Cum am proceda daca am mai avea 30 de minute pana la un atac nuclear? BIZARA ALARMA FALSA DIN HAWAII: “Amenintare de racheta balistica. Puneti-va imediat la adapost. Acesta nu este un exercitiu”

14-01-2018 1 minut Sublinieri

O alerta a fost trimisa din greseala, sambata, locuitorilor din statul american Hawaii, pentru a-i avertiza cu privire la un atac iminent cu racheta balistica si a le cere sa se adaposteasca, o amenintare dezmintita imediat de autoritatile arhipelagului, relateaza AFP.

In mesaje separate postate pe Twitter, guvernatorul Hawaii-ului, David Ige, si agentia locala pentru situatii de urgenta au dat fiecare asigurari ca acest stat american situat in Oceanul Pacific nu este amenintat de nicio racheta balistica, avand in vedere ca alerta falsa vine intr-un context geopolitic foarte tensionat, marcat de amenintarile regimului nord-coreean privind un atac nuclear contra intereselor americane.

Mai multe persoane, inclusiv congresmena democrata Tulsi Gabbard, anuntasera pe retelele de socializare, prezentand o captura a mesajului, ca au primit o alerta pe telefon, prin sistemul Amber Alert, care tine de Departamentul american de Justitie.

“Amenintare de racheta balistica asupra Hawaii. Puneti-va imediat la adapost. Acesta nu este un exercitiu”, a fost mesajul primit pe telefoane de locuitorii arhipelagului, sambata, in jurul orei locale 08.00 (18.00 GMT).

Purtatorul de cuvant al Centrului de comandament militar american pentru zona pacifica a dat asigurari ca centrul nu a “detectat nicio amenintare de racheta balistica asupra Hawaii”.

“Mesajul trimis mai devreme a fost dat din greseala”, a adaugat el. “Statul Hawaii va trimite un mesaj de corectare cat mai curand posibil”.

Senatorul democrat de Hawaii Brian Schatz a scris pe Twitter ca incidentul a fost cauzat de o “eroare umana”, fara a face insa alte precizari.

Potrivit unui comunicat postat pe site de sectia din Honolulu a serviciului national de meteorologie, mesajul ar fi fost un test trimis din eroare.

Stiti povestea, adica stirea: in Hawaii s-a intamplat un Guran la puterea a 10-a. Locuitorii, absolut toti (care au mobil) au primit o alerta de atac nuclear pe telefoanele mobile. Ea arata asa:

http://www.dw.com/image/42139437_403.jpg

Evident ca lumea a intrat in panica. Abia dupa 30 de minute autoritatile au informat public ca alarma e falsa si ca nu vine nicio bomba nucleara peste ei!

Ironia este ca in Hawaii nu ar exista “shelter” impotriva atacurilor nucleare. Deci oamenii aia asteptau, pur si simplu, sa moara.

Rod Dreher se intreaba si el cum ar fi reactionat intr-o astfel de situatie. Singurul raspuns pe care-l gaseste este ca s-ar fi adunat cu ai lui si ar fi astepta, in rugaciune, sfarsitul. Nu s-ar fi preocupat prea mult de “disaster preparation” (provizii etc.).

What If The Missile Had Been Coming To You?

Dar, noi, oare, ce am face intr-o astfel de situatie?

PS: las la o parte, ca un subiect f. important, insa separat, intrebarea cum a fost posibil. Ca, totusi, am vaga banuiala ca aplicatia din Hawaii nu e totusi de nivelul aplicatiei lui Guran.

FAKE-ALERTUL LUI MOISE GURAN – EXPERIMENT SOCIAL sau “EROARE” PENALA? Psihoza creata printre ”abonatii” influencerului, dupa ce aplicatia BIZIDAY a dat o alarma falsa de CUTREMUR de… 10 GRADE (!), cu o seara inainte de comemorarea seismului catastrofal din 1977

Discurs motivational sau avertisment? General american catre trupe din Norvegia: VINE RAZBOIUL!/ Rusia acuza SUA ca antreneaza fosti combatanti ai STATULUI ISLAMIC in SIRIA


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Opinii, analize, Rod Dreher, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Cum am proceda daca am mai avea 30 de minute pana la un atac nuclear? BIZARA ALARMA FALSA DIN HAWAII: “Amenintare de racheta balistica. Puneti-va imediat la adapost. Acesta nu este un exercitiu”

  1. apropo de intrebarea din Post Scriptumul lui Anghel Buturuga : este intr-adevar dubioasa aceasta “eroare”.
    Citind pe blogurile americane am dat peste mesajele unor comentatori din Hawai care confirma faptul ca, inclusiv obiective militare ( precum este spitalul militar din Honolulu – Tripler Armer Militar Center) au intrat in “full nuclear alert” ceea ce e suspect deoarece armata este prima informata de astfel de evenimente si nu se bazeaza pe sistemul de alertare a populatiei.
    Mai mult, se vehiculeaza speculatii ca amenintarea a fost reala si ca o racheta a fost intr-adevar detectata si interceptata deasupra Pacificului, inainte de a-si atinge tinta.
    Orice ar fi fost, este binevenit exercitiul propus de voi in postare: noi cum am reactiona intr-o astfel de situatie?
    Dumnezeu si Maica Domnului sa ne miluiasca!

  2. Nu prea vad rostul unei alarme in caz de atac nuclear, ar crea panica si nu ar salva pe nimeni. O explozie nucleara nu seamana cu bombardamentele din 1944, iar cei care s-ar adaposti si ar scapa de moartea instantanee, s-ar chinui foarte mult ca sa supravietuiasca, fara necesitati de baza precum adapost, apa, hrana, intr-un haos total, de lunga durata.

  3. The fooossa! :/

    Doamne…

  4. Se citeste Acoperamantul Maicii Domnului, periodic, cu multi ani inatinte + Canonul carte Ingerul pazitor. Apara si de cutremure: care sunt mai de actualitate.

  5. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne miluiasca!

    Amin.

  6. Stire falsa.Si cand va fi una adevarata ,ce vor face?.

  7. @Gheorghe

    Nu stire falsa, ci alarma falsa.

  8. Experiment social. Hai sa vedem pe concret cum reactioneaza o populatie cand stie ca mai are de trait 30 minute.

  9. Pingback: Falsa alarma nucleara din Hawaii: EXPERIMENT SOCIAL sau campanie de PR pentru a obisnui populatia cu un RAZBOI NUCLEAR?
  10. Pingback: Autoritatile din SUEDIA efectueaza o CAMPANIE de PREGATIRE a populatiei pentru RAZBOI
  11. Dincolo de vreun experiment social la nivel local, in Hawaii, pare relevant si fenomenul mediatic la nivel global. Cum reactionam noi toti, cei conectati la comunicarea mediata (televizor, telefon si/sau internet). Asemenea momente ofera un material consistent pentru studii legate de sursele de informare cautate in asemenea situatii de criza, cat de des verificam iar update-urile, cu ce cuvinte cheie operam “la cald”. Sau: ce naratiuni, ce emotii, ce impact, ce interpretari si reinterpretari s-ar vehicula la aflarea stirii, la o ora dupa evenimente, la o zi, la o saptamana etc. Nu i-as spune ‘experiment’ (mi se pare exigent termenul), ci studiu. Experimentul l-ar putea face foarte putini, dar post factum studii pot face si le vor face, probabil, foarte multi.

    In conditiile in care oamenii de rand ar fi obiect de studiu pentru orice buget care are un mesaj de vandut apropo de situatiile de criza, nu ne ramane, lumeste, decat sa invatam si noi in timp real cat mai mult. Sa aflam cate ceva despre noi insine, in primul rand, si sa facem efortul de a ne imbunatati obiceiurile (preferabil, urgent…). Sa reflectam: cum au reactionat sursele de stiri pe care le consultam regulat (televiziuni, retele de socializare, site-uri de stiri)? Ce atitudine ne-au transmis posturi sau emisiuni pe care le frecventam? Asa incat sa filtram si sa evitam de azi inainte sursele de isterie, cinism si alte atitudini pe care le consideram de evitat. Puteam afla ce era de aflat, puteam face ce era de facut fara sa ma expun la un suvoi de aberatii tulburatoare?

    Pe langa cum am proceda daca am mai avea 30 de minute, ne intrebam si ce am gandi. Foarte probabil, asa aflam multe si despre cum am proceda de fapt. Prin urmare, daca asa ceva s-ar fi intamplat in Romania, pe cine am fi dat vina fiecare? Mi se pare o intrebare utila. Pe cine as fi dat eu vina? Asta inseamna cauza evenimentului sau scopul lui si, poate, in functie de ele, reactia/strategia mea personala. Unde as fi cautat noutatile si ce emotii as fi preluat odata cu ele? Ce ganduri/reactii automate avem noi insine in situatii absurde? Ne-am fi gandit la ciuma rosie (apropo, Eminescu folosea si el termenul, dar cu referire la liberali), la statul paralel sau la mai stiu eu cine? Poate am fi spus “numai la noi (romanii) se poate”.

    Spre durerea noastra, iata ca nu numai alarma in sine, ci si bascalia (consternanta) este posibila si la altii, nu doar la romani. De ce n-ar fi, cand suntem vai de firea noastra toti 🙁
    https://www.youtube.com/watch?v=6D_X2bA_E8Q

    Cand am spus ‘fooossa’ ma gandeam la desenele animate ‘Madagascar’. In film, ‘the dreaded foosa’ erau un pericol real, dar mai mic decat isteria insasi legata de acest pericol. Daca intr-un basm ar fi un imparat foarte iscusit care vrea sa ne cotropeasca si trimite iscoade tembele (sau chiar soli), emotiile sunt amestecate in fata tembelismului, dar tocmai asta e iscusinta.
    Iertati-ma si rugati-va si pentru mine.

    Sus sa avem inimile!

  12. @diana camelia
    “Daca intr-un basm ar fi un imparat foarte iscusit care vrea sa ne cotropeasca si trimite iscoade tembele (sau chiar soli), emotiile sunt amestecate in fata tembelismului, dar tocmai asta e iscusinta.”

    Din cate am observat eu, tembelismul, prostia merg impreuna cu aroganta si obraznicia. Prostii sunt mai putin periculosi ca dusmani decat ca aliati sau conducatori.

  13. @ nimeni

    Da, inteleg si multumesc. Vad si eu ca prostia agresiva a devenit o reteta, iar tupeul ni se prezinta ca o competenta sociala. Bietii copii din vremurile noastre.

    Eu ma gandeam la “stapanul lumii asteia” ca fiind cel foarte iscusit. Si ca el ne munceste si prin gesturi tembele si crize tembele, nu se jeneaza.
    Apropo de ‘tembel’ si sinonimele lui, am aflat de curand ca ‘idiot’ inseamna, pe fir etimologic, ‘fara har’.

  14. @diana camelia
    Tembelismul, prostia au la baza lipsa respectului. Etimologic, respect inseamna a privi inapoi, adica la invataturile care au trecut proba timpului, la lectiile istoriei, la invatamintele batranilor.
    https://en.wiktionary.org/wiki/respicio

  15. Iarasi revin 🙁 idiotes = fara dar.
    Context: “In scrierile sale, Sfantul Apostol Pavel subliniaza continuarea Cincizecimii prin atentia pe care o acorda regimului terapeutic al curatirii, iluminarii si indumnezeirii. In cadrul fiecarei adunari de credinciosi, acest proces incepe atunci cand o persoana ‘lipsita de dar’ (idiotes) se angajeaza in curatirea capacitatii noetice (sau a inimii) sub indrumarea celor care sunt deja temple ale Duhului Sfant si madulare ale trupului lui Hristos”. (Andrew J. Sopko, Profetul ortodoxiei romeice. Teologia Parintelui Ioannis Romanides)

    @ nimeni
    Da, inteleg argumentul legat de prostie si tembelism in raport cu respectul si imi este de folos o incercare de definire a prostiei ca atitudine, nu ca IQ. Ca atitudine, poate si ca stradanie insuficienta, nu stiu; a fi amagit de gandul ca mintea noastra ne e suficienta, nu ne mai trebuie altceva pe orizontala sau pe verticala.
    Atat as vrea sa adaug, eu nu am in vedere persoane proaste sau tembele, ci m-am referit la gesturi sau crize tembele, iar iscoadele si solii erau metafore pentru ispite. Ispitele “tembele” care provoaca o paleta nebanuita de emotii si reactii la nivel colectiv. ‘Tembel’, ‘absurd’, ‘aberatii’ – e neputinta intelectului meu de a accepta ca asemenea lucruri rele se intampla, desi, duhovniceste, ele nu sunt deloc surprinzatoare.
    Cat despre oameni amagiti, pana la sfarsitul sfarsitului, amagiti am fi toti…

    “Romanides observa ca, in Biserica, nu exista niciun criteriu metafizic pentru a distinge intre oamenii buni si cei rai. Singura distinctie care poate fi facuta este intre cei care au ajuns si cei care nu au ajuns la dumnezeire”. (idem)

    Daca tot vad ca doua scriu si una corectez, incerc sa nu mai scriu o vreme comentarii. Iertati-ma ca iar am scris mult.
    PS: N-am reusit sa gasesc un citat cu “ciuma rosie” la Eminescu, dar sunt multe sintagme in care rosu = liberal. “Elita rosie”, de exemplu.

  16. @13
    “stăpânitorul lumii ăsteia”, nu stăpânul

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare