2010: anul noii catastrofe financiare, al terorii, al ofensivei sodomice si al liderului global U.E.

9-01-2010 5 minute Sublinieri

crisis

Fostul director al Departamentului de Cercetare al Fondului Monetar International (FMI), Simon Johnson, avertizeaza intr-un interviu acordat CNBC ca problemele nu s-au incheiat pentru economia mondiala. Mai mult, criza este abia la inceput.

”In general, exista credinta ca nu se pot succede doua crize financiare, iar oamenii sunt linistiti. In acest timp, noi ne pregatim in urmatoarele 12 luni pentru o noua catastrofa financiara”, a spus Johnson, potrivit realitatea.net.

“In Statele Unite ne bazam pe faptul ca statul o sa salveze la infinit bancile, asa cum a facut-o in septembrie 2008 si in lunile care au urmat”, a adaugat el, subliniind ca exista posibilitatea aparitiei, in perioada imediat urmatoare, a unor noi turbulente.

Germania a primit cu rezervă propunerea preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene de creare a unui guvern european care să se ocupe de problemele economice, inclusiv de aplicarea unor sancţiuni ţărilor recalcitrante, transmite AFP[…] Şeful guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a declarat, ieri, că vrea să lanseze o dezbatere asupra unei strategii economice eficace şi obligatorii în UE, la viitorul summit european programat pentru 11 februarie la Bruxelles, care va fi consacrat relansării creşterii în Europa. Franţa este favorabilă, de mai mulţi ani, înfiinţării unui “guvern economic”, cel puţin la nivelul zonei euro. Germania în schimb consideră că acest fapt ar reprezenta un pericol pentru independenţa Băncii Centrale Europene în privinţa stabilirii dobânzii de politică monetară.

Preşedintele Uniunii Europene, Herman van Rompuy, vede în culori sumbre viitorul economic al ţărilor comunitare. Înaltul oficial crede că efectele crizei nu vor dispărea cu una, cu două.

Herman van Rompuy se teme de permanentizarea nivelului scăzut al investiţiilor, dar şi de stabilizarea şomajului structural la un nivel ridicat. Preşedintele Uniunii Europene spune că miliardele de euro injectate de guvernele europene în economie au fost simple remedii pe termen scurt.

Ilie Şerbănescu a declarat pentru Realitatea.NET că acest an va fi unul greu pentru economia mondială. Deşi statele dezvoltate au anunţat ieşirea din criză, rata şomajului s-a menţinut crescută. Analistul economic crede că faptul că problema băncilor nu a fost soluţionată, va avea grave repercusiuni.

Potrivit lui Ilie Şerbănescu, sunt două scenarii spre care ne îndreptăm anul acesta, amândouă cu efecte nefaste: fie se va retrage finanţarea statelor, lucru care va duce cu siguranţă la recesiune, fie finaţarea nu va fi retrasă, iar inflaţia va ajunge la rate explozive. “Se poate ajunge la inflaţia de 13, 14, 15% din anii 70-80, lucru recrudescent oricând”, a spus Ilie Şerbănescu.

  • Trenduri economice:

Lecția islandeză

Dileme valutare

Coroborând mai multe informaţii pe care le am cu mişcarea BNR îmi rezultă că Isărescu şi Vlădescu vor ataca problemele economice utilizând un plan unic: inflaţia. În mai multe rânduri epicureanul a vorbit despre necesitatea unor măsuri îndrăzneţe care să ajute la relansare, iar preferata ministrului se pare că este inflaţia.

***

obama-afghanistan-war1

Nu a fost greşeala unei persoane ci a sistemului. Şi, ca atare, responsabilitatea îi revine în întregime preşedintelui, a anunţat şeful Casei Albe, Barack Obama, referindu-se la incidentul din 25 decembrie. Şi fiind vorba de lacune de sistem, preşedintele a anunţat ajustări semnificative la tot ce ţine de securitatea naţională. Controlul pasagerilor din aeroporturi se înăspreşte. Dar şi modul în care îşi fac serviciile secrete munca va fi riguros controlat. Sunt măsuri fără de care America nu mai poate funcţiona căci, a spus preşedintele Barack Obama,

Suntem în război cu al-Qaida, e o reţea extinsă a terorii şi urii, care ne-a atacat pe 11 septembrie şi a ucis aproape 3000 de oameni. Şi care încearcă în secret să ne lovească din nou”.[…]

John Brennan, consilierul pe probleme anti-teroriste al preşedintelui Obama, mărturiseşte: “am crezut că se pregătesc să ne lovească aici, acasă, cândva – dar nu ştiam că erau pregătiţi deja să o facă”. Acum, a asigurat consilierul, treaba va fi mult mai eficientă. Şefa Departamentului pentru Securitate Naţională, Janet Napolitano, a precizat că încă dinaintea incidentului din ziua de Crăciun se pregătea instalarea altor 300 de scannere corporale pe aeroporturile americane. Alături de acestea, identificarea potenţialelor pericole se va face şi cu aparate Röntgen, detectoare de metale, câini, agenţi operativi şi sub acoperire. În plus, persoane de anumite cetăţenii vor fi mai riguros controlate decât media pasagerilor.

Edward Alden, de la Council on Foreign Relations, crede că al-Qaida va căuta să recruteze cetăţeni din ţări ce nu se află în vizorul Americii dar şi că se pot isca incidente diplomatice. Cuba şi Nigeria au protestat, deja, oficial, faţă de includerea propriilor cetăţeni pe lista neagră. Alden ar propune o altă metodologie ce ţine mai degrabă de persoana pasagerului – de unde vine, unde a mai călătorit, cum au achiziţionat biletul de avion, cu cine s-a întâlnit. Un puzzle complicat, ce-i drept, şi care nu va da neapărat o imagine finală clară. Cert este că întreaga nebunie împinge către o mentalitate de buncăr – chiar dacă Obama a promis că nu va permite ca Americii să i se inoculeze aşa ceva.

De ce tremură occidentul?

De la sfarsitul anului trecut, presa internationala a fost “bombardata” de informatii legate de renasterea pericolului terorist. Aproape concomitent, mai multe state occidentale, in frunte cu SUA, au inceput sa vorbeasca despre necesitatea introducerii controversatelor scannere corporale pe aeroporturi. Bineinteles, opozantii ideii au rectionat prompt, mai ales ca despre pericolele introducerii unui asemenea sistem de securitate s-a vorbit cu mult inainte. Faptul ca, pana la urma, scannerele corporale vor fi acceptate, nu mai este o surpriza. La fel ca si in cazul chip-urilor care apar rapid pe produse din ce in ce mai variate si chiar in actele de identitate din multe tari.

***

La 20 de ani de la caderea Zidului din Berlin si sfarsitul Razboiului Rece, ordinea mondiala este inca in proces de cristalizare a contururilor. Par insa foarte clar vizibile doua megatendinte: cel mai mare si mai profund val de globalizare la care lumea a asistat vreodata si aparitia unor noi jucatori globali din Asia si de pe alte continente. Auzim voci care cer tot mai raspicat o coordonare globala mai eficienta atunci cand vine vorba despre abordarea marilor provocari ale momentului. Cred ca o data cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, Uniunea Europeana este perfect echipata pentru a-si prelua responsabilitatile de lider.[…]

Lumea se confrunta cu ingrijorari traditionale si nontraditionale legate de securitate. Multe dintre tarile noastre sunt tinte ale terorismului, despre care, la opt ani de la 11 septembrie 2001, trebuie sa admitem ca a scazut in amploare, dar nu a disparut. Ne confruntam cu state fragile, cu riscul proliferarii armelor de distrugere in masa, cu regimurile autoritare si cu pericolul extremismului. Globalizarea ne-a adus si provocari de securitate nontraditionale, care nu se opresc la frontierele nationale. Pandemiile globale se pot raspandi mai rapid; lipsa energiei sigure si sustenabile ne-ar putea arunca intr-o recesiune mondiala; iar schimbarile climatice ar putea avea repercusiuni grave geopolitice, lasand la o parte consecintele pentru mediu.[…]

Obtinerea unui acord in problema schimbarii climei este o prioritate imediata pentru noi toti. Putem ataca aceasta chestiune doar daca lucram impreuna. Cu totii riscam sa suferim serios de pe urma efectelor schimbarii climei, inclusiv perioada de seceta mai accentuata, inundatii si alte fenomene meteo extreme. Uniunea Europeana isi asuma responsabilitatile. si-a stabilit singura tinte ambitioase pentru viitor si se angajeaza – inclusiv cu o componenta financiara semnificativa – in favoarea unui acord global cuprinzator.

Parlamentul portughez a aprobat vineri in prima lectura proiectul de lege guvernamental ce legalizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex, dar fara posibilitate de adoptie, relateaza AFP, preluata de NewsIn. El a respins propunerile extremei-stangi si a Verzilor in favoarea adoptiei.

Textul guvernului, aparat de premierul portughez Jose Socrates, a fost votat de aproape toti alesii de stanga, majoritari in Parlament, in timp ce dreapta a votat impotriva. Acum el trebuie examinat in comisie, inainte de a fi votat definitiv si promulgat de presedinte. Socrates a explicat, in interventia sa, ca a dorit sa repare “deceniile de nedreptati la adresa homosexualilor”, reamintind ca pana in 1982, homosexualitatea era considerata o infractiune in Portugalia.

Legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex era inscrisa in programul Partidului Soaiclist, invingator in alegerile din septembrie. Dupa trei ore de dezbateri, stanga a amanat in bloc cererea privitoare la un referendum, depusa de o platforma cetateneasca ce stransese peste 90.000 de semnaturi.

  • Adevarul:

VIDEO Transsexualul lui Obama dezbină SUA

Înainte de a deveni femeie printr-o operaţie de sex făcută acum 10 ani, Amanda Simpson (49 de ani) a fost pilot de încercare. Are o experienţă de cel puţin două decenii în materie de tehnologie şi apărare datorită postului de director adjunct pe care l-a deţinut la Raytheon (Tucson, Arizona), companie-lider în sectorul sistemelor aerospaţiale. Prin decizia aducerii Amandei Simpson în propria administraţie, Barack Obama a mai desfiinţat un tabu şi a devenit primul preşedinte american care a nominalizat un transsexual într-o importantă funcţie federală. El a fost aplaudat imediat şi fără rezerve de organizaţiile homosexualilor, care au lăudat „spiritul progresist şi deschiderea” liderului american. La polul opus, reacţiile conservatorilor excelează prin virulenţă. Aceştia îl acuză pe Barack Obama că „a instalat la Casa Albă o nouă Sodoma şi Gomora”.

Opt creştini au fost arşi de vii de islamişti în Pakistan

Creştinii pakistanezi sărbătoresc Crăciunul, sub teroarea musulmanilor

  • Saccsiv:

VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica

DOCUMENTARE CELEBRE: Interviul INTEGRAL luat de Alex Jones lui Aaron Russo (subtitrare in limba romana)

Turcia ar putea cere Italiei returnarea moastelor Sfântului Nicolae

CHINA pune bazele celei de a treia mari uniuni economice din lume

***

“Există ideea că Soljeniţîn era atât de intolerant, încât vedea totul în alb şi negru, dar asta este o prostie. El i-a respins vehement pe cei care au redus arta sau persoana lui la o ecuaţie politică”, a continuat fiul laureatului Nobel pentru Literatură, în 1970, pentru romanul “Pavilionul canceroşilor”. Într-un interviu acordat revistei americane Time, Ignat Soljeniţîn, pianist şi dirijor, l-a caracterizat pe tatăl său ca fiind o persoană caldă, care şi-a încurajat fiii să înveţe limba engleză, deoarece locuiau în America, şi i-a îndemnat să îşi urmeze propriile pasiuni, chiar dacă părerile sale personale erau diferite. “Era un om foarte modest”, deşi oamenii îl percepeau ca pe “un profet furios şi plin de amărăciune”, deoarece “tonul său politic strident a fost incompatibil cu discursul tipic occidental. (…) Apoi, oamenii i-au văzut barba şi l-au asociat cu un profet din Vechiul Testament. Dar acesta a fost un rezultat al timpurilor în care a trăit el. Oamenii nu au înţeles din ce lume venea el”, a continuat Ignat Soljeniţîn.


Categorii

Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare