In timp ce PUTIN vorbeste despre atacuri nucleare care vor martiriza rusii si vor duce la distrugerea agresorului, TRUMP anunta RETRAGEREA SUA din tratatul nuclear incheiat cu RUSIA

21-10-2018 7 minute Sublinieri

Ruşii ‘vor merge în Paradis’ în caz de război nuclear, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, negând orice ambiţii războinice, dar avertizând că orice agresor care va dori să lovească ţara sa cu arma atomică va fi ‘distrus’, potrivit AFP preluată de Agerpres.

‘Agresorul trebuie să înţeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Iar noi, ca victime ale agresiunii, vom merge în Rai ca martiri. În schimb, ei (agresorii) vor crăpa pur şi simplu, nu vor avea timp nici să se pocăiască’, a spus Putin la o conferinţă a clubului de discuţii Valdai pe tema ‘Lumea în care vom trăi: stabilitatea şi dezvoltarea în secolul XXI’, ce se desfăşoară în aceste zile la Soci (sud-vest), potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

“Doar dacă devenim convinşi că există un atac iminent asupra teritoriului Rusiei, iar acest lucru se întâmplă în câteva secunde, abia după aceea noi am lansa un atac de ripostă. Această situaţie ar fi o catastrofă mondială, dar vreau să subliniez că noi nu putem fi cei care o iniţiază, deoarece noi nu avem conceptul de atac preventiv. Noi am fi victimele unei agresiuni şi am merge în rai ca martiri“, a spus Putin.

Dacă un astfel de război nuclear se va produce, Rusia nu ‘poate fi iniţiatoarea unei astfel de catastrofe, căci noi nu avem un concept de lovitură preventivă‘, a nuanţat preşedintele rus.

‘Concepţia noastră este răspuns la o eventuală lovitură. Aceasta înseamnă că suntem pregătiţi şi vom recurge la arma nucleară doar atunci când vom fi siguri că un agresor potenţial a lovit teritoriul nostru’, a explicat Putin, subliniind că utilizarea armelor nucleare echivalează cu o catastrofă globală, iar Rusia nu poate fi iniţiatorul ei, conform agenţiilor TASS şi RIA Novosti.

Rusia reproşează SUA noua lor doctrină nucleară adoptată la începutul anului 2018, calificată drept ‘belicoasă’ şi ‘antirusească’, ce vizează să doteze armata americană cu noi arme nucleare cu putere redusă, aminteşte AFP. 

Vladimir Putin a ordonat în 2016 forţei nucleare a Rusiei şi o modernizare a armamentului, ca răspuns la consolidarea prezenţei militare a NATO la frontierele sale, percepută de Moscova ca o ameninţare. 

El s-a lăudat într-un discurs în faţa parlamentului rus în martie cu noile arme ‘invincibile’ dezvoltate de ţara sa, suscitând temeri privind declanşarea unei noi curse a înarmării cu SUA.

Doctrina militară rusă nu menţionează posibilitatea unui ‘atac preventiv’ cu utilizarea de ogive nucleare. Rusia îşi rezervă dreptul să-şi utilizeze arsenalul în caz de agresiune împotriva teritoriului său sau a aliaţilor săi ori în caz de ‘ameninţare la adresa existenţei statului’, aminteşte AFP. 

Rusia, cu sistemul său de apărare şi cu populaţia sa, este pregătită să-şi apere suveranitatea şi nu se teme de niciun conflict, a ţinut să menţioneze preşedintele rus. ‘De niciunul!’, a răspuns Putin, întrebat de care conflict se teme Moscova astăzi. ‘În genere, nu este teamă de nimic – o ţară cu un asemenea teritoriu, cu un astfel de sistem de apărare, cu o astfel de populaţie, care este gata să îşi apere independenţa, suveranitatea. De ce să ne fie teamă ?’, a întrebat retoric Putin, remarcând că nu în orice ţară există o asemenea dedicaţie a cetăţenilor de a-şi da viaţa pentru patrie. ‘Noi o avem şi aceasta ne dă încredere că putem sta liniştiţi’, a spus el. 

Cu toate acestea, Rusia nu va aduce lumea în pragul unei crize pentru a-şi atinge propriile obiective, a asigurat preşedintele Federaţiei Ruse, a cărui intervenţie la sesiunea de la Valdai este difuzată în direct de mai multe canale de televiziune ruse, potrivit TASS.

‘Escaladarea situaţiei şi isteria nu sunt metodele noastre’, a spus Putin, comentând cu privire la posibilităţile de a provoca o criză de amploare pe plan internaţional pentru a realiza anumite obiective de politică externă, făcând abstracţie de anexarea Crimeii şi de conflictul din estul Ucrainei, în condiţiile în care Rusia este acuzată de Occident şi Kiev că-i sprijină pe toate planurile, inclusiv militar, pe rebelii separatişti.

Referitor la relaţiile cu SUA, preşedintele rus a declarat că omologul său american Donald Trump aspiră la o stabilizare a relaţiilor cu Federaţia Rusă. ‘Din punctul meu de vedere, actualul preşedinte (al SUA) este orientat spre stabilizare şi o îndreptare a relaţiilor ruso-americane. Să vedem cum va evolua situaţia în continuare. În orice caz, suntem pregătiţi pentru acest lucru în orice moment’, a asigurat liderul rus, citat de TASS. 

De asemenea, Vladimir Putin nu exclude rezolvarea crizelor politice din SUA în câţiva ani şi atunci şi retorica antirusească se va diminua, în opinia sa. ‘Se va întâmpla sau nu după alegerile din Congres ? Nu ştiu încă, dar poate. Sau se va întâmpla în 2020, când vor avea loc viitoarele alegeri prezidenţiale ale SUA’, a admis preşedintele rus, adăugând că noul lider american ‘nu va trebui să privească în mod constant la cei care speculează retorica antirusească’. 

Cât despre tensiunile pe plan internaţional, în contextul în care Rusia este acuzată ba de otrăvire cu agent neurotoxic în Marea Britanie, ba de atacuri cibernetice în SUA şi Europa, Putin a spus că Moscova este acuzată fără a fi prezentate dovezi împotriva sa.

 • Hotnews: 

VIDEO Donald Trump anunţă retragerea SUA din Tratatul nuclear INF cu Rusia, denunţând încălcarea acordului de către Moscova

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump, acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri, precizează Mediafax.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

“Statele Unite nu vor permite Rusiei să producă armament în timp ce noi nu avem voie. Nu ştiu de ce fostul preşedinte Barack Obama nu a purtat negocieri sau nu a abandonat Tratatul”. Rusia “încalcă de mulţi ani acest acord”, a declarat Donald Trump la un eveniment electoral desfăşurat în statul Nevada, conform publicaţiei The Hill şi postului BBC.

“Vom încheia acest acord, ne vom retrage. Vom dezvolta armament de acest gen”, a spus Donald Trump.

Washingtonul insistă că Administraţia de la Moscova a dezvoltat o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, Novator 9M729 (SSC-8, potrivit terminologiei NATO), prin încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare.

Acordul INF a intrat în vigoare în anul 1987, fiind semnat de preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, cu omologul său din Uniunea Sovietică, Mihail Gorbaciov.

Potrivit cotidianului The New York Times, în afara faptului că Rusia ar fi încălcat Tratatul INF, Administraţia SUA vrea să renunţe la acest acord deoarece este constrânsă să nu dezvolte armament care ar putea fi folosit pentru descurajarea Chinei în consolidarea poziţiei în vestul Oceanului Pacific. Dat fiind că nu este semnatară a Tratatului INF, China a putut dezvolta rachete nucleare cu raze medii de acţiune.

Rusia a negat că ar încălca Tratatul INF, dar a acuzat că sistemele balistice instalate de SUA în România intră în contradicţie cu acest acord.

Statele Unite au început să instaleze în România şi Polonia sisteme de rachete ofensive, prin încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a acuzat recent Vladimir Iermakov, şeful Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe. “Există grave semne de întrebare referitoare la acţiunile colegilor noştri americani, acţiuni care sunt în contradicţie cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, inclusiv amplasarea lansatoarelor terestre Mk-41 în România şi Polonia”, a declarat Vladimir Iermakov la începutul lunii octombrie, în cursul unei dezbateri organizate de o comisie a Adunării Generale ONU. Potrivit oficialului rus, Statele Unite au început în iunie instalarea în România şi Polonia a sistemelor Aegis şi a lansatoarelor MK-41, care ar putea fi folosite pentru atacuri cu rachete de croazieră având rază medie de acţiune.

Anterior, Washingtonul acuzase Administraţia Vladimir Putin că încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), avertizând că armata SUA ar putea distruge arsenalul nuclear rus dezvoltat prin încălcarea acestui acord. “În privinţa Tratatului INF, am încercat să transmitem de câţiva ani Rusiei mesajul că ştim despre încălcarea de către ei a acestui Tratat. Am arătat Rusiei dovezile pe care le avem că încalcă Tratatul. Dezvoltă o rachetă balistică având rază medie de acţiune, prin încălcarea Tratatului INF. Acesta este un fapt pe care l-am demonstrat. Statele Unite nu vor retragerea din acest Tratat şi, categoric, nu intenţionăm să încălcăm acordul. Le cerem aliaţilor noştri sugestii despre direcţia care trebuie urmată pentru a face Rusia să se conformeze. Acesta este obiectivul, Rusia să se conformeze. Dar dacă Rusia continuă să spună că nu încalcă Tratatul, deşi avem dovezi clare, atunci diplomaţia trebuie intensificată şi trebuie să găsim alte modalităţi pentru a aduce Rusia la masa discuţiilor. Este foarte important. Ne vom consulta cu aliaţii, ei ne-au cerut să ne consultăm. Europenii sunt foarte preocupaţi despre această situaţie şi înţelegem de ce”, a declarat ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison.

Kay Bailey Hutchison a dat asigurări că Washingtonul va încerca să găsească soluţii diplomatice, dar, dacă riscurile vor persista, ar putea recurge la acţiuni militare. “Măsurile de contracarare ar putea include eliminarea rachetelor dezvoltate de Rusia prin încălcarea acestui Tratat. Dacă Rusia va continua acţiunile de înarmare, vom încerca să dezvoltăm capabilităţi prin care să eliminăm rachetele care pot lovi ţările aliate din Europa şi statul american Alaska. Deci, presupun că este şi în interesul nostru, şi în cel al Canadei. Avem riscuri nord-atlantice, dar şi la nivel european”, a subliniat oficialul SUA. Ulterior, Washingtonul a dat asigurări că nu se referă la un atac împotriva Rusiei, ci la intensificarea capabilităţilor defensive.

Statele Unite acuză Rusia că dezvoltă un sistem balistic terestru cu rază medie de acţiune. Rusia a respins acuzaţiile. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a acuzat că sistemul antirachetă din România riscă să conducă la anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

MAE rus: Sistemul antibalistic din România poate genera anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF)

“Sisteme balistice americane sunt instalate în România, iar curând vor apărea şi în Polonia. Dacă această problemă rămâne nerezolvată, Tratatul forţelor nucleare intermediare ar putea fi ruinat. În mod clar, Statele Unite vor fi responsabile de anularea Tratatului”, afirma Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe. “Vom fi pregătiţi să purtăm discuţii despre viitorul Tratatului oricând şi oricum. Nu există motive să se spună că Rusia ar încălca acest acord”, a subliniat oficialul rus.

În iulie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu “sistemul antibalistic global” al Statelor Unite, care include elemente instalate în România. “În calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate specială pentru menţinerea securităţii internaţionale. Este vital – şi am menţionat acest lucru în cursul negocierilor -, este crucial să nuanţăm dialogul în materie de stabilitate strategică, securitate mondială şi neproliferarea armelor de distrugere în masă”, a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată la Helsinki alături de Donald Trump. “Le-am transmis colegilor americani o notă cu un număr de sugestii specifice. Credem că este necesar să continuăm colaborarea în problema dezarmării, în domeniile militar şi tehnic. Acest lucru include prelungirea Tratatului pentru limitarea armamentului strategic ofensiv. Este o situaţie periculoasă cu sistemul american de apărare antibalistică la nivel global. Este vorba de problema implementării Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF). Şi, bineînţeles, agenda referitoare la neinstalarea armelor în spaţiu”, a adăugat Vladimir Putin la întâlnire.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

Sistemele antibalistice instalate de SUA în România şi Polonia constituie încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, a acuzat în decembrie 2017 Ministerul rus de Externe, denunţând montarea unor elemente antirachetă în Japonia şi avertizând că Rusia va lua măsuri militare pentru a face faţă noilor riscuri. Rusia a condamnat cu fermitate decizia Statelor Unite de a vinde Japoniei sisteme antibalistice de tip Aegis. Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a explicat că elementele antirachetă din Japonia sunt parte a planului SUA de a crea un “sistem antibalistic global”. Moscova susţine că instalaţiile antirachetă ale Statelor Unite au dublă utilitate, defensivă şi ofensivă.

În septembrie 2017, Administraţia Vladimir Putin a îndemnat Statele Unite să revină la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). “Avem o serie de solicitări pentru Statele Unite şi le transmitem în mod clar. Principala noastră solicitare adresată Statelor Unite este să revină la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, pe care îl încalcă prin instalarea sistemelor antirachetă Aegis pentru uz terestru în România şi prin planul de a le instala în Polonia. Aceste sisteme sunt de uz dublu, putând fi folosite atât antibalistic, cât şi pentru atacuri cu rachete de croazieră; instalarea acestor sisteme este interzisă de Tratatul INF”, afirma în septembrie 2017 Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Oficial rus: Decizia SUA de a se retrage din Tratatul INF reprezintă un “pas periculos”

Decizia președintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) reprezintă un pas periculos, care va fi condamnat cu siguranță de comunitatea internațională, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, potrivit agenției ruse Tass, citează Mediafax.

“Aparent, incapabilitatea și refuzul de a ajunge la aceeași termeni cu noi obligă anumite forțe de la Washington să încurajeze conducerea țării să facă o decizie privind retragerea formală din tratat”, a declarat Serghei Riabkov.

“Acesta este un pas foarte periculos, despre care, sunt convins, nu va fi pur și simplu înțeles de comunitatea internațonală, dar va fi condamnat de toți membrii comunității mondiale, care sunt dedicați securității și stabilității și care sunt pregătiți să lucreze la consolidarea regulilor actuale privind controlul oamenilor”, a mai afirmat Riabkov.

Donald Trump a anunțat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

 


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “In timp ce PUTIN vorbeste despre atacuri nucleare care vor martiriza rusii si vor duce la distrugerea agresorului, TRUMP anunta RETRAGEREA SUA din tratatul nuclear incheiat cu RUSIA

 1. probabil cel mai important subiect la nivel de geopolitica pe 2018 cu consecinte potential devastatoare daca se continua pe aceeasi linie.

  e devoalare a pozitiei ursului, aici:
  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-20/putin-lays-down-law-valdai

  cititi cu atentie pentru ca priveste pe toti cetatenii planetei. dar in mod special pe noi romanii, cei care avem in tara o localitate numita Deveselu.
  un scurt citat mai jos.

  With tensions between Russia and the West reaching Cold War levels, Valdai represented the first time we’ve heard Putin speak in a long-form discussion since Helsinki and the events thereafter — IL-20, Khashoggi, etc.

  So, this talk is worth everyone’s time. And when I say everyone’s I mean every single person who could be affected by the breakdown of the U.S. political system and how that spills over onto Russia’s shores.

  In other words, pretty much everyone on the planet.

  Because what Putin did at Valdai was to lay down the new rules of conduct in geopolitical affairs. He put the U.S. and European oligarchs I call The Davos Crowd on notice.

  There is a limit to your provocations and attempts to undermine Russia. So don’t cross that line.

  […]

  Those are strong words. They are the words of a meek man. And the word meek, as Jordan Peterson reminds us, describes someone who has weapons, knows how to use them and keeps them sheathed until they have no other option.

  The reaction from the audience (see video above) was nervous laughter, but I don’t think Putin was having one over on anyone.

  He was serious. This is the very definition of meek.

  It is really no different than the attitude of Secretary of State James Mattis who said, “I come in peace. I didn’t bring artillery. But I’m pleading with you, with tears in my eyes: If you f$*k with me, I’ll kill you all.”

  Men like this are not to be tested too hard.

 2. @alin

  Nu stiu daca asta cu testarea lui Putin e cel mai important de retinut, nu ar fi o noutate aici, nici faptul ca rusii ar fi decisi sa contracareze ce face SUA.

  Mai importanta mi se pare eventualitatea ca establishmentul american sa se fi razgandit in privinta unui razboi nuclear cu Rusia si sa aiba impresia ca poate castiga sau ar fi o alegere rationala, preemtiva, de facut.

  Pdap, sa nu uitam ca si Rusia a facut unele schimbari de doctrina in aparare in scopuri defensive: http://analize.cuvantul-ortodox.ro/cum-a-devenit-posibil-al-treilea-razboi-mondial/

 3. Sunt intotdeauna bucuros sa aflu ca exista voci crestine autentice in occident care fac dovada de (mult) curaj si spun lucrurilor pe nume:
  https://www.youtube.com/watch?v=ycmBIH0PA-A

 4. Comparatie intre doua filme promotionale de recrutare: unul din UK-ul islamizat si unul din China
  https://www.youtube.com/watch?v=vO-vr4W56_U

  Nu Moscova, ci Beijingul este adevărata țintă a retragerii Washingtonului din Tratatul pentru Forțele Nucleare cu Rază Medie.
  China – mult mai puternică militar și economic decât Rusia – este percepută de Trump ca principala amenințare la adresa Statelor Unite.
  În luna martie, amiralul Harry Harris, pe atunci comandantul flotei US Navy din Pacific (azi, ambasador la Seul), declara în Senatul american că Beijingul are mari foloase de pe urma apartenenței SUA la INF: „Ne aflăm într-un dezavantaj față de China, în sensul că aceasta deține baze terestre de rachete balistice care ne amenință bazele și navele din Pacificul de Vest.”
  https://evz.ro/trump-fenteaza-spre-rusia-si-loveste-china.html?v=347635&page=2
  China a construit cel mai mare pod maritim din lume: 55 km, intre Hong Kong, Zhuhai si Macau
  https://www.realitatea.net/china-a-construit-cel-mai-mare-pod-maritim-din-lume-55-km-imagini-fabuloase-cu-proiectul-mamut_2167264.html
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong%E2%80%93Zhuhai%E2%80%93Macau_Bridge
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong%E2%80%93Zhuhai%E2%80%93Macau_Bridge

 5. China a inceput mobilizarea rezervistilor pentru razboiul cu SUA: retelele de socializare din China s-au umplut de informatii venite de la o multime de astfel de persoane, sau cunostiinte/rude ale lor

  10/22/2018
  Chinese social networks are a buzz with rumors of a possible war between the two world giants. Many, blinded by nationalism, push China to counter the US in the South China Sea. And even Xi Jinping’s think tanks are pushing for war, extolling a possible victory.
  http://www.asianews.it/news-en/In-a-war-between-China-and-the-United-States,-China-would-lose-and-the-Party-fall-45265.html

 6. Un senartor rus recunoaste ca Rusia are o multime de rachete nucleare cu raza intermediara: “In acest domeniu SUA nu va fi capabila sa castige superioritate decisiva – este o iluzie periculoasa. Ar fi mai bine ca Trump sa fie razgandit”

  Russian senator Alexei Pushkov also hit out at the US, writing on twitter that the move would “not make America great again but make America more vulnerable again”.
  He added: “In this area, the United States will not be able to gain decisive superiority — it is a dangerous illusion. It would be better to change Trump’s mind.”
  https://www.express.co.uk/news/world/1034673/World-War-3-Russia-Donald-Trump-US-cold-war-era-nuclear-treaty-deal

 7. România și aliatele din NATO acuză Rusia
  NATO şi-a exprimat încă de anul trecut îngrijorarea faţă de faptul că acest sistem rus de rachetă – 9M729 – care poate fi dotat cu focoase nucleare, încalcă Tratatul INF (Intermediate-Range Nuclear Forces) din 1987.
  Acest pact încheiat între Rusia şi Statele Unite interzice o întreagă clasă de rachete de croazieră balistice, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.000 de kilometri.
  ”În absenţa oricărui răspuns credibil din partea Rusiei cu privire la acest nou tip de rachetă, aliaţii estimează că cea mai plauzibilă evaluare este că Rusia încalcă Tratatul INF”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.
  https://www.stiripesurse.ro/romania-i-aliatele-din-nato-acuza-rusia-sistemul-de-rachete-nucleare-ce-a-provocat-spaima-printre_1298236.html

 8. In January 2014 the United States notified NATO allies of Russian tests of a new missile that could be in violation of a nuclear disarmament treaty. The weapon, a ground-based cruise missile, had allegedly been tested repeatedly since 2008 and was considered by senior US officials to have clearly violated the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty.
  The 9M729 SSC-X-8 is a long-range ground-based cruise missile system. According to Western reports, the rocket is a land version of the SS-N-30 3M14 missile complex “Caliber-NK” and developed OKB “Innovator” (Ekaterinburg). From the report of the 2014 GosNIIP – “management system for 9M728 / 9M729 missiles and its improved version” has passed state tests.
  If launched from Moscow, it would provide coverage of all Western Europe [but surely there is no lack of coverage of this area], and if fired from the Eastern extremity of Siberia, coverage would extend along the US West coast down to Los Angeles.
  https://www.globalsecurity.org/wmd/world/russia/ssc-8.htm

 9. Death of nuclear treaty with Russia could start arms race with China
  Trump’s reasoning for killing the treaty has everything to do with China’s rising military might. China is building a new generation of ground-based missiles squarely aimed at U.S. and allied bases and naval vessels in the Asia-Pacific that Washington has no ability to match, because of the treaty.
  While the death of the INF Treaty signals that America now can match Russian, and more specially, Chinese missile advances, it also could spark a potentially deadly arms race in the Asia-Pacific and wider Indo-Pacific region.
  https://thehill.com/opinion/national-security/412467-death-of-inf-treaty-with-russia-could-start-arms-race-with-china

 10. In timp ce Scandinavia devine tot mai opusa Rusiei, China cucereste Scandinavia, iar NATO lanseaza joi în Norvegia cele mai ample manevre militare de la încheierea Războiului Rece. S-ar zice ca Rusia nu se poate baza pe sprijinul Chinei intr-un razboi purtat in Europa, ba chiar ar putea fi atacata de China.

  Norway frees Russian spying suspect but probe continues
  https://www.reuters.com/article/us-norway-russia/norway-to-free-russian-spying-suspect-but-continue-probe-idUSKCN1MT17X

  Pro-Russian Internet trolls jailed for defamatory comments about Finnish journalist
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russian-trolls-jailed-defamatory-comments-finnish-journalist-jessika-aro-a8593631.html

  Sweden is worried about Russian aggression and sending 2 stealth corvettes to NATO’s largest war games since the Cold War
  https://www.businessinsider.com/worried-about-russia-sweden-sends-2-stealth-ships-to-nato-exercise-2018-10

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/10/23/in-norvegia-au-loc-cele-mai-ample-manevre-ale-nato-de-la-incheierea-razboiului-rece–197561

  14 October 2018
  King Harald and Queen Sonja have landed in Beijing and are ready for three hectic days in the city. On Tuesday, they meet with President Xi Jinping. Those accompanying on this trip are also Foreign Minister Ine Eriksen Søreide (H) and Minister of Industry Torbjørn Røe Isaksen (H).
  http://norwaytoday.info/news/royal-couple-arrived-china/

  The 2nd Finland-China Business and Investment Summit Forum was successfully held in Helsinki on 15th Oct 2018
  http://www.chinatekway.com/2018-finland-china-business-and-investment-forum.html

  The 2nd China-Sweden Business Forum was held in Stockholm on September 28, 2018
  https://gbtimes.com/china-sweden-belt-and-road-business-forum-held-in-stockholm

 11. Trump a ordonat armatei sa inchida granita cu Mexicul in timp ce o caravana de 14.000 de sudamericani se indreapta spre SUA ca sa-l scoata pe “Antihrist” din Casa Alba

  “Donald Trump is the Antichrist,” one migrant was filmed shouting at a CNN reporter. “If he doesn’t repent, he is going to hell,” he added. “We are not criminals, we are fighters,” he proudly declared
  “The caravan” has grown to 14,000 people, and many of them are extremely angry with Donald Trump. The Mexicans had closed their border with Guatemala as “the caravan” approached, but migrants started using boats to cross into Mexico and the Mexican police failed to stop them.
  Trump: “I must, in the strongest of terms, ask Mexico to stop this onslaught – and if unable to do so I will call up the U.S. Military and CLOSE OUR SOUTHERN BORDER!..”
  https://neonnettle.com/news/5423–donald-trump-is-satan-migrants-turn-aggressive-as-caravan-swells-to-14-000

 12. SUA este la un pas de haos
  Loctiitorul guvernatorului Texasului spune ca sunt pregatite mari tabere de detentie pentru imigrantii ilegal
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=bFeTyWzeW3A

  Oare omul nu-si da seama seama ca sunt peste 10 milioane de imigranti sudamericani in SUA ca vor face prapad daca “something goes wrong”? Oare s-a gandit cineva ca este suficienta o scanteie ca populatia hispanica si cea “de culoare” sa dea foc Americii, in conditiile in care majoritateai au arme?

 13. ‘Has the eagle eaten all the olives?’: Putin jokes with Bolton during meeting in Moscow
  https://www.youtube.com/watch?v=0pfheFqp6fY
  https://www.stiripesurse.ro/vladimir-putin-a-umilit-sua-la-intalnirea-cu-john-bolton-i-cere-sa-se-vada-cu-donald-trump-vultur_1298585.html

  În timp ce prima caravană a emigranților ilegali din America de Sud se apropie de granița Statelor Unite, o a doua caravană se organizează în El Salvador.
  https://romanialibera.ro/international/caravana-ilegalilor-20-758055

  Vladimir Putin is looking into a possible meeting with Mexican President-Elect Andres Manuel Lopez Obrador late this year in Mexico or Argentina
  Lopez Obrador, who takes office on Dec. 1, invited Putin to his inauguration in a meeting on Monday with Russia’s ambassador to Mexico.
  https://www.reuters.com/article/us-mexico-politics/russias-putin-to-plan-meeting-with-mexicos-president-elect-tass-idUSKCN1LS0E7

 14. SUA devene tot mai irelevanta, iar China isi extinde influenta peste tot, inclusiv pe continentul american.

  America’s Next Civil War
  The United States shows all the warning signs of impending social and political collapse
  https://thewalrus.ca/americas-next-civil-war/

  Pompeo a avertizat în Mexico City că Beijingul nu este interesat de bunăstarea mexicanilor, făcând referire la strategia Chinei de a acorda credite ieftine ca apoi să confişte active – aşa cum au făcut-o cu un port în Sri Lanka.
  China Daily a susţinut că remarcile lui Pompeo au fost “ignorante şi ostile”, adăugând că sunt false acuzaţiile că Beijingul foloseşte aşa-numite “capcane ale datoriilor”.
  “Cel mai recent mesaj deschis al lui Pompeo pentru ca Panama şi alte ţări să nu participe la proiectele propuse de China în cadrul iniţiativei Centura şi Drumul scoate la iveală aroganţa şi maniera agresivă a SUA faţă de regiune”
  Atacul la adresa lui Pompeo are loc după ce secretarul american al Apărării, James Mattis, a reiterat săptămâna trecută poziţia Washingtonului cu privire la Marea Chinei de Sud, cerând Japoniei şi Coreei de Sud să lucreze cu SUA în regiune pentru a nu îngădui unei singure puteri să domine apele respective.
  http://epochtimes-romania.com/news/razboi-asimetric-in-america-latina-beijingul-critica-avertismentul-lui-pompeo-privind-capcana-datoriilor-chineze—280261

 15. Trump se pregateste de razboi civil

  The safety of the American People is my highest priority. I have just concluded a briefing with the FBI, Department of Justice, Department of Homeland Security, and the U.S. Secret Service
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1055170989682757632

 16. Pingback: PUTIN AVERTIZEAZA DIN NOU: tarile cu sisteme balistice americane vor deveni TINTE pentru RUSIA/ Grecia vrea extinderea apelor teritoriale in Egea, Turcia ameninta: CASUS BELLI. „Pericolul ca ceva rău se petreacă cresc săptămânal”
 17. Au aparut militii inarmate care se indreapta spre granita cu Mexicul. SUA se indreapta spre razboi civil, bravo Trump!

  Texas landowners along the US-Mexico border have reportedly been told this week by the US Border Patrol to expect a possible influx of “armed civilians” on their property as a Central American migrant caravan makes its way towards the United States. These civilians say they intend to support the National Guard and Border Patrol to prevent the illegal migrants from crossing into the U.S.
  But some see the move as a negative, arguing that the armed civilians’ presence would add even more tension should there be a confrontation.
  Texas Minuteman militia president Shannon McGauley told AP that the group has members stationed at three points throughout the state’s border, and expects 25-100 more arriving in coming days.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-31/texas-border-residents-warned-armed-civilians-confronting-caravan-trump-says

 18. Explicatia “oficiala” pentru anularea intalnirii lui Trump cu Putin la Paris: Macroul a refuzat sa se lase eclipsat de Trump si Putin
  https://evz.ro/motivul-pentru-care-a-picat-intalnirea-trump-putin-de-la-paris.html

  Neoficial: WW3 is coming soon!

 19. Cozmin Guşă lauda VICTORIA lui Trump, de fapt o infrangere evidenta a republicanilor, care au pierdut majoritatea in Camera Reprezentantilor
  https://evz.ro/trump-schimbari-majore-romania.html

  Before these midterm elections, both chambers were held by the Republicans, the party of President Trump.
  But now, with the House in the hands of Democrats, the future of Mr Trumps’s administration could look quite different.
  Democrats now have the potential to make it near impossible for any of Mr Trump’s legislation to pass Congress.
  His legislative agenda, including a proposal for a middle-class income tax cut, is likely stalled.
  Reuters reported one adviser, who asked to remain anonymous, saying: “I don’t think Mr Trump fully comprehends what this means by giving the gavel to (Democratic House leader) Nancy Pelosi and her cronies.”
  https://www.express.co.uk/news/world/1042057/Midterm-elections-2018-results-Democrat-win-mean-Donald-Trump-USA

 20. Putin accepta sa se vada cu Trump, la Paris, mizand pe faptul ca acesta va deveni “mai cooperant” dupa ce i s-a subrezit pozitia, pierzand majoritatea in Camera Reprezentantilor
  https://www.stiripesurse.ro/pana-la-urma-se-ine-vladimir-putin-i-donald-trump-vor-sta-fa-a-in-fa-a-la-paris_1302283.html

  Trump simte ca se strange latul si devine nervos: amenință Camera Reprezentanților că democrații vor fi ANCHETAȚI de Senat în cazul în care Camera Reprezentanţilor va lansa anchete împotriva lui.
  https://www.stiripesurse.ro/s-au-terminat-alegerile-donald-trump-incepe-dictatura-amenin-a-camera-reprezentan-ilor-ca-democra_1302305.html

 21. Putin a inteles ca nu-i de gluma cu sanctiunile lui Trump!

  În septembrie, Statele Unite au impus sancțiuni armetei chineze pentru achiziții de avioane și de sisteme de rachete din Rusia.
  „Dacă sancțiunile americane au avut vreun impact asupra cooperării noastre cu China, atunci ele ne-au afectat într-un mod pozitiv”, a declarat Kriucikov. „Legăturile noastre cu China au devenit mai strânse.”
  https://evz.ro/rusia-si-china-sfideaza-sanctiunile-lui-trump-armele-curg.html

  Expert american: Siria ”a transformat Forțele Armate ale Rusiei”, pentru Moscova ”a fost un război fericit”, generator de experiență și inovații.
  https://ro.sputnik.md/Rusia/20181109/22935174/Expert-american-despre-operatiunea-din-Siria-Rusii-au-acumulat-experienta-pretioasa.html

  Trump vede lumina de la capatul tunelului, este trenul!

 22. Rusia il atentioneaza pe Trump sa nu se “joace cu dracul”, iar ca daca vrea sa se lupte cu “fake news”, sa-i impiedice pe subordonatii din administratia sa sa le genereze pe scara industriala.

  “Voices have been getting louder in the United States that seek to increase the role of nuclear weapons and expand the possibilities of the US nuclear arsenal” “Using nuclear weapons in pinpoint attacks is tantamount to playing with the devil”
  “While the US president is fighting fake news on CNN, he apparently does not notice in the heat of the struggle that his subordinates in his administration just continue to generate them, these bogus stories are already on an industrial level now”
  https://www.presstv.com/Detail/2018/11/09/579485/Russia-US-nuclear-weapons-Zakharova-devil

 23. Oamenii de stiinta din Rusia au realizat un robot care vorbeste si danseaza, care a fost prezentat la forumul de tehnologie Proyektoria tinut anual pentru “viitorii lideri intelectuali ai Rusiei”, care au fost foarte entuziasmati, chiar daca nivelul lor intelectual nu i-a ajutat sa inteleaga
  https://www.youtube.com/watch?v=ltsGTb-8LNM
  ca se uita la un individ travestit in robot
  https://boingboing.net/2018/12/12/impressive-robot-praised-by-ru.html

 24. China da in vileag Rusia ca in luna iunie a realizat 5 experimente HAARP, unul dintre ele acoperind o suprafata cat jumatate din Anglia. Asta in conditiile in care lunile mai si iulie au fost cele mai calduroase din istoria Suediei, iar in iunie Suedia a declarat ca nu mai poate stapani incendiile din paduri si a cerut ajutor international! Putin va avea mari probleme, in curand…

  Five experiments were conducted in June, and one of them created a physical disturbance over an area as large as 49,000 square miles, or roughly half the size of Britain, The South China Morning Post reported Monday.
  The heating experiment, which took place 310 miles over the small Russian town of Vasilsursk in Eastern Europe, generated an electric spike that contained 10 times “more negatively charged subatomic particles than surrounding regions” . In a separate experiment at the time, the temperature of thin, ionized gas in high altitude rose up to 212 F due to a particle flow. The electrons were pushed into the sky by an atmospheric heating facility in the Eastern European town, which was created by the former Soviet Union during the Cold War years. After the facility ignited a host of high-power antennas to introduce a considerable amount of microwaves into the high atmosphere—which reached 260 megawatts, the necessary amount of power to light a small city—the Chinese electromagnetic surveillance satellite named Zhangheng-1 gathered data with state-of-the-art sensors.
  https://www.newsweek.com/china-russia-modified-atmosphere-europe-military-application-1262349

  Sweden experienced an unusually long heatwave and had only 13 mm (0.51 in) of rain from the beginning of May to late July. May 2018 was the warmest May and July 2018 was the warmest July ever recorded in Sweden. As of mid-July, temperatures in Scandinavia were more than 10 °C (18 °F) above normal.
  The first significant wildfires in Sweden were recorded in May, and by 23 July there were more than fifty, covering 250 km2 (100 sq mi).
  By June, several fires were out of control and Sweden requested help from neighbouring countries and via the European Union’s Civil Protection Mechanism.
  https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Sweden_wildfires

 25. Pingback: TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei
 26. Vine razboiul. iar Dragnea a plecat in Maldive, unde va pescui impreuna cu amici pravoslavnici toata luna ianuarie!
  https://www.bugetul.ro/s-a-aflat-unde-isi-va-petrece-liviu-dragnea-vacanta/

  Paza de coasta din Maldive neaga zvonurile privind prezenta spionilor in apele teritoriale
  https://edition.mv/news/8466

  Russian visitors to the Maldives increase by 33 percent by the end of 2017
  https://www.hoteliermaldives.com/russian-visitors-maldives-increase-33-percent-end-2017/

  Russian Investor Buys Maldives Island For $65m
  https://maldivesfinest.com/investor-buys-maldives-island

  Axa Washington – Bruxelles vrea pedepsirea lui Dragnea
  Atât președintele Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au primit un raport de la Washington, via Bruxelles
  https://evz.ro/dragnea-blocat-trump-politica.html

  Diplomatul rus Andrei Belousov a declarat la ONU: “Federaţia Rusă se pregăteşte pentru eventualitatea unui război, dar SUA pregătesc un război. Altfel, de ce SUA s-ar retrage din tratat, şi-ar creşte arsenalul nuclear, ar adopta o nouă doctrină nucleară care reduce pragul utilizării armelor nucleare?”
  “Da, ne pregătim să ne apărăm patria, integritatea noastră teritorială, principiile noastre, oamenii noştri.”
  https://www.stiripesurse.ro/anun-teribil-facut-la-onu-rusia-e-gata-de-razboi-da-ne-pregatim-sa-ne-aparam-patria-integritat_1314533.html

 27. Rusia spune ca armata sovietica eliberatoare nu ar fi putut jefui si viola, asa cum dovedesc mii de marturii, pentru ca asta ar fi contravenit ordinului lui Stalin si s-ar fi pedepsit cu moartea (LOL).

  Ambasada Rusiei la București: Armata Roșie nu a jefuit România, ci a eliberat-o de fascism, “că asemenea acțiuni împotriva populației civile (viol și jaf) au fost interzise în Armata Roșie la cel mai înalt nivel și erau pedepsite prin executare.”
  https://www.stiripesurse.ro/ambasada-rusiei-la-bucure-ti-armata-ro-ie-nu-a-jefuit-romania-in-1994-ci-a-eliberat-o-de-fascism_1314602.html
  https://www.defenseromania.ro/ambasada-rusa-cearta-romania-i-reabiliteaza-armata-ro-ie-eliberatoare_595327.html

  Acum este adevarat ca alte tari au patit-o mult mai rau decat Romania, care nici macar nu este mentionata intre tarile care au suferit crime de razboi din partea armatei rosii eliberatoare.
  Soviet war crimes
  https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_crimes

 28. Liderul PRU, Bogdan Diaconu: „Liviu Dragnea sa explice legaturile din Rusia!”
  “Cand considera serviciile romanesti ca a avut loc primul contact intre Dragnea si serviciile de spionaj rusesti: Viena/Anul 2009/Hotel Imperial/Etajul 3”
  „De ieri Liviu Dragnea este in Israel. Tot cu prietenul sau rus Moshe Kantor, recunoscut colaborator KGB, se intalneste ?”
  https://www.aktual24.ro/razboi-murdar-intre-ponta-si-dragnea-primul-contact-al-lui-dragnea-cu-serviciile-de-spionaj-rusesti-a-fost-la-viena-in-2009/

  “Moshe Klughaft, Sefi Shaked si Assaf Eisen, care au ajutat Partidul Social Democrat de centru-stanga din Romania sa castige alegerile din 2016, sunt acuzati de spionaj” de Ludovic Orban, presedintele PNL
  https://www.dw.com/ro/noua-realitate-a-lui-liviu-dragnea-o-acuzatie-de-spionaj-un-premier-mediocru-si-atacul-lui-victor-ponta-ziarecom/a-43925538

  20:23 Cozmin Gusa : “Ponta nici macar nu trebuia sa-l ia pe Dragnea sef de campanie. Ponta putea sa-si faca campania cu altii, nu cu vreun spion, dupa cum s-a dovedit, care era Dragnea si care l-a dus la pieire”
  https://www.youtube.com/watch?v=W1LzSAxGxZg

  Silvian Ionescu: “Ma întreabă tot felul de ageamii ce am cu derbedeul de Dragnea.Sa mă explic.Cand a trădat PD-ul in 2000 si a fugit la PSD pentru argintii dati de AN (n.red-Adrian Năstase, șeful PSD de la aceea vreme) personal, odata cu postul de presedinte al CJ TELEMORMAN, l-am acuzat de sperjur. Jurase in seara dinainte, in biserică la Alexandria, ca nu trădează. Da’a trădat.M-a dat in judecată, la el acasa, la Teleorman, ne-am judecat si AM CASTIGAT.DEFINITIV.CU PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATĂ DE CATRE MINE.”
  https://www.flux24.ro/fost-sef-al-spionajului-comunist-despre-dragnea-mi-s-a-jurat-in-biserica-la-alexandria-golan-borat/

 29. “Mda…aţi cam dat cu bâta în baltă, cum se zice la Români, stimaţi colegi de la Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti. Nu ştiu cum faceţi, dar periodic reuşiţi să-i iritaţi pe Români, făcând trimitere la istoria comună recentă, complicată. Cum puteţi încerca să ştergeţi din memoria acestui popor evidenţele, fie ele petrecute în urma cu 75 de ani??? Ca diplomaţi la Bucureşti ar trebui să cunoaşteţi că mulţi Români păstrează amintiri vii de la bunici despre comportamentul soldatului sovietic pe teritoriul României, care nu are nimic de-a face cu “eliberarea”…Este regretabilă postarea, mai bine vă abţineaţi…Lăsaţi-o baltă!”, a scris Vasile Soare, ambasadorul României la Moscova.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22889228-raspuns-transant-ambasadorului-romaniei-moscova-dupa-diplomatii-rusi-bucuresti-reclamat-campanie-denigrare-armatei-rosii-ati-cam-dat-bata-balta.htm

 30. Putin a mai otravit un indezirabil
  Piotr Verzilov, unul dintre cei care a intrat pe teren în timpul finalei CM, a fost mutat de urgență la Berlin, după ce ar fi fost otrăvit. Piotr a fost audiat la un tribunal din Moscova în legătura cu acest caz, după care i s-a permis să meargă acasă. În momentul în care a ajuns acasă, activistul şi-a pierdut cunoştinţa şi acum se află internat la spital, în stare gravă.
  “La început, şi-a pierdut vederea (n.r Piotr). Apoi, nu a mai putut vorbi şi nici nu s-a mai putut mişca. A intrat în convulsii”.
  https://www.digisport.ro/special/a-fost-sau-nu-mana-lui-putin-decizie-de-ultima-ora-in-privinta-membrului-pussy-riot-otravit-520494

 31. Yevgeny Chichvarkin, care in prezent locuieste la Londra, ca si alti oligarhi rusi, si este fondatorul retailerului de telefonie mobilă Yevroset, lider pe piaţa din Rusia, incurajeaza populatia sa iasa in strada, spunand ca intr-o asemenea situatie Putin va părăsi ţara: „Elicopterul este pregătit”
  https://www.mediafax.ro/externe/un-om-de-afaceri-a-dezvaluit-scenariul-in-care-putin-va-parasi-tara-elicopterul-este-pregatit-17855703

  Yevgeny Alexandrovich Chichvarkin is a Russian entrepreneur who founded the largest Russian mobile phone retailer, Yevroset. Due to this business, he became the richest man under 35 of his country, with an approximatively $1.6 billion wealth.
  Chichvarkin currently lives in London, from where he has campaigned against corruption in Russia and president Vladimir Putin personally.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yevgeny_Chichvarkin

 32. Pingback: O NOUA (DEZ)ORDINE NUCLEARA?/ SUA si RUSIA suspenda Tratatul de dezarmare nucleara/ Rusia arata, din nou, cu degetul la scutul antiracheta (si) din România
 33. Dupa aproape 4 ani de la inlocuire a observat ceva si mass-media occidentala…

  16 April 2015
  Vladimir’s appearance has changed dramatically through the years and he looks younger than ever
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-3042134/What-Putin-face-Russian-leader-Vladimirs-appearance-changed-dramatically-years-looks-younger-ever.html

 34. On 4 November 2011, during the annual Russian March event, representatives of “The Russians” movement declared a protest action planned for election day after polling districts closed. As there was no official rally permit, the action by “The Russians” was unapproved and took place on 4 December at 21:00 in Moscow. The statement of non-recognition of electoral results spread widely. Сitizens were called upon to create self-governing institutions reflecting national interests and were told of falsifications and frauds said to have occurred during the elections. Alexander Belov declared the beginning of the “Putin, go away!” campaign.
  On 10 December 2011, after a week of small-scale demonstrations, Russia saw some of the biggest protests in Moscow since the 1990s. The focus of the protests have been the ruling party, United Russia, and its leader Vladimir Putin, the current president, previous prime minister, and previous two-term president, who announced his intention to run again for President in 2012. Another round of large protests took place on 24 December 2011.
  https://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2%80%932013_Russian_protests

  Putin “a plecat” in noiembrie 2011.

 35. Lumea este condusa de oligarhi. Razboiul va fi doar pretextul pentru suspendarea drepturilor civile pe intreaga planeta si instaurarea dictaturii la nivel global.

  12 iun 2015
  Jurnalista Tania Rahmanova a fost prima care a susţinut că la Moscova a avut loc o lovitură de stat şi că fostul ofiţer KGB ar fi fost ucis, în locul lui fiind instalată o sosie care să execute dorinţele elitelor din Rusia. Văzută de mulţi drept o excentrică, ziarista şi-a găsit povestea confirmată chiar de către fosta soţie a lui Putin, Ludmila.
  Fosta soţie a lui Vladimir Putin, Ludmila, a acordat un interviu în presa din Vest, în care susţine că liderul de la Kremlin a decedat. Cel care conduce acum Rusia ar fi o sosie a acestuia, agreat de oamenii cu putere financiară din Rusia.
  https://www.prosport.ro/fotbal-intern/diverse/a-murit-vladimir-putin-dezvaluiri-incredibile-facute-de-fosta-sotie-14443370

 36. Ucraina a anunţat un plan de organizare a exerciţiilor comune cu Statele Unite, denumite „Sea Breeze-2019”, în nord-vestul Mării Negre.
  “Este o idee periculoasă, acesta este modul în care percepem acest plan. Vom studia situaţia, dar este o idee periculoasă”, a avertizat Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe.
  “Vom dezvolta şi vom consolida Forţele navale ucrainene, vom construi parteneriatul cu NATO. Nu vom permite Rusiei să alunge Ucraina din zona de coastă a Mării Negre”, a declarat președintele ucrainean.
  https://evz.ro/putin-sua-marea-neagra-idee-periculoasa.html

 37. Pingback: Conflict militar între RUSIA și TURCIA în provincia Idlib, Siria. Erdogan șantajează, din nou, UE cu refugiații, pentru a obține sprijinul NATO/ Discuții în comisia de apărare a Senatului SUA. Urmează plasarea de rachete nucleare cu rază medie
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare