ca acest lucru inseamna a face reclama la vaccinul impotriva virusului HPV. Acum, dupa nereusita cu acel vaccin, ministrul Sanatatii isi permite sa introduca o vaccinare obligatorie, fara sa cunoastem efectele adverse ale acestui vaccin impotriva gripei porcine”.

  11. Buna ziua,
    Vad ca sunteti un blog care va asociati imaginea si mesajele cu Biserica Ortodoxa Romana. Intentia dvs este evidenta, totusi Biserica Romana va impartaseste opinia despre vaccinuri? In plus, exista ceva care recomanda acest blog ca purtator de cuvant al Patriarhiei Romane? Daca da, atunci in ce ar consta acel ceva.
    Multumesc!

  12. @ Gabriel:

    Doamne, ajuta!

    Suntem uimiti. De unde ati tras aceasta concluzie? Sunteti prima persoana, dupa mai bine de 2 ani jumatate de cand existam, care are aceasta impresie. Nu, nu suntem purtatori de cuvant ai Patriarhiei si nici nu ne dorim 🙂 Agentia Basilica este cea care transmite comunicatele biroului respectiv de presa. Noi suntem un simplu site ortodox. Nu ne asociem nicidecum imaginea si mesajele cu institutia BOR, iar Patriarhia a fost adesea amendata sever de aici. Nici nu tinem sa ne impartaseasca opinia oficialii Patriarhiei, fiindca acolo, din pacate, rareori preocuparile si atitudinile converg cu cele ale credinciosilor care nu doresc sa slujeasca la doi domni…

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL VACCINARILOR LA ORDIN (1): Québecul sub regulile militare ale OMS-ului
  14. Pingback: Gripa porcină: motivul instaurarii dictaturii OMS! « Cuvânt Ortodox
  15. de vreo 5 ani ma aflu in categoria celor ce nu mai inghit “momeala”aruncata de SISTEM.e prima data cand postez aici.de obicei stau si citesc si nu-mi dau cu parerea decat dupa ce sunt sigur.
    de ce sunt INGRIJORAT?pai sa vedem:
    am o fetita de 6 ani si 5 luni!va spune ceva asta?ptr. cei din SISTEM va fi ceva de genul:ei si?ptr. cei ce stiu despre ce e vorba:esti in belea mare frate”!nu are rost sa mai comentez,am citit tot ce se putea citi,sunt la curent cu tot ce se intampla si nu ma aflu in ceata in care se afla multi.
    mor cu ei de gat daca ma obliga sa fac ceva ce stiu ca nu ma pot obliga.
    documentati-va oameni buni ca daca apucati sa va dati “cu sania la vale” ,e greu sa va mai opriti.
    PS:cred eu, sau cei ce nu sunt ingrijorati si apara asa de mult ceva ce majoritatea resping,(oameni calificati si autorizati sa o faca),nu au copii???!!!!ca daca au, sigur se vor gandi nu odata,ci de mai multe ori sa incurajeze asa ceva.
    EU ATAT VREAU SA INTREB:DOMNII DOCTORI ,MINISTRI SI SLEATA DE MINCINOSI SI VOI CEI CARE VRETI VACCINUL ,DACA ATI AVEA COPII ATI FACE-O??
    DA IN DIRECT ,ASA LIVE CA SA CONVINGETI LUMEA CA E BINE SI CA NU VA OMORATI COPII!!!!!!!
    HAI SA VAD ACUM!stiu ca unii au sa spuna ca nu e relevant,ca se poate trisa.da,da macar sa fie pusi la zid sa vada cum e,sau gresesc
    nu ma criticati ca toti care aveti copii in momentul de fata aveti inima cat a unui purice.
    (…)

    NOTA ADMIN: Ultima parte a fost stearsa din cauza limbajului necorespunzator.

  16. CUM PUTEM LUPTA?:nu lasati sa cada internetul.e sursa de informatii si laegatura intre oameni.e una dintre arme.nu controleaza EI chiar toata tehnologia.si au nevoie de tehnologie,nu vor renunta la ea.

  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL VACCINARILOR LA ORDIN (2). SUA - Stat politienesc si lege martiala sub prextextul pandemiei
  18. Sorin are dreptate, nu lasati sa cada internetul. Hackers pot sa imparta informatia f.bine, in loc sa se ocupe de prostii. In AmericadeNord se urmareste introducerea de packages ca si la TV prin cablu, deci numai anumite site-uri vor fi accesibile. Pt. toate celelalte se va plati in plus, in eventualitatea ca vor mai exista. In iunie s-a introdus in senat o lege ca internetul sa poata fi taiat daca este o “urgenta”.

    Se poate lupta si individual: cine nu vrea sa-si vaccineze copilul, spune NU si gata.
    Cind informati alti oameni, daca nu sunt credinciosi nu incercati sa-i convingeti despre sfarsitul lumii ca nu vor crede. Spuneti-le doar despre pericolul pierderii libertatii personale si/sau a vietii, sanatatii.
    Eu cred ca virusul din aceasta toamna s-ar putea sa fie mai agresiv. Igiena buna ajuta imens. Daca puteti, cumparati-va humidifier, fiindca aerul uscat tine picaturile microscopice prin care se propaga virusul de gripa ridicate in aer si sunt respirate. In aer umed cad jos. De-asta sunt epidemii de gripa iarna, cind aerul e f.uscat.
    In opinia mea, cei care au murit cu adevarat de la aceasta gripa (si nu au fost doar raportati ca statistici false), au murit din cauza tratamentului incorect. Virusii respiratori distrug flora naturala din plamini si bacteriile se inmultesc nelimitat pana cand bolnavul face pneumonie bacteriala, care este mortala daca nu este tratata la timp cu antibiotic (nu cu “antiviral”). Din asta mor atitia batrini si bolnavi cronici, si asta este si acum scopul: sa scape de cei care nu se pot apara in nici un fel.

  19. Sorin are dreptate, nu lasati sa cada internetul. Hackers pot sa imparta informatia f.bine, in loc sa se ocupe de prostii. In AmericadeNord se urmareste introducerea de packages ca si la TV prin cablu, deci numai anumite site-uri vor fi accesibile. Pt. toate celelalte se va plati in plus, in eventualitatea ca vor mai exista. In iunie s-a introdus in senat o lege ca internetul sa poata fi taiat daca este o “urgenta”.

    Se poate lupta si individual: cine nu vrea sa-si vaccineze copilul, spune NU si gata.
    Cind informati alti oameni, daca nu sunt credinciosi nu incercati sa-i convingeti despre sfarsitul lumii ca nu vor crede. Spuneti-le doar despre pericolul pierderii libertatii personale si/sau a vietii, sanatatii.
    Eu cred ca virusul din aceasta toamna s-ar putea sa fie mai agresiv. Igiena buna ajuta imens. Daca puteti, cumparati-va humidifier, fiindca aerul uscat tine picaturile microscopice prin care se propaga virusul de gripa ridicate in aer si sunt respirate. In aer umed cad jos. De-asta sunt epidemii de gripa iarna, cind aerul e f.uscat.
    In opinia mea, cei care au murit cu adevarat de la aceasta gripa (si nu au fost doar raportati ca statistici false), au murit din cauza tratamentului incorect. Virusii respiratori distrug flora naturala din plamini si bacteriile se inmultesc nelimitat pana cand bolnavul face pneumonie bacteriala, care este mortala daca nu este tratata la timp cu antibiotic (nu cu “antiviral”). Din asta mor atitia batrini si bolnavi cronici, si asta este si acum scopul: sa scape de cei care nu se pot apara in nici un fel.

    WordPress ma impiedica sa postez.

  20. Mai bine v-ati pregati o iesire de urgenta pe undeva la munte, in ultimul catun, o casuta cu ceva rezerve de alimente si sursa de apa. Iata ce spune Sf Efrem Sirul:Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.

  21. de aceea nu se spune nimic si se tine secret,ca EI stiu ca nu suntem prosti si le-o putem lua inainte,si atunci toata “munca”lor va fi in zadar.cu cat mai secretos ,cu atat mai usor de indeplinit.asta functioneaza oriunde ,nu e mare descoperire.sunt sigur ca o sa le mearga cu unele idei,da nu cu toate ptr. “TURMA”deja s-a prins de figura.
    nu a-ti vazut ca de fiecare data cand sunt prinsi cu ceva ,gasesc un fraier si-l sacrifica???!!!!!!unul dintre ei,ca doar de aia au LOJE si noi suntem GOIMI.nu sunt panicat si paranoia,dar daca o sa va uitati in jur,desi presa si televiziunea nu scoate o vorba,.nu numai cea dela noi,o sa vedeti ca prea multe incep sa se lege.or fi ei atat de destepti, sau noi prosti!? bine,prosti -prosti,da chiar atat de multi.si sunt multi care lucreaza in domeniul medical.adica daca ei si-ar lua comisioane ca ceilalti ,de ce sa saboteze ceva util?????e si vina noastra cu toata isteria asta,da daca nu ar FI CREATA DE EI.
    vom vedea ce va fi din Decembrie,daca e adevarat.sa si le faca ei unde vor ,ca eu zic PAS.
    daca o sa va interesati,o sa vedeti ca cei din industria farmaceutica,medici si multi altii,NU VOR SA-SI VACCINEZE COPII.ca doar nu-s prosti sa-i faca pe proprii lor copii cobai.EI STIU DE CE?!cei care sunt medici si vor sa vaccineze proprii lor copii,ori au trecut examenele cu SPAGA si va dati seama ca habar nu au medicina,ori le este spalat creierul de comisioanele grase.
    BANII TRANSFORMA COMPORTAMENTUL UMAN,instinctul spune nu,dar necesitatea spune da!
    la mai bine si TRAIASCA INTERNETUL!!!!!!!ca Romania traieste oricum.

  22. Pingback: Război întru Cuvânt » PROVITA ROMANIA: Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Despre vaccinul H1N1 cu mercur si squalena impus femeilor insarcinate
  24. Pingback: Ministrul Sanatatii vrea vaccinare OBLIGATORIE anti-”gripa porcina” pentru toti copiii! « Catalin's Blog
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare