DEMONTAREA SINISTREI ÎNSCENĂRI ȘI GĂUNOASEI PROPAGANDE A “ATACULUI CHIMIC” DIN SIRIA. “Păi cum facem, fraţilor, presupunând că acolo sunt produse arme chimice, voi daţi cu bombardeaua peste ele ca să le răspândiţi?”. COMENTARII și ANALIZE asupra unei FĂCĂTURI PENIBILE ce riscă să aprindă DIN NIMIC fitilul ULTIMULUI RĂZBOI MONDIAL

18-04-2018 21 minute Sublinieri

La ce a folosit CARICATURA atacului franco-anglo-american asupra lui Assad si cu ce URMĂRI?

“Orientul e din nou în flăcări. Şi acesta e abia începutul!”

Later edit:

Active News:

Încep să cadă măștile? Un fost amiral britanic pune sub semnul întrebării presupusul atac chimic atribuit lui Bashar al-Assad: „Nu pare să fie adevărat. Care ar fi fost avantajul armatei sale?” BBC vrea să-l facă să spună altceva

SUA, Marea Britanie și Franța insistă se se felicite pentru succesul atacului din Siria, ca răspuns la presupusul atac chimic din Douma, comis de regimul Assad. În paralel, apar semne de întrebare, inclusiv printre ziariști occidentali, privind presupus act criminal comis de președintele Assad asupra populației. Iar argumentul folosit de Franța, că are dovezi privind faptul că Siria deține arme chimice, devine tot mai subțire.

După reportajul corespondentului de război Robert Fisk,  jurnalist britanic cu experiență în zonele de conflict, care arăta  că situația din Douma nu arată așa cum o descriu cei de la Căștile Albe și că nimeni nu pare să știe că aici a avut loc un atac chimic, a venit rândul unui alt englez să-și exprime dubiile privind presupusul atac chimic.

Fostul amiral al Marinei Britanice, Lordul Alan West, și-a exprimat îndoiala că presupusul atac chimic din orașul sirian Douma ar fi fost opera regimului lui Bashar al-Assad. “Nu pare să fie adevărat”, a spus fostul amiral, întrebându-se „care ar fi avantajele pentru armata președintelui?, în condițiile în care Assad este pe punctul de a câștiga acest război și, dacă ar fi comis acest atac, era conștient că urma să aibă loc o intervenție militară a aliaților occidentali.

„Știm că în trecut unele grupuri islamiste au folosit arme chimice și, bineînțeles, ar fi în avantajul acestor grupări ca un presupus atac să fie considerat ca fiind lansat de Assad”, a adăugat britanicul, arătând că nu poate fi acordat un credit parea mare nici Căștilor Albe, care, se știe sunt anti-Assad.

Șocantă a fost însă intervenția moderatorului BBC News care l-a atenționat că nu ar trebui să pună sub semnul întrebării argumentul din spatele intervenției militare din Siria, din cauză că „ne aflăm într-un război informațional cu Rusia”.

Mai mult, în intervenția sa de la BBC, după ce a pus sub semnul întrebării dovezile prezentate de organizații precum Căștile Albe și Organizația Mondială a Sănătății, Alan West a dezvăluit că el însuși a fost supus presiunilor, în trecut, pentru a oculta unele chestiuni legate de aspecte ale războiului. El a amintit și de gafele pe care le pot face serviciile de informații occidentale, atunci când pretind că au informații sensibile, cum ar fi, în acest caz, atacul chimic din Douma.

„Am avut experiențe proaste cu serviciile de informații. Când eram șef al serviciilor de informații în domeniul Apărării, mă aflam sub o presiune politică enormă, pentru că unii încercau să mă facă să spun că campania noastră de bombardamente din Bosnia a atins tot felul de lucruri pe care, de fapt, nu le făcea”.

Prezentatoarea  BBC a încercat să-l cenzureze, spunându-i că nu ar trebui să conteste versiunea oficială din spatele atacului recent împotriva Siriei. Pentru că, a adăugat ea, așa va da o mână de ajutor Rusiei.

„Deoarece ne aflăm într-un război informațional cu Rusia pe atât de multe fronturi, nu credeți că nu ar fi recomandabil să declarați aceste lucruri public, având în vedere poziția și profilul dumneavoastră?”, a întrebat jurnalista.

Replica fostului amiral britanic a fost una pe măsură, atenționând-o că prin astfel de comentarii BBC poate judeca cu aceleași parti-pris-uri precum Russia Today.

„Cred că răspunsul este acesta: Să fim serioși, dacă [Assad] nu a făcut-o, atunci lucrurile sunt extrem de grave. Dacă Assad nu a comis acest atac, cred că merită să clarificăm acest lucru. Cred că politica guvernului nostru față de Assad nu a fost înțeleaptă începând cu 2013”.

***

Lelia Munteanu/ Gandul:

La Duma (Siria) n-a fost nici un atac chimic!

“Aceasta este povestea unui oraş numit Duma…”. Aşa îşi începe relatarea de la faţa locului unul dintre foarte puţinii corespondenţi de război în a cărui onestitate am o încredere deplină – Robert Fisk. Excepţional cunoscător al Orientului Mijlociu, stabilit la Beirut, Fisk e pentru mine una dintre cele mai credibile surse. După atacul americano-franco-britanic din noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a deplasat acolo ca să vadă cu ochii lui.

Prima concluzie, după ce Fisk a făcut ceea ce trebuiau să facă aliaţii înainte de a lansa atacul (a cercetat clinica unde a fost realizat filmuleţul care a îngrozit şi revoltat lumea, a cerctat împrejurimile, a vorbnit cu martori): la Duma n-a fost nici un atac chimic!

Prima informaţie a primit-o de la unul dintre medicii spitalului subteran (în Duma, pe toată perioada când oraşul a fost sub ocupaţia aşa-numiţilor rebeli, viaţa s-a desfăşurat în pestilenţiale adăposturi subterane): filmul distribuit de propaganda occidentală e autentic! Dar pacienţii pe care îi vedem în imagini, declară dr. Assim Rahaibani, “au fost afectaţi nu de gaz, ci de lipsa oxigenului din tunelurile pline de gunoaie şi din subsolurile în care au trăit, într-o noapte în care care vântul a stârnit o furtună de praf”.

Mărturia unui localnic (dintre cei care nu au plecat cu gruparea jihadistă):  “Eram cu familia în subsolul casei mele, la trei sute de metri de aici (clinica subterană, cunoscut ca Punctul 200, n.m.), în noaptea aceeea (…). Aeronave au zburat mereu deasupra Dumei pe timp de noapte, dar în noaptea aceea existau nori uriaşi de praf purtaţi de vânt, care începuseră să intre în subsolurile şi pivniţele unde locuiau oameni. Şi ei au început să vină aici (în clinică, n.m.) – sufereau de hipoxie, lipsă de oxigen. Apoi, cineva care stătea în dreptul uşii, o <cască albă>, a strigat: <Gaz!> şi s-a declanşat panica. Oamenii au început să arunce unii peste alţii cu apă. Da, viceoclipul a fost filmat aici, e adevărat, dar ceea ce vedeţi sunt oameni care suferă de hipoxie, nu de intoxicare cu gaz”.

Căştile Albe sunt volntarii unei organizaţii de salvatori sirieni anti-Assad, care acţionează în zonele ocupate de aşa-numiţii rebeli, organizaţie stipendiată mai ales din Marea Britanie şi Statele Unite. Cei care au acţionat în Duma (inclusiv în noaptea presupusului atac cu gaz) au şi plecat spre fieful jihadist din Idlib, în autobuze escortate de ruşi, motiv pentru care Robert Fisk nu i-a mai găsit în oraş. Şi Jaish el-Islam (“Armata Islamului”), finanţată de saudiţi, s-a retras din Duma, după lungi pertractări cu ruşii (în noaptea presupusului atac cu gaz, erau pe picior de plecare).

Cât despre cei 40 sau 70 de morţi care ar fi rezultat în urma presupusei gazări ordonate de Bashar al-Assad, oamenii care au rămas în Duma nu ştiu nimic. E greu de presupus că într-un loc în care oamenii doresc să afle unii despre ceilalţi ca să se asigure că mai sunt în viaţă, 40 sau 70 să fi dispărut fără urmă, într-o noapte, sau să fi existat tot timpul acolo, anonimi, cu atât mai mult cu cât propaganda occidentală a raportat că printre ei s-ar fi aflat şi copii.

Îl cred pe Robert Fisk. Aştept ca preşedintele Macron să aducă dovezile irefutabile ale atacului chimic, dovezi pe care le clama zilele trecute.  De la premierul May şi preşedintele Trump nu mă aştept la nimic.

Anghel Buturuga:

O mass-media putred de corupta

Corespondentul de razboi Robert Fisk nu s-a multumit cu promisiunile lui Macron si nici cu videourile de pe net. S-a dus la Duma. A constatat ca nu a existat atac cu gaz. A scris. In The Independent. Niste americani de la OANN, o retea TV conservatoare, nu s-au multumit, ca CNN sau FoxNews, cu propaganda. S-a dus omul lor la fata locului si a constatat: nu a fost atac cu gaz.

Va dati seama despre ce vorbim? Giganti mediatici care isi permit sa trimita armate de corespondenti nu au miscat nimic-nimic, ci au inghitit si regurgitat o joasa si josnica propaganda razboi. Si astia fac pe moralistii si se premiaza cu spume intre ei, dandu-si Pulitzer pentru ca il injura pe Trump. Astia cred despre ei ca sunt lumina lumii. Or fi, aia luciferica. Aia sunt de ne invata pe tot restul globului ce e aia democracy, values, rule of law. Altfel, ce daca planeta e gata sa ia foc nuclear de la o inscenare mizera si oribila. Important e sa ne luam premiile si sa facem pe deontologii si curajosii.

Iulian Capsali:

Anatomia unei manipulări criminale

Statele Unite, Marea Britanie și Franța au bombardat Siria fără absolut niciun motiv. Exact cum s-a întâmplat cu alte state din Orient si N. Africii distruse pe altarul înroșit de sânge al “democrației liberale” și al “societății deschise”, în fapt alibiuri pentru Noua Ordine Mondială.

Corespondentul de război Robert Fisk (foto) este un jurnalist cu merite mari în descalcirea problemelor din zonele de conflict. Nemulțumit de filmulețele în care “Căștile albe” decontaminează copiii cu furtunul cu apă în urma unui atac chimic al forțelor armate siriene (vezi video din link), s-a dus la direct la Duma.

Corespondent de război timp de 40 de ani în Liban, Afganistan, Irak, Siria, șamd, are experiența necesară ca să discearnă între realitate și manipulare, mai ales că informațiile din Siria sunt primite prin telefon numai de la activiștii pentru drepturile omului (Soros, gen), organizații islamiste sau posturi tv globaliste de tipul Al Jazeera, susținute cu bani ai monarhiilor wahabite ale Golfului, sponsori principali ai ISIS, dușmane de moarte ale Siriei și ale aliaților săi musulmani șiiți.

Serviciile secrete franceze au certificat faptul că au fost folosite gaze toxice împotriva populației din Duma, ca și reprezentanți ai OMS care au spus că, în urma analizelor de sânge și de urină, s-a constatat prezența gazelor otrăvitoare la sute de persoane. A urmat atacul dat de marile puteri nucleare, cu rachete, asupra “depozitelor de gaze toxice” și “centrelor de producție” ale acestora.

În mod…paradoxal, “inspectorii din cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) sunt în prezent blocați ca să vină la locul presupusului atac de gaze, aparent pentru că nu aveau permisele corecte ale ONU” – menționează Fisk.

Dr. Rahaibani, medic în Duma, face precizări asupra momentului în care au fost aduși “otraviții”:

“Mă aflam cu familia în subsolul casei noastre, la trei sute de metri de aici, noaptea, dar toți doctorii știu ce s-a întâmplat. Au existat multe bombardamente (ale forțelor guvernamentale) și avioanele au survolat Duma mai ales noaptea – dar în acea seară a fost vânt și nori mari de praf au început să vină înspre subsolurile și pivnițele unde se refugiaseră oamenii. Ulterior au început să sosească în spital, suferind de hipoxie, lipsă de oxigen. Apoi, cineva la ușă, o “Cască albă”, a strigat: “Gaz!” Și a început panica. Oamenii au început să arunce apă peste unul pe altul.

Da, filmul a fost filmat aici, este autentic, dar ceea ce vedeți sunt oameni care suferă de hipoxie – nu de otrăvire cu gaz”.

Nimeni, niciun corespondent de presă, nu a filmat momentul în care au fost înmormântate cele peste 60 de “victime” ale atacului cu gaz, iar medicii nu au văzut niciun mort.

[…]

Merită citit tot articolul din The Independent.

Iulian Capsali

https://www.independent.co.uk/…/syria-chemical-attack-gas-d…

Mai răsfirați, băbăieți!

Nu cred o secundă în atacul “animalului” Bashar al Assad asupra propriei populații, mai ales când războiul era ca și terminat, iar zona “atacată” chimic era ultimul bastion al rebelilor susținuți de SUA și Marea Britanie, deci incontrolabilă de către armata guvernamentală. Sunt pățit și cu Irakul, și cu Libia. Totul a fost o mare diversiune care a dus la distrugerea unor state viabile.

Până la intervenția prin mercenari pentru instaurarea “democrației” în Siria (cu ajutorul ISIS), țara din Orientul Mijlociu era una dintre CELE MAI SIGURE destinații turistice din lume. Am prieteni creștini și musulmani în Siria care mi-au spus de la început cum au fost facute jocurile, întrucât informațiile din media mainstream erau exclusiv diversioniste. De la început, Bashar a fost diabolizat, deși sirienii și în mod special creștinii îl iubesc și acum. Dacă nu era iubit, regimul lui era de mult sortit pieirii.

Mărturia unui român pe un site de turism, care l-a prins pe Bashar al-Assad de Paști, la mănăstirea Sf. Tecla în anul 2009 (în foto, împreună cu soția), precum și imagini video tot dintr-o mănăstire creștină (posibil tot de la Sfânta Mare Muceniță Tecla, cea întocmai cu apostolii) de Nașterea Domnului, în 2016.

“Omul (Bashar – nota mea) a trecut pe niste scari inguste fix pe langa mine, prilej cu care i-am urat “Paste fericit”. S-a oprit si mi-a raspuns in engleza: “Happy Easter to you, as well”

Iulian Capsali

https://www.imperatortravel.ro/…/pasind-prin-istorie-siria-…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=K2Fm5j3QncE

***

Siria și Apostolul Toma

Sf. Ap. Toma a vrut dovada semnelor rămase după crucificarea Domnului, iar Hristos i le-a arătat. Limitat în mod rațional în percepții, deși avusese parte de minunea pe care a văzut-o tot poporul, cea a învierii lui Lazăr a patra zi, după ce fusese îmbălsămat și pus în mormânt, Toma își iubea Domnul și tot nu credea, deși îl avea în fața lui. Politicienii noștri nu cer nicio dovadă pentru făcătura enormă pentru care un popor a fost brutalizat deoarece nu se supune Noii Ordini Mondiale – care înseamnă HAOS, așa cum s-a întâmplat în Irak, Siria și Yemen, cât pe ce și în Egipt, Maroc, Algeria șamd. Totul conduce spre o diversiune “chimică” cu miros pestilențial, în care a fost introdus în regie și cazul Skripal, al unui spion otrăvit împreună cu fiica sa și care sunt bine-mersi azi. Otrăvire a care a fost legată – fără absolut nicio dovadă – de Rusia.

Observați construcția diversiunii: Putin își otrăvește dezertorul, la scurt timp și al-Assad își otrăvește poporul; Putin îl apară pe criminalul din Siria pentru că este o solidaritate între cei care ucid prin otrăvire. Dovezi? ZERO! Absolut niciuna! Crimele nu au nevoie decât de exemplaritatea punițiunii.

Dar Siria își merită pedeapsa, trebuie bombardată, asta după ce Rusiei i se dau afară diplomații și i se închid consulate. Așa cum Irakul a trebuit distrus întrucât dictatorul Saddam avea arme chimice și chiar capabilități nucleare. Niciodată descoperite. Dar pentru care au murit peste un milion de oameni, iar alte milioane și-au luat lumea în cap.

Revenind la Toma, el cere dovada dintr-o dragoste mare pentru Hristos, nevenindu-i să creadă că se poate bucură de Înviere.

Politicienii noștri nu caută nicio dovadă pentru distrugerea unui stat suveran. Iar acesta este motivul pentru care România, pe mâna lor, nu mai există ca stat: abnegatia cu care și-au construit averile și carierele pe distrugerea țării, cea pe care ar fi trebuit să o slujească, dar au lăsat-o să fie spoliată si ocupată de Noua Securitate.

Abnegatia lor mucedă pentru bombardarea Siriei denotă doar atât: AU SUFLETE DE SLUGĂ.

În imagine, gen. Colin Powell arată întregii lumi, din Consiliul de Securitate al ONU, proba că Saddam Hussain posedă cele mai periculoase arme posibile, deci Irakul trebuie atacat. Dovada: în flacon.

Iulian Capsali

Sorin Faur:

(14 aprilie):

Față de precedentul irakian, unde Colin Powell susține post [factum] că niște unii au făcut efortul să fabrice niște probe false, pentru bombardarea Siriei existența unor dovezi concrete ale atacului comis de trupele lui Bashar a fost doar anunțată misterios. Pînă la dezvăluirea publică a cutremurătoarelor probe certe, decizia de a bombarda s-a bazat pe postarea video a unei foarte dubioase grupări de “voluntari”, Căștile Albe, care au convins opinia publică internațională, precum și trei mari lideri planetari că, după un atac cu arme chimice de luptă, pacienții ajunși la spital sînt spălați pe cap cu apa dintr-un furtun de culoarea sîngelui, sînge prezent și el, oportun, dar inexplicabil, pe jos, în film.

Mult mai onestă ar fi abandonatea completă acestui balet jignitor pentru orice minte mediu dezvoltată. Adică, hai să nu ne mai facem că… Hai s-o tranșăm într-un război mare, cinstit, clarificator, care să limpezească apele, să stabilească odată cine-i șefu și gata. Jos softu! Dispariția cîtorva miliarde și supraviețuirea numai a celor adaptabili ar rezolva pînă și neliniștile privind actualele tendințe demografice. Dar mai ales ar elimina sau, mai știi?, ar impune decisiv iliberalismul. S-o clarificăm, nu?

Imbecililor!!!

Dan Diaconu:

(13 aprilie):

Trăim vremuri triste în care un circar alături de armata lui de ticăloşi încearcă să îngenuncheze o ţară. Una dintre puţinele din Orient în care nu aveam tensiuni religioase, în care oamenii se bucurau de viaţa lor, aşa cum era ea. Mi-am petrecut multă vreme pe-acolo, alături oameni deosebiţi care păreau a fi clădiţi pentru a fi memorabili. Şi asta indiferent că erau vânzători în bazar, profesori universitari, preoţi, meseriaşi sau povestitori de ocazie prin cârciumi. O lume minunată căreia îi este stinsă forţat lumina. O lume pe care n-o veţi mai găsi nicăieri şi niciodată.

Aşa cum, după ce Ada Kaleh s-a scufundat a murit şi ultima urmă de „pace orientală” din colţul ăsta de lume, tot la fel, după ce Orientul va fi distrus, va muri şi ultima urmă de umanitate din noi. Va fi un episod iremediabil pierdut printre filele unei cărţi inutile de istorie. Bucuraţi-vă de supermarket-urile voastre oribile din care vă cumpăraţi plastic frumos ambalat pe post de mâncare, butaforie pe post de mobilier şi salopete pe post de îmbrăcăminte. Petreceţi-vă timpul în mall-urile voastre absurde, omorâţi-vă vieţile pline doar de instincte, urmărindu-i pe rudimentarii pe care-i alegeţi şi care vă sunt modele.

Aţi câştigat, râmelor! Bucuraţi-vă şi sinucideţi-vă în prostia voastră buruienoasă. Aţi omorât lumea. Voi şi prostia voastră.

(15 aprilie):

Putin l-a avertizat pe Netanyahu să stea departe de Siria. Pe evreu l-a durut în dos şi-a atacat o bază militară iraniană din Siria.

Deocamdată se observă următoarele mişcări strategice:
– aşa cum v-am anunţat, forţele siriene au eliberat Ghouta de Est;
– forţele rebele au fost spulberate din Deir ez-Zor, cel mai mare oraş din Estul Siriei şi element cheie în controlul unor câmpuri petrolifere de o importanţă majoră;
– în Iran au apărut bombardiere TU95 şi Tu22M. Încă nu e clar dacă-s ale ruşilor sau ruşii i-au dotat pe iranieni cu ele.
– Prin Bosfor au început să fie tranzitate elemente ale sistemului S300 cu care vor fi dotate forţele guvernamentale siriene. Anterior ruşii cedaseră rugăminţii SUA&Israel de a nu dota armata siriană cu echipament modern.

Treburile sunt departe de a fi limpezi. Este posibil ca Rusia să împingă puternic în faţă Iranul, ceea ce ar însemna iminenţa conflictului israeliano-iranian, cel pe care evreii şi l-ar fi dorit desfăşurat indirect, prin proxy-ul saudit. Orientul e din nou în flăcări. Şi acesta e abia începutul!

(14 aprilie):

Iată că apar efectele atacului „chirurgical” american. La câteva ore de la ploaia de rachete, armata siriană a anunţat că a reuşit eliberarea enclavei rebele Ghouta de Est. Oraşul Douma, ultima redută a teroriştilor şi locul presupusului atac chimic, a fost definitiv evacuat, controlul fiind preluat de către armata siriană.

Din ce în ce mai mult, intervenţia americană capătă aspecte caricaturale. Atât de rău l-au lovit pe al Assad, încât ăsta şi-a luat puşcociul în mână şi i-a fript pe bunii aliaţi ai SUA, teroriştii din ISIS.

Cred că suntem martorii unei conspiraţii perfecte: la cârma SUA nu se află Donald Trump, ci Donald Duck! Nu în ultimul rând, mă tot ţin să nu uit: din comentariile de la postarea mea anterioară, înţeleg că sunt unii care afirmă că bombardelele americane date peste aşa-zisele depozite cu substanţe chimice au o tehnologie care nu lasă să scape arsenalul toxic. Este perfect adevărat. Toate sunt dotate cu servicii de captare, împachetare şi transmitere securizată prin FedEx către o comisie, evident, independentă de anchetă. Şi, ca o culme a tehnicii, livrarea încărcăturilor poate fi urmărită de pe site-ul web al FedEx. Unchiul Sam ne anunţă că în cel mai scurt timp va prezenta AWB-urile, alături de arsenalul nuclearo-chimic al lui Saddam şi agenţii neurotoxici ai ruşilor. Staţi pe fir! Venim cu update-uri!

 (14 aprilie – II):

Rămân surprins de noua obsesie de după atacul coaliţiei agresoare formate din SUA, Anglia şi săracii de Francezi.

Începând cu Trump şi până la băsescu (imaginaţi-vă cât de jos s-a ajuns) este lăudată precizia nimicitoare a rachetelor. Măi să fie, în toată această chestiune e ceva de-a dreptul ciudat. Din ceea ce ştiam până acum despre rachetele americane este că sunt destul de bune în teren, testele arătând că-şi ating destul de bine ţintele. De altfel, asta chiar nu mai e nicio chestie. Dac-o pot face dronele nu înţeleg de ce ar fi mare ştiinţă precizia unei rachete?

Problema pare a fi însă alta. În timpul zilei de azi, străzile din Damasc au fost inundate de oamenii care se bucurau că rachetele americane au fost date jos. Regimul de la Damasc susţine că din cele 118 rachete lansate, doar vreo 30 nu au fost interceptate. Asta ar însemna o rată de succes de doar 25%, ceea ce e de-a dreptul ruşinos pentru coaliţia lu’ Peşte. Nu ştiu exact care-i situaţia, însă ceea ce mă intrigă e faptul că, la capacitatea de distrugere a unei rachete americane, 118 bucăţi ar fi trebuit să facă jale pe-acolo. Vi s-a părut ceva? Sincer, mai mari mi s-au părut pagubele de la atacul de anul trecut. Acum n-au mai apărut nici măcar „clasicele” imagini din satelit în care să se vadă amploarea dezastrului. Mai nimic. Doar twitter, propagandă, adică mult rahat mâncat.

Un alt lucru care mă intrigă este numărul extrem de mare de rachete care s-au tras. Păi dacă ai tehnologie SF, la ce dracu arunci ca disperatul cu ele? Părerea mea e că au făcut-o strict pentru a îneca antiaeriana ruso-siriană, pe principiul „n-au ei rachete de interceptare câte bombe putem trimite noi”. O strategie rudimentară, care cam pute a disperare.

Iată că a venit momentul să vedem element schizofrenic al întregii tărăşenii. Americanii susţin că au lansat atacul pentru a-l pedepsi pe al Assad pentru aşa-zisul atac chimic. De asemenea, tot ei au spus că s-au hotărât să atace nişte facilităţi de cercetare-producţie a armelor chimice. Păi cum facem, fraţilor, presupunând că acolo sunt produse arme chimice, voi daţi cu bombardeaua peste ele ca să le răspândiţi? Dacă daţi peste fabrici, depozite şi facilităţi de cercetare, substanţele ălea chimice nu sunt eliberate în atmosferă şi nu provoacă victime? Cu toate că la nivel declarativ operaţiunea americano-britanică a fost un succes, nu putem trage decât două concluzii: ori rachetele hegemonului şi-au atins ţinta, dar acolo nu e nici vorbă de arme chimice – adică hegemonul a mâncat rahat, ori rachetele au fost interceptate, iar, în cazul ăsta, hegemonul s-a făcut de căcat. Altă variantă pur şi simplu nu există.

Şi, în final, îmi fac datoria de a vă aminti că, Sergey Lavrov a afirmat că laboratorul elveţian care a cercetat „probele” englezeşti recoltate de la Skripal a ajuns la concluzia că otrava folosită pentru „invalidarea” şpionului a fost „3-Quinuclidinyl benzilate or BZ”, un agent toxic produs în exclusivitate de SUA şi UK. Păi cum facem bre cu agentul neurotoxic sovietic identificat de englezi, care englezi nu deţineau nicio mostră? Totul îmi pute a hoax. Naiba ştie cine are dreptate, dar cineva pute rău a rahat. Oare cine?

P.S. Nu vă gândiţi la Macron! Ăla-i prea prost şi prea sărac pentru a fi băgat în seamă.

***

Liviu Pleșoianu:

(15 aprilie)

Sunt pur și simplu scârbit de politicienii #IPOCRIȚI care se înghesuie să intre, plini de sine și de nimic, în poza cu bombe!

Dincolo de extraordinarele şi “complexele” analize militare şi de politică externă, lucrurile sunt teribil de simple: doar în Siria, din 2011 și până acum, au murit 500.000 de oameni. 500.000! În plus, 2 milioane de oameni au fost răniţi! Speranţa de viaţă a scăzut dramatic, de la 70 de ani, în 2010, la 55 de ani, în 2018! …Să mai adunăm aici şi sinistrele numere mari din celelalte state unde s-a desfăşurat extraordinarul experiment occidental numit “Primăvara arabă”!? Pe scurt, marea reușită: Egipt – război civil, Libia – război civil, Siria – război civil, Irak – război civil, Yemen – război civil…

Aceasta și nu alta este radiografia reală a lumii în care trăim! Știți, în acest context, cât cheltuie umanitatea ANUAL pe arme și activități militare? 1,7 TRILIOANE de dolari! Asta se scrie așa: 1.700.000.000.000 $…

…Și atunci? Sunt eu cel “naiv” când repet aproape obsesiv că singura șansă este să reorganizăm societatea noastră în jurul OMULUI!? …Ori naivi sunt cei care cred că o mai putem duce multă vreme așa cum suntem acum!?…

(16 aprilie):

Scrisoare deschisă către Președintele Senatului (domnul Călin Popescu-Tăriceanu) și către Președintele Camerei Deputaților (domnul Liviu Dragnea)

Îmi exprim deopotrivă nedumerirea, dezaprobarea și îngrijorarea cu privire la grabnicele dumneavoastră declarații publice prin care vă prezentați susținerea totală și fără rezerve față de recenta acțiune militară realizată în Siria de SUA, Marea Britanie și Franța. Iată motivele:

1. Sunteți Președinții PARLAMENTULUI României, iar în această calitate ar trebui să vă îngrijoreze în primul rând faptul că premierul britanic, doamna Theresa May, a luat decizia implicării țării sale în bombardamente FĂRĂ APROBAREA PARLAMENTULUI BRITANIC!

Cum puteți fi de acord cu așa ceva!? Nu tocmai dumneavoastră, nu tocmai noi vorbim despre Constituția care spune că Parlamentul este forul reprezentativ suprem al poporului!? Cum să aplaude o intervenție militară efectuată fără aprobarea Parlamentului britanic tocmai Președinții Parlamentului din România!? Aveți idee despre scandalul din Marea Britanie care are loc în chiar aceste clipe? Cunoașteți faptul că Theresa May trebuie să dea socoteală chiar azi în fața Parlamentului britanic pentru faptul de a nu-l fi consultat!? Știți că, tot azi, se va încerca votarea în Parlamentul britanic a interdicției absolute a implicării armate a Marii Britanii fără acordul prealabil al Parlamentului!? Ați mai aflat, între timp, că deja a fost realizat un sondaj de opinie al cărui rezultat este acela că 54% dintre cetățenii Marii Britanii dezaprobă gestul premierului britanic de a decide bombardarea Siriei fără acordul prealabil al Parlamentului!?

Sunt realmente îngrijorat de atitudinea dumneavoastră, nu o accept și o dezaprob ferm! Este împotriva oricăror principii democratice să implici o țară într-o intervenție militară fără acordul Parlamentului acesteia! În țara noastră ni s-ar părea în regulă o atare situație!?

2. Așa cum nu susțin reținerea sau arestarea preventivă a unor oameni fără a exista indicii temeinice și probe indubitabile, tot așa nu susțin nicio intervenție militară înainte de prezentarea PUBLICĂ a probelor care să o justifice!

Știți, oare, că abia de câteva ore a intrat în acțiune echipa de experţi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)!? OIAC, care îşi are sediul la Haga, a afirmat că îşi continuă misiunea de anchetă privind presupusul atac chimic din Douma, în pofida loviturilor aeriene ale SUA, Franţei şi Marii Britanii! Cu alte cuvinte, deși s-a purces deja la bombardarea Siriei, nu există încă niciun rezultat OFICIAL al vreunei anchete, domnilor Președinți ai Parlamentului României! Vă sună pe undeva cunoscut? Seamănă oare cu maniera de acțiune a unor instituții de forță de pe la noi? Nu cumva ați picat în capcana dublei măsuri!?

Chiar dacă se va DOVEDI că Președintele sirian a folosit arme chimice, nu e corect să așteptăm mai întâi să se DOVEDEASCĂ!? Nu așa cereți și cerem și în cazul DNA, tocmai pentru a preîntâmpina orice abuz sau orice eroare!?

3. Mă așteptam la o minimă reținere din partea dumneavoastră și dintr-un alt motiv, care ține chiar de evidențe, probe, documente, recunoașteri și fapte. Sunt convins că nu vă e străină situația ulterioară intervenției din Irak, din anul 2003, intervenție justificată la acel moment de „probe evidente referitoare la producerea de arme de distrugere în masă”. Sunt convins că aveți cunoștință despre declarațiile lui Hans Blox, cel care a condus echipa ONU în Irak și care a exprimat în repetate rânduri faptul că echipa Organizației Națiunilor Unite NU a descoperit NICIO DOVADĂ despre existența arsenalului incriminat! Probabil știți și ce a spus Scott Ritter (şi el fost inspector ONU): încă din 1998, nici guvernul britanic şi nici cel american nu s-au aflat în posesia vreunui raport care să ateste că existau dovezi categorice că Saddam Hussein ar fi produs și/sau deținut arme de distrugere în masă.

Mai cunoașteți, sunt convins, și raportul devastator al Senatului american la adresa CIA. Comisia senatorială afirma în 2004 (războiul din Irak la care se face referire a avut loc în 2003) că majoritatea concluziilor serviciilor de spionaj referitor la armele irakiene au fost exagerate sau nu au fost sprijinite de informații din teren. După cum știți, raportul serviciilor secrete (elaborat în 2002) a fost unul dintre elementele folosite de administrația americană pentru a justifica razboiul din Irak…

Am convingerea că ați aflat de Raportul respectiv, prezentat în toamna anului 2004 în fața Congresului american – Raportul Grupului de Anchetă asupra Irakului. Raportul, care spulberă definitiv mitul armelor irakiene de distrugere în masă, conține trei volume, însumând aproape 1.000 de pagini, rod al unor ample investigații întreprinse timp de un an și jumătate!

De asemenea, sunt convins că aveți toate informațiile necesare și cu privire la raportul semnat „Sir John Chilcot”, în care se prezintă nenumărate dovezi în sensul că Tony Blair (premierul britanic la acea vreme) a implicat Marea Britanie în războiul din Irak inducând în eroare Parlamentul britanic cu privire la „armele de distrugere în masă”.

Ați auzit nădăjduiesc și de declarația fostului ministru de Externe britanic, laburistul Robin Cook: „Toate datele demonstrează că războiul din Irak a fost O GREȘEALA TRAGICĂ”!

Nu în ultimul rând, cred că știți și ce a declarat peste ani însuși premierul britanic, domnul Tony Blair: „Trebuie sa accept acum realitatea ca nu au existat stocuri de arme gata sa fie desfășurate”!

Iar acestea sunt doar câteva informații. Dacă doriți, putem intra oricând într-o discuție mai amplă, despre sursele occidentale ale armelor din Orientul Mijlociu și despre extraordinara „Primăvară arabă”… Ceva prudență în declarații n-ar strica, nu-i așa!?

CONCLUZIE:

Dacă tot s-a făcut vorbire (pe bună dreptate) în ultimele zile referitor la deviza SRI („Patria a priori”), în ideea că e greșită și că nu înseamnă „înainte de toate”, ci „înainte/independent de experiență”, atunci mă tem că, prin graba de a vă manifesta public susținerea față de bombardarea Siriei, ați căzut chiar dumneavoastră în capcana acestui „a priori”! Înainte de a se finaliza ancheta, înainte de a fi prezentate probe, înainte de a exista acordul Parlamentului (cazul Marii Britanii), v-ați exprimat… aprioric. Vă recomand să nu vă mai exprimați pe viitor în chestiuni atât de sensibile decât „a posteriori”…

Evident că folosirea unor arme chimice e o crimă împotriva umanității, însă toate normele care stau la baza relațiilor internaționale cer și administrarea unor probe. Or, despre ce probe putem vorbi câtă vreme au avut loc bombardamente ÎNAINTE ca echipa de experţi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice să-și înceapă propriu-zis activitatea!??

De asemenea, dacă suntem responsabili, în România și în toate celelalte țări, vom căuta explicații și soluții nu doar cu privire la problema momentului, ci și cu privire la situația generală creată în Siria. Până la orice nou atac, cu sau fără arme chimice, în Siria au murit deja 500.000 de oameni și 2.000.000 au fost răniți! Și să nu-mi spună NIMENI că, în ceea ce privește Siria, statele occidentale sunt binele absolut, pur, inocent și imaculat! În Siria, singurii inocenți sunt civilii răniți și civilii care mor…

P.S. În ceea ce-l privește pe Iohannis, nu am absolut niciun comentariu. Ar fi complet lipsit de rost…

***

Radu Iliescu (14 aprilie):

Exercitiile de logica incep DUPA consultarea manualului de chimie. Da, singura modalitate in care NU distrugi niste arme chimice este aruncarea de rachete. Cum prostia planetara este o certitudine de la care pornesc marii criminali, propaganda functioneaza.

Septimiu Pan:

Scrisoare de pe front: “Memeo și teteo…hof!”

Citesc, ascult știri și comentarii și mă minunez cât de impotentă și credulă a ajuns nația asta.

O singură chestie am și eu de zis, pentru ăștia care n-au facut armata, n-au văzut în viața lor un depozit de muniție, necum unul de substanțe chimice (de care, pentru cultura voastră generală, deține și armata română, mai mult sau mai puțin legal, mai mult sau mai puțin la secret), da’ se dau mari specialiști militari prin presă și la tv.

Ce-a făcut măscăriciul de Trump acum, degrabă pupat în dos inclusiv de onor Iohannis, se cheamă că și-a băgat singur ciungă-n meșă, de frică să nu-i smulgă Putin penele de pe ceafă. Și a făcut treaba asta abia după ce i-a pus pe franțuji să obțină garanția fermă că nu-l tunde ăla cu ciobul.

Voi aveți cea mai vagă idee ce înseamnă explozia unui proiectil de obuzier de calibrul 152,4 de exemplu (că tot avem în dotare, model 1984)?

De la trei kilometri îți ia piuitul, când trage o baterie e iadul pe Pământ, tremură organele în tine, îți curge sânge din nas și din urechi dacă ești mai sensibil, și-s doar douăsprezece explozii, șase ale încărcăturii de azvârlire și șase de impact, la mama dracului.

Darămite zeci de mii de explozii, cât ar implica aprinderea prin “simpatie” a unui depozit întins pe zeci de hectare, cum e cel de la Jucu, lângă Cluj, să zicem. Dispare Jucu, dispare Cluj, rămâne un crater de se vede de pe Lună.

De cazul în care un astfel de depozit e plin cu arme chimice nici nu mai vorbesc, tot Ardealu’ “mucea “, nu scapă nici musca, mai trec șase luni până să reapară primii șobolani.

Pentru cine gândeste cât de cât logic, e clar că măscăriciul planetar a tuflit niște magazii goale, depozite de fasole și fo două aerodromuri de galinacee turbate, mai mult ca să nu rămâie cu onoarea nereperată și să dea ocazia unor fabricanți de arme să refacă stocurile, că deh, vin alegerile acu’. De ce? Simplu, dacă lovea arme chimice, consecințele ar fi fost dramatice, măcel pe sute de km pătrați.

Iar discursul final a fost magistral, kichul americănesc suprem, ăla de prin filmele cu liceeni cretini, parcă mă uitam la Ziua Independenței făcut în stil indian și cu buget redus.

[…]

Active News:

Mihai Șomănescu/

Damaschinii

Mă uit cu nemărginită mirare la cohortele de persoane care sunt dispuse să uite de orice argument și să accepte orice abuz în numele pro-americanismului și/sau pro-occidentalismului. Oare o astfel de atitudine slugarnică, necritică, ne face mai occidentali? Oare o să ne respecte Vestul mai mult dacă închidem ochii în fața vrăjelilor pe care nici măcar nu se mai chinuie măcar să le vândă drept adevăr? Și mai ales, ce-avem noi de împărțit cu sirienii?

Poate că ați auzit de numele Damaschin. Înseamnă, literal, din Damasc. E plină țara de Damaschini. Și nu de azi, de ieri. Dar nu am auzit pe nicăieri vreun Dan Washingtonin sau Victor Londonin.

În Dacia romană, Împăratul Traian a adus sute, poate chiar mii de arcași sirieni. Unii dintre ei – nu chiar puțini după aspectul fizic al unor români de azi – s-au stabilit aici, iar peste ani, urmașii lor au devenit români.

Avem în calendarul nostru ortodox cinci sfinți sirieni, dintre care doi sunt foarte cunoscuți. Cum ai putut să rostești rugăciunea Sfântului Efrem Sirul „Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșelile mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin” și o săptămână mai târziu, să fii de acord cu pedepsirea poporului acestuia, fără niciun motiv serios? Sau Împăratul la care se apleacă unii are tronul pe lumea aceasta?

Dacă mâine-poimâine, vreo mare putere civilizată se va gândi să bombardeze Muntele Athos pe motiv că oprimă și discriminează femeile, ce vor face românii noștri ortodocși? 

Că de la liderii celor două Camere, plus personajul de la Cotroceni care ar trebui să reprezinte acest popor, nu am nicio așteptare.

Eduard Dumitrache/

Despre rachetele din Damasc

Secolul nostru are drept glazură minciuna, când interesul primează, rachete de milioane de euro zboară… Este trist ce se întâmplă în Siria! În Africa Boko Haram a răpit în ultimii ani peste 1.000 de copii, au fost ucise sate întregi de creștini. Nu s-a deranjat nicio putere internațională să ofere suport pentru pacificarea Nigeriei. Pacea ar trebui să primeze, să fie un efort colectiv al marilor națiuni. Nu este așa din păcate.

Nevoia de pace din Siria o înțelegem dacă privim soarta creștinismului în Irak sau Egipt. După războiul din Irak peste 1.250.000 de creștini și-au pierdut viața sau au fost forțați să își părăsească țară trăind ca refugiați, sute de biserici au fost distruse. Astăzi practic doar 30% dintre creștinii ce trăiau în 2003 în Irak mai sunt locuitori ai acestei țări.

Un creștin ar trebui să fie pentru pace, nu pentru „lovituri chirurgicale” și „pagube colaterale”. Singura care este îndreptățită este pacea, nu doar din punct de vedere creștin ci uman în general. După șapte ani războiul din Siria nu ar mai trebui să dureze o singură zi în plus.

Președintele Klaus Iohannis s-a solidarizat cu cele 100 de rachete și cu ce va urma, la unison de această dată cu Liviu Dragnea. Îmi pare rău pentru dânșii, a gira o agresiune înseamnă să nu îți înțelegi propria istorie!

Mă solidarizez personal cu dorința de pace lansată de Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei care a condamnat agresiunea asupra Damascului (biserica noastră ortodoxă are jurisdicție asupra regiunii Cezareei Capadociei, eparhia soră cu Antiohia; cu atât mai apropiată soarta comunități creștine de aici).

„Această agresiune brutală distruge șansele pentru o soluție politică pașnică și conduce la escaladare.

Chemăm toate bisericile din țările care au participat la agresiune să-și îndeplinească datoria creștină, în conformitate cu învățătura Evangheliei, să condamne această agresiune și să solicite guvernelor lor să se angajeze în protejarea păcii internaționale.

Ne rugăm de asemenea pentru pace în Siria și întreaga lume și chemăm la întărirea reconcilierii naționale pentru protejarea țării noastre și păstrarea demnității tuturor sirienilor.”

***

Contramundum/ Peter Hitchens:

Cu ce ajută bombardamentele asupra Siriei?

De ce atât de mulți oameni politici și din media vor să dea drumul la războaie? De când am văzut de Crăciun în 1989 un spital sordid, plin de răniți la București, și chiar mai mult după ce am văzut pentru prima oară (la Vilnius în 1991) cum arată un cap de om după ce a trecut un glonț prin el, consider că este datoria mea supremă să atrag atenția asupra conflictelor armate. Sunt  un lucru detestabil.

Fără îndoială că există momente când trebuie să luptăm. Dar sunt mult mai multe cele în care nu trebuie să o facem.

Orice nătâng poate omorâ un om într-o clipă și distruge un oraș într-o săptămână.  Dar e nevoie de ani îndelungați pentru a face dintr-un copil un adult, și este nevoie de secole pentru a construi o civilizație.

Cu toate astea, mă uit în jurul meu și văd gurile unor oameni inteligenți larg deschise țipând să atacăm Siria, când singurele rezultate certe vor fi sângele și vaietele și ruinele și morțile inocenților ca „victime colaterale”. Ce bine vor aduce?

Ce este în neregulă cu ei? Nu sunt cruzi și proști, dar totuși cer lucruri care sunt crude și prostești.

Nu este suficient dezastrul de până acum din Siria? Țara este o aglomerație de ruine, cimitire și tabere de refugiați. Care este scopul? Singurul lucru bun pentru Siria se va petrece când războiul va lua sfârșit, dar noi continuăm să-l intensificăm.

Nu avem dezastre mai mult decât suficiente în Irak și Libia, unde o panică indusă și presupuse atrocități menite să stârnească emoții au legitimat războaie atât de stupide  și de periculoase încât mă întreb dacă aceste țări își vor mai reveni vreodată?

Probabil și mai rău, dar prin crearea unui nesfârșit flux de imigranți care vin din Orientul Mijlociu și prin Mediterana, bănuiesc că au ruinat de-a binelea și Europa.

[…]
Ceea ce mă aduce la ultimul punct. Știm măcar că Assad a folosit arme chimice?

În fapt am citit rapoartele despre ultimul astfel de atac din Khan Sheikhoun din urmă cu un an și nu demonstrau nimic. În fapt, erau destul de sulfuroase.

Până acum când scriu acest text, nu am văzut încă un raport media britanic sau american despre acest așa-zis atac, izvorât dintr-un loc mai aproape de Beirut, care se află la 70 de mile de locul întâmplării.

Multe mărturii în aparență mai de încredere și cu descrieri grafice vin din Istanbul, aflat la 900 mile distanță, sau de la Londra și Washington.

De unde își iau informațiile? Aici este cheia. Jaish al-Islam (Armata Islamului), facțiunea sprijinită de saudiți care controla Douma la momentul presupusului atac, au fost la rândul lor acuzați că au folosit gaze otrăvitoare împotriva kurzilor la Alep în aprilie 2016.

Nu sunt foarte simpatici. O altă ispravă care le-a adus faima este expunerea în cuști a ofițerilor capturați din armata siriană și folosirea lor ca scuturi umane.

Și-au petrecut mai mulți ani bombardând fără discriminare Damascul și Douma, luându-i ostatici pe localnici. Apoi au urlat despre crime de război dacă guvernul sirian riposta, ceea ce s-a și întâmplat, cam la fel cum a făcut și guvernul din Irak (prietenii noștri) cu Statul Islamic la Mosul și Fallujah.

Nu aș căuta eroi în această oală sub presiune. Și dacă vreți să urmăriți jocuri de război pe un ecran tv pot să vă sugerez să vă cumpărați propriul echipament pentru jocuri în realitate virtuală?

Poate arăta drăguț, dar oameni în carne și oase mor în timp ce se războiul are loc, iar dacă l-ați susținut, moartea lor o veți avea pe conștiință.

Traducere din engleză de la http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/

INTEGRAL LA SURSĂ

UPDATE: SUA, Franța și Marea Britanie AU DECLANSAT ATACUL ASUPRA SIRIEI. “Este un avertisment pentru Rusia. În funcție de reacția Rusiei, vom ști dacă am intrat într-o perioadă foarte fierbinte, poate de confruntare militară între mari puteri”/ RUSIA ACUZA OFICIAL MAREA BRITANIE DE INSCENAREA ATACULUI CHIMIC DIN SIRIA/ Seful Pentagonului admite ca situatia poate scapa de sub control/ Presa rusa face materiale despre cum te poti pregati de un RAZBOI NUCLEAR

PATRIARHUL IOAN al Antiohiei, alaturi de alti lideri crestini, condamna categoric “AGRESIUNEA NEJUSTIFICATA” asupra SIRIEI

ALERTA: In ciuda avertismentelor categorice, TRUMP anunta Rusia ca VA ATACA SIRIA!/ Marile puteri se AMENINTA fatis cu RAZBOIUL. Ambasador rus: Daca vor exista lovituri americane, rachetele vor fi doborate, ca si sursele de unde au plecat/ Tucker Carlston despre FĂCĂTURA ATACULUI CHIMIC, copie la indigo a unui alt “FALSE FLAG” din aprilie 2017 (VIDEO)

update/ ESCALADARI PRIMEJDIOASE: Trump anunta decizii “majore”, Rusia avertizeaza asupra unor “CONSECINTE GRAVE”/ SITUATIE DE CRIZA IN SIRIA, DUPA UN POSIBIL ATAC CHIMIC. Trump ameninta explicit pe Assad, Putin si Iranul, desi nu este identificata sursa atacului/ Aviatia israeliana a bombardat un aeroport militar din Homs/ RUSIA reactioneaza dur


Categorii

Al treilea razboi mondial, America, Articolele saptamanii, Inscenari, facaturi, Iulian Capsali, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “DEMONTAREA SINISTREI ÎNSCENĂRI ȘI GĂUNOASEI PROPAGANDE A “ATACULUI CHIMIC” DIN SIRIA. “Păi cum facem, fraţilor, presupunând că acolo sunt produse arme chimice, voi daţi cu bombardeaua peste ele ca să le răspândiţi?”. COMENTARII și ANALIZE asupra unei FĂCĂTURI PENIBILE ce riscă să aprindă DIN NIMIC fitilul ULTIMULUI RĂZBOI MONDIAL

 1. Angela Merkel si Theresa May au fost prinse cu mata-n sac de catre Putin. Au bagat-o pe maneca!
  Containers With Chlorine From Germany, Smoke Grenades From UK Found In Syria’s Ghouta
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-19/containers-chlorine-germany-smoke-grenades-uk-found-syrias-ghouta-russia

 2. Cum arata un razboi mondial modern, Ucraina, iar nu Romania, in prima linie:

  Institutul Naţional de Studii Strategice al Ucrainei, aflat în subordinea Preşedinţiei, a publicat, sub semnătura coordonatorului Volodymyr Horbulin, directorul Institutului şi consilier al Preşedintelui, cartea „Războiul Mondial Hibrid: linia întâi ucraineană“, care trece în revistă toate caracteristicile şi argumentele faptului că am intrat într-un nou război global, cu Rusia agresor şi spaţiul occidental şi pro-occidental, unde sunt prezentate toate componentele acestui război, pornind de la experienţa ucraineană care resimte cel mai acut această agresiune. Teoria este susţinută şi am avut surpriza să regăsesc toate argumentele (necitate) la Stanislav Belkovsky, directorul Institutului de Strategie Naţională al Rusiei. Dar revenind la cartea coordonată de Horbulin, originea teoriei, acesta prezintă diversele instrumente ale agresiunii hibride a Rusiei şi faptul că lumea se află deja în confruntarea globală conştientizată. Instrumentarul utilizat de Rusia şi subliniat, descris şi argumentat cu elementele din Ucraina, subliniază influenţa politică, media şi războiul informaţional, activităţile serviciilor secrete, precum şi acoperirile diplomatice ale războiului hibrid, dimensiunea economică, cu componenta comerţului ca instrument de presiune economică, şi arma energetică, pentru constrângere şi determinarea politicilor şi deciziilor politice. O frescă deplină şi completă nu putea să nu conţină experienţele agresiunii hibride cu omuleţii verzi în Crimeea şi cu mercenari, voluntari, militari demobilizaţi sau acoperiţi, infractori cu violenţă în Estul Ucrainei. O experienţă pe care numai Ucraina a trăit-o până acum.

  http://adevarul.ro/international/europa/razboiul-mondial-hibrid-ucraina-linia-intai-1_5ad849fedf52022f75ff73e8/index.html

  Pentru prea multi si de prea mult timp, Turcia e o enigma (singura tinichea legata de coada ei si care o scoate din minti e eventualitatea unui stat kurd):
  “În fapt, Turcia rămâne un aliat loial şi profund ataşat Occidentului. Ea este direct presată şi vizată de anexarea şi militarizarea Crimeei şi de acţiunea rusă în Estul Mediteranei şi în Siria, fiind geografic la mijloc. Turcia rămâne prooccidentală, cu toate particularităţile sale, cu flexibilitatea suplimentară de care s-a bucurat tot timpul în istorie – fiind în prim-plan, în linia întâi, în direct contact cu Orientul Mijlociu turbulent, cu Iranul şi cu Rusia. Cu particularităţile sale criticate puternic în materie de politică internă, după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016 şi încercarea de asasinare a lui Erdogan la vila de vară şi în avion. Dar un stat profund occidental, aliniat aliaţilor şi partenerilor săi din NATO.”

  http://adevarul.ro/international/in-lume/atac-assad-impunerea-variantei-pacii-occidentale-siria-1_5ad5a91adf52022f75ec5161/index.html

  rachetele care au picat cu gratie stilistica pe langa subiect, ratand ca de obicei tinta, concluzia si previziunile:
  https://www.rt.com/news/424628-french-missiles-fizzle-syria/
  Putin & Trump will not allow armed confrontation between Russia, US – Lavrov
  https://www.rt.com/news/424646-putin-trump-no-confrontation/
  “Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA şi a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe preşedintele rus la Casa Albă, a anunţat vineri RIA Novosti, citând Ministerul de Externe rus, informează Reuters.”
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/20/mae-rus-citat-de-ria-novosti-donald-trump-l-a-invitat-pe-vladimir-putin-in-sua–94450
  ————————–

  “O, de am înţelege îndelunga răbdare a lui Dumnezeu! O sută de ani a trebuit să treacă până să se facă corabia lui Noe. Oare nu putea Dumnezeu să facă repede o corabie? Însă a lăsat pe Noe să se ostenească o sută de ani ca să înţeleagă şi ceilalţi şi să se pocăiască. Acela spunea: „Vedeţi că va fi potop! Pocăiţi-vă!”. Aceia însă îl luau în râs. „Face o clocitoare”, spuneau ei, şi îşi vedeau de-ale lor. Chiar şi acum, în două minute, Dumnezeu ar putea mişca toată lumea şi s-o facă să se schimbe, să devină toţi credincioşi, super-credincioşi. Cum? Dacă ar roti butonul la cutremur, încet-încet, de la 5 la 6 grade Richter… la 7… La 8 blocurile ar începe să se mişte ca oamenii beţi; la 9 ar începe unul să se bată cu celălalt. La 10 toţi ar spune: „Am greşit! Te rugăm, mântuieşte-ne!” Poate că toţi vor spune: „Călugări ne vom face!”. Dar de îndată ce se va sfârşi cutremurul, încă mişcându-se puţin blocurile, dar necăzând, iarăşi se vor întoarce la distracţii. Dar această întoarcere a lor nu va fi adevărată, ci vor spune aşa ca să scape de rău.

  Adica exista pocainta fara de dorinta noastra?

  – Da, este pocainta de nevoie. Adica iti cer sa ma ierti pentru un rau ce ti l-am facut ca sa scap de consecinte, dar launtric nu ma schimb. Omul indracit se face, chipurile, ca se pocaieste si lucreaza cu viclenie, face metanii cu bunatate prefacuta, ca sa-i insele pe ceilalti. Dar si faptul de a merge cineva sa-si spuna pacatele sale duhovnicului pentru ca se teme ca nu cumva sa mearga in iad, nici aceasta nu este pocainta. Pentru ca acesta nu se pocaieste pentru pacatele lui (ci marturiseste doar formal – nota noastra); ci problema lui este sa nu mearga in iad. Pocainta adevarata este ca mai intai omul sa-si simta greseala sa, sa-l doara, sa ceara iertare de la Dumnezeu si apoi sa se spovedeasca. Astfel va veni mangaierea dumnezeiasca. De aceea totdeauna recomand pocainta si marturisire. Niciodata nu recomand doar marturisire. Iata, atunci cand se face vreun cutremur, vezi cum cei care au intentie buna sunt zguduiti, se pocaiesc si isi schimba viata. Ceilalti, cei mai multi, isi vin in simtire pentru moment, dar de indata ce trece primejdia iarasi se intorc la viata lor de mai inainte. De aceea, cand mi-a spus cineva ca in orasul unde locuieste a fost un cutremur puternic, i-am zis: “V-a scuturat bine? V-a trezit?”. “Ne-a trezit, ne-a trezit”, imi raspunde el. “Ei bine, iarasi veti adormi“, i-am spus.

  https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/dumnezeu-sa-dea-pocainta
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/cuv-paisie-despre-puterea-si-roadele-pocaintei/

 3. Remus Borza: “Au fost folosite peste 100 de rachete Tomahawk. M-a frapat că sunt foarte ieftine, 165 milioane de dolari. România, pe mai puțin de 100 de rachete Patriot, care sunt de interceptare, și Himers, care sunt de atac, dar cu rază mică de acțiune de 300 de km, a cheltuit 5,4 miliarde de dolari, fără TVA. ”
  “Acțiunea unilaterală a celor trei nu se legitimizează nici pe o rezoluție ONU și nici măcar pe o aprobare a Parlamentelor naționale. Este un atac împotriva unui stat suveran care contravine Cartei Națiunilor Unite”.
  “Războaiele secolului XXI se duc pe resurse. Resurse minerale și resurse de hrană. Să nu ne imaginăm că marile puteri nu pot dormi de grija milioanelor de oameni ce trăiesc sub teroarea unor regimuri totalitare.”
  “Trump, May și Macron aveau probleme de imagine și credibilitate. Aveau nevoie de o acțiune care să deturneze atenția opiniei publice de la agenda internă și care să creeze un val de susținere și popularitate pentru cei trei cavaleri ai Apocalipsei.”
  https://www.dcnews.ro/atac-siria-remus-borza-analiza-celui-mai-tensionat-moment-interna-ional-video_589129.html

 4. Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, l-a ameninţat cu moartea pe Bashar al-Assad
  ‘Dacă Assad va permite Iranului sau oricui altcuiva să declare război Israelului de pe teritoriul sirian, el îşi va asuma toată responsabilitatea şi îşi va asuma riscuri pentru existenţa nu numai a regimului său, ci şi a propriei sale persoane’
  http://evz.ro/amenintare-cu-moartea-din-israel-pentru-bashar-al-assad.html

  Viorica Dăncilă va efectua, miercuri şi joi, o vizită-fulger în Israel
  Dragnea: “Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru. În primul rând, o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani.”
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/viorica-dancila-vizita-fulger-in-israel-917383

  Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a anunţat, luni, că liberalii au decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional (BEx) să-i solicite ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, să vină în faţa comisiilor de politică externă din Parlament pentru a da explicaţii cu privire la decizia Guvernului de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ambasada-din-israel-pnl-vrea-audierea-lui-melescanu-in-comisiile-de-politica-externa-917627

 5. Inscenarea atacurilor chimice in Siria e deja evidenta si pentru un kinder de gradinita.
  Exceptand cazul celor prinsi in mrejele sectei neoconilor, cineva trebuie sa fie ori completamente pe dinafara in ceea ce priveste conflictul din Siria si fara un minim de cunostiinte geopolitice si istorice, ori prost facut gramada ca sa creada fie si o iota din aberatiile naratiunii promovate grotesc de us/uk & the gang,

  Remus Borza: “Au fost folosite peste 100 de rachete Tomahawk. M-a frapat că sunt foarte ieftine, 165 milioane de dolari. România, pe mai puțin de 100 de rachete Patriot, care sunt de interceptare, și Himers, care sunt de atac, dar cu rază mică de acțiune de 300 de km, a cheltuit 5,4 miliarde de dolari, fără TVA. ”

  Sa nu exageram, totusi. Romania nu a cumparat rachete ci sisteme Patriot care au mai multe componente, rachetele sunt numai o parte a sistemului care include statie radar, post comanda si control, lansatoarele de rachete si rachetele impreuna cu sistemul de ghidare.

  Sigur, dupa cum s-a dovedit in ultima vreme, sistemele Patriot sunt tehnologie (destul de) veche pentru a mai face fata cu succes amenintarilor actuale (si, una peste alta, ineficace, din pacate pentru cumparatori).
  In caz de conflict, in cel mai bun caz, o sa reusim sa tragem cu ele inainte sa fie eliminate. Dar nu m-as baza pe asta.

  Oricum, o sa ne apere NATO, nu stiu de ce ne facem probleme. :))

 6. Maine si poimaine Viorica Dancila va fi in Israel, unde se afla si comandantul US CENTCOM intr-o vizita “secreta si fara precedent”!

  US CENTCOM commander General Joseph Votel is in the midst of “a secret and unprecedented visit to Israel.”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-23/us-centcom-chief-makes-secret-and-unprecedented-visit-israel-russia-mulls-arming

  Ceva este putred la Erdogan: acuza SUA ca a trimis 5.000 de camioane cu arme si munitie in nordul Siriei, adica in zona controlata de Turcia, posibil chiar prin Turcia!
  Erdogan Blasts The US For “Sending 5,000 Trucks Loaded With Weapons To Northern Syria”
  “We cannot buy weapons from the US with our money, but unfortunately, the US and coalition forces give these weapons, this ammunition, to terrorist organizations for free”
  “So where does the threat come from? It comes primarily from strategic partners”
  Robert Stephen Ford, a retired American diplomat who served as the United States Ambassador to Syria from 2010 to 2014: “The American position in northern Syria is strategically foolish and operationally dangerous”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-23/turkish-president-erdogan-blasts-us-sending-5000-trucks-loaded-weapons-northern

 7. Ministrul apararii din Israel spune ca daca Siria indrazneste sa se apere cu sistemele S-300 rusesti impotriva aviatiei israeliene, aceste sisteme vor fi atacate.
  “What’s important to us is that the defensive weapons the Russians are giving Syria won’t be used against us.” “If they’re used against us, we’ll act against them”
  https://www.almasdarnews.com/article/israeli-defense-minister-warns-syria-against-using-russian-missiles-against-israel/

  Omul chiar crede ca ii poate speria sa nu se apere cand sunt atacati?

 8. Americanii se plâng că ‘adversarii’ lor le bruiaza dronele, blochează comunicaţiile, dezactivează (aparatele) AC-130s din Siria
  https://www.stiripesurse.ro/sua-atac-voalat-la-rusia-americanii-se-plang-ca-adversarii-lor-le-saboteaza-opera-iunile-in-siria_1262023.html

  Expertii rusi examineaza o racheta noua, frumoasa si desteapta, trimisa cadou de Trump, pentru a gasi noi cai de bruiaj si dezactivare.
  Apr 26, 2018
  Russian ministry of defense showed pictures of what it claimed to be remains of U.S. cruise missiles used during the recent airstrikes on Syria. “They are now being examined by our experts,” said Col. Gen. Sergey Rudskoy. “The results of this work will be used to improve Russian weapons.”
  https://www.popularmechanics.com/military/research/a20073983/what-happens-to-a-cruise-missile-captured-by-the-russians/

 9. SUA si Israel neputincioase in fata accesului Siriei la preşedinţia Conferinţei pentru dezarmare a ONU
  https://blacknews.ro/accesul-siriei-presedintia-conferintei-dezarmare-onu-farsa-afirma-ambasadorul-sua/

 10. Rusia atacă Idlib şi acuză SUA că foloseşte bombe cu fosfor alb
  http://epochtimes-romania.com/news/rusia-ataca-idlib-si-acuza-sua-ca-foloseste-bombe-cu-fosfor-alb—278757

  Rusia va lansa marţi cele mai mari manevre militare din istoria sa, denunţate de NATO ca o repetiţie a „unui conflict de mare anvergură”: 300.000 de soldaţi, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane şi 80 de nave.
  https://evz.ro/nato-frica-rusia-armata.html

  SUA ameninţă cu sancţiuni împotriva judecătorilor CPI dacă vor începe o investigaţie privind presupuse crime de război comise de americani în Afganistan
  „Nu vom coopera cu CPI. CPI este deja moartă pentru noi”
  Departamentul de Stat va anunţa închiderea biroului Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei din Washington
  „SUA vor fi mereu alături de Israel, prietenul şi aliatul nostru”
  https://evz.ro/situatie-fara-precedent-sua-ameninta-curtea-penala-international.html

 11. Din fericire mai exista occidentali care pretuiesc adevarul si care au curajul sa-l spuna cu voce tare:
  https://www.youtube.com/watch?v=xLfjvKG3naU
  https://www.youtube.com/watch?v=331KoCRa2NI
  https://www.youtube.com/watch?v=z7Awp-lRtCI

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare