SA IMBRACAM COPIII SARACI! “Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie”. SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: “Puțin înseamnă MULT pentru acești copii!”

10-04-2019 7 minute Sublinieri

Buna dimineata Iasi:

Preotul Dan Damaschin sare în ajutorul familiilor care se află în impas

„Grăuntele de Lumină” este proiectul actual al preotului ieșean Dan Damaschin, prin Asociația „Glasul Vieții”. Acet proiect își propune să ajute până la perioada Pașetelui un număr de 4000 de copii din județul Iași aflați în impas financiar. Mitropolia Moldovei și Bucovinei susține, de asemenea, acest proiect. Preoții parohi și asistenții sociali din majoritatea comunităților în care locuiesc astfel de familii s-au întrunit pe 5 martie a.c pentru a discuta mai multe detalii.

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm că până la momentul actual am ajutat cu îmbrăcăminte și mâncare aproximativ 400 de copii, împreună cu mamele lor. Momentan urmează încă un val de 800 de copilași pe care-i vom sprijini. Ne dorim foarte mult să ne atingem obiectivul de 4000 de cazuri până în perioada Paștelui. Am creat o listă publică cu copiii pe care dorim să-i ajutăm care poate fi accesată de către orice persoană care dorește să se implice. Apreciem extrem de mult ajutorul din parte cetățenilor, dar nu putem spune același lucru și despre instituțiile publice. Aici nu vorbim despre instituțiile sociale, cu care deja colaborăm, ne referim la restul, începând cu primăria. Ar fi un ajutor în plus ce ar prinde bine tuturor!” a explicat preotul Dan Dmaschin, inițiatorul proiectului.

În sprijinul copiilor și al mamelor au sărit în ajutor și copiii talentați din județul Neamț. Pentru „Grăuntele de lumină” 2019, aceștia au trimis tablouri și icoane lucrate manual, cu un ridicat grad de dificultate, ce au fost puse la licitație. Asociația „Glasul Vieții” a fost înființată la inițiativa părintelui Dan Damaschin în anul 2012. Asociația derulează proiecte sociale de anvergură în județul Iași.

Lista cu copii care au nevoie de ajutorul nostru poate fi găsită pe pagina de facebook a preotului Dan Damaschin, alături de alte date de contact necesare pentru persoanele interesate.

Știați despre tradiția care spune că în Postul Mare e bine să îmbraci un copil, un om sărman…cu ce-i mai bun și mai frumos? Ca orice tradiție bună, de la an la an pare-mi-se dorește a fi înghițită de iepuraș, de excursii și mese “tradiționale” și, fiindcă ne place viața, cu petreceri care mai de care mai zgomotoase și cât mai în post, dacă se poate.

Dar, ca să nu vă lăsăm să vă pierdeți bunătatea și speranța în Lumina cea adevărată, ne-am propus, prin campania Grăuntele de Lumină să respectăm, cu ajutorul dumneavoastră, nu doar tradițiile, ci tot ceea ce ne face viața frumoasă și…sfântă.

Frumoasă-i lumea plină de oameni bucuroși, iar ce bucurie poate fi mai mare decât cea care vine din daruri. Prin Grăuntele de Lumină și cei 1770 de copii rămași fără hăinuțe, facem lumea mai bună dăruind bucurie celor ce au nevoie de ajutor, dar și bucurându-ne cu adevărat de tot ceea ce dăruim.

Păstrează tradițiile și transmite-le mai departe! Puțin înseamnă mult pentru acești copii! 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15oIM2–OcqmCHRq2E9AZRo_QayL0Kl7x5slBkx70lW8/edit?fbclid=IwAR2kPHtmwxv9KXypS-wPAdOxo9sgocN89Y3tEGg_BQnsYlIBSMbV0vsgT38#gid=0

***

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

Există subconturi și pentru celelalte valute CHF, CAD, LIRE, DKK,etc.
Paypal: pr.dandamaschin@yahoo.com
MoneyGram, Western Union, RIA – Tarniță Adrian Iulian
Coletele pot fi trimise pe adresa:
Biserica Maternitatii Cuza-Voda Iasi, Str. Cuza-Voda, Nr. 34, Iași.

MAI MULTE DETALII PENTRU CONTACT sau CUM PUTETI DONA DIRECT PE SITE, CU CARDUL, GASITI PE PAGINA ASOCIATIEI “GLASUL VIETII'”:

GRĂUNTELE DE LUMINĂ- HAIDEȚI SĂ SCOATEM ÎMPREUNĂ LUMINA DIN NOROAIE!

***

Au mai rămas 21 de zile până la Paște și 1700 de copii fără înger păzitor… (8 aprilie)

La peste 100 de ani de la Marea Unire, vedem încă prea multe asemenea fotografii, care iți rup pur și simplu sufletul.

În anul 2019, vedem copii care locuiesc în case dărăpănate, alături de alți 5, 6, 7 sau chiar mai mulți frați, au de cele mai multe ori hainele arse și decolorate de soare sau rupte, merg prin noroaie și de cele mai multe ori o fac în picioarele goale.

Din păcate, ei sunt cei care nu au nicio vină. O copilărie care trebuia să le fie vis, este umbrită de griji, neajunsuri și sărăcie. Dacă îi întrebi ce [vor să primească de Paști] ei răspund: o banană, o ciocolată și o jucărie.

Dintre acești mititei, cei care merg la școală o fac mergând pe jos, preț de kilometri, sau se trezesc cu noaptea în cap și ajung spre seară târziu înapoi acasă, făcând naveta către școli din Iași. Într-o Românie ce se stinge din ce în ce mai repede (pe de o parte oamenii pleacă peste hotare în căutarea unui viitor mai bun, iar pe de altă parte rata scăzută a natalității face ca în fiecare an, să pierdem echivalentul unui oraș ca număr de cetățeni) noi ne punem speranța și în acești copii.

Ce spuneți? Reușim împreună să găsim îngeri păzitori și pentru ceilalți 1700 de copii? Ajutorul pe care noi îl oferim acum ni se va întoarce peste ani când acești copii vor fi doctori respectați, ingineri destoinici, profesori mărinimoși…pe scurt, Oameni MARI.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15oIM2–OcqmCHRq2E9AZRo_QayL0Kl7x5slBkx70lW8/edit?fbclid=IwAR3r8HT3lEbax650rG8HgiSOQ9dv4L_6v4N7kALBg-BmyVXUb3OdaBqbpM4#gid=0

***

(27 martie):

În urmă cu câteva zile număram din 10 în 10 numărul copiilor ce primeau îngeri păzitori.

Ce surpriză ne-a făcut ieri un grup de doamne inimoase? Printr-un singur telefon ne-au oferit îngeri păzitori pentru nici mai mult nici mai puțin de 125 de prunci.

Cum a fost posibil vă întrebați? Cine sunt aceste doamne cu suflet mare?

Cum am lansat campania Grăuntele de Lumină 2019, românce din Irlanda, plecate peste mări și țări pentru un rost în viață, s-au unit portofel cu portofel și card cu card și ne-au dat vestea că au “procurat”: 125 de îngeri păzitori pentru 125 de copilași.

Dumnezeu este mare și lucrează chiar și peste hotare!

Mulțumim pentru acest sprijin „Grupului femeilor din Irlanda” și în mod deosebit doamnei Alice Catalina! Domnul Iisus Hristos, cu rugăciunile Sfântului Patrick să vă ocrotească!

Lista încă e deschisă. Îngeri păzitori mai căutăm, căci până la 4000 mai avem de numărat!

***

(19 martie):

V-am mai spus că cei 4000 de copilași din lista noastră nu sunt doar niște nume. Sunt 4000 de povești, de destine, unul mai trist decât altul. Astăzi este despre Larisa-Maria, Alexandra, Georgiana, Daniel și Loredana.

Sunt cinci frățiori care mai mari, care mai mici. Se au unii pe alții. Stau la mătușa lor, mamă și ea a 3 copii, care i-a luat în grijă după ce a lor mama a plecat la Domnul, iar tatăl i-a părăsit. 8 ingerași și o mamă cu suflet mare sub același acoperiș își duc crucea așa cum pot și cum știu ei mai bine.

Loredana, cea mai mare dintre frați și verișori, a pierdut câțiva ani de școala luptându-se cu problemele de auz, dar recuperează și se străduie să-și croiească un rost în viață.

Georgiana, un pui de om talentat într-ale muzicii populare, își sacrifică pasiunea, căci banii de deplasări, ore de canto sau repetiții se duc către cele de-ale gurii pentru ea și frățiorii ei.

Alexandra, de 8 anișori, a fost propusă pentru sportul de performață. Dar asta nu se face în satul natal, ci la Iași. Cu ce bani să se deplaseze, cu ce bani să își plătească cazarea, echipamentul?

Așa se pierd în sărăcie talente și campioni, înghițiți de noroaie. Pentru ei și educația lor facem ceea ce facem și avem speranța că împreună vom reuși să aducem lumina și în viața lor.

Îngeri păzitori ai acestor prunci și celorlați 4000 de copii din lista noastră puteți deveni.

Astăzi mai avem 50 de copii fără donator și ne mănâncă palmele să mai introducem vreo 500. Mergem mai departe?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15oIM2–OcqmCHRq2E9AZRo_QayL0Kl7x5slBkx70lW8/edit?fbclid=IwAR2kPHtmwxv9KXypS-wPAdOxo9sgocN89Y3tEGg_BQnsYlIBSMbV0vsgT38#gid=0

***

(2 martie):

Cu Dumnezeu, împreună, scoatem România din noroaie – Grăuntele de lumină 2019

Mult așteptată Primăvară, bine ai venit!

Primăvara aceasta este despre Ștefania și copilăria ei. Locuiește la vreo 40 de km de centrul universului moldav într-o căsuța dărăpănată, care, între pereții de lut scorojit înghesuie 7 oameni minunați. Cu ochii verzi ca smaraldul și cu chipul în lumina soarelui, am găsit-o pe prispa casei așteptând cu nerăbdare ora 11:30, să pornească spre școală.

Zărim la colțul casei o coadă de pisică grăbită și întrebăm și noi: Cum vă jucați voi pe aici? Iar răspunsul vine parcă la unison și în grabă: “Da’ cine mai are timp să se joace?”

În puținul timp pe care îl au la dispoziție au renunțat de bunăvoie la joaca cu pisicile și jucăriile, pe care oricum nu le-au avut niciodată, pentru a se distra cu gramatica, compunerile, algebra sau tabla înmulțirii, fiecare cu materia sa preferată. Doamne, câți părinți nu și-ar dori să audă așa cuvinte din gurița copilașilor lor.

Părinții, oameni vrednici și gospodari în felul lor, trudesc zi de zi pentru a avea cele trebuincioase pe masă și la școală. Dar e greu, tare greu!

Cu 600 de lei cheltuieli lunare pentru naveta celor două surori ale ei, eleve la două licee prestigioase din Iași, cu facturi la electricitate, medicamente și alimente pe măsura familiei, bugetul și așa limitat este mai tot timpul pe “deficit”, la fel ca și “caietul” prăvăliei din sat. Ce să mai vorbim despre reparația acoperișului, haine noi de Paște, jucării pentru cei mici sau un nou cal în locul celui prăpădit iarna trecută!

Ștefania, într-o ținută de primăvară cu bluza ceva mai decolorată, nu de la soare, ci din sutele de spălări ale surorilor ei, cu papucei cu tălpile roase, dar cu o voință de fier, bate zilnic drumul către școală și se întoarce mereu cu note dintre cele mai bune, în ciuda ironiilor deloc rare cu privire la vestimentația ei, aruncate de unele colege mai “fițoase”.

Din păcate, nici lacrimile mamei, nici oftatul tatălui cu creștetul încărunțit prematur, din puținele ore de răgaz ale nopții, nu oferă soluții pentru a aduce un zâmbet pe chipul Ștefaniei și al fraților ei.

Asemeni Grimm-ilor cu prințul Albei ca Zăpada (sau al Cenușăresei), sau mai curând lui Creangă al nostru cu Harap Albul prințesei Împăratului “nu știu care”, căutăm, începând de astăzi, îngeri păzitori pentru Ștefania și frații ei. Cine vor fi cei împreună cu care vom reuși să aducem zâmbetul pe chipul Ștefaniei și al fraților ei?

Haideți, prieteni, să o ajutăm și pe Ștefania să zâmbească! Ea vine, anul acesta, la pachet cu alți 4000 de copilași aflați în nevoie.

Fiecare dintre noi poate rescrie în cele 57 de zile rămase până la Paște povestea Ștefaniei sau a celor 4000 de grăuncioare de lumină.

Cum? Destul de simplu:

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului sau ne dați un mesaj privat (precizând același cod) , iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.

2. De ce ati ales copilul? Ca să-l imbracati și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanței de Paște, scurtați cât puteți de mult lista de cadouri și de cumpărături pentru celebra masa și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 235 lei (ca asa e tradiția), 50 Euro sau lire, dolari (americani sau canadieni), cu precizarea “pentru GRAUNTELE DE LUMINA”.

Noi, fuguța la fabricuța cea adevărată (cea a iepurașului e doar imaginară, să știți!) și venim cu coșul plin cu de toate – hăinuțe, papucei, bunătăți.

3. Dacă vreți neapărat să faceți dumneavoastră cumparăturile, noi nu ne supărăm. Alegeți pentru acest demers doar copiii cu codul “AS” sau “IS” și o să avem rugămintea ca cel târziu până la 1 aprilie să ne trimiteți coletul la Iași, la Biserica Maternității Cuza Vodă, cu lista completă: ciorapi, maieu, chiloței, tricou cu mânecă lungă, hanorac, pantaloni, încălțări, pachet de igienă cu sampon, sapun, pasta și periuță de dinți, detergent, toate de cea mai bună calitate, la care adăugați în cont, la poștă sau în cutiuță 50 de lei pentru alimente. De ce așa repede și așa pachet complet? Pentru că nu vreau să mai rămână copii dezbrăcați de Paște, din lipsa de timp sau uitarea unora. Așa, într-o lună, o mai rezolvăm noi.

FOARTE IMPORTANT!
Pentru prima zi, 10% dintre copii îi avem deja trecuți. Vă ajunge?
Lista va crește zilnic, în funcție de interesul dumneavoastră, până când ajungem la 4000, …sau mai mult. De dumneavoastră depinde!

AICI AVEȚI LISTA!

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

***

(5 martie):

Ea este Ioana, o fetiță care locuiește împreună cu fratele mai mare, doar cu mama în Casa celor șapte mame. La fel ca și Ștefania, are nevoie de mai mult ajutor din partea noastră. Este unul dintre grăuncioare de lumină, pe care încă îl mai puteți alege din lista cea lungă. Pe cât de repede alegeți dumneavoastra copiii, pe atât de repede adăugăm şi noi alții la listă…până ajungem la 4000…Cu ajutorul lui Dumnezeu si bunăvoința dumneavoastră vom reuși să scoatem România din noroaie!

https://docs.google.com/ spreadsheets/d/ 15oIM2–OcqmCHRq2E9AZRo_Qay L0Kl7x5slBkx70lW8/ edit?fbclid=IwAR0jWwaSWGHXC DTwBdnSvYS8h5a_qLWxLVbIgXY UxDXW0phy00nRqgbOPxs#gid=0

 

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, “omul-minune” de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, “În premieră” și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA “GLASUL VIEȚII”

PARINTELE DAMASCHIN de la IAȘI, eroul a mii de copii si mame care traiesc in SARACIE EXTREMA, are nevoie de ajutorul altor EROI AI OMENIEI pentru a ridica si a finaliza alte CASE PENTRU NAPASTUITI pana la iana (si VIDEO – Trinitas TV). Povestile tragice ale mamelor uitate de ipocritele ONG-uri “filantropice” si al caror singur sprijin si salvator este un “popa”

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN (Iași) – predică trezitoare de ÎNVIERE despre RĂZBOIUL NEBUN AL OMENIRII CU HRISTOS, căutând zadarnic OMORÂREA LUI DUMNEZEU din lume. “Fără o înviere reală, sufletească, din răutatea și patimile care ne copleșesc, moartea rămâne prezentă în noi și riscăm să devenim noi înșine UCIGAȘI DE DUMNEZEU”

Dovezile „iubirii” si ale „tolerantei”: MASINILE UNOR SUSTINATORI AI REFERENDUMULUI, VANDALIZATE CU SEMNE OBSCENE SI PRO-LGBT. Printre ei, si familia PARINTELUI DAN DAMASCHIN din Iasi/ Profesor de religie, ANCHETAT pentru „propaganda” pro-Referendum

APELURI IMPORTANTE DE AJUTOR pentru mame si surori aflate in lupta grea cu nemilosul cancer

SARACII EUROPEI. Unul din zece copii din mediul rural merge la culcare FLAMÂND/ SACRIFICAREA MUNCII IN DAUNA PROFITULUI. Cauzele reale ale salariilor mici din România/ MITUL ASISTATILOR SOCIAL. Doar 250.00 de persoane traiesc din venitul minim garantat

O TREIME DIN COPIII ROMÂNIEI TRAIESC IN SARACIE SEVERA/ Declinul demografic continua periculos. Specialistii acuza LIPSA POLITICILOR DE INCURAJARE A NATALITATII SI A TINERELOR FAMILII. Si o ciudatenie: ar trebui incurajata natalitatea clasei de mijloc…

COPII ALESI care au nevoie de ajutor si TULBURATOARELE LOR LECTII DE VIATA (video)

Sa ridicam un suspin catre Cer si sa intindem o mana de ajutor! ALTI FRATI MAI MICI AI LUI HRISTOS RASTIGNITI PE CRUCILE VIETII ACESTEIA, ale caror dureri le-am putea alina sau tamadui… (VIDEO)

COPIII VITREGI AI LUMII. Micii Lazari aflati la portile unei lumi imbuibate si nesimtitoare

Lucrarea lui Dumnezeu printre “ingeri”, prin alti “ingeri” jertfitori: MAICUTA SERAFIMA, MAMA ORFANELOR DE LA MĂNĂSTIREA MĂRCUŞ: “Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adevăraţii copii ai lui Hristos” (VIDEO)

“REPARATORII” DE SUFLETE de la Radauti sau CUM SE FACE SPALAREA PICIOARELOR IN ZILELE NOASTRE pentru copiii si tinerii fara parinti si plini de traume, la ASEZAMANTUL “SFANTUL LEONTIE” (VIDEO – emisiunea “Romania, te iubesc” si alte reportaje)

ASEZAMANTUL de COPII de la Manastirea BOGDANA din Radauti – locul unde peste o suta de orfani isi gasesc, prin BISERICA, o autentica “NOUA FAMILIE” (Reportaje TRINITAS si “Romania, te iubesc” – VIDEO)


Categorii

Apeluri, Preot Dan Damaschin, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “SA IMBRACAM COPIII SARACI! “Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie”. SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: “Puțin înseamnă MULT pentru acești copii!”

  1. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou: INVATAND SMERENIA LUI HRISTOS prin TACERE, SLUJIREA CELOR SUFERINZI, RABDAREA BOLII si RUGACIUNEA CU DURERE | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: PARINTELE DAN DAMASCHIN, misionarul neobosit al Iasilor - interviuri despre viata sa si despre INVIEREA DOMNULUI: "Provocarea este de A RENASTE DE BUNA VOIE, nu de nevoie!" (si VIDEO) - Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: IZOLAȚI ÎN ROMÂNIA (Coplesitoarele reportaje de Crăciun 2016-2019 ale echipei de la TVR1) - OAMENI MINUNAȚI și SFINȚII SINGURATICI NEȘTIUȚI de lângă noi. PENTRU EI ÎNCĂ NE MAI ȚINE DUMNEZEU..."Să vă bucure Dumnezeu!" - Cuvântul
  4. Pingback: "GRAUNTELE DE LUMINA 2020". PARINTELE DAN DAMASCHIN combate bolile cu rugaciunea si EPIDEMIA DE SARACIE CRUNTA din zona Iașilor cu o noua CAMPANIE DE MILOSTENIE CONTAGIOASA. Cum putem ajuta copiii si mamele nevoiase de pe lista parintelui de la
  5. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN DE LA IAȘI sau ÎNTRUPAREA EVANGHELIEI PRIN JERTFĂ (II): “Pentru oamenii mei săraci nu există pandemie, EXISTĂ FOAME, nu se tem de virus, SE TEM DE FOAME. Copiii de la sat au nevoie de hrană ca să supraviețuiască”
  6. Pingback: PĂRINTELE (DAN) DAMASCHIN, preotul din Iași care DĂRUIEȘTE NĂDEJDE și care știe să asculte GLASUL VIEȚII și al SUFERINȚEI FRAȚILOR CELOR MICI AI LUI HRISTOS. Grăuntele de Lumină 2021 a ajuns la aproape 9000 de copii (NOI REPORTAJE și INTERV
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare