ALERTA: In ciuda avertismentelor categorice, TRUMP anunta Rusia ca VA ATACA SIRIA!/ Marile puteri se AMENINTA fatis cu RAZBOIUL. Ambasador rus: Daca vor exista lovituri americane, rachetele vor fi doborate, ca si sursele de unde au plecat/ Tucker Carlston despre FĂCĂTURA ATACULUI CHIMIC, copie la indigo a unui alt “FALSE FLAG” din aprilie 2017 (VIDEO)

11-04-2018 15 minute Sublinieri

 • Hotnews:

Kremlinul îi răspunde lui Trump că “nu participă la twitto-diplomaţie” şi susţine “abordări serioase”

Kremlinul a dat miercuri asigurări că “nu participă la twitto-diplomaţie” şi că susţine “abordări serioase”, după o serie de tweet-uri ale lui Donald Trump cu privire la Rusia, somată “să se pregătească” de atacuri americane în Siria, relatează News.ro citând AFP.

“Noi nu participăm la twitto-diplomaţie. Noi suntem adepţii abordărilor serioase”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse, care i-au cerut să comenteze ultimele mesaje ale preşedintelui american.

Trump a ameninţat miercuri pe Twitter că rachete “vor veni” ca răspuns faţă de un presupus atac chimic în Siria.

“Pregăteşte-te Rusia, pentru că (rachetele) vor veni, frumos, noi şi «inteligente!»”, a ameninţat şeful statului american pe reţeaua de socializare.

“Noi susţinem abordările serioase şi credem în continuare că este important să nu se facă paşi care să destabilizeze şi mai mult o situaţie deja fragilă”, a declarat pentru televiziuni Peskov, potrivit The Associated Press.

Peskov a reiterat că acuzaţiile cu privire la faptul că regimul lui Bashar al-Assad se află în spatele presupusului atac chimic de la Duma au fost “fabricate” şi “şi nu pot fi folosite ca un pretext în vederea unor acţiuni violente”.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a răspuns anterior lui Trump într-un mesaj postat pe Facebook.

Rachetele cu care ameninţă Trump vor distuge “toate probele” cu privire la atac, a apreciat ea.

“Rachetele trebuie să zboare către terorişti, şi nu către un guvern legitim care luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său de mai mulţi ani”, a scris Zaharova.

UPDATE Donald Trump: Fii gata, Rusia, rachetele vor veni deasupra Siriei!

Președintele american Donald Trump a avertizat Rusia să fie pregătită pentru un atac cu rachete asupra Siriei, ca răspuns la prezumtivul atac cu arme chimice care a avut loc sâmbătă.

”Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și ‘inteligente’! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”, a scris Donald Trump, pe contul lui de Twitter.

Donald Trump a adăugat, într-un nou mesaj pe Twitter, ca relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt „mai proaste în prezent decât au fost vreodată, inclusiv în timpul Războiului Rece”.

„Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie să o ajutăm cu economia, ceva ce ar fi foarte ușor de făcut, și avem nevoie ca toate națiunile să lucreze împreună. Să oprim cursa înarmării?”, a comentat Donald Trump.

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară: „Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcția teroriștilor și nu în direcția guvernului legitim, care luptă de mai mulți ani împotriva terorismului internațional pe teritoriul său”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Președintele american a anulat o vizită prevăzută la sfârșitul săptămânii în Siria pentru a continua sa gestioneze dosarul sirian.

La Consiliul de Securitate, două proiecte prezentate marți de ruși nu au reunit suficiente voturi pentru a fi adoptate.

Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite, Vasily Nebenzia, a justificat al 12-lea veto rusesc în șapte ani de conflict soldat cu peste 350.000 de morți prin voința de a „nu antrena Consiliul de securitate în aventuri”.

Iar Rusia, care are trupe în Siria, a avertizat că o intervenție militară americană ar fi „foarte, foarte periculoasă”.

LIVETEXT Criza din Siria: Rusia anunță mișcări ale forțelor navale americane în Golf / Vladimir Putin: Situația din lume devine din ce în ce mai haotică

Situație tensionată în Orientul Apropiat, după ce președintele american Donald Trump a anunțat, într-un tweet, că rachetele americane vor viza Siria. Iata mai jos principalele evenimente în această nouă criză legată de războiul care a ucis până acum peste 350,000 de oameni în Siria.

————————

18:12 Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat miercuri speranța că „bunul simț va prevala” în relațiile internaționale, care sunt „din ce în ce mai haotice”, scrie AFP.

“Starea lumii nu poate să nu provoace preocupare”, a afirmat Putin, într-un discurs susținut în fața diplomaților străini.

“Situația din lume devine din ce în ce mai haotică. Cu toate acestea, noi sperăm că bunul simț va prevala și că relațiile internaționale vor lua o direcție constructivă, că sistemul mondial va deveni mai stabil și previzibil”, a adăugat el.

17:46 Prezumtivul atac chimic împotriva rebelilor sirieni din Douma a fost „regizat în fața camerelor” de Căștile albe, organizație a salvatorilor sirieni în zona rebelă care a denunțat prima acest atac, afirmă armata rusă, citată de AFP.

“Operațiune unică în rândurile teroriștilor, Căștile albe au regizat încă o dată în fața camerelor un atac chimic împotriva civililor din Douma”, a spus generalul Viktor Poznihir, într-o conferință de presă.

17:45 Rusia anunță că a observat mișcări ale forțelor navale americane în Golf

Armata rusă își rezervă dreptul de a doborî rachetele ce ar fi trase asupra Siriei, dar și de a distruge locurile de unde acestea au fost lansate, a avertizat trimisul Moscovei în Liban, Alexander Zasypkin, informează The Independent.

„Dacă va exista vreo lovitură a americanilor atunci…rachetele lor vor fi doborâte și chiar și sursele de unde au plecat”, a declarat Zasypkin pentru Manar TV. Acesta a mai adăugat că posibilitatea oricărei confruntări ar trebui eliminate „și suntem gata pentru negocieri”.

Generalul Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Întrunit al Forțelor Marii Britanii între 2013 și 2016, a spus că dacă ambasadorul și-a ales cuvintele cu grijă, atunci asta înseamnă război.

„Sper că ambasadorul și-a ales cu grijă cuvintele pentru că dacă spune că SUA și aliații săi vor lovi armele chimice ale Siriei și avioanele acesteia și rușii vor răspunde nu doar prin lovituri asupra rachetelor – ceea ce știm că pot face – ci și prin lovituri asupra platformelor de lansare, atunci zice că vor scufunda nave, submarine și avioane. Și asta înseamnă război”, a afirmat generalul.

Marți, Consiliul de Securitate al ONU a eșuat în tentativa de a trece trei rezoluții care cereau o investigație față de presupusul atac cu arme chimice din Siria, ce ar fi avut loc chiar în Duminica Paștelui. Rusia și-a folosit dreptul de veto în cazul rezoluției propuse de americani, în timp ce rezoluția propusă de ruși nu a strâns suficiente voturi.

O operațiune de mare amploare a SUA și a aliaților săi este posibilă în următoarele 48 ore, avioanele civile fiind îndrumate să ocolească spațiul aerian sirian. În Cipru, bombardierele engleze sunt gata de luptă încă din noaptea trecută, a anunțat The Sun.

Două distrugătoare americane dotate cu lansatoare de rachetă „Tomahawk“ au fost trimise în Marea Mediterană în contextul acuzaţiilor aduse de SUA de utilizare a armelor chimice de către militarii sirieni în oraşul Duma. Agenţia de control al traficului aerian din Europa, Eurocontrol, a avertizat companiile aeriene să fie prudente în estul Mediteranei din cauza posibilităţii lansării unor atacuri cu rachete în Siria în următoarele 72 de ore.

„Distrugătorul american USS Donald Cook având la bord lansatoare de rachete cu lansator de rachete “Tomahawk” se află deja în partea de Est al Mării Mediterane, şi ar putea să aplice lovituri asupra Siriei, dacă va primi ordin de la preşedintele american Donald Trump. Nava americană se afla la 100 de kilometri de portul sirian Tartus care adăposteşte baza logistică a marine ruse, relatează CNN Turk.

Potrivit ziarului turc Hurriyet, câteva avioane militare ruseşti au zburat deasupra crucişătorului american, însă Pentagonul a negat această informaţie. Al doilea, distrugător USS Porter, ar putea ajunge acolo în câteva zile”, anunţă publicaţia „Wall Street Journal“, făcând referire la o sursă din Pentagon.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat Rusia şi Iranul de susţinerea liderului sirian Bashar Assad în contextul unui atac chimic în oraşul Duma şi a anunţat că în decursul câtorva zile va lua o decizie cu privire la eventualele măsuri de răspuns. Moscova şi Damascul au negat informaţiile cu privire la utilizarea de către militarii sirieni a unei bombe cu clor. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că astfel de ştiri false au drept scop protejarea teroriştilor şi justificarea unor eventuale lovituri militare din afară.Statele Unite ale Americii examinează posibilitatea utilizării forţei militare împotriva Siriei în urma unui pretins atac chimic în oraşul Duma. Experţii presupun că SUA ar putea să aplice lovituri cu rachete Tomahawk asupra Siriei fără nicio coordonare cu ONU sau aliaţii săi, aşa cum s-a întâmplat şi acum un an, tot după un atac chimic asupra civililor.

“Examinăm mai multe variante, inclusiv cele militare. Vă vom informa în curând. Posibil, postfactum“, a declarat şeful statului american. Şeful Pentagonului, James Mattis, nu a exclus posibilitatea aplicării forţei împotriva Siriei. Potrivit lui, Washingtonul va trebui să atragă atenţia „la faptul că armele chimice sunt utilizate în continuare, în pofida faptului că Rusia a fost un garant al lichidării acestora”. Trump a specificat că SUA efectuează investigaţii pentru a afla cine ar putea fi responsabil de utilizarea armelor chimice. “Avem nişte răspunsuri foarte bune”, a spus preşedintele.

Armata siriană în alertă

Forţele armate siriene şi aliaţii lor au intrat în alertă totală în întreaga ţară şi au evacuat posturi militare în perspectiva unor posibile raiduri internaţionale, au declarat marţi un ONG de monitorizare şi activişti, citaţi de agenţia dpa. Armata siriană este “în alertă totală în toate aeroporturile sale militare, bazele mari militare situate în capitala Damasc şi împrejurimi, la Homs (şi) zonele de coastă Latakia şi Tartous”, a declarat Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Activişti în provincia de est Deir al-Zour au afirmat că forţele armate siriene şi aliaţii lor au fost văzuţi evacuând principalele puncte de control militare.

Avertismentul Eurocontrol

Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitate în navigaţia aeriană, a emis marţi o “alertă rapidă” destinată companiilor, pentru estul Mediteranei, din cauza unor posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei în următoarele 72 de ore. Eurocontrol a precizat că rachete aer-sol şi/sau de croazieră ar putea fi folosite în acest interval şi că există posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie, iar companiile aeriene trebuie să ţină cont de această alertă la planificarea operaţiunilor de zbor în respectiva zonă a Mediteranei. “Ca urmare a posibilei lansări de lovituri aeriene în Siria cu rachete aer-sol şi/sau de croazieră în următoarele 72 de ore şi a posibilităţii întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie, trebuie ţinut cont la planificarea operaţiunilor de zbor în estul Mediteranei/zona FIR Nicosia “, relevă Eurocontrol, pe site-ul său, cu referire la spaţiul aerian indicat.

Autorităţile de aviaţie din mai multe ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania, au emis anterior avertizări pentru ca aeronavele să nu pătrundă în spaţiul aerian sirian, însă declaraţia Eurocontrol a inclus o zonă mai largă, în afara spaţiului aerian controlat de Damasc – transmite Reuters.

Care va fi răspunsul Franţei

Franţa va anunţa “în următoarele zile” răspunsul său la presupusul atac chimic în Siria şi, dacă va decide lovituri, acestea vor viza “capacităţile chimice” ale regimului şi în niciun caz “aliaţii” acestuia rus şi iranian, a declarat marţi preşedintele francez, Emmanuel Macron, citat de AFP. “În acest cadru, vom continua schimburile de informaţii strategice şi tehnice cu partenerii noştri, în special britanicii şi americanii, şi vom anunţa în următoarele zile decizia noastră”, a spus Macron, potrivit agenţiei dpa. Într-o conferinţă de presă comună cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohamed ben Salman, Macron a asigurat marţi că Franţa “nu doreşte nicio escaladare” a situaţiei.

La rândul său, prinţul moştenitor saudit, aflat în vizită oficială la Paris, a afirmat că ţara sa s-ar putea implica în eventuale lovituri concertate contra regimului de la Damasc. “Dacă alianţa cu partenerii noştri o cere, vom răspunde prezent”, a răspuns Mohamed ben Salman, întrebat fiind asupra posibilităţii ca ţara sa să se alăture unor eventuale lovituri în Siria, transmite AFP.

Londra se alătură Washingtonului şi Parisului

Theresa May s-a alăturat, marţi, preşedintelui american Donald Trump şi liderului francez Emmanuel Macron, avertizând că vor răspunde atacului cu gaz din Siria pentru a susţine interzicerea globală a utilizării armelor chimice, potrivit The Guardian. În apeluri telefonice separate, cei trei aliaţi au fost de acord să colaboreze strâns pentru a se asigură că regimul şi sustinătorii acestuia sunt ţinuţi sub control. Primul ministru se confruntă cu presiuni crescânde din partea deputaţilor conservatori pentru a sprijini demersurile conduse de SUA împotrivă regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, după presupusul atac chimic din Duma, care a ucis zeci de oameni. Anterior, ea a prezidat o întâlnire de înalţi oficiali şi miniştri ai serviciilor de informaţii de la aşa-numitul “cabinet de război” în cadrul căreia s-a discutat despre criză care împinge SUA şi Rusia mai aproape de o confruntare directă cu Orientului Mijlociu. Deşi riscul unei escaladări militare în Siria pare mai ridicat ca niciodată, o confruntare directă este puţin probabilă între Moscova şi Washington, care par să prefere schimburile de cuvinte şi altercaţiile prin interpuşi, cred experţii ruşi interogaţi de AFP. “Moscova înţelege bine că o lovitură împotriva forţelor americane va antrena o ripostă şi nu e sigur că Rusia va ieşi învingătoare dintr-un astfel de conflict”, explică analistul specializat în conflictul sirian Aleksei Malaşenko.

NOPE. Stanga liberala vrea razboi, la fel ca si dreapta republicana. E un cor de vociferari in SUA care vrea ca POTUS [Donald Trump] nu doar sa nu-si retraga trupele, ci sa le trimita peste Assad. Nici macar Obama nu ar fi ramas nepasator, zice un astfel de war agitator.

Din tot establishmentul american mediatic, doar Tucker Carlson, conservatorul de la Fox News, a pus la indoiala nu doar sensul unui razboi impotriva lui Assad pentru interesele americane, ci si soliditatea atribuirii atacului lui Assad, ceea ce deja inseamna, in America, sa fluieri in biserica.

Deci, nicio vedeta politica sau mediatica din asta #rezistenta, hillarista si sorosista nu denunta criminala presiune pentru un razboi in Siria care nu s-ar limita deloc la Siria sau Assad. Ci doar Tucker, conservatorul.

Vedeta de la Fox News aduce aminte ca exact acum un an, in aprilie 2017, s-a inscenat un episod similar. Administratia SUA tocmai anuntase ca schimbarea de regim in Siria nu mai e o optiune. Si tocmai atunci, pac, atac cu gaz sarin. Raspunsul: bombardarea unui aeroport de catre SUA. Luni mai tarziu, oficialitatile militare americane recunosteau ca nici pana la acel moment nu aveau nicio dovada ca autorul atacului fusese Assad. Deci bombardasera asa, pe prezumtii.

Exact aceeasi situatie, doar ca si mai periculoasa in consecintele posibile, este si acum. Nicio dovada ca Assad ar fi autorul atacului chimic. Rational, este inexplicabil, de vreme ce SUA tocmai anuntase ca intentioeaza sa retraga trupele. Dar, sa chestionezi asa ceva e lipsa de patriotism sau, mai stii, dovada vreunei collusion cu Russia.

Tucker mai pune o problema asupra careia se tace cu incrancenare in media americana: indepartarea lui Assad ar putea duce la masacrarea crestinilor din Siria.

Si pune capac cu o comparatie cu Yemen. Acolo, copiii mor de foame din cauza bombardamentelor Arabiei Saudite, aliatul SUA. Nu ar trebui sa aplice SUA aceeasi masura si in acest caz?

Comentatorul politic Tucker Carlson, gazda unei emisiuni a postului Fox News, a sugerat luni seara, că presupusul atac chimic din Siria, pus pe seama regimului Bashar al-Assad a fost o operațiune „false flag” și că guvernul de la Damasc nu are nicio vină.

Într-un comentariu legat de situația din Siria, după presupusul atac chimic din Douma, care a reaprins declarațiile belicoase ale Occidentului, Carlson a spulberat mass-media americană și pe politicienii care s-au grăbit să ceară un război împotriva Siriei, amintind că acuzații similare au fost aduse regimului Assad și în aprilie 2017, însă nimeni, nici azi, nu a puut dovedi că liderul de la Damasc a folosit arme chimice asupra locuitorilor orașului sirian Khan Shaykun.

Presupusul atac chimic din orașul Doum, din regiunea Ghouta de Est, ar fi provocat zeci de morți și a atras condamnări ale statelor occidentale și organismelor internaționale. Guvernul Assad a respins însă acuzațiile că ar fi folosit arme chimice împotriva civililor.

„Presiunile pentru începerea unui război împotriva Siriei i-au unit pe politicienii din ambele tabere”, a spus Carlson în introducerea comentariului său.

„Senatorul republican Lindsey Graham și democratul Howard Dean rareori reușsesc să se pună de acord asupra unei chestiuni. Azi înă, amândoi fac apel la război în Siria”, a adăugat el. „Graham solicită atacuri masive asupra armatei siriene. Dean merge chiar și mai departe. Pe Twitter, el l-a numit pe președinte un „fricos” dacă nu va trimite trimite mii de trupe în Siria și nu va lansa zeci de bombe asupra Siriei. Și asta tot nu este suficient pentru Howard Dean, care, dacă vă mai amintiți, cândva, chiar a candidat la funcția de președinte, numindu-se „candidat al păcii”. În seara asta, el vrea război total în Siria”, a spus comentatorul american.

„Televiziunile s-au aliniat și ele imediat. Experții in politică externă de la MSNBC au explicat în această dimineață că este de mii de ori mai important ca trupele americane să lupte în Siria decât să asigure securitate granițelor noastre, aici, în America. Faptul că politicienii sistemului bipartizan sunt acum pe aceeași lungime de undă e un semn că ceva urmează să se întâmple. Pentru că nimeni nu are niciun fel de îndoieli și nu mai există scepticism”, a afirmat comentatorul.

Tucker Carlson și-a continuat discursul, spunând că americanii „ar trebui să fie sceptici” față de ceea ce li se spune, începând chiar cu informația privind gazul toxic pe care l-ar fi folosit regimul de la Damasc.

„Toate aceste genii ne spun că Assad a ucis copii. Dar chiar știu ei cu adevărat acest lucru? Desigur, ei nu știu. Ei doar fac voia cuiva și nu au nici cea mai mică idee despre ce s-a întâmplat acolo. De fapt, ambele tabere din Siria dețin gazul toxic”, a spus Carlson.

„Care ar fi beneficiul lui Assad în folosirea gazului toxic? Ei bine, nu ar fi niciunul. Forțele lui Assad au câștigat războiul din Siria. Administrația [Trump] tocmai a anunțatcă vrea să scoată trupele americane din Siria, după ce a învins ISIS. Asta este o veste bună pentru Assad. Iar singurul lucru pe care putea să-l facă pentru a răsturna această situație și a-și face singur rău singur rău ar fi fost folosirea gazului toxic împotriva copiilor”, a explicat Carlson.

„Ei bine, ne spun ei, el a făcut-o oricum! Este un personaj rău. Nu uitați însă că ne spun acum exact aceeași poveste pe care ne-au spus-o în aprilie 2017. Vă mai amintiți? A fost exact cu un an în urmă”, a adăugat analistul, referindu-se la acuzațiile aduse pe 7 aprilie 2017 regimului sirian, când s-a spus, ca și acum, că Assad ar fi fost autorul unui atac chimic asupra orașului Khan Shaykun, soldat cu zeci de morți.

Discursul nu l-a iertat nici pe președintele Donald Trump.

„Noua administrație a anunțat că nu mai încearcă să-l înlăture pe Assad de la putere și că schimbarea regimului sirian nu mai este o prioritate pentru politica sa. Dar „ulii războiului” de la Washington s-au înfuriat și au început să urle. Și iată că, doar după câteva zile, începe să se spună că Assad a folosit gazul sarin împotriva civililor din Siria. A fost chiar și un videoclip. Iar noi am bombardat baza aeriană din Siria ca răspuns la asta”, a continuat comentatorul american. „Chiar acum două luni, secretarul american al Apărării ne spunea că nu există dovezi că Assad a folosit gazul sarin în aprilie 2017. Toată povestea care ni s-a spus a fost propagandă, menită să manipuleze americanii. Am mai văzut acest film înainte și știm cum se termină”, a spus el.

Deci, spune comentatorul american, nu ar trebui, mai întâi, să ne întrebăm cât de productiv ar fi în acest moment pentru Asssad să recurgă la armele chimice?

„Dar haideți să presupunem că nu este o minciună. Și că Assad chiar a folosit gazul otrăvitor asupra copiilor. Poate fi capabil de asta, nu încercăm să-l apărăm. De ce ar fi făcut-o? Ca să înceapă un nou război? Îndepărtarea lui Assad de la putere va duce la un haos uriaș. Și la sute de pierderi de vieți omenești. Printre care, desigur, și ale militarilor americani. Un război care ne va costa zeci de miliarde de dolari. America va fi astfel o țară mai sigură? Va deveni regiunea una mai stabilă? Cum s-au schimbat lucrurile în regiune după războiul din Irak și din Libia? Pentru cei de la CNN nu contează. Pentru că, spun ei, astfel de atrocități nu pot fi tolerate. Dar haideți să fim sinceri: noi tolerăm astfel de atrocități tot timpul”, a afirmat Carlson.

Și s-a întrebat, ironic: „În acest moment, în care saudiții provoacă o foamete devastatoare în Yemen, noi ar trebui să lăsăm rachetele Tomahawk asupra Riadului?”.

Tucker Carlson a arătat, apoi, că situația din Siria este una „complexă” și s-a întrebat cine va prelua conducerea țării, dacă Assad va fi alungat de la putere. „Există alți lideri puternici care pot fi instalați la putere? Sau sperăm doar că o democrație stabilă va apărea, ca prin minune, în această țară, după războiul civil? Ce se știe, de fapt, despre acei rebeli moderați care luptă în Siria și care au fost sprijiniți inclusiv din taxele voastre?”. Carlson le-a reamintit americanilor mai multe comentarii postate pe Twitter în 2013, când conflictul din Siria era la început, de nimeni altul decât de actualul președinte Donald Trump. Și care, spunea la acea vreme că americanii „trebuie să stea departe de războiul din Siria”, că „rebelii sunt la fel de răi ca și actualul regim sirian” că „Liga Arabă trebuie să se ocupe de Siria” sau „ce am avea de câștigat dacă am bombarda Siria în afară de alte zeci de morți și un posibil conflict pe termen lung?”.

„Și avea dreptate”, concluzionează Carlson, adăugând că pentru asta a și fost ales președintele SUA.

„Iar acum, aceiași oameni care au transformat clasa mijlocie americană într-o clasă muribundă, care au lăsat granițele țării fără apărare și au băgat țara în războaie interminabile și fără sens, în state pe care nu le veți găsi pe hartă, îi spun președintelui că trebuie să-l dea jos pe Assad din motive care nu sunt clare dar care sunt profund incorecte”, a afirmat comentatorul american.

Carlson a invitat apoi un senator republican, cunoscut pentru opiniile sale belicoase, să răspundă la întrebarea „Care ar fi interesul de securitate națională al Americii în schimbarea regimului din Siria?”. Senatorul Roger Wicker a răspuns că „dacă îți pasă de Israel, trebuie să fii interesat cel puțin de ceea ce se întâmplă în Siria. Ne luptăm cu ISIS acolo. Iranul încearcă să domine întreaga regiune. Cred că avem interese naționale în Siria”. Acest răspuns l-a intrigat și mai mult pe Carlson, care a insistat: „Care ar fi interesul de securitate națională al Americii ? Cum ar putea această țară [America] să devină mai sigură prin răsturnarea lui Assad?”.

Wicker a încercat să dreagă busuiocul: „Nu sunt sigur că schimbarea regimului este scopul nostru. Acesta a fost scopul lui Barack Obama, care nu a fost și obiectivul nostru în timpul administrației Trump. Dar înfrângerea ISIS în Irak și Siria este scopul nostru și cred că este în interesul național”.

„Dar nu a fost și scopul guvernului Assad înfrângerea ISIS?”, a plusat gazda Fox News. „Permiteți-mi să întreb din nou: în urmă cu un an ni s-a spus că atacul cu gaz sarin din Siria a fost comis de guvernulAssad”, a insistat Carlson, reamitind că nici acum nu există dovezi că președintele sirian a folosit gaze chimice în aprilie 2017.

La vreo două zile după ce o televiziune rusă a dat o înregistrare a unei convorbiri dintre fiica lui Sergei Skripal cu o prietenă, din care reieşea limpede că mega-şpionul e gata de liberarea din spital, iată că şi liberele televiziuni occidentale au început să injecteze ştirea cum că otrăvitu’ se simte mai bine. Nici vorbă c-ar fi pe picior de plecare. Doar mai bine şi-atât. Şi asta, desigur, nu din cauză c-ar fi greşit ticăloşii de otrăvitori, ci datorită profesionalismului medicilor englezi.

Chestia e cusută cu aţă albă şi pute a propagandă jegoasă de la o poştă. Aşadar ăla fu otrăvit cu otrava sovietică. Păi bine, bre, dacă trăieşte, de ce nu permiteţi şi unor experţi ruşi să participe la recoltarea probelor biologice? Bănuiesc că dacă e şi un cetăţean agreat de Moscova prezent la recoltarea probelor se poate lesne demonstra că otrăvitu’ a fost făcut perdaf cu otrava X. Dar inglejii nu şi nu. Cică n-ar fi moral. Să mori tu, măi pervers Albion, că ai avut de-a face vreodată în existenţa ta cu morala! Aproape că mă tăvălesc pe jos de emoţie simţind cum lacrimile de „cracadil” îmi năvălesc brusc pe obraji.

Treaba e mult mai ciudată şi trebuie înţeleasă în cheie propagandistică. Vă amintiţi care-a fost acuza adusă ruşilor? Nu că ar fi făcut un gest ticălos, că ar fi luat fără milă viaţa unui cetăţean sau alte chestii care ar fi fost transparente. Nu, nu asta! Acuza halucinantă a fost aceea de a fi instrumentat un atac cu armă chimică pe teritoriul Marii Britanii. Ştiu, orice om normal leşină de râs auzind o asemenea gogoriţă. Adică nebuna care-i pune unui prost în mâncare „Verde de Paris” nu comite o crimă, ci un atac chimic! Aproape că te doare capul dacă te păstrezi logic.

Logica însă n-are nimic de-a face cu propaganda. Sau, mai bine spus, propaganda n-are treabă cu logica. Propaganda bagă în capul victimei orice prostie folosindu-se de-o armă pe cât de rudimentară, pe atât de eficientă: repetiţia.

Şi-acum e momentul să înţelegem care-a fost miza afacerii Skripal. N-a trecut mult timp de la finalizarea în doi peri a numitei afaceri şi un nou scandal inundă ecranele: atacul chimic din Ghouta de Est. Din nou televiziunile sunt inflamate cu ticăloşia atacului chimic, sunt arătaţi copii spălaţi la disperare cu furtunele s.a.m.d. Alte elemente, tovarăşi, mai aveţi? Nu prea, dar „comunitatea internaţională” se dezlănţuie: atacul inuman, folosirea armelor chimice şi, totul culminează cu acuzarea „animalului Assad”. Exprimarea îi aparţine nu prea mintosului preşedinte american. Însă, imediat după acuzarea lui Assad, apare elementul cheie: ruşii sunt cei care-l susţin. Cu alte cuvinte, un nou schelet construit pentru alăturarea cu succes a schemei propagandistice „Rusia – utilizare arme chimice”.

Dacă studiezi faptele, din nou te-apucă râsul. Cică-n ticălosul atac chimic ar fi murit vreo … 70 de persoane! Bă, sunteţi proşti? Păi cum 70 de persoane? Ce-au făcut ăia, au cu bombardeaua într-o cârciumă? Cum adică 70 de persoane moarte într-un bombardament chimic? Păi atâţia a babardit Netanyahu în Gaza cu puşcociu, aşa din spirit umanitar şi din înaltă etică! Mă tot mănâncă limba să mă întreb care-i diferenţa, din punctul de vedere al mortului, dac-a murit otrăvit sau împuşcat? Dar, mă rog, întrebarea poate că nu-şi are locul în contextul absurd în care acuzi un atac chimic în care mor doar 70 de persoane. Măi fraţilor, sunteţi sănătoşi la cap? Păi numai Shoko Asahara, ăla de-a atacat cu gaz sarin, a făcut 13 victime pe persoană fizică. Păi la nivel de stat tu acuzi 70 de victime?

Culmea e că lipirea lui al Assad de războiul chimic e o chestiune care ţine de acceaşi propagandă. Vă mai amintiţi ticălosul atac de la Homs? Atunci al Assad a fost acuzat c-a dat cu gaz Sarin, în condiţiile în care tocmai ce-şi cedase toate rezervele de arme chimice unei comisii internaţionale, iar producerea gazului sarin nu-i o chestie atât de simplă. Putem presupune desigur că al Assad şi-ar fi păstrat prin chiloţi o încărcătură pentru atacul de la Homs, dar cum putem justifica logic faptul că filmele cu atrocităţile de la Homs au fost puse pe Youtube cu o zi înainte de atac? Da, aţi citit bine! Propagandiştii ăia au fost atât de proşti încât, după ce-au terminat filmările, le-au publicat fără să ţină cont de faptul că atacul urma să se petreacă … în viitor.

Chestiunile acestea, chiar dacă sunt hilare şi put de prostie, sunt extrem de periculoase. Prostovanii căţăraţi în funcţii cheie sunt extrem de periculoşi pentru că minţile lor insuficient dezvoltate reacţionează rudimentar. Aşa cum prostovanul de Coldea, manipulat de un alt prostovan, băsescu, au transformat România într-o ruină de ţară, la fel aceşti proşti tragici riscă să transforme omenirea într-un deşert radioactiv. De ce? Pur şi simplu degeaba!


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Rusia, Siria, SUA versus Rusia, Tucker Carlson, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “ALERTA: In ciuda avertismentelor categorice, TRUMP anunta Rusia ca VA ATACA SIRIA!/ Marile puteri se AMENINTA fatis cu RAZBOIUL. Ambasador rus: Daca vor exista lovituri americane, rachetele vor fi doborate, ca si sursele de unde au plecat/ Tucker Carlston despre FĂCĂTURA ATACULUI CHIMIC, copie la indigo a unui alt “FALSE FLAG” din aprilie 2017 (VIDEO)

 1. Doamne, ai mila de zidirea Ta!

 2. La cat fum in ochi le trebuie la americani la ora asta, iarasi a picat scosul castanelor pe sirieni, cu teatrul de operatiuni din dotare unde o daramatura in plus sau in minus nu schimba mult situatia deja deplorabila. Daca nu s-o lasa cu pace, ca in Coreea de Nord sau ceva mai abitir, m-as mira. Ceea ce e frumos, sau chiar sublim, de la Trump incoace, este ca mai intai se evacueaza zona unde urmeaza sa trimita bomboanele si restul e foc de artificii. Asta-i diferenta intre Bush si aripa crestina a lui Trump, care mai dau un pic din creier si-si dau seama ca uneori o parada militara bine regizata echivaleaza cu o invazie ca mijloc pentru un scop similar. mUlt mai ieftina si mult mai recreativa. Sper sa am dreptate si sa fie vorba doar de un megabalet ruso-american cu figuranti sirieni. Prietenul la nevoie se cunoaste. Cu cat mai multa forta americana in zona, cu atat mai putina nevoie de corsarii lui Macron sau alti neaveniti, care sa interfereze aiurea prin peisaj. Nu stiu daca Trump si ai lui l-au citit pe Dostoievski sau se trage de la prea multe afaceri comune cu rusii, dar un duh rasaritean pare sa-i fi atins si pe ei si sa priasca la nivel mondial.

 3. Pericolul unui razboi in Siria, cu implicarea mai multor puteri militare este foarte mare, nu este nicidecum o cacialma. Sunt interese uriase in construirea unui gazoduct din Qatar spre Turcia, prin Siria, care sa inlocuiasca gazul rusesc. De aceea este foarte posibil ca Turcia sa lupte impoptriva Rusiei in acest razboi, mai ales ca Turcia a acceptat si tranzitarea petrolului curzilor din Irak si livrarea lui dintr-un port turcesc spre Israel.

  Qatar–Turkey pipeline
  Syria’s rationale for rejecting the Qatar proposal was said to be “to protect the interests of [its] Russian ally, which is Europe’s top supplier of natural gas.
  Qatar’s involvement in the Syrian Civil War was based in part on its desire to build a pipeline to Turkey through Syria:
  “The discovery in 2009 of a new gas field near Israel, Lebanon, Cyprus, and Syria opened new possibilities to bypass the Saudi Barrier and to secure a new source of income. Pipelines are in place already in Turkey to receive the gas. Only Al-Assad is in the way. Qatar along with the Turks would like to remove Al-Assad and install the Syrian chapter of the Muslim Brotherhood.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar%E2%80%93Turkey_pipeline

 4. Statele Unite au trimis 12 nave de război cu destinația Siria.
  Este cea mai mare concentrare de forțe navale ale SUA de la invazia trupelor americane în Irak, în 2003.
  Printre navele trimise înspre Siria se numără și USS Harry S Truman, care poate transporta până la 90 de avioane de luptă. Alături de această navă, SUA au mai trimis alte patru distrugătoare și două submarine nucleare, acestea aflându-se deja în apropierea Mării Mediterane.
  http://evz.ro/trump-sua-nave-razboi-siria.html

 5. Moscova are dovezi incontestabile că atacul chimic din oraşul sirian Duma a fost orchestrat de către serviciile secrete ale unei puteri străine
  http://www.mediafax.ro/externe/serghei-lavrov-atacul-chimic-din-siria-a-fost-orchestrat-de-servicii-de-informatii-straine-17129458

  Russia Has “Irrefutable Evidence” UK Staged Syrian Chemical Attack
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-13/russia-has-irrefutable-evidence-uk-staged-syrian-chemical-attack

 6. @nimeni

  Dupa care SUA le trage cel mult cateva rachete in cap la asa zishii rebeli antrenati tot de ei.

 7. Pingback: RUSIA ACUZA OFICIAL MAREA BRITANIE DE INSCENAREA ATACULUI CHIMIC DIN SIRIA/ Seful Pentagonului admite ca situatia poate scapa de sub control/ Presa rusa face materiale despre cum t epoti pregati de un RAZBOI NUCLEAR
 8. Când Israel a atacat Siria , au doborât o parte din rachete . Ma întreb de ce când ataca America , Britania si Franța , nu doboară nici o racheta ? Sa fie oare o înțelepciune ca sa nu zgândăre mândria celor puternici ? Sau începutul durerilor ?
  Domnul cu mila peste sufletele celor drepți si celor nedrepti .

 9. Pingback: LA DUMA NU A FOST NICIUN ATAC CHIMIC! Comentarii si analize pe marginea inscenarii grotesti pe baza careia a fost atacata SIRIA
 10. @petru
  Inceputul durerilor celor mândri care se cred puternici.
  Vanessa Trump once called Donald Trump “retarded.”
  Donald Trump Jr. and his wife, Vanessa, met in 2003 at a fashion show.
  “Donald Trump comes up to me with his son: ‘Hi, I’m Donald Trump. I wanted to introduce you to my son Donald Trump Jr.,'” Vanessa Trump told The New York Times in 2006.
  During the intermission of the show, Trump spotted Vanessa again. And he once again decided to introduce the model to his son.
  “‘Donald comes back up to me again, “I don’t think you’ve met my son Donald Trump Jr.,”‘ Vanessa Trump recalled. She remembers responding, ‘Yeah, we just met, five minutes ago.'”
  Six weeks later, they met again at a mutual friend’s party, The Times said. They didn’t recognize each other until after an hourlong conversation.
  “Then suddenly, something clicked: Wait, you were at that fashion show. Wait, you’re ‘the one with the retarded dad!’ Vanessa blurted out”
  http://www.businessinsider.com/donald-trump-jr-wife-vanessa-once-called-trump-retarded-2018-3

 11. Imperiul contraataca: Trump propune crearea unei “Forțe Spațiale” în cadrul armatei americane
  http://evz.ro/trump-propune-crearea-unei-forte-spatiale-in-cadrul-armatei-ame.html

  Un oficial american al Apărării susţine că Trump este extrem de serios în crearea unei forţe militare spaţiale
  http://www.descopera.ro/dnews/17069668-un-oficial-american-al-apararii-sustine-ca-trump-este-extrem-de-serios-in-crearea-unei-forte-militare-spatiale

  Star Wars coming? Trump ‘seriously’ considers creating US Space Force
  https://www.rt.com/usa/425610-trump-considers-space-force/

 12. SUA si-a dezvaluit “Forta Spatiala”: a lansat pe 7 octombrie o “racheta” foarte ciudata, care demonstreaza o tehnologie secreta foarte avansata!
  Rusia a intrat in alerta si la numai 3 zile dupa asta, pe 10.10,a la ordinul lui Putin, armata rusă a testat masiv forţele atomice strategice. In ziua urmatoare, pe 11.10, a avut loc “atacul” asupra navei Soyuz!

  SpaceX Falcon 9 rocket launch lights up California skies, October 7, 2018
  https://www.youtube.com/watch?v=cP07158DToA
  CrimsonSoldier: i live in phx and i saw this with my naked eye. They hide the truth…i dont know what i saw that night but it was shinning a powerful ray of light that could be seen for miles and from very high up and stationary and not a rocket

  https://www.descopera.ro/dnews/17553786-la-ordinul-lui-putin-armata-rusa-a-testat-masiv-fortele-atomice-strategice

  “Singura teorie care rămâne este că a fost un impact intenţionat”, provocat “pe Terra sau în spaţiu”, a declarat responsabilul agenţiei spaţiale ruse.
  https://adevarul.ro/international/rusia/accident-timpul-lansarii-rachetei-soyuz-ms-10-noul-echipaj-statiei-spatiale-internationale-1_5bbf182adf52022f7566d38d/index.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare