ANTICRESTINISM MANIFEST: Comisia Europeana sterge sarbatorile crestine din agenda

15-01-2011 2 minute Sublinieri

Absenţa sărbătorilor creştine dintr-o agendă europeană stârneşte indignare în Franţa

Ministrul pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a denunţat miercuri, 12 ianuarie, nemenţionarea sărbătorilor creştine într-o agendă distribuită de Comisia Europeană la peste trei milioane de elevi şi studenţi europeni.

Care este natura agendei contestate?

De şapte ani, Comisia Europeană distribuie o agendă şcolară la peste trei milioane de elevi – în Franţa – şi studenţi din întreaga Europă. Aceasta conţine informaţii care îi pot ajuta în diferite domenii din viaţa de zi cu zi, precum şi ilustraţii care pun în scenă evenimentele majore ce au marcat istoria civilizaţiei.  Ediţia 2010-2011 menţionează mai multe festivaluri religioase ce ţin de iudaism, islam sau hinduism. Dar sărbătorile creştine religioase nu sunt pomenite în această agendă. Astfel, ilustraţia aleasă pentru Crăciun este un brad din Finlanda.

Ce critici stârneşte agenda?

Pe urmele unui europarlamentar britanic care a iscat polemica la sfârşitul anului trecut, Christine Boutin, preşedinta Partidului Creştin Democrat, i-a trimis în 23 decembrie o scrisoare lui José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, în care şi-a exprimat “îngrijorarea”, “neînţelegerea”, ba chiar şi “indignarea”.

“Comisia Europeană poate pretinde că a uitat? Dar cum e posibil să omiţi neintenţionat sărbătoarea Crăciunului, sărbătorită în întreaga Europă de foarte mulţi oameni, chiar şi de necreştini?” scrie Christine Boutin.

Prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, d-na Johanna Touzel, la Conferinţa episcopală din Europa a declarat deja că absenţa sărbătorilor creştine din această agendă este “pur şi simplu uluitoare”.

“Crăciunul şi Paştele sunt sărbători importante pentru sute de milioane de creştini şi europeni. Prin urmare, este o omisiune ciudată şi sper că nu a fost intenţionată, a adăugat ea. În cazul în care Comisia nu menţionează Crăciunul ca sărbătoare în agenda sa, atunci ar trebui să se prezinte la lucru în data de 25 decembrie, ca în orice zi obişnuită.”

Miercuri, 12 ianuarie, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Paris, ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, nu şi-a abţinut “un strigăt de furie.”

“Această iniţiativă, iniţial simpatică, este reprezentativă pentru o Europă pe care nu o iubesc şi care nu se iubeşte. Această Europă îşi neagă rădăcinile creştine şi se acoperă cu o batistă pudică. Nu ne asumăm Europa clopotelor. Dar o identitate reprimată este o identitate care se răzbună”.

Ne putem întoarce în trecut?

Miercuri, 12 ianuarie, Laurent Wauquiez nu a dorit retragerea agendei, spre deosebire de doi deputaţi francezi (UMP) din Parlamentul European, Constance Le Grip şi Philippe Juvin, care făcuseră o declaraţie în acest sens, în data de 11 ianuarie. Ministrul a fost mulţumit de recunoaşterea greşelii din partea Comisiei Europene. Într-o declaraţie, John Dalli, comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, a precizat într-adevăr că “regretă foarte mult această incoerenţă.” Laurent Wauquiez şi-a dorit să învăţăm o lecţie din toată această poveste.

“Europa nu este doar o construcţie instituţională. Să ne punem întrebarea pe ce este clădit patrimoniul nostru comun în filozofie, literatură sau muzică şi să îl punem în valoare”.

Bruno BOUVET, La Croix

(TRADUCERE: L.A.)

Nota noastra:

Si cand te gandesti ca presedintele U.E., Vom Rompuy, este perceput drept un catolic practicant, iar J-M Barroso, seful Comisiei Europene, popular, ca si presedintele Parlamentului European…

Este de retinut insa ca un astfel de anti-crestinism absurd pana si pentru un stat secularizat ca Franta este manipulat propagandistic de sustinatorii ecumenismului politic, pe motivul ca “doar” impreuna (a se intelege – Biserica ortodoxa impreuna cu catolicismul si droaia de confesiuni protestante) s-ar putea da o marturie crestina Europei.

Legaturi:


Categorii

Presa, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “ANTICRESTINISM MANIFEST: Comisia Europeana sterge sarbatorile crestine din agenda

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REVINE EPIDEMIA DE MINCIUNA PORCINA?/FMI dauneaza grav Sanatatii/ LA CE TRAGEDII POATE DUCE DEPENDENTA DE FACEBOOK/ Statistici crunte privitoare la avort in New York si… Romania/ ESEU DESPRE DEZUMANIZARE/ Raport despre
  2. Am primit prin e-mail urmatorul mesaj:

    Semnati pentru o Europa crestina:
    http://www.europadiary.fr/?lang=ro

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CRESTINISMUL SUB ASALTUL TOTALITARISMULUI CORECTITUDINII POLITICE: “Ne indreptam spre o persecutie fara sange”, “Jurnalistii si formatorii de opinie sunt cei mai anticrestini”/ Comunicatul Arhiepiscopului
  4. Agenda asa numitei “Europe democrate”…ce gluma buna.Frati crestini,rezistati! Nu lasati totalitarismul mascat sa va ia credinta! Singura libertate ne este data de Dumnezeu,nu de o mana de masoni…

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Biserica Greciei ia atitudine fata de CALENDARUL FATIS ANTICRESTIN al Uniunii Europene
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CEDO ingaduie crucifixul in scoli, considerand ca expunerea “pasiva” a unui simbol religios nu este indoctrinare. CE SE INTAMPLA IN CAZUL EXUNPERII “ACTIVE”?
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » 9 mai – ZIUA UNIUNII EUROPENE. ”Dosarul” incomplet al Molohului de la Bruxelles in actiunile si ideologia sa manifesta din ultimii ani: CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA SI SPRE CE NE INDREPTAM?
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”
  9. Pingback: Atacurile din NORVEGIA si tema ESECULUI MULTICULTURALISMULUI in civilizatia occidentala: Se contureaza un portret ideologic al atacatorului. CE CONSECINTE GRAVE AR PUTEA GENERA CAZUL "FUNDAMENTALISTULUI CRESTIN"?
  10. Pingback: Presedintele Traian Basescu - tradare nationala pana la "cedarea masiva de suveranitate": ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!
  11. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor "medievali" care se inchina la moastele sfintilor
  12. Pingback: NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE
  13. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
  14. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
  15. Pingback: PATRIARHUL DANIEL la Bruxelles, ALATURI DE BARROSO SI VAN ROMPUY, "uitand" de Hristos si preslavind "zeul" Europa, cu morala "echitatii", a "moderatiei si vigilentei in folosirea banilor"(!) si a luptei cu... "
  16. Pingback: PATRIARHUL DANIEL la Bruxelles, ALATURI DE BARROSO SI VAN ROMPUY, "uitand" de Hristos si preslavind "zeul" Europa, cu morala "echitatii", a "moderatiei si vigilentei in folosirea banilor"(!) si a luptei cu... "
  17. Pingback: Uniunea Europeana a obligat ANDORRA sa SCOATA chipul MANTUITORULUI de pe monede - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare