PSIHOZA CORONAVIRUS UCIDE! Preoteasa Corina, asistenta medicala din Măureni A MURIT CU ZILE, intarziindu-se inadmisibil procedurile de evaluare a sa, din cauza suspiciunii de COVID. “Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”

12-04-2020 6 minute Sublinieri

Reper24: „A murit mucenicește, răpusă de un sistem medical pe care l-a slujit!”. Dezvăluiri năucitoare despre moartea asistentei din Măureni!

A fost omorâtă de un sistem medical căruia i-a slujit, așa a prezentat un apropiat al familiei, tragicul sfârșit al asistentei din Măureni, cea care s-a stins la Spitalul din Reșița în urma unui lung șir de erori medicale.

Preoteasă și asistentă, omul care avea casa și sufletul deschis pentru oricine, a murit cu zile, spun cei dragi, după ce a așteptat mult prea mult o ambulanță și mai apoi decizia de a fi dusă în sala de operație.

Medicul chirurg Paul Purea, cel care este și președintele CA al Spitalului Județean de Urgență din Reșița vine cu câteva explicații medicale despre acest caz care a zguduit și șocat un județ întreg.

Sunt aproape convins de faptul că femeia nu a murit din cauza acelei fracturi, ci dintr-o hemoragie internă. O să trebuiască să i se facă acea necropsie. Am întrebat și la UPU și mi s-a spus că ea a murit cu hemoglobină 3. Vă dați seama!!! Eu am avut sute, dacă nu mii de fracturi deschise, în mâna mea, dar nicio fractură deschisă n-a ajuns în timp așa de scurt la hemoglobină 3, deci de la 13, 12, 14, care sunt valorile normale, să ajungi la 3…, dacă ajungi la 3 înseamnă deja să aibă cam 2,5 litri de sânge pierdut, adică din 5 litri, aproape jumătate.

Dacă era în Germania ar fi avut o problemă foarte mare, nu mă interesează că a avut fractură deschisă și a avut concomitent și o fractură de ficat sau de splină, pentru că de asta ești doctor să faci investigație și să îți dai seama că este într-un stadiu și să-i pui imediat sânge, să îi pui plasmă, să o reechilibrezi. Femeia trebuia să fie în sala de operație. Dar nu trebuie să uităm că nu suntem în Germania, suntem în România și, de fapt nu undeva în România, suntem în Reșița, care atâta poate și nu poate mai mult!”, spune chirurgul Paul Purea.

Se pare că ambulanța a ajuns cam după 50 de minute de la solicitare, într-o situație în care fiecare minut era important, după cum spun apropiații.

Am luat legătura și cu echipajul nostru care s-a deplasat acolo. Am înțeles că ea a stat ceva timp acolo. Solicitarea noastră a fost la 17:41, la 17:43 ei deja au recepționat și au plecat spre caz. Au ajuns acolo la 18:15 minute pentru că s-au și echipat până au ajuns, ea considerând-o contact la cabinet cu un pacient care este internat la infecțioase, suspect de COVID. La 18:15 mi-au zis că au luat-o, era cu tensiune prăbușită, au perfuzat-o, iar la 18:36 au plecat de la caz, până au pansat-o perfuzat-o, iar la 19:17 au ajuns și au predat-o la cort la domnul doctor Librimir”, a declarat șefa SAJ Caraș-Severin, Daniela Popescu.

În această dimineață însă, un alt șoc a venit peste familia greu încercată. Preoteasa și asistenta din comuna Măureni a fost declarată pozitiv la testul COVID-19.

Primarul comunei, Brian Filimon crede că dacă asistenta nu declara că a avut contact cu un suspect de coronavirus, declarație pe care a făcut-o din conduită profesională și mai ales din conștiință, cu siguranță ar fi ajuns mult mai repede în sala de operație. Felul în care decurg lucrurile în acest caz este însă năucitor pentru comunitatea din Măureni. Preotul, soțul doamnei, când s-a dus să depună plângere nu a fost lăsat să intre în instituție, a fost chemat într-o parcare, pentru că era considerat suspect de coronavirus.

Comunicatul de presă pe care l-am văzut emis de spital ne confirmă că într-adevăr lucrurile au fost întârziate. Până să își dea seama și să pice de comun acord că doamna noastră asistentă este caz de operație, după 2 ore, doamna a intrat în stop cardio-respirator și a murit. A murit cu zile!

Colac peste pupăză, a doua zi doamna noastră asistentă, sănătoasă tun, a fost declarată pozitiv cu coronavirus. Soțul doamnei a aflat de pe un site despre asta, fără să fie anunțat de cineva de la DSP, nu s-a făcut nici până acum vreo anchetă, iar după această confirmare soțul și cei doi copii sunt singurii izolați.

Noi am cerut încă un test COVID care este trimis la Institutul Cantacuzino pentru a afla dacă este pozitiv.

Am cerut astăzi fiind un caz excepțional, chiar și într-o discuție cu domnul ministru de Interne, Marcel Vela, fiind un caz pe rol, deoarece există și o plângere depusă la Procuratură de către soțul doamnei, preotul din comună, ne doream ca până la venirea celui de-al doilea rezultat să nu o îngropăm , se găsea o variantă. Este tragic ce se întâmplă, în cele două zile am simțit că m-am luptat cu morile de vânt. Nu îmi doream să găsesc așa un sistem bolnav!, a spus astăzi, în fața spitalului din Reșița, primarul comunei Măureni.

Familia asistentei este izolată și nu participă la înmormântare. Conform noilor măsuri, înhumarea unui confirmat cu coronavirus se face în maxim 24 de ore, cu sicriul sigilat și doar în prezența a 8 persoane.

Elena FRANȚ

UPDATE: Tragedie la Măureni! „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”

UPDATE: Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Reșița au transmis un comunicat de presă în care își expun punctul de vedere cu privire la acest caz:

În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19:20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri.

Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment.

Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute.

Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice,  fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale.

De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală.

Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50”.

…………………………………..

Doliu în comuna Măureni din Caraș-Severin. Asistenta medicală din comună a decedat după ce și-a fracturat piciorul, oamenii din localitate arătând cu degetul spre medicii de la Spitalul Județean din Reșița, care ar fi întârziat să o ajute temându-se că femeia, care a fost și preoteasa din comună, ar putea avea coronavirus. „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”, este concluzia amară a primarului Brian Filimon.

Femeia și-a fracturat piciorul ieri după-masă, după a căzut de pe o scară pe care s-a urcat să spele geamurile. Conform primarului Brian Filimon, ar fi fost vorba de o fractură deschisă, „destul de urâtă”. Familia a sunat imediat după ambulanță, femeia fiind transportată la Reșița.

„La Reșița, fiind asistentă și probabil știind cei de la Reșița că în urmă cu trei zile am avut un suspect de coronavirus în comună, un băiat a fost trimis la investigații la Reșița, să i se recolteze probe, pentru că a fost puțin bolnav, avea o răceală, deci probabil știind acest lucru au ținut-o în acea încăpere de triere. Familia nu fost lăsată să intre, au așteptat de la ora 19:00 să vadă ce se întâmplă, dar nu au primit nicio veste până în jurul orei 23:00 când a fost confirmat decesul.

Cei de la Spitalul Județean nu ne-au elucidate ce s-a întâmplat, probabil pregătesc acum un discurs.

Acum, e normal să tragem concluzii, am văzut un act al decesului, e trecut un stop cardiac însoțit de alte lucruri pe care doctorii știu să le explice mai bine, însă cu siguranță pentru noi toți și este greu să ne scoată cineva acest lucru din cap, doamna preoteasă, doamna asistentă, tanti Corina, cum o știam cu toții, un om important pentru comunitatea noastră, a murit cu zile. A plecat de acasă cu o fractură, a plecat conștientă, nu a plecat în comă, a ajuns conștientă la spital, și după câteva ore s-a confirmat decesul. Concluziile noastre sunt și normale, că probabil dacă nu era această spaimă a zilelor de astăzi, probabil era în decurs de maxim o oră în operație, sau se găsea o altă variantă să fie ajutată, o transfuzie, nu știu, a explicat pentru Reper 24, primarul Brian Filimon.

Edilul a mai ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la timpul pierdut pe drumuri cu ambulanțele, timp care poate fi vital în cazurile grave.

Este strigător la cer. Este al doilea caz grav de când sunt eu primar, a mai fost un caz la ruga din 2016, când a avut loc un accident în centrul comunei și spuneam că este strigător la cer să nu aibă dreptul, fiind o comună la limita județului Timiș, să vină o ambulanță din Timiș, de la 7 km să ridice un pacient să îl ducă la 25 de km la Deta, unde este un spital care prezintă condiții bune, sau chiar să îl ducă la Timișoara, unde nu trebuie să ne ascundem, șansele de supraviețuire sau de a fi tratat sunt mai bune decât la Reșița. Cred că 6-7 km între Măureni și Gătaia sunt total diferiți de 45 de km între Măureni și Reșița. Este dureros, este doliu mare în comunitatea noastră, pentru că doamna asistentă a fost un om al terenului, care ajuta oameni, care încerca să țină oameni în viață. Și până la urmă este vorba de oricine dintre noi, indiferent cine ar fi nu poate fi tratat așa și concluzia este că probabil că încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”.

Karina TINCUL

***

Aleandra Nadane:

Anita Radics mi-e prietenă de câțiva ani. Ne-am întâlnit cu prilejul unor proiecte pro-viață și apoi ne-am împrietenit și am colaborat în mai multe proiecte pentru tineri foarte frumoase. De când a început epidemia Covid-19, ea a inițiat un grup de voluntari cu care a mers zilnic la cumpărături pentru a ajuta vârstnicii și persoanele izolate la domiciliu.

Pe doamna Corina, mama Anitei, am cunoscut-o vara trecută, când am ajuns cu „Tabăra din inima satului” la Măureni. Preoteasă și asistentă medicală la Măureni, în Caraș-Severin, Doamna Corina era o femeie curajoasă și mereu dornică să ajute oamenii. O săptămână întreagă a gătit pentru o parte dintre voluntarii veniți în sat să facă activități cu copiii. Când îi trecea cineva pragul îl primea cu bucurie. Lăsa orice alte treburi, îi dădea ce avea nevoie și se interesa de sufletul lui. Dacă e bine, dacă îl supără ceva. Întotdeauna avea o încurajare și un gând bun pentru fiecare.

Părintele Aurel și doamna preoteasă Corina au crescut doi copii, au construit o biserică frumoasă și o comunitate de oameni uniți.
Miercuri seara doamna Corina a murit în mod tragic și cu totul neașteptat.

Lucrând în casă, a căzut de pe o scară și a făcut o fractură deschisă la picior. Era singură și s-a târât cu greu afară unde a descoperit-o Anita. A venit salvarea și a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. A așteptat câteva ore în cortul de triaj epidemiologic. A vorbit cu doctorii până în ultimul moment, dar nu a fost operată la timp, a pierdut mult sânge, a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

Dumnezeu să o odihnească și să îi primească cei 48 de ani de viață pământească ca pe începutul bucuriei veșnice!

Un gând pentru Anita: să o faci pe mama bucuroasă în continuare, sprijinind pe alții să aleagă binele, așa cum și ea a făcut.

Un gând pentru părintele Aurel: să o bucurați pe soție, continuând misiunea excepțională pe care ați făcut-o împreună până acum.

Un gând pentru toți susținătorii pro-viață: haideți să ajutăm familia doamnei Corina!
Îmi donez ziua de naștere pentru a fi alături de Anita și de familia ei. Au nevoie de sprijin în aceste momente dificile.

Dacă puteți, vă rog să vă alăturați acestui demers oferind o donație în contul Anitei Radics RO51 BRDE 110S V435 0772 1100, deschis în lei la BRD.


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Suferinta de langa noi

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare