Cu cinism si fara scrupule impotriva populatiei. Pe buza prapastiei la nivel global, prin efectul de domino? La ce sa ne asteptam, realist, pentru 2011? (STIRI 25-29 NOV. 2010)

29-11-2010 15 minute Sublinieri

Anul viitor, bugetul Ministerului Sanatatii va fi de peste 4,4 miliarde de lei, cu aproape 40% mai mic decat anul acesta, potrivit Legii bugetului de stat publicata de Ministerul Finantelor Publice, informeaza NewsIn. In conformitate cu proiectul mentionat, suma acordata in 2011 pentru Ministerul Sanatatii se ridica la 4.409.007.000 de lei, ceea ce echivaleaza cu o reducere cu 38,31%. Cheltuielile cu personalul sunt prevazute, in bugetul pe 2011, la 222.207.000 de lei, fiind cu 4,5% mai mici decat anul in curs.

(…) Dacă sumele pe care coplata le-ar aduce bugetului Sănătăţii sunt atât de exact calculate de oficiali, nu ace­laşi lucru putem spune de­spre mo­dul în care se va derula tot acest proiect. Attila Cseke i-a liniştit pe ro­mâni, spunându-le că nu vor contri­bui într-un an cu mai mult de 600 de lei la sistemul medical, dar a uitat să precizeze cum anume va putea un om să facă dovada faptului că a achitat această sumă. El nu a spus decât că introducerea coplăţii se face prin intermediul ti­chetului moderator de sănătate. Pen­tru mulţi dintre ro­mâni, acest ter­men reprezintă o ne­cunoscută. Ei trebuie să ştie însă că este vorba despre un chitanţier cu ca­re vor fi dotate toate unităţile sani­tare, iar după realizarea fiecărei consultaţii medicul trebuie să-i elibe­re­ze pacien­tului şi un „bon” în care este trecută suma achitată de acesta şi tipul de serviciu prestat. „Cotorul” acestui „bon” va rămâne în cadrul spitalului sau cabinetului de medicină de familie şi în acest fel statul va putea calcula câţi bani au fost colectaţi. Reprezentanţii Guver­nu­lui n-au explicat însă mecanismele prin care un pacient poate face do­va­da că a achitat coplata maximă dintr-un an, fixată prin lege la 600 de lei.

  • Hotnews:

Ioan Botis: Scurtarea concediului de crestere a copilului le-ar putea afecta si pe mamele aflate in acest moment in concediu. Femeile care se intorc mai devreme la lucru ar putea primi indemnizatie de 500 de lei

Proiectul Legii Asistentei Sociale: Sprijin minim de 273 lei pentru o persoana fara venituri, ajutoare de cel putin 100 lei pentru rechizite si indemnizatie de cel putin 750 lei pentru cresterea copilului

  • Realitatea.net: 

Ministrul Botiş, mandatat de PDL să înjumătăţească concediul maternal

“Ministrul are sprijinul nostru pentru varianta pe care a propus-o, nu cred că a fost vreun vot împotrivă. Mă refer la păstrarea sumelor între care se dă ajutorul pentru primele 12 luni, minim 600 de lei, dar nu mai mult de 3.400, în cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni”, a declarat vicepreşedintele Cristian Boureanu.

După expirarea celor 12 luni, plata indemnizaţiei va fi sistată, dar femeile care-şi reiau serviciul vor primi încă 500 de lei lunar pe o durată de un an astfel încît să poată suporta mai uşor costurile legate de întreţinerea unei bone.

“Am considerat că, în momentul de faţă, femeile care au curajul să-şi asume responsabilitatea naşterii unui copil în vremuri grele, dar care au totuşi servicii bune şi doresc să se întoarcă la muncă să fie încurajate. Am căzut de acord să mergem pe o sumă de 500 de lei pe care să o acordăm mamelor care se întorc în câmpul muncii dup 12 luni”, a spus democrat-liberalul.

Ajutorul de 500 de lei este unul fix, fără să fie raportat la salariile mamelor şi se ridică la nivelul a circa 30% din salariul mediu brut, de 1800 de lei.Cine se întoarce la un salariu mult mai mare nu va sta în acest ajutor. E o sumă care, coroborată cu alte legi în domeniu, ştiţi că se discută foarte mult de legea tichetelor de creşă, de after-school, sperăm să încurajeze femeile care doresc să nască şi ulterior să se întoarcă la locul de muncă. Până la urmă, există 13 ţări UE care nu au niciun fel de ajutor în această direcţie: Portugalia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie etc.“, a explicat pedelistul.

Dacă femeile nu mai au posibilitatea să primească indemnizaţia de maternitate pe mai mult de un an, există în schimb varianta de a reveni mai repede în câmpul muncii, după minim şapte luni, interval după care vor primi ajutorul fix de 500 de lei.

“Acordarea indemnizaţiei pe 18 luni ar însemna o reducere a sumelor alocate. Preferăm să încurajăm pe cei care lucrează pe locuri de muncă bine plătite care reprezintă motorul economiei să stea 12 luni pe o sumă mare, urmând să revină în câmpul muncii cu 500 de lei pe încă un an”, a conchis Cristian Boureanu.
REALITATEA.NET te invită să semnezi petiţia prin care cerem ca durata concediul maternal să rămână de doi ani.

Şeitan: Mamele stau acasă, în medie, între şase luni şi un an

Greviştii pot fi concediaţi, potrivit noului Cod al Muncii. VEZI modificările

România pleacă în străinătate. Aproape 400.000 de români au plecat la muncă în alte state

  • Gandul:

În şase luni, jumătate din instituţiile statului vor fi conectate la o reţea de mare viteză. Ministrul Vreme: “platforma pune bazele sistemului informaţional global al României”

În şase luni, jumătate din instituţiile statului vor fi conectate la o reţea de mare viteză. Ministrul Vreme: “această platformă vine şi pune bazele abordării sistemului informaţional global al României”

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în şase luni 52 la sută din instituţiile statului vor fi interconectate printr-o reţea de fibră optică de mare viteză , iar în doi ani toate instituţiile statului vor beneficia de această reţea.

Ministrul Comunicaţiilor a declarat că “zilele trecute” a fost finalizat un studiu legat de crearea unei infrastructuri comune de comunicaţii electronice ale statului şi speră că, în şase luni, 52 la sută din instituţiile statului vor fi conectate la această platformă de mare viteză, urmând ca în doi ani toate instituţiile statului să beneficieze de această reţea.

(…)

Ministrul Comunicaţiilor a afirmat că nu vor fi incluse în această reţea “comunele îndepărtate”, pentru care statul va cumpăra servicii de comunicaţii de la alţi furnizori.

“Vor rămâne neincluse în această reţea a statului comunele mai îndepărtate, pentru care vom cumpăra servicii de la anumiţi furnizori. Instituţiile vor fi conectate printr-o reţea de stat de mare viteză, ca să putem mai departe să avem centre de date şi aşa mai departe”, a conchis Vreme.

Cardul de credit este din nou la modă. Cum au învins criza banii de plastic

CUM ÎŢI DISPAR BANII DE PE CARDUL DE CREDIT – fraudele au explodat în ultimii 5 ani

Skimming-ul, modul prin care se pot afla informaţii despre un card şi codul PIN, există de ani de zile, dar majoritatea operaţiunilor desfăşurate în aceast fel nu erau de amploare. În prezent, cei care au astfel de ocupaţii au trecut la ţinte mai mari. Deşi până acum erau luate în vizor bancomatele independente (cele plasate în zonele cu magazine, care nu aparţin unei bănci şi percep o taxă pentru trazacţii) sau POS-urile din magazine, în ultimele luni aparatele băncilor sunt atacate tot mai des.

În ultimele şase luni, peste 80% din atacuri au avut loc la bancomatele băncilor, potrivit unui furnizor de software de protecţie.

În Europa, unde problema este mult mai mare decât în SUA, atacurile prin skimming au crescut cu 24% în primele şase luni din 2010, cele 5.743 de atacuri constituind cel mai mare număr înregistrat în şase luni din 2004, de când a început monitorizarea. Totuşi, pierderile cauzate de skimming au scăzut cu 8%, la 144 milioane de euro.

Nu doar bancomatele sau POS-urile pot fi ţinta infractorilor. Lanţul de magazine Aldi a anunţat că în perioada 1 iulie-31 august, terminalele de plăţi ale magazinelor sale din 11 state americane erau la mâna infractorilor, scanând numere de carduri, nume şi coduri PIN.

Fraudele cu carduri cu explodat în ultimii 5 ani

Avivah Litan, analist la firma de cercetare Gartner, estimează că frauda cu carduri şi POS-uri a crescut cu 400% în ultimii 5 ani. Una dintre tehnicile folosite infractori este “atacul-fulger”: o grupare a creat mii de carduri false, iar apoi membrii săi au mers în diferite oraşe de unde au scos din mai multe conturi câte o sumă destul de mică încât să nu fie detectaţi de software-ul de protecţie. În final, s-au adunat zeci de mii de dolari.

Cum arată un echipament de skimming

Echipamentul de skimming era destul de rudimentar până de curând: un dispozitiv care se ataşa cu bandă adezivă sau spumă cititoarelor de carduri din bancomate şi camere de dimensiuni foarte mici care să capteze momentul introducerii codului PIN.

Noile echipamente includ dipozitive minuscule, care încap în cititorul de carduri, camere minuscule sau obiecte care imită aproape perfect cititorul de carduri sau tastatura bacomatului, aşezate peste cele ale băncilor.

Tehnologia Bluetooth permite falsului cititor de carduri şi tastaturii să comunice. Totodată, descărcarea datelor furate se face mai rapid şi mai uşor.

Astfel, utilizatorii nu-şi pot da seama dacă bancomatul a fost sau nu aranjat. O practică obişnuită a infractorilor este să instaleze dispozitivele sâmbătă dimineaţa şi să le extragă duminică seara. Datele furate sunt trasmite în alte ţări în câteva ore.

Tehnologii în ajutorul clienţilor

Clienţii băncilor nu mai sunt fără apărare în faţa hoţilor de informaţii. Au fost dezvoltate tehnologii care protejează datele de skimming. Una dintre modalităţi este noul card “chip-and-PIN”. Acestea au cipuri care oferă o protecţie suplimentară. Mai multe ţări europene le-au adoptat, la fel şi Canada. În SUA nu prea s-au răspândit, din cauza costurilor prea mari de înlocuire a cardurilor, a POS-urilor şi a bacomatelor.

Cardurile chip-and-PIN nu asigură o protecţie 100%. Din acest motiv, experţii în securitate spun că SUA ar putea trece peste această tehnologie, preferând să folosească telefoanele mobile pentru a confirma sau a face plăţi.

Sfaturi pentru protecţia cardului:

– cea mai simplă cale este acoperirea cu mâna a degetelor când introduci codul

– folosirea unui ATM interior, mai puţin expus la atacuri

– foloseşte PIN-ul cât mai rar la retaileri

– dacă nu ai timp să-ţi verifici contul regulat, aranjează o altă formă de control, cum ar fi extrasul de cont pe e-mail. Majoritatea băncilor îi despăgubesc pe clienţii care au pierdut bani, însă doar dacă furtul este raportat rapid

– numărul de contact al băncii trebuie introdus în telefonul mobil, pentru a putea lua legătura rapid cu ei, în caz de nevoie

– fii uşor de găsit de bancă. Dacă există suspiciunea unei fraude, trebuie să poţi fi uşor de contactat de bancă. Lasă-ţi numărul de telefon şi o adresă de e-mail

  • Hotnews:

Ministrul de Finante: Vom putea plati pensiile si salariile in 2011 cu conditia sa continuam politica prudenta

Botis: Guvernul nu ofera fericire, ea trebuie cautata in munca. Aveti rabdare, munciti si o sa treaca si perioada grea

Datoria externă a României a ajuns la 90 miliarde euro. VEZI MARII DATORNICI

Statul se pregăteşte să vândă Romtelecom

Nu vor veni timpuri bune, fratilor, ci ne asteapta timpuri din ce in ce mai proaste, cate un pic, pic, pic, pana n-o mai fi nimic de supt de la noi. Nu va lasati amagiti de nici o prognoza pentru ca prognoze false au fost si vor mai fi.

Dar sa vedem mai intai care este situatia, unde ne aflam, ca sa stim unde vom ajunge. La nivel mondial, ne aflam in punctul in care ultima zvacnire a economiei a fost provocata de stimulii guvernamentali pe care mai toate tarile le-au facut, mai putin Romania pentru ca nu prea a avut cu ce. Principalele stimulente au fost in China si in Germania. SUA nu se pune deoarece banii s-au dus la bancherii pentru speculatii si acoperirea gaurilor, insa chinezii chiar au construit foarte mult, au investit si au cumparat tot ce au putut, de la aur si cereale pana la BMW-urile nemtilor. Asadar, aceasta “revenire” isi consuma acum ultimele false cresteri urmand sa trecem printr-o noua perioada de “turbulente” de natura inca necunoscuta si de gravitate fatala sau poate inca nu de gravitate fatala.

Sa vedem in continuare insa ce ar insemna gravitate fatala, ca sa incepem cu ce este mai rau. Din punctul unora, cel mai rau lucru care se poate intampla este un razboi mondial. Dupa parerea mea, nu acesta este cel mai rau lucru care se poate intampla, ci un razboi mondial in urma caruia sa vina antihrist. (…)

Dar de ce un razboi mondial nu ar fi cel mai fatal punct terminus al acestei crize? Oricat de dramatic ar parea inca un razboi mondial in ziua de azi, cand exista atatea arme nucleare si atata foc cat sa piara tot ce misca, parerea mea este ca moartea uneori e de preferat altor consecinte. Iar o consecinta a actualei crize mondiale, poate fi si degradarea totala a societatii, dezintegrarea totala nu doar a statelor si a societatii in ansamblul ei, dar si a principiilor care guverneaza societatea actuala, a umanitatii care mai exista. (…)

“Nu poate fi pusă problema unei încetări de plăţi într-o perspectivă imediată sau pe termen scurt în România. Au fost mici omisiuni în discursul domniei sale (n.r. Dominique Strauss-Kahn) care au dat impresia că suntem în situaţia iminentă de încetare de plată.  Numai că nu pot să fiu de acord cu Strauss-Kahn care a spus că suntem într-un pericol grav. Situaţia e dramatică dacă socotim că în condiţiile în care România are un deficit de 10% din PIB Senatul României îşi permite să legifereze reducerea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi.  O asemenea decizie devine efectivă, iar capacitatea României de a primi orice fel de sumă de pe plan internaţional devine zero şi atunci riscul de incapacitate de plată nu apare peste 10 ani ci se poate întâmpla într-un an şi jumătate“, a declarat Eugen Rădulescu, director în cadrul BNR.

Cum să transformi o constatare banală într-o gafă teribilă – DSK [Dominique Strauss-Kahn] style – şi care sunt paşii până la încetarea de plăţi.

1. Ce spune DSK ştie oricine vrea să ştie. România este pe buza prăpastiei iar cea mai bună dovadă e EXACT acordul cu FMI. Sigur, faptul că un aşa comentariu vine tocmai de la şeful băncii care te salvează pare cel puţin schizó…

2. Şi totuşi, comentariul a fost interpretat prea abrupt, când el de fapt este un monument de încâlceală. La o lectură atentă, se vede: DSK a spus că (inclusiv) România este aproape de incapacitate de plată pentru a justifica astfel măsurile de austeritate.

3. Cu alte cuvinte, DSK a încercat să repare gafa precedentă – când a spus că FMI s-a opus tăierii salariilor în România – cu altă gafă.

4. Cu toate ăstea, ceea ce spune DSK e în esenţă adevărat. România e trecută de buza prăpastiei, cu o agăţată mână de FMI şi cu cealaltă bălăbănindu-se în aer după finanţatorii privaţi care ba-vin-ba-pleacă.

5. Singura consolare este că alte doua-trei ţări, care se zvârcolesc mai tare, n-au picat încă. Atunci când îi vom vedea traşi afară sau pe fundul râpei, vom şti sigur că suntem următorii la rând.

6. Funcţionează principiul “prostul clasei”. Când piaţa de obligaţiuni intră în panică, nimeni nu ştie exact ce să facă. Există totuşi o măsură de protecţie general-valabilă. Să te fereşti de emitentul cel mai “bine” clasat în ierarhia riscurilor, pentru că sunt şanse maxime ca el să cadă primul.

7. Concret, dacă ai o obligaţiune care valorează un euro, o vinzi cu 95 de cenţi numai ca să scapi de ea. Cu cât sunt mai mulţi vânzători şi mai puţini cumpărători, preţul scade şi mai mult, iar dobânda pretinsă de cumpărător creşte până la cer.

8. Când dobânzile nu se mai opresc din creştere, e clar că ţara respectivă nu va mai putea suporta costurile de finanţare. Este prostul clasei. Ori e salvat, ori dă faliment.

9. După ce situaţia se rezolvă, într-un fel sau altul, privirile încep să caute înfrigurate următoarea ţintă. A fost Grecia, acum e Irlanda, urmează probabil Portugalia. Fenomenul se numeşte, elegant, “contagiune”. Neelegant – “domino”.

10. De fapt, este foarte probabil ca problemele Irlandei cu băncile să fi amânat deznodământul pentru România. Până de curând, eram a doua cea mai riscantă ţară din UE după Grecia.

11. Acum, au trecut alţii înainte. Dar nu înseamnă că am scăpat. De anul viitor, România are plăţi masive de făcut, iar de împrumutat se va mai putea împrumuta doar de pe piaţă – cu mâna care deocamdată se bălăbăne.

12. Momentan, lucrurile stau relativ bine. De exemplu, dobânda pentru eurobondurile din primăvară a crescut foarte puţin, de la 5 la 5,22% pe piaţa secundară, după ce în iunie sărise până spre 7%. Irlanda se vinde cu 9%.

13. Însă diferenţa care nu ne avantajează deloc este că România a fost deja salvată. S-a îndatorat deja mai mult decât poate duce. Acum, suntem doar noi şi hăul. În cazul unui derapaj al dobânzilor spre 10%, datoria publică de “numai” 35% din PIB ar aduce cheltuieli cu dobânzile de 3,5%, deci cât bugetul educaţiei. De aici, colapsul e iminent. Rezervele valutare îl pot întârzia, dar nu pot ţine loc de reforme.

14. Speranţa că îşi revine economia este fix apă de ploaie. Un procent în sus sau în jos la PIB îţi dă doar măsura a câte săli de sport poţi să faci. Dar nu schimbă aproape deloc necesarul de finanţare şi nivelul de risc la care eşti perceput.

15. Totuşi, singurul deznodământ tragic ar fi să se caute rezolvarea prin inflaţie. Altfel, România este în situaţia unei companii conduse prost: reorganizare cu păstrarea managementului sau faliment şi schimbarea managementului?

Dacă managementul actual – politrucii şi finanţatorii lor de la FMI – ratează reorganizarea, atunci hai cu falimentul!

N.n.: Da, ne trezim, cum sa nu, dupa modelul Scoala de te culca.

  • Hotnews:

Eugen Radulescu, director BNR: Situatia fondului de pensii este un dezastru

Rompan: Painea va fi cu peste 15% mai scumpa, din luna februarie

***


Peste 50.000 de oameni au protestat, sâmbătă, pe străzile din Dublin şi cam tot atâţia au protestat la Roma, împotriva măsurilor de austeritate anunţate de guvernele lor. Irlandezii resping planul de economisire a 15 miliarde euro, cu preţul concedierii a peste 25.000 de bugetari, reducerii salariilor şi a unor beneficii sociale. În Italia, sunt contestate reducerile din finanţarea oferită pentru sistemul universitar.

  • Hotnews:

UPDATE Mii de irlandezi au protestat la Dublin impotriva planului de austeritate adoptat de guvern: “Irlanda nu e de vanzare catre FMI”

Comisia Europeana isi manifesta ingrijorarea fata de intentia Ungariei de a transfera contributiile de la fondurile de pensii private in sistemul public

Vaclav Klaus ar dori ca Guvernul de la Praga să păstreze coroana cehă, la fel cum Danemarca, Marea Britanie şi Suedia şi-au menţinut valutele lor, deoarece el consideră că euro va supravieţui crizei, dar “cu preţul stabilirii unei Uniuni Fiscale Europene, îndepărtată de la principiile democratice”

“Criza euro” face ca nimeni să nu mai recomande aderarea la Uniunea Monetară Europeană (EMU), consideră preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus, care a cerut Guvernului de la Praga să negocieze cu liderii UE “exceptarea” ţării sale de la adoptarea monedei unice europene.

Klaus consideră că euro va supravieţui celei mai grave crize prin care trece de la lansarea din 1999, dar “cu preţul unor mari transferuri fiscale şi a unei distribuţii intercontinentale, care înseamnă stabilirea unei Uniuni Fiscale Europene, îndepărtată de la principiile democratice.” Citată de siteul ceh iDNEZ.cz, declaraţia lui Klaus este însoţită de altă ştire de pe aceeaşi sursă care susţine că liderul ceh încearcă să determine negocieri între Praga şi Bruxelles, pentru ca Cehia să-şi păstreze moneda naţională. Câtă vreme Danemarca, Marea Britanie şi Suedia au făcut acelaşi lucru, Klaus cere acelaşi tratament şi pentru ţara sa.

Numai că, spre deosebire de statele respective, care şi-au negociat neaderarea la euro în anii `90, Cehia s-a angajat că va fi parte a EMU prin tratatul de aderare la UE. Practic, cehii sunt obligaţi să accepte moneda unică, din momentul în care economia va fi pregătită.

Acel moment ar putea veni în maximum 2-3 ani, după ce, la 1 ianuarie 2011, celor 16 state euro din prezent li se va adăuga şi Estonia. De fapt, mai devreme sau mai târziu, toate cele 12 state – 10 fost comuniste, plus Malta şi Cipru – intrate în UE în ultimele două valuri de extindere (2004 şi 2007) şi-au asumat obligaţia de a adera la euro.

Euro, văzut ca sursă de “stagnare economică”

Departe de a face speculaţii privind “moartea” monedei unice europene, Klaus crede că “euro va continua să existe şi nu am motive să speculez dacă în acelaşi număr de ţări, iar acest lucru nu este important”.

Intrarea în EMU a Cehiei sau a altor state ar urma “să fie plătită cu o stagnare pe termen lung a economiei europene”, consideră preşedintele ceh. Klaus nu are îndoieli că o uniune fiscală ar putea coexista cu actuala uniune politică a celor 27 de state UE, “dar fără democraţie şi numai cu preţul stabilirii unui guvern central autoritar al Europei”.

Liderul de la Praga avertizează împotriva celor care îşi fac “iluzii” că Eurozona (sau EMU) ar putea dispărea. “Politicienii europeni sunt gata să plătească orice preţ pentru a susţine proiectul euro”, crede el. Klaus a dezvăluit că la ultimele Consilii Europene la care a participat nu s-a discutat decât stabilirea graduală a unei politici bugetare comune.

Unii, mai sceptici decât Klaus, alţii – mai optimişti

Potrivit iDNEZ.cz, există în Cehia şi oameni mai sceptici decât Klaus în privinţa viitorului EMU. Unul dintre aceştia ar fi Miroslav Sevcik, de la Universitatea de Economie (VSE) din Praga. El este convins că Eurozona îşi va înceta existenţa în forma actuală în cel mult 10-15 ani.

Pentru a preveni o evoluţie haotică, “o soluţie optimă ar fi dezmembrarea actualei Eurozone şi pregătirea unui nou proiect economic, în care numai aşa-numitul miez (al UE – n.r.), adică Germania, Austria, Belgia, Olanda şi Luxemburg, să fie prezent“, consideră Sevcik.

Optimist, ministrul de Finanţe Miroslav Kalousek a declarat că opiniile exprimate de Klaus “nu reprezintă poziţia guvernului ceh”. Şi premierul ceh, Petr Necas, a negat zvonurile că negociază menţinerea coroanei cehe. Oficial, Guvernul Cehiei se pregăteşte de aderarea la euro, fără a fi fost anunţată o dată concretă.

***

Vineri, oficialii chinezi au lansat un avertisment asupra activitatilor militare in zona sa economica exclusiva, inaintea exercitiilor militare comune Coreea de Sud-SUA, programate in week-end ca un “spectacol de forta” impotriva aliatului Beijingului, Coreea de Nord.

“Ne impotrivim actiunilor militare de orice parte in zona noastra economica exclusiva fara permisiune”, a declarat purtatorul de cuvant al ministrului chinez de Externe.

Si Coreea de Nord a avertizat vineri ca exercitiile militare americano-sud-coreene vor aduce Peninsula “in pragul razboiului”.

  • Gandul:

COREEA DE NORD ŞI COREEA DE SUD AU SCOS UN MILION DE SOLDAŢI ÎN “ZONA DEMILITARIZATĂ”

Coreea de Nord AMENINŢĂ CU NOI ATACURI. CÂT DE APROAPE SUNTEM DE UN NOU RĂZBOI

COREEA DE NORD: peninsula coreeană este “ÎN PRAGUL RĂZBOIULUI”

NATO a respins o propunere rusă de “apărare antirachetă sectorială”

Dmitri Medvedev va lansa o campanie de “destalinizare” a Rusiei

  • Jurnalul:

Wikileaks loveşte, de data asta rău: Ryadul a solicitat Americii atacarea Iranului

WikiLeaks: 11 septembrie al diplomaţiei mondiale

  • Gandul: 

SECRETELE SUA divulgate de siteul WikiLeaks. DOCUMENTELE CARE SUNT CITITE ACUM DE MILIOANE DE OAMENI DIN ÎNTREAGA LUME – rămâi pe GÂNDUL pentru LIVE UPDATE

DOCUMENTELE SECRETE ALE SUA – PORTRETELE LIDERILOR LUMII: Silvio Berlusconi – „incompetent şi mândru”, Nicolas Sarkozy – „împăratul gol”, Benjamin Netanyahu – „şarmant, dar niciodata nu isi tine promisiunile”

SIPRNET – prea uşor penetrabila reţea de comunicaţii secrete a Washingtonului, la care au acces milioane de oameni

ROMÂNIA ÎN CABLEGATE – DOSARELE SECRETE ALE SUA publicate de WIKILEAKS – 775 de TELEGRAME SECRETE trimise de la BUCURESTI – EXCLUSIV

***

O scrisoare de protest a fost trimisă preşedintelui TVR şi ambasadorilor la Bucureşti din SUA, Germania, Anglia, Israel şi Franţa faţă de o emisiune realizată de Eugenia Vodă şi difuzată pe TVR 1, şi unde ziaristul Ion Cristoiu l-a prezentat pe Corneliu Zelea Codreanu drept un personaj romantic.

Istorici şi sociologi, printre care Dinu Adam, Radu Ioanid şi Dorin Tudoran, dar şi mulţi reprezentanţi din comunitatea evreiască i-au acuzat pe cei doi de “neadevăruri istorice” care ignoră “caracterul fascist şi terorist” al Gărzii de Fier.

Semnatarii i-au cerut lui Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, să se delimiteze de afirmaţiile făcute în timpul emisiunii respective, din 21 noiembrie. (…)

Ce a spus Cristoiu, puteţi vedea aici. Ce au înţeles intelectualitatea evreiască şi adepţii political correctness veţi vedea şi auzi negreşit în zilele următoare, pentru că mi-e absolut clar că scrisoarea semnată deja de “60 de intelectuali români” – adică, mai corect spus, de 60 de intelectuali evrei cu nume româneşti – va face multe valuri. Ion Cristoiu putea face foarte bine, în emisiunea cu pricina, apologia satanismului, putea sacrifica niscaiva găini născătoare de pui vii şi stropi cu sângele lor microfoanele, ca ritual de fertilizare. Putea să declare război în direct Iranului şi Coreei de Nord, putea să ameninţe vreo zece şatre de ţigani cu deportarea în Groenlanda, putea să facă vrăji contra homosexualilor şi să le ureze tuturor de Crăciun să se umple de SIDA, putea să facă lobby live pentru eutanasierea tuturor câinilor din România, că probabil n-ar fi păţit nimic. Dar să-şi arate simpatia faţă de Codreanu, asta nu. Nu putea face. Nu era kusher. Pentru asta, evreii îl vor pune la zidul plângerii şi îi vor scoate ochii şi dinţii, conform Legii Talionului art. 69, punctul g.

Intelectualii ofuscaţi pe considerente de gintă ar trebui să ştie mai întâi că acuzele aduse lui Cristoiu sunt de-a dreptul absurde, dacă nu cumva caraghioase. Sorginea fascistă şi hitleristă a mişcării legionare e doar în capetele lor, fiindcă legionarismul a fost ceva cu totul diferit de ce voia Hitler să facă în Germania şi Mussolini în Italia, fie şi numai prin prisma importanţei acordate religiei creştin-ortodoxe – un aspect pe care, din păcate, Ion Cristoiu a omis să-l semnaleze. Chiar şi aşa, nu pot să nu remarc diferenţa dintre un om care îşi declară simpatia faţă de Codreanu, considerându-l un idealist incoruptibil, şi unul care defilează, ţanţoş, în uniformă hitleristă şi cu care coreligionarii mai puţin intelectuali şi mai mult afacerişti se pupă pe rever, la malul mării! Explicaţia semnatarilor scrisorii cum că Zelea Codreanu ar fi fost vinovat de repercusiunile mişcării legionare este de-a dreptul puerilă. Atunci când legionarii şi regimul antonescian au început să-i persecute pe evrei nu mai existau probabil nici doi atomi neatinşi de acid din Codreanu. Dar, dacă aţi observat, aceasta este tactica politically correct: judecarea, condamnarea şi linşarea mediatică a cuiva nu pentru ce a făcut, ci pentru ce ar fi putut face sau pentru ce au făcut alţii în numele lui. Probabil că următorul pe lista celor 60 de intelectuali este Iisus Hristos: în numele lui s-au comis în Europa medievală nişte pogromuri teribile şi oricum evreii, de la Ana şi Caiafa la Ana Pauker nu l-au suferit nici pic, ba unde mai pui că n-are nici o pilă la Comunitate.

Pe vremea lui Ceauşescu nimeni nu îndrăznea să conteste istoria oficială, stabilită de Roller şi alte cozi de topor de origine aleasă, chiar dacă adevăraţii istorici recunoşteau, pe furiş, că această istorie este mincinoasă şi trunchiată. Nu cred că tinerii care au murit la Revoluţie şi-au dat viaţa pentru ca astăzi să vină alţi Rolleri, tot evrei şi să scrie istoria neamului nostru de la dreapta la stânga, cum scriu în iudaică, la ei acasă. Să ne înveţe, cu alte cuvinte, cine merită respectat, dintre personajele care au scris istoria României, şi cine merită scuipat. Regula de bază e, precum vedeţi, cât se poate de simplă: drepţi între popoare sunt cei care n-au dat în evrei.(…)

Aşa vor domnii aceştia să ne scrie istoria, în funcţie de interesele lor. Şi aşa se face că astăzi condamnăm nazismul, antisemitismul, xenofobia, dar asistăm la apologia democraţiilor occidentale care au aruncat bombe pe Dresda şi Hiroshima şi la proslăvirea eroismului grupărilor Stern, Irgun sau Haganah, despre care căutaţi singur pe Internet ca să vedeţi cu ce s-au îndeletnicit la orele de lucru manual. I-aş întreba pe indignaţii de serviciu şi pe nostalgicii Kominternului: de ce ar fi mai de condamnat Codreanu, care a ucis un singur om, în legitimă apărare – după cum a stabilit justiţia vremii, decât teroriştii israelieni care au asasinat redutabili oameni politici, precum lordul Moyne sau contele Bernadotte doar pentru că aveau altfel de idei privind viitorul Palestinei? Mai lăsaţi-ne în pace, domnilor indignaţi! Lăsaţi-ne să ne învăţam istoria noastră, aşa cum a fost şi s-o scriem cum s-a scris mereu: de la stânga la dreapta. Cu sânge de român.

  • Adevarul:

Povestea cutremurătoare a luptătorului Ogoranu

Izsak Balazs, partea I: “Vrem autonomia Ţinutului Secuiesc pe baza unei legi organice”

Rădulean: Un cutremur de 6,5 grade e posibil, dar nu obligatoriu anul acesta

Mărmureanu: Vor fi cutremure de peste 6. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim

 


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Criza mondiala, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Cu cinism si fara scrupule impotriva populatiei. Pe buza prapastiei la nivel global, prin efectul de domino? La ce sa ne asteptam, realist, pentru 2011? (STIRI 25-29 NOV. 2010)

  1. La emisiunea Eugeniei Voda, Ion Cristoiu l-a prezentat pe Corneliu Zelea Codreanu ca fiind singurul politician necorupt din perioda interbelica, politician care a dorit sa insanatoseasca climatul moral din tara.
    Dl Cristoiu a spus ca a dorit sa scrie o carte desopre Corneliu Zelea Codreanu si ca prt asta s-a documentat istoric vreo doi ani de zile. Cartea pe care a dorit sa o scrie se baza efectiv de documente istorice: nu exista nimic prin care sa se dovedeasca ceva imoral la adresa sa, in ciuda faptului ca fost ispitit de toti incepand cu regele criminal Karol al II lea.

    Dl Cristoiu sustine ca Corneliu Zelea Codreanu a murit “la timp”, pentru a oferi imaginea unui lider politic desavarsit din punct de vedere moral. Se declara sceptic in privinta faptului, ca ajungand la putere, ar fi putut evita capcanele politicii, insistand asupra faptului ca “in opozitie” este mai usor sa promovezi valorile morale; insita insa ca istoria “cu daca”.

    Dl Cristoiu face o diferentiere neta intre Corneliu Zelea Codreanu si Horia Sima, in seama caruia pune deciziile din anii 40.

    Emisiunea doamnei Eugenia Voda nu s-a ocupat decat vreo 10 minute de subiectul Corneliu Zelea Codreanu.

    Ar fi de dorit sa apara cartea domnului Ion Cristoiu: este o carte scrisa pe baza unor documente istorice provenind din arhive, a unui om neangajat politic, ceea ce-i va conferi o mare credibilitate ! De aici si reactiile vehemente ale politrucilor globalisti, falsificatori de istorie.

  2. Probabil ca aceasta carte a d-lui Cristoiu nu va aparea niciodata, indiferent cat de curajos ar fi autorul ei.
    Pai cei ”60 de intelectuali români”
    (regret ca nu stiu cine sant aceia) cu siguranta trag sfori in Romania,nu dorm, profitand de somnul nostru.
    Si ce sa ne mire?
    Nu e tatal lor, tatal minciunii ?

    C.Z. Codreanu ar merita cunoscut de toti romanii in ziua de astazi, sa ne fie tuturor macar subiect de meditatie, ca sa mai putem renaste ca natiune vreodata, dar nu e asta scopul celor 60 de intelectuali si mai marilor lor, sa renastem noi ca natiune.
    Nici macar nu cred ca poate fi acuzat Codreanu de exces de nationalism , cum zicea Petre Tutea.
    Sincer, ce-i exces in aceea ca spunea clar din ce cauza pierdem fraiele la noi in tara ?! Venisera unii mai iscusiti intr-ale comertului sa se aciueze prin viclenie la noi si si-au dorit cu ardoare sa cucereasca si stapaneasca,intai economic apoi politic, dar fara razboi pe fata, totul ascuns si pervers.Codreanu incerca sa-i constientizeze pe români de ceea ce li se intampla.
    Cica nu-si dorea puterea de teama sa nu dezamageasca, zice d-l Cristoiu… Eh! Fiecare vede lumea prin proprii lui ochelari.
    Dar l-as sustine sa faca publica cunoasterea lui Codreanu!

  3. E curios ca taman dl Cristoiu a calcat pe bec, fiind recunoscut ca un om si ziarist care nu debordeaza de verticalitate si consecventa principiala… Dar zona istorica este, probabil, o slabiciune a sa mai… “romantica” (asa cum ii place sa zica) si nu a constientizat ca vor fi asa de mari implicatiile sau… se gandea, poate, ca recenta imbarcare in tabara lui Basescu il va proteja, oarecum.

    Din punctul meu de vedere, Codreanu e un personaj complex, nu e de mitizat, de pus in icoana sau, si mai rau, de utilizat ideologic si politic astazi, dar faptul ca cineva interzice DEZBATEREA onesta, obiectiva, pe fapte, despre o epoca si despre niste personalitati, oricat de ‘controversate’, acesta este simptomul ca nu mai e mult pana ce ne va fi luata si ultima farama de libertate de gandire.

    Vezi si: http://c-tarziu.blogspot.com/2010/11/subiecte-de-dezbatere-miscarea.html

  4. Cand spunem ca cineva nu e de mitizat sau de pus in icoana ne referim la faptul ca acela avea si minusuri sau la faptul ca nu e tocmai cum se cuvine sa ne facem idoli pe pamant?
    As fi curioasa care sant minusurile lui Codreanu.
    Greseli facem toti pe-aici, ca nu-i nimeni fara de pacat, numa’ nu cred c-a facut asa grave cum e acuzat.

    Imi displace ca nu se poate vorbi deschis despre o personalitate ca aceea a lui Codreanu, fara sa provoci depresii si nelinisti.
    Mereu sa susotim sau sa evitam discutia, ca vezi… deranjeaza!
    Pt ca nu e de utilizat ideologic si politic astazi!
    Mai bine statea acasa Codreanu decat sa bata tzara, uite ce-a realizat !

    Din pacate, asta e gandirea care ne-a cam sters din istoria universala, dupa parerea mea.

    Iertare.

  5. @Alta Alina: Ne referim la a trata o personalitate complexa cum este Codreanu in mod mitic, ceea ce include si idolatria. Nu este vorba de minusuri, aici, sau de o astfel de judecata, ci de un realism al persoanei, contextului si istoriei sale. Depresiile si neliniste apar tocmai acolo unde este mitologie – fie ea idolatra, adica a acelora care il considera sfant fara discutie si nu accepta sub nicio forma nicio punere in discutie a lui CZ, fie ea o mitologie pe invers, a celor care vor sa il faca un personaj malefic. Cred ca doar astfel de persoane se deranjeaza de discutiile deschise pe acest subiect, dovada reactiile celor 60 dar si reactiile celor care se pretind aparatori ai memoriei legionare.
    Eu unul prefer o abordare mai nuantata, cam asa cum avea Mircea Vulcanescu, de pilda, asupra miscarii sau asupra lui Codreanu, asa cum le discuta in Nae Ionescu asa cum l-am cunoscut.

  6. @ Alta Alina:

    Pentru a intelege mai bine pozitia noastra, revezi, te rugam, paginile despre educatia legionara a lui Valeriu Gafencu din “Sfantul inchisorilor”.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » O convorbire de zile mari la “PROFESIONISTII” cu Ing. CONSTANTIN IULIAN, un marturisitor si supravietuitor al LAGARELOR DE LA PITESTI, AIUD, JILAVA…
  8. Pingback: Toate pensiile impozitate, 30% bugetari concediati: O IDEE "AUSTERA" MARCA BNR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare