APELURI IMPORTANTE DE AJUTOR pentru mame si surori aflate in lupta grea cu nemilosul cancer

8-02-2019 6 minute Sublinieri

Fundatia Sfanta Irina:

Ajutor umanitar pentru Adriana Tanase

Ma numesc Tanase Adriana, in varsta de 35 ani si sunt din Dej, jud. Cluj. Intr-o zi de toamna tarzie, luna lui noiembrie 2017, stand in pat am descoperit, masandu-ma la sanul drept, un nodul de marimea unui bob de strugure. Nu m-am speriat, de fapt nu am bagat de seama ca acel nodul avea sa fie o tumora canceroasa maligna. Am mers la parintele duhovnic, i-am spus ce am patit, si am amanat investigatiile dupa sarbatorile de iarna. Intre timp am ramas insarcinata cu cel de-al saselea copil. Nodulul incepuse sa creasca.

Tin sa mentionez ca in acea perioada am avut o alimentatie normala, consumand produse lactate, carne, oua si, daca se putea, cat mai multe dulciuri concentrate, in special ciocolata, inghetata si prajituri din cofetarie. Sa revin. Timp de 3 luni nu am fost la ecograf sa vad despre ce este vorba in legatura cu sanul drept, insa medicul meu ginecolog urmarindu-mi sarcina si spunandu-i ce am patit, m-a trimis la Cluj sa mi se faca o punctie si, intr-adevar, rezultatul a iesit pozitiv – carcinom mamar invaziv stadiul III. Ultimele doua nasteri au fost cezariene, urmand sa o fac si pe a treia. Din data de 16 mai incepe, sa zic, „drumul crucii”, din suferinta. De nu erau persoane dragi mie, Sfantul Nectarie, Sf. Efrem, Sf. Ierarh Spiridon, Sf. Ilie Lacatusul, Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos, nu ajungeam pana in prezent. Am fost internata in maternitatea din Dej de urgenta. S-a constat dezlipirea placentei cu hematoame. Mi s-a propus avort terapeutic, sarcina avea 18 saptamani.

Mi s-a facut tratament specific, sa pot purta sarcina la decizia mea si mai ales a sotului, dar din punct de vedere medical era compromis. Am avut pierderi mari de sânge, infecție la nivelul lichidului amniotic, febra, frison, am zis in sinea me: „Doamne, nu vreau sa fac avort”. A fost groaznic sa ai presiune din partea cadrelor medicale, persoanelor apropiate sa dau copilul afara, insa sotul m-a sustinut mult in a lua decizia sa-l pastram. Tumora crestea in volum. Doamna doctor vazand ca nu o scoate cu mine la capat, totusi avand o stare inrautatita, am dat semnatura pe proprie raspundere pentru viața mea.

Hemoglobina scazuse foarte mult, necesitand pentru prima data transfuzie de sange grupa 0, Rh negativ, fiind si intr-o zi de duminica, neavand medic anestezist in Dej, m-au trimis cu salvarea in Cluj. Din data de 3 iunie pana în 2 iulie si inca 3 saptamani am fost internata in spitalul ginecologic. Am cunoscut oameni minunati, m-au ajutat fiecare cu ce i-a indemnat inima.

Tin sa multumesc foarte mult pe aceasta cale cadrelor medicale, doamnei Alexandrina, doamnei Aurora, familiei, care mi-au fost alaturi, copiilor, d-lui Alexandru si sotiei sale Calina, si lista ar putea continua. In tot acest timp m-am rugat sa scap cu bine. Am fost si la medicul oncolog, tumora era de dimensiune crescuta. La indicatia dansului si a unor medici ginecologi mi s-a propus si aici sa fac avort, eram in saptamana a 23-a de sarcina in evolutie. Dezlipire de placenta, hemoragie, membrane rupte, erau printre putinele diagnostice. Am fost primul caz cand mi s-a efectuat RMN ul pe timpul sarcinii. Dar, slava Domnului, totul a fost bine. E groaznic sa stai intr-un tub aproape 3 ore intr-un zgomot infernal. Rezultatul a fost bun, tumora tinuta sub control, fara metastaze. Mi s-a propus sa fac avort, nu am vrut, ma rugam la bunul Dumnezeu sa ma tina cu „ora”, cu ziua, desi am trecut prin momente grele, din punctul meu de vedere, fizic și psihic. Medicul curant mi a spus ca daca nu am lichid amniotic sau daca este insuficient, nu va trai copilul si va trebui sa-l avortez, sa incep chimioterapia. Am refuzat si de data aceasta. Am mai dus-o cu frana pana in data de 2 iulie cand intr-adevar au decis sa ma opereze. Am avut hemoglobina foarte mica. M-au operat, copilul a avut la nastere scor APGAR 5-7. L-am botezat de urgenta, l-am nascut la 26 saptamani, greutate 880 gr. Acum traieste, este bine, are 4800 gr si Sfantul Spiridon i-a purtat de grija si Maica Domnului.

Eu sunt in Bucuresti, fac tratament – chimioterapie, cu citostatice, la o clinica particulara. Am facut RMN si CT, tumora pare sa fie in regresie. Mananc vegetarian si fac tratament cu chimioterapie in continuare.

CONTURI PENTRU DONATII

FUNDATIA SFANTA IRINA

STR. EROU, MIRCEA, MARINESCU, NR.3, VOLUNTARI, ILFOV, COD POSTAL 077190

cod de identificare: 10667150

CONT LEI: RO57WBAN25110000A2064936

CONT EURO: RO51WBAN25110220A2064936

COD SWIFT:WBANRO22

DESCHIS LA INTESA SANPAOLO SUCURSALA VICTORIEI, CALEA VICTORIEI,NR 155, BL.D1,   SECTOR 1, BUCURESTI

Va rugam sa specificati in descriere „Ajutor pentru Adriana Tanase”. Va multumim!

***

LUPTA IOANEI PENTRU VIATA CONTINUA

Ioana Mitrof este profesoară şi mamă a doi copii. E un om care crește în palmele sale suflete. Și o face cu multă daruire. Viaţa a provocat-o cu diagnosticul de cancer la san, gradul 2 acum un an și jumatate. În plus, Ioana nu poate face tratamentul clasic, deoarece sufera si de alte afectiuni si aceste tratamente i-ar afecta grav si iremediabil organismul. Dar a reușit sa meargă mai departe cu zâmbetul pe buze, cu ajutorul tuturor celor care i-au sărit în ajutor,copii, părinți, familie, prieteni, cunoscuți și necunoscuți cu inima cât muntele, pentru a câștiga timp în aceasta lupta contra cronometru. Copiii şi elevii ei se bucura de Ioana, plină de vitalitate, zâmbet și bunavointa, chiar dacă sufletul şi trupul sunt în suferinţă.

Prietenii s-au mobilizat, si in urma unui concert caritabil, unei activitati sportive, vanzari de carte, tablouri si donatii personale s-au strans aprox.4000 euro, bani dn care Ioana urmează în prezent tratamente la clinica Imunomedica, Bucuresti, insa susţinerea vieţii în acest caz înseamnă un efort financiar destul de mare şi constant, de care ea nu dispune. Urmează operația la începutul anului viitor, după care Ioana va avea nevoie de un tratament de cel puțin trei luni care sa ii fortifice organismul și sa ajute la refacerea acestuia, la aceeași clinica, unde o săptămâna de tratament o costa aproximativ 1200 lei, cheltuieli care nu pot fi decontate prin sistemul de asigurari de stat.

Chemarea în ajutor pentru Ioana se îndreaptă cu simplitate și speranța către toți semenii care pot aduce un sprijin cât de mic. Iar în aceasta lupta orice clipa contează! Sa o ajutăm să continue să zâmbească, copiii să se bucure de prezenţa ei.

Donaţiile pentru IOANA MITROF se pot face în contul în RON deschis pe numele ei la BANCA TRANSILVANIA: RO54BTRL01801201M45208XX.

Nr.tel: +40720622704

IOANA are nevoie de voi, de noi, de toţi oamenii care vor să-i dea o şansă la supravieţuire. PUTEM sa ajutam o mama sa își crească copiii și să se bucure de prezenta lor! Pentru că dragostea de viaţă trebuie să învingă. Și oamenii împreuna pot face aceasta !

***

Vremea noua:

MAMÃ CU TREI COPII, STRIGÃT DE AJUTOR! (FOTO)

SALVATI – MÃ!!

O tânãrã profesoarã de limba englezã, de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” trece prin clipe de cosmar! Aceasta a fost diagnosticatã cu cancer la sân. Din acel moment a început lupta pentru viatã. Cãtãlina este mamã a trei copii de 7, 11 si 12 ani. Este singurã si bolnavã si cere ajutor de la semenii sãi, pentru a putea supravietui. Vrea sã îsi vadã copiii crescând, dar tratamentul este lung si costisitor, iar singurã nu poate rãzbi. Are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care doresc sã o ajute o pot face în Contul deschis la BRD Bârlad: RO05BRDE380SV44424313800 pe numele Neculai Cãtãlina Marcela.

Povestea blândei profesoare care se zbate pentru a supravietui, este incredibilã. Cãtãlina Neculai are doar 38 de ani si, ca o ironie amarã a sortii, mama ei murit la vârsta de 38 de ani, când ea avea doar sapte ani, de cancer ovarian. Acum, la aceeasi vârstã, Cãtãlina, o femeie de o blândete incredibilã, iubitã de copii, de elevi, de colegi, se confruntã cu aceeasi boalã crâncenã, dar la sân. Ca sã supravietuiascã are nevoie de tratament, care este extrem de costisitor. În fiecare sãptãmânã trebuie sã dea 2000 de lei, iar suma este una uriasã si peste puterile familiei. Colegii de la Scoala „ Episcop Iacov Antonovici” au decis sã o ajute si au fãcut un apel la elevi si la pãrintii acestora, dar tratamentul este de lungã duratã.

Mesajul postat de blânda profesoarã, pe reteua de socializare este unul emotionant. Aceasta face totodatã un apel cãtre oamenii cu suflet mare sã o ajute pentru a putea fi cât mai mult alãturi de copiii sãi.

„Când viata sau Dumnezeu îti pune în fatã diagnosticul de cancer, lasi deoparte orice mândrie si faci totul sã te salvezi, nu pentru tine neapãrat (desi acum îmi dau seama ce frumoasã si pretioasã este viata), dar mai ales pentru copiii tãi. Interventia chirurgicalã, chimioterapia si radioterapia sunt metodele clasice de tratament, destul de agresive si nu neapãrat cele mai eficiente. De aceea, vreau sã mã asigur cã fac tot ce este omeneste posibil în aceastã luptã. Terapiile alternative sunt o sansã în plus, dar, bineînteles, sunt foarte costisitoare. O sãptãmânã de tratament în Bucuresti costã aproximativ 2000 lei. De aceea, dragii mei, apelez la voi, ca din putinul vostru sã oferiti doar o picãturã,care, adunatã cu altele, vor umple paharul vietii. Le multumesc celor care au fost alãturi de mine , în orice fel posibil, dar si celor ce o vor face de acum înainte!”, a scris Cãtãlina pe contul ei de socializare.

Si-a pierdut mama pe când avea doar sapte ani!

„Viata nu prea mi-a oferit multe flori, rãmânând de la 7 ani fãrã mamã, care a decedat la vârsta de 38 ani, tot în urma unui cancer (de col uterin). Copil fiind, nu am constientizat aceastã pierdere la momentul respectiv,dar , mai târziu, când îi vedeam pe ceilalti copii cu mamele lor, am început sã-i simt lipsa tot mai mult. Cãsãtorindu-mã si având trei copii, am realizat cã ea a murit asa tânãrã, având tot trei copii. Acest lucru mi-a bântuit mult gândurile si, bineînteles, nu a fost un factor pozitiv. Copiii mei sunt in clasa a V-a, a IV – a si fetita în clasa a -I-a, având 12, 11 si 7 ani. Mai am o sedintã de chimioterapie, apoi urmeazã sã fac radioterapie la Bucuresti. Am slãbit destul de mult, nu mai zic de celelalte reactii neplãcute. De aceea, am zis sã fac tot ce pot sã-mi fortific imunitatea la o clinicã – cu vitamina C, vâsc, hipertermie, ozonoterapie, seleniu. Sper sã ies învingãtoare din aceastã luptã si multumesc tuturor celor care mã vor ajuta si vor da sansa copiilor mei sã mã aibã lângã ei”, a mai spus profesoara Cãtãlina Neculai.

Cont : RO05BRDE380SV44424313800 Neculai Cãtãlina Marcela, deschis la BRD Bârlad.

***

Ziarul de Vrancea: Geanina Ionelia Bratu, o studentă din Nereju, are din nou urgentă nevoie de ajutorul nostru!

Geanina Ionelia Bratu are 20 de ani, este din Nereju, iar în urmă cu doi ani a absolvit Liceul Vidra, fiind în prezent studentă la Facultatea de Geografie. În urmă cu un an a fost diagnosticată cu tumoră malignă de rinofaringe. După un tratament agresiv, ce a trebuit întrerupt la recomandrea medicilor, care s-au temut că trupul tinerei nu va rezista, Geanina Ionelia Bratu a aflat de curând că are cancer de rinofaringe stadiul IV metastazat la vertebra L2.

Citiți scrisoarea recent publicată pe contul de facebook Geanina Ionelia Bratu

Bună ziua, oameni buni…

În primul rând, aș dori să vă mulțumesc onest pentru tot ajutorul acordat în cea mai grea perioadă a vieții mele în care am continuat să încerc a răzbate împotriva acestei boli.

Inițial, acest mesaj era intenționat a fi unul care să vă aducă bucurie odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, vouă celor care m-ați ajutat și susținut și unde urma să vă descriu faptul că tratamentul a avut succes iar eu sunt sănătoasă din nou, însă lucrurile se pare că din păcate nu stau tocmai așa…

Revin după o perioadă în care am avut o pauză după terminarea tratamentului unde m-am refăcut parțial.

În prezent eu sunt în Turcia pentru control iar în urma ultimelor investigații mi s-a evidențiat faptul că metastaza vertebrală ar fi încetat din activitate, însă este încă prezentă.

Mi-a fost propus un alt tratament(Cyberknife) și o perioadă de timp pentru a mă gândi și hotărî, iar astăzi au avut loc investigațiile la cap și la gât, rezultatul lor urmând să îl primesc cât de curând.

Unica mea dorință de Crăciun în acest moment este să fiu sănătoasă din nou, însă pentru asta aș avea nevoie încă o dată de ajutorul vostru , chiar dacă știu că poate cer mult, însă consider că este singura mea șansă de a mă vindeca și a putea duce o viață normală fără tratamente și controale atât de frecvente și violente.

Vă mulțumesc enorm încă o dată!

Sărbători binecuvântate cu multă liniște și pace în suflet și în casă!

Pentru cei care doriți în continuare să mă sprijiniți financiar, mai jos aveți conturile bancare:

RON: RO89RNCB0076152134770001

BCR: Bratu Geanina Ionelia

EURO: RO58BTRLEURCRT0430532601

Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22

BT: Bratu Ioana (mama)

Focșani, județul Vrancea

Citiți și: Geanina Ionelia Bratu | Strângere de fonduri pentru Geanina Ionelia Bratu organizată de Mocanu Alina Simona


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “APELURI IMPORTANTE DE AJUTOR pentru mame si surori aflate in lupta grea cu nemilosul cancer

  1. Pingback: SA IMBRACAM COPIII SARACI! "Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie". SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: "Puțin înseamn
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare