ECUMENISM, VACCINURI, DROGURI, SUPRAVEGHERE, PROSTITUTIE SI… NORMALITATE (Stiri 22-25 septembrie 2009 – partea a doua)

25-09-2009 9 minute Sublinieri

thumb_446_x_0_5242-102404-sorinlupsaagerpres_1905125

Patriarhia a reactionat, de aceasta prompt si ferm. Pacat ca nu se depune aceeasi marturie ferma si pentru celelalte cauze, poate mult mai importante…

Patriarhia Romana: Sper ca fiii Bisericii, parlamentarii, se vor opune legalizarii prostitutiei

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii: Legalizarea prostitutiei este o propunere “extremista si inacceptabila

Propunerea privind dezincriminarea consumului de droguri este o eroare absoluta, practicarea ei ar reprezenta o crima impotriva societatii romanesti. Cred ca dezincriminarea drogului se produce in tarile cu extensie mare a problemei si nici macar la majoritatea acestora. In Romania, o asemenea atitudine reprezinta un teribilism absolut”, considera Zamfir. In privinta legalizarii prostitutiei, directorul ICCV spune ca mult mai nimerita ar fi “o interventie de eliminare a conditiilor care imping femeile in situatii degradante si de suport pentru ele, decat de marketizare a sexului, care oricum se face”.

Sorin Oprescu: Legalizarea drogurilor si a prostitutiei e o aiureala si o nebunie

Sex si droguri de la Cotroceni

Biserica cu spatele la zid de Cristian UNTEANU

De ce e previzibila lipsa de reactie? Pur si simplu pentru ca, in previziunea situatiei actuale, au iesit pe piata cateva dintre dosarele de colaborare cu Securitatea ale unora dintre prelatii cu functii destul de importante in Sinod. Nu au fost scoase toate dosarele, s-a aratat doar varful cozii pisicii, dar pare sa fi fost absolut indestul pentru a bloca orice veleitati de revolta prezente si viitoare. Asa ca, mai mult retoric, alta solutie nu mai au decat de a-si exprima speranta ca politicienii buni crestini nu vor vota in favoarea celor doua idei transformate in initiative legislative. Problema insa nici macar nu este asta. Teribil mi se pare ca, brutal, se desira totodata si batista pusa pana acum pe tambal: biserica a fost cultivata pur retoric si la nivelul simbo­listicii, proprie civilizatiei media, tratata pragmatic de politicienii din toate partidele drept un factor tocmai bun de implicat pentru influentat voturile. Ata­ta tot si nimic mai mult. Restul e o apa de ploaie murdarita si aia dupa ce a trecut prin cana­lele imputite ale culturii con­tem­porane a clasei noastre politice neo-fanariote.

Macar, daca asa stau lucrurile, daca ar mai exista o minima decenta, Biserica ar trebui lasa­ta in pace sa faca ce poate, cat poate si cat stie, fara a mai fi implicata in circul politic. Dar nu va fi asa pentru ca fiecare dintre candidatii la fotoliul pre­zidential isi va scoate la bataie, foarte curand, propriile echipe de “calugari Vasile”. Nu-si pot permite sa piarda vocea inca influenta a Bisericii in general, dar in special a prelatilor la nivel judetean si local, acolo unde politizarea este in floare si de unde se asteapta “mesa­jele tovarasesti de sustinere”. Sper ca nu va faceti iluzii ca ele nu vor veni. Trebuie sa vina, sunt deja comandate si gata de difuzat. Nimanui, nici macar cre­dinciosilor practicanti, nu le mai este lasata macar posibili­tatea dulcei ignorante pe care o afisau in speranta ca, dincolo de realitatea eternei si fasci­nantei Romanii, ar mai putea exista cateva valori in fata ca­reia bizonul politic sa-si moaie genunchii. Nu, nu exista. Dim­potriva, Biserica este pusa acum cu spatele la zid si, odata cu ea, cei pentru care ea reprezinta o componenta esentiala a spiritualitatii romanesti. Evident, traim intr-un stat in care, iata dovada, functioneaza perfect separarea spatiului religios de cel laic. Intrebarea nu este asta, ci care sunt costurile pe termen lung ale decredibilizarii Bisericii si mesajului sau. Se mai adauga o linie in plus la indicatorul de haos, iar cetatenii Romaniei, oricum votanti pierzatori ai jocurilor de ieri si de maine, sunt pusi in fata unei noi dile­me: pe cine sa mai creada? Macar sa fie chemati la vot inaintea primei predici pasto­rale in care se vor regasi argu­mente in favoarea sustinerii celor doua proiecte. Caci, nu-i asa, drumul spre iad este pavat cu cele mai bune intentii”.

 • Gardianul:

Sudarium de la Oviedo confirma autenticitatea Giulgiului din Torino

Albanezii cauta comori in ruinele manastirilor distruse

Pacea din Biserica Ucraineana incepe cu un razboi!

Papa Pius al XII-lea, propus „Drept intre Neamuri”, la Ierusalim!

In premiera pe site-ul oficial al Patriarhiei ca apare o stire legata de evenimente care privesc cinstirea unui sfant al inchisorilor si este mentionata campania “Din Temnite spre sinaxare”, plus numele Manastirii Petru-Voda! Sa fie o “scapare”?

***

 • Ziua:

Guvernul va elimina obligativitatea platii pe card a salariilor bugetarilor

Bugetarii isi vor putea primi salariile si in numerar, nu numai pe card asa cum prevede legislatia actuala, a anuntat premierul Emil Boc la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, informeaza NewsIn. Potrivit sefului Executivului, pentru a respecta decizia din iunie a Curtii Constitutionale (CCR), va fi adoptat un act normativ prin care salariatii din sectorul bugetar vor putea opta intre plata in numerar si cea pe card. Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului sa solicite Parlamentului procedura de urgenta pentru adoptarea proiectului de lege.

Californienii vor sa aprobe legalizarea marijuanei in cadrul unui referendum

Descoperire revolutionara: Vaccinul impotriva SIDA! – inca un vaccin “miraculos” la orizont… pe cand si obligatoriu?

Scotland Yard recruteaza politisti homosexuali, transexuali sau membri ai minoritatilor etnice pentru paza familiei regale

A pierdut sarcina, iar medicii care au consultat-o au trimis-o cu avortonul in borcan la alt spital

Parlamentul polonez face apel la “rusii de buna credinta” sa condamne crimele staliniste

Feminismul distruge casniciile, crede o victima a violentelor domestice

Ministerul Agriculturii si ANPM tin secrete locatiile culturilor de porumb modificat genetic

Consiliul Concurentei frate cu Carrefour

***

indect3

1.) “Vaccinarea  împotriva gripei porcine nu ar trebuie să fie  obligatorie, ci opţională !”

Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania răspunde la întrebări legate de gripa porcină:

1.) Există reacţii secundare la vaccinul creat împotriva gripei porcine ?

Dr. Wodarg: “La noile vaccinuri da. Firma Novartis de ex. nu utilizează embrion de pui la prepararea vaccinului ci celule canceroase umane. Acest lucru reprezintă însă un risc foarte mare care nu poate fi calculat. “
Vaccinul se cheamă “Optaflu” . Cu acest vaccin sunt testaţi clinic la ora actuală mii  de oameni din Bavaria/Germania. Ar trebui prelungită testarea vaccinului până in momentul în care se poate exclude orice risc de a provoca un cancer. Nu consider că este oportun folosirea acestui  vaccin în sezonul rece al acestui an.

2.) Este vaccinul obligatoriu? Cine îşi asumă riscul ?

“Vaccinarea  împotriva gripei porcine nu este obligatorie, ci opţională.”
Cetăţeanul poate alege între a fi vaccinat sau nu. Dar medicii care administreaza vaccinul  sunt răspunzători de reacţiile secundare grave  care apari dacă ei nu au informat anterior pacientul despre riscurile vaccinului, în speţă a reacţiilor secundare. Statul este şi el obligat să suporte daunele morale şi financiare pacientului care suferă leziuni după vaccin şi acest lucru este dovedit.

3.) Având în vedere numărul oamenilor care se îmbolnăvesc anual de gripa sezonieră şi numărul celor care mor de ea, credeţi că în cazul gripei porcine se poate vorbi de “panicare” ?

Da.
(De fiecare dată când aveam gripă, nu mă apropiam de porcul meu Carla – care a decedat între timp de moarte naturală -, ca să nu îl îmbolnăvesc şi pe el.)

(http://www.wodarg.de/suchen/2587792.html?searchshow=schweinegrippe)

2.) “Gripa porcină şi panica indusă în mod voit !”

În acest articol din 03.08.09, Dr. Wolfgang Wodarg, internist si epidemiolog din Germania, prezintă interesele economice şi epidemiologice din spatele campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine:

Cele două tipuri de gripă, atât “gripă porcină” cât si “gripa aviară” nu sunt altceva decât alte două noi ocazii folosite de către marile companii farmaceutice ca să  inducă în eroare populaţia pentru a obţine şansa creării unor noi tipuri de vaccin împotriva gripei dar şi de  medicamente la fel de ineficiente pentru gripă. Dar şi unii politicieni, Instituţii Medicale şi mass-media profită de această “descoperire” şi îşi permit un joc scump ca să sperie lumea în favoarea lor. Discuţiile legate de plata vaccinurilor scumpe de către Casele de Asigurări sunt în toi.

Industria farmaceutică arată ca de fapt cunoaşte de mult timp cum poate să atragă atenţia populatiei către diverse teme medicale de interes. Ea tocmai ne demonstrează cum ” o gripă porcină din Mexic” poate deveni mult mai interesantă şi vrednică de  luat în seamă decât valul de gripă sezonieră, obişnuită. Folosindu-se de detalii genetice şi moleculare, oameni motivaţi din Industria farmaceutică precum şi medici, prezintă de câteva săptămâni teoria lor eternă “ nu-se-ştie-niciodată”, unei populaţii mirate şi speriate. Apare presiunea asupra populaţiei. Instituţiile primesc dreptul de a angaja mai mult personal şi de a primi mai multe materiale, politicienii “se implică” iar oameni importanti, implicaţi în rezolvarea “situaţiilor de criză” fac “drumuri în scop de servici foarte costisitoare”. Toate acestea reprezintăpentru mass-media un “interesant material” pentru articole, interviuri si comentarii.

Campania “teamă si panicăi” este eficientă ! Brusc nu se mai vorbeşte decât de medicamentul antigripal “Tamiflu”, de dozele necesare, de câte doze de vaccin “Optaflu”creat împotriva gripei porcine pot fi rezervate de la  Compania Novartis, etc. Politicienii “sparg” uşile Marilor Companii farmaceutice iar Casele de Asigurări se folosesc de aceste interminabile discuţii pentru a atrage mai multe încasări de la oameni.

Există cu adevărat pericolul unei noi pandemii ?
Dr.Wodarg: Virusurile gripale trăiesc si se înmulţesc în oameni , porci, păsări, cai şi alte animale care sunt şi au fost întotdeauna “gazdele” lor. Fie că este vorba de virusurile  gripale  A sau B, ele nu se pot înmulţi şi extinde decât dacă găsesc o gazdă care încă nu sunt imune la ele.De aceea, pentru a supravieţui, aceşti viruşi îşi schimba mereu structura lor moleculară. Întotdeauna acei viruşi care au o altă configuraţie moleculară decât cei  din anul precedent, au mai multe şanse ca să se răspândească, lipsind imunitatea ( anticorpi) faţă de ele. Acest lucru există de mii de ani !
Datorită multitudinii de ferme cu animale, mai ales în marile orase, aceşti viruşi se pot inmulţi foarte repede.Unele gripe pot afecta în cazuri izolate şi pe fermieri. Atunci se numeşte zoonoză, care însă nu este periculoasa si nu duce la răspândirea ei.

În Germania la ora actuală sunt 3.810 de cazuri de gripă porcină (AH1N1).
O mare parte din cazuri sunt datorate turiştilor, majoritatea provenind de la cei plecati în Spania. Aici, în Spania s-au confirmat până acum doar 1.538 de cazuri. Se vorbeşte de cazuri relativ uşoare şi moderate de gripă. În general copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de gripă (nu doar de acest tip de gripă), fiind in colectivităţi şi având un sistem imun mai slab dezvoltat.

Dacă în anii precedenţi, în Germaniase îmbolnăveau de gripă miloane de oameni şi necesitau ingrijiri medicale, acest  lucru devenind o rutină, iată că acum o asa zisă pandemie de gripă, cu un nume nou, devine brusc o catastrofă!
Donald Rumsfeld, fiind şi acţionar majoritar la Compania farmaceutică “Gilead Scciences”, a reuşit să atragă prin producerea şi vânzarea medicamentului “Tamiflu” împreună cu Compania elveţiană ROCHE, o sumă de miliarde de dollari. Un an mai târziu, când s-a observat că şi în Germania au murit câteva păsări de “gripa aviară”, s-a înscenat o panică asemănătoare care a avut ca rezultat cumpărarea de către statul german a “pilulei pentru gripă”  în valoare de  200 de milioane de Euro. Între timp, Klaus Stöhr, conducătorul Programului de vaccin împotriva gripei al OMS-ului ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii ) şi a Campaniei împotriva”gripei aviare” din anii 2005/2006, s-a transferat la Compania farmaceutică Novartis care scoate  acum un nou vaccin împotriva “gripei porcine”. Stöhr a reuşit să vândă populaţiei un medicament impotriva unei “gripe aviare” inexistentă la oameni (!), folosind banii din impozite. Nu juca nici un rol faptul că gripa aviară nu exista la om şi că medicamentele nu puteau fi asadar testate clinic pe oameni.
Acum, firma Novartis doreşte ca să se foloseasca bani în valoare de miliarde de Euro  din noi impozite pentru cumpărarea vaccinului “Optaflu” creat de ei pentru gripa porcină. Dar pentru crearea acestui vaccin se  folosesc  celule tumorale canceroase de la om, fără ca să se pună întrebarea de către EMEA (Agenţia Europeană a Medicamentelor), dacă in timp aceste celule nu pot provoca un cancer la cel vaccinat.

Un medic să nu prescrie nimic pacientului său dacă nu ar face-o şi pentru aproapele său cel mai drag.

Eu consider că “gripa porcină” este un mijloc nou de a induce panică în rândul polulatiei iar după  cercetările făcute şi discuţiile avute cu Directorul Institutului Robert-Koch consider că nu există nici un motiv pentru o vaccinare obligatorie în masă şi că mijloacele de combatere a noii gripe trebuie să fie cele obişnuite, folosite si în anii precedenţi.
http://www.wodarg.de/suchen/2651826.html?searchshow=schweinegrippe
Materiale traduse  dr.Christa Todea-Gross

Trei miliarde de doze de vaccin împotriva gripei porcine, pe an

Portugalia înregistrează primul deces provocat de gripa porcină

Marilyn Manson a fost diagnosticat cu virusul AH1N1

Francezii care au fost violenţi cu partenerele lor de viaţă vor purta, în 2010, brăţări electronice care le vor anunţa pe femei dacă aceştia încalcă un perimetru stabilit de lege şi încearcă să se apropie de ele.

Măsura va fi aplicată la nivel de testare, potrivit secretarului francez de stat pentru familie şi solidaritate, Nadine Morano.

Aceasta a precizat că, în 2008, 156 de femei din Franţa au fost ucise de consorţii lor, iar în perioada 2006-2008 aproximativ 330.000 de femei au fost agresate de partenerii de viaţă.

Brăţara nu depăşeşte dimensiunile unui ceas şi are integrat un sistem GPS. Femeile agresate vor avea şi ele un dispozitiv care le va alerta dacă bărbaţii încalcă perimetrul impus de lege şi încearcă să se apropie de ele.

Fiecare brăţară va costa 9.000 de euro, iar bugetul pentru acest proiect-pilot este de cinci milioane de euro, ceea ce înseamnă că vor fi folosite, în primă fază, peste 550 de brăţări.

Între 2006 şi 2008, instanţele franceze au pronunţat în jur de 4.000 de decizii de evacuare a domiciliului conjugal pentru soţii violenţi.

Nadine Morano a precizat că ar trebui adoptată şi o lege care să reglementeze acest nou sistem, pentru că brăţările acestea sunt diferite de cele folosite pentru foşti deţinuţi.

Sistemul a fost aplicat şi în Spania, unde a reuşit scăderea cu 14 la sută a numărului deceselor cauzate de violenţă conjugală.

Programul pilot va fi aplicat, pentru început, într-o singură regiune a Franţei, urmând să fie extins în toată ţara dacă are succes.

 • Saccsiv:

SONDAJE: Majoritatea canadienilor sunt de acord cu suspendarea libertatilor in timpul pandemiei iar majoritatea germanilor nu doresc vaccinarea

Canadienii sunt tentati sa acorde oficialilor guvernamentali permisiunea de  a restrange libertatile  personale  intr-o pandemie  de gripa, iar jumatate din cei intervievati  au spus ca  nerespectarea  carantinei ar echivala cu omuciderea.

Intr-un studiu referitor la etica unei pandemii,90% dintre cei  intervievati  considera ca medicii si surorile medicale au obligatia de  a se prezenta la munca in timpul unei pandemii.

Aproape 48% spun ca angajatii din domeniul sanitar care nu se vor prezenta la lucru fara  o motivatie clara vor fi concediati si vor pierde autorizatiile de practica medicala.

In timp ce in Africa GRIPA PORCINA este ca si inexistenta, ONU sustine ca vor muri milioane si ca va fi anarhie. DE CE?

CHINA nu se dezminte a fi un sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE: luni A INCEPUT VACCINAREA in masa impotriva GRIPEI PORCINE

Va mai amintiti de „prietenii” de la VeriChip? Au castigat licenta exclusiva pentru SISTEME IMPLANTABILE LA OM care sa detecteze … GRIPA PORCINA (H1N1)

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Experimente medicale macabre pe copii, femei, minoritati si detinuti (1845-2007) – TRADUCERE IN ROMANA

Obiectivul proiectului INDECT: “detectarea automată a comportamentului ameninţător, anormal sau violent“

„Directorul grupului Liberty pentru drepturile umane, Shami Chakrabarti, a numit introducerea acestei tehnici de supraveghere în masă ca fiind un “pas sinistru“ pentru orice ţară, adăugând că este “înfiorător“ la scală europeană.

Cercetarea Indect, ce a început anul acesta, este rezultatul presiunii UE pentru a extinde rolul său în lupta împotriva crimei, terorismului şi în coordonarea emigrării, mărindu-i bugetul  pentru aceste domenii cu 13,5% la aproape 900 de milioane de lire.

Comisia Europeană face apel la dezvoltarea unei “culturi comune“ de constrângere legală pe întreg teritoriul UE şi doreşte ca o treime din ofiţerii de poliţie – mai mult de 50000 doar din Marea Britanie – să fie instruiţi în domeniul afacerilor europene în următorii cinci ani.

Conform organizaţiei Open Europe, accentul crescut asupra cooperării şi folosirii în comun a mijloacelor inteligente  prin care forţele de poliţie se apropie tot mai mult de accesul la informaţia sensibilă deţinută de poliţia Marii Britanii, inclusiv la baza de date britanică DNA. De asemeni se aşteaptă să se tripleze numărul de cetăţeni extrădaţi prin controversatul mandat de arestare european.

Stephen Booth, un analist european ce a ajutat la compilarea dosarului despre agenda justiţiei Europene, a afirmat că proiectele de genul Indect se aseamănă cu genul “Orwell“ şi ridică  întrebări serioase în legătură cu libertatea individuală.

“Toate acestea îmi par destul de înspăimântătoare. Aceste proiecte ar implica o mare încălcare a vieţii private şi cetăţenii ar trebui  să se întrebe dacă UE poate să cheltuiască  în acest mod taxlele plătite de ei“, a afirmat el.

“UE duce lipsă de cecuri şi solduri satisfăcătoare şi nu este nici o dovadă că cineva ar fi întrebat: ‘este acest lucru în favoarea cetăţenilor noştrii?’“

Miss Chakrabarti a afirmat: Monitorizarea întregii populaţii în locul monitorizării suspecţilor individuali este un pas sinistru în orice societateEste suficient de periculos la nivel naţional, dar la nivelul întregii Europe ideea devine înfiorătoare.“

Conform sit-ului oficial pentru Proiectul Indect, ce s-a deschis anul acesta, principalele sale obiective includ “dezvoltarea unei platforme pentru înregistrarea şi shimbul de date operaţionale, achiziţionarea de conţinut multimedia, procesarea inteligentă a tuturor informaţiilor şi detectarea automată a ameninţărilor şi recunoaşterea comportamentului anormal şi violent“.

Acesta vorbeşte despre “construirea de puncte de monitorizare automată şi continuă a resurselor publice cum sunt: sit-urile web, forumurile de discuţie, grupurile UseNet,serverele de fişiere, reţelele p2p ca şi sistemele  individuale, elaborarea unui sistem de internet bazat pe colectarea inteligentă, atât activă cât şi pasivă“.

Sit-ul departamentului de ştiinţă în domeniul informaticii al Universităţii York detaliază sarcina sa de a dezvolta “tehnici lingvistice computerizate pentru a aduna informaţia şi cunoştinţele de pe web“.


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “ECUMENISM, VACCINURI, DROGURI, SUPRAVEGHERE, PROSTITUTIE SI… NORMALITATE (Stiri 22-25 septembrie 2009 – partea a doua)

 1. http://apologeticum.wordpress.com/2009/09/23/proiectul-indect-indosarierea-celor-cu-comportament-violent/#comment-7917
  marius a zis,

  09/23/2009 la 11:55 AM

  Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril a cerut apărarea drepturilor oamenilor care refuză codul personal de identificare, ce deschide accesul la toată informaţia despre om.

  „Aceşti cetăţeni nu au posibilitatea să primească ajutor medical, pensie şi alte înlesniri, să se angajeze la serviciu, să susţină examenul de stat, să achite facturile pentru comunale, să cumpere sau să vândă proprietatea privată, să procure permise pentru călătorie ş.a.m.d.”
  , se spune în scrisoarea patriarhului din 2 septembrie, adresată lui Vladimir Lukin, reprezentant al drepturilor omului din Federaţia Rusă.

  Majoritatea dintre aceşti oameni sunt creştini ortodocşi, care, conform spuselor patriarhului au temeri privitor la utilizarea noilor tehnologii care ar putea conduce spre un control totalitar ideologic şi nu numai asupra persoanei”.

  Este foarte posibilă această evoluţie deoarece posibilităţile tehnice deja astăzi permit monitorizarea contactelor personale, călătoriilor, cumpărăturilor efectuate prin cartela electronică. Colectate în urma unei urmăriri absolute aceste date despre om pot fi stocate într-o singură bază”,
  se arată în scrisoare.

  Patriarhul a cerut să fie luată în vedere „imperfecţiunea bazelor de drept şi a tehnologiilor utilizate, vulnerabilitatea acestora pentru lumea criminală, scurgerea de informaţii care se întâmplă deseori, ce ar crea un pericol iminent nu doar pentru viaţa şi securitatea privată a cetăţenilor, ci chiar şi pentru stat”, astfel că „toate avantajele acestor tehnologii, inclusiv comoditatea utilizării pot fi distruse momentan din simpla neglijenţă a lucrătorilor angajaţi”.

  „De aceea unii cetăţeni doresc să utilizeze sistemul alternativ de colectare a datelor (fără cod personal, care permite dispozitivelor identificarea persoanei fără ştirea acesteia în locuri publice, când achiziţionează mărfuri ş.a. m. d.)”

  Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai amintit că Patriarhia Moscovei nu o singură dată şi-a expus părerea pe marginea acestei probleme, anexând la scrisoare un şir de documente a Soboarelor Arhiereşti, prezidate de pururi pomenitul Patriarh Alexei.

  „Sper că poziţia BORu, exprimată în aceste documente nu va rămâne neauzită de către reprezentanţii conducerii de stat ai Federaţiei Ruse”, a mai adăugat Patriarhul.

  Sursa: pravoslavie.ru

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare