MITROPOLITUL ONUFRIE, primatul canonic al Bisericii Ortodoxe din Ucraina: „Se intră într-o nouă eră istorică, numită în limbajul ecleziastic ERA APOCALIPTICĂ”/ ÎPS ILARION, șeful Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei: “Lumea în care trăim este un butoi cu pulbere. EXISTĂ PERICOLUL UNUI RĂZBOI MONDIAL”

18-11-2020 1 minut Sublinieri

Mitropolitul Onufrie: Biserica intră într-o eră apocaliptică

spz.news

Primatul BOU este încrezător că oricine încearcă să trăiască cu Dumnezeu se va afla sub o protecție specială care îl va întări.

Întâistătătorul BOU, Mitropolitul Onufrie al Kievului și a toată Ucraina, este de părere că Biserica a intrat într-o eră apocaliptică. Înaltpreafințitul Părinte Mitropolit a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru revista Shepherd & Flock.

Comentând introducerea pașapoartelor electronice, înlocuirea treptată a banilor lichizi, apariția de identificatoare digitale, precum și posibilul control total al statului asupra unei persoane, mitropolitul Onufrie a remarcat că

Schimbările din viața omenirii din ultima perioadă indică faptul că se intră într-o nouă eră istorică, numită în limbajul ecleziastic era apocaliptică. “

Acest lucru este afirmat în Noul Testament, mai ales în cartea Apocalipsa a Sfântului Ioan Teologul. Această epocă inaugurează noi provocări și încercări pentru oameni, dar oricine va încerca să trăiască în Dumnezeu va fi sub o ocrotire specială care îl va întări pentru a suporta toate dificultățile cu demnitate ”, a subliniat primatul BOU.

În același timp, răspunzând la întrebarea referitoare la modul în care toate acestea vor afecta viața spirituală a credincioșilor, mitropolitul Onufrie a spus că

Acolo unde este Dumnezeu, există binecuvântare și oricine va încerca să se lipească de Dumnezeu va fi binecuvântat chiar și în cele mai grele necazuri. Cele mai puternice arme duhovnicești pentru o persoană în încercările iminente sunt rugăciunea și smerenia. Oricine va chema numele Domnului va fi mântuit“.

În același timp, spune Înaltpreasfințitul Părinte, în viitor

Biserica va deveni mai slabă în ceea ce privește numărul credincioșilor, dar Biserica va deveni mai puternică în ce privește calitatea vieții spirituale a credincioșilor”.

***

Mitropolitul Ilarion vorbește despre riscurile declanșării celui de-al treilea război mondial

interfax-religion

Moscova, 16 noiembrie, Interfax – Situația de pe planetă ne face să ne gândim la amenințarea unui război mondial, a declarat mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe ale Bisericii (Ruse).

Pericolul unui nou război mondial există, am simțit-o chiar și înainte de începerea pandemiei de coronavirus și mi se pare că pandemia nu a adus nicio modificare semnificativă a situației politicii externe“, a declarat mitropolitul în cadrul programului Biserica și Lumea la televiziunea Rossiya-24, comentând opinia șefului statului major al apărării britanic Nick Carter, care a spus că pandemia și criza economică care o însoțește, la fel ca multe alte crize din trecut, pot duce la un război mondial.

Mitropolitul a spus că în politicile externe se observă polarizarea între mai multe centre de putere și influență.

Și această polarizare este potențial periculoasă, deoarece lumea în care trăim este un butoi cu pulbere și un singur fitil este suficient pentru a arunca în aer acest butoi de pulbere, și s-a acumulat un asemenea arsenal de arme, inclusiv arme nucleare, încât chiar și o mică parte din acesta este suficientă pentru a distruge viața de pe pământ “, a spus ierarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

În această situație, liderilor superputerilor care dețin arme nucleare  le revine o responsabilitate imensă, a spus el. Mitropolitul a spus că este convins că, în ciuda diferențelor actuale dintre acestea, este necesar să se ajungă la acorduri și să se dialogheze

nu folosind limbajul sancțiunilor, nu folosind limbajul amenințărilor și al șantajului”. “Este necesar să învățăm să respectăm diferite abordări, însă, amintiți-vă că trăim într-o singură lume, că avem un singur pământ și suntem responsabili cu toții de păstrarea păcii pe pământ“, a spus el.

MESAJ GRAV DIN VEȘNICIE DIN PARTEA STAREȚULUI EFREM FILOTHEITUL la aproape 1 an de la adormire: “POCĂINȚĂ, POCĂINȚĂ, POCĂINȚĂ! Vai vouă tuturor pentru ceea ce vă așteaptă!; trebuie să vă pocăiți cât mai e timp… Trebuie să îngenuncheați și să plângeți, să vărsați lacrimi de pocăință, pentru ca Hristos să se îndure…”

Dacă vrei să vezi cum va arăta „BISERICA” LUI ANTIHRIST aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și MITROPOLITUL IOSIF al BOR, au semnat un APEL PENTRU PACE, este corespondentul religios al MARII RESETĂRI, aka NOUA ORDINE MONDIALĂ?

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial de la DAVOS, arată că MAREA RESETARE va duce la fuziunea dintre identitățile noastre BIOLOGICE și DIGITALE/ Premierul canadian Trudeau confirmă că PANDEMIA este o OPORTUNITATE pentru MAREA RESETARE/ Mircea Badea despre mesajele neomarxiste de la DAVOS (Video)/ Bătălia pentru Adevăr

MAREA RESETARE, ALEGERILE DIN SUA ȘI VACCINAREA ANTI-COVID GLOBALĂ. Cum suntem mânați de elitele „omnisciente” spre noua – și ultima – UTOPIE TOTALITARĂ/ Românii ar fi cei mai favorabili „dezvoltării capacității creierului” prin IMPLANTAREA UNUI CIP

MARELE CONSPIRATOR si DISCIPLINAREA LA SCARA PLANETARA/ “Injecteaza FRICA si STAPANESTE!” sau drumul inapoi de la Huxley la ORWELL/ Apocalipsa LIVE, omul complet VIRTUALIZAT si auto-decapitarea lumii/ COVID-19: BOMBA care distruge civilizatia. VIRUSUL TOTALITARISMULUI si MIZA REALA A ”RAZBOIULUI LINGURITEI” “Zilele cand Cipul va deveni obligatoriu nu sunt departe. Mai aproape este insa vacccinarea obligatorie”


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Ierarhi rusi, Mitropolitul Ilarion, Panopticon, Profetii/ Vremurile de pe urma

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare