PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, “omul-minune” de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, “În premieră” și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA “GLASUL VIEȚII”

9-04-2018 5 minute Sublinieri

In premiera cu Carmen Avram, realizator Yevgeniya Kironaki – Emisiune difuzata in data de 8 aprilie 2018 (prima zi de Pasti) – Antena 3.

***

Persoanele interesate să sprijine misiunea parintelui Damaschin, pot face donații folosind detaliile de mai jos:

ASOCIATIA ,,GLASUL VIETII”

BANCA TRANSILVANIA
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
COD SWIFT BTRLRO 22
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
Există subconturi și pentru celelalte valute CHF, CAD, LIRE, DKK,etc.
Paypal: pr.dandamaschin@yahoo.com
MoneyGram, Western Union, RIA – Tarniță Adrian Iulian
Coletele pot fi trimise pe adresa:
Biserica Maternitatii Cuza-Voda Iasi, Str. Cuza-Voda, Nr. 34, Iași.

***

Pr. Dan Damaschin (Facebook):

(8 aprilie):

Tuturor prietenilor, urmăritorilor și ajutoarelor mele dragi, Hristos a Înviat!

Unim astăzi lumina Soarelui Hristos din suflete cu cea, atât de așteptată, a Soarelui ceresc și încercăm să vă bucuram cu inca o veste buna.

Vă anunțăm oficial încheierea campaniei “Grauntele de Lumina” cu un nou record de copii ajutați – 2973.

Chiar daca ne-am propus să ajutăm doar 2000 de copilași, inima dumneavoastră largă și gurile multe de hrănit, ne-au propulsat spre 3000, c-asa-i românul când iubește. Și pentru aceasta va mulțumesc!

Cum aceasta misiune “nebună” a adus alături de noi foarte mulți oameni dragi, iar măria sa, Facebook, din motive care ne depășesc, nu ne vrea cu mai mult de 5000 de prieteni, ne vedem obligați spre a vă propune să deveniți tot prieteni cu noi, dar pe pagina oficială Dan Damaschin, cu un simplu Like.

In rest, rămân același, om simplu și neoficial, ce vă îmbrățișez, cu toată dragostea în Hristos Domnul, Cel din morți Înviat!

(2 aprilie):

In timp ce mai toate gospodinele termină zilele acestea curațenia de Paște, noi ne-am gândit să facem ordine prin garderoba copilașilor atât de dragi nouă și, sunt convins deja, și dumneavoastră. Mai bine zis, am pornit sa umplem dulăpioarele cu hăinuțe, noi, frumoase, să îi încălțăm și să le ducem de-ale gurii și câte alte cele trebuincioase pregătite de donatorii noștri cu atâta dragoste.

Asadar, continuăm, dragi prieteni, cu ajutorul dumneavoastră, “vânătoarea” de zâmbete. Astăzi sperăm să îi găsim mai veseli pe copilașii aflați deja în vacanța de Paște și să ne întoarcem cu tolba plină de surâsuri.

Dăm de veste și mai tarziu cu alte poze din periplul nostru prin comunele județului.

https://docs.google.com/…/1GPMfD6x6cbLysTTsGrNPifmBbi…/edit…

(4 aprilie):

Continuăm să împărțim daruri la schimb cu zâmbete.

Pregătim, împachetăm, distribuim pe la sat, pe la oraș, încă nu ne plângem de dureri de picioare, nici de spate, de brațe nici nu mai pomenim 😊, cine le mai duce grija când sunt atâtea și atâtea de făcut.

Și cum am putea sta degeaba, când răsplata e atât de frumoasă, mai ales când vine în această săptămână încărcată de semnificații.

Noi mai putem, copii de ajutat , mai avem, dumneavoastră mai puteți?

Dumnezeu să vă binecuvânteze, buni și dragi prieteni!

(31 martie):

Mai toată lumea știe vorba lui Lucian Blaga “Veșnicia s-a născut la sat“. Dacă o parafrazam (mai facem și noi, uneori, astfel de lucruri) ajungem repejor la “dărnicia s-a născut printre români”.

De ce? Pentru că astazi, inainte de Învierea lui Lazăr (“cel milostiv”) și cu o săptămână înainte de Vinerea Mare, ziua răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos, copilașii noștri din tabel și-au găsit toți câte un donator. Ce bucurie poate fi mai mare decât să regasesti atâta dragoste de copii printre semeni și atâta îndurare de la Fiul Dumnezeu?!

Dar pentru că sărăcia nu a plecat încă din sate, și, la fel că și păcatul din noi, se simte mult prea bine acolo, tabelul nostru a avut nevoie de un “amendament” și mai primește câteva zeci de familii, cu “câteva” sute de copii sărmani, spre care vor merge pachetele achitate sau ce vor fi achitate cu atâta bunavointa de dumneavoastră.

Sau, cum s-ar zice, “noi copii saraci mai avem, dar, dumneavoastră, mai puteți?”.

Să ne ajute Domnul Hristos să ducem și puțin din Crucea Sa, alături de cei mulți și intristati copii!

https://docs.google.com/…/1GPMfD6x6cbLysTTsGrNPifmBbi…/edit…

Antena1 (martie 2018):

Povestea Părintelui Dan Damaschin din Iași, cel care a ridicat din temelii o casă pentru mame care cerşesc pe străzi: „Eu nu îmi fac decât datoria de preot, nu am voie să întorc spatele nimănui!”

Preotul Dan Damaschin din Iași vrea să le ofere o şansă mamelor care cerşesc pe străzi, cu copiii de mână, și studentelor care rămân însărcinate și, din disperare, se gândesc să renunțe la sarcină pentru că nu au alternative. Slujitorul Domnului a ridicat cu ajutorul mai multor voluntari un complex de garsoniere la Valea Lupului, o localitate ieșeană, în care mamele fără acoperiş să locuiască liniştite.

L-a numit, simplu, „Casa Vieții”, a muncit cot la cot cu muncitorii, a cumpărat de multe ori materiale din banii lui, pe lângă donațiile unor oameni de bine. Terenul a fost donat acum cinci ani de o parohie situată la câțiva zeci de kilometri de Iași. În momentul de față, preotul preconizează că cele 16 garsoniere (din cele 24 aflate în plan), bucătaria și sala de mese vor putea fi date în folosință, începând cu 21 mai 2018.

Camerele sunt în momentul de față văruite, iar un sponsor a donat mai mulți metri de pal pentru construcția mobilierului. Preotul ia parte la toate treburile și e încrezător că garsonierele vor deveni „acasă” pentru mame neajutorate și copiii lor.

Preotul Damaschin nu se consideră un exemplu pentru cei din jur

Preotul Dan Damaschin lucrează de mai bine de zece ani la capela Maternității „Cuza-Vodă”, acolo unde a întâlnit de sute de ori mame aflate în situații-limită sau studente cu „psihicul sfâșiat”, după ce au renunțat la o sarcină. În plus, tată cu patru copii acasă la rândul lui, știe cât de greu e să crești un pui de om. Situația devine cu atât mai grea pentru mamele care nu au un acoperiș deasupra capului și sunt nevoite să cerșească pentru a supraviețui.

„Pe aceste mame le vedem zilnic pe străzi, cerşind la semafor sau la orice colţ de stradă. Noi oricum le ajutam pe unele cu întreţinerea şi atunci am spus că mai bine le facem o casă mare, cu cameră pentru fiecare, cu bucătărie şi baie decente, în care să locuiască în condiţii bune. Aşa copiii o să meargă la şcoală, iar ele o să-şi caute de muncă”, crede Dan Damaschin, preot la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi.

„Nicio tânără gravidă nu trebuie să fie lăsată de izbeliște!”

În plus, speră ca tinerele care rămân sau au rămas însărcinate să dea o șansă vieții, având în vedere că nu vor mai fi singure după ce vor naște. „Scopul principal în acest caz este de a preveni avortul și nicio tânără să nu mai fie lăsată de izbeliște”, explică slujitorul Domnului.

Nu o dată a interacționat cu studente sau foste studente care au rămas însărcinate și pentru că li s-a spus „Nu ai ce căuta acasă cu un copil!”, au avortat, rămând traumatizate și, nu de puține ori, în imposibilitatea de a deveni mame mai târziu.

Omul care a sfințit locul și oamenii din jur

Atunci când stai de vorbă cu Părintele Damaschin, conștientizezi că ai în fața ta un interlocutor modest căruia nu îi place deloc să se laude. Lasă mai degrabă faptele să vorbească de la sine. De 13 ani, trimite anual sute de copii nevoiași la școală, oferindu-le haine, încălţăminte, rechizite și produse de igienă. De Crăciun şi de Paşte, se asigură că micuții vor primi daruri, iar cei mai merituoși beneficiază de burse lunare.

Bucuria copiilor care au văzut pentru prima dată marea

Anul trecut, ieșeanul a dus 120 de copii săraci la mare. A fost pentru prima dată când aceștia au ajuns pe litoral și s-au bucurat de o tabără. Tot în 2017, preotul a fost impresionat de drama unei mame care era pe punctul de a-și pierde cei cinci copii. Micuții riscau să fie instituționalizați și luați de lângă cea care le-a oferit viață și dragoste necondiționată. Soluția a fost găsirea unei locuințe, la Medeleni și reînscrierea copiilor la grădiniță și la școală.

Cu toate astea, Preotul Dan Damaschin preferă să continue să ajute necondiționat pe cei aflați în nevoie. Fără să aștepte ceva în schimb, fără a avea pretenția că e un exemplu pentru cei din breaslă și din jur.

„Nu sunt eu cel care întruchipez nu știu ce virtuți. Eu nu îmi fac decât datoria de preot, nu am voie să întorc spatele nimănui. Lucrurile se schimbă în bine dacă sădim frumusețe în jur. Dumnezeu ne ajută să facem imposibilul, prin oameni și nu numai!”, subliniază ieșeanul.

***

Ziarul de Iași (sept. 2017):

Preotul Dan Damaschin din IASI trimite sute de elevi sărmani la şcoală

Dan Damaschin este preot la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi și  a pregătit pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi.
Acesta este al doisprezecelea an consecutiv de când părintele Damaschin le oferă copiilor haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

„Prin acest proiect oferim sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, la început de an şcolar. Am început proiectul în 2005, când am ajuns la biserica în care slujesc şi în prezent. (…) Nu pot să nu le dăm şi lor ce au nevoie. Altfel spus, nu mă opresc şi nu am de gând să trag linie la 1.000 de elevi ajutaţi”, a relatat preotul Dan Damaschin.

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018, preotul şi-a propus să ajute şi 30 de studenţi cu rezultate deosebite, dar cu o situaţie financiară dificilă.

 

Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii care FAC “DESFRAU IN TRUPUL BISERICII”!

VINO LA MARSUL NATIONAL PENTRU VIATA SI FAMILIE de sambata, 25 martie!/ CAMPANIILE ANTI-AVORT, medicii care nu ucid pruncii nenascuti si LECTIILE DE JERTFA SI… NORMALITATE ale Parintelui Dan Damaschin (Iasi) si Nicolae Tanase (Valea Screzii si Valea Plopului) – VIDEO

CEA MAI MARE MATERNITATE DIN TARA ISI INCHIDE SECTIA PENTRU AVORTURI. Cei mai multi medici refuza sa mai omoare pruncii, pe motive religioase. DIRECTORUL SPITALULUI, MARIA STAMATIN – cunoscuta ca “INGER PAZITOR” AL COPIILOR (video)

Medic francez: VACCINUL GARDASIL – CEL MAI MARE SCANDAL AL TUTUROR TIMPURILOR/ Asociatia PRO-VITA: atitudine pe tema EDUCATIEI SEXUALE promovate prin programul SEXUL VS BARZA/ Sustinere pentru “OBIECTIA DE CONSTIINTA” a medicilor din Maternitatea Cuza Voda, IASI, care REFUZA AVORTUL/ Legea Reproducerii Asistate – SAMAVOLNICIA care transforma femeia in obiect si copilul in marfa

PREOTI CARE SALVEAZA SI CRESC ZECI DE COPII. Parintele NEGREA din Podul Cosnei (VIDEO): “Daca pe preot nu-l doare de suferintele credinciosilor, nu este preot. Sa fii alaturi de cei necajiti!”/ CAMPANIA PARINTELUI TĂMAȘ din Covasna: “Un român pentru România. NU-I ABANDONA, NU-I AVORTA, ÎI PRIMESC EU!”

“REPARATORII” DE SUFLETE de la Radauti sau CUM SE FACE SPALAREA PICIOARELOR IN ZILELE NOASTRE pentru copiii si tinerii fara parinti si plini de traume, la ASEZAMANTUL “SFANTUL LEONTIE” (VIDEO – emisiunea “Romania, te iubesc” si alte reportaje)

Lucrarea lui Dumnezeu printre “ingeri”, prin alti “ingeri” jertfitori: MAICUTA SERAFIMA, MAMA ORFANELOR DE LA MĂNĂSTIREA MĂRCUŞ: “Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adevăraţii copii ai lui Hristos” (VIDEO)

Marturiile credintei. O MENIRE SFANTA [Reportaj In premiera despre o familie de iconari – VIDEO]/ Confesiunile PARINTELUI ILARION DAN, fostul bancher (VIDEO)/ PARINTI DE CARIERA: profesorii care au renuntat la cariera profesionala pentru a INGRIJI COPII ABANDONATI (VIDEO)

SARACII EUROPEI. Unul din zece copii din mediul rural merge la culcare FLAMÂND/ SACRIFICAREA MUNCII IN DAUNA PROFITULUI. Cauzele reale ale salariilor mici din România/ MITUL ASISTATILOR SOCIAL. Doar 250.00 de persoane traiesc din venitul minim garantat

WINTER IS COMING. Avocatul Gh. Piperea despre GLOBALISMUL NEOLIBERAL, care “a avut ca rezultat hipsterii, emo kids-ii, abandonarea ideii de familie, propaganda LGBT, aberaţia “drepturilor” pedofililor şi ale altor dezaxaţi sexual”/ UN SFERT DIN POPULATIA ROMÂNIEI SE ZBATE IN SARACIE SEVERA. Cati copii români merg la culcare flamanzi? Cifrele SARACIEI si DEPOPULARII unei tari

ELEVII, PORNOGRAFIA SI INTERNETUL (studiu)/ “Dezinhibarea” de pe internet si TV face RAVAGII si la SAT: fenomenul “mamelor minore” (Stiri familie)


Categorii

Apeluri, Documentare/ Reportaje, Eroism, omenie, Preot Dan Damaschin, Preoti si duhovnici romani, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, “omul-minune” de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, “În premieră” și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA “GLASUL VIEȚII”

 1. Pingback: PĂRINTELE DAN DAMASCHIN (Iași) – predică trezitoare de ÎNVIERE despre RĂZBOIUL NEBUN AL OMENIRII CU HRISTOS, căutând zadarnic OMORÂREA LUI DUMNEZEU din lume. “Fără o înviere reală, sufletească, din răutatea și patimile care ne c
 2. Dle Parinte _SFANT pentru mine_ DAMASCHIN

  Unde si la ce adresa pot trimite un ajutor material (preponderent haine ) daca poate fi de trebuinta oamenilor ,in consideratia apreciata de Dumneavoastra si la ce nr de telefon va pot contacta pentru cateva detalii importante in sustinerea demersului initiat .

 3. Pingback: PARINTELE DAMASCHIN de la IAȘI, eroul a mii de copii si mame care traiesc in SARACIE EXTREMA, are nevoie de ajutorul altor EROI AI OMENIEI pentru a ridica si a finaliza alte CASE PENTRU NAPASTUITI pana la iana (si VIDEO - Trinitas TV). Povestile tragice
 4. Pingback: "MARE ESTE DUMNEZEU! Sa ne lasam in bratele lui Dumnezeu, acesta e secretul!". SAVALIADA sau MILELE MARI SI NEOBOSITE ALE PARINTELUI MILEA. Misiunea social-duhovniceasca si pilda minunata de CREDINTA VIE si IUBIRE EVANGHELICA a apostolului sarma
 5. Pingback: SA IMBRACAM COPIII SARACI! "Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie". SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: "Puțin înseamn
 6. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou: INVATAND SMERENIA LUI HRISTOS prin TACERE, SLUJIREA CELOR SUFERINZI, RABDAREA BOLII si RUGACIUNEA CU DURERE | Cuvântul Ortodox
 7. Pingback: PARINTELE DAN DAMASCHIN, misionarul neobosit al Iasilor - interviuri despre viata sa si despre INVIEREA DOMNULUI: "Provocarea este de A RENASTE DE BUNA VOIE, nu de nevoie!" (si VIDEO) - Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: "MARE ESTE DUMNEZEU! Sa ne lasam in bratele lui Dumnezeu, acesta e secretul!". SAVALIADA sau MILELE MARI SI NEOBOSITE ALE PARINTELUI MILEA. Incredibila misiune social-duhovniceasca si pilda minunata de CREDINTA VIE si IUBIRE EVANGHELICA a aposto
 9. Pingback: IZOLAȚI ÎN ROMÂNIA (Coplesitoarele reportaje de Crăciun 2016-2019 ale echipei de la TVR1) - OAMENI MINUNAȚI și SFINȚII SINGURATICI NEȘTIUȚI de lângă noi (I). "Oameni ca ei nu se vor mai naște pe acest pământ!". PENTRU EI ÎNCĂ NE
 10. Pingback: "GRAUNTELE DE LUMINA 2020". PARINTELE DAN DAMASCHIN combate bolile cu rugaciunea si EPIDEMIA DE SARACIE CRUNTA din zona Iașilor cu o noua CAMPANIE DE MILOSTENIE CONTAGIOASA. Cum putem ajuta copiii si mamele nevoiase de pe lista parintelui de la
 11. Pingback: Cuvantul PARINTELUI DAN DAMASCHIN la praznuirea INVIERII DOMNULUI in vremea pandemiei. Ce PUTERI i se dau crestinului prin credinta si prin HARUL SFINTELOR TAINE si care este conditia absolut necesara ca “totul sa fie bine”? | Cuvântul Ortodo
 12. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN DE LA IAȘI sau ÎNTRUPAREA EVANGHELIEI PRIN JERTFĂ (II): “Pentru oamenii mei săraci nu există pandemie, EXISTĂ FOAME, nu se tem de virus, SE TEM DE FOAME. Copiii de la sat au nevoie de hrană ca să supraviețuiască”
 13. Pingback: PĂRINTELE (DAN) DAMASCHIN, preotul din Iași care DĂRUIEȘTE NĂDEJDE și care știe să asculte GLASUL VIEȚII și al SUFERINȚEI FRAȚILOR CELOR MICI AI LUI HRISTOS. Grăuntele de Lumină 2021 a ajuns la aproape 9000 de copii (NOI REPORTAJE și INTERV
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare