“GRAUNTELE DE LUMINA 2020”. PARINTELE DAN DAMASCHIN combate bolile cu rugaciunea si EPIDEMIA DE SARACIE CRUNTA din zona Iașilor cu o noua CAMPANIE DE MILOSTENIE CONTAGIOASA. Cum putem ajuta copiii si mamele nevoiase de pe lista parintelui de la Asociația ,,Glasul Vietii”?

6-03-2020 7 minute Sublinieri

Basilica:

Părintele Dan Damaschin strânge fonduri pentru a îmbrăca de Paști 7.000 de copii

Cei care vor să facă o faptă bună în Postul Paștelui pot sprijini campania părintelui Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic Universitar de Obstetrică și Ginecologie ,,Cuza-Vodă” din Iași.

Prin Asociația ,,Glasul Vieții”, acesta a demarat vineri o nouă campanie de strângere de fonduri pentru copiii familiilor numeroase din zona Iașilor. Părintele Damaschin vrea să îmbrace de Paști 7.000 de copii, pe care îi numește, într-o postare pe Facebook, „grăunțe de lumină”.

Organizația sa sprijină periodic și 157 de mame cu mulți copii, cărora le asigură scutece, lapte praf, alimente, detergenți și haine. „La o simplă medie de cinci copii de mamă, practic, într-o singură zi, asigurăm supraviețuirea a 942 de persoane timp de o săptămână”, spune el.

Cei care vor să se implice pot trimite pachete cu mâncare și haine, dar părintele preferă să primească donații în bani, deoarece poate negocia un preț bun pentru a îmbrăca și încălța mai mulți copii din suma donată.

Părintele Damaschin este un client cu tradiție al unei mici fabrici de încălțăminte locale. Aici se produc periodic mii de perechi de pantofi comandate special pentru copiii sprijiniți prin Asociația ,,Glasul Vieții”.

Se pot trimite pachete prin Poștă sau curier la adresa:

Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă”
Str. Cuza-Vodă nr. 34
Iași, jud. Iași

Se poate dona și prin bancă:

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Cod Swift BTRLRO 22

Pay pal pr.dandamaschin@yahoo.com

REVOLUT: Damaschin Dănuț
BB77REVO00997003670334
BIC: REVOGB21
0744798610

Foto: Facebook / Dan Damaschin

***

Pr. Dan Damaschin:

Primăvara mea?

Ea e Mădălina.

Am cules-o la propriu de pe jos pentru că la un an și câteva lunițe stă mai prost cu echilibristica și cu orientarea în spațiu.
O veți găsi undeva în lista celor 7.000 de grăunțe de lumină.

Astăzi s-a aflat și ea în brațele mamei sale printre cele 157 de mame care ne-au trecut pragul pentru a primi neprețuitele scutece alături de pachetul cu lapte praf, alimente, detergenți, hăinuțe etc.

N-am crezut niciodată că dărnicia și dragostea dumneavoastră ne va ajuta să devenim oaza de bunătate pentru atâtea suflețele. La o simplă medie de 5 copii de mamă, practic într-o singură zi asigurăm supraviețuirea a 942 de persoane timp de 1 săptămână.
Mădălina ne-a întrebat cum stăm cu lista?

Glumeam, de fapt toate mamele ne întreabă îngrijorate: copiii noștri mai primesc ceva de Paște?

Ce să le spun?

Domnul Hristos să ne țină în brațele Sale acum și în veșnicie!

Cum puteți ajuta:

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.

2. De ce ati ales copilul? Ca să-l imbracati și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanței de Paște, scurtați cât puteți de mult lista de cadouri și de cumpărături pentru celebra masa și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 250 lei (ca asa e tradiția), 50 și ceva de Euro sau Lire, Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea “PENTRU UN ZAMBET SAU ÎMBRĂȚIȘARE”.

3. Noi, fuguța la fabricuța cea adevărată (cea a iepurașului e doar imaginară, să știți!) și venim cu coșul plin cu de toate – hăinuțe (încălțări, ciorăpei, pantaloni, bluziță, vestă, lenjerie), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent) și trăistuță cu merinde (brânzică, cărniță și dulcegării).

4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât … Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi, ca să ne scape de pușcărie. Cât de curând, vom lansa o listă 2 pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

AICI AVEȚI LISTA!!!!!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit?fbclid=IwAR0fkJE7CmqLkHHazllLikbt6jCQaPsqnKIt5rwqE4xqIUQAMZrB3YsQCsk#gid=0

Cum puteți dona?
1. În conturile Asociației ,,Glasul Vieții”:
Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Cod Swift BTRLRO 22
2. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
3. Prin Paypall la următoarea adresă pr.dandamaschin@yahoo.com
4. Puteți pune prin RIA pe numele SPINU LOREDANA cu ridicare de la Agenția Smith and Smith de pe Str. Costache Negri din Iași, iar prin Western Union și Moneygram numai după ce stăm de vorbă și vă dăm un voluntar care poate ridica banii.
5. Avem și cont de REVOLUT:
DAMASCHIN DĂNUȚ
BB77REVO00997003670334
BIC: REVOGB21
0744798610;
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

*

DĂRUIEȘTE UN ZÂMBET!

GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2020

Sonia, nu e un titlu de film, nici de roman, deși, cu o ecranizare modestă, ar câștiga cu siguranță un Oscar. Lângă ea găsesc alinare și căldură Bianca, Mihai, Spiridon, Mădălin, Antonie, Andrei, Gabriela și Maria. Sunt 8 copii rămași orfani de tata de câteva luni. Cu toate că Sonia trudește zi și noapte pentru a le pune cele trebuincioase pe masă, iar Bianca la doar 14 ani a devenit stâlpul casei, zâmbetul mezinelor Maria și Gabriela, la fel ca și graiul, au dispărut de parcă au fost îngropate odată cu tatăl lor.

Astăzi le-am făcut o vizită, așa cum mă pricep eu, cu ce are omul prin casă: o vacă și un tăuraș, lemne și toate cele necesare.

Despre situația în teren nu prea ai ce spune: bordeiul ca vai de el, stă gata, gata să se prăbușească, sărăcie lucie în jurul lui și multă, multă tristețe.

Cu tot efortul nostru (de fapt cu darul dumneavoastră), timp de două ceasuri, nu am putut obține decât o hârjoneală zdravănă, o dezbatere serioasă cu privire la numele noilor membri ai familiei, Joiana și Ferdinand, și câteva schițe-proiect de invidiat pentru viitorul cămin.

Da, ne-am dat peste cap și pentru un zâmbet de prințesă, dar adevărul este că ne-am ales doar cu o… promisiune: dacă le oferim un palat și rochițe, așa ca ale Cenușăresei, ne vor răsplăti numaidecât cu-n zâmbet și chiar cu o îmbrățișare.

Planul nostru secret este ca imediat după Paște, adică peste… 50 de zile, să ne apucăm de casă. Dar, dacă n-avem rochițe, n-o s-avem nici zâmbet, și tot efortul nostru zadarnic va fi.

Care-i soluția? Dacă găsim zâne bune cu rochițe pentru prințese și cămăși pentru feți-frumoși, le-am putea avea pe toate, inclusiv un zâmbet și o îmbrățișare.

De câți donatori, pardon, zâne, ar fi nevoie? Deocamdată… 7000!

Rochițe s-avem! Mai facem rost de zâmbete!

[…]

***

Glasul Vietii:

Campania ,,FLOAREA VIEȚII”

Pentru unii, primăvara înseamnă flori, înseamnă soare, înseamnă … trezirea la viață.

Pentru noi, se adaugă obligatoriu iubirea jertfelnică.

1 Martie ne-a oferit prilejul de a inunda Bisericile Ieșene cu buchețele de voluntari hotărâți să lupte cu sărăcia și foamea puișorilor noștri sărmani.

Să vă mai spunem că 117 mame au scăpat pentru o lună de povara scutecelelor și a laptelui praf, ca urmare a efortului lor și a dărniciei dumneavoastră?

Cu sau fără gândurile noastre bune, sunt încredințat că Domnul Hristos tare se bucură când vede crescând la umbra Bisericii Sale așa vrednici ostași a lui Hristos!

Cinste părinților ca i-au crescut, cinste dascălilor de la Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” și Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Iași, recunoștință dumneavoastră, credincioșilor și păstorilor ai turmei lui Hristos ce ne sunteți aproape, slavă lui Dumnezeu pentru toate!

***

7.000 DE COPII DIN CELE MAI ÎNCERCATE FAMILII DIN ROMÂNIA AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU ! ! !

La prima vedere, unii copii, precum Bianca, sunt condamnați la întuneric. Cu grija fraților mai mici, cu ignoranța celor competenți să-i ducă la școală și să le facă viața mai ușoară și copleșiți de lipsuri, pe zi ce trece, sute de copii din cele mai încercate familii din România se îndepărtează de vise, de speranțe, de bucurie, de … o viață normală.

Proiectul nostru de suflet ,,GRĂUNTELE DE LUMINĂ” nu face altceva decât să le ofere acestor copii șansa la o nouă viață.

De fiecare dată când donăm un bănuț spre a îmbrăca un copil de Paște, la început de an școlar sau de Crăciun, dăruim de fapt lumină, devenind făclia dătătoare de viață.

Visul Biancăi, „mama de servici” pentru ceilalți șapte frați, este acela de a termina o școală, începută mult prea târziu și de a lucra într-un spital.

Cu siguranță, peste ani, aflați într-un pat de spital, vom avea nevoie de îngrijirea unui om bun ca Bianca.

Haideți să salvăm viitorul Biancăi!

[…]

***

BCA-ul (Batem Coronavirusul Acum) – soluția eficientă la dispoziția tuturor!

În timp ce unii se dau de ceasul morții și chiar se laudă că au găsit soluția spre a îngropa povestea gripei prin închiderea bisericilor și scoaterea icoanelor “murdare” din viața creștinilor, căutând pe ici, pe colo o cale de mijloc, dau de spusele unor oameni vrednici, ce nu numai că mănâncă medicina pe pâine, dar o și mai conduc de-o viață, și aflu marea… taină.

Gripa asta sofisticată e tot gripă și vine și pleacă tot ca o… gripă. De ea nu mori și nici nu crăpi de durere (că nu e cancer); mai mult, panica și isteria semănate de o oamenii mizerabili la suflet, sunt mai rele decât oamenii nespălați (pentru că nu au apă curentă în bordeiul lor), care se așează lângă tine în autobuz sau la casieria magazinului.

Pe deasupra, după vreo câteva decenii trăite prin biserici am constatat că mai toți cei ce vin să stea în Casa Domnului se spală și pe mâini și pe dinți mai ceva ca cei se zac prin cluburi, că deh, aici te vede Tata, Cel ce le vede pe toate, nu vreun tovarăș amețit sau vreo domnișoară cu ochii zburdalnici.

Așa că, stând strâmb și căutând a cugeta drept, noi cu vrednicii voluntari, ajutați de copiii Rodicăi la a căror casă lucrăm de câteva zile, am reușit să identificăm leacul împotriva tuturor relelor : BCA-ul.

După două ceasuri de rugăciune, acest medicament minune, și pe soare și pe ploaie, administrat frumos, spre a plăcea și pruncilor jucăuși, te poate vindeca de orice, mai puțin de șale.

Cât despre cei ce ne mai dau sfaturi prin comentarii răzlețe, cu privire la “nefolositoarele rugăciuni”, îi rog să nu – și mai consume energia și timpul prețios cu treburi “bisericești” pe paginile noastre pentru că, dacă fiecare și-ar vedea de treaba lui (popa cu slujbele, doctorul cu bolile, dascălul cu învățăceii etc.) chiar că lumea ar fi și mai sănătoasa la minte și la trup, dar și mai bună.
În altă ordine de idei, cât mai latră unii, Sfintele Liturghii și Maslu tot le facem, casa Rodicăi crește, gata-s și listele de Paște cu cei 7000 de ingerasi, comandam și facem loc în magazii, pentru că treaba trebuie făcută.

Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă și ajutor în toate cele bune!

***

26 februarie:

Dragii noștri,

Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.

Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente.

Fie că vorbim de suferința bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenție firești recomandate de instituțiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu știe cine, un lucru este clar. Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă.

În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu.

Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu.

Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!

 

Legaturi:

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, “omul-minune” de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, “În premieră” și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA “GLASUL VIEȚII”

PARINTELE DAMASCHIN de la IAȘI, eroul a mii de copii si mame care traiesc in SARACIE EXTREMA, are nevoie de ajutorul altor EROI AI OMENIEI pentru a ridica si a finaliza alte CASE PENTRU NAPASTUITI pana la iana (si VIDEO – Trinitas TV). Povestile tragice ale mamelor uitate de ipocritele ONG-uri “filantropice” si al caror singur sprijin si salvator este un “popa”

SA IMBRACAM COPIII SARACI! “Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie”. SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: “Puțin înseamnă MULT pentru acești copii!”

PARINTELE DAN DAMASCHIN, misionarul neobosit al Iasilor – interviuri despre viata sa si despre INVIEREA DOMNULUI: “Provocarea este de A RENASTE DE BUNA VOIE, nu de nevoie!” (si VIDEO)

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN (Iași) – predică trezitoare de ÎNVIERE despre RĂZBOIUL NEBUN AL OMENIRII CU HRISTOS, căutând zadarnic OMORÂREA LUI DUMNEZEU din lume. “Fără o înviere reală, sufletească, din răutatea și patimile care ne copleșesc, moartea rămâne prezentă în noi și riscăm să devenim noi înșine UCIGAȘI DE DUMNEZEU”

VINO LA MARSUL NATIONAL PENTRU VIATA SI FAMILIE de sambata, 25 martie!/ CAMPANIILE ANTI-AVORT, medicii care nu ucid pruncii nenascuti si LECTIILE DE JERTFA SI… NORMALITATE ale Parintelui Dan Damaschin (Iasi) si Nicolae Tanase (Valea Screzii si Valea Plopului) – VIDEO

Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii care FAC “DESFRAU IN TRUPUL BISERICII”!

Lucrarea lui Dumnezeu printre “ingeri”, prin alti “ingeri” jertfitori: MAICUTA SERAFIMA, MAMA ORFANELOR DE LA MĂNĂSTIREA MĂRCUŞ: “Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adevăraţii copii ai lui Hristos” (VIDEO)

“REPARATORII” DE SUFLETE de la Radauti sau CUM SE FACE SPALAREA PICIOARELOR IN ZILELE NOASTRE pentru copiii si tinerii fara parinti si plini de traume, la ASEZAMANTUL “SFANTUL LEONTIE” (VIDEO – emisiunea “Romania, te iubesc” si alte reportaje)

ASEZAMANTUL de COPII de la Manastirea BOGDANA din Radauti – locul unde peste o suta de orfani isi gasesc, prin BISERICA, o autentica “NOUA FAMILIE” (Reportaje TRINITAS si “Romania, te iubesc” – VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Preot Dan Damaschin, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la ““GRAUNTELE DE LUMINA 2020”. PARINTELE DAN DAMASCHIN combate bolile cu rugaciunea si EPIDEMIA DE SARACIE CRUNTA din zona Iașilor cu o noua CAMPANIE DE MILOSTENIE CONTAGIOASA. Cum putem ajuta copiii si mamele nevoiase de pe lista parintelui de la Asociația ,,Glasul Vietii”?

  1. Pingback: Cuvantul PARINTELUI DAN DAMASCHIN la praznuirea INVIERII DOMNULUI in vremea pandemiei. Ce PUTERI i se dau crestinului prin credinta si prin HARUL SFINTELOR TAINE si care este conditia absolut necesara ca “totul sa fie bine”? | Cuvântul Ortodo
  2. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN DE LA IAȘI sau ÎNTRUPAREA EVANGHELIEI PRIN JERTFĂ (II): “Pentru oamenii mei săraci nu există pandemie, EXISTĂ FOAME, nu se tem de virus, SE TEM DE FOAME. Copiii de la sat au nevoie de hrană ca să supraviețuiască”
  3. Pingback: PĂRINTELE (DAN) DAMASCHIN, preotul din Iași care DĂRUIEȘTE NĂDEJDE și care știe să asculte GLASUL VIEȚII și al SUFERINȚEI FRAȚILOR CELOR MICI AI LUI HRISTOS. Grăuntele de Lumină 2021 a ajuns la aproape 9000 de copii (NOI REPORTAJE și INTERV
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare