Despre vaccinul H1N1 cu mercur si squalena impus femeilor insarcinate

18-09-2009 3 minute Sublinieri

pregnant-mother-vaccine.JPG

14 Septembrie 2009,

de S. L. Baker

“E o nebunie ce se întâmpla. In timp ce noile descoperiri in legătura cu vaccinul antigripal H1N1 pun din ce in ce mai mult sub semnul întrebării calitatea lui si cat de sigur este, acum, mai nou, se vrea ca femeile însărcinate perfect sănătoase sa fie vaccinate cat mai repede posibil.

Asta înseamnă ca cei mai vulnerabili dintre toți – copiii nenăscuti vor fi expusi unui vaccin foarte puțin testat.

De curând a fost publicat un articol in ziarul britanic Lancet avand ca sursa CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Centrul de Control si Prevenire a bolilor) care spune: “Imediat ce va fi  produs, vaccinul va constitui o componenta esentiala in lupta pentru sănătate împotriva acestei gripe, iar directivele Statelor Unite plaseaza femeile insarcinate in grupul de maxima prioritate pentru administrarea acestui vaccin“.

De notat aceste cuvinte din declaratie imediat ce va fi produs”. Cuvintele potrivite ce trebuiau sa apară: imediat ce este testat ca fiind sigur” nu sunt de găsit.

Denver Post a publicat recent un articol al Doctorului Keiji Fukuda, seful OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) pe probleme de gripa care atrăgea atentia asupra potentialelor pericole ale vaccinurilor netestate (însă nu a prea criticat viteza vertiginoasa adoptata de Europa in promovarea vaccinurilor împotriva H1N1).

Mai mult decât atât, la întâlnirea tinuta de Comitetul de Vaccinuri si Produse Biologice al Administratiei Alimentatiei si Medicatiei (FDA – Food and Drug Administration) s-a afirmat ca vaccinul contra H1N1 va contine mercur prin continutul de conservant pe nume thimerosal.

Da, acelasi thimerosal ce a fost interzis in vaccinele antigripale in California si alte state incepand cu 2004. Motivul? Toxina de mercur a fost pusa in legătura cu o serie de ingrijorari privitoare la sănătate – inclusiv acelea ca thimerosalul a cauzat sau a contribuit la “epidemia” actuala de autism. 

Este acesta un fapt absolut stiintific? Nu, chestiunea este inca supusa controverselor, dar un fapt este sigur, thimerosalul contine mercur. Si chiar mult mai important este ca vaccinarea femeilor insarcinate cu aceasta substanta nu este un lucru bun.

De fapt pe site-ul Agentiei de Protectie a Mediului (EPA) poti citi ca “printre factorii care determina severitatea efectelor secundare ale mercurului asupra sanatatii este si vârsta persoanei expuse (fetusul fiind cel mai in pericol).

Alte franturi de informatii destul de îngrijorătoare despre vaccine au fost scoase la iveala recent. Un editorial din Lancet sugerează ca orice plan al Statelor Unite de a se baza pe vaccinele antigripale va cauza o lipsa a ingredientelor care vor afecta numărul de vaccine ale altor tari. Solutia pentru producătorii de vaccine care sa le permita acestora sa producă in continuare ar putea fi adăugarea unor ingrediente ajutătoare, adjuvanti. 
Conform stirilor de ultima ora site-ul Bloomberg raportează ca acesti adjuvanti din vaccinul H1N1 nu ar fi fost niciodată aprobati pentru vaccinele antigripale in Statele Unite si niste studii chiar arătară ca ele pot ataca sistemul imunitar la soareci. Cu toate acestea pe data de 7 iulie, intr-un anunt nu foarte cunoscut de multi, OMS recomanda ca acesti adjuvanti sa fie folositi pentru mărirea productiei de vaccine peste tot in lume.

“Era autismului” (The Age of Autism), un ziar online care este dedicat “epidemiei” de autism a punctat câteva probleme importante  legate de acesti adjuvanti. Site-ul arata ca pentru noile vaccine antigripale Comitetul de Vaccinuri si Produse Biologice nu a avut informatii suficiente despre cat de buni sunt acesti adjuvanti. Este ingrijorator ca acesti adjuvanti propusi (AS03 si MF59) sunt pe baza de ulei de squalena iar studiile sugerează ca expunerea  la aceste uleiuri este asociata cu productia automata de auto-anticorpi si a bolilor autoimune. Mai mult, cativa veterani s-au plâns ca squalena ca adjuvant e cauza Sindromului „Razboiul din Golf”.

Potrivit articolului din Lancet, motivul invocat pentru aplicarea vaccinarii împotriva H1N1 in randul femeilor gravide sănătoase este acela ca intre 15 aprilie si 18 mai au fost 34 de cazuri de gripa H1N1 confirmate sau probabile (asta de fapt înseamnă ca, de fapt, nu au fost stiintific confirmate deloc ca fiind H1N1) la femeile însărcinate din Statele Unite raportate la CDC. 11 din acestea (32%) au fost spitalizate. Rata spitalizării este de 4 ori mai mare decât a populatiei normale.

Dar autorii articolului recunosc ca acest număr ridicat al cazurilor de spitalizare a femeilor cu gripa H1N1 ar putea fi un simplu rezultat al faptului ca medicii aproba mai repede spitalizarea unei femei însărcinate decât a oricărui altcuiva din randul populatiei generale, care are exact aceleasi simptome.

Asa ca nu este nici o dovada clara ca femeile însărcinate sunt mai vulnerabile la acest virus decât altii.

Da, au fost 6 cazuri de deces la femeile însărcinate din Statele Unite suspecte de H1N1 intre15 aprilie si 16 iunie 2009. Toate însă au dezvoltat pneumonie si, ulterior, sindrom de insuficienta respiratorie acută. Dar unde sunt datele care sa arate daca ele sufereau cumva si de alte boli? Care era starea lor generala de alimentatie si de sănătate? Au avut alte infectii înainte de a avea gripa? Oare chiar au murit din cauza gripei H1N1?

Concluzie: Exista, de fapt, mai multe întrebări decât răspunsuri in legătura cu H1N1. Sa faci tot felul de presupuneri, inclusiv pe aceea ca femeile însărcinate sănătoase si copiii lor nenăscuti isi vor fi proteja sanatatea fiind expusi unui vaccin netestat, cu consecinte pe termen lung necunoscute, este pur si simplu ceva irational. Da, virusul H1N1 poate suferi mutatii serioase si poate sa evolueze in ceva periculos. Dar este important sa nu uitam ca, in acest moment, acest virus da nastere la o gripa relativ usoară”.

 vat2_dees.jpg

Legaturi:

***


Categorii

Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Despre vaccinul H1N1 cu mercur si squalena impus femeilor insarcinate

  1. multumita lui Saccsiv mai cunoastem si noi ce se intampla pe langa noi sau ce poate veni pe la noi, cat de curand … :

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/18/video-si-transcriptul-vom-avea-bratari-rfid-obligatorii-pentru-a-dovedi-ca-ne-am-vaccinat

    o fi si asta in incercarea de destabilizare a “ambientului” ortodox de la noi cu ierarhie cu tot, ori nu-o fi, dar eu iau act de acest material si ma folosesc de el …

    ca si urmatorul :

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/18/se-poate-intampla-oricui-in-romania-un-tanar-suspect-de-gripa-porcina-a-fost-internat-cu-forta-care-a-fost-reactia-celor-din-jur

  2. http://www.prisonplanet.com/ police-and- military- train-to- intern-swine- flu-vaccine- refusniks. html

  3. CRED ca este alta chestie la mijloc legata de vaccinarea gravidelor. Inca sap dupa chestia asta, dar merita un scurt rezumat aici.

    Vaccinarea, asa cum este acum, cu tz componente “ciudate” are de a face, mai degraba cu perturbarea echilibrului citokinelor Th1 / Th2. Acest echilibru are de a face cu existenta, mentinerea si ducerea la termen a unei sarcini. Un exces de th1 pune sub semnul intrebarii sarcina. Uite doar un exemplu din zeci de studii:
    “A significantly increased Th1 cytokine expression may be the underlying immune etiology for reproductive failures.” http://www3.interscience.wiley.com/journal/120097143/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

    Vaccinarea cam asta face, schimba echilibrul Th1 / th2. In particular, Norvartis are un brevet pe un astfel de vaccin .. care micsoreaza Th2 . http://www.faqs.org/patents/app/20090047353

  4. Pingback: Mercurul-Legatura dintre vaccinuri si autism-1 din 100 copii americani sufera de autism-Cazurile de autism in SUA au crescut de peste 2700 ori din 1991-Vaccinul impotriva gripei porcine contine de aprox. 25000 ori mai mult mercur fata de considerata nedau
  5. Pingback: Mercurul-Legatura dintre vaccinuri si autism-1 din 100 copii americani sufera de autism-Cazurile de autism in SUA au crescut de peste 2700 ori din 1991-Vaccinul impotriva gripei porcine contine de aprox. 25000 ori mai mult mercur fata de considerata nedau
  6. Pingback: EPIDEMIOLOGUL TOM JEFFERSON: De ce gripa porcina NU reprezinta o amenintare majora? Pandemia – o operatiune comerciala, vaccinurile – netestate corespunzator - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare