SUMMITURI CAPITALE PENTRU SOARTA LUMII (Stiri 22-25 septembrie 2009 – prima parte)

25-09-2009 7 minute Sublinieri

summit-onu

  • Cotidianul:

Fiecare cetăţean va plăti facturi pentru poluare

La Summitul ONU de la sfârşitul acestui an, care se va desfăşura la Copenhaga, se intenţionează înăsprirea condiţiilor de poluare a mediului. Dacă se va ajunge la un acord politic, se va crea şi o piaţă paralelă a gestionării consumului de certificate de CO2, cu o cifră de afaceri de miliarde. Ţara noastră este una dintre adeptele planului, pregătindu-se să încarce facturile românilor la electricitate, căldură şi apă, pe modelul englezesc. Cine va eluda plata acestor beneficii ale mileniului al treilea riscă puşcăria. În ultimii ani, temperatura planetei a crescut. În ideea preîntâmpinării unui dezastru ecologic, unele guverne au imaginat diverse strategii de luptă împotriva încălzirii globale, care sunt extrem de costisitoare. Englezii, promotori ai planului de salvare a Terrei, au identificat resursele financiare necesare. La acest plan a aderat şi ţara noastră, intenţionând să-l implementeze de anul viitor.

Cetăţenii vor plăti de trei ori pentru acelaşi lucru

Marea Britanie propune ca banii pentru mediu să provină în parte de la comunitatea europeană, în parte de la guvern, iar în al treilea rând din buzunarul cetăţeanului, care este nevoit să se încălzească, să se spele, să circule şi are nevoie de iluminat electric. De fapt, contribuabilul este singurul obligat să achite factura acestor proiecte ecologiste de anvergură. Fondurile UE ce vor fi alocate provin din contribuţia guvernelor ţărilor membre. Iar guvernele constituie fonduri din buzunarul contribuabilului. De asemenea, banii acordaţi direct de la guvern provin tot din fonduri constituite de contribuabil. Odată cu aplicarea unei noi taxe direct cetăţeanului, acesta este obligat să plătească, de fapt, a treia oară pentru acelaşi lucru.

România susţine Marea Britanie

Tudor Şerban, secretar de stat la Ministerul Economiei, a declarat că oficialii români nu stau cu mâinile în sân. „Englezii ne-au solicitat să-i susţinem şi, la rândul lor, ne vor consilia în atragerea unui proiect european sau chiar mondial. Pentru noi este foarte important să dăm drumul unui astfel de proiect şi de aceea am început să lucrăm de-acum la el, pentru ca la anul să-l putem promova, a afirmat Şerban. Aşadar, din 2010 este posibil ca pe baza facturilor pe ultimele 12 luni la energia electrică, termică şi consumul de apă să fim taxaţi cu un procent stabilit de autorităţi.

România, defavorizată

În decembrie 1997, reprezentanţii a 160 de state au semnat Protocolul de la Kyoto, angajându-se să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Procentul stabilit a fost de 5,2, până în 2012, comparativ cu anul 1990. SUA şi Australia, răspunzătoare pentru circa 40% din poluarea mondială, nu au semnat protocolul, dar se pare că îşi vor da acordul la Copenhaga. România a avut numai de pierdut de pe urma protejării climei. Când la Bruxelles ni s-a stabilit cota, s-a luat în calcul producţia industrială din anul 1990, care scăzuse cu 30% faţă de decembrie 1989. Respectiv, noi am redus emisiile cu peste 35%, nu cu 5,2%, precum restul statelor semnatare. Pentru perioada 2012-2020 se preconizează o reducere cu încă 20% a emisiilor de CO2.

SUA nu vor adopta o lege privind încălzirea climatică până în 2010, cred experţii

Diaconescu a susţinut la ONU necesitatea unui acord global în domeniul schimbărilor climatice

China face primul pas pentru contracararea incalzirii globale

Obama se alatura luptei impotriva incalzirii globale

Inmultirea necontrolata a populatiei va duce la foamete, analfabetism si conflicte

Cresterea necontrolata a populatiei accelereaza schimbarea climatica, daunand ecosistemelor si condamnand multe tari la saracie, sustin expertii. (sic, n.n.) Daca nasterile nu scad dramatic prin planificarea familiala voluntara si accesul usor la contraceptive, numarul oamenilor pe Pamant ar putea ajunge pana la 11 miliarde pana in 2050, o cifra imposibil de sustinut prin resursele actuale, noteaza Breitbart.

In prezent, ONU estimeaza ca populatia globala va creste de la 6,8 miliarde la 8,0-10,5 miliarde pana la jumatatea acestui secol. Cercetatorii sustin ca, in conditiile in care un milion de jumatate de oameni se nasc in fiecare saptamana, Planeta se indreapta rapid spre suprasarcina ecologica, foamete si state faramitate. Cresterea rapida si continua a populatiei in multe din cel mai putin dezvoltate state poate conduce la foamete, analfabetism si conflict”, a explicat Malcolm Potts. 42 de specialisti in stiinte de mediu, economie si demografie atrag atentia ca lumea se indreapta spre dezastru.

Ingrijorarea fata de cresterea populatiei nu este insa noua. Cea mai faimoasa teorie ii apartine matematicianului britanic Thomas Malthus, care, in 1798 – cand pamantul avea doar un miliard de locuitori -, a calculat ca o crestere exponentiala a populatiei va duce la foamete.

  • Adevarul:

UE este îngrijorată de modul cum decurg negocierile asupra climatului

Premierul suedez Fredrik Reinfeldt, preşedintele în exerciţiu al UE, a insistat la Pittsburgh asupra urgenţei de a se ajunge la un nou acord privind reducerea nivelului gazelor cu efect de seră la reuniunea programată la Copenhaga, în luna decembrie.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, cu câteva ore înainte de deschiderea summitului G20 al principalelor state industrializate şi emergente, el a declarat că “amândoi suntem foarte îngrijoraţi de situaţia climatului, respectiv de negocieri”.

“În fapt, ele sunt pe cale să încetinească, iar asta nu merge în direcţia cea bună, nu este un lucru acceptabil
“, a adăugat premierul suedez.

“Suntem foarte îngrijoraţi de necesitatea de a accelera negocierile. Nu mai sunt decât 75 de zile, în condiţiile în care sunt multe lucruri de reglementat, iar asta este îngrijorător
“, a adăugat el.

Conferinţa de la Copenhaga este programată între 7 şi 18 decembrie. Considerată a fi una crucială pentru combaterea încălzirii globale, aceasta ar putea atrage prezenţa şefilor de stat, în condiţiile în care iniţial ea trebuia să se desfăşoare la nivel ministerial. Un nou acord privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră urmează a fi negociat cu acest prilej pentru a lua locul protocolului de la Kyoto, care îşi încetează efectele în 2013, informează Agerpress.

15 persoane arestate în urma protestelor de la Pittsburg

Poliţia din Pittsburg spune că a tras cu “gloanţe de plastic”

  • Mediafax:

Summitul ONU privind schimbările climatice contrastează cu poluarea provocată de reuniunea oficială

Sarkozy pledează pentru reformarea Consiliului de Securitate până la sfârşitul anului

“Criza ne obligă să dăm dovadă de imaginaţie şi de îndrăzneală”, a precizat Sarkozy, considerând că “în politică, economie, mediu, ni se impune necesitatea unei noi guvernări mondiale“.

Potrivit acestuia, “cele mai dezvoltate ţări nu pot pretinde să guverneze singure lumea” şi trebuie lărgit cercul membrilor permanenţi şi nepermanenţi ai Consiliului de Securitate“. (…) Potrivit preşedintelui francez, “avem obligaţia de a inventa o nouă lume”. “La Pittsburgh, cât şi la Copenhaga, am spus-o solemn, nimic nu ar fi mai rău decât un compromis mediocru”, a conchis el.

“Tema principală a reuniunii G20 de la Pittsburgh este, desigur, stabilizarea pieţelor financiare. Dar liderii lumii vor fi confruntaţi cu o problemă mult mai semnificativă: crearea unei noi ordini mondiale“.

“Liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii se întâlnesc joi şi vineri la Pittsburgh, pentru a treia oară în mai puţin de un an, cu scopul de a transforma G20 într-un consiliu de guvernare economică mondială, la propunerea Marii Britanii”.

“Uniunea Europeana a prezentat miercuri proiectul unui plan de reformare a sistemului de supraveghere transfrontaliera a bancilor, asiguratorilor si pietelor financiare, in vederea evitarii unei noi crizei economice globale, informeaza Reuters, citata de zf.ro.
Astfel, Uniunea Europeana planuieste crearea unei autoritati pan-europene care sa supravegheze sistemul bancar, cu puteri asupra deciziilor luate de unele tari precum Marea Britanie.

“Vrem sa protejam contribuabilii europeni de la repetarea unor evenimente precum cele din toamna lui 2008, cand guvernele au trebuit sa toarne miliarde de euro in banci”, a spus presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. “Sistemul european poate de asemenea sa fie sursa de inspiratie pentru unul global si vom sustine acest lucru la Pittsburgh”, a adaugat acesta facand referire la summitul G20, care va avea loc in aceasta saptamana.

Printre elementele proiectului se afla crearea unor autoritati separate, pan-europene, pentru supravegherea bancilor, a asiguratorilor si a pietelor, Uniunea Euopeana putand avea astfel un control mai mare asupra sistemului financiar si pot media neintelegerile aparute intre autoritatile diferitelor state”.

Germania a ratificat Tratatul de la Lisabona

NWO eugenism

In tarile sarace afectate de criza economica ar putea izbucni chiar razboaie

Tarile sarace afectate de criza economica mondiala s-ar putea confrunta cu o crestere a instabilitatii sociale si chiar cu razboaie, a atentionat, miercuri, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Reuters, relateaza Ziarul Financiar. Chiar daca economia mondiala se afla, deja, in proces de recuperare, criza este doar la inceput pentru multi oameni pe cale sa-si piarda slujba.

  • Hotnews:

U.S. Air Force analizeaza baza de la Campia Turzii, pentru instalarea unui sistem de navigatie aeriana

SUA: Producatorii de cartuse nu mai fac fata cererii

“Producatorii americani de cartuse nu pot face fata cererii interne de munitie, desi muncesc 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, relateaza AP. Producatorii si vanzatorii de armament spun ca nu s-au mai confruntat niciodata cu un astfel de deficit pe piata”.

Dmitri Medvedev: Sanctiunile impotriva Iranului sunt inevitabile. Dar sa transmitem Teheranului semnale pozitive

“Se pastreaza posiblitatea unor sanctiuni grele”, a avertizat Obama, facand apel la Teheran sa “profite de sansa” de a vorbi cu cele sase puteri (Germania, China, SUA, Franta, Marea Britanie, Rusia) angajate in problema nucleara iraniana. O intalnire intre “cei sase” si Iran este planificata sa aiba loc pe 1 octombrie, la Geneva.

“Preşedintele american Barack Obama pare să fi câştigat cel mai important joc de politică externă de până acum, obţinând din partea Rusiei sprijin pentru impunerea de sancţiuni contra Iranului (…)
Sprijinul totuşi timid al preşedintelui Medvedev este privit de analişti ca o „răsplată“ pentru decizia lui Obama de a nu mai instala în Polonia şi Cehia elemente din scutul antirachetă promovat insistent de anterioara administraţie americană. Oficial, China este acum singurul membru permanent din Consiliul de Securitate al ONU care se mai opune sancţiunilor contra Iranului, dar declaraţiile de după E3+3 sugerează că şi Beijingul ar fi gata măcar să le ia în calcul. (…) Diplomaţii spun că data de 1 octombrie a fost fixată pentru a da liderilor mondiali timp să negocieze în cursul Adunării Generale a ONU. Oficialii occidentali au exercitat presiuni asupra liderilor arabi pentru a se alătura efortului. Ei s-au întâlnit cu delegaţi din Consiliul de Cooperare al Golfului pentru a discuta cum să ia în vizor sectoarele energetice ale Iranului”.

UN-GENERAL ASSEMBLY-SECURITY COUNCIL-OBAMA

  • Hotnews:

Barack Obama: Rezolvarea problemelor globale nu poate fi lasata doar pe seama Americii

Presedintele Barack Obama a cerut liderilor mondiali “sa actioneze” si a avertizat ca rezolvarea problemelor globale nu poate fi “un efort singular al Americii”, transmite AFP. Liderul american a facut aceste declaratii in timpul discursului “istoric” tinut miercuri in cadrul Adunarii Generale a ONU din New York.

Acesta a fost primul discurs major prezentat de Barack Obama in fata liderilor mondiali, dupa preluarea functiei de presedinte al SUA, in ianuarie 2009. Discursul sau a fost printre primele rostite miercuri la sediul ONU din New York. (…) Iata cateva dintre cele mai importante declaratii facute de presedintele Barack Obama:

  • Sunt extrem de constient de asteptarile care insotesc presedintia mea, in intreaga lume. Aceste asteptari nu se refera la mine… Ci in speranta ca schimbarea reala e posibila si in speranta ca America va fi un lider al acestei schimbari.
  • Statele Unite sunt gata sa inceapa un nou capitol al cooperarii internationale, unul care recunoaste drepturile si responsabilitatile tuturor natiunilor.
  • Cei care obisnuiau sa judece America ca actiona singura in lume nu pot acuma sa stea deoparte si sa astepte ca America sa rezolve singura problemele globale.
  • Nemultumirea fata de unilateralismul SUA a alimentat un anti-americanism aproape reflexiv, care a servit mult prea des drept scuza pentru inactiune.
  • Am cautat o noua epoca a angajamentului, a cooperarii cu lumea, bazata pe interes mutual, pe respect mutual. Acum este timpul ca noi toti sa ne asumam responsabilitatea unui raspuns global la problemele mondiale.
  • Nu spun asta ca sa sadesc frica, dar sa descriu o stare de fapt: magnitudinea problemelor noastre trebuie inca sa fie confruntata de masura actiunilor noastre.
  • A venit timpul ca lumea sa mearga intr-o noua directie.
  • Voi cauta un nou acord cu Rusia privind reducerea armelor nucleare.
  • Tarile care refuza sa-si indeplineasca obligatiile legate de non-proliferare trebuie sa suporte consecintele. Guvernele din Coreea de Nord si Iran ameninta sa duca lumea pe o panta periculoasa.
  • Urmatoarele 12 luni vor fi cruciale in eforturile de a intari Tratatul de non-proliferare a arsenalului nuclear.
  • Voi urmari obiectivul unei lumi fara arme nucleare.
  • Statele Unite nu accepta legitimitatea continuarii colonizarilor evreiesti din Fasia Gaza.
  • In cadrul summit-ului G20 de la Pittsburgh voi actiona pentru o crestere echilibrata si sustinuta.
  • Reglementarile financiare trebuie intarite pentru a pune capat lacomiei, excesului si abuzului care ne-au dus la dezastru si pentru a preveni ca o astfel de criza sa se mai intample vreodata.

Barack Obama insista pentru reluarea rapida a negocierilor dintre Israel si Autoritatea Palestiniana

VIDEO Ahmadinejad “a provocat” marile puteri in fata ONU. 12 state au boicotat discursul presedintelui iranian

In primul sau discurs la ONU Gaddafi critica dur Consiliul de Securitate si il sustine pe “fiul nostru” Barack Obama

***
thumb_79_x_79_0-38000-shutterstock_20921617

“Arhitectii” crizei financiare mondiale s-au fofilat de critici si fac in continuare bani cu sacul

FMI: Criza financiara ar putea afecta cresterea economica timp de cel putin sapte ani

  • Ziare.com:

Dupa incheierea crizei FMI va impune masuri severe tarilor imprumutate

Masurile anticriza din Romania, printre cele mai ineficiente din lume

  • Cotidianul:

Banii de la FMI ajung pentru 15 zile pentru salarii şi pensii

Firmele private, fentate prin acordul cu FMI

Spitalele, la o lună de colaps

Dinu Patriciu: “Va fi inflaţie! Îmi va mări averea”

Inflaţia cu două cifre va fi următoarea etapă a crizei, ca urmare a pachetelor masive de stimuli economici şi a deficitelor mari, şi va afecta leul, dolarul şi chiar euro, crede miliardarul român Dinu Patriciu

  • Ziua:

Datori vanduti

Tariceanu: Romania nu va avea bani sa returneze imprumutul contractat de la FMI

Ar trebui sa iesim la pensie la 70 de ani, conform unei propuneri a comisiei prezidentiale

Pensiile la un pas de catastrofa

***

Cea mai rea furtună de nisip din ultimii 70 de ani a făcut cerurile Australiei să se înroşească ca la apocalipsă. Zeci de oraşe sunt de nerecunoscut, iar pe străzile lor milioane de oameni nu fac altceva decât să tuşească şi să scuipe.


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “SUMMITURI CAPITALE PENTRU SOARTA LUMII (Stiri 22-25 septembrie 2009 – prima parte)

  1. In legatura cu indatorarea Romaniei (si a altor state) e relevant, dupa parerea mea si acest video:_
    http://www.youtube.com/watch?v=Wp5F94lsmXY

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare