Despre starea sanatatii Parintelui Justin, informatii recente pentru combaterea zvonisticii ticaloase si chemare la rugaciune zilnica

8-04-2010 2 minute Sublinieri

Sursa: atitudini.com

Sa ne rugam pentru rugatorul nostru, Parintele Justin

Mul­tumita rugaci­u­nilor cred­in­ciosilor, starea Par­in­telui Iustin este mult mai buna. Astazi, 7 Aprilie 2010, este deja a doua zi cind nu mai are oscilatii de tem­per­atura si medicii con­firma ca reactioneaza foarte bine la med­ica­tia pe care i-au prescris-o. Cu ajutorul lui Dum­nezeu, in citeva zile Par­in­tele Iustin se va intoarce din nou acasa, asa cum a promis. Tex­tul de mai jos este alcatuit de par­in­tii din mana­s­tire pen­tru cred­in­ciosii care intre­aba ce poate face fiecare din noi pentru a ajuta in situatia de fata.


Iubiti ucenici ai Par­in­telui Justin Parvu,

Cu totii sun­tem ingri­jo­rati de starea sanatatii Par­in­telui nos­tru iubit. Stim ca sunt multe per­soane in intreaga tara sau in afara gran­itelor care ar vrea sa faca ceva sa-l ajute. S-ar cuveni deci sa facem si noi o mica jertfa pen­tru dansul asa cum si el o viata intreaga s-a jert­fit pen­tru neamul nos­tru romanesc si pen­tru fiecare din­tre noi in parte.

Cre­dem cu toata convin­gerea in cuvin­tele Man­tu­itoru­lui redate de Sfan­tul Apos­tol si Evanghe­list Matei in cap. 18:

Daca doi din­tre voi se vor invoi pe pamant in priv­inta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de la Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18, 19–20).

Pen­tru aceea sa ne invoim si noi sa facem o mica rugaci­une cu totii pen­tru sanatatea sufleteasca si tru­peasca a Par­in­telui nos­tru Justin. Sa ne intal­nim cu totii in rugaci­une, indifer­ent de locul unde ne aflam si sa cerem mila lui Dum­nezeu. Intal­nirea aceasta, in duh, ne-am gan­dit sa o facem in fiecare zi la ora 21.00 (ora Bucurestiu­lui), citind primul Par­a­clis al Maicii Dom­nu­lui, iar la sfar­sit sa adaugam si rugaci­unea de intelegere de mai jos:

Doamne Iis­use Hris­toase, Fiul lui Dum­nezeu, Tu ai spus cu preacin­sti­tele Tale buze: Daca doi din­tre voi se vor invoi pe pamant in priv­inta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor. Neschim­bate sunt cuvin­tele Tale, Doamne, fara de mar­gini esti in iubirea Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.

Pen­tru rugaci­u­nile Preacu­ratei Maicii Tale si ale tuturor Sfintilor, Bunule, nu trece cu ved­erea rugaci­u­nile robilor Tai, pe care dupa porunca Ta le facem pen­tru Par­in­tele Justin, ci le plineste pe ele, daruindu-i sanatate, man­tuire si indelun­gare de zile.

Iar cine vrea sa mai adauge si alte rugaci­uni sa nu pregete. Fiecare sa se roage dupa put­erea si dragostea sa, si dupa tim­pul ce-l are la dis­poz­i­tie: unul 5 minute, altul 15, altul o ora, iar altul chiar si un minut.

Obstea Man­a­s­tirii Petru Voda,

Mier­curea Lumi­nata, 7 aprilie 2010

*

Despre rugaci­une

Toate cuvin­tele Sfin­tei Scrip­turi sunt patrun­zatoare in suflet, dar cu deosebita simtire eu inte­leg cuvin­tele spuse de Man­tu­itorul: Unde sunt doi sau trei adunati in numele meu, acolo sunt si Eu in mijlo­cul lor (Matei 18, 20).

Exista o fru­moasa rugaci­une, o rugaci­une adanc patrun­za­toare, aparuta dupa cat se pare in seco­lul XVI, dar care nu este intro­dusa in nici un Ceaslov, in popor se mai numeste Rugaci­une de intelegere.

Exista mai multe predanii despre alca­tuirea aces­tei rugaci­uni, dar eu cred ca aceasta rugaci­une se afla in sufletele mul­tor drept­cred­in­ciosi crestini.

Cuvin­tele esen­tiale sunt luate din Sfanta Evanghelie.

De reg­ula, la vreme de necazuri, mai multi drept cred­in­ciosi se inte­leg sa citeasca in ace­lasi timp aceasta rugaci­une catre Domnul pen­tru vin­de­carea unui bol­nav, ca sa Se milostiveasca de cel cazut in pacat, pen­tru scaparea ostasilor care lupta sau pen­tru slobozirea celor intemnitati.

Cei care s-au invoit sa se roage ast­fel se pot afla in diferite orase sau case, dar rugaci­unea o citesc toti in ace­lasi timp, dimineata, ziua sau seara.

Multi stiu aceasta rugaci­une, dar eu o voi citi:

Doamne Iis­use Hris­toase, Fiul lui Dum­nezeu, Tu ai spus cu preacin­sti­tele Tale buze: Daca doi din­tre voi se vor invoi pe pamant in priv­inta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor. Neschim­bate sunt cuvin­tele Tale, Doamne, fara de mar­gini esti in iubirea Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.

Noi, robii Tai (numele celor care se roaga), con­form intelegerii ne rugam pen­tru robii Tai (numele celor din suferinta, sau pen­tru inlat­u­rarea unei neno­rociri) pe care ajuta-i, Doamne.

(Par­in­tele Arse­nie, Acuzatul «ZEK-18376», Un Sfant in lagarele comu­niste, Ed. Egu­menita, 2009, pp. 430–431)

Vezi si:


Categorii

Apeluri, Comunicate, Parintele Iustin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “Despre starea sanatatii Parintelui Justin, informatii recente pentru combaterea zvonisticii ticaloase si chemare la rugaciune zilnica

  1. Doamne ajuta!
    ma bucur sa aud ca Parintele Justin este mai bine.
    Multumesc pentru ca ne mai dati informatii desprea starea lui.

  2. Sigur , sigur , Doamne , sigur ! Intareste-ne pe cat mai multi pentru Parintele nostru iubit !

  3. Slava lui Dumnezeu! Lunea aceasta ne-am inteles mai multe persoane sa citim Psaltirea la aceeasi ora, 9 seara. Ne-am impartit catismele si am citit toti. Sugestia parintilor de a citi Paraclisul seara e foarte buna. Parintele Iustin a facut prea mult pentru noi pentru a ramane indiferenti.

  4. Cred ,ca aceasta chemare pe care ne-ati facut-o, se poate transforma intr-un bun obicei.

  5. eu nu am stiut de rugaciunea asta, prin urmare va multumesc!
    Ma voi ruga pt Parintele Iustin, iar daca vreodata va fi nevoie si voi avea cu cine ma voi ruga si pt altii.

  6. Hristos a inviat ! Sa-i dea bunul Dumnezeu si Maica Domnului cu toti Sfintii,Sfintele sanatate multa,iertare de pacate, mintuire, depasirea tuturor incercarilor. Doamne ajuta!

  7. Oh Parinte, sa dea Domnul sa mai ramai cu noi, ca tare tulburi si grele sunt vremurile actuale!

  8. Parintele Iustin este stalp de foc pentru crestinii ortodocsi. Toti simt asta si toti se roaga din suflet pentru domnia sa. Dumnezeu stie cata nevoie avem de parintele Iustin exact in aceste vremuri si in anii care vin, asa ca, pentru a fi auziti de Dumnezeu trebuie rugaciune, lacrimi de pocainta pentru pacatele noastre si ale neamului nostru, fapte de milostenie, post. Altfel rugaciunile facute la ora fixa, fara frica de Dumnezeu, credinta si dragoste, prin formalismul lor seamana cu mantrele vrajitoresti ale ereticilor. Dragii mei, cu lacrimi de sange sa ne rugam ziua si noaptea pentru comorile Carpatilor – parintii nostri, Iustin, Adrian, Arsenie, Ioan, si pentru cei nestiuti de noi, care se nevoiesc in rugaciuni si post in crapaturile pamantului, caci pentru ei si pentru pruncii care sug nu ne-a pierdut inca Dumnezeu! Rugaciunea colectiva poate scoate tara asta de sub presiunea Intunericului. E singura solutie, singura arma care i-a salvat si pe strabunii nostri veacuri de-a randul. Arma noastra cea mai de temut pentru toti este rugaciuneape care ne-au predat-o sfintii parinti.
    Feriti-va de formalism si turnati toata durerea voastra in aceste rugaciuni. Ele nu vor ramane neauzite. Acum avem nevoie de parintii nostri, pana ne va darui Dumnezeu alti mari nevoitori intelepti sfintiti. Dumnezeu sa ne lumineze si sa il faca grabnic sanatos pe parintele Iustin! Se va face sanatos pentru ca Hristos a inviat!

  9. @maria, ion

    întradevăr, nu ar fi deloc o idee rea ca să aveţi o rubrică separată pe acest site prin care să îndemnaţi la rugăciune la o anumită oră din zi, rubrică în care să şi sugeraţi obiectul cererii asupra căruia să ne învoim. Cel puţin 2 persoane pe zi tot vor răspunde (şi) acestui îndemn! Iertaţi-mă pentru postare!

    Doamne ajută!

  10. Hristos a inviat! V-as ruga sa ne informati daca mai aveti noutati despre starea de sanatate a parintelui??? Dumnezeu si Maica sa fie cu sfintia sa. Doamne ajuta!

  11. Adevarat a inviat!

    E bine parintele. Sa fim linistiti, sa nu mai dam crezare zvonurilor si sa continuam sa ne rugam, cu toata nadejdea.

  12. Ma rog pentru Parintele Iustin. De asemenea ma rog si pentru Danion Vasile; nu pot sa ignor faptul ca totusi ravna dansului, prin Pronia mult Milostivului
    Dumnezeu, ne-a pus in garda si ne-a dat un nou avant!

  13. In speranta ca o sa va ajut cu un strop de nadejde ,va voi povesti ceva frumos, zic eu. Anul trecut,la vreo cateva zile dupa ce parintele Justin implinise 90 de ani am reusit sa intru la dansul sa iau o binecuvantare si sa ii duc si eu un mic cadou.Am intrat i-am urat “La multi ani…!” si pe langa aceasta i-am mai urat sa mai traiasca macar vreo 15 ani de acum inainte,la care el zambind mi-a zis:” Ei… nu stiu daca prind eu 105, dar 103-104 tot prind,cam asa..”. Nu pot sa uit aceste vorbe si ce chip frumos si senin avea in acel moment.Asa ca terminati-o cu panica si nu mai credeti toate zvonurile acestea ticaloase,macar de acum incolo.

  14. sa dea Domnul sa ne mai traiasca multi ani Parintele Iustin , ca avem mare nevoie de dansul in vremurile ce vin.

  15. Maria,
    1. Parintele Iustin nu este “domnia” sa. Unul este pentru noi Domn, Iisus Hristos, si Acela este totdeauna cu noi cu toti.
    Parintele este, din punctul meu de vedere, “Preafericirea” sa.
    2. Rugaciunea facuta la ora fixa pe care o acuzi de formalism si lipsa de frica de Dumenzeu, se face cu binecuvantare de la preot (si nu unul, ci mai multi), deci nu e nici o mantra, tantra sau alte rataciri.
    In rest, intru totul de acord.
    E momentul ca neamul sa-si arate iubirea fata de duhovnicul sau, caci atatia ani de-a randul, fara incetare, fara crutare de sine, cu mare revarsare de iubire, sfintia sa ne-a mangaiat, ne-a indreptat si incurajat, cu cea mai adanca dragoste neconditionata.
    Pen­tru rugaci­u­nile Preacu­ratei Maicii Tale si ale tuturor Sfin­tilor, Bunule, nu trece cu ved­erea rugaci­u­nile robilor Tai, pe care dupa porunca Ta le facem pen­tru Par­in­tele Justin, ci le plineste pe ele, daruindu-i sanatate, man­tuire si indelun­gare de zile.

  16. mă rog în taină de ceva timp……………Părinte al nostru dulce din inimă te iubim şi ne rugăm cu mult drag……..binecuvânteazăne Părinte scump şi bun………..

  17. Eu nu pot sa spun ca nu-l iubesc pe parintele Iustin,stim toti cat de mult a suferit
    si toti am vrea sa nu mai moara niciodata dar ne-am gandit ce vrea Parintele Eu
    daca asi avea siguranta ca ma mantuiesc asi vrea sa mor si acum,ce lucru este mai
    frumos decat a te uni cu Domnul nostru Iisus ,ce bucurie este mai mare ca aceasta si
    care este telul nostru pentru care ne-am nascut.Eu cred ca dorinta aceasta de al tine pe parintele cu orice pret aici este cumva egoista,repet m-ar durea tare mult dar parintele s-ar duce de la noi,pentru pentru el viata este acolo nu aici,pentru unii ca mine este altfel…

  18. Hristos a inviat!

    Frati admini,
    mai stiti ceva de Parintele nostru drag? Care mai este starea dansului? Ne-ar prinde bine o veste buna.
    Doamne ajuta!

  19. @ bianchina:

    E asa si asa… oscilant, dar deocamdata merge bine, sub supravegherea atenta a medicilor. A fost si mai bine, si mai rau… Oricum e nevoie continuu de rugaciune.

  20. @ Coca:

    Nici parintele nu-si doreste sa moara acum. Iar prezenta lui printre noi este MULT mai necesara, MAI ALES acum, decat prezenta sa in ceruri. Sunt insa destui care si l-ar dori mai degraba acolo, ca sa nu mai reprezinte niciun pericol.

  21. Multumesc, admin. Ne vom ruga in continuare. Maica Domnului sa-l aiba in paza sa si pe noi pe toti!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare