PROVITA ROMANIA: Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!

18-09-2009 Sublinieri

Material întocmit de către Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România în 12 septembrie 2009
run.jpg

Este incurajata multiplicarea si distribuirea lui.

1. Ce este virusul  gripei porcine?

  • noul tip de virus gripal A H1N1 nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent izolat, după cum arată ultimele date din luna mai. (“New details on virus’s promiscuous past”, Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127 şi Garten RJ, Davis CT, Tussell CA et al.  Antigenic and genetic charatcteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.)
  • acest virus a fost sintetizat în laborator: Dr. Johan Hultin, de la Universitatea de Stat din Iowa, a extras cu succes material genetic, de la un cadavru obez de 30 şi ceva de ani, de sex feminin, care a murit de gripa spaniola în 1918, împreună cu 85% dintre sătenii din Brevig Mission (numită Teller Mission in 1918), într-o singură săptămână. Victimele gripei spaniole din care a fost extras materialul genetic au fost îngropate în permafrost-ul Arctic. În această pandemie au murit cel puţin 50 de milioane de oameni din întreaga lume.
  • oamenii de ştiinţă au recreat materialul genetic al virusului gripei spaniole din 1918, într-un laborator finaţat de Guvernul SUA. Virusul obţinut a fost apoi combinat în mod artificial cu virusul comun H3N2 si o minoră gena de lipitură din Eurasia – H5N1 – tulpina gripei aviare. Virusul gripei aviare sau H5N1, care a lovit Asia in 2006, contine unele mutatii genetice ale virusului din 1918.
  • în final, acest virus conţine material genetic de la doua tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară ;
  • Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) numeşte virusul rezultat “novel flu”, incorect spus “virusul gripei porcine”. Actuala tulpină de gripă “novel” suferă o mutaţie rapidă la om, animalele necontractând virusul. (Din cauza rapidei mutaţii a virusului si a faptului că, spre deosebire de anul 1918, acum la nivel global, mijloacele de transport sunt mai rapide, este un lucru normal ca oamenii de stiinţă să estimeze că, atât ceasul molecular al virusului A/H1N1 cât şi mijloacele moderne de transport, vor face ca aproape toate ţările din lume sa aibă experienţa unui focar A/H1N1 în următoarele câteva luni. Ce este diferit la virusul A/H1N1 este că, spre deosebire de alte noi tulpini de virusi care suferă mutaţii rapide la apariţie, apoi încetinesc mutaţiile, şi în final se opresc în întregime, ” the novel” nu dă încă semne de încetinire a ratei de mutaţie, ca atare, oamenii de stiinţă îşi fac griji, fiindcă A/H1N1 este generat sintetic şi nu se comportă ca unul natural. (Raportul  Wayne Madsen – 21 mai 2009. Wayne Madsen este un jurnalist de investigatie din Washington DC, autorul acestui Raport. Copyright © 2009 WayneMadenReport.com).

(http://alexaionescu.wordpress.com/2009/07/24/istoria-virusului-h1n1-si-viitorul-nu-prea-roz/)

Notă. Există 3 tipuri de viruşi gripali: A, B si C. Virusul de tip A este cel care cauzează majoritatea îmbolnăvirilor la om, păsări şi mamifere. Genomul său conţine 8 segmente de ARN codificind 11 proteine. Viruşii sunt clasificaţi pe subtipuri pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafaţă: hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-şi rearanja segmentele genomice şi de a se recombina, crescând astfel rata de evoluţie şi generare de noi tulpini.   Recombinarea este larg utilizată în laborator în procesul creării de noi vaccinuri. (Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds. Science 2006, 312, 384-8.)

panflu.jpg

2. Cât de gravă  este gripa porcină?

  • simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate;
  • în  iulie 2009 au fost inregistrate 40617 cazuri de gripa in SUA din care 319 decese, ceea ce inseamna o mortalitate de 0.8 %, desi se pare ca rata mortalitatii a fost de fapt mult mai redusa. Experţii estimează că de fapt numai unul din 20 de cazuri de gripă sunt raportate. ( “2009 flu pandemic in the United States“, Wikipedia, 22 July 2009,)
  • Marea Britanie este cea mai afectată ţară a Europei şi presa a raportat zilnic despre pandemie în luna iulie. Acolo oamenii pot primi sfaturi şi chiar tamiflu fără să fie consultaţi de medici. În săptămâna deschiderii noiii linii telefonice pentru raportarea cazurilor de îmbolnăviri, s-a ajuns la cifra de îmbolnaviri record de 100.000, cu un total de 30 decese, ceea ce înseamnă o mortalitate de 0.03 % (probabil o rată a mortalitatii mai apropiată de realitate); (“Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week“, Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009)
  • acestă rată de mortalitate este mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A.

swinfluapgrahpic.jpg

3. Principiul vaccinării – o eroare medicală?

  • vaccinurile de gripă  sunt produse tradiţional din viruşi non-virulenţi (atenuaţi sau slăbiţi). Pentru ca vaccinurile să fie eficiente trebuie să conţină virusul care afectează populaţia, dar în formă non-virulentă. Vaccinul acţionează prin faptul că sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulentă(ne-patogenă) a virusului şi ca urmare produce anticorpi care protejează organismul de forma patogenă a virusului. (Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives  114, A108-111.);
  • studii recente, dar şi mai vechi, au demonstrat că injectarea de material genetic străin direct în fluxul sanguin conduce la mutaţii genetice şi oncogeneză (formarea cancerului) în organismul care primeşte acel material. Cercetătorii elveţieni Phillipe Anker şi Maurice Stroun de la Laboratorul de Biochimie şi Fiziologie Vegetală a Universităţii din Geneva, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic în reviste medicale rezultatele cercetărilor întreprinse continuu, din anii ’60 până în prezent. Ei au descoperit că substanţele biologice care intră direct în curentul sanguin pot deveni parte integrantă a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat că acizii nucleici ADN şi ARN nu există numai în nucleul celulelor, ci mici cantităţi de material genetic circulă liber în spaţiul extracelular al tuturor organismelor vii. Majoritatea vaccinurilor aflate în uz curent sunt preparate din virusuri vii atentuate.
  • Virusurile se numără printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din căteva şiruri de ADN sau ARN învelite într-o capsidă proteică; această structură extrem de simplă nu le permite să trăiască independent, ci doar în interiorul unei celule vii care să le ofere nutriţie şi condiţii de reproducere. La ora actuală, există două mari tipuri de celule folosite în producţia vaccinurilor: celule de provenienţă animală (rinichi de maimuţa, embrion de pui, etc.) şi celule de provenienţă umană. Referitor la celulele de provenienţă umană, se ştie că, în mod normal, acestea nu supravieţuiesc în afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt aşa-numitele linii de celule “nemuritoare. Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile să supravietuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu. Aceste culturi de celule sunt hrănite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe bază de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile să includă material genetic din celulele pe care sunt cultivate şi din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite în producţia industrială a vaccinurilor reprezintă tot atâtea surse de contaminare a produsului final. Purificarea totală a vaccinului final este, practic, imposibilă, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuală, să separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial, în sensul că standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor consideră drept contaminare acceptată până la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin.
  • în prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpinide virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame, 3 limfoame, 18 limfoame non-hodgkiniene, 26 tumori cerebrale, 4,8 osteosarcoame, 6 tumori maxilo-faciale. “Virusurile ascunse“, cum au fost denumite,  au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave,trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerateo arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge. Martin consideră virusurile ascunse o problemă de sănătate publică.
  • Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.

belgium.png

4. Eşecurile ultimei vaccinări în masă în SUA

În 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei. (“Now legal immunity for swine flu vaccine makers” F, William Engdahl,  Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453).

Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit i 500 au paralizat. (http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak şi  Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F., Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.).

swine-flu-1967-2009-31.JPG

5. OMS şi febra vaccinării în masă.

  • ordinul vaccinarii în masa în toamna acestui an a venit de la OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). La începutul lui iulie 2009, un grup de experţi în vaccinuri a concluzionat că epidemia este de neoprit, iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe direcţia cercetării vaccinurilor a spus că toate naţiunile vor trebui să aiba acces la vaccinuri şi că vaccinul va trebui să fie gata de administrare în septembrie. Criticii arată că „experţii în vaccinare” sunt influenţaţi de producătorii de vaccinuri care vor să căştige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv împotriva vaccinării în masă este că vaccinul nu e eficient, ba mai mult, e chiar periculos.
  • cu toate că situatia a fost deja împinsă dincolo de orice limita, există intenţia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanţi, totul petrecându-se cu binecuvântarea OMS. (H1N1 ‘swine flu’ vaccine, postnote, May 2009, number 331); ( http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf)
  • un raport recent al OMS asupra principalilor producători de vaccinuri a concluzionat că în cel mai bun caz se pot produce 4.9 miliarde doze de vaccin AH1N1 anual asumându-se cea mai economică dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanţi toxici selectaţi de fiecare producător) precum şi utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie. (Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; The World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force. New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034).
  • Dr.Vasile Astărăstoaie (Preşedintele Colegiului Medicilor din România):

O.M.S. introduce dictatura medicala!

O.M.S., până acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovadă de ineficienţă totală. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate aşa cum au fost prezentate.” În plus, toată această escaladare a gradului de alertă s-a făcut fără consimţământul miniştrilor sănătăţii din ţările membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un „colhoz” internaţional: în ultimii 25 de ani, s-a transformat într-o instituţie care îşi întreţine birocraţia proprie – ca şi Uniunea Europeană, ce merge pe acelaşi drum. Îşi ia măsuri de supravieţuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienţă prin boli anterioare. O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică (DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului, pentru că, vedeţi: a introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al siguranţei colectivităţii. Nu există un echilibru între drepturile pacientului şi acest principiu al siguranţei. Şi atunci O.M.S.-ul introduce, cred că e corect termenul, dictatura medicală. Ne învaţă, de exemplu, cum să mâncăm, fără să ţină cont că a existat o selecţie naturală bazată pe comportamentul alimentar. În plus, în momentul de faţă, noi fetişizăm nişte concepte în medicină, care iarăşi introduc dictatura, cum sunt, de exemplu, ghidurile, protocoalele şi medicina bazată pe dovezi”. (6/2009 /Revista “Presa Ortodoxă”: GRIPA A H1N1 – O PROPAGANDĂ PENTRU O.M.S.?).

  • Jurnalista austriacă Jane Burgermeister: “Înalţi oficiali ai SUA, ONU şi OMS fac parte dintr-un “sindicat internaţional al crimei, controlat de bancherii care administrează şi rezerva Federală a Statelor Unite. Acest grup este pe cale să comită “cel mai mare genocid biologic” din lume, folosindu-se de vaccinul împotriva virusului AH1N1. Acestea sunt câteva dintre acuzaţiile pe care jurnalista austriacă le aduce unor oficiali ONU şi OMS, într-un dosar depus la FBI (informează site-ul de ştiri javno.com). Mai mult, ea intenţionează să ceară interzicerea măsurilor de vaccinare forţată a populaţiei din SUA şi alte ţări afectate de gripa porcină. Potrivit reporterului, grupul a lansat un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populaţie şi pentru a obţine profituri din vânzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice. În aprilie 2009 ea a adus dovezi referitoare la faptul că laboratoarele Baxter au eliberat în mod intenţionat 72 de kilograme de virus al gripei aviare activ. Se pare că virusul ar fi fost livrat de către OMS către 16 laboratoare din patru ţări. (http://antena3.ro/stiri/stiinta/gripa-porcina-si-teoria-conspiratiei-o-jurnalista-austriaca-acuza-oms-si-onu-de-bioterorism-si-tentativa-de-genocid_75907.html)

swinflu1.jpg

6. Vaccinare cu orice preţ?

Virusul există, gripa se extinde şi, indiferent de provenienţă sau de forma benignă a gripei, ceea ce îngijorează mai ales publicul sunt programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată epidemia şi care ar putea fi mai rele decât epidemia însăşi. Astfel Departamentul de Sănătate al SUA şi cel al Securităţii Naţionale au declarat în aprilie, la scurt timp după apariţia epidemiei, că gripa porcină este o urgenţă a sănătăţii. Ca rezultat, unele şcoli au fost închise, unii oameni puşi în carantină iar companiile farmaceutice au încheiat contracte valorând în total 7 miliarde de dolari pentru a fabrica vaccinuri care vor fi puse în circulatie de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente. Aceasta înseamnă că vaccinurile vor fi testate pentru numai câteva săptămâni pe câteva sute de voluntari: copii şi adulţi înainte de a fi administrate tuturor şcolarilor, în toamna anului 2009, începând cu luna octombrie. Mai mult, ca urmare a legislaţiei federale adoptate de Congres în 2001, o autorizaţie pentru uz de urgenţă permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale, ca în timpul unei stări de urgenţă, să fie protejat legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării. Secretarul Serviciilor Umane şi de Sănătate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricanţilor de vaccinuri, imunitate totala în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării. Unele state vor să impună vaccinarea obligatoriu prin lege.

(http://www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php).

a.)  vaccinul este periculos:

vaccinurile în sine pot fi periculoase, în special vaccinurile din germeni atenuaţi sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici (cum este şi în cazul gripei porcine), acestea având un potenţial de a genera tulpini virulente prin recombinare, iar acizii nucleici recombinaţi pot cauza maladii autoimune.

creşte riscul de astm: un studiu pe 800 copii suferind de astm a arătat că cei care au fost vaccinaţi anti-gripal au efectuat un număr ridicat de vizite la doctor şi la camera de urgenţă datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arată că copiii cu astm care au fost vaccinaţi cu FluMist (vaccin antigripal) au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare;

sindromul Guillain-Barre: este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte;

o sursă majoră de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvanţii, substanţe care au menirea sa amplifice acţiunea vaccinurilor: cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul insuşi. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzează alergie şi şoc anafilactic. Cei mai mulţi adjuvanţi noi, incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04, sunt mai toxici decât hidroxidul de aluminiu. Unele doze de vaccin vor conţine squalena, cauzatoare a sindromului războiului din golf şi a altor dizabilităţi. (Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)

b.) vaccinul este ineficient:

numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit;

– la copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo;

– la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusi de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continind virusi morti previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. ; (Swine flu pandemic now ‘unstoppable’: WHO official”, Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html).

– Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrini, dind protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei.

de26-1.jpg

7. Cine produce vaccinul?

5 companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul: Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis si AstroZeneca.

Care sunt aceste companii?

a.) Novartis a provocat un scandal de presa in 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 (pentru gripa aviară) desfasurate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane fara adapost de catre asistente medicale si medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testati si la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza. Novartis a pretins la vremea respectiva ca decesele nu au fost determinate de vaccin care au spus tot ei “fusese testat fara probleme pe 3500 de alte persoane”. Tot Novartis a anuntat in 13 iunie ca a produs vaccin impotriva gripei porcine utilizind tot tehnologia bazata pe culturi de celule si adjuvantul MF59.  Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85 si squalena . Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Squalena induce artrita severa la soarecii de laborator iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena intre 10 si 20 ppm (parti pe miliard) duce la probleme grave ale sistemului imun si aparitia de maladii autoimune;

b.) Vaccinul de la GlaxoSmithKline (GSK) va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale si va contine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1 in 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare  AS03 contine squalena (10.68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11.86 miligrame) si polisorbat 80 (4.85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 si diferite saruri anorganice. Compania promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti pe post de “adjuvanti avantajosi” pentru a reduce doza de vaccin .  Vaccinul pe care GSK il produce va fi testat pe un numar redus de persoane in timp ce conform rapoartelor compania cauta sa “cantareasca pericolul pandemiei fata de riscurile unui vaccin potential periculos”. Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof.  Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scotia. “Prin limitarea testelor clinice, Glaxo risca sa nu calibreze doza de vaccin in mod optim si aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai ca nu protejeaza populatia ba mai rau ii pune sanatatea in pericol” a aratat Pennington. Glaxo a declarat ca e pe cale sa produca şi o masca de fata antivirală pentru a preveni infectia si ca totodata a crescut productia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripa porcina. (“Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders”, Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters.  http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33).

c.) Franta a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis dar nu vede nici-un motiv pentru care ar trebui scurtata durata testelor clinice. Compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis isi dezvolta propriul vaccin impotriva gripei porcine pe care il va testa la inceputul lui august. Se estimeaza ca va fi nevoie de 2 luni si jumatate de testari pentru ca sa se obtina un vaccin “eficient si sigur” dupa cum arata Albert Garcia purtatorul de cuvint al companiei care a mai declarat ca “vaccinul va fi gata in noiembrie sau decembrie”. (“Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders”, Bill Berkerto,16 July 2009, Reuters.)

(http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33)

d.) Baxter in schimb va incepe testarile clinice in august.

În decembrie 2008, o filială Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letala virală H5N1 de gripă aviară în 18 ţări incluzând Cehia, unde testările s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate (24).  Ziarele cehe au ridicat problema dacă nu cumva firma Baxter a încercat în mod deliberat să stârnească o pandemie. (“Bird flu mix-up could have spelled disaster”, NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400).

experts-concerned-about-flu-mrsa-combo.jpg

8. Cum poate fi împiedicată vaccinarea în masă în România? Să luăm exemplu de la CNIV?

În SUA, Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor. Cum? Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta este “necesar si fara riscuri de sanatate” cerind “controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare”, deoarece vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamini pe citeva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna!”. Ceea ce este mai mult decât riscant! CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:

  • Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
  • Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
  • Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
  • Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor.

CNIV ar vrea sa stie daca statul va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da “informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine” si daca vor avea dreptul sa zica “nu” vaccinarii. Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus: Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:

  • De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
  • Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
  • Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
  • Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?

(“Swine flu vaccine should not be given to children in schools”, Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009)
(
http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx)

vaccty_dees.jpg

9. Cum putem combate epidemia de gripă porcină in mod eficient, simplu şi fără pericol?

Există in mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decit vaccinarea in masa:

  • deasa spalare a miinilor,
  • suflarea nasului in batiste de unica folosinta,
  • evitarea aglomerarilor, aminarea deschiderii scolilor
  • dieta sanatoasa,
  • exercitiul fizic,
  • vitamina D in cantitate suficienta pentru a stimula imunitatea.

(Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)

sc_handwashing-thumb-250-0-18.jpg

10. Să  evităm  medicamentul antiviral Tamiflu!

  • Peste jumătate din copiii care sunt trataţi cu Tamiflu contra gripei porcine simt efecte secundare precum ameţeală şi coşmaruri, arată un studiu britanic;
  • circa 150.000 de persoane cu simptomele gripei porcine au primit acest medicament până acum. Un studiu făcut la trei şcoli din Londra şi alte regiuni ale Angliei arată că 51-53 procente din copii suferă de efecte secundare.
  • Un total de 103 copii au participat la studiu, din care 85 au primit medicamentul preventiv după îmbolnăvirea unui coleg de şcoală. Din aceştia 45 au simţit efecte secundare. Cel mai frecvent efect a fost ameţeala (29 procente), urmat de dureri de stomac sau crampe (20 procente) şi probleme cu somnul (12 procente).
  • Aproape un copil din cinci a simţit un efect secundar “neuropsihiatric”, precum incapacitatea de a gândi clar, coşmaruri sau comportament straniu, conform studiului publicat în Eurosurveillance.

(http://antena3.ro/stiri/stiinta/studiu-tamiflu-medicamentul-pentru-gripa-porcina-provoaca-cosmaruri-copiilor_76928.html)

swinflu3.jpg

11. Să  nu acceptăm să devenim cobaii vaccinului AH1N1!

Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care se va dovedi o ‘nebunie’ dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient testat, scrie cotidianul britanic The Times. Programul de vaccinare nu va fi însă numai pentru Marea Britanie, ci pentru întreaga Europa, evident şi România şi ,deci, lucrurile ne privesc direct. În primul rând, spune The Times, gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat, ceea ce face ca boala să nu se manifeste mai drastic decât o răceală severă şi deci ca vaccinarea să fie pusă sub semnul întrebării. Există motive serioase pentru vaccinarea celor care suferă de boli are plămânilor, inimii sau rinichilor sau a celor cu sisteme imune slăbite, a femeilor însărcinate şi a copiilor sub cinci ani, însă doar dacă vaccinul funcţionează şi este sigur. A te grăbi însă să distribui vaccinul şi să vaccinezi populaţia înseamnă însă că nu există o idee privind cât de eficient este acesta, deşi există cercetări despre eficienţa vaccinurilor împotriva gripei, care pot oferi informaţii legat de aşteptările de la un vaccin împotriva gripei porcine. Administrarea în masă a vaccinului împotriva gripei porcine în America anului 1976 pentru a preveni o epidemie, deşi a avut drept consecinţă faptul că milioane de persoane au fost imunizate, a fost oprită după o creştere a cazurilor de sindrom Guillain-Barré (GBS) printre cei cărora le-a fost administrat vaccinul. GBS este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte. Cercetările ulterioare au estimat că a existat un caz de GBS la fiecare 100.000 de administrări ale vaccinului. În aceste condiţii, vaccinarea unui număr mare de britanici se va dovedi un uriaş pariu, potrivit The Times. Şi chiar dacă, cel mai probabil, ea va salva multe vieţi, vaccinul ar putea avea efecte secundare grave, care ar putea duce în cazuri extreme până la moarte. În acest context, administrarea se dovedeşte un pariu pe care ameninţarea virusului, aşa cum se prezintă ea în momentul de faţă, nu îl justifică, conchide ziarul britanic.

(http://www.badin.ro/2009/07/vom-deveni-cobai-pentru-testarea-vaccinului-a-hn-t.html

Paul Joseph Watson, Prison Planet, Luni, 31 August, 2009 : Un document pentru uz intern dezvaluie planurile guvernului francez de a impune vaccinarea in masa asupra intregii populatii, pe centre regionale. Aceasta va putea sa fie realizata de catre echipe de injectare, sustinute de medici generalisti si beneficiind de aparatura adecvata.

Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat agentiei Associated Press saptamina trecuta ca vaccinarea va fi voluntara dar ca ea le cere tuturor celor care locuiesc in Franta sa se vaccineze. Vaccinul va fi pus la dispozitie la jumatatea lui octombrie. 94 milioane de doze, mai mult decit suficient pentru a asigura vaccinarea celor 61.5 milioane de locuitori, au fost achizitioante la pretul de 1 miliard euro iar primele transporturi de vaccin au sosit deja.

Cu toate astea un document destinat uzului intern si semnat de Ministrul Sanatatii si de cel de Interior, Brice Hortefeux descrie procedura de vaccinare sistematica a intregii populatii prin intermediul unor centre de vaccinare care se vor deschise pe cuprinsul intregii tari si care vor fi deservite de echipe ce vor lucra in 4 schimburi.

Copii de virsta scolara vor fi si ei vaccinati de echipe mobile care vor trece pe la fiecare scoala, acoperind toata tara. Bebelusii de peste 6 luni vor si ei vaccinati.

Esential e ca medicii generalisti si sistemul sanitar in general nu vor avea rolul principal in aceasta campanie de vaccinare ceea ce face ca totul sa para mai degraba o operatie militara decit una de ocrotire a sanatatii.

Un alt aspect vital al campaniei de vaccinare este faptul ca se va tine evidenta cui s-a vaccinat si cui nu prin intermediul cardurilor de sanatate cu microcip pe care toti cei care locuiesc in Franta trebuie sa la aiba. Datele se vor centraliza si cei care nu s-au vaccina vor fi identificati.

Documente similare se pare ca circula in toate cele 194 de state membre ale OMS. (inclusiv România)

Acestea sunt adresate inaltilor functionari guvernamentali carora li se ordona sa supervizeze si coordoneze vaccinarea fortata in regiunile pe care le au sub control si sa elaboreze totodata planuri adecvate de vaccinare pina la jumatatea lui septembrie.

Publicul va fi informat numai la sfirsitul lui septembrie de planurile de vaccinare prin presa locală.

Documentul mai mentioneaza legile franceze (Articolul L3131-8 si L3131-9) care obliga personalul medical sa administreze vaccinuri daca guvernul o decreteaza sau sa suporte consecintele legale. Aceasta inseamna ca unii lucratori din sanatate se vor gasi in dificultate clara.

Punerea la punct a unor centre de vaccinare localizate in locuri “securizate” aminteste de lagarele de concentrare naziste precum Buchenwald unde prizonierii erau ucisi prin injectii.

Planul francez detaliaza sarcinile echipelor de vaccinare, felul in care centrele vor fi organizate, unde va fi plasata mobila necesara (precum mesele) si numarul de vaccinari care trebuie executat intr-un anume interval de timp de catre centre de diferite marimi.

O echipa de vaccinare se presupune ca va vaccina in jur de 360 persoane in 4 ore.

Un “post” de vaccinare va cuprinde 3 agenti, unul va pregati vaccinul, unul il va administra iar al treilea va inregistra persoanele vaccinate.

S-a raportat recent sa guvernul Marii Britanii a trimis o scrisoare confidentiala neurologilor punindu-i in garda cu privire la sindromul Guillain-Barre, care ar putea fi provocat de vaccin.

S-a aratat ca unele doze de vaccin vor contine mercur cauzator de autism si tulburari neurologice. Alte doze vor contine squalena, cauzatoare a sindromului razboiului din golf si a altor dizabilitati.

whovac_dees.jpg

12. Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă

În spatele mediatizării deşănţate a vaccinurilor se ascunde un adevăr înspăimântător: niciunul dintre vaccinurile existente la ora actuală, pentru niciuna dintre boli, nu este cu adevărat eficient. Nu s-a demonstrat ştiinţific eficienţa vaccinurilor, ci din contră s-a demonstrat că ele sunt foarte periculoase, transmiţând un număr mare de virusuri şi generând veritabile epidemii. În plus, substanţele care fac parte din vaccinuri, precum mercurul şi aluminiul, pot produce autism, Alzeheimer, cancer, etc. Prin vaccinare, suntem păcăliţi să plătim bani grei şi să îi îmbogăţim chiar pe cei care încearcă astfel să ne ucidă.

(http://www.biblebelievers.org.au/who.htm)

no-jab.jpg

Cititi si:

*


Categorii

Gripa porcina / Vaccinuri, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

57 Commentarii la “PROVITA ROMANIA: Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Nu mai spun nimic pt ca in scrisori lipseste accentul si tonul si fiecare insufleteste mesajul cu starea launtrica pe care o are in momentul in care citeste…poate de asta sunt si atatea rugaciuni(sau cel putin recomandate inainte si dupa ce facem ceva)!
    Devreme ce nu alegem raul cel mai mic cum ne sfatuieste Cuv Paisie si traim ca Israel,odinioara, in robia faraonului digital,cu regret marturisesc ca o sa fie greu sa ne alaturam exodului la vremea cuvenita si s-ar putea ca fuga noastra sa fie iarna!
    Nu va mai cereti iertare ca nu mi-ati facut nimic!!:D

  2. @ Viorel
    Interesant cum amesteci lucrurile concrete(vaccin,etc) cu cele spirituale (botezul).
    SIDA nu este virus, ci numele bolii pe care se presupune ca o creaza virusulHIV (care de fapt este tot o creatie de laborator). S-au scris carti care dovedesc contrariul.
    Citeste ce s-a intimplat cu vaccinul de polio(Salk) si cu timerosalul din toate vaccinele, cum provoaca autism.
    In ce priveste wikipedia, n-as avea incredere in ce scriu ei nici macar sa-mi spuna cum sa trag apa (pardon de expresie).
    Stiinta a fost falsificata la nesfarsit, mai ales ce s-a facut public in medicina. De ex. teoria de Big Bang vine din kabala(nu mai tin minte exact cine:Maimonides sau Nachmanides prin 1200 si ceva). Scrie in cartea fizicianului Gerald Schroeder:The Age of Universe.
    Totul este falsificat,dar bineinteles dezinformarea eficienta contine si cateva elemente de adevar.

  3. Protocoalele_ de_ la_ Toronto sunt false. In franceza contin expresia “familia iudeo-crestina”. Iudeo-crestin este un termen relativ nou care nu se folosea inca in perioada cand asa-zisul SergeMonast le “dezgropa”. Monast este si el o creatie a sistemului, ca si “Jane Burgermeister”.
    In ultima vreme au aparut o multime de documente si pergamente pierdute timp de secole si descoperite in mod miraculos, care in general fac rau crestinismului, fie prin deturnarea mesajului lui Hristos cu erezii gnostice (Nag Hammadi), fie prin afirmarea superioritatii poporului fost ales (Dead Sea Scrolls). Nu mai vorbesc de ultimele “descoperiri arheologice” din “Tara Sfanta”. Sau de documente “medievale”, toate pline de profetii atit de exacte ca te miri de unde puteau sa stie acei oameni mai mult decat Hristos(Matei 24) sau Apocalipsa.

  4. @ CASANDRA:

    Sunteti sigur? Nu suntem foarte informati pe subiectul asta, dar macar faptul ca Monaste a platit cu viata il facea mai credibil decat altii. In rest cred ca aveti dreptate. Dar nu stiu daca trebuie sa consideram ca toti acestia care contesta sistemul, unii platind cu libertatea si cu viata, sunt tot niste creatii ale lui.

  5. ‘Immuno-Sterilization’ In Humans
    A 2009 Vaccination Odyssey
    By A. True Ott, PhD, ND

    http://www.rense.com/general87/immu.htm

    Vaccinarea contra ”gripei porcine” ar putea însemna de fapt încercarea de sterilizare a populației.

    Ideea că anumite vaccinuri ar fi totuși utile este un mit; dimpotrivă, orice vaccinare duce inevitabil la slăbirea imunității și la afecțiuni grave mai devreme sau mai târziu.
    Efectele negative pot apare după câteva minute sau câțiva ani; nu toți avem aceeași constituție sau rezistență imunologică.

    Adevărații viruși care ne-au afectat pe toți în felul cum reacționăm și ”raționăm” sunt cei mediatici, care împreună cu bacilii unui sistem de educație ”new-age-ist” și reflexele condiționate moștenite dintr-o perioadă ateist-satanistă, cultivate astăzi pe un mediu materialist-egoist, ne induc teamă (acolo unde nu avem a ne teme) și ne întunecă judecata.

    Aș putea spune că, într-un fel, campania – ca într-o operație militară? – de vaccinare nu dovedește decât apostazia clasei conducătoare, o chemare la ”luptă” împotriva bolilor dar cu mijloace și scopuri pur omenești. Arma în această luptă este ”știința” devenită astăzi religie prin care se preamărește pe sine omul, ca dumnezeu.

    De trei lucruri se teme astăzi omenirea: de boală, de bătrânețe și de moarte.

    Și cu acestea trei omenirea răzvrătită a pornit un război iluzoriu.

    1. Știința a inventat medicamentele obținute prin sinteză distribuite în farmacii (pharmakeia – utilizarea sau administrarea de substanțe halucinogene, otrăvuri, vrăjitorie, adesea în conexiune cu idolatria sau înșelarea prin idolatrie);

    2. Știința a inventat genetica care promite că va descoperi ”gena” sau secretul tinereții, astfel ”în viitor” oamenii se vor bucura de o viață longevivă;

    3. Știința ”nu peste mult timp” va realiza ”visul de milenii al omenirii”, realizarea unei tehnologii de aducere la viață a celor morți. Deocamdată o parte din bogații acestei lumi s-au lăsat criogenați (contra sume uriașe) și afacerea sporește nesperat de bine.

    Boala când nu este din neglijența noastră, cu siguranță este trimisă de Dumnezeu pentru păcatele noastre și spre folosul nostru.
    Bătrânețea era odată perioada înțelepciunii, părul alb semnul respectului față de bătrâni.
    Moartea era eliberarea din greutățile și povara vieții, o ușurare și o dorire a vieții veșnice.

    Despre vaccinuri însă fiecare să cerceteze mai mult căci doar ideea că poți fi mai ”imunizat” decât te-a lăsat Dumnezeu prin introducerea virusului în fluxul sanguin, ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva e ceva în neregulă cu judecata noastră.

  6. @ Admin
    1. Primul motiv vi l-am dat in primul paragraf al ultimului meu post. Neologismele servesc la datarea falsurilor (intre altele).In ’85 de cand se presupune ca dateaza al doilea document nu se folosea inca expresia”iudeo-crestin” si cu atat mai putin in ’67. E o creatie recenta.
    2. In anii ’90 Serge M. era un ziarist senzationalist, aparand la emisiuni despre O.Z.N.uri, esoterism, Nostradamus,etc. Nostradamus era cel mai in voga atunci, impreuna cu sfarsitul lumii in anul 2000 si legatura piramidelor cu extraterestrii. De zeci de ani de la Erich von Daniken incoace, preocuparea umanitatii cu piramidele si extraterestrii nu se mai termina.
    3. Serge M. seamana cu maSSonul Albert Pyke(ac.barba). Imitation is the sincerest form of flattery.
    4. Bolile cardio-vasculare, de care a murit si S.M. sunt cauza nr.1 de deces in Americade Nord.
    5. Bilderbergii sunt f. secretosi, ma indoiesc ca cineva ar putea obtine un document la nivel inalt de la ei.
    6. Puterea Mondiala VREA sa avem informatii despre ea ca sa ne bage in sperieti: teama paralizeaza si duce la confuzie; deci dezinformarea va contine elemente de adevar. Ce nu se va spune niciodata este cine exact conduce si probabil ca sunt f. putini. Eu cred ca cercul cel mai de sus este compus din doar cativa oameni, restul sunt de fatada, instrumente. Si nici nu conteaza cine sunt, ci doar ce fac.
    7. S.M. scrie despre manipularea psihica a omenirii de o rasa extraterestra: povesti de adormit copiii, dar tinerii crescuti cu Star Trek le cred.Orice site sau persoana care mentioneaza un asemenea subiect este sau manipulat sau manipulator. Manipularea psihica se face zi de zi prin mass-media, scoala (cititi “Dumbing Us Down” de John Taylor Gatto), cartile de doi bani ca DaVinci code,etc.
    8. S.M. are tendinta New Age de a amesteca stiintificul cu ocultul, cu fantasticul si cu religiosul (doar partile apocaliptice si profetice).
    9. Da vina pe maSSoni( e la moda).MaSSonii sunt doar o armata de tampiti care au fost condusi de poporul fost ales de cel putin 300 de ani.Ei sunt doar instrumentele. Insusi principiul dupa care se aleg unii pe altii, nepotismul, face ca sa intre in organizatie tot felul de gogomani, ca si la comunisti.Si s-a vazut unde a dus asta: daca nu erau prosti, nu cadeau.
    10. Protoc.de la Toronto nu sunt decat o versiune modernizata a celor din 1905, si spun ce stie deja toata lumea.
    11. Introducerea nr.666 ca nume al “grupului de conducere” este absolut de ras. Sau infantil.
    12. In ’85 nu mai era nevoie de “agenti infiltrati” fiindca de peste 100 de ani toate ordinele veneau direct de sus in ce priveste directiile de urmat. De ex.francezii aveau deja din sec.19 ministrii,prim-ministrii si chiar presedinti apartinand poporului candva ales, iar cei de peste ocean de la Lincoln incoace au fost controlati cu atentate,santaje,mita,etc.
    13. In arhivele internetului nu exista nimic despre S.M. si Protoc.la data cand se presupune ca le facea publice. Toate informatiile sunt mai noi.
    14. Site-urile care le publica acum au in nume cuvinte ca: mister,iluminati,conspiratie,esoterism,extraterestri, si cu asta se si ocupa. Aiurelile care se scriu pe aceste site-uri pur si simplu iti taie respiratia.
    15. Nici un site sau autor serios (si sunt cativa) nu-l mentioneaza pe S.M. sau acel document.
    16. Numele documentului”Aurore rouge” imprumuta din titlul filmului “Red Dawn”, f. popular in anii ’80 despre o presupusa invaziesovietica. Absolut de ras si filmul.
    17. Teoriile complotiste fanteziste sunt incurajate de sistem pt. a denigra munca putinilor luptatori cinstiti si a-i incurca pe cei care citesc, atragandu-i spre senzationalism ieftin.
    18. Ce scrie S.M. despre proiectulBlueBeam este o alta aiureala. Toate conspiratiile care implica si rusii-sovieticii in colaborare cu altii sunt false, ei s-au tinul intotdeauna deoparte si se tin in continuare. Cu toate pacatele lor (si sunt multe) la ora actuala ei sunt singurii care stau intre fiara apocaliptica si dominatia totala a planetei.
    19. Afirmatia conform acestui proiect se implanteaza microcipuri in toate animalele planetei (care mor si nasc altele in permanenta) si in toti pestii (!!!) este la nivel de basm.
    20. La http://www.oeildusfinx.com/maitre.html gasiti un p.d.v. pertinent in concluzia articolului (chiar daca restul e liberal vestic) si anume ca stilul, gramatica si punctuatia “documentului” se aseamana cu propriul stil al lui S.M. Alte persoane de ac. parere cu mine: http://www.brainsturbator.com/articles/defusing_the_apocalypse_part1/ ; si http://www.hoaxbuster.com/hoaxteam/forum_contributions.php?idForum=3152&idMess=32847

    La sfarsitul acestui imens de lung post, as vrea sa mai spun doar ca dezinformarea eficienta contine intotdeauna si adevar care poate fi verificat, numai comunistii minteau prosteste despre toate incit nimeni nu-i credea. Informatia din protoc.sau o parte din ea poate fi reala (si este), dar felul in care este prezentata si calitatea mesagerului discrediteaza mesajul. Si asta este intentia.

  7. Multumim mult, Casandra! Extrem de limpede si lamuritor! Foarte necesare si importante informatiile si imbatabile argumentele! Cum ti-am zis, nu am fost prea preocupati si stiam ceva la nivel extrem de superficial. Acum insa e clar acest caz si e clar cum se lucreaza…

    Reluam, pentru rezumat, concluzia foarte bine de retinut pentru toti:

    “Teoriile complotiste fanteziste sunt incurajate de sistem pt. a denigra munca putinilor luptatori cinstiti si a-i incurca pe cei care citesc, atragandu-i spre senzationalism ieftin”.

    Cine mai intra, dupa tine, aici? De ce crezi ca si ziarista austriaca?

  8. O intrebare: in tarile musulmane sau in Israel o sa vaccineze populatia?

  9. @ GetaA
    Pariez ca nu cu ac.vaccin.
    Chinezii si rusii isi fac vaccinurile lor. Stiu ei de ce.

  10. @ Admin.
    Va multumesc foarte mult pt. apreciere si ma bucur ca am putut contribui cu ceva. Site-ul dv. este extraordinar de bun si mi-a daruit multa mangaiere sufleteasca de cand va citesc.
    Cred ca atunci cand suntem inconjurati de minciuna si intuneric e bine sa avem cat mai multe date posibile ca sa ne facem o parere, dar mai ales sa analizam critic ceea ce avem la dispozitie, fie si din presa oficiala.(in special). Dupa un timp o sa detectam falsul. Iisus a spus ucenicilor lui cand i-a trimis in lume “fiti vicleni ca serpii si nevinovati ca porumbeii”, adica sa fim atenti si suspiciosi la miscarile lupilor, mai ales cand suntem miei.
    E f.greu in ziua de azi sa stii cine e cinstit, dar nu imposibil. Daca ne uitam la “roadele” unora, vedem ca ele sunt: teama, deznadejdea, paralizia, oroarea, sentimentul ca e prea tarziu si “ei” sunt prea puternici (exact asta vor si “ei”) si probabil dorinta de a ne infunda capul in nisip sperand ca o sa se intample o minune sa ne salveze.
    Acest fel de “roade” le dau site-uri ca infowars,prisonplanet,whatreallyhappened,policestateplanning si altele cu ac. nume calculate sa produca teama, care multe dintre ele sunt ale “luptatorului”Alex Jones.A.J. ne pune la curent cu lucruri care exista si care nu exista.Lagarele de concentrare e posibil sa existe (fiindca “ei” sunt scelerati), dar acest gen de info si cum e prezentata pe site-urile respective spune volume despre intentiile autorilor (“roadele”).
    Cine sunt cei care urmaresc cu predilectie acest gen de site-uri conspirationiste-senzationaliste? In cea mai mare parte computer nerds sau geeks, copii inculti si impresionabili care in general sunt cuminti(desi se grozavesc pe internet); mame si gospodine (da,da); oameni religiosi pasnici; oameni mai in varsta care au timp liber. Foarte putini oameni activi si in putere, mai ales barbati. Ei au tendinta sa fie de partea sistemului, fiindca sistemul a fost bun cu ei, si considera toata aceasta info ca tinand de “teoria conspiratiei”( desi de la inceputul “crizei” economice s-a mai inmultit si nr. lor). Deci acesti oameni sunt usor demoralizati. E destul sa te uiti la cine sunt cei care protesteaza ca sa-ti dai seama ca n-au nici o putere, desi au constiinta.
    Intentionat am lasat afara extremistii de stanga si de dreapta, fiindca ei sunt infitrati si condusi de mult din interior si nu conteaza deloc. Vor fi lasati sa existe doar atata timp cat datorita prostiei lor se vor putea trece legi draconice.

    Cei mai faimosi falsi dizidenti sunt NoamChomsky si HowardZinn(acestia doi sunt tatii dezinformarii: fiecare cuvant al lor este cu 2 intelesuri si promoveaza sistemul, denigrand opozantii f.subtil).
    KenAdachi:educate-yourself.org(hipnoza, extraterestrii, falsa stiinta).
    David Icke(dracii sunt sopirle).
    HenryMakow (da vina pe o secta “satanista” ca sa nu vedem ca de fapt cam ei toti sunt amestecati).
    DannySchechter si ChrisHedges: scriu confusing si fals despre economie si politica.
    Site-uri ca Rense(doar culege info din alte locuri si amesteca cu articole inconsistente, senzationalism ieftin si ceea ce acum se califica drept “antisemitism”.
    What-does-it-mean, unul dintre cele mai infantile site-uri care le-am vazut in viata mea: stiri culese de ici-colo (din presa oficiala) si “analizele” lor, care sunt cea mai incredibila colectie de tampenii (din “surse_secrete_ruse”). Sunt anti-crestini, ca si opednews.
    Site-ul evreuluiconvertit la ortodoxie “fratele”NathanaelKappner, care da nume prost ortodoxiei aratand pe strada ca un nebun, cere tot timpul bani pt. “intretinerea site-ului” si recicleaza ac. informatii obosite in articole care nu spun nimic sau chiar dezinformeaza.
    Informationclearinghouse nu permite accesul cu proxy,la fel ca si unele ziare mari. Mi se pare dubios.
    Counterpunch este echivalentul luiRense pt. intelighentia nordamericana:stock-brokeri si alte lumini culturale care cunosc doar manipularea pietelor, nu si pe cea a cuvintelor.(ex.de dezinformare subtila: articole care spun 9 lucruri adevarate si al zecelea fals, de regula cel mai important).
    “Fosti’ agenti ca WayneMadsen siRayMcGovern: Nu exista “fosti”.
    RickRozoff de laStopNATO are uneori articole interesante (cand nu recicleaza ac.info), dar nu mai e credibil cand construieste o intreaga teorie a Romaniei razboinice si pregatite sa atace toata lumea, pornind doar de la tembelismul lui Mazare cu uniforma nemteasca.

    Ex. de prezentare a ac.info:A.jones scrie despre evenim. de laPittsburgh intr-un stil flamboyant ca un film de actiune de ultima ora. Dupa ce vizitezi site-urile lui ai sentimentul de “lasati orice speranta”. Prezinta statul ca pe un animal atotputernic (e un animal,dar nu atotputernic) impotriva caruia nu se poate lupta. Pana si comentariile sunt deprimant de tembele, chiar si cand nu sunt deviate de troli.
    Ac.info intr-un articol de CindySheehan pe siteul ei soapbox sau pe axisoflogic.com(site prea stangist) te face sa-ti mobilizezi vecinii, neamurile si prietenii (idee buna). Nu cu manie, ci in apararea celor care sunt nevinovati si calcati in picioare.

    De reg. un articol care bate campii despre moartea capitalismului in realitate prepara drumul spre noua oranduire (care capitalism? monopol oligarhic nu e capitalism). Sau care pretinde ca guvernantii de fatada au vreo putere reala. Sau ca exista partide de stanga si de dreapta, cand noi toti stim ca ac. oameni trag sforile tuturor. Organizatiile socialiste au iesit de la naftalina si se prefac ca lupta impotriva “capitalismului”.
    Miscarile pt.pace sunt toate infiltrate si conduse de oamenii sistemului (vezi de unde eseculStrassbourg in aprilie), asa cum sunt probabil toate org. de pe planeta.BlackBlocks sunt compusi din infiltratori si naivi.

    Info despre JaneBurgerm. a aparut prima data pe siteurile lui A.J..In actul publicat ca fiind acuzatia ei apar 2 nume (Rockef.siRoths.) care nu cred ca pot fi legate prin nici o ancheta de restul si sunt doar pt. atragerea atentiei. Acest gen de validare a “teoriei conspiratiei” ridica un red flag ca ceva e suspect. Curajul acestei “ziariste” de care nimeni n-a auzit pana atunci il depaseste pe al politicianului ei compatriot care a sfarsit intr-un accident de masina nu demult (masinile astea cu atatea electronice, bata-le vina, ca te trezesti teleghidat intr-un pom sau in 2 zgarie-nori).

    Acestia sunt cei negri sau gri. Doar cativa, fiindca sunt legiune. Despre cei albi si speranta in urmatorul post.

  11. @Casandra

    Chiar daca in ceea ce te priveste te-ai documentat si crezi ca Protocoalele sunt nereale, citind la ‘Stiri’ atatea articole despre ceea ce pregatesc americanii (si nu numai…) prin legea martiala (in caz de nesupunere) constrangerea prin legi aberante a supunerii populatiilor prin vaccinuri si cip-uri nu pot sa nu ma mir fiindca ceea ce spune acolo – in Protocoale – tinde sa arate realitatea care bate filmul; adica, inrobire, prostire, indobitocire fiindca, prin mijloacele clasice (mass-media) nu prea se reuseste si nu atinge cota dorita de ei; daca-mi spui ca si Protocoalele Sionului sunt mincinoase, citindu-le si recitindu-le de ‘n’ ori inseamna ca cineva se afla in inselare si se autoamageste ca n-o sa fie atat de rau iar dracul nu este negru.

    Bineinteles ca, nu trebuie sa iei ad-literam tot ce scrie dar, in linii generale atinge/acopera o gama larga de ‘profetii’.

  12. @ Magda
    Imi cer scuze pt intirzierea raspunsului si pt. stilul abrupt. E doar fiindca incerc sa “inghesui” cat mai multa info in cat mai putine cuvinte.
    Ai dreptate, informatia de pe site-urile asa-zise de opozitie (dar tot ale sistemului) este adevarata. DAR nu toata. Intotdeauna exista minciuni strecurate care sunt f. greu de detectat daca nu ai suficiente date din diverse surse (nu neaparat internet, dimpotriva). Si felul in care este prezentata in stil conspirational face ca sa nu fie luata in serios de multa lume.
    Se poate face un test (eu am facut): spune catorva cunoscuti (NEreligiosi si NEcredinciosi si care nu sunt la curent cu protoc. lui Serge M.) despre ele, incluzand si nr.666. O sa vezi ce reactie au. Daca le spui ac.info. fara mentiunea numarului, reactia se schimba. De asemenea, daca le spui unor batrani religiosi ac. info cu nr. cu tot, sansele sunt ca ei vor crede.
    Deci informatia reala poate fi manipulata in asa fel incat aflarea ei sa nu aduca probleme sistemului. Cati batrani religiosi s-au vazut la manifestatii ? Dar cealalta categorie, de obicei compusa din oameni in putere, ar “face urat” daca ar fi la curent cu planurile de inrobire si distrugere a propriilor lor persoane si a copiiilor lor.
    In ce priveste protoc.originale, spun si eu ca HenryFord cand a fost intrebat daca el crede ca sunt adevarate: “nu stiu daca sunt adevarate sau nu, dar tot ce stiu e ca se potrivesc” ( cu situatia de atunci, si era abia in 1920 si ceva, darmite acum).

  13. @ Admin. si cine e interesat:
    Partea a doua. Imi cer scuze pt. intirziere si sper ca unii dintre dv. care mai vizitati aceasta pagina sa gasiti ceva de folos in ce voi scrie mai jos.
    Luptatorii cinstiti sunt nu doar mai putini, ci si mai modesti. Ei nu fac Hollywood, ci munca decenta, constanta, uneori cu riscul vietii si libertatii, stiuta de putina lume fiindca e impiedicata si denigrata de autoritati. Denigrarea cuiva in mosadopedia sau in ziare e practic un certificat de autenticitate. (Nu chiar intotdeauna, de ex.EzraLevant este “denigrat” ca sa fie impins in fata ca si “luptator impotriva sistemului”.) Dar in general, da.
    Printre cei adevarati: ThierryMeyssan, ziarist francez vanat de regim fiindca l-a expus. Scrie in voltairenet.org si mondialisation.ca. Mondialisation este partea franceza a site-ului globalresearch.ca, care este unul dintre cele mai obiective la ora actuala. Partea franceza publica articole mai controversiale. Tot acolo scrie si FrancoisMarginean de la les7duquebec.com.
    F.WilliamEngdahl, ziarist german care a scris cartea “SeedsOfDestruction”(Seminte ale distrugerii), despre companiaMonsanto (inginerie genetica), care se ocupa cu distrugerea voita a tuturor surselor de hrana pt. omenire. Site: engdahl.oilgeopolitics.net. Scrie in germana si engleza.
    Scriitorul francez Paul-EricBlanrue,care a scris cartea”Sarkozy,IsraelEtLesJuifs”, interzisa in Franta.
    Ziarista elvetiana SiviaCattori. Site cu ac. nume si mondialisation.ca.
    Prof.JamesPetras, care a scris carti si articole despre puterea lobiurilor poporului fost ales. Pe globalresearch.ca si pe site-ul spaniol lahaine.org.
    AdrianSalbuchi,argentinian,site cu ac.nume, in spaniola, engleza si franceza. Are videos pe youtube(nu le-am vazut). Scrie despre tentaculele caracatitei mondialiste in emisfera sudica.
    MatthiasChang in Malaysia. Site: futurefastforward.com.Are unele analize bune si info la zi.
    EllenBrown, site: webofdebt.com. RichardC.Cook, site cu ac. nume. PaulCraigRoberts.PatrickBuchanan.
    Site-ul elvetian horizons-et-debats.ch are analize foarte bune in engleza, franceza, germana, italiana si spaniola. Acolo am citit acum cateva luni ca urmatorul pas al fiarei este dezmembrarea Elvetiei si a Romaniei.
    Info e putin diferita in fiecare limba.
    Ultimul, dar nu cel din urma (ba chiar cred ca el a fost primul in ordine cronologica),ziaristul american EustaceMullins, care a scris despre adevaratele efecte ale vaccinurilor in ’76,despre ce e in relitate FederalReserve(cartea se poate citi pe internet in mai multe locuri) si tot felul de subiecte controversiale.
    Bineinteles nu as putea sa bag mina in foc pt. toti acestia ca sunt “albi”. Poate unii sunt gri si n-am observat. Dar citind cele scrise de ei, sentimentul este foarte diferit fata de “roadele” celor negri. Include cumva speranta, desi nici vestile lor nu sunt mai bune.

    Fiara mondialista bluff-eaza, ca la poker. N-are atata putere cat vrea sa ne faca sa credem. LaPittsburgh a trebuit sa aduca gealati din toata tara, fiindca nu aveau destui local. Ei stiu prea bine ca daca cei “prosti, dar multi” (Lapusneanu) s-ar rascula deodata, nici o tara din lume n-ar avea resursele sa-i opreasca. Daca ar fi sa cerem sa ne arate cartile (toti deodata) s-ar vedea ca nu au quinta royala cum se prefac. Totul e un joc psihologic, in care ei folosesc teama ca ne duca la moarte. Sunt asa de grabiti sa ne reduca numarul fiindca se termina petrolul, nu hrana sau alte resurse. Si fara petrol nici o masinarie-de-razboi nu se mai misca. De-asta incercuiesc acumRusia, vor resursele fantastice dinSiberia. Iar graba disperata cu care lucreaza la “razboiul stelelor”,sateliti si totul computerizat, ma face sa cred ca articolul “The Quiet Grab” al lui Andy Sutton are mult adevar in el. Andy scrie ca chinezii au 95% din metalele rare necesare pt. construirea computerelor. Intrebarea mea este: daca ei se supara, cum vor mai functiona toate armele_computerizate_ale_superputerii_apocaliptice?

    Pe langa rugaciune neincetata ( de unde stim noi ca Domnul nu va face cu noi ca la Ninive si sa ne mai dea un ragaz sa ne pocaim si sa ne salvam cat mai multi ?) trebuie sa nu abandonam lupta pt. copiii nostri nevinovati, pt. batranii nostri parinti, bolnavi care nu se pot apara, homeless care nu au unde sa puna capul si atatia oameni nedreptatiti si calcati in picioare. Daca nu, Domnul ne va zice si noua: “Intrucit nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut”.

  14. De cand am citit toata acesta pagina despre gripa asta imi sta gandul numai acasa. sunt plecat din tara si ma gandesc numai la cei de acasa..mai ales ca am si o fetita de 2 ani…si nas vrea sa ni se intample acest rau….chiar in seara asta am primit pe netlog un mesaj depre o jurnalista din austria care ar fi avut curajul sa spuna adevarul despre gripa porcina si vaccinul impotriva acesteia..iata mesajul primit…

    ADEVARUL DESPRE GRIPA PORCINA- DEPOPULAREA PLANETEI!!!

    In sfarsit o femeie din Austria a fost suficient de puternica si a decis sa relateze adevarul in fata lumii
    intregi.Dupa cateva zile a pierdut locul de munca. Vaccinarea in forta a populatiei care are loc in SUA, Canada,
    Australia si Marea Britanie nu e deloc sigura asa cum ni se prezinta!

    In aceste tari toti oamenii sunt obligati sa se vaccineze impotriva gripei porcine
    si daca refuza sunt condamnati fie la 1 an de inchisoare fie trebuie sa plateasca 250 000USD amenda.

    Croatia a facut comanda la aprox.2,5 mil de vaccinuri, Serbia, Macedonia si Romania la fel.
    Vaccinarea va incepe in toamna cand prin vaccinare se vor infecta oameni sanatosi, iar atunci
    cand vor incepe decesele in masa explicatia oficiala in mass media va fi ” mutatia virusului
    care nu mai poate fi oprita” !!!
    Fiti intelepti si cercetati aceasta tema si nu va vaccinati impotriva gripei porcine, prea multe
    lucruri sunt suspecte si fara logica!
    Prin aceasta metoda se urmareste planul de DEPOPULARE A LUMII, ceea ce inseamna eliminarea si
    uciderea a 90% din oamenii de pe intreaga planeta din partea New World Order.

    Trebuie sa vi se para DUBIOS si cum au reusit sa faca vaccin asa de repede dupa aparitia
    virusului? Deja au avut vaccinul, dar voi n-o sa-l primiti ci numai un grup restransi
    de oameni alesi. Noi o sa ne alegem nu cu vaccin, ci cu virusul activ introdus in organism
    prin programul de vaccinare in masa ,fie obligatorie, fie prin manipulare mass media!!!
    Numele femeii care a facut public acest adevar este JANE BURGERMEISTER, o jurnalista cu multe
    premii si distinctii, si ca s-o cunoasteti mai bine puteti accesa profilul ei in Wikipedia de
    unde veti avea sansa sa va documentati mai amanuntit:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Burgermeiste..in capitolul REFERENCES..va puteti documenta mai bine!…..

    as vrea sa primesc informatii noi referitore la aceasta nedreptate….Dumnezeu fie cu noi…

  15. Pingback: “va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri” (O criză economică, financiară, politică, morală globală p.5) « N-am cuvinte…
  16. AM initiat o petitie contra vaccinarii obligatorii impotriva AH1N1 .
    Cititi,semnati si dati mai departe :
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p31364045.html

  17. Pingback: Război întru Cuvânt » Prof. dr. PETRU CALISTRU (Institutul Victor Babes) – declaratii bomba: TOT SISTEMUL SANITAR MONDIAL ESTE PUS IN SLUJBA BIG PHARMA. “TOTUL ESTE UN JOC ECONOMIC MONDIAL”
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EPIDEMIOLOGUL TOM JEFFERSON: De ce gripa porcina NU reprezinta o amenintare majora? Pandemia – o operatiune comerciala, vaccinurile – netestate corespunzator
  19. Am facut si eu vaccinul impotriva gripei porcine, deoarece lucrez in sanatate si am considerat ca sunt expus. La 24 de ore de la inoculare am facut accident vascular cerebral cu urmari – deficiente de vedere, micsorare de camp vizual. Mentionez ca am varsta de 36 de ani si am fost sanatos tun. Am 3 saptamani de la eveniment si de atunci stau numai prin spitale si caut raspuns la intrebarea:”Care este cauza?”. Medicii s-au grabit sa spuna ca nu are nici o legatura cu vaccinul si ca a fost o coincidenta. Inca fac investigatii medicale pe banii mei si ai familiei, dar pana in prezent nu gasesc o cauza care mi s-ar datora mie. La inceput am crezut ca este o coincidenta, pana cand am intalnit in rezerva cu mine o alta persoana tot cu accident vascular cerebral care facuse cu o saptamana inainte acelasi faimos vaccin, sa fie tot o coincidenta? Sper sa sa aflu odata si odata adevarul.

  20. Atentie ! toxina produsa prin multiplicarea virusilor “in Vivo” (pe ou) care se inoculeaza odata cu vaccinul inactivat are efect neurotoxic imediat asupra sistemului nervos parasimpatic in special deregland violent functionarea organelor interne si glandelor hormonale(practic impreuna cu adjuvantul care mareste timpul de eliberare a ei si se presupune ca aceasta isi face efectul letal in cateva luni). Acest vaccin este practic o arma de exterminare in masa (un “Cal Troian” al razboiului rece al globalizarii).Vaccinul NU este facut pentru a ajuta !!! …si chiar daca ar fi fost la un moment dat, acum este deja ineficient pentru sanatate. Intaritiva imunitatea nespecific si lasati stimulatorii de gust(glutamat), dioxinele (E412), Cola si alte prostii de-a gata. Mai bine sa moara corporatiile decat noi. Le doresc colegilor mei medici sa inteleaga ca au o misiune grea si sa gaseasca metode adaptate timpurilor actuale. Vaccinarile repetate in scurt timp nu vor fi o solutie, resurse imunitare sunt limitate si devin o prada sigura a sistemului de imunizare prin vaccinare. La un moment dat va aparea un atac cu o tulpina la care nu vom mai avea cum sa raspundem corespunzator majoritatea dintre noi.

  21. Buna !! Am si o nelamurire dupa aprox 3 saptamani de la vacinare ,o persoana de 54 de ani , sex masculin a facut un atac cerebral, care sunt sansele ca sa fie o legatura ?

  22. @ B. Cristian:

    Cred ca raspunsul il poate deduce fiecare. Ma rog, cine vrea sa creada in coincidente… Oficial nu veti sti niciodata insa realitatea. Oficial TOATE sunt coincidente.

  23. Pingback: Război întru Cuvânt » Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE!
  24. Pingback: STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi… -
  25. Pingback: ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: Prostia în vremuri de pandemie. Gripa porcină: România a înregistrat 5.990 de îmbolnăviri și 82 de decese - DeGardă24
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate