Chipul Romaniei, de ziua Nationala: in agonie, cu nadejdea doar la Hristos (STIRI 30 NOV. 2010)

1-12-2010 9 minute Sublinieri

  • Gandul:

Româniile de Lelia MUNTEANU

Pentru România – cu dragoste şi cu abjecţie de Bogdan MUNTEANU

Mă exasperează a trăi într-o ţară “creştină” care să fi ucis prin avorturi 7.259.596 de nenăscuţi români între 1990 şi 2009 şi care primeşte “binecuvântări” de la un “Zeu Neptun” de Ziua Marinei, adică fix de Adormirea Maicii Domnului.

Nu le pot dori românilor decât să descopere creştinismul ortodox, care era cândva sinonim cu român, înainte de naşterea politică de secol 19 a termenului. Altă comoară aducătoare de dobânzi veşnice, pe care n-o poate cere înapoi FMI-ul, nu avem.

*

Bolnavii HIV/SIDA rezista prin selectie naturala. Unii imprumuta medicamente de la altii si care rezista fara medicamente, rezista. Cine nu, moare. Verdictul vine de la un pacient seropozitiv, care a dat in judecata Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dupa ce nu a mai avut acces la un medicament din terapia pe care este obligat sa o urmeze. Iar situatia nu este singulara: lipsa banilor pentru medicatia corespunzatoare este o drama pentru pacientii cu HIV/SIDA din Suceava, Iasi, Vrancea, Braila si Arad.

  • Realitatea.net:

Mama Rusia îmbătrâneşte: Medvedev le cere ruşilor cât mai mulţi copii (VIDEO – Filmul documentar “Moartea unei natiuni”)…

Preşedintele rus a promis, în discursul privind starea naţiunii, facilităţi fiscale pentru a stopa declinul demografic din Rusia. Medvedev a promis investiţii de 100 de miliarde de ruble în sistemul pediatric.

Preşedintele rus s-a felicitat, în discursul despre starea naţiunii, pentru modul cum a gestionat efectele crizei mondiale în Rusia.

În timp ce la Bucureşti se discută despre măsuri care ar putea afecta natalitatea, în Rusia această problemă a devenit prioritate naţională.

Dmitri Medvedev le-a cerut ruşilor să facă 3 sau mai mulţi copii. “Principala soluţie la declinul demografic este creşterea numărului de familii cu cel puţin trei copii”, a declarat Medvedev, apoi le-a promis ruşilor cu familii numeroase facilităţi fiscale.

Medvedev a anunţat o serie de alte măsuri în sprijinul familiilor. Aşa că, în următorii doi ani vor fi investite 100 de miliarde de ruble pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate pedriatică.

Urmăreşte un reportaj despre “Moartea unei naţiuni” (…)

In plin scandal al reducerii indemnizaţiilor de naştere, Guvernul Emil Boc investeşte sume de la buget în anticoncepţionale. Afacerea a fost parafată vineri, 30 noiembrie 2010, de către Ministerul Sănătăţii Publice. Suma alocată pentru 250.000 de blistere cu anticoncepţionale orale se ridică la 1.300.000 de lei, fără TVA.

Mamele sunt furioase: Este genocid ce se întâmplă acum în România

Mame disperate: Dacă România ar dispărea, nu aş avea după ce să îmi pară rău

Psihologul Mirela Zivari: Bebeluşul are nevoie de un părinte lângă el, nu avem creşe pentru ei

Copilul rămâne fără şansa de a se dezvolta armonios, dacă mamele revin la muncă după un an de concediu maternal, a declarat psihologul Mirela Zivari.

“E lăudabil că sunt încurajate femeile să revină la muncă, dar nu prea îşi găseşte locul şi nu constituie beneficiul pe care o mamă îl poate considera a fi consistent, a fi semnificativ în condiţiile în care i se taie copilului dreptul de a-şi vedea mama sau tatăl,  i se taie copilului dreptul la a se construi sănătos pe interior. Pentru că tocmai de aceea în primii ani de viaţă şi nimeni nu poate să spună că e vorba de un an, doi, trei, e nevoie ca acel bebeluş să crească împreună cu un părinte. E nevoie ca să fie permanent cineva în preajma lui pentru că are şansa să descopere mai târziu  ceea ce îl înconjoară. Avem ca şi societatea oameni sănătoşi atunci când copilul şi mama sunt protejaţi”, a declarat Mirela Zivari.

Compensaţia de 500 de lei, oferită de guvern mamelor pentru a reveni la muncă nu este suficientă pentru plata unei bone. În plus, nu există un sistem de creşe în România.

“Sunt convinsă că au luat în consideraţie directivele UE, modele suedeze, nemţeşti, belgiene, dar ei nu au înteles ce suport li se oferă mămicilor care se întorc după 14-16 săptămâni, jumătate de an ce li se întâmplă.  Nu avem un sistem de creşe.  Se dă vina pe faptul că femeile vor să stea acasă ca să-şi protejeze locul de muncă,  dar e fals chiar şi în condiţii în care legea te protejează şi şase luni după ce te întorci la serviciu e obligat angajatorul să păstreze locul de muncă. În momentul de faţă care români îşi pot permite nu doar o bonă sau o cresă, ci nu îşi permit să-şi cumpre traiul de mâine sunt mulţi copii care nu au lapte. Acum câţiva ani am primit lapte praf acum acea măsură nu mai există. Sunt foarte multe lucruri care s-au tăiat”, a declarat Mirela Zivari.

Oprescu cere să nu se modifice legislaţia privind concediul maternal

“Daca nu îi dai copilului să mănânce şi nu ai grijă să îl educi – pentru că educaţia începe din primele zile, nu faci altceva decât ca generaţii întregi să sufere pentru că mama a trebuit să plece mai devreme de lângă el. Serviciile sociale nu pot acoperi lipsa mamei. (…) Să le lase aşa cum sunt, cu doi ani de zile, să îşi crească copilul, exact aşa cum au crescut generaţii întregi şi nu a greşit cu nimic statul pentru că a facut pe dracu-n patru să ajute”, a declarat Oprescu referindu-se la intenţia Executivului de a reduce concediul maternal la jumătate, de la doi ani, la un singur an.

Primarul general a adăugat, cu acelaşi prilej, că Guvernul trebuie să găsească alte soluţii şi să lase neschimbate şi indemnizaţiile mamelor.

Femeile din PDL se revoltă: Nu suntem de acord cu reducerea concediului maternal

Botiş: Avem trei variante de lucru privind concediul maternal, eu susţin reducerea la 12 luni (si VIDEO)

Conflict în Coaliţie: UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal

Sârbu (UNPR): Durata actuală a concediului maternal ar trebui păstrată

Gherghina [Secretar de Stat la Finante]: Nu mai este nevoie de disponibilizări în sistemul bugetar

Statul român îi interzice unui bărbat cu handicap să mai primească pensia de invaliditate (VIDEO)

Statul consideră că un bărbat cu handicap grad unu, din Arad, nu mai trebuie să primească pensia de invaliditate. Mai mult, comisia de specialitate îi transmite că poate şi munci, deşi el nici măcar nu se poate hrăni singur. Soţia lui, singura persoana care îl îngrijeşte, este disperată, pentru că şi ea a rămas fără alocaţia de însoţitor.

Zeci de asistenţi maternali au protestat în faţa Prefecturii Vaslui

Aproximativ 50 de asistenţi maternali vasluieni au protestat, marţi, faţa sediului Prefecturii, fiind nemulţimiţi că nu şi-au primit alocaţiile de hrană şi de îmbrăcăminte de şapte luni, potrivit NewsIn.

Asistenţii maternali spun că nu mai au cu ce să-i crească pe micuţii pe care îi au în grijă.

“Nu ni se respectă drepturile copiilor, să ne dea banii pe îmbrăcăminte şi pe alimente. Din mai – iunie nu ne-au mai dat drepturile băneşti. Iar pentru îmbrăcăminte de anul trecut nu ne-au mai dat bani, numai promisiuni. Copiii nu au ce mânca, nu ştiu cum ne vom descurca, mai ales acum, în prag de sărăbători. O să pun un pachet de pufuleţi, pentru că nu am altceva. Am două fetiţe, stau noaptea şi mă gândesc ce să fac cu ele, cred că va trebui să renunţ la una, pentru că nu mai fac faţă”, a declarat un asistent maternal prezent la protest.

Reprezentanţii asistenţilor maternali au înaintat un memoriu prefectului, care le-a promis că va încerca să rezolve problema înainte de sărbători.

Pentru plata alocaţiilor de hrană pentru minorii daţi în plasament Consiliul Judeţean Vaslui are nevoie de peste 1.300.000 de lei.  Reprezentanţii CJ Vaslui susţin că nu au fondurile necesare pentru plata acestor alocaţii.

“Nu avem bani şi nu avem cu ce plăti alocaţiile de harnă. Am înştiinţat guvernul de mult timp, dar nu am primit fonduri. Nu avem bani nici pentru salarii. La rectificarea bugetară din luna august Guvernul a luat din bugetul Consiliului Judeţean Vaslui suma de 8 milioane de lei, la care se mai adaugă alte 12 milioane de lei tăiate direct de la cele 86 de primării din judeţul Vaslui. Dacă am primi măcar 8 milioane de lei am putea să plătim salariile, astfel încât să nu blocăm activitatea’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

Alocaţia zilnică de hrană pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani este de 6 lei/zi, iar pentru cei care au peste patru ani, de 8,3 lei/zi. În judeţul Vaslui sunt aproximativ 1.200 de asistenţi maternali, care au în grijă aproape 1.500 de copii.

***

Ce părere are Guvernul despre gradul de impozitare aplicat Bisericii. Ministrul a evitat să ofere un răspuns concret asupra acestei probleme, însă a ţinut să precizeze că “este corect să impozitezi activităţi economice, dar sunt exceptate acele venituri din activităţi economice care au legătură cu activităţile culturale. Trebuie să ajutăm Biserica, pentru că de la buget nu vin foarte mulţi bani, iar această activitate trebuie susţinută de stat”.

• Care este poziţia Finanţelor privind legalizarea şi fiscalizarea prostituţiei. Cine este principalul partener de dialog al Guvernului pe această temă. Întrebat dacă legalizarea şi fiscalizarea prostituţiei nu ar putea reprezenta o sursă importantă de venituri la buget, ministrul Ialomiţianu a apelat din nou la Biserică. “Haideţi să facem ceea ce trebuie. Să respectăm anumite instituţii. Nu cred că de dragul banilor la buget trebuie să exagerăm. Aici o decizie trebuie luată împreună cu Biserica, a explicat ministrul.

Nu mai puţin de 14,7% dintre elevii chestionaţi de Direcţia Generală de Protecţie Socială a Municipiului Bucureşti au declarat că au consumat alcool înainte să împlinească 11 ani, se arată într-un studiu dat publicităţii marţi.

Peste 3% dintre elevi au afirmat că s-au şi îmbătat înaintea vârstei de 11 ani.

Ponderea celor care spun că s-au îmbătat la vârsta de cel puţin 15 ani este mult mai mare: 24,4%.

Printre băuturile consumate de elevi se numără berea (60,4% din elevii chestionaţi au consumat bere cel puţin o dată), vinul (55,1%) şi băututurile slab alcoolizate (52,2%).

Consumul de alcool are loc în cluburi, discoteci, baruri, dar şi la petreceri şi baluri şcolare.

Ponderea celor care nu au consumat alcool niciodată este de 12%, conform aceluiaşi studiu.

În privinţa drogurilor, 6,1% dintre elevi spun că au consumat canabis în jurul vârstei de 15 ani, iar 91,5% au declarat că nu au consumat niciodată aşa ceva.

Ponderea elevilor bucureşteni care spun că au consumat somnifere şi tranchilizante fără prescripţie medicală este de 5,8%, ecstasy – 3,4%, cocaină – 1,5%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.662 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

Iti amintesti incaierarile din timpul scolii? Atunci cand, oricine era lovit, se apara? Prin asta a trecut si Claudiu Mitran, insa celalalt baiat a murit. Legistii au spus ca moartea nu s-a datorat loviturii, ci unei boli anterior nedectate. Claudiu Mitran, un adolescent ca oricare altul, a fost insa azvarlit in piata publica pentru o judecata condusa in direct de Dan Diaconescu. Claudiu a facut ceva ce fiecare dintre noi am fi facut, dar media tabloida l-a judecat intr-o singura culoare: “Criminalul”. Dar realitatea nu se judeca niciodata intr-o singura culoare. Ieri, in scaunul vinovatului a fost un copil. Maine, ar putea fi oricare dintre noi.


Mitropolia Banatului a dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul preotului Daniel Crecan de la Prohia din Bocşa Montană. Credincioşii sunt nemulţumiţi de răspunsul primit de la Mitropolia Banatului şi spun că se pregătesc pentru altfel de proteste.

Oamenii continuă să-l susţină pe preotul acuzat că ar fi slujit alături de un preot de altă confesiune şi nu vor să se obişnuiască cu ideea că părintele Daniel Crecan nu va mai fi la biserica din Bocşa. Enoriaşii spun că îşi vor umple duminicile cu alte activităţi decât să meargă la slujbă. Mihai Vişan, profesorul universitar care este unul dintre enoriaşii ce îl susţin în continuare pe preotul Daniel Crecan, spune că decizia luată afectează grav familia preotului.

Interzis la slujbe
„Este păcat de tot ceea ce se întâmplă. Personal cred că şi dacă biserica va fi deschisă, va rămâne goală sau cei care vor merge la slujbă vor fi puţini“,
a declarat în această dimineaţă pentru „Adevărul de Seară“ Reşiţa, Mihai Vişan. Mihai Riv, consilierul bisericii, este revoltat de faptul că cei de la Episcopia Caransebeş nu au venit în oraşul Bocşa să stea de vorbă cu ei, să le explice din ce motiv a fost schimbat Daniel Crecan şi de ce s-a luat această decizie aspră împotriva lui. „Nu voi deschide uşa până când preotul nostru nu se întoarce. Trebuie să ne explice şi nouă cineva ce se întâmplă, de fapt“, a declarat consilierul bisericii, Mihai Riv.

Preotul Daniel Crecan nu mai are voie să slujească în biserica ortodoxă. Acest lucru este interzis de canoanele bisericii, potrivit oficialilor de la Caransebeş. Biroul de presă al Episcopiei Caransebeşului a emis un comunicat prin care explică cele încălcate de Daniel Crecan. „Învăţătura de credinţă a Bisericii Ortodoxe îşi are exigenţele ei bine definite şi conturate în două milenii de experienţă şi gândire duhovnicească. Consistoriul Episcopiei Caransebeşului a luat act de încălcarea deliberată a învăţăturii de credinţă ortodoxă şi a aplicat hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată în duhul canoanelor Ortodoxiei“, se arată în comunicatul Episcopiei Caransebeşului. Preotul Daniel Crecan nu a dorit să comenteze nici decizia Mitropoliei Banatului deoarece are în plan să se întâlnească cu Episcopul Caransebeşului. Îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic cu privire la ceea ce s-a stabilit zilele trecute“, a spus Daniel Crecan.

Zi de sărbătoare cu îmbrânceli şi scandal la biserica din Lunca Câlnicului, judeţul Braşov. Pentru că nu erau de acord cu preotul proaspăt numit în sat, o parte din enoriaşi au blocat poarta şi au încercat să-l împiedice să între în biserică, la slujba de Sf Andrei. Sătenii spun că preotul este prea bogat, are prea multe parohii şi în plus este un om de un caracter nepotrivit pentru o faţă bisericească.


  • Realitatea.net:

Laszlo Borbely: Secolul XXI va fi un secol al mediului, al ecologiei sau nu va fi deloc

ONU vrea să pună oglinzi în spaţiu

Dr. Rajendra Pachauri a declarat în cadrul conferinţei privind schimbările climatice de la Cancun că următorul raport asupra încălzirii globale al Panoului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice (IPCC) va lua în calcul şi opţiunile de geoinginerie, care ar putea inversa încălzirea.

Anunţul înseamnă că cercetătorii nu mai cred într-un acord global pentru a putea opri creşterea temperaturilor prin limitarea emisiilor.

Există aşteptări foarte scăzute în ceea ce priveşte cea mai recentă rundă de negocieri ONU, care are loc într-o staţiune de lux pe coasta de est a Mexicului.

Dr. Pachauri a spus în cadrul conferinţei că dacă oamenirea continuă să emită gaze cu efect de seră în rata actuală, lumea se va confrunta cu o încălzire catastrofală în următorii 50 de ani.

El a spus că ameninţarea este atât de mare încât al cincilea raport al IPCC (AR5), care va fi prezentat ONU în 2014, va lua în considerare şi opţiunile de geoinginerie.

Opţiunile includ amplasarea unor oglinzi gigantice în spaţiu pentru a reflecta lumina soarelui sau acoperirea Groenlandei cu o pătură imensă, pentru a nu se topi.

Împrăştierea fierului prin oceane va fertiliza algele, ca să poată absorbi şi mai mult CO2, iar crearea norilor artificiali va împiedica lumina soarelui să mai ajungă pe Terra, în cantităţi foarte mari.

Phenianul confirmă că deţine “mii de centrifuge” la o instalaţie de imbogatire a uraniului

China ar accepta o reunificare a Peninsulei Coreea sub controlul Seului

  • Gandul:

Washingtonul promite răzbunarea prin arestarea fondatorului WikiLeaks

Fosta candidată la vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, cere “vânarea” lui Julian Assange în acelaşi mod precum cea a lui Osama bin Laden

“Erou” planetar în ochii multora, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, riscă să fie inculpat pentru spionaj în SUA, potrivit unei achete a FBI despre care a aflat The Washington Post.

Assange ar fi ţinta principală a unei “investigaţii penale active” în privinţa dezvăluirilor WikiLeaks, anunţate de procurorul general Eric Holder. Fostul hacker australian trebuie să evite teritoriul american, dar şi ţările de unde ar putea fi extrădat către America.

Câtă vreme la Londra, Paris sau Moscova nu au apărut comentarii legate de conţinutul mesajelor, ci doar condamnări ale unei “divulgări iresponsabile”, SUA pot considera că au mână liberă în a-l urmări pe Assange.

Fosta candidată la preşedinţia SUA, Sarah Palin, a cerut, pe pagina ei de Facebook, ca australianul să fie “vânat” tot aşa cum este căutat Osama bin Laden.

În timp ce liderii SUA se mobilizează contra unui nou “inamic public”, alte şi alte detalii stânjenitoare pentru diplomaţia americană reies din cele 251.000 de “cabluri” ajunse în posesia a cinci publicaţii.

O astfel de dezvăluire se referă la eforturile făcute pentru a “mitui” statele în a accepta găzduirea unor deţinuţi de la baza navală din Guantanamo. Premierului sloven i s-a promis o întâlnire de 20 de minute cu Barack Obama, Insulelor Maldive li s-a promis ajutor pentru un împrumut de la FMI, iar micul arhipelag Kiribati a primit trei milioane USD.

Cei mai mulţi deţinuţi “repatriabili” proveneau din Yemen, unde Washingtonul nu vrea să-i repatrieze, pentru a nu fi eliberaţi.

Printre soluţiile în privinţa lor înscrise în e-mailuri se numără o propunere saudită de a-i elibera după implantarea unui microcip, care să le permită americanilor să le urmărească toate mişcările, oriunde s-ar afla în lume. O soluţie a unui comandant militar a fost retrimiterea deţinuţilor în Afganistan, unde ar fi putut fi “ucişi în luptă”.

WIKILEAKS PREGĂTEŞTE DEZVĂLUIRI DESPRE BĂNCILE AMERICANE, DE LA ANUL


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Chipul Romaniei, de ziua Nationala: in agonie, cu nadejdea doar la Hristos (STIRI 30 NOV. 2010)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTRE CINISM SI RAZVRATIRE. Scurta cugetare despre modelul austeritatii, ”miracolul” maghiar si saracia romaneasca
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare