Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord inițiază un proiect de BURSE PENTRU COPIII SĂRACI din Copșa Mică/ PS MACARIE despre CULTIVAREA DELIBERATĂ A DUHULUI DE CÂRTIRE față de Dumnezeu și rânduielile firești, ÎN LUMEA DE AZI: “Nu e bine că suntem femei și bărbați, nu e bine că suntem europeni și creștini, nu e bine că suntem națiuni și că trăim în state naționale. Totul incită la revoltă”

17-01-2018 1 minut Sublinieri

BURSE PENTRU COPIII SĂRACI DIN ROMÂNIA

Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit?

sau însetat şi Ţi-am dat să bei?” (Matei 25, 37)

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord inițiază proiectul „Burse pentru copiii săraci din România cu scopul de ajuta lunar cu suma de 25 de euro un număr cât mai mare de copii din regiunea Copșa Mică. În acest sens, la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Valea Viilor, Mediaș, și la alte parohii din zona Copșa Mică s-au întocmit fişe sociale pentru copiii aflați în dificultate financiară, iar Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a deschis un cont special, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinirea acestor copii.

Sumele adunate în acest cont sunt virate lunar, prin centrul misionar-filantropic din Valea Viilor, magazinelor de unde copiii bursieri îşi cumpără cele necesare – în afară de ţigări şi alcool – pe bază de bonuri. În felul acesta suntem siguri că banii sunt folosiţi cum trebuie. Facem un apel la toţi credincioşii din Europa de Nord şi la toţi oamenii de bine să susţină acest proiect, fie prin sume regulate, fie prin donaţii sporadice.

Bunul Dumnezeu să primească jertfa fiecăruia pentru cei vii şi pentru cei morţi, mai cu seamă pentru copiii nenăscuţi!

Pentru a sprijini efortul nostru de ajutorare a copiilor săraci din regiunea Copșa Mică,
vă rugăm să trimiteți donațiile dumneavoastră în contul deschis special pentru ei:

Cont în coroane norvegiene

Nordea Bank

Număr cont: 6039.06.86156

IBAN: NO5760390643910

Cod Swift: NDEA NO KK

Titular: Den Rumenske Ortodokse Menighet i Oslo

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

Cont în Euro:

Banca Comercială Română

IBAN: RO83RNCB0231157121670002

Tiluar: Parohia Ortodoxă Română Valea Viilor

Swift : RNCB RO BU

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

Cont în LEI:

Banca Comercială Română

Titluar: Parohia Ortodoxă Română Valea Viilor

RO13RNCB0231157121670001

Swift : RNCB RO BU

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

„Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut!” (Matei 25, 40).

Pentru a păstra legătura vă rugăm să vă înscrieți pe Facebook Episcopia Europei de Nord.

Putem comunica și pe emailul indicat pe websiteul Episcopiei:

www.episcopiascandinavia.se

Cu dragoste în Hristos Domnul şi binecuvântare,

al Vostru Părinte și Frate Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord

***

Preasfințitul Episcop Macarie la Ålesund în Norvegia: „În zilele noastre se cultivă în mod deliberat cârtirea, nemulțumirea față de Dumnezeu, Biserică și oamenii Săi”

Cu prilejul Duminicii vindecării celor zece leproși, dar și a Odovaniei Praznicului Botezului Domnului, Părintele Episcop Macarie a arătat că marele har al sărbătorilor din această perioadă se poate păstra, înmulți și răspândi doar prin cultivarea virtuții recunoștinței.

Suprapunerea Odovaniei Bobotezei cu Duminica vindecării celor zece leproși ne dă un răspuns clar, simplu și direct: prin recunoștință. A venit Domnul printre noi, făcându-se asemenea nouă, afară de păcat. Să îi fim recunoscători și să îi mulțumim! Nimic nu ne surpă viețile mai mult decât uitarea și nerecunoștința, care premerg cârtirii și revoltei față de Dumnezeu. În zilele noastre se cultivă în mod deliberat cârtirea, nemulțumirea față de Dumnezeu, Biserică și oamenii Săi. Nu e bine că suntem femei și bărbați, nu e bine că suntem europeni și creștini, nu e bine că suntem națiuni și că trăim în state naționale. Nimic nu e bine, astăzi, totul e frustrant, totul incită la revoltă, una fără noimă și fără motiv a mai spus ierarhul.


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Pagini Ortodoxe, PS Macarie Dragoi, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord inițiază un proiect de BURSE PENTRU COPIII SĂRACI din Copșa Mică/ PS MACARIE despre CULTIVAREA DELIBERATĂ A DUHULUI DE CÂRTIRE față de Dumnezeu și rânduielile firești, ÎN LUMEA DE AZI: “Nu e bine că suntem femei și bărbați, nu e bine că suntem europeni și creștini, nu e bine că suntem națiuni și că trăim în state naționale. Totul incită la revoltă”

  1. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE: “Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și ESTE ABIA ÎNCEPUTUL. Iată o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa…”. CUVINTE CU PUTERE MULTĂ de la Episcopul Europei de Nord. STRATEGIA COMPROM
  2. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE: “Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și ESTE ABIA ÎNCEPUTUL. Iată o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa…”. CUVINTE CU PUTERE MULTĂ de la Episcopul Europei de Nord. STRATEGIA COMPROM
  3. Pingback: PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: "Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popo
  4. Pingback: PARINTELE EPISCOP MACARIE: “Traim vremuri grele, vremuri de incercare, si ESTE ABIA INCEPUTUL. Iata o cale de a ne dobandi sprijin pentru a le traversa…”. CUVINTE CU PUTERE MULTA de la Episcopul Europei de Nord. STRATEGIA COMPROMITERII P
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare