E NEVOIE DE DONATIA FIECARUIA pentru realizarea filmului documentar “SCRUM” (regizor Andrei Negoiţă Zagorodnâi) IN SPRIJINUL ASEZAMINTELOR DE LA VALEA SCREZII SI VALEA PLOPULUI

13-06-2019 2 minute Sublinieri

Valea Screzii și Valea Plopului sunt două locuri în care Părintele Nicolae Tănase a izbutit să strângă sute de copii, care nu aveau niciun rost pe lume. Sunt copii luați de pe stradă, din gări, din guri de metrou, salvați din condiții mizere și care acum au un cămin. Într-un loc în care nu există sprijinul statului, acei copii au văzut ce înseamnă să ai o viață cât de cât normală. S-au schimbat destine și povestea din Valea Screzii trebuie spusă, deoarece numai așa putem duce la alt nivel ceea ce a început Părintele Tănase acum 23 de ani. Ne dorim să schimbăm mentalități. Copiii abandonați din România au dreptul la șansă! Valea Screzii este doar vârful icebergului.

Din această dorință de a spune povestea Văii Screzii (toți acei copii, indiferent de unde vin, au transformat Valea în casa lor), am demarat procesul realizării filmului SCRUM. Prin acest lung metraj vom arăta că se poate, iar o parte din profitul filmului va ajunge la copiii din Vale, la copiii care au dreptul să ajungă în Deal!

Producția este gândită să ajungă la cinematografele din America, Canada și Europa și să fie un deschizător de drum pentru comunitatea din Valea Screzii dar și pentru alte proiecte de film despre realitatea românească necunoscută și ignorată, atât din trecut cât și din prezent.

O mica echipa a muncit mult pentru realizarea acestui proiect. De aceea v-as ruga să-l faceti cunoscut și să distribuiti povestea mai departe.

INTRATI AICI PENTRU A DONA:

http://scrumfilmul.ro/campania/

***

Basilica: Planul ambiţios al unui regizor pentru a sprijini aşezămintele de la Valea Plopului: filmul SCRUM

Regizorul Andrei Negoiţă Zagorodnâi propune o modalitate inedită de a sprijini aşezămintele sociale de la Valea Plopului şi Valea Screzii: un film documentar care să ruleze în cinematografele din SUA, Canada şi Europa, urmând ca 25% din încasări să fie redirecţionate către beneficiarii celor două aşezăminte.

În tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă.

Restul asistaților, aprox. 400 de persoane, se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii prin grija Asociației Pro Vita pentru născuți și nenăscuți.

SCRUM

„SCRUM nu este un film şi atât”, spune Andrei Negoiţă Zagorodnâi pe site-ul de prezentare al proiectului, evidenţiind faptul că va fi un lungmetraj „despre oameni care au schimbat vieţi şi – foarte important – un film care va schimba vieţi. Un film despre modele, despre lupta până la capăt”.

Acesta prezintă lungmetrajul drept un „film despre copii care trebuia sa fie avortaţi, ajunşi abandonați sau orfani, despre mame mult prea tinere, despre familii risipite, despre drama socială a României și despre doi campioni: un sportiv ridicat din pulbere, care și-a depășit cu mult condiția, și îngerul care le-a oferit o șansă celor ca el”.

Inspirat din realitate, SCRUM „trage vălul de pe fața unor vieți extraordinare”.

„Copilul simplu, de la ţară, care trebuia să fie avortat devine unul dintre campionii sportului mondial. Parcursul lui, de la abandon la glorie, se intersectează cu figurile a doi mari duhovnici români – părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa şi învăţăcelul său, părintele Nicolae Tănase, şi cu vieţile celor care au fost în postura lui: paria ai societăţii româneşti”.

Însă, regizorul atenţionează că un astfel de proiect cinematografic nu se poate realiza fără sprijin din partea semenilor.

„Ajută-ne să facem un film din dragoste de oameni, care le va schimba viaţa locuitorilor orfelinatelor şi căminelor de bătrâni din Valea Screzii! SCRUM este un proiect ambiţios, un film pentru oameni, care nu poate fi făcut decât de către oameni, prin contribuţii individuale şi colective”.

[…]

 

PARINTELE NICOLAE TANASE, dupa incendiul din Valea Screzii. “Noi privim altfel focul. Focul este pe de o parte curățitor, pe de altă parte este un avertisment. MAREA NENOROCIRE ESTE DISPARITIA ROMÂNILOR” (Video)

PARINTELE NICOLAE TANASE: „În culcarea pe o ureche că suntem noi un popor ales, VOM AVEA UN SFÂRȘIT CA AL EVREILOR. NOI VOM FI ÎNLOCUIȚI. De ce? Pentru că nu realizăm pe ce fel de pământ stăm, pe cât sânge stăm și cum în acest pământ ÎNOTĂM ÎN SÂNGE PÂNĂ PESTE CAP”

FAMILIA IN FATA PROVOCARILOR ACTUALE – Conferinta cu pr. Nicolae Tanase, actorul Tomi Cristin s.a. (Video). Avertismentul Pr. Tanase: “ROMANII NU (MAI) NASC. NU AU BAZA DE LUPTA: FAMILIA”/ Laicitatea agresivă și consecințele secularizării (Emisiune Trinitas TV)/ NOUA URA DE CLASA: URA ANTIRELIGIOASA

MINUNEA SFANTULUI NICOLAE de la Valea Screzii: PARINTELE NICOLAE TANASE. Picatura de “nebunie” a jertfei care rascumpara oceanul nepasarii generale (VIDEO). CUM PUTEM AJUTA, UNDE SE POT FACE DONATII?

PARINTELE TANASE DESPRE INCERCARI, PRONIE, MILOSTENIE, BOGATI SI SARACI: “Lipsa de timp este un semn foarte dur al sfarsitului lumii”

Reportaj “Gandul” in satul cu “29 BISERICI SI FARA CANALIZARE”. La parintele Nicolae Tanase acasa sau o LECTIE DE JURNALISM

”Ajuta Romania”: reportaj TVR despre PARINTELE TANASE de la Valea Screzii (VIDEO)

Parintele Nicolae Tanase: O VIATA IN SLUJBA COPIILOR (VIDEO)

POVESTEA PARINTELUI TANASE si cateva dintre povestile tulburatoare ale copiilor de la VALEA PLOPULUI si VALEA SCREZII

Fotbalistul GEORGE OGARARU si “tabara” de copii de la VALEA SCREZII. “Am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa ne-a dictat inima” (VIDEO – ProTV)

VINO LA MARSUL NATIONAL PENTRU VIATA SI FAMILIE de sambata, 25 martie!/ CAMPANIILE ANTI-AVORT, medicii care nu ucid pruncii nenascuti si LECTIILE DE JERTFA SI… NORMALITATE ale Parintelui Dan Damaschin (Iasi) si Nicolae Tanase (Valea Screzii si Valea Plopului) – VIDEO


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Parintele Tanase (Valea Plopului), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare